Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Swans M1
Swans M1
...A mélyeknek nem kell ennyi, intenzív használat mellett 50 óra elég a hang beéréséhez ...Addigra kialakul a végleges karaktere amitől már hangzásban nem fog eltérni, a magasak és a hangkép fog még finomodni és összeérni jobban a továbbiakban.
nálam az összes eddigi hangfalamnál (nem sorrendben: 2 proac, 5 triangle, 2 sonus faber, 1 chario, 2 sonido, 1 totem, 1 jamo /itt azé' ideírom : concert 8/, 1 quad - naygjából) pont a mélyeknek kellett a legtöbb idő a bejáródáshoz> csak a ~300. óra közelében mentek igazán lazán, de jól definiáltan és mélyre... :kiraly:
És amikor végre bejáródtak,túladtál rajtuk és kezdődött az egész tortúra elölről.
Swans M1
Hmmm érdekes amit írsz, mert a mélynek nem szokott annyi idő kelleni
Ez nagyon hangfalfüggő. Volt dali 5005-ös hangfalam (2x16cm mély), amely vékonyan szólt kábé két hétig, aztán egyik pillanatról a másikra átszakadás-szerűen megjött a mélye. Túl sok is lett a jóból. Eladtam. Volt dali suite-em is, amely hamis és szőrös közép-magas hangokkal tudatta velem, hogy még nincs bejáratva. Túl is adtam rajta, úgyhogy soha nem fogom megtudni, milyen változást hozott nála a járatás. Most van proac-om, amelynek 300 óra után sincs mélye, de így szeretem, megbocsátom neki :kiraly:
Swans M1
Hmmm érdekes amit írsz, mert a mélynek nem szokott annyi idő kelleni, legtöbb esetben a részleteiben változik a doboz egy idő után....De elhiszem neked ha te igy hallottad....De nekem még senki sem panaszkodott, h a mélyek 2-300 óra után jöttek volna meg...Mindenki a részletekről beszélt egy idő elteltével meg a finomságokról...És jómagam is ezt tapasztaltam a Tannoy és a Dali dobozaimnál is... :kiraly:
Swans M1
Urak,jóestét, bejelentkeznék. Ma lett egy M1-em.
Ahhoz képest, hogy hm rendszerért indultam, és mindenképp nagy, álló dobozt akartam, vicces most itt szemezni a két kis kalickával. :kiraly:
Szegeden nagyon tetszett a hangja, itthon egy kicsit még vékonyka. Olvastam mit írtatok a bejáratásról, hát, lehet h használtat kellett volna vennem. Az, hogy 100 órán keresztül ne tekerjem rá a hangerőt, nem tudom hogy bírom ki...
Nagyon jó hangú, jól megépített, szép kivitelű doboz, le vagyok nyűgözve. Ha egy kicsit rendberakom a sok kábelt a szobában játszom majd az álvánnyal, kíváncsi vagyok az eredményre.
Peti,
Te miről hallgatsz zenét? Írtad, hogy pc, ill. cd is. PC-ről hogyan?
Szia!
Gratulálok mindkét szerzeményhez. Sajnos én későn vettem észre ezt a JA-66C akciót, így vettem használtan egy Camridge Audio A500-at 30e-ért. A sors iróniája, hogy a srác pont egy ilyen Jungsonra cserélte le :kiraly:
Amúgy nekem a másodrendszerhez kellett erőlködő, de a Jungsont valszeg betettem volna a kis Rotel RA-01 helyett.
Amúgy tényleg adj egy kis időt a dobozoknak. Meglátod, hogy 2-3 nap után már sokkal jobb (kerekebb, plasztikusabb) lesz a hangjuk, főleg a mélytartomány javult nekem is sokat. Ennyit pedig ki lehet bírni.
PC-ről úgy hallgatok zenét, hogy egy USB-DAC-on keresztül küldöm a hangot az erősítőbe. Most egy Styleaudio Carat HD1V-t tesztelek éppen (Béláéktól van) és úgy néz ki, hogy marad is. A gépen Foobar2000-rel játszom le a zenét ASIO-drivert használva.
Az MP3 is nagyon jól tud így szólni, 320Kb/s ill. FLAC esetén pedig semmi difit nem hallok a CD-hez képest.
Még később írok, de mindjárt mennem kell tovább melózni.
Üdv és sok örömöt a dobozzal és az erősítővel. Szerintem jól választottál.
Üdv
Peti
Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya
Swans M1
Itthagyom napközbenre, míg melózok... :kiraly:
Fordítsd egymással szembe őket, egyiket kösd be fordítva, és rakj rájuk egy paplant... senkit nem fog így zavarni, kioltják egymás hangját.
Ez jó tipp, de csak akkor van kioltás, ha mono a forrás (pl. tunerrel megoldható).
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Swans M1
Fordítsd egymással szembe őket, egyiket kösd be fordítva, és rakj rájuk egy paplant... senkit nem fog így zavarni, kioltják egymás hangját.
Swans M1
Lehet a folyamatot gyorsítani valamennyire...Egyébként ez a 100-200 óra a végleges hangzás eléréséhez szükséges, amikor már csak részleteiben finomodik a doboz...A mélyeknek nem kell ennyi, intenzív használat mellett 50 óra elég a hang beéréséhez ...Addigra kialakul a végleges karaktere amitől már hangzásban nem fog eltérni, a magasak és a hangkép fog még finomodni és összeérni jobban a továbbiakban.Hallgass vele olyan zenét amiben van mély és magas is rendesen, ne hajtsd szét egyenlőre... :kiraly:
Swans M1
Közepes.Tartson inkább tovább.
Kb 100 óra.
Grrrr...
Swans M1
---
Írtatok itt korábban a (hangfal) bejáratásról. Milyen hangerőn illik?
Közepes.
Tartson inkább tovább.
Kb 100 óra. :kiraly:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Swans M1
yami rxv 663 al hajtod őket?
Ma vett Jungson JA66C-t.
gondolom ég és föld a különbség neki.
Grat neki az új cuccoshoz :kiraly:
Köszönöm (nem az én érdemem). Nagyon tetszik, most is hallgatgatom.
---
Írtatok itt korábban a (hangfal) bejáratásról. Milyen hangerőn illik?
Swans M1
yami rxv 663 al hajtod őket?
Ma vett Jungson JA66C-t.
gondolom ég és föld a különbség neki.
Grat neki az új cuccoshoz :kiraly:
Swans M1
yami rxv 663 al hajtod őket? :kiraly:
Hajtottam.
Pár percig. Utána fogalmaztam meg a hirdetést gyorsan fejben...
Swans M1
Ma vett Jungson JA66C-t.
Webáruház:
Swans M1
Swans M1
Urak,
jóestét, bejelentkeznék. Ma lett egy M1-em.
Ahhoz képest, hogy hm rendszerért indultam, és mindenképp nagy, álló dobozt akartam, vicces most itt szemezni a két kis kalickával. :kiraly:
Szegeden nagyon tetszett a hangja, itthon egy kicsit még vékonyka. Olvastam mit írtatok a bejáratásról, hát, lehet h használtat kellett volna vennem. Az, hogy 100 órán keresztül ne tekerjem rá a hangerőt, nem tudom hogy bírom ki...
Nagyon jó hangú, jól megépített, szép kivitelű doboz, le vagyok nyűgözve. Ha egy kicsit rendberakom a sok kábelt a szobában játszom majd az álvánnyal, kíváncsi vagyok az eredményre.
Peti,
Te miről hallgatsz zenét? Írtad, hogy pc, ill. cd is. PC-ről hogyan?
Swans M1
Hamarosan én is eltudom mondani róla a véleményem a tesztek után...Én még nem hallottam csak a hifi shown mostoha körülmények közt és zajban... :kiraly:
Swans M1
Nos végre fülügyre kaphattam az M1-et. Egy barátomnál volt több hétig, mielőtt megkaptam (Ion Obelisk erősítőre akasztva hallgatta), így hát ha nem is volt még teljesen bejáratva, amikor megérkezett hozzám, azért nem volt teljesen nyers sem. Előre bocsátom, hogy Diana Krall, Norah Jones, Sarah K., no meg Danielle Steel és vidéke számomra értékelhetetlenek (elnézést a rajongóktól), és mivel én ilyeneket nem hallgatok, a lány-gitár avagy lány-zongora effektusról beszámolni nem tudok. A cucc egyben van. Le a kalappal. :kiraly:
Örülök,hogy tetszett.
Webáruház:
Swans M1
Nos végre fülügyre kaphattam az M1-et. Egy barátomnál volt több hétig, mielőtt megkaptam (Ion Obelisk erősítőre akasztva hallgatta), így hát ha nem is volt még teljesen bejáratva, amikor megérkezett hozzám, azért nem volt teljesen nyers sem. Előre bocsátom, hogy Diana Krall, Norah Jones, Sarah K., no meg Danielle Steel és vidéke számomra értékelhetetlenek (elnézést a rajongóktól), és mivel én ilyeneket nem hallgatok, a lány-gitár avagy lány-zongora effektusról beszámolni nem tudok. A cucc Linn Classik Music és SommerCable Meridian SP225 hangfalkábel volt, utána M1. Etalonként a nagy rendszeremet tekintettem, ehhez viszonyítottam mindent. Első körben csak remek magyarokat választottam, az első tesztanyag a De Facto Karizma c. lemeze volt. Semmi komoly hiba, kiegyensúlyozott hangzás, bírja a metált a cucc, némi dinamika ugyan még beleférne, de elmegy. Ugyanez érvényes a Barbaro III-as lemezére is, minden a helyén van, de egy kis dögösség azért hiányzik. Na jó, a hangfalméret... Ami viszont zseniális, az a Napra CD-je. Minden ott van, ahol lennie kell, gitár, ének, cimbalom, hegedű, harmonika, ezt az M1 nagyon jól adja elő. Hangszerek a helyükön, énekkel semmi gond, az egész nagyon egyben van. Le a kalappal. :kiraly:
Szia dörmögi!
Köszi a beszámolót Ezek szerint más is hasonlóan látja a dolgokat, mint én. A Diana Krall, Norah Jones és Sarah K vonal az én asztalom sem annyira, ugyanakkor az általam kedvelt zenék is - tulajdonképpen - abban a mezsgyében mozognak, legalábbis ami a hangszerelést illeti.
Az én kedvenceim: Neil Young, Tom Waits, Ben Harper, Ryan Adams (nem a "Bryan"!), Bonnie Prince Billy, Bright Eyes, Ron Sexsmith, Josh Ritter, Wilco, Rod Picott, stb.
Üdv
Peti
Swans M1
Nos végre fülügyre kaphattam az M1-et. Egy barátomnál volt több hétig, mielőtt megkaptam (Ion Obelisk erősítőre akasztva hallgatta), így hát ha nem is volt még teljesen bejáratva, amikor megérkezett hozzám, azért nem volt teljesen nyers sem. Előre bocsátom, hogy Diana Krall, Norah Jones, Sarah K., no meg Danielle Steel és vidéke számomra értékelhetetlenek (elnézést a rajongóktól), és mivel én ilyeneket nem hallgatok, a lány-gitár avagy lány-zongora effektusról beszámolni nem tudok. A cucc Linn Classik Music és SommerCable Meridian SP225 hangfalkábel volt, utána M1. Etalonként a nagy rendszeremet tekintettem, ehhez viszonyítottam mindent. Első körben csak remek magyarokat választottam, az első tesztanyag a De Facto Karizma c. lemeze volt. Semmi komoly hiba, kiegyensúlyozott hangzás, bírja a metált a cucc, némi dinamika ugyan még beleférne, de elmegy. Ugyanez érvényes a Barbaro III-as lemezére is, minden a helyén van, de egy kis dögösség azért hiányzik. Na jó, a hangfalméret... Ami viszont zseniális, az a Napra CD-je. Minden ott van, ahol lennie kell, gitár, ének, cimbalom, hegedű, harmonika, ezt az M1 nagyon jól adja elő. Hangszerek a helyükön, énekkel semmi gond, az egész nagyon egyben van. Le a kalappal. :kiraly:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Swans M1
a jol belott rendszer "furcsa" modon sokkal kevesbe erzekeny a kabelcsereberelgetesre. inkabb elrontani tudod egy csodakabellel, mert mindenaron kulonbseget es fejlodest varsz el a kabeltol, noha neki nem ez a feladata. szolgalja ki a rendszert, de ne szoljon bele semmibe.
legalabbis nekem ez a tapasztalatom.
Ezt én is így tapasztaltam.
Swans M1
Épp most hallgatom Fionn Regan "End Of History" című albumát, tulajdonképpen egy akusztikus gitár és énekhang, itt-ott egy kis díszítés, de egy eléggé lecsupaszított zenéről van szó.
Nos, úgy érzem, hogy ezt a lemezt így még nem hallottam. Az énekhang valami annyira természetes, hogy az már-már hihetetlen, tényleg olyan, mintha itt énekelne a szobámban.
Titkon reméltem, de nem hittem, hogy ennyire jól fog szólni ez a doboz :kiraly:
Üdv
Peti
Tudom nem nagyon hiszel a kábelekben, de azért ez a rendszer megérdemelne egy jobb IC-t. Szerintem még jobban tetszene a zene.
A 963 csodaszép!(szvsz) Mindig vágytam egyre de nem lett soha.
nem hinni kell bennuk, hanem helyesen hasznalni oket. kb az van, amit tigris ir. minden kabelnek total linaris az atvitele, max pszichoakusztikailag nem az, mert szvsz vmelyik frekvenciatartomanyban megtekerte a fazisodat es masnak hallod. az olyan kabelek, amik nagy mertekben befolyasoljak a hangot, hosszutavon kiderul, hogy nem passzol a rendszerbe. persze addigra mindent kicserelsz, mire rajossz. :kiraly:
a jol belott rendszer "furcsa" modon sokkal kevesbe erzekeny a kabelcsereberelgetesre. inkabb elrontani tudod egy csodakabellel, mert mindenaron kulonbseget es fejlodest varsz el a kabeltol, noha neki nem ez a feladata. szolgalja ki a rendszert, de ne szoljon bele semmibe.
legalabbis nekem ez a tapasztalatom.
Swans M1
pbj az sztem eleg jo ,nekem si az volt, hasznald folkmusic!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Swans M1
OK, majd kipróbálok egy másikat is. Van nekem amúgy egy Kimber PBJ IC-kábelem, csak az most épp nincs használatban.
Üdv
Peti
Swans M1
Aki nem hisz a kábelekben annak a legjobb magyarázat erre, h a kábel soha sem javít a hangon, legfeljebb nem ront annyit.A jelenlegi többet vesz el a zenéből mint amit egy normálisabb kábel tenne.Tehát ilyen értelemben a kábel sokat javít a hangon.
Swans M1
Épp most hallgatom Fionn Regan "End Of History" című albumát, tulajdonképpen egy akusztikus gitár és énekhang, itt-ott egy kis díszítés, de egy eléggé lecsupaszított zenéről van szó.
Nos, úgy érzem, hogy ezt a lemezt így még nem hallottam. Az énekhang valami annyira természetes, hogy az már-már hihetetlen, tényleg olyan, mintha itt énekelne a szobámban.
Titkon reméltem, de nem hittem, hogy ennyire jól fog szólni ez a doboz
Üdv
Peti
Tudom nem nagyon hiszel a kábelekben, de azért ez a rendszer megérdemelne egy jobb IC-t. Szerintem még jobban tetszene a zene. :kiraly:
A 963 csodaszép!(szvsz) Mindig vágytam egyre de nem lett soha. :kiraly:
UPSakku.hu