Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hátha az átkábelezés után nem is akarja lecserélni?
Az egyutas dobozokat kábelezheted, ahová akarod. Csak a frontok kétutasok, a center is gyanús, de a háttér az tutti, hogy egyutas. Bár párszázezres tömör ezüstkábeltől lehet, hogy kinő a 2. hangszórójuk is. Aztán ha mégsem, adhatja el az egészet, persze a kábelezést nem fogja megfizetni neki senki.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Mit kábelezzen át? A Geniust, utána meg cserélje le?
Hátha az átkábelezés után nem is akarja lecserélni?
Első körben szerintem kábelezd át.Meglepődnél, h mennyivel többet tud.
Nem nagy befektetés.
Mit kábelezzen át? A Geniust, utána meg cserélje le?
Szerintem, montie, ha jobbat akarsz, de nincs rá pénzed, akkor építkezz. Nem kell az összes hangfalat egyszerre megvenni, csak amennyit tudsz, aztán bővítheted a rendszert. Akiknek komolyabb rendszerük van,azok sem egyszerre vettek meg mindent, évek alatt alakult ki a jelenlegi felállásuk.
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok még házimozi téren, jelenleg egy genius sw-hf 5.1-em van, ami tudom h. kicsit vicc de most szeretném lecserélni valami jobbra.
Sajnos Dali, Heco és társaira nem futja viszont kinéztem magamnak egy SAL silversound 2610 5.0 rendszert.
Tudom hogy ez se olyan hűdejó viszont a genius cucchoz képest gondolom jobb...igaz?
Az erősítővel is hadilábon állok, az egyik kiválasztott egy yamaha rxv459 illetve egy sony str-dg510.
Ti mit ajánlanátok nekem ebben az árkategóriában?
Első körben szerintem kábelezd át.
Meglepődnél, h mennyivel többet tud.
Nem nagy befektetés.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok még házimozi téren, jelenleg egy genius sw-hf 5.1-em van, ami tudom h. kicsit vicc de most szeretném lecserélni valami jobbra.
Sajnos Dali, Heco és társaira nem futja viszont kinéztem magamnak egy SAL silversound 2610 5.0 rendszert.
Tudom hogy ez se olyan hűdejó viszont a genius cucchoz képest gondolom jobb...igaz?
Az erősítővel is hadilábon állok, az egyik kiválasztott egy yamaha rxv459 illetve egy sony str-dg510.
Ezzel talán jobban járnál.
Sal felejtős szerintem.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10951
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
A sub nem istenkáromlás, ha 5.1-t hallgatsz, az is hozzátartozik az egészhez. Ebben a kategóriában nekem a Dali hangja tetszett leginkább, a mélyei is megjöttek, igaz, olyan 250-300 óra után. Szerintem a többinél is hasonló lehet a helyzet. Amit még szívesen vettem volna, az a Tannoy, csak ott magasabb az ár.
Köszi! A Dali-t mégegyszer megkell halgatnom, mert elsőre kicsit semlegesnek tűnt,
Valahogy a magasak nemjöttek ki.
De időm se volt rendesen meghalgatni.
Meg szett-ben is érdekes lehet.
Talán a Toshibashop-ban megpróbálom megint.
Sziasztok!A problémám, nekem is hasonló, hangfalat illetve szett-et vennék egy onkyo 605-ös erősítő mellé. Már hallgatóztam ezt azt, de csak elbizonytalanodtam.
Nem értem, miért nincs olyan hangfal, ami szép középmagasat szól, és van megfelelő mélytartománya is. Egy wharfedale 9.5-nek nekem tetsző mélye van, viszont a közép magas tartományban meghal. Egy polk monitor 50-es nél fordított a helyzet.
Persze lehet 3M-ért, már kapnék olyan cuccot, ahol minden szépen szól, nem tudom.
Tehát arra gondoltam mégis egy kevés méllyel megáldott hangfalat választok, és megtámogatom egy sub ládával.
Persze tudom, ezt sokan istenkáromlásnak tartják, de szerintem a mélyhangok is ugyanúgy a zenemű részét képezik, mint a közepek, ill magasok.
Kínomban erre jutottam!
A segítségeteket abban kérném, melyik a jobb választás: Dali C 6 szett, vagy polk monitor 50 szett. Vagy esetleg mission m34i szett. És persze várok hasonló árfekvésben javaslatokat, hozzászólásokat.
Köszi a segítséget!!!
A sub nem istenkáromlás, ha 5.1-t hallgatsz, az is hozzátartozik az egészhez. Ebben a kategóriában nekem a Dali hangja tetszett leginkább, a mélyei is megjöttek, igaz, olyan 250-300 óra után. Szerintem a többinél is hasonló lehet a helyzet. Amit még szívesen vettem volna, az a Tannoy, csak ott magasabb az ár.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Szia YvsMad!
Félreétesz, a polk igen is tetszett, csak mint a hasonló stílusú hangfalaknál, itt sincs elég mély. ezért gondoltam kiegészíteni egy aktív méllyel.
Légyszi írjál, írjatok helyeket ahol az általad említett márkákat meghalgathatnám.
B&W-t pl sehol nem találok. Tannoy-t talán a hifi barlangban láttam de nem halgattam, a Mission erőszakos mélyhangja kikergetett az üzletből.
A segítségeteket abban kérném, melyik a jobb választás: Dali C 6 szett, vagy polk monitor 50 szett. Vagy esetleg mission m34i szett. És persze várok hasonló árfekvésben javaslatokat, hozzászólásokat.Köszi a segítséget!!!
Szerintem próbálj más márkákat is meghallgatni, van még bőven ebben a kategóriában (Mission, Tannoy, Heybrook, JPW, Mordaunt-Short, Klipsch, B&W, stb, stb, stb). Nézz csak végig a topiccímeken.
Ha a Polk Monitor 50 nem tetszett, akkor miért akarod, hogy rábeszéljünk?
Sziasztok!
A problémám, nekem is hasonló, hangfalat illetve szett-et vennék egy onkyo 605-ös erősítő mellé. Már hallgatóztam ezt azt, de csak elbizonytalanodtam.
Nem értem, miért nincs olyan hangfal, ami szép középmagasat szól, és van megfelelő mélytartománya is. Egy wharfedale 9.5-nek nekem tetsző mélye van, viszont a közép magas tartományban meghal. Egy polk monitor 50-es nél fordított a helyzet.
Persze lehet 3M-ért, már kapnék olyan cuccot, ahol minden szépen szól, nem tudom.
Tehát arra gondoltam mégis egy kevés méllyel megáldott hangfalat választok, és megtámogatom egy sub ládával.
Persze tudom, ezt sokan istenkáromlásnak tartják, de szerintem a mélyhangok is ugyanúgy a zenemű részét képezik, mint a közepek, ill magasok.
Kínomban erre jutottam!
A segítségeteket abban kérném, melyik a jobb választás: Dali C 6 szett, vagy polk monitor 50 szett. Vagy esetleg mission m34i szett. És persze várok hasonló árfekvésben javaslatokat, hozzászólásokat.
Köszi a segítséget!!!
Köszi mindenkinek az ötleteket!Asszem új hangfalakban gondolkodom csak... :/ Lehet hülyeség, de abban bízom
Toshibashopba elnézek akkor mindenképpen...
Innen-onnan összeszedve a véleményeket, azt hiszem, hogy 5 márkára szűkült a választásom:
HiVi
Rubicon
Polk Audio
Dali
és valami miatt csak meghallgatnám azt a JBL-t is
Köszi mégegyszer mindenkinek, ha továbbra is van valakinek valami tapasztalata, vagy véleménye ezekről a márkákról szívesen meghallgatom
Üdv
Ha már boltajánlásnál járunk szerintem mindenképp nézz be a Dob utca és a Kürt utca sarkán lévő Akusztika hifiboltba egy hallgatózásra, 300ezerért mutatnak neked kellemes láncot...
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6
Köszi mindenkinek az ötleteket!
Asszem új hangfalakban gondolkodom csak... :/ Lehet hülyeség, de abban bízom
Toshibashopba elnézek akkor mindenképpen...
Innen-onnan összeszedve a véleményeket, azt hiszem, hogy 5 márkára szűkült a választásom:
HiVi
Rubicon
Polk Audio
Dali
és valami miatt csak meghallgatnám azt a JBL-t is
Köszi mégegyszer mindenkinek, ha továbbra is van valakinek valami tapasztalata, vagy véleménye ezekről a márkákról szívesen meghallgatom
Üdv
Az utóbbi időben én is sok hangfalat hallgattam És nekem a Dali Concept sorozata, illetve a Polkaudio kreálmányai jöttek be. Nyilván nem ugyanabban a boltban hallgattam őket. JBL nem nekem való. A mélyei dögösek, de a közép-magas tartomány nem az igazi. Hallgattam L, E és ES szériát is. Nekem az utóbbi tetszett a JBL-ek közül a legjobban, mind hangra, mind kinézetre. Rubicon 126-ot hallgattam Polkaudio Monitor 50-nel összehasonlítva és az utóbbi lett a győztes. A Dali Concept8 valahol a Monitor 50 és az RTi10 között van félúton, kb. az árának megfelelően. A ToshibaShopot én is ajánlom, nagyon rendesek. De egy próbát tegyél a SurányiHIFI-nél is, ott legalább olyan jó a kiszolgálás, és ott is elég sok mindent tudsz meghallgatni.
aks: én a helyedben a magyar termékeket is meghallgatnám, némelyik nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik Mellorn, Alisca, Bodor, Sonido és a többiek.....
Mindenképp érdemes lenne szétnézned a használt termékek között, a fórumon sok szép állapotú megkímélt készülék fordul meg, pl a napokban volt egy Dali Ikon 6os 140ezerért.
Ha annyira érdekel a Dali nézz be a Toshibashopba és hallgasd meg magad
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Nos a JBL-t én is felejtősre venném mert mozira még talán elmenne de határeset.
A Dali nem rossz de azért még nézelődj.
Csak új? vagy használt is érdekel?
Mert ebben a kategóriában lehe találni jókat jó áron.
Keresgess !!!
Tudom a "nagyok" fikázzák de Clarus-t nézted ?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Egypár hozzáértő szakember vagy lelkes amatőr véleményét szívesen meghallgatnám így vásárlás előtt:
Szóval egy erősítőt és mellé egyelőre csak két front hangfalat szeretnék vásárolni, nagyjából 150-150 ezer forint van rá.
80%-ban zenét hallgatnék velük, és csak kb. 20%-ban néznék filmet. Tehát fontos, hogy a zenei élmény legyen nagyon jó.
A center és háttérsugárzókat majd csak később venném meg a rendszerhez.
Az erősítők terén a Denont, hangfalak terén pedig talán a JBL-t, Dali-t, Rubicon-t preferálom, de nyitott vagyok minden véleményre, ötletre.
Ha valaki leírná a véleményét, vagy esetleges tapasztalatait azt előre is köszönöm.
Amire én gondoltam:
Denon AVR-1908 (150k - ebbe eléggé beleszerettem, Denon erősítőm volt eddig is, semmi probléma nem volt vele, valszeg maradok a márkánál...)
hozzá
JBL E80 (120k) vagy Dali Concept 8 vagy Dali Ikon 5 (mondjuk ez már 170-180k ami kiesik a 300-as keretből)
Negatívés pozitív kritikát is elfogadok
Végül pedig, ha valaki hasonlított már össze JBL, Dali és Rubicon hangfalakat és van konkrét véleménye/élménye, ne tartsa magában!! (Főleg a DALI érdekelne, mert azokat még nem hallottam élőben)
Üdv!
hat a jbl-t elfelednem
polkaudio is nagyon jo azert az arert, hallgatozz!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!
Egypár hozzáértő szakember vagy lelkes amatőr véleményét szívesen meghallgatnám így vásárlás előtt:
Szóval egy erősítőt és mellé egyelőre csak két front hangfalat szeretnék vásárolni, nagyjából 150-150 ezer forint van rá.
80%-ban zenét hallgatnék velük, és csak kb. 20%-ban néznék filmet. Tehát fontos, hogy a zenei élmény legyen nagyon jó.
A center és háttérsugárzókat majd csak később venném meg a rendszerhez.
Az erősítők terén a Denont, hangfalak terén pedig talán a JBL-t, Dali-t, Rubicon-t preferálom, de nyitott vagyok minden véleményre, ötletre.
Ha valaki leírná a véleményét, vagy esetleges tapasztalatait azt előre is köszönöm.
Amire én gondoltam:
Denon AVR-1908 (150k - ebbe eléggé beleszerettem, Denon erősítőm volt eddig is, semmi probléma nem volt vele, valszeg maradok a márkánál...)
hozzá
JBL E80 (120k) vagy Dali Concept 8 vagy Dali Ikon 5 (mondjuk ez már 170-180k ami kiesik a 300-as keretből)
Negatívés pozitív kritikát is elfogadok
Végül pedig, ha valaki hasonlított már össze JBL, Dali és Rubicon hangfalakat és van konkrét véleménye/élménye, ne tartsa magában!! (Főleg a DALI érdekelne, mert azokat még nem hallottam élőben)
Üdv!
IGen, ez tényleg nagyon komoly, hallottam is már. (De most már inkább a minél olcósbb felé hajlok és láttam eg y8 ezres lOgitechet, sztem elég lesz nekem az is, aztán tojok a dizánjra.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Sziasztok!
JBL creature 2-t ismeri valaki?
Állítólag gyönyörűen szólnak, ha szolid hangerő is elég.
(laptopra kéne valami komolyabb hang, mviel hétközben albiban csak arról filmezhetek)
Esetleg más, nem túl drága 2.1?
logitechnek van 2.1-ese
pontosan nem emlexem a nevere, de zart mely van hozza, s nagyon szepen szol...
megvan z-4 a neve
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!
JBL creature 2-t ismeri valaki?
Állítólag gyönyörűen szólnak, ha szolid hangerő is elég.
(laptopra kéne valami komolyabb hang, mviel hétközben albiban csak arról filmezhetek)
Esetleg más, nem túl drága 2.1?
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
hali!láma kérdés, de kezdő volnék...
denon 1306, ugye 6/8om 110/75w...
milyen hangfalat érdemes hozzá venni? 6 v 8 ohm mert amit kinéztem az 8 ohm (melléírva minimum 4,6...)
most 6ohmos cumó van rajta.
ÜdW!
Bármelyik 6, vagy 8 ohmos hangfal megefelelhozzá, sőtt nekem volt 1604-esem és azt simán be terheltem 4 ohmmal is semmi baja nem lett, csak a készülék korlátozta magát(nem lehetett a hengerőt maxig feltekerni).
Simen elfogja viselni az általad kinézett hangfalat.
Thx a választ!!!
Üdw:bubu
hali!láma kérdés, de kezdő volnék...
milyen hangfalat érdemes hozzá venni? 6 v 8 ohm mert amit kinéztem az 8 ohm (melléírva minimum 4,6...)
ÜdW!
Bármelyik 6, vagy 8 ohmos hangfal megefelelhozzá, sőtt nekem volt 1604-esem és azt simán be terheltem 4 ohmmal is semmi baja nem lett, csak a készülék korlátozta magát(nem lehetett a hengerőt maxig feltekerni).
Simen elfogja viselni az általad kinézett hangfalat.
hali!
láma kérdés, de kezdő volnék...
ÜdW!
Lassan már irni se szabad ide!Tiszta gáz!!!