Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok,Segitsegeteket illetve tanacsotokat szeretnem kerni. Hangfalvasarlas elott allok es ki is neztem a yamaha ns777-et vmint a jamo c605-t, viszont donteni nem tudok. igyekszek meghallgatni mindkettot.
Van-e nektek tapasztalatotok ezekkel kapcsolatban? ill mas hasomlo alternativat tudtok ajanlani?
hazimozi frontra kellene, persze sokszor zenehallgatasra is. kb 100kHUF-ot szannek a parra.
tanacsaitokat elore is koszonom!
udv
zoli
miert pont yamaha ( ) es jamo van csak ?
100-ig eleg jokat kapnal..
Elsore ezek jutottak eszembe, meg Dali conceptet is nezegettem.. ma megyek hallgatozni, meglassuk.. milyen otleted van "jobb"-ra ebben a kategoriaban?
Amugy fele-fele lenne hazimozi-zene (rock,jazz)..
koszi az infokat
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
http://www.ciao.de/Thomson_Bundel_DPL_5 ... E__1100364 ilyenem van, DPL 560-as. Bár meglepően jól szól, nem úgy mint a DVD játékossal kapható kis hangszórók, a kis házimoziszettek. A mélynyomója nem nagy durranás, már pár éve rákötöttem egy Magnat 300-ast, így már jó a mélyhangja is. Mozizásra használnám. Az ördögi kör elkezdődött.........
Szerintem ehez jó lehet a Magnat set de használtban találhatsz jobbat is.
Esetleg most csak front csere és később center és sur csere?
Nézelödj mert lehet szerencséd.
Lehet hogy karácsonyra páran lecserélik a "régi" dobozokat új-ra és rászaladsz egyre.
Ja és a használtat nem kell járatni sem.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok,Segitsegeteket illetve tanacsotokat szeretnem kerni. Hangfalvasarlas elott allok es ki is neztem a yamaha ns777-et vmint a jamo c605-t, viszont donteni nem tudok. igyekszek meghallgatni mindkettot.
Van-e nektek tapasztalatotok ezekkel kapcsolatban? ill mas hasomlo alternativat tudtok ajanlani?
hazimozi frontra kellene, persze sokszor zenehallgatasra is. kb 100kHUF-ot szannek a parra.
udv
zoli
Mozira nagyon jó a Yamaha, zenére már kevésbé, nekem mosott a közepe, és erős a magasa. Dübörgő, elektro zenére jó, de részletesebb zenére Dali Concept6, Celestion F28 jobb lenne. Vagy még Wharfedale 9.5, Mission m34, Jamo 606 is elég jól muzsikál. Próbálj meghallgatni minnél többet. Persze kérdés a mozi-zene aránya, és a zenei sílus is.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
udv
zoli
miert pont yamaha ( ) es jamo van csak ?
100-ig eleg jokat kapnal..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok,
Segitsegeteket illetve tanacsotokat szeretnem kerni. Hangfalvasarlas elott allok es ki is neztem a yamaha ns777-et vmint a jamo c605-t, viszont donteni nem tudok. igyekszek meghallgatni mindkettot.
udv
zoli
Nappaliba kellene.
Sziasztok!
Eről a szettről mi a véleményetek,:http://avplanet.hu/Monitor%20990 Ár-érték arányban. Egy Thomson DPL házimozi hangszóróinak a helyére kerülne.
Nem rossz ebben a kategóriában.
Használtat néztél már?
Érdemes, van itt a fórumon is egy pár.
Viszont ha cserélsz és tudsz rá szánni többet akkor vegyél "jobbat" és legközelebb csak az erőlködőt kell cserélned.
Köszi, még csak töprengek a dolgon. Először meg kellene hallgatnom hogy szól.
Mindenképp meg kell hallgatni mielőtt veszel valamit.
De egy jobb szett nembiztos hogy a Thomson-al is jól fog szólni.
Mert hiába jó a doboz ha gyenge az erőlködő.
Nem fikázni akarom a Thomsont de hát ....
Tudod:
"Olyan erős a lánc mint a leggyengébb láncszem!"
Mire használnád?
Zene, film, is-is?
Ja és én inkább polcsugárzót ajánlanák főleg ha nem nagy a tér.
Ha cserélsz vedd figyelembe hogy belelépsz az ördögi körbe.
Mivel jobb dobozok mellett gyenge lessz az eddigi sub.
És tovább, és tovább, és tovább...
De valamit valamiért.
http://www.ciao.de/Thomson_Bundel_DPL_5 ... E__1100364 ilyenem van, DPL 560-as. Bár meglepően jól szól, nem úgy mint a DVD játékossal kapható kis hangszórók, a kis házimoziszettek. A mélynyomója nem nagy durranás, már pár éve rákötöttem egy Magnat 300-ast, így már jó a mélyhangja is. Mozizásra használnám. Az ördögi kör elkezdődött.........
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok!
Eről a szettről mi a véleményetek,:http://avplanet.hu/Monitor%20990 Ár-érték arányban. Egy Thomson DPL házimozi hangszóróinak a helyére kerülne.
Használtat néztél már?
Viszont ha cserélsz és tudsz rá szánni többet akkor vegyél "jobbat" és legközelebb csak az erőlködőt kell cserélned.
Mindenképp meg kell hallgatni mielőtt veszel valamit.
De egy jobb szett nembiztos hogy a Thomson-al is jól fog szólni.
Mert hiába jó a doboz ha gyenge az erőlködő.
Nem fikázni akarom a Thomsont de hát ....
Tudod:
"Olyan erős a lánc mint a leggyengébb láncszem!"
Mire használnád?
Zene, film, is-is?
Ja és én inkább polcsugárzót ajánlanák főleg ha nem nagy a tér.
Ha cserélsz vedd figyelembe hogy belelépsz az ördögi körbe.
Mivel jobb dobozok mellett gyenge lessz az eddigi sub.
És tovább, és tovább, és tovább...
De valamit valamiért.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Használtat néztél már?
Ne a frekvenciatartományt meg a műszaki paramétereket nézegesd pls. És, függetlenül attól, mennyit szánsz rá, elmehetnél demózni különböző cégekhez, nem árt 1-1 komoly rendszert is meghallgatni...
Köszi a tanácsot! II. kerben tudsz mondani ilyen komolyabb cégeket? Meg is lenne a 7végi programom
Penna
Van topicjuk itt a közösben. Mondjuk ők eléggé drágák, de én azt mondom, eccer hallani kell egy ilyet is:)))
- formattedguy
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Ne a frekvenciatartományt meg a műszaki paramétereket nézegesd pls. És, függetlenül attól, mennyit szánsz rá, elmehetnél demózni különböző cégekhez, nem árt 1-1 komoly rendszert is meghallgatni...
Köszi a tanácsot! II. kerben tudsz mondani ilyen komolyabb cégeket? Meg is lenne a 7végi programom
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok!
Használtat néztél már?
Sziasztok!
- formattedguy
- Újonc fórumos
Hát, ha 40e a keret, akkor mindenképp használtat. És polcsugárzót (igaz ahhoz majd állvány is kell majd:((( ). Ezen belül meg elég sok márka van. Kef, Mission, Tannoy, PolkAudio, BandW, JMlab, stb, stb ha találsz konkrét darabot, akkor lehet véleményezni...
Köszi, eddig a Polkaudiok tetszenek a széles frekvenciatartomány miatt, csak haszáltan nem találtam eddig na mindegy úgyis csak januárban akarok venni, addigra csak lesz 1...
Azért egy biztos, ebből:
1, olcsó
2, falbontó hangerőt is elvisel
3, kiegyensúlyozott, részletező hangzás
- csak kettő teljesülhet egyszerre.
1+2 olcsó JBL, Yamaha, Wharfedale...
2+3 qrva drága márkás dobozok, bőven 100 felett
1+3 Valamilyen komolyabb sorozat polcsugárzója.
Ebben az esetben egyértelműen az 1+3 ra esik a választás, konkrét példákat tudnál mondani, hogy rákeresgéljek? Köszi!
Hát, ha 40e a keret, akkor mindenképp használtat. És polcsugárzót (igaz ahhoz majd állvány is kell majd:((( ). Ezen belül meg elég sok márka van. Kef, Mission, Tannoy, PolkAudio, BandW, JMlab, stb, stb ha találsz konkrét darabot, akkor lehet véleményezni...
- formattedguy
- Újonc fórumos
Azért egy biztos, ebből:
1, olcsó
Ebben az esetben egyértelműen az 1+3 ra esik a választás, konkrét példákat tudnál mondani, hogy rákeresgéljek? Köszi!
Állót vagy polcsugárzót?Mekkora helyre?
Normál vagy falbontás?
Álló, vagy polc? nemtom, szerinted állót vagy polcot? igazából jelenleg állványon vannak a magnat monitoraim, őket cserélem, de nekem mindegy, az állványt fel tudom használni a hátsókhoz, tehát nem az a lényeg. hangzásban nem tudom milyen külömbség van.
Hát a hely a legnagyobb gáz, ugyanis a nappali 12nm, de most úgy 5 évre szeretnék hangfalat venni, és közben tervezem a nappalit nagyobbra cserélni, min. 20nm.
Normál, vagy falbontás.... a minőség, a részletesség lenne a lényeg, de ha a 2 közül kell választani, akkor falbontás!!! -úgyis nagyobb nappali kell
Azért egy biztos, ebből:
1, olcsó
- formattedguy
- Újonc fórumos
Állót vagy polcsugárzót?Mekkora helyre?
Normál vagy falbontás?
Álló, vagy polc? nemtom, szerinted állót vagy polcot? igazából jelenleg állványon vannak a magnat monitoraim, őket cserélem, de nekem mindegy, az állványt fel tudom használni a hátsókhoz, tehát nem az a lényeg. hangzásban nem tudom milyen külömbség van.
Hát a hely a legnagyobb gáz, ugyanis a nappali 12nm, de most úgy 5 évre szeretnék hangfalat venni, és közben tervezem a nappalit nagyobbra cserélni, min. 20nm.
Normál, vagy falbontás.... a minőség, a részletesség lenne a lényeg, de ha a 2 közül kell választani, akkor falbontás!!! -úgyis nagyobb nappali kell
- formattedguy
- Újonc fórumos
Milyen zenét szeretnél rajta hallgatni? Van-e esetleg márka (-ák) amiket preferálsz?
Ha használtban gondolkozol érdemes itt szétnézned, hogy épp mi van eladó, mert az leszűkíti a kört
Zenéből mindenevő vagyok, hogy is fogalmazzam, zene nélkül nem tudok felkelni, elaludni, kiegyensújozott életet élni
szóval hallgatok bobakrome-tól kezdve krush-on keresztül, egészen philip glass és társaiig mindent, bár zenében is fogom majd véleményeteket, tanácsotokat kérni, de az másik fórum témája lesz.
Márkák közül a JBL-be vagyok belebolondulva, mert azt már hallottam és pffff
Amit még preferálok az a yamaha, csak nem tudom, hogy hangfalban jók-e, de abszolút hallgatok rátok.
Ja az apróban találtam egy heco-t, ami teccik is, meg elfogadható az ára, ha jól emléxem.
- formattedguy
- Újonc fórumos
ez a kérdés azért is baromi nehéz, mert a Te izlésed és füled fogja eldönteni ezt a kérdést...
Most inkább a ti füleitekre hagyatkoznék, mert tudom, hogy szart nem mondtok, és nekem meg igy kényelmesebb
persze nyilván meg fogok hallgatni többet is (márha lesz választék), csak nem akarok fölösleges köröket futni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Állót vagy polcsugárzót?
Mekkora helyre?
Normál vagy falbontás?
Sziasztok! Milyen hangfalakat vegyek stereo yamaha erősitömhöz?max 40et tudok rászánni, a minőség érdekében inkább használtat vennék.
Milyen zenét szeretnél rajta hallgatni? Van-e esetleg márka (-ák) amiket preferálsz?
Ha használtban gondolkozol érdemes itt szétnézned, hogy épp mi van eladó, mert az leszűkíti a kört
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 671
Sziasztok! Milyen hangfalakat vegyek stereo yamaha erősitömhöz?max 40et tudok rászánni, a minőség érdekében inkább használtat vennék.
ez a kérdés azért is baromi nehéz, mert a Te izlésed és füled fogja eldönteni ezt a kérdést...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- formattedguy
- Újonc fórumos
Sziasztok! Milyen hangfalakat vegyek stereo yamaha erősitömhöz?
max 40et tudok rászánni, a minőség érdekében inkább használtat vennék.