Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Europark

elkéstem
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Sziasztok. Dali 6 concept szett. véleményetekre lennék kíváncsi. milyen erősítő ill. sub lenne hozzá ideális. köszönöm. A dali már elég jó,nem?
Egy baratom mondta, hogy a hatar uto metronal levo beváslocentrumban most 50-70%kal vásárolhatok dali hangfalak. Talán még van s talénm meg ez is köztuk van.

Miféle bevásárlócentrum van ott? Tud erről valaki valamit?

Europark szvsz.
Jól hangzik ez a -50, -70%.
Elgondolkodtam én is csak kár, hogy annyian lehúzták a C2-t.

UPSakku.hu

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok. Dali 6 concept szett. véleményetekre lennék kíváncsi. milyen erősítő ill. sub lenne hozzá ideális. köszönöm. A dali már elég jó,nem?
Egy baratom mondta, hogy a hatar uto metronal levo beváslocentrumban most 50-70%kal vásárolhatok dali hangfalak. Talán még van s talénm meg ez is köztuk van.

Miféle bevásárlócentrum van ott? Tud erről valaki valamit?

Challanger
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Challanger »

Tegyél fel egy képet a hangszóróról.
A felfogatás miatt kérem.

Két képet készítettem:

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/DSC02176.JPG

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/DSC02177.JPG

Egyébként egy Sanyo SX 340 hangfal (ha minden igaz '88-ból). Azt olvastam, hogy megegyezik az Orion HS-282-vel (exportra készült).
Eladó DVD gyűjteményem

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Hali »

Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

Vendég

A C6 igen már elég hallgatható doboz, és nagyon jó ár érték aránya van...

wampa1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: wampa1 »

Jó kis szett, ár-érték aránya is jó. Sztem egy Polk Audio PSW-110 elég hozzá: KATT,
Erősítő, hát attól függ mennyit költenél rá
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

horvi82

Hozzászólás Szerző: horvi82 »

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Üdv! 

Abszolút nem vagyok járatos a témában, így a hozzáértők segítségét kérném.
2000 környékén keresztfatertól kaptam egy Sanyo hangfalat (nem nevetni ), amelyben a mélysugárzó (mély-hangszóró...nem tudom hogy írjam) cserére szorul.
Számítógépre van kötve (egy régi Techincs erősítőn keresztül), és az ott megszólaltatott hangokat (mp3, film, játék) továbbítja, szóval nem professzionális dologra használom.

Paraméterek:

Max. power: 60 W
Cont. power: 50 W
Impedancia: 8 ohm
Átmérő: 200 mm

A fentiek alapján egy (viszonylag) jobb minőségű mélysugárzót ajánljatok már nekem légyszi. Valószínűleg az én felszerelésem itt a leggyengébb, de azért mégsem akarok vaktában sz*rt venni.

Előre is köszönöm a segítséget.

Tegyél fel egy képet a hangszóróról.
A felfogatás miatt kérem.

Challanger

Hozzászólás Szerző: Challanger »

Üdv!

Abszolút nem vagyok járatos a témában, így a hozzáértők segítségét kérném.
2000 környékén keresztfatertól kaptam egy Sanyo hangfalat (nem nevetni ), amelyben a mélysugárzó (mély-hangszóró...nem tudom hogy írjam) cserére szorul.
Számítógépre van kötve (egy régi Techincs erősítőn keresztül), és az ott megszólaltatott hangokat (mp3, film, játék) továbbítja, szóval nem professzionális dologra használom.

Paraméterek:

Max. power: 60 W
Cont. power: 50 W
Impedancia: 8 ohm
Átmérő: 200 mm

A fentiek alapján egy (viszonylag) jobb minőségű mélysugárzót ajánljatok már nekem légyszi. Valószínűleg az én felszerelésem itt a leggyengébb, de azért mégsem akarok vaktában sz*rt venni.

Előre is köszönöm a segítséget.
Eladó DVD gyűjteményem

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nagyon nagy baj volt az biztos.
Más lett volna kicsivel az eredmény. De ez csak az én véleményem.

Majd holnap lesz idő más zenékre is.
Ma hallgattunk elég sok pop zenét is.
A Swans 3.1-es szereti.

Vendég

A végén a 6002 meg volt küldve mással is, az birta a gyűrődést a Yelló alatt is...

Vendég

Az a baj itthon mi is elkövettük azt a hibát, h csak azt a lemezt hallgattuk szinte...Meg a HDEnd lemezemből pár számot.Ezek mind komolyabb stilusok voltak.De kimaradt a populárisabb zene, POP és Rock is...Peidg nem szabadott volna kihagyni, az a baj a házigazda nem engedte, h betegyek mást csak azt az 1 rohadt lemezt hallgattuk végig
Nagyon nagy baj volt az biztos.
Más lett volna kicsivel az eredmény. De ez csak az én véleményem.

Vendég

Az a baj itthon mi is elkövettük azt a hibát, h csak azt a lemezt hallgattuk szinte...Meg a HDEnd lemezemből pár számot.Ezek mind komolyabb stilusok voltak.De kimaradt a populárisabb zene, POP és Rock is...Peidg nem szabadott volna kihagyni, az a baj a házigazda nem engedte, h betegyek mást csak azt az 1 rohadt lemezt hallgattuk végig

AVX
V.I.P.
V.I.P.

10m2-re mindenképp, de még 20 m2-re is én inkább monitort vennék. A magam részéről én Epos rajongó vagyok, úgyhogy az én dobozom utódját, az ELS 8-ast merem ajánlani. Az ELS3-ason én is ugyanilyen stílusú zenéket hallgatok (a metal kivételével). Az ELS8-as új ára 80 ezer. Ahhoz 20-25-ből kijön egy jó kis állvány és ott is vagy.Az M1-et még nem hallottam, de ha minden igaz, holnap lesz rá alkalmam. Lehet, hogy utána azt is fogom ajánlani. :lol!:
Egy dolgot mindenképpen javasolnék: semmikép se teszt vagy ajánlás alapján vásárolj, csak a saját fülednek higgy.

A szegedi meghallgatáson is volt Epos:
Itt a pontozás róla:
Monitor dobozok:
1,Swans M1--35 pont-Átlag:8,75
1,Monitor Audio GS10--35 pont-Átlag:8,75
3,Jungson S3/5--29 pont-Átlag:7,25
4,Epos ELS8--28 pont-Átlag:7

Vendég

10m2-re mindenképp, de még 20 m2-re is én inkább monitort vennék. A magam részéről én Epos rajongó vagyok, úgyhogy az én dobozom utódját, az ELS 8-ast merem ajánlani. Az ELS3-ason én is ugyanilyen stílusú zenéket hallgatok (a metal kivételével). Az ELS8-as új ára 80 ezer. Ahhoz 20-25-ből kijön egy jó kis állvány és ott is vagy.
Az M1-et még nem hallottam, de ha minden igaz, holnap lesz rá alkalmam. Lehet, hogy utána azt is fogom ajánlani. :lol!:
Egy dolgot mindenképpen javasolnék: semmikép se teszt vagy ajánlás alapján vásárolj, csak a saját fülednek higgy.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 858

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Bocsi, hogy ide is beillesztem, de hátha többen válaszolnak. (ami persze Béla válaszából a másik tpocbansemmit nem von le )

Sziasztok. Úgy néz ki, hogy ami hangfal a JA66C-hez volt betervezve, nem az lesz. Ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy 100.000 Ft-ig milyen hangfalat ajánlanátok az erősítőhöz? Jelenleg kb. 10 m2-en lenne, de később egy kb. 20 m2-es nappalaiba. Zenei stílus egyre inkább jazz, latin, klasszikus, de azért néha egy kis rock, heavy metal. A Swans M1-et néztem ki, de ha van más javaslatotok is, akkor szívesen fogadom. Annak idején itt Debrecenben meghallgattam a Monitor Audio egy kis testvérét, a Bronze BR2-et, és sokáig azt is akartam megvenni, de amit a Béláék tesztje mutatott, az elgondolkodtatott a Swans M1-en. Köszi.

Ja még egy kérdés: Álló és monitor sugárzó között választás esetén leginkább az szokott dönteni, hogy mekkora térben hallgatjuk, vagy más is?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tudom nem egy top hangfal, de házimozira nekem eddig megfelelt.
Szerintem házimozira megfelel.

Doviziozo

Hozzászólás Szerző: Doviziozo »

Nem akarok semmit pocskondiázni, de szerintem a Wharfedale Diamond hangsugárzók nem valami jók. Nekem is volt Diamond 9.1-esem és a legrosszabb doboz volt, amit - már a totál gagyitól eltekintve - amit valaha hallottam. 
Nemrég volt itt egy teszt, ahol a Diamond 9.1 a legutolsó helyen végzett, pedig az egy tuningolt változat volt.
A Kef iQ sorozat nagy állódoboza is a legrosszabban szerepelt az állók között.

Tényleg nem reklámozni akarom az ATC termékeit, de szerintem ha szétnézel pl. a Swans-HiVi háza táján, akkor ugyanennyi pénzért garantáltan sokkal szebb hangot fogsz kapni.

Én nemrég cseréltem el a 360 ezer forintos Monitor Audio GS10 dobozaimat egy Swans M1-re, ami teljes mértékben partiban van a Monitor Audioval, de akciós ára 99 ezer forint per pár! Németországban ugyanez a Swans M1 pl. 1250 euróba kerül és jobb tesztet kapott mint a Monitor Audio GS10, ami szintén egy nagyon jó doboz. Egyébként az enyém az ATC-től Debrecenber került, ahol egy Sonus Faber Concertino Domus-t cserélt be érte a tulajdonosa.

Egyébként a Monitor Audio az említett ATC-teszten ugyanannyi pontot ért le, mint az M1, csakhogy jelenleg 3,6-szer kerül többe annál

Nekem teljesen mindegy mit veszel, de tapasztalatból mondhatom, hogy a Wharfedale Diamond rossz, nem szubjektívan, hanem objektívan. Szerintem jót teszel magaddal, ha átgondolod a dolgot.

Üdv

Peti

Mióta felmerült bennem a vétel, keresgélek bőszen.

Megtaláltam a swans m1-et is (olvastam a topikokat melyben benne van a történeted, beszámolód), tetszik is csak ha megveszem, vétek hátulra tenni egy ilyen hangfalat. Szóval most az a problémám, hogy nem nagyon tudom akkor hova tenni a meglévő 9.4-et. Tudom nem egy top hangfal, de házimozira nekem eddig megfelelt. :lol!:
TV:Philips 42PFL7633D Audio: H/K AVR-130, H/K DVD23, Wharfedale Diamond 9.4,9CS

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nekem teljesen mindegy mit veszel, de tapasztalatból mondhatom, hogy a Wharfedale Diamond rossz, nem szubjektívan, hanem objektívan.

Én imádom.

Vendég

Ha megnézed az aláírását, akkor látni fogod, hogy már van nekije ilyenje.

folkmusic
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: folkmusic »

Nem akarok semmit pocskondiázni, de szerintem a Wharfedale Diamond hangsugárzók nem valami jók. Nekem is volt Diamond 9.1-esem és a legrosszabb doboz volt, amit - már a totál gagyitól eltekintve - amit valaha hallottam.

Nemrég volt itt egy teszt, ahol a Diamond 9.1 a legutolsó helyen végzett, pedig az egy tuningolt változat volt.
A Kef iQ sorozat nagy állódoboza is a legrosszabban szerepelt az állók között.

Tényleg nem reklámozni akarom az ATC termékeit, de szerintem ha szétnézel pl. a Swans-HiVi háza táján, akkor ugyanennyi pénzért garantáltan sokkal szebb hangot fogsz kapni.

Én nemrég cseréltem el a 360 ezer forintos Monitor Audio GS10 dobozaimat egy Swans M1-re, ami teljes mértékben partiban van a Monitor Audioval, de akciós ára 99 ezer forint per pár! Németországban ugyanez a Swans M1 pl. 1250 euróba kerül és jobb tesztet kapott mint a Monitor Audio GS10, ami szintén egy nagyon jó doboz. Egyébként az enyém az ATC-től Debrecenber került, ahol egy Sonus Faber Concertino Domus-t cserélt be érte a tulajdonosa.

Egyébként a Monitor Audio az említett ATC-teszten ugyanannyi pontot ért le, mint az M1, csakhogy jelenleg 3,6-szer kerül többe annál

Nekem teljesen mindegy mit veszel, de tapasztalatból mondhatom, hogy a Wharfedale Diamond rossz, nem szubjektívan, hanem objektívan. Szerintem jót teszel magaddal, ha átgondolod a dolgot.

Üdv

Peti

Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ami még érdekelne, hogy 6 Ohmos és 8-as hangfalat egészséges-e egy rendszerben használni?
Nem lesz gond vele.
A 130-as max. egy kicsit langyosabb lesz, de nem kell annyit fűteni.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doviziozo

Hozzászólás Szerző: Doviziozo »

Értem. Köszönöm a válaszokat.
TV:Philips 42PFL7633D Audio: H/K AVR-130, H/K DVD23, Wharfedale Diamond 9.4,9CS

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Ami még érdekelne, hogy 6 Ohmos és 8-as hangfalat egészséges-e egy rendszerben használni?

semmi gond nem lesz belőle!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”