Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Regimodi »

Szerintetek mi lehet a baja annak a Concept sub-nak, ami néha sercen egyet-kettőt ?
A jelenség elég véletlenszerűen jelentkezik, de csak akkor, amikor éppen kussban van, olyan hangot ad, mint amikor a bakelit lemezre rárakod a tűt. Elvittem a Szellemképesekhez, a hivatalos DALI márkaszervízbe, ott azt mondták, hogy biztos valami elektromos zajt szed össze, amik néha kisülnek és ezek okozzák ezt a zajt.

Szerintetek hülyére vesznek, vagy ténlyeg okozhatja ezt egy-két elektromos eszköz kábelzaja ? Mosz másfél hétig tesztelik, de szerintem nem fognak vele semmit csinálni ...

Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept

Magnetic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Magnetic »

Kedves Dali tulajdonosok  
Érdeklődnék, hogy milyen tapasztalataitok, tanácsaitok vannak a bejáratást illetőleg (concept 6ról lenne szó) ill. ha van egyéb bármiféle jótanács,megosztanivaló azt is szívesen veszem.

Előre is köszi.

sziasztok

Bejáratás ~250 óra, addig fokoatosan tisztul, éledezik a hang. A mélyek érik el leglassabban a végleges állapotot. Elején emiatt lehet, soványnak fog tűnni a hangzás, de kialakul szép lassan. Sztereón az elején 1/4 ig tekerd a hangerőt, aztán lassan lehet feljebb is. Hm-n kb ugyanez, -50 fele kezdeni, és ésszel tovább. A hozzáadott hangfaltüskék alá tegyél középen pontozott 2 v 5 Ft-ost ha parkettára teszed, vagy vegyél másikat. Ha lehet, hagyjál oldalt, hátul is legalább 30 cm-t, szebben fog szólni, kell a tér a doboznak, legalábbis nálam bevált.

Valóban jól mondják itt a kollégák. Mikor megvettem kicsit csalódott voltam a mélyhiányos hanja miatt, de aztán tényleg kezdett fokozatosan megjönni, valóben erre kell várni a legtöbbet (250-300 óra). Mondjuk az is igaz hogy megvétel után nem is volt sok időm hallgatni, ezért csak napi kb 1 órát tudtam használni, így 3 hónapig tartott mire kezdett bejáratódni.
Most már teljesen elégedett vagyok a basszusaival, 15nm-re bőven elég

A közép és magas hangjaival meg sohasem volt probléma, nagyon jó kis semleges hangú doboz ez. Ismerőseimnél vannak hasonló árkategóriájú és picit grágább hangfalak, volt mivel összehasonlítanom, és elégedett vagyok a Dali tudásával

A Jazz és hangszeres (pl.: Tátrai - Latin), komolyzenék a kedvencei a lightosabb pop zenét is bírja szépen.
Azt azért hozzá kell tenni hogy R&B zenéknél néha elvérzik a nagyobb mélyeknél, dehát ahhoz a zenéhez már úgyis dukál egy jó láda
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;

Vesta
Isten Hozott! :)

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vesta »

Kedves Dali tulajdonosok  
Érdeklődnék, hogy milyen tapasztalataitok, tanácsaitok vannak a bejáratást illetőleg (concept 6ról lenne szó) ill. ha van egyéb bármiféle jótanács,megosztanivaló azt is szívesen veszem.

Előre is köszi.

sziasztok

Bejáratás ~250 óra, addig fokoatosan tisztul, éledezik a hang. A mélyek érik el leglassabban a végleges állapotot. Elején emiatt lehet, soványnak fog tűnni a hangzás, de kialakul szép lassan. Sztereón az elején 1/4 ig tekerd a hangerőt, aztán lassan lehet feljebb is. Hm-n kb ugyanez, -50 fele kezdeni, és ésszel tovább. A hozzáadott hangfaltüskék alá tegyél középen pontozott 2 v 5 Ft-ost ha parkettára teszed, vagy vegyél másikat. Ha lehet, hagyjál oldalt, hátul is legalább 30 cm-t, szebben fog szólni, kell a tér a doboznak, legalábbis nálam bevált.

Köszönöm szépen a segítséget, mindeképp hasznos, amiket írtál..

A ~250 óráig még van egy kis idő , de már így is szépen szól.

köszi mégegyszer.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szobik »

Sziasztok! 

Megvettem.......

A Dali comcept szett és az Onkyo 605-ös lett a kiválasztott!

Gyerekek, ez valami k...va jól szól, és mi lesz ha be lesz járatva.

Köszönöm a segítségeteket, azt hiszem nagyon jó választás volt!

Még a beállításokkal küszködöm, de már így is megnyerte a tetszésemet

Üdv mindenkinek

Gratula hozzá, használd egészséggel
Bejáratva valóban szebben szól majd
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

SimiShake

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: SimiShake »

Sziasztok!

Megvettem.......

A Dali comcept szett és az Onkyo 605-ös lett a kiválasztott!

Gyerekek, ez valami k...va jól szól, és mi lesz ha be lesz járatva.

Köszönöm a segítségeteket, azt hiszem nagyon jó választás volt!

Még a beállításokkal küszködöm, de már így is megnyerte a tetszésemet

Üdv mindenkinek

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Ehhez csak annyit tennék hozzá:ja
Mindent leírtál. A mélyekre nekem is várni kellet,de megjött.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Kedves Dali tulajdonosok  

Előre is köszi.

sziasztok

TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

Vesta

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vesta »

Kedves Dali tulajdonosok

Előre is köszi.

sziasztok

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én lassan másfél éve hallgatom,és majdnem minden stílusban bejött. Nekem minden területen nagyot alakít,kivéve a hard-rockkot. Az elektromos gitár hangja nekem nem elég érces/agresszív,túl simán/lágyan szólal meg az elvárásaimhoz képest. (bár lehet,hogy ebben az erősítő is közrejátszik: denon)

Igen, a lágyságban valszeg a Denon a ludas.

Szóval én is, mint elégedett Dali tulaj jelentkezem (Noés a Malac erölködőm is bejön )
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Anélkül, hogy bárki elfogultsággal vádolna vagy talán épp azért: van valaki, akinek csalódást okoztak a Dali hangfalak? De most komolyan!
Én lassan másfél éve hallgatom,és majdnem minden stílusban bejött. Nekem minden területen nagyot alakít,kivéve a hard-rockkot. Az elektromos gitár hangja nekem nem elég érces/agresszív,túl simán/lágyan szólal meg az elvárásaimhoz képest. (bár lehet,hogy ebben az erősítő is közrejátszik: denon)
Ja és nem conceptem van,hanem blue 6006.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hasonlította már össze valaki a Concept6-t Ikon6-t ? Gondolkodom a váltáson, de 1 fülelés még nem győzött meg, hogy érdemes váltani.

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Sziasztok! 
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségeteket.
Rádumáltatok, megveszem, csak sajna a pénzemhez kb. 2hét múlva jutok hozzá

De csak eltelik valahogy!

Az erősítőn még gondolkodom, nekem az Onkio kinézetre sokkal szebb....

Van két hetem, h kitaláljam

Üdv,

Simi

A CA 540 is nagyon szep, es jol is szol. En azt hasznalom Dali Ikon-okkal.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Anélkül, hogy bárki elfogultsággal vádolna vagy talán épp azért: van valaki, akinek csalódást okoztak a Dali hangfalak? De most komolyan!
Nekem nem okozott csalódást, sőt Azóta már többeknek is Conceptet javasoltam- persze mindig hozzátettem az ajánláshoz, hogy mást is hallgasson meg- és még senki nem panaszkodott

SimiShake

Dali hangsugárzók

Sziasztok!

Még egyszer nagyon köszönöm a segítségeteket.
Rádumáltatok, megveszem, csak sajna a pénzemhez kb. 2hét múlva jutok hozzá

De csak eltelik valahogy!

Az erősítőn még gondolkodom, nekem az Onkio kinézetre sokkal szebb....

Van két hetem, h kitaláljam

Üdv,

Simi

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Nekem tuti nem, már két hangfalvásárlás előtt álló haveromat győztem meg, hogy Dali-t vegyen, ők is elégedett tulajok azóta, lassan százalékot kérek a Toshibashop-tól ... !!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Osu no seishin!

Regimodi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Sziasztok! 
Köszönöm szépen a válaszokat!

Most voltam a toshiba shopban és meghallgattam a 6-os szettet.
Az eladó is ekkora területre a 6-os ajánlotta.
Nagyon tetszet a hangja, meghallgattam zenével és mozival is.
Egy kicsi fentartásom van a mélyel kapcsolatban.

A mélyládája nem igazán volt számomra ütős, de lehet, h csak a nagy tér miatt!

Van tapasztalatotok róla?

Egyébként az eladó srác a Denon 1908 erősítőt ajánlotta, valószínüleg az is marad!

Helló,

Tapasztalatból mondom, hogy a Concept sub-ot kb. 100 óráig kell járatni, hogy teljesen megmutassa mit tud. Mikor először meghallgattam a toshibában, én is keveselltem a mélyeit, de egyrészt otthon már a bejáratás alatt teljesen másképp szólt, nameg az ottani tér azért nagy volt neki.
Nyugodtan vedd meg, nem fogsz csalódni benne !

Nekem Onkyo erősítővel hajtva tetszett a hagjuk legjobban mind moziban, mind zenében, így a 703-as ideális választás volt anno, de ez szubjektív ugyebár.

Dali rulez !!

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Két észrevétel:
1. kategóriájában a mai napig a Dali Concept Sub a legjobb subláda - elfogulatlanul!
2. talán nem véletlen, hogy többünknek Yamaha - Dali összeállítása van - kemény-lágy, jin-jang egyszóval jó kiegészítői egymásnak. Valaki a Klipsh topicban azt írta, hogy az erősítő szerepe 20% a rendszerben, szerintem még annyi sem, mert a beállításokkal közel azonos hangzást lehet elérni valamennyinél.
Sok sikert a vásárláshoz!
Osu no seishin!

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Sziasztok! 

Pedig a Concept subban van erő rendesen. Zárt rendszere miatt lehet, hogy nem olyan dörgedelmes, mint a reflexes, de pontosabb, tisztább. A kinti tér igen nagy, meg nem is a legjobb az akusztika. otthon azért egész más a dolog.
Denon 1908 nem rossz, bár én meghallgatnék mást is, legalább megnyugtatásképpen.

SimiShake

Dali hangsugárzók

Sziasztok!

Az eladó is ekkora területre a 6-os ajánlotta.
Nagyon tetszet a hangja, meghallgattam zenével és mozival is.
Egy kicsi fentartásom van a mélyel kapcsolatban.

A mélyládája nem igazán volt számomra ütős, de lehet, h csak a nagy tér miatt!

Van tapasztalatotok róla?

Egyébként az eladó srác a Denon 1908 erősítőt ajánlotta, valószínüleg az is marad!

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

...Egy 20nm-es szobába szeretnék hangfalakat és erősítőt!
...

Szerintem elég a C6,1c szett is 20 nm-re. Nekem ennyi a nappali- ráadásul +25nm étkező az egyik oldalon-, és bőven elég. A C2 sem kell hátra, effektekhez elég a C1, szvsz.
Erősítőben van választék: NADT744, Yamaha 861, Cambridge Audio 540 V3, Denon 1908, HK 247, Marantz SR5002, Onkyo 605. Ezeket lehet meghallgatni, nálam ez a sorrend is egyben, bár zenében a NAD, CA kettős szerintem a legjobb. Persze a szolgáltatásokat, csatikat is vesd össze a hang után

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Szerintem érdemes visszaolvasnod a korábbi hozzászólásokba! 30 négyzetméter alatt szerintem C6, mert a 8 nem fogja tudni kiszólni magát és hiányolni fogod a mélyeket, holott nagyon durva a 6-osé is bejáratás után. Sokat gondolkodtam, hogy leváltom a 6-ost 8-asra és száműzöm a dolgozóba, de rájöttem, hogy nekem bőven elég ez is, nagyon-nagyon jól szól a C2-vel és C1-el. Inkább elköltöttem dvdre az árát és azt sem bántam meg (köszi Zaki)
10 m2-en a C2-esek szintén nagyon jó választásnak tűnnek, jó cd-vel és erőlködővel kielégítő audiofil élményt nyújtanak és itt a kielégítő nem 2-est jelent egy 5-ös skálán.
Osu no seishin!

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Sziasztok! 
Szeretnék tanácst kérni tőletek az alábbiakban!
Sikerült összegyűjtenem egy kis pénzt, amit hasznos dologra szeretnék elkölteni 

Egy 20nm-es szobába szeretnék hangfalakat és erősítőt!

A Dali nagyon szimpatikus(C8,C2?CENTER ÉS SUB összeállítás)

Főként filmezésre, de azért zenére is szeretném használni(JAZZ? BLUES)

Tényleg érdekel a véleményetek, h a dalinál maradjak, vagy esetleg tudnátok ebben az árkategóriában más milyen típust ajánlani.Ti mennyire vagytok megelégedeve a Dalitokkal???(zene és filmezés terén)

Ja, és még egy kérdés, milyen erősítőt ajánlatok hozzá max 180k-ért?

Előre is köszi a válaszotokat!!

Ja és BUÉK!

Szia ! Az általad kiszemelt szett nagyon impozáns és szerintem megéri az árát. Én 4db c2+centert használok mozira 10nm-en és nagyon tuti. Mielőtt beleugranál azért halgasd meg valahol nehogy csalódást okozzon.(szerintem nem fog) Erősítő ügyben szintén halgatózni kellene. Mivel zenét is akarsz halgatni ezért én Denon,Onkyo,Marantz trió meghalgatását ajánlanám.Nézz be ha van lehetőséged a Toshiba shopba ott mindent meg tudsz halgatni egyszerre. (elméletileg)

Erositobe nekem bejott a Cambridge Audio 540. Zeneben is eleg normalisan szol. Es nem is draga.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

batu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: batu »

Sziasztok! 

Tényleg érdekel a véleményetek, h a dalinál maradjak, vagy esetleg tudnátok ebben az árkategóriában más milyen típust ajánlani.Ti mennyire vagytok megelégedeve a Dalitokkal???(zene és filmezés terén)

Ja és BUÉK!

Szia ! Az általad kiszemelt szett nagyon impozáns és szerintem megéri az árát. Én 4db c2+centert használok mozira 10nm-en és nagyon tuti. Mielőtt beleugranál azért halgasd meg valahol nehogy csalódást okozzon.(szerintem nem fog) Erősítő ügyben szintén halgatózni kellene. Mivel zenét is akarsz halgatni ezért én Denon,Onkyo,Marantz trió meghalgatását ajánlanám.Nézz be ha van lehetőséged a Toshiba shopba ott mindent meg tudsz halgatni egyszerre. (elméletileg)
Samurai on the toilet. (-_-)---(<_>)---(o_o)---(O_O)'---(^_^)'--- The End.

SimiShake

Dali hangsugárzók

Sziasztok!

Ja és BUÉK!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”