Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Sziasztok !
Ha esetleg van valakinek CAV DP880A tipusú hangfala legyen oly kedves pár szót írni róla. Köszi
Szerintem hallgasd meg.
Ugyan az a hangszóró készlete,mint a 880-nak.Annak a doboza más .
Egy kis utólagos Fülelek tuninggal írtó jó hangfal válik belőle.
Szerintem a Hivox topicban is olvashatsz erről.
Tudnál esetleg erre a Hivox topicra egy linket dobni ?
Mert akár merre is kerestem nekem nem lett meg.
Köszi
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
Sziasztok !
Ha esetleg van valakinek CAV DP880A tipusú hangfala legyen oly kedves pár szót írni róla. Köszi
Szerintem hallgasd meg.
Ugyan az a hangszóró készlete,mint a 880-nak.Annak a doboza más .
Egy kis utólagos Fülelek tuninggal írtó jó hangfal válik belőle.
Szerintem a Hivox topicban is olvashatsz erről.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
várjunk csak, most nem értek valamit, honnan lesz a cd?
az alapokat neked kell elkészíteni, egy dj így szokta, ha csak egy metallikát akarsz összehozni egy íszidíszivel az bizony szelektorkodás. meg marhulás más zenéjével.
de akkor jól mondta a hangmérnök úr, kell egy füles
és én hozátenném, hogy két pio cdj meg egy kétsávos behringer(vagy mi volt a márkája annak az ócsó cuccnak) keverő és csőkolom, talán kijön használtan 120 ból
Várjcsak..a legtöbb dj mégis csak cd-ket, vagy lp-ket kever össze, nézd meg akármelyik nagyobb partyt, ahol elektronikus zenéket kevernek. Ehhez ugye elég 2 lejátszó meg 1 keverő, és kész..otthonra is ez kell hozzá (esetleg gép, mert úgy olcsóbb).
Ha a partyn vannak mindenféle hardware-s cuccok, szintik stb, akkor az már live act, tehát az előálló zenét élőben rakja össze a dj (természetesen valamennyire az előre elkészített zenei alapokból).
Ha meg leül a studióba és zenét gyárt, akkor producernek szokás hívni az emberkét
punish3r: Otthon sztem mindegy milyen hangfalakat használsz.
A bulikon használt hangdobozok meg erősítők azért jók, mert meglehet őket küldeni pl reflex dobozok, castone erősítők, bár ez a kategória legalja nagyjából. Komolyabb bulikon pl outline rendszert használnak. (zaj.hu-n lehet nézelődni). Tehát egy bulira való hangfal legalább 150W, de inkább 300-500..addig az otthoni hallgatásra való 100W körül van maximum, és általában jóval kevésbé használjuk ezt ki.
Lényeg a lényeg, amíg csak otthon használod a cuccokat addig teljesen mindegy mit hallgatsz, ha mélydús zenét akarsz, akkor érdemes lehet JBL, vagy esetleg Yamaha hangfalat venni, de ezek minőségi zenehallgatásra nem a legjobbak általában.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Sziasztok !
Mozi:
fapapci: én nem tudom h mi a különbség dj-zésre szánt hangfalak közt és zenehallgatásra szántak közt! ezért kérem a hozzáértők véleményét! azt akarom mondani, h a CSAK fülesben lévő keverésnek semmi köze a DJ-zéshez!több helyen olvastam h teljesen más nagy hangerőn buliban keverni, mint otthon a kis sztereó hangfalakon!
Ha otthon akarsz CD-ket kevergetni szobahangerőn, akkor nem kell spéci erősítő, hangsugárzó. A fülest azért javasoltam, hogy a saját "kínlódásoddal" ne okozz másoknak szenvedést, konfliktust, másrészt ugyanazért a pénzért így komolyabb minőséget kapsz.
Az nyílvánvaló, hogy sokkilówatt teljesítménnyel megküldött csarnokban más érzés muzsikálni, mint otthon tuccogni, de hogy jön ez ide? Más dolog a Wembley színpadán állni 80e ember előtt, mint otthon fülessel gyakorolni a gitár akkordokat, de gyakorlás nélkül az arénában sem érzed majd jól magad bizonyára.
várjunk csak, most nem értek valamit, honnan lesz a cd?
az alapokat neked kell elkészíteni, egy dj így szokta, ha csak egy metallikát akarsz összehozni egy íszidíszivel az bizony szelektorkodás. meg marhulás más zenéjével.
de akkor jól mondta a hangmérnök úr, kell egy füles
és én hozátenném, hogy két pio cdj meg egy kétsávos behringer(vagy mi volt a márkája annak az ócsó cuccnak) keverő és csőkolom, talán kijön használtan 120 ból
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
fapapci: én nem tudom h mi a különbség dj-zésre szánt hangfalak közt és zenehallgatásra szántak közt! ezért kérem a hozzáértők véleményét! azt akarom mondani, h a CSAK fülesben lévő keverésnek semmi köze a DJ-zéshez!több helyen olvastam h teljesen más nagy hangerőn buliban keverni, mint otthon a kis sztereó hangfalakon!
Ha otthon akarsz CD-ket kevergetni szobahangerőn, akkor nem kell spéci erősítő, hangsugárzó. A fülest azért javasoltam, hogy a saját "kínlódásoddal" ne okozz másoknak szenvedést, konfliktust, másrészt ugyanazért a pénzért így komolyabb minőséget kapsz.
Az nyílvánvaló, hogy sokkilówatt teljesítménnyel megküldött csarnokban más érzés muzsikálni, mint otthon tuccogni, de hogy jön ez ide? Más dolog a Wembley színpadán állni 80e ember előtt, mint otthon fülessel gyakorolni a gitár akkordokat, de gyakorlás nélkül az arénában sem érzed majd jól magad bizonyára.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Miféle zene az, amit azért dobsz ki, mert "nem szól jól"? Egy jó rendszer egyik legfőbb tulajdonsága, hogy a kevésbé sikerült felvételek is élvezhetőek rajta.
Nos ezek szerint a láncocskám elég "lepkepuki".
Nem azért szortíroztam mert a zene rossz, hanem mert a minőség (írott lemezek, és pár gyári is) nem jó.
Én örülök annak hogy jó a rendszeretek , de a sajátommal is nagy vonalakban megvagyok elégedve.
Ja és általában tisztában vagyok a korlátaimmal is.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
sikerült kibővíteni a keretet!
Bocs, de én még mindig nem értem a kérdésedet. Azzal tisztában vagyok, hogy szerintem miben különbözik a DJ-zésre szánt hangdoboz, erősítő a zenehallgatásra szánt daraboktól, de azt nem tudom, szerinted miben. Ha ezt leírnád, előrébb lennénk.
djzésnél jó ha 3 utas a hangfal? mivel a normálisabb keverőkön is 3 hangszínes potik vannak!
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Én még mindig azt javaslom, hogy a családtagok és szomszédok lelki békéje érdekében (is) inkább vegyél egy fejhallgatót. 120ezerért már egészen jó darabokat kapsz erősítővel együtt.
szvsz dj zéshez nem ezt kéne alapul enni.
kell egy közép combos számító gép, kell rá kezdésnek egy frútilúpsz hogy ismerkedjen az úr a dolgokkal és pláginokkal (majd ha megy akkor lehet váltani komolyabbakra)
kell egy combos hangkártya és két aktív stúdió hangfal.
ennyiből ez meg is oldható nagyjából
köszi a segítséget, de mindenképp cd lejátszóról szeretném nyomni, keverővel! idegenkedek a számítógépen való "kínlódástól"! aktív monitor hangfalra mutatnál példát?az általam linkelt hagfal nem felel meg a célra szted?
fapapci: én nem tudom h mi a különbség dj-zésre szánt hangfalak közt és zenehallgatásra szántak közt! ezért kérem a hozzáértők véleményét! azt akarom mondani, h a CSAK fülesben lévő keverésnek semmi köze a DJ-zéshez!
több helyen olvastam h teljesen más nagy hangerőn buliban keverni, mint otthon a kis sztereó hangfalakon!
Már a jövő sem a régi...
sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
Bocs, de én még mindig nem értem a kérdésedet. Azzal tisztában vagyok, hogy szerintem miben különbözik a DJ-zésre szánt hangdoboz, erősítő a zenehallgatásra szánt daraboktól, de azt nem tudom, szerinted miben. Ha ezt leírnád, előrébb lennénk.
djzésnél jó ha 3 utas a hangfal? mivel a normálisabb keverőkön is 3 hangszínes potik vannak!
Én még mindig azt javaslom, hogy a családtagok és szomszédok lelki békéje érdekében (is) inkább vegyél egy fejhallgatót. 120ezerért már egészen jó darabokat kapsz erősítővel együtt.
szvsz dj zéshez nem ezt kéne alapul enni.
kell egy közép combos számító gép, kell rá kezdésnek egy frútilúpsz hogy ismerkedjen az úr a dolgokkal és pláginokkal (majd ha megy akkor lehet váltani komolyabbakra)
kell egy combos hangkártya és két aktív stúdió hangfal.
ennyiből ez meg is oldható nagyjából
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Majd rájössz hogy ahogy jobb és jobb lesz a rendszered úgy fogod "kiszórni" a régi lemezeid tetemes hányadát.Amit addig jónak hallottál az most nagyon lapos lesz.
És ez így van ha tetszik ha nem.
Miféle zene az, amit azért dobsz ki, mert "nem szól jól"? Egy jó rendszer egyik legfőbb tulajdonsága, hogy a kevésbé sikerült felvételek is élvezhetőek rajta.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Márpedig ez nem így van! Először talán igen, aztán szépen rá fogsz jönni, hogy az a rendszer amelyik helyetted válogatja meg a hallgatható zenéket, hát az... Aztán feljebb (vagy másfelé) lépsz, és rá fogsz jönni, hogy a mezei, teljesen átlagos felvételeid mennyivel másabbak, mint azok, amelyeket előtte jónak éreztél.
Egyetértek. Jól beállított rendszereken minden hallgatható.
Persze lesznek stílusok, amiken jobban kifutja magát egy adott rendszer, de összességében nem fogsz félni betenni bizonyos CD-ket.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- Tiamat
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Majd rájössz hogy ahogy jobb és jobb lesz a rendszered úgy fogod "kiszórni"a régi lemezeid tetemes hányadát.
Amit addig jónak hallottál az most nagyon lapos lesz. wacko.gif
És ez így van ha tetszik ha nem.
Márpedig ez nem így van! Először talán igen, aztán szépen rá fogsz jönni, hogy az a rendszer amelyik helyetted válogatja meg a hallgatható zenéket, hát az... Aztán feljebb (vagy másfelé) lépsz, és rá fogsz jönni, hogy a mezei, teljesen átlagos felvételeid mennyivel másabbak, mint azok, amelyeket előtte jónak éreztél.
sikerült kibővíteni a keretet! max 120k lehetne az egy pár hangfalra! ezt néztem ki: infinity beta 50
jöhetnek használt tippek is ebben az árban! jah és hozzá való erősítőt is, ha tudnátok!
más: djzésnél jó ha 3 utas a hangfal? mivel a normálisabb keverőkön is 3 hangszínes potik vannak!
THX előre is a segítséget!
Már a jövő sem a régi...
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Erre próbáltam írni amit írtam.
Csak sajnos nem voltam egyértelmű.
de most már igen
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Olyan hogy melyik a jobb nincs, max. olyan hogy jobban tetszik!
Hát ezzel azért vitatkoznék. Persze egy szinten túl izlés kérdése, de azért van hogy egyértelműen meg lehet mondani, hogy valami jobb. Főleg szintek között.
ez így van: szebb a tere, részletezőbb, "dobozhangja" van-e, azért ezek hallható különbségek.
aztán vagy egy bizonyos pont, ahol már tényleg a szimpátia számít.
Nos ez természetes hogy nem úgy gondoltam hogy nincs különbség két doboz között, hogy csak az ízlés számít.
Viszont két gyártó hasonló paraméterekkel rendelkező dobozának kiválasztásánál csak az ízlésünk dönthet.
Erre próbáltam írni amit írtam.
Csak sajnos nem voltam egyértelmű.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Köszi srácok!
szerintem együtt a kettő 35
- GTomi
- V.I.P.
Hát ezzel azért vitatkoznék. Persze egy szinten túl izlés kérdése, de azért van hogy egyértelműen meg lehet mondani, hogy valami jobb. Főleg szintek között.
ez így van: szebb a tere, részletezőbb, "dobozhangja" van-e, azért ezek hallható különbségek.
aztán vagy egy bizonyos pont, ahol már tényleg a szimpátia számít.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Köszi srácok!
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
- GTomi
- V.I.P.
HEco victa 700 egész jó áron van.Ez milyen hangfal?
Milyen hangja van, mihez ajánlanátok?
Mi ebben 35 kg, 10-es falvastagsága van talán?
rega hangfalaim max. 7 kilósak a jbl-eim elötte 15kg és 2* nagyobbak voltak és még és több hangszóró is volt benne :) mégis a rega fényévekkel felette van.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
HEco victa 700 egész jó áron van.Ez milyen hangfal?
Jobb ez, mint a yami ns-777? :smile19:
Köszi előre is!
Üdv,
Teasüti
Heco-rol is hallani jót is rosszat is.
Nem nagyon ismerem csak egyszer hallottam és nem ezt így nem nyilatkozom.
A 35 kg lehet hogy van benne anyag, pl. az én kis monitorjaim is majd 8 kg-sak.
Mondjuk az csak előny ha jól megépített a doboz.
Viszont ez még nem garancia semmire.
Tudod mindenkinek más az igénye és az ízlése.
Néha ezért fikáznak minket Clarus "tulajokat".
De pl. a mi ízlésünk ilyen.
Amúgy volt Pécsen valami Sony márkabolt régebben.
Pár éve voltam ott és nem csak Sony-k voltak.
De lehet hogy már nem is létezik.
HEco victa 700 egész jó áron van.
Ez milyen hangfal?
Jobb ez, mint a yami ns-777? :smile19:
Köszi előre is!
Üdv,
Teasüti
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
kb ezt írtam én is:)