Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Jamo hangsugárzók
Hát jazz-et és komolyzenét ritkán hallgatok. Akkor maradok a jelenlegin. Nekem elég jól szól így is.Jamo
Ebben az esetben pénzkidobás a kettős kábelezés, bár, biztosan sokan nem értenek velem egyet.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Már nekem is feltűnt, hogy régóta nem szólt senki hozzá a Jamokhoz. Nálam minden oké. Hamarosan új hangfalkábel kerül beüzemelésre, majd beszámolok a tapasztalatokról.Nemrég átálltam kettős kábelezésre, igaz, csak a meglévő gagyi kábellel, de azzal is hallható a javulás.
Akkor szerinted érdemes kihasználni a kettős kábelezést az S606-on?
Én már hallottam néhány embertől, hogy nem érdemes. Bár fül és fül közt is van különbség (hangfal és hangfal, erősítő és erősítő közt is ugyanúgy)
Szerintem, mindenképpen megéri a befektetést, bár nem kell drasztikus változást, mondhatni szagos hangot várni tőle. Komolyzenén teszteltem, ami tapasztalható volt, az a színpad kiszélesedése és a mélységi információ megjelenése, valamint a közép -és magastartomány tisztulása. Komolyzenén és jazzen biztos javulást hoz, csimm-bumm zenéhez nincs értelme.
Hát jazz-et és komolyzenét ritkán hallgatok. Akkor maradok a jelenlegin. Nekem elég jól szól így is.
Jamo
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)
Jamo hangsugárzók
Nálam is minden rendben, pláne mióta megvan a sztereó erősítő!
Milyen sztereóval hajtod?
Majdnem mondtam hogy ott az aláírásomban. Egy Cambridge Audio 340-essel, nagyon tetszik ahhoz képest hogy a legkisebb nagyon jól meghajtja a falat, ez valahogy más 40-45 watt mint a denonomé szal nagyon elégedett vagyok vele, a teljesítményével is meg a hangminőségével is! És még tetszik is!
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Milyen sztereóval hajtod?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Már nekem is feltűnt, hogy régóta nem szólt senki hozzá a Jamokhoz. Nálam minden oké. Hamarosan új hangfalkábel kerül beüzemelésre, majd beszámolok a tapasztalatokról.Nemrég átálltam kettős kábelezésre, igaz, csak a meglévő gagyi kábellel, de azzal is hallható a javulás.
Én már hallottam néhány embertől, hogy nem érdemes. Bár fül és fül közt is van különbség (hangfal és hangfal, erősítő és erősítő közt is ugyanúgy)
Szerintem, mindenképpen megéri a befektetést, bár nem kell drasztikus változást, mondhatni szagos hangot várni tőle. Komolyzenén teszteltem, ami tapasztalható volt, az a színpad kiszélesedése és a mélységi információ megjelenése, valamint a közép -és magastartomány tisztulása. Komolyzenén és jazzen biztos javulást hoz, csimm-bumm zenéhez nincs értelme.
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Már nekem is feltűnt, hogy régóta nem szólt senki hozzá a Jamokhoz. Nálam minden oké. Hamarosan új hangfalkábel kerül beüzemelésre, majd beszámolok a tapasztalatokról.
Nemrég átálltam kettős kábelezésre, igaz, csak a meglévő gagyi kábellel, de azzal is hallható a javulás.
Jamo hangsugárzók
Hosszú idő után újra itt.
Üdv mindenkinek.
Mi újság Jamo fronton?
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Komoly darabnak tűnik.
Jamo hangsugárzók
2-es kép
preamp: UHER REFERENCE No. 1 - poweramp: 2 x HARMAN KARDON CITATION TWENTY TWO - speaker: CERWIN-VEGA D-9 (1985)
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Most Látom ezt a topicot, Nekem is JAMO-im vannak csak kis tulzással már múzeális darabok
CL-30 tipusú.
Mellékelek pár képet.............(ezeket gyorsan a netről szettem)
,az enyém abban külömbözik,hogy nem "bútor"kábon áll, hanem tüskén!
preamp: UHER REFERENCE No. 1 - poweramp: 2 x HARMAN KARDON CITATION TWENTY TWO - speaker: CERWIN-VEGA D-9 (1985)
Jamo hangsugárzók
Várjatok már nekem jamo s416 van frontnak nem s406, s41 center, s403 surr.Most néztem meg a tipusát.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Jamo hangsugárzók
Bass teszt cd-m volt.Nem lehet hinni neki (tényleg 30Hz???sajna nem:( ), de viszonyításképpen jó.
A wharfi zaldek gyárilag 30hz től megy ami a valóságban 35 től kezdve nyomult halkan a cd-ről.
A yami is tud valami olyasmit.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Jamo hangsugárzók
Persze sub az kell!Sztem ma már alap dolog amikor már 20EFt-ért is árulnak aktív subot...Mondjuk nekem yami van mozira elég jó(olcsó nsp100 szettből maradt).Nem megy le olyan mélyre de ahhoz képest hogy 16cm hangszóró van benne elég ütős.Olyan 35hz-től felfelé lehet hallani a mélyeket a szobai körülményektől függően, bár egyszer leteszteltem olyan 37hz től megy.
30-40Ért már elég jót lehet venni.
Mivel és hogy tesztelted? Kiváncsi vagyok.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Jamo hangsugárzók
Persze sub az kell!Sztem ma már alap dolog amikor már 20EFt-ért is árulnak aktív subot...
Mondjuk nekem yami van mozira elég jó(olcsó nsp100 szettből maradt).Nem megy le olyan mélyre de ahhoz képest hogy 16cm hangszóró van benne elég ütős.Olyan 35hz-től felfelé lehet hallani a mélyeket a szobai körülményektől függően, bár egyszer leteszteltem olyan 37hz től megy.
30-40Ért már elég jót lehet venni.
Jamo hangsugárzók
Jók ezek a hangfalak!
Az én kis 406-osom stereoban is nagyon élvezhető, legyen az bármilyen zene...
Még sub sem kell hozzá...
Bátran tudom ajánlani!
Én is szeretem a 406-osaimat, de annyit hozzá tennék hogy nekem a színpad és sztereótér képzésével azért voltak gondjaim, ha egy bizonyos távolságnál messzebb rakod őket akkor az úgy már nem jó, pl az ének nem középről jön hanem valahonnan félútról, meg nekem a basszus csak akkor volt elég ha már azért magasabbra volt tekerve a hangerő! De én is szeretem jó kis falak szerintem az árukért!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 19
Jamo hangsugárzók
Zenéhez nem is kell sub.
Na de filmhez... "No bass no fun" napsütés
Jamo hangsugárzók
Jók ezek a hangfalak!
Az én kis 406-osom stereoban is nagyon élvezhető, legyen az bármilyen zene...
Még sub sem kell hozzá...
Bátran tudom ajánlani!
Jamo hangsugárzók
Január 1-én komoly próba elé állítottam hangfalaimat. Az újévi koncertet néztem/hallgattam Dolby Digitalban.Mag kell, hogy mondjam, nagyon jól vizsgázott a rendszer. Elsősorban azt emelném ki, hogy a mélyek, amelyek filmnézés közben megremegtetik a padlót, hihetetlenül diszkréten és finoman is képesek szólni komolyzenén. Csak annyi mélyet adtak a hangfalak, amennyit kell. Se többet, se kevesebbet.
Másik nagy erénye a szettnek, a kiváló térleképezés. Olyan volt, mintha én is a nézőtéren ültem volna.
Összegezve, a Jamo S60-as szett megérte az árát az utolsó fillérig. Úgy is mondhatnám, felsőbb osztályba léphet.
Én is szeretem az enyémet!
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Január 1-én komoly próba elé állítottam hangfalaimat. Az újévi koncertet néztem/hallgattam Dolby Digitalban.
Mag kell, hogy mondjam, nagyon jól vizsgázott a rendszer. Elsősorban azt emelném ki, hogy a mélyek, amelyek filmnézés közben megremegtetik a padlót, hihetetlenül diszkréten és finoman is képesek szólni komolyzenén. Csak annyi mélyet adtak a hangfalak, amennyit kell. Se többet, se kevesebbet.
Másik nagy erénye a szettnek, a kiváló térleképezés. Olyan volt, mintha én is a nézőtéren ültem volna.
Összegezve, a Jamo S60-as szett megérte az árát az utolsó fillérig. Úgy is mondhatnám, felsőbb osztályba léphet.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Jamo X5SUB-ot ismeri valaki?
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Honnan lehet tüskét szerezni ehhez a jamo-hoz?
Például, a Dietz-Kácsa Audiónál de, ha van esztergályos ismerősöd, le is gyártathatod.
Jamo hangsugárzók
Honnan lehet tüskét szerezni ehhez a jamo-hoz?
Jamo hangsugárzók
Ok!Na teszteltem!!Teszt zenék:Nelly Furtado, Maroon five,Craig Amstrong filmzenék minden mennyiségben
/Batman begins,Saving Private Ryan, Poseidon,A Falu/
Filmhang:Gyűrük ura II
Azzal kezdtem az egészet hogy a hangfalakat kb 3m távolságba kiraktam a szekrények elé mivel normálban sajnos 1,7m távolságra vannak egymástól a tv mellett.Stereo-ra vettem, sub kikapcs.
Hangszínt nem állítottam, a yami -40db-re volt állítva, valamelyik zenénél -35db-re.
Eredmény:Dinamikus, meglepő, szép részletező magas tartomány, nagyon jó beszédhang, lágy közép, dobozhangnak nyoma sincs,bassus próbálkozott csak a szekrények gátolták szegényt.Elég erőteljes hangzása van, a hangszerek külön szóltak és nem fáradtak el.Azt hiszem bejáratás után még hátborzongatóbb lesz A Falu című film hegedűhangja, vagy akár Maroon5 énekesének vékony hangja.Baromi dinamikus hangfal, -20db-nél amikor vettem vissza a hangerőt hallottam a magasban egy kis pattogást annyira részletezett.Tere elég tág.Élmény volt hallgatni.A gyűrűk ura c. filmet is stereoban teszteltem, még így nem hallottam szólni ezt a részt!
A végére bekapcsoltam a kis yami sub-ot , full home cinema ment.Volt már hangfalam de ilyen szépen szóló még nem.
Örülök neki!
Végülis a párom hallgatott Nelly furtado-t én nem szerettem, de amióta meghallgattam megváltozott minden.A surroundokat még nem teszteltem, amint lesz időm munkába fogom őket.
Bocsi a hosszú rizsáért................
Azért a hangerővel csak óvatosan nehogy a bejáratás alatt károsodjon azért az elején finoman járasd amíg nem járódik valamennyit addig mélye nem is lesz de később azért megjön majd!