Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Eggleston Works
Eggleston Works
Neveket nem tudok neked mondani egyéb okok miatt.
Rajtad kívül pont három helyen Magyarországon.
Kettőt olyan helyen hallgattam meg ahonnan használt cuccokat vásároltam fel. Egyszer pedig régen az Auditóriumban.
Te lennél a negyedik Magyarországon, ahol ezzel a típusú Jadissal találkozom személyesen.
Egyébként meg több más kisebb-nagyobb Jadis készüléket birtokoltam rövidebb-hosszabb ideig.
Szerintem te kevered a JA200-al.
Én adtam vissza nekik a JA200-at.
Nekem hozták be előtte.
Hasonlít rá nagyon a kép,de majd életben meglátod,hogy ez nem biztos,hogy az.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Bálint Feri
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Eggleston Works
Láttam már ilyet és hallgattam is több helyen, bár ilyet megnézni újra mindég nagy élmény.
Valamikor az álmom volt.
Több helyen?
Hol?
Szerintem mo-on ez az 1 van belőle.
64-ik erősítő az enyém.Nem hiszem,hogy 100-nál több van a világon ebből.
Neveket nem tudok neked mondani egyéb okok miatt.
Rajtad kívül pont három helyen Magyarországon.
Kettőt olyan helyen hallgattam meg ahonnan használt cuccokat vásároltam fel. Egyszer pedig régen az Auditóriumban.
Te lennél a negyedik Magyarországon, ahol ezzel a típusú Jadissal találkozom személyesen.
Egyébként meg több más kisebb-nagyobb Jadis készüléket birtokoltam rövidebb-hosszabb ideig.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Eggleston Works
bár kaptam tippet Linnre is
A LINN-nek nincs D osztályú erősítője.
Valamennyi hagyományos analóg AB osztályú.
jó kis hagyományos
Eggleston Works
bár kaptam tippet Linnre is
A LINN-nek nincs D osztályú erősítője.
Valamennyi hagyományos analóg AB osztályú.
Eggleston Works
Láttam már ilyet és hallgattam is több helyen, bár ilyet megnézni újra mindég nagy élmény.
Valamikor az álmom volt.
Több helyen?
Hol?
Szerintem mo-on ez az 1 van belőle.
64-ik erősítő az enyém.Nem hiszem,hogy 100-nál több van a világon ebből.
Webáruház:
- Bálint Feri
Eggleston Works
Van egy Jadis Defy 7-em.
Meg fogom próbálni a tapasztalat kedvéért, de nekem sem ez a tippem.
Az Eggleston esetében nem az Impedancia a kulcskérdés, mert az impedanciamenet jó és nem esik sehol sem mélyre.
Ami nálam van az egy hatalmas nagy dög.Majd meglátod.
Valamikor az álmom volt.
- Bálint Feri
Eggleston Works
Mindenesetre az egyik oldal a tervezési filozófia az elvekkel, és egy másik a gyakorlat, a praxis. Márpedig ez utóbbiban egy dolog biztos: rohadt nehéz jól meghajtani az Egglestonworks hangfalakat, főleg az Andrától felfelé, vagyis amikor ezek a dupla mélyhangszórók megjelennek. Nem is az érzékenység a fő gond, hanem talán a nagy tömegek és membránfelület. Mindenesetre tény, a külföldi fórumokon ez az örök kérdés, ki mivel hajtja az egg hangfalát.Még pontosabban felvetve ezt a problémát azt mondhatom, hogy bármilyen erősítővel "elég jól" szól ez a hangfal, csak kérdés, hány százalékát hozzuk ki a valódi tudásának? Én csak most, öt évi próbálkozás után kezdem sejteni, mit is tud valójában.
Ez pontosan így van az Egglestonokkal kapcsolatban.
Nagyon sok idő megtalálni a megfelelő partnereket hozzá és kulcskérdés a meghajtás valamint a szobakusztika.
Eggleston Works
Van egy Jadis Defy 7-em.
Az Eggleston esetében nem az Impedancia a kulcskérdés, mert az impedanciamenet jó és nem esik sehol sem mélyre.
Ami nálam van az egy hatalmas nagy dög.Majd meglátod.
Webáruház:
- Bálint Feri
Eggleston Works
Te mivel hajtod meg?
Amikor lecseréltem a Sonus Faber Grand Piano hangfalamat (az első változatot, aminek szerintem a legjobb a hangja ebből a típusból), egy Conrad Johnson Premier 11A csöves 75W-os erősítőm volt. A csere azért történt, mert azt gondoltam, az erősítőben több van, mint amit azzal a hangfallal ki tudok hozni belőle. Csakhogy az Andrához kevés volt a 75W, a tuttikban elfogyott a szufla. A következő darab, merthogy nem akartam a csöves vonalról letérni, egy Antique Sound Lab Hurricane 200W-os csöves monoblock volt. Ez már sokkal jobban teljesített, de minden bizonnyal a majdnem zérus damping faktora miatt a mélyhangszórókat megfogni ez sem tudta. Pedig hogy egyébként milyen jó erősítő ez, bizonyítja, hogy aki megvette, egy Wilson Watt Puppit hajt vele, és semmi gond a basszussal, gyönyörűen szólnak együtt. Ezért azt gyanítom, a bázikus Jadis sem biztos, hogy igazán jól teljesítene az Andrával. Ezek után, nehéz szívvel ugyan, de áttértem a tranzisztoros vonalra, és hogy ne legyen gond a teljesítménnyel, egy kb. 1600W-os D osztályú erősítőre váltottam, típusa: Spectron Musician monoblock módban. Mondjuk ezzel sem teljesen magától értetődő a jó hang, mert nagyon érzékeny a kábelezésre, de tény, most már az Egglestonworks teljesen új arcát mutatja, olyat, amiről eddig nem is tudtam.
Van egy Jadis Defy 7-em.
- Bálint Feri
Eggleston Works
hifis!
Ha neked a csöves vonal bejön, ne hagyd ki a JA 500-asokat. Ha jól tudom, van 1 Ohmos kimenete is, aminek a kimeneti impedanciája olyan alacsony, hogy 1 Ohm alatti impedanciákra is képes dolgozni.
Egy ismerősöm a kisebb JA 200-al hajtott Martin Logan Monolith III-akat az 1 Ohm-os kimenetről. A Logan lemegy 20 kHz-en 0.6 Ohm-ra.
És marad még bőven elég kimeneti teljesítménye, hogy elég hangosan szóljon a stabil meghajtás mellett.
A D osztályúak azért nem képviselik az audiotechnika csúcsát ma még. (egyet kivéve)
Pont a problémás esetekkel nem tudnak mit kezdeni.
Ha az sem, akkor elgondolkodnék más megoldáson a helyedben.
Hg
A régebbi Jadisoknak valóban lehet belülről állítani a kimenő impedanciáját (2,4,8,16 Ohm).
Sztatikusok esetében és olyan hangfalaknál amelyeknek nagyon leesik az impedanciája érdemes ezzel játszani.
Én egy Defy 7-el próbáltam ezt végig.
Működik.
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Eggleston Works
ML No.53
Nem esett le a tantusz, bár kaptam tippet Linnre is, ez utóbbiról ugyanis nem tudtam.
- Bálint Feri
Eggleston Works
hifis!Állítólag nagyon hosszú ideig érik a doboz, neked mi a tapasztalatod?
Olyan mint a jó bor.
Az igazán bejáratott példány szinte külön értéket képvisel.
- hifis
- Törzsvendég
Eggleston Works
Állítólag nagyon hosszú ideig érik a doboz, neked mi a tapasztalatod?
Használtan vettem, úgyhogy "már kész hangot kaptam".
Eggleston Works
De azért kiváncsi vagyok, melyik a kivétel D osztályú erősítő?
ML No.53
Eggleston Works
hifis!
Állítólag nagyon hosszú ideig érik a doboz, neked mi a tapasztalatod?
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Eggleston Works
De azért kiváncsi vagyok, melyik a kivétel D osztályú erősítő? Talán a Kharma?
Szerinted?
- hifis
- Törzsvendég
Eggleston Works
Ha neked a csöves vonal bejön, ne hagyd ki a JA 500-asokat. A D osztályúak azért nem képviselik az audiotechnika csúcsát ma még. (egyet kivéve)
Kösz a tippet, ez új info a Jadisokról. De hát az az igazság, hogy van épeszű határa a fejlesztgetésnek, és úgy érzem, én már túl is léptem ezt, úgyhogy abból próbálom kihozni a maximumot, amim most van. De azért kiváncsi vagyok, melyik a kivétel D osztályú erősítő? Talán a Kharma?
Eggleston Works
hifis!
Ha neked a csöves vonal bejön, ne hagyd ki a JA 500-asokat. Ha jól tudom, van 1 Ohmos kimenete is, aminek a kimeneti impedanciája olyan alacsony, hogy 1 Ohm alatti impedanciákra is képes dolgozni.
Egy ismerősöm a kisebb JA 200-al hajtott Martin Logan Monolith III-akat az 1 Ohm-os kimenetről. A Logan lemegy 20 kHz-en 0.6 Ohm-ra.
És marad még bőven elég kimeneti teljesítménye, hogy elég hangosan szóljon a stabil meghajtás mellett.
A D osztályúak azért nem képviselik az audiotechnika csúcsát ma még. (egyet kivéve)
Pont a problémás esetekkel nem tudnak mit kezdeni.
Ha az sem, akkor elgondolkodnék más megoldáson a helyedben.
Hg
- hifis
- Törzsvendég
Eggleston Works
Te mivel hajtod meg?
Amikor lecseréltem a Sonus Faber Grand Piano hangfalamat (az első változatot, aminek szerintem a legjobb a hangja ebből a típusból), egy Conrad Johnson Premier 11A csöves 75W-os erősítőm volt. A csere azért történt, mert azt gondoltam, az erősítőben több van, mint amit azzal a hangfallal ki tudok hozni belőle. Csakhogy az Andrához kevés volt a 75W, a tuttikban elfogyott a szufla. A következő darab, merthogy nem akartam a csöves vonalról letérni, egy Antique Sound Lab Hurricane 200W-os csöves monoblock volt. Ez már sokkal jobban teljesített, de minden bizonnyal a majdnem zérus damping faktora miatt a mélyhangszórókat megfogni ez sem tudta. Pedig hogy egyébként milyen jó erősítő ez, bizonyítja, hogy aki megvette, egy Wilson Watt Puppit hajt vele, és semmi gond a basszussal, gyönyörűen szólnak együtt. Ezért azt gyanítom, a bázikus Jadis sem biztos, hogy igazán jól teljesítene az Andrával. Ezek után, nehéz szívvel ugyan, de áttértem a tranzisztoros vonalra, és hogy ne legyen gond a teljesítménnyel, egy kb. 1600W-os D osztályú erősítőre váltottam, típusa: Spectron Musician monoblock módban. Mondjuk ezzel sem teljesen magától értetődő a jó hang, mert nagyon érzékeny a kábelezésre, de tény, most már az Egglestonworks teljesen új arcát mutatja, olyat, amiről eddig nem is tudtam.
Eggleston Works
Feri ne aggódj, én ha a fene fenét eszik, akkor is kiírom, ami a hangfalakkal kapcsolatban belém szorult, bár tény, humoros, hogy semmi köze a körülötte lévő hozzászólásokhoz.
Te mivel hajtod meg?
Webáruház:
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Eggleston Works
láttam néhány próbálkozást ez ügyben,és mondhatom legény legyen a talpán ami úgy hajtja hogy még zenélni is tud /mondjuk nekem van tippem/.
- hifis
- Törzsvendég
Eggleston Works
ez a topik véletlenűl nem az Eggleston Works hanfalakról szól??
Feri ne aggódj, én ha a fene fenét eszik, akkor is kiírom, ami a hangfalakkal kapcsolatban belém szorult, bár tény, humoros, hogy semmi köze a körülötte lévő hozzászólásokhoz.
Eggleston Works
Mindenesetre tény, a külföldi fórumokon ez az örök kérdés, ki mivel hajtja az egg hangfalát.
Ha majd nem boldogulsz,akkor kölcsönadom a kis Jadisunkat
JA-500
Webáruház:
Eggleston Works
ez a topik véletlenűl nem az Eggleston Works hanfalakról szól??
Arról szólt volna, amíg Vikibá be nem szól a Revel-nek.
Hozzászólás tegnap 15:29
Report Post
Ezzel az ezüstözött oldalsó merevítéssel a Revel salon hangfalat próbálták lemásolni! !lol.gif !lol.gif
Persze olcsobb is, mind egy drágább márványt használni.
Hg