Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: endi »

Sziasztok.
Kérdésem a következö lenne.
Nagy a külömség az AKG K601 és a K701 között hangminöségben?
Ahogy néztem felépitésben nagyon hasonloak csak a K601 kissé olcsobb igy közelebb allna a pénztálcámhozz.
Végulis othoni zenehaqlgatáshoz kéne,a K701 röl olvastam egy tesztet es nagyon megtetszet amit irtak.
Mivel netröl rendelném igy nincs alkalmam kiprobálni ,de biztos hogy nem okozna csalodást mivel még nem volt komolyabb fülesem.
Valakinek volt alkalma öszehasonlitani a kettöt.?
Elöre is kösz.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

punish3r
Isten Hozott! :)

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: punish3r »

köszi, meglesem ezt is! másik alternatíva még az AKG81DJ!
Már a jövő sem a régi...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2730

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Volt e már szerencséje valakinek az AKG új 242/272 füleseihez?

http://www.akg.com/personal/powerslave, ... ge,EN.html

Vélemények esetleg,hol vannak ezek 240/240DF/501/601/701 ranglétrán,nem árban,hangban?

thanx

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: rudulf »

rossz totyikba írtam:( sorry:(
A Sennheiser nek van valami közkedvelt fülese ebben az ársávban.
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

punish3r

Fül és Fejhallgatók

rossz totyikba írtam:( sorry:(
Már a jövő sem a régi...

punish3r

Fül és Fejhallgatók

sziasztok! kezdő dj-zéshez milyen zárt fülest ajánlanátok max 15-20kig! THX
Már a jövő sem a régi...

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok.Az AKG K55 rol mi a véleményetek ,tudom olcso de halgathato füles?

Persze, hogy hallgatható.
Azé' hallgass meg 10 ezer alatt egy Sony-t meg egy Philipset, hogy teljes legyen a kép óccsóék között.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

A Lupus DAC-ról már annyi jót hallottam, hogy biztos ki fogom próbálni, ha más nem egy meghallgatás erejéig.
Biztos vagyok benne, hogy a dinamikus fejhallgatókkal könnyen elboldogul, ellenben hogy az elektrosztatikusakat is meg bírja-e hajtani azt nem tudom. (Reméljük, egyszer csak erre téved „fülelek” is, és megválaszolja ezt a kérdést.)

Az AKG-t, mint márkát, még a régi időkből ismerem, és akkoriban elég jó fejhallgatókat gyártott, A Sennheiserről nem nagyon vannak ismereteim, de PX100-ra rákeresve azt gondolom, hogy ennél kicsivel komolyabb megépítettségű valamit szeretnék (habár lehet, hogy ha meghallanám, akkor pozitívan csalódnék.

Üdvözlettel: Kaporka.Microstudio

Az elektrosztatikus fejhallgatók általában néhány wattos teljesitményerősitőt igényelnek, azaz a Lupus S-re közvetlenül nem célszerű rákötni.

Köszönöm szépen!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Igen! Tökéletesen látja, a Stax fejhallgatókkal kapcsolatban semmilyen tapasztalataim nincsenek

A Stax Lambda Pro komolyzenén nagyon jól szólt.
Nekem is volt hozzá egy gyári kis csöves erősítő.
Szerintem az akkor a csúcsok csúcsa volt.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Lupus DAC-ról már annyi jót hallottam, hogy biztos ki fogom próbálni, ha más nem egy meghallgatás erejéig.
Biztos vagyok benne, hogy a dinamikus fejhallgatókkal könnyen elboldogul, ellenben hogy az elektrosztatikusakat is meg bírja-e hajtani azt nem tudom. (Reméljük, egyszer csak erre téved „fülelek” is, és megválaszolja ezt a kérdést.)

Az AKG-t, mint márkát, még a régi időkből ismerem, és akkoriban elég jó fejhallgatókat gyártott, A Sennheiserről nem nagyon vannak ismereteim, de PX100-ra rákeresve azt gondolom, hogy ennél kicsivel komolyabb megépítettségű valamit szeretnék (habár lehet, hogy ha meghallanám, akkor pozitívan csalódnék.

Az elektrosztatikus fejhallgatók általában néhány wattos teljesitményerősitőt igényelnek, azaz a Lupus S-re közvetlenül nem célszerű rákötni.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Staxilag nem igen van képbe, ahogy olvasom írásait.
Staxnak több csöves erősítője is van, de más csöves erősítővel kiváltani szerintem, nem lehet�ha csak nem kimondottan staxhoz készült az.

Igen! Tökéletesen látja, a Stax fejhallgatókkal kapcsolatban semmilyen tapasztalataim nincsenek (egyebekkel sem nagyon, mivel közel húsz éve semmilyen fejhallgató nem volt a fejemen), sőt az információim is elég hiányosak. Ebben a kérdésben kizárólag arra kell támaszkodnom, amit a neten tudok olvasni (magyarul), és annak a két személynek a beszámolójára, akik az ismeretségi körömben hallgattak már ilyen fejhallgatókat.
Pont a fent említettek miatt gondoltam rá, hogy itt a fórumon kérek segítséget a fejhallgatós láncom kiépítéséhez szükséges első lépések megtételében. A Stax-ot pedig azért kérdeztem, mert elég sokan tartják a világ legjobb fejhallgatóinak őket, ráadásul kimondottan az általam hallgatott klasszikus zenékre szokták ajánlani.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: csövi »

STAX csak saját erősítőével működik semmi mással.
Dinamikásoknál már nagyobb a szabadság erősítő választás terén, de azok közül egyik se boldogul a sztatikus fülesekkel.

Erre utaltam én is a hozzászólásomban, csak igyekeztem diplomatikusan fogalmazni.

Ellenben úgy tudom, hogy van néhány nagyon jó csöves fejhallgató-erősítő, amik közül néhány megbírja hajtani az elektrosztatikus fejhallgatókat is. Hogy a Stax-okat megbírják-e hajtani azt nem tudom, de mivel elektrosztatikus fejhallgatót nem csak a Stax készít, így esetleg szóba jöhetne másik márka is.

Egyébként is egyre inkább szeretnék meghallgatni egy ilyen sztatikus fejhallgató-csöves erősítő kombinációt, mivel ha szerencsésen van párosítva, akkor elméletileg egyszerre kapnám meg a csöves erősítőkre jellemző meleg hangzást, és a sztatikusokra jellemző dinamikát és pontosságot.
Természetesen tudom, hogy ha nem jól sikerül a párosítás, akkor mind a kettőnek csak a hátrányát fogom élvezni.

Jut eszembe, van a stax-nak is csöves erősítője?

Staxilag nem igen van képbe, ahogy olvasom írásait.
Staxnak több csöves erősítője is van, de más csöves erősítővel kiváltani szerintem, nem lehetha csak nem kimondottan staxhoz készült az.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Dinamikásoknál már nagyobb a szabadság erősítő választás terén, de azok közül egyik se boldogul a sztatikus fülesekkel.

Erre utaltam én is a hozzászólásomban, csak igyekeztem diplomatikusan fogalmazni.

Ellenben úgy tudom, hogy van néhány nagyon jó csöves fejhallgató-erősítő, amik közül néhány megbírja hajtani az elektrosztatikus fejhallgatókat is. Hogy a Stax-okat megbírják-e hajtani azt nem tudom, de mivel elektrosztatikus fejhallgatót nem csak a Stax készít, így esetleg szóba jöhetne másik márka is.

Egyébként is egyre inkább szeretnék meghallgatni egy ilyen sztatikus fejhallgató-csöves erősítő kombinációt, mivel ha szerencsésen van párosítva, akkor elméletileg egyszerre kapnám meg a csöves erősítőkre jellemző meleg hangzást, és a sztatikusokra jellemző dinamikát és pontosságot.
Természetesen tudom, hogy ha nem jól sikerül a párosítás, akkor mind a kettőnek csak a hátrányát fogom „élvezni”.

Jut eszembe, van a stax-nak is csöves erősítője?

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

T. Kaporka!
Hivoxnak vannak fejhalgató erősitői Bubo S.
És a Lupus S DAC is tudja a Fejhalgatót kezelni és előerősítőnek is használható, esetleg lehet tovább építeni igény szerint egy végerősítővel, hangfalakkal. Ezenfelül számítógépről USB-n is boldogul. (A teszten benne volt a láncban)
AKG 501 vagy Sennheiser PX100-al biztos jól muzsikál.

Kedves KÉTBÉ!

Biztos vagyok benne, hogy a dinamikus fejhallgatókkal könnyen elboldogul, ellenben hogy az elektrosztatikusakat is meg bírja-e hajtani azt nem tudom. (Reméljük, egyszer csak erre téved fülelek is, és megválaszolja ezt a kérdést.)

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

endi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: endi »

Sziasztok.
Az AKG K55 rol mi a véleményetek ,tudom olcso de halgathato füles?
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

T. Kaporka!
És a Lupus S DAC is tudja a Fejhalgatót kezelni és előerősítőnek is használható, esetleg lehet tovább építeni igény szerint egy végerősítővel, hangfalakkal. Ezenfelül számítógépről USB-n is boldogul. (A teszten benne volt a láncban)

Kedves KÉTBÉ!

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ez a legjobb szerkezet, amit gyártott az AKG csak az a baj, hogy inkább fejhang szórok, mint füles.
Végfok hangfal kimenetéről üzemel.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

K1000?

Tényleg ez az.
Berta Laci nagyon jó haverom.
Ő volt a képviselet idáig.Töle vettem.
Semmire sem használom,de ha nem lenne,akkor hiányozna.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Volt régebben Staxom és nagyon szerettem. Klasszikus zenét, operát hallgatni szerintem nincs is jobb a staxnál csak hát picit drágák erősítővel együtt.

Nekem régen volt Stax lambda Pro-m.
Azt nagyon szerettem.Én is Sanyitól vettem.
Most is van egy nagy AKG-m,de semmire sem használom.
Egyszer a bemutatóban próbáltam ki.tetszett a hangja.
Nagyon szép fa doboza van.A tipusát nem tudom,de ez volt talán a csúcs egy két éve.

K1000?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Volt régebben Staxom és nagyon szerettem. Klasszikus zenét, operát hallgatni szerintem nincs is jobb a staxnál csak hát picit drágák erősítővel együtt.

Nekem régen volt Stax lambda Pro-m.
Azt nagyon szerettem.Én is Sanyitól vettem.
Most is van egy nagy AKG-m,de semmire sem használom.
Egyszer a bemutatóban próbáltam ki.tetszett a hangja.
Nagyon szép fa doboza van.A tipusát nem tudom,de ez volt talán a csúcs egy két éve.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

STAX képviselet http://www.double-reed.hu/
Tamás Sándor

Én már egy ideje kényszerűségből sokat GRADOzok és nagyon megszerettem.  Picit olyan staxos íze van nagyon átlátható és élethű megszólalása van. Sok olyan cd van, amit csak fülesen keresztül ismertem meg és sajnos nagyrendszerbe sok minden nem jön át.

Kedves csövi!

Köszönöm szépen a segítségét.
Elárulná esetleg, hogy melyik Grado fejhallgatót használja, illetve, hogy milyen fejhallgató erősítőt használ hozzá, vagy melyiket ajánlja?

Elelőre is köszönöm!

Tisztelettel: Kaporka.Microstudio

Gradó SR325i + Soner füleserősítő

Vendég

Fül és Fejhallgatók

STAX képviselet http://www.double-reed.hu/
Tamás Sándor

Én már egy ideje kényszerűségből sokat GRADOzok és nagyon megszerettem. Picit olyan staxos íze van nagyon átlátható és élethű megszólalása van. Sok olyan cd van, amit csak fülesen keresztül ismertem meg és sajnos nagyrendszerbe sok minden nem jön át.

Kedves csövi!

Köszönöm szépen a segítségét.
Elárulná esetleg, hogy melyik Grado fejhallgatót használja, illetve, hogy milyen fejhallgató erősítőt használ hozzá, vagy melyiket ajánlja?

Elelőre is köszönöm!

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Tisztelt Fórumtársak! 
Hiába barátom a google, nem találtam semmi információt arra nézve, hogy ki forgalmazza Magyarországon a Stax fejhallgatókat, fejhallgató-erősítőket, illetve hogy hol lehetne ezeket meghallgatni.
Tehát kérem, akinek van erre vonatkozó információja, az legyen a segítségemre, és ossza meg velem.

A fentiek mellet szívesen fogadok javaslatokat arra is, hogy a Stax-okon kívül ki milyen fejhallgatót illetve fejhallgató erősítőt ajánlana klasszikus komolyzene nagyon jó minőségben történő tolmácsolására. Az elképzelésem elsősorban nyitott vagy félig nyitott fejhallgatóra vonatkozik, de nem zárkózom el a zárt fejhallgatóktól sem. A kitétel mindössze annyi, amit már fentebb is leírtam, kiváló minőségű, erényeit a klasszikus zenén megmutató fejhallgató legyen. (Ja és ne kerüljön többe, mint egy Stax az adott kategóriában, habár annak az árait nehéz lenne felülmúlni.)

Minden segítséget előre is megköszönök!

T. Kaporka!

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

STAX képviselet
http://www.double-reed.hu/
Tamás Sándor

Én már egy ideje kényszerűségből sokat GRADOzok és nagyon megszerettem. Picit olyan staxos íze van nagyon átlátható és élethű megszólalása van. Sok olyan cd van, amit csak fülesen keresztül ismertem meg és sajnos nagyrendszerbe sok minden nem jön át.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

AKG 501 -nél nincs jobb. Nem is drága.

Valóban nem drága, főleg a Stax (erősítővel együtt) bőven-bőven több mint fél milliós árához képest.
Fejhallgató-erősítő mi illene hozzá?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”