Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Eggleston Works

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: hifis »

Mindenesetre az egyik oldal a tervezési filozófia az elvekkel, és egy másik a gyakorlat, a praxis. Márpedig ez utóbbiban egy dolog biztos: rohadt nehéz jól meghajtani az Egglestonworks hangfalakat, főleg az Andrától felfelé, vagyis amikor ezek a dupla mélyhangszórók megjelennek. Nem is az érzékenység a fő gond, hanem talán a nagy tömegek és membránfelület. Mindenesetre tény, a külföldi fórumokon ez az örök kérdés, ki mivel hajtja az egg hangfalát.
Még pontosabban felvetve ezt a problémát azt mondhatom, hogy bármilyen erősítővel "elég jól" szól ez a hangfal, csak kérdés, hány százalékát hozzuk ki a valódi tudásának? Én csak most, öt évi próbálkozás után kezdem sejteni, mit is tud valójában.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

ez a topik véletlenűl nem az Eggleston Works hanfalakról szól??

Vendég

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: Vendég »

bocsi ha valakit megbántottam, de a sorok között olvasva itt valami személyes dologról lehet szó..

mackohaz!

Nem bántottál meg senkit.
Engem sem.

Én szeretem a dolgokat helyretenni, nem szeretem az udvariaskodó felesleges köröket.
Azt írom le, amit gondolok. Vagy inkább nem írok le semmit.
Nem szeretem, ha valaki téves, félrevezető információkat terjeszt akármilyen okból is.

Vikibá nagyon tőkeerős vásárló, de Isten óvjon minden kereskedőt tőle.
Mivel abszolut érzelemből, zsigerből dönt és nem számít neki, ha sokmilliót bukik fél év alatt, gondolkodás nélkül a szemétre dobja a féléves igen komoly készülékeit, amikről más csak álmodik.
Tette ezt a Mark Levinson 390S CD játszóval, 33H végfokokkal, Audio Physic Caldera hangfallal, KRELL EVO600-as végerősítővel, a BAT VK51SE előfokkal, DCS háromdobozos csúcs SACD rendszerrel, full Nordost Valhalla kábelezés, Titan, már követni sem tudom, mit nem kótyavetyélt el fillérekért. (lehet, hogy volt ott még Krell előfok is, meg Thiel 7.2 hangfal, Pass erősítő.....)
Legutóbb egy barátom vett tőle fillérekért (200 valahányezerért) egy PS Audio Premier Power Plant-et, amit pár nap alatt több, mint a duplájáért el tudott adni.

Aztán fenten hangoztatja, hogy milyen hulladékok voltak, amitől megszabadult.

Hg

toportyán
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: toportyán »

Asszem ha jól linkelek ez a forditott oldal aki esetleg nem értené.. 
http://translate.google.hu/translate?hl ... 26hs%3D9z4

nagyon mókás...ez konkluzió
Összességében elmondható, hogy az Andra van zömök form-következik-funkciós,  megjelenése, valamint a visszafogott elegancia. Van eltűnik egy szobában?  Nem nehéz.  De, azt gyorsan hozzá, nem és nem uralja a környezetet.  Szerintem számít, hogy a siker.
Borat Szagdijev

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

mackohaz!

"....ezt úgy hívják irigység"

Jaj, ne már.
Úgy látszik nagyon nem ismersz.
Nem tudod, mim van otthon, mivel foglalkozom és mik között töltöm a napjaimat.

Hg

Ez szerintem is hülyeség.
Kb tudom mennyi pénz áll benne az otthoni cuccaidban.

bocsi ha valakit megbántottam, de a sorok között olvasva itt valami személyes dologról lehet szó..
Limar
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Eggleston Works

nagyon mókás...ez konkluzió
Összességében elmondható, hogy az Andra van zömök form-következik-funkciós,  megjelenése, valamint a visszafogott elegancia. Van eltűnik egy szobában?  Nem nehéz.  De, azt gyorsan hozzá, nem és nem uralja a környezetet.  Szerintem számít, hogy a siker.

Vendég

Eggleston Works

Vendég

Eggleston Works

Nekem sem annyira tetszik az AndraIII design.Miért kellett eltakarni a csodálatos fényes gránitot azzal a rusnya műanyag vagy mi izéval?
Valószínűleg valami csillapító anyag lehet egyébként, de a kinézetnek nem tett jót szerintem.
Bár ebben a koncepcióban pont az volt számomra logikusnak tűnő, hogy a kemény felület egyszersmind reflektorként is szolgálhat.

Szia otlm!

Egy két infót szeretnék megosztani veled.

A gránit leváltása jó húzás volt az Eggleston részéről. Ahogy HG azt jól leírja, jobbak a mechanikai tulajdonságai hangfalépítés szempontjából az aluminiumnak sokkal, kinézet ide - kinézet oda.

A világ legjobb hangfalépítői az aluminium felé fordultak. Ráadásul az aluminium sokkal drágább is mint a gránit és nem utolsó sorban kevésbé sérülékeny is.

A kinézet ne aggasszon. Akik látták, elsőnek egybehangzóan a kinézetet emelték ki. Persze nem fog mindenkinek tetszeni, mintahogy nincs is olyan ami mindenkinek tetszik.

Üdv,Feri.

Kösz az infót, sajnos a hangfalakhoz nem értek, de az biztos hogy az Andra jól szól, hogy pontosan mitől azt nem tom.
HG valóban az egyik legtekintélyesebb és számomra abszolút hiteles szakember, kereskedő!

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: hifis »

Ha valakit tényleg érdekel az Andra tervezési "filozófiája", olvassa el a Stereophile szerintem nagyon érdekes és olvasmányos tesztjét Wes Philips tollából:
http://www.stereophile.com/floorloudspe ... index.html
Egy kvázi interjú formájában fejti ki benne a tervező, milyen elvek szerint építette meg a hangfalat.
Pár kulcsmondat:
"The simplest, purest, most uncolored approach is free-air. Any dynamic speaker with a cabinet has to manipulate the back-wave. ...The only box where you have the same air pressure behind the driver as in front is the transmission line."

Ez volt tehát a középsugárzók tálalási szempontja.

"But arriving at a bass response that matched the free-air characteristic of the other drivers was no easy task. Finally, Eggleston settled on using two 12" Dynaudio drivers in a configuration he dubbed "pressure-driven." There are two parallel chambers, with one 12" driver mounted in front of the other. The inner driver, which is in a heavily ported box, acts as a servo behind the outer driver—when the outer driver moves back, it doesn't have to compress the air in the cabinet because the inner driver moves in concert with it. The driver, even though its enclosure is sealed, gets the benefits of free-air-like operation"

Ebből tehát úgy tűnik, Eggleston úr a mélyhangszóróknál az isobarik elrendezésre emiatt a "free-air" elv miatt talált rá.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jól leegyszerűsítetted , de végülis a lényeget megfogtad

Ez direkt volt.Nem szeretném,ha itt offolnánk.
Néha én is veszek dolgokat,amiket igazából csak a birtoklási vágy miatt teszem.A dragon kazettást,meg még elég sok készüléket ki sem próbáltam,mióta megvettem.

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: George »

Személyesen nem ismerem vikibácsit, így nem is alkothatok róla véleményt.

Én ismerem.
Jó fej fiatal srác.Szereti a jó hifit hallgatni.
Mivel megtehette,sok pénzt rakott bele.
Nem biztos,hogy mindenki ért ezekhez a kütyükhöz.

HG jó szakember,ezért nehéz vitapartner.
ennyi.

Jól leegyszerűsítetted , de végülis a lényeget megfogtad

Több mint valószínű HG és vikibácsi között húzódik
"némi" ellentét ,ami szvsz korábbra nyúlik vissza, és az igazság valahol odaát van. , én ebben a vonatkozásban független vagyok szvsz!!

Az viszont tény , hogy itt a világ egyik legjobb hangsugárzóiról
beszélünk, akár a Revel akár az EgglestonWorks, amíg hallgatjuk
és nem vagyunk tisztában a műszaki hátterükkel, megoldásaikkal, addig semmi probléma nincs,
ha viszont írunk róluk, akkor kell a műszaki ismeret, e nélkül nem megy.

Sőt, kell a zenei ismeret is, mert amit ezeken a berendezéseken hallgatunk,
azok a zenetörténelem remekművei, nem holmi összedobott
hangszereletlen, művi produkciók, az ismeretekkel mi magunk is többre értékeljül azokat,igaz ez elég sarkos megfogalmazása a dolgoknak.

Persze hozhatom az ellenpéldákat tömegével, mert van aki nem tudja megbecsülni
a berendezését:
Volt egy jóbarátom, aki B&W hangsugárzókat vásárolt, több mint egy
évet dolgozott értük, és megvette álmai hangsugárzóját.
Mikor a főnöke megtudta, azonnal bement a közeli hifi kereskedésbe ,
és megvette az egyel felette (700) lévő széria hangdobozait, 5.1 kiépítésben , az
akkor itt kapható legdrágább házimozi erősítővel.
Eltelt egy két hét , a főnöknél járva, arra lettem figyelmes , a hangsugárzók
virágtartónak, az erősítő , alátétnek volt használva, hát ,
bizony, ehhez nem tudtam mit hozzáfűzni.
A felesége elmondása alapján, az úr be sem kapcsolta azokat, mióta megvette, talán egyszer, , hát ilyen is van, így kerek a világ.

Valahol kialakul az a bizonyos értékrend mindannyiónkban, mióta ilyen kaliberű, ehhez fogható készülékeket hallgatunk.
Nincs ebben semmi misztifikálás, ez egy egészséges folyamat , akár zeneileg akár műszakilag, akár emócionálisan.
Én elmondhatom ,sokat fejlődtem
zeneileg, zenei megoldások tekintetében mióta komolyzenét hallgatok, műszakilag is sokat tanultam a hifizésről , szakemberektől, szaklapokból stb..
El nem tudtam volna képzelni 10 évvel ezelőtt, zenésztársaim, barátaim szoktak viccelődni, milyen zenéket hallgatsz,hmm , adtam nekik 1~2 felvételt , azóta
elismerően bólogatnak, pedig mind stúdiót járt tapasztalt muzsikus emberek, a fülük a helyén van

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

mackohaz!

Jaj, ne már.

Hg

Ez szerintem is hülyeség.
Kb tudom mennyi pénz áll benne az otthoni cuccaidban.

Vendég

Eggleston Works

Kár érte, hogy ilyen meredeken, szélsőségesen fogalmaz és gyorsan bepöccen és átmegy kötöszködőbe.
Feri!

Azért fogalmazok ilyen "meredeken", hogy azok számára is érthető legyen a mondandóm, akik esetleg nem látnak bele a dolgok műszaki hátterébe, nincsen akkora átfogó ismeretanyaguk a témát illetően.
Az ilyen gyanútlan embereket egy-két jól csengő szóval, árcédulával rettenetesen félre lehet tájékoztatni.
Azzal, hogyha valaki megállapításaival NEM ÉRTEK egyet és ez kötözködésnek értékeltetik, hát nem tudok mit kezdeni.
Akkor sem fogom szó nélkül hagyni, ha valaki más gyártók termékeire hiányos ismeretei, hozzá nem értése, netán rosszindulata alapján hátrányos megjegyzéseket tegyen, ezzel félrevezetve az őt olvasókat. Nem hagyom, hogy műszaki (jó esetben) félműveltség alapján téves információk terjedjenek el.
Történetesen azon pöccentem be, hogy Vikibá nevetség tárgyává próbálta tenni a Revel Salon-t, amihez az ég egy világon semmi közöm, nem mi forgalmazzuk, már nem is gyártják. Csak igen jól ismerem, mert elég sokat hallottam és az egyik legjobb dinamikus hangfal, amit valaha is gyártottak. A márvány/gránit kontra alumínium témáról ne is beszéljünk.

Amúgy örülök, hogy a műszaki dolgokban egyetértünk.
Legalább a helyükre lettek a dolgok téve.

mackohaz!

Jaj, ne már.
Hidd el, én sosem irigykedtem senkire amiatt, mert akármilyen berendezése is van.
Ő azt hallgatja, mert az tetszik neki.
Nekem meg az enyém tetszik, azért vettem meg azt, nem azért, mert "csak arra tellett".

Csupán arra szerettem volna a figyelmet felhívni, attól még senki nem válik szakemberré, mert elkölt x tízmilliót berendezésekre. És ne kezdje el "osztani az észt", mert az még nem jogosítja föl erre és nem teszi alkalmassá rá.
Tudást pénzért szerencsére még nem lehet vásárolni.
Papírt róla igen, de azzal kitörölheted az első megszólalásod után a s..det.

Hg

Vendég

Eggleston Works

Nekem tetszik a Andra III. Számomra szebb dizájn mint az előzőek...De hát ezért vagyunk mások..Igy kerek a világ...Szép volna ha mindenkinek a trabant tetszene

Egyébként kár a hozzáértéseken vitázni, van aki zenét hallgat és törekszik számára a legjobb hangra ...Van akit a technikai része érdekel és van aki mindkettőben otthon van...Végeredményben egyik sem zárja ki a másikat.Én örülök az olyan szakembereknek a fórumon mint HG, a stilusa olyan amilyen próbáljuk meg egymást elfogadni.Vikibácsinak is örülök, mert olyan termékeket vonultat fel amik komoly színvonalat ütnek meg, és látszik belőle, h zeneileg képzett füllel van dolgunk.Nem hiszem, h csak azért vásárolta ezeket a termékeket mert volt miből, ez badarság lenne.

Ilyenek vagyunk, igy kerek a világ ahogy már írtam is.

Bálint Feri
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: Bálint Feri »

Én ismerem.

ennyi.

Én is egyezem azzal, hogy nem kell feltétlenül érteni a technikai hátteret annak amit halgatunk és jobban tesszük ha inkább jókat fülelünk. Ez lenne az un. "fekete doboz" elv. Végtére is azért készítik ezeket kütyüket, hogy hallgassuk. A lényeg, hogy mi jön ki rajta keresztül és mi az a maximum amit ki tudunk belőle hozni.

Az is tisztán látszik, hogy HG rendben van a technikai tudást illetően. Az aluminiummal kapcsolatos meglátasa és az izobarik-os megjegyzései is teljesen helyénvalóak. Persze más anyagokból és más elveken is építettek már kiválóbbnál-kiválóbb hangfalakat sokak örömére. Kár érte, hogy ilyen meredeken, szélsőségesen fogalmaz és gyorsan bepöccen és átmegy kötöszködőbe.

Bálint Feri
Értékelés: 0

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: Bálint Feri »

Nekem sem annyira tetszik az AndraIII design.Miért kellett eltakarni a csodálatos fényes gránitot azzal a rusnya műanyag vagy mi izéval?
Valószínűleg valami csillapító anyag lehet egyébként, de a kinézetnek nem tett jót szerintem.
Bár ebben a koncepcióban pont az volt számomra logikusnak tűnő, hogy a kemény felület egyszersmind reflektorként is szolgálhat.

Szia otlm!

Egy két infót szeretnék megosztani veled.

A gránit leváltása jó húzás volt az Eggleston részéről. Ahogy HG azt jól leírja, jobbak a mechanikai tulajdonságai hangfalépítés szempontjából az aluminiumnak sokkal, kinézet ide - kinézet oda.

A világ legjobb hangfalépítői az aluminium felé fordultak. Ráadásul az aluminium sokkal drágább is mint a gránit és nem utolsó sorban kevésbé sérülékeny is.

A kinézet ne aggasszon. Akik látták, elsőnek egybehangzóan a kinézetet emelték ki. Persze nem fog mindenkinek tetszeni, mintahogy nincs is olyan ami mindenkinek tetszik.

Üdv,Feri.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Én ismerem.

ennyi.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Eggleston Works

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Izobarikus elv...
Két ugyanolyan tulajdonságú (egyforma) hangszóró egymás mögött, szoros, zárt csatolásban. Előnye, hogy az egy hangszóróra adott VAS (térfogat egyenérték) felére csökken. Tehát két hangszóróhoz fele akkora doboz is elég mint egyhez. Hátránya, hogy az öszérzékenység 3 dB-el csökken az egy hsz hoz képest.
Nagy találmány! Pont most készítettem ilyen dobozokat!

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Eggleston Works

látom téged ez bánt a legjobban
X tízmilliót már elköltött hifire életében.....ezt úgy hívják irigység, az pedig egy gyarló emberi tulajdonság...

Vendég

Eggleston Works

HG!

Egy mondatot se vagyok rád hajlandó pazarolni, mindenki tudja milyen a stílusod, nem véletlenül törlik a sok hozzászólásodat a fórumon.

George
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Okés, de ne bombázzuk szét Bálint Feri topikját
Igazad van!

Csak egy okostojásnak nem kellene leszólni más cégek amúgy igen elismerten jó termékeit.
Gondolok itt Vikibá gúnyos megjegyzésére a Revel Salon-ról.
Legyen boldog azzal, amije van (ha tud), de ne üsse bele az orrát olyan dolgokba, amihez lövése sincs. Ráadásul ezt ne tegye pusztán rosszindulatból.
Ne minősítsen le általa nem ismert cégek termékeit.
Ne jogosítsa az föl erre, hogy X tízmilliót már elköltött hifire életében.

Persze igaz, minél többen ismerik az embert, annál nagyobb jelentősége van írásainak szvsz

Legyen szerény és tanuljon még nagyon sokat.

Back to the Eggleston.

Hg

A hifi, úgy mint minden más, egy életen át való tanulási folyamat, vagy beismerjük vagy nem ,én sokszor érzem ezt, van mit még a tejbe aprítani
Az megint más kérdés , mikor jut el az ember abba a bizonyos audio nirvanába,
mert ez nem csak anyagi kérdés, sokkal összetettebb...
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Vendég

Eggleston Works

Okés, de ne bombázzuk szét Bálint Feri topikját
Igazad van!

Csak egy okostojásnak nem kellene leszólni más cégek amúgy igen elismerten jó termékeit.
Gondolok itt Vikibá gúnyos megjegyzésére a Revel Salon-ról.
Legyen boldog azzal, amije van (ha tud), de ne üsse bele az orrát olyan dolgokba, amihez lövése sincs. Ráadásul ezt ne tegye pusztán rosszindulatból.
Ne minősítsen le általa nem ismert cégek termékeit.
Ne jogosítsa az föl erre, hogy X tízmilliót már elköltött hifire életében.
Legyen szerény és tanuljon még nagyon sokat.

Back to the Eggleston.

Hg

George
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Nyílván Vikibácsi is tisztában van vele, ha már leírta , de lehet hogy "csak" zenét hallgat
Erre azért nagy összegben ne köss fogadásokat.

(amúgy nem ADAM ESS, hanem ADAM OSS - bocsika)

Okés, de ne bombázzuk szét Bálint Feri topikját, mert beindul a szokásos verkli ,
eddig sem gyenge harcok folytak...
Kíváncsi vagyok Feri mivel készül jövőhét péntekre,a transparent kábelekre különösképp , remélem lesz Electrocompaniet Aw... is

Vendég

Eggleston Works

Nyílván Vikibácsi is tisztában van vele, ha már leírta , de lehet hogy "csak" zenét hallgat
Erre azért nagy összegben ne köss fogadásokat.

(amúgy nem ADAM ESS, hanem ADAM OSS - bocsika)

George
V.I.P.
V.I.P.

Eggleston Works

Tessen parancsolni, egy kis segítség:Isobaric systems
Többek közt a Wilson Benesch és az Altec Lansing is alkalmazz(ta)...

Poéngyilkosok!

Én tudom, hogy sokan tudják, de arra voltam kíváncsi, Vikibá tud-e valamit ezekről.
De úgy tűnik, semmit.
A tudatlanság magabiztossá tesz.
Minél többet tudsz, annál több a kétely benned.

Hg

Nyílván Vikibácsi is tisztában van vele, ha már leírta , de lehet hogy "csak" zenét hallgat , a műszaki háttere nem érdekli

Igazándiból a Wilson Discoveryben keltette fel a figyelmemet először...
Most hogy megfüleltük az Andrát , el nem tudtam képzelni mi
okozza ezt az iszonyatos , elementáris néhol túltengő mélyeket, viszont a kontrolláltság megmaradt, beszéltünk szegeden is róla

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”