Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Szerintem HU_DW már leírta a probléma forrását.
5.1-nél a sub-ra (ha az erősítőn nagy hangfalakra van állítva a setup) CSAK a sub (EFFEKT) csatorna jele megy ki, ami ritkán szólal meg.
Ha a hangfalak méretét kicsire, vagy szatelitre állítod az erősítőn, akkor (a legtöbb erősítő) automatikusan lekeveri a jobb, bal, center, esetleg surround (DTS-nél) küldött mélyeket a sub-ra.
Mélysugárzók
Gondolom vadi új a mélynyomód, nem lehet -e esetleg az a probléma, hogy nincs még bejáródva? Gondolom suboknál is ugyanaz a helyzet mint egy sima hangfalnál, kell neki egy kis idő amíg beáll a pille. Ha javasolhatok vmit. bejáratásnak: keríts egy 20hz -es sinusos jelet tartalmazó lemezt és azzal járasd, néhány 10 óra után el kell kezdenie változni a hangnak.
Igen, felmerülhetne ez a probléma, ha rádió hallgatás közben nem lenne tökéletes a dolog!
Létezik, hogy a kábelem nem tudja átvinni a mélyhangokat az erősítőhöz? (RG59-es koaxot hasznélok) Bár ezt is nehezen hiszem...
A DVD-n minden jól van beállítva?
Mélysugárzók
Gondolom vadi új a mélynyomód, nem lehet -e esetleg az a probléma, hogy nincs még bejáródva? Gondolom suboknál is ugyanaz a helyzet mint egy sima hangfalnál, kell neki egy kis idő amíg beáll a pille. Ha javasolhatok vmit. bejáratásnak: keríts egy 20hz -es sinusos jelet tartalmazó lemezt és azzal járasd, néhány 10 óra után el kell kezdenie változni a hangnak.
Igen, felmerülhetne ez a probléma, ha rádió hallgatás közben nem lenne tökéletes a dolog!
Létezik, hogy a kábelem nem tudja átvinni a mélyhangokat az erősítőhöz? (RG59-es koaxot hasznélok) Bár ezt is nehezen hiszem...
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Mélysugárzók
Az Igen. És neked 30m2-es területen van.Na most akkor gondold el, hogy ha ilyet veszek akkor 16m2-en mit fog művelni.
Már várom,hogy meg legyen a zsém. :lol!: :lol!:
Ez zeneileg élvezhetetlen volt viszont komoly hallás károsodásom van azóta is.
Azt hiszem erre mondják, hogy luzer vagyok. :kiraly:
Mélysugárzók
Theo Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnál e a subról képeket csinálni, ha lehetne akkor a hangszóróról. Csak azért mondom mert neten nem nagyon találtam olyan képet amin látszódik rendesen a hangszóró. Esetleg ha hanszórórácsot levenéd, és úgy egy pár fotót készítenél a hangszóróról, De ha nem akarod leszedni akkor ne erőltesd.
Előre is köszönöm fáradozásodat.
Egy link, itt lehet látni a hangszórót védőrács nélkül
http://www.polkaudio.com/homeaudio/psw/ ... p?s=psw110
Mélysugárzók
Theo
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudnál e a subról képeket csinálni, ha lehetne akkor a hangszóróról. Csak azért mondom mert neten nem nagyon találtam olyan képet amin látszódik rendesen a hangszóró. Esetleg ha hanszórórácsot levenéd, és úgy egy pár fotót készítenél a hangszóróról, De ha nem akarod leszedni akkor ne erőltesd.
Előre is köszönöm fáradozásodat.
Mélysugárzók
Az Igen. És neked 30m2-es területen van.
Na most akkor gondold el, hogy ha ilyet veszek akkor 16m2-en mit fog művelni.
Már várom,hogy meg legyen a zsém. :lol!: :lol!:
Mélysugárzók
http://www.myspace.com/djbillye ezen az oldalon fent van a szám ha van felvevő progid akkor megtudod oldani de annyira én nem vagyok kiváncsi a minőségre csak a mély része érdekel oda meg szerintem nem kell valami nagy minőség ha már wavba felveszed és a freerippel átkonvertálod már az se olyan rosz minőséget ad. De végülis úgyis nekem kell meghallgatni.Szerintem ilyet fogok venni most egy wharfedale wh-208as subom van és azt szeretném egy polkaudio psw 110-es subra lecserélni. 16m2-es szobám van. Na majd meglátom.
No ezt a zenét letöltöttem mp3-ba:
rácsavartam a mélynyomóra a hangerőt.
Tapasztalat: aktív hallás károsodás és hányinger kb. fél perc után kikapcs.
Nem vicc én még ilyet nem éltem át.
Nagyon durva nem ajánlom senkinek, hogy füldugó nélkül hallgassa!!!!!!
:lol!:
-
Vendég
Mélysugárzók
Ne vacakoljatok.
Itt van pár felvétel a lap alján:
link
A trainstart és a fireworks igen jók.
Mélysugárzók
http://www.myspace.com/djbillye ezen az oldalon fent van a szám ha van felvevő progid akkor megtudod oldani de annyira én nem vagyok kiváncsi a minőségre csak a mély része érdekel oda meg szerintem nem kell valami nagy minőség ha már wavba felveszed és a freerippel átkonvertálod már az se olyan rosz minőséget ad. De végülis úgyis nekem kell meghallgatni.
Szerintem ilyet fogok venni most egy wharfedale wh-208as subom van és azt szeretném egy polkaudio psw 110-es subra lecserélni. 16m2-es szobám van. Na majd meglátom.
Mélysugárzók
CSOKI:
Mélysugárzók
Érdekes. Nekem 2.1-es hangfalszett subja(kicsit ugyan átalakítottam) van hifivel összekötve és nekem is szépen kijönnek az alsó frekik. Kivi lennék egy drága subbal milyen akkor :kiraly:
Mélysugárzók
theoItt a link
kiváncsi vagyok a véleményedre.
Figyeld az alacsony frekiket, hogy mennyire jönnek ki. Ha szépen halld őket akkor zsír a sub.
Előre isköszönöm a válaszod.
Ez jó csak hogy szedjem le erről a zenét normális minőségben?
Mert ugyan van rá progi csak úgy gagyi lesz a zene.
Mélysugárzók
theo
Itt a link
kiváncsi vagyok a véleményedre.
Figyeld az alacsony frekiket, hogy mennyire jönnek ki. Ha szépen halld őket akkor zsír a sub.
Előre isköszönöm a válaszod.
Mélysugárzók
Gondolom valami egyszerű dolgot cseszek el, de nem tudom mit! :kiraly: A vágási frekvencia egyébként 80-ra van beállítva.
A HM erősítőkön általában a SUB-hoz tartozik olyan beállítást, hogy LFE és LFE / L+R. Csak LFE beállításnál csak akkor tol hangot a ládára, ha kap LFE jelet (DD, DTS .1 csatorna), míg utóbbi minden esetben lekeveri a SUB-ra a Front hangfalakra menő jelet.
Nálam a H/K-n így van, sőt, minden bemenethez + rádióhoz is külön be lehet ezeket állítani, + azt is, hogy mely hangfalak szóljanak.
Ja igen, mégvalami. Úgy látom Front hangfalakat használsz csak, így valószínűleg az erősítő sztereó módját használod. DSP be van kapcsolva ? -- általában ki lehet kapcsolni a pure vagy direct miatt.
Sajna nem ismerem a NAD-ot annyira, csak tippelek, hátha bejön.
(Legrosszabb esetben át kell nyálazni a kézikönyvet, hátha találsz benne valamit.)
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Mélysugárzók
...Minimális a mélynyomó jelenléte! Gondolom valami egyszerű dolgot cseszek el, de nem tudom mit! :kiraly: A vágási frekvencia egyébként 80-ra van beállítva.
Lehet, h csak rossz helyen van. Esetleg fázisfordítás?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Mélysugárzók
theo megtennél valamit a számomrameghallgatnád ezt a számot és mondanál róla vélemyént hogy mennyire brutálisan szólt a sub.
Beats 4 My VAN- DJ Billy-E
Ha dobsz egy linket (mert én kerestem de letölteni sehonnan sem tudtam)akkor nagyon szívesen meghallgatom.
Bár azt rögtön hozzá tenném az én fülem az nem a te füled:))
Mélysugárzók
milyen polkod lett? unsure.gif
PSW 110! Teljesen jó lesz nekem! Többet nem is akartam rászánni!
.A Sub zenén mindig szol, de mozin csak akkor ha subjelet kap...Ugyanis mozin szeparáltak a jelek, míg ha zenét hallgatsz megy oda a teljes tartomány...Egyedül a vágási frekin tudsz állítani...
Ok, de sima cd hallgatásnál is ugyanez van, nem csak mozin. (mármint dvd-n hallgatok cd-t, nem külön cd-lejátszón) Vagy a számítógép is rá van kötve az erősítőre, és ott is ugyanez! Minimális a mélynyomó jelenléte! Gondolom valami egyszerű dolgot cseszek el, de nem tudom mit! :kiraly:
A vágási frekvencia egyébként 80-ra van beállítva.
Mélysugárzók
Pontosan, sokan dícsérik a klipschet, ha nem estem volna bele a velo cht-10r előrendelésébe még a régi áron, akkor tutira ezt vennék.
De mivel a velo nehezebb és távos ezért maradt ő, na meg picit jobban is tetszik.
Szerintem ez a klipsch kicsit nagyobb dinamikával tudhatja megszólaltatni a mozis jeleneteket.
Még van az új polk DWS pro 500.
Állítólag azok sem rosszak, sőt.
Persze meg kell hallgatni.
Mélysugárzók
Sziasztok !
Súly: 17,7 kg
Állítólag jó doboz. Majd 8kg-al könnyebb mint a Velo és nincs hozzá táv.
Egyébként a Velo elvileg február közepén érkezik StreamAudio-hoz
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3
- tib10
- Nincs visszaút

- Értékelés: 6
Mélysugárzók
Sziasztok !
Elég sok szó esik itt a Velo ládákról, én nekem is nagyon bejön.
Egyedűl ami elrettent a vásárlástól az az, hogy hol van hol nincs és az ára sem valószínű hogy lefelé menne. Sőt....
De mitszóltok a CHT10-es alternatívájaként ehhez ?
Meg azt nem tudom hogy a refi merre nyílik :kiraly:
KLIPSCH RW-10d
Aktív 25cm-es Cerametallic™ subbal szerelt mélyláda
28-120Hz frekvenica átvitel
260 Watt folyamatos teljesítmény
575 watt dinamikus teljesítmény
BASH digitális hybrid erõsítõ
Digitális vezérlés
Méret (szél x mag x mélys): 318 x 452 x 483 mm
Súly: 17,7 kg
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
-
Vendég
Mélysugárzók
Hello!Megvettem végül a Polkaudiot! Viszont egyből gondom is van vele! :kiraly:
Szóval, simán rákötöttem az erősítő sub bemenetéle. Rádió hallgatásnál nincs is gond, szól rendesen a mélynyomó. Viszont Dvd-nél alig-alig!Valami minimális hangot kiad magában, de értékelhetetlen. A dvd koax kábellel van összekötve az erősítővel.
Az erősítő menüjében be van állítva a mélynyomó jelenléte. (ha nem lenne, gondolom nem is szólna ilyen szépen a rádiót hallgatva..)
Hirtelen nem tudok egyéb körülményt leírni. Valami ötlet?
Szia az első amit gyorsan elmondanék, de gondolom ezt te is tudod.A Sub zenén mindig szol, de mozin csak akkor ha subjelet kap...Ugyanis mozin szeparáltak a jelek, míg ha zenét hallgatsz megy oda a teljes tartomány...Egyedül a vágási frekin tudsz állítani...
Mélysugárzók
milyen polkod lett? :kiraly:
Mélysugárzók
Hello!
Megvettem végül a Polkaudiot! Viszont egyből gondom is van vele! :kiraly:
Szóval, simán rákötöttem az erősítő sub bemenetéle. Rádió hallgatásnál nincs is gond, szól rendesen a mélynyomó. Viszont Dvd-nél alig-alig!Valami minimális hangot kiad magában, de értékelhetetlen. A dvd koax kábellel van összekötve az erősítővel.
Az erősítő menüjében be van állítva a mélynyomó jelenléte. (ha nem lenne, gondolom nem is szólna ilyen szépen a rádiót hallgatva..)
Hirtelen nem tudok egyéb körülményt leírni. Valami ötlet?
Mélysugárzók
Nekem 2 szubom volt eddig, előre sugárzó, első refis. Szinte bárhová lehetett rakni őket, jól szóltak. Csak nagyon kis tologatásra volt szükség.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable