Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

Almosito
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Almosito »

Sziasztok! 
Nem a csordaszellem miatt, ami itt kialakult, de valószínűleg nekem is Polkaudio dobozok fogják díszíteni a nappalit. A kérdés igazából csak az, hogy milyenek. 7.1 kell. A mélynyomó Velodyne lesz, mert szólni ugyan még nem hallottam, de ódákat zengenek róla. Csak a 7.0 kérdés. A helyzet ugyanis az, hogy egy 42nm-es amerikai konyhás nappalit kell befűtenie, ebből a hangfalak által behatárolt terület egy szabályos téglalap 3,8x7,5m-es élekkel. A rövidebben lesz a tv. Az ára és a hangja miatt a monitor család jöhet szóba (Az rti-t semmivel nem hallottam jobbnak). A boltban előre monitor 50-et tanácsoltak, surroundoknak meg monitor 30-t. Az igazi kérdés azonban az, hogy nem-e járnék jobban 4 pár monitor 40-nel? Árban nagyjából ugyanaz, viszont teljesen egységes lenne a hangkép. A boltban, ahol hallgatóztam nem lehetett meghallgatni a monitor 40-t, mert ők nem szeretik, mert szerintük nincs jó hangjuk. Cisco tudom, hogy ilyenekből építettél komplett rendszert, ezért elsősorban tőled kérdezem, hogy halottál-e valami különbséget vásárláskor a monitor 40 meg 50 között? Esetleg más hallgatott már ilyeneket?

Bár én a 40-es monitort még nem hallottam, de olyan nagy térbe szvsz Frontnak mindenképp valami nagyobb kellene, főleg, ha 70%-ban zenehallgatásra lenne. Egyébként zenehallgatásra csak a frontokat szeretnéd használni, vagy a többit is?
Mindenesetre én inkább monitor 50-et, vagy rti6-ost venék előre.

Szerk: véletlenül a moderátornak küldtem
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

pinki

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: pinki »

Sziasztok!

Nem a csordaszellem miatt, ami itt kialakult, de valószínűleg nekem is Polkaudio dobozok fogják díszíteni a nappalit. A kérdés igazából csak az, hogy milyenek. 7.1 kell. A mélynyomó Velodyne lesz, mert szólni ugyan még nem hallottam, de ódákat zengenek róla. Csak a 7.0 kérdés. A helyzet ugyanis az, hogy egy 42nm-es amerikai konyhás nappalit kell befűtenie, ebből a hangfalak által behatárolt terület egy szabályos téglalap 3,8x7,5m-es élekkel. A rövidebben lesz a tv. Az ára és a hangja miatt a monitor család jöhet szóba (Az rti-t semmivel nem hallottam jobbnak). A boltban előre monitor 50-et tanácsoltak, surroundoknak meg monitor 30-t. Az igazi kérdés azonban az, hogy nem-e járnék jobban 4 pár monitor 40-nel? Árban nagyjából ugyanaz, viszont teljesen egységes lenne a hangkép. A boltban, ahol hallgatóztam nem lehetett meghallgatni a monitor 40-t, mert ők nem szeretik, mert szerintük nincs jó hangjuk. Cisco tudom, hogy ilyenekből építettél komplett rendszert, ezért elsősorban tőled kérdezem, hogy halottál-e valami különbséget vásárláskor a monitor 40 meg 50 között? Esetleg más hallgatott már ilyeneket?

Fancy

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Fancy »

sziasztok! 
most állok dobozvásárlás előtt, és nem vok még túl profi a témában.
az rti6-ot néztem ki, sztereónak kis lakásba, illetve filmhez.
a kérdésem az, h vki használ ilyet yamaha erősítővel, mennyire jó párosítás ez? illetve milen kábelt ajánlotok ehhez, amivel jól működik? (rem nem több ezer métere)

köszi! üdv!

Szia!

Én Ax592 és Ax870 es Yamahákkal hallottam,ezekkel jól szól.
A kisebb Yamahákat nem ajánlom mert testetlen lesz a hangja.
De amivel igazán jól szól az a Cambridge audio.
Főleg a régebbi A500 integrált és a C500/P500 elő végfok párossal.

Almosito

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Almosito »

sziasztok! 
a kérdésem az, h vki használ ilyet yamaha erősítővel, mennyire jó párosítás ez? illetve milen kábelt ajánlotok ehhez, amivel jól működik? (rem nem több ezer métere)

köszi! üdv!

Szia!

Én tavasz óta hallgatok egy pár rti6-ost, teljesen meg vagyok elégedve velük. Kb. 12-14nm-en szólhatnak, ilyen kis térbe jobb választás, mint az álló (na meg olcsóbb is, az rti8-at nemrég 180 körül láttam).
Én Monitor Inakustik 2000Ft körüli kábelével használom, (ezt ajándékba kaptam a hangfalhoz), mással még nem hallottam, szerinntem kábelt nyugodtan kereshetsz a használtpiacon is.
Pontosan milyen az a Yamaha erősítő? Ezek a polk rti-k elég válogatósak szoktak lenni, az én 10enéves Rotelemmel pl. gyönyörűen szól, de hallottam egy nagyobb, új NAD-dal is, azzal is szépen szólt, bár az már jóval drágább(kb 180ezerbe kerül); viszont egy ismerősöm JVC házimoziján eléggé gyengén muzsikált.
Az nagyon fontos, hogy megvétel előtt mindenképpen hallgasd meg az erősítő-hangfal párost lehetőleg általad jól ismert zenéken, felvételeken!
Esetleg a fórumokon gyakran lehet találni megkímélt állapotú használt, de gyönyörű hangú erősítőket megfizethető áron, persze a használt dolgok mindig nagyobb kockázatot jelentenek, dehát így szép az élet.
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

pestam

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: pestam »

sziasztok!

köszi! üdv!

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: tau »

Egyelőre úgy áll h nem a csi5 lesz, hanem a csi3, ugyanis én mindig lejjebb szeretem venni egyébként is a hangerőt, és a frontokat meg surr.-ot feltolni magasba, h mégnagyobb dinamikával szólaljanak meg a filmek. (persze tudom valójában nem ez történik, de ilyen érzetet kelt) Na majd még meglátjuk.

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: gusson »

akkor így kérdem: csi5 center 50ért gari nélkül, másfél éves használtan, vagy csi3 garival dobozos gyári teljesen új 55ért? 
már tárgytalan

Nekem az RTi6 a CSi5-tel van párosítva. (nem tudatosan, így hozta a sors és a fórum ). Nagyon együtt vannak, a közép ott van rendesen hangban és fizikai valójában is. Röviden: batár nagy darab A "nagyképernyős" tv szégyenkezik alatta...
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Shooter

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Shooter »

akkor így kérdem: csi5 center 50ért gari nélkül, másfél éves használtan, vagy csi3 garival dobozos gyári teljesen új 55ért? 
már tárgytalan

Megvetted a használtat 50-ér? Jól tetted. Ha mégse jön be, eladod 55-ér és veszel egy CSi3-t.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

már tárgytalan

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Talán az 5ös tényleg merő túlzás lenne, és csak pénzkidobás? 
Torkosborznak RTi6 mellett CSi5 center volt, ha ez neked számít valamit... De van itt olyan is, aki RTi10 mellé Monitor szériás centert vett (na ő az aki állítgatta a hangerőt, avagy a CSi3-nál egyel lejjebb levőt vett). Tehát ez igény kérdése. A nagy center jó dolog, de a CSi5 tényleg bazi nagy.

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Talán az 5ös tényleg merő túlzás lenne, és csak pénzkidobás?
Torkosborznak RTi6 mellett CSi5 center volt, ha ez neked számít valamit... De van itt olyan is, aki RTi10 mellé Monitor szériás centert vett (na ő az aki állítgatta a hangerőt, avagy a CSi3-nál egyel lejjebb levőt vett). Tehát ez igény kérdése. A nagy center jó dolog, de a CSi5 tényleg bazi nagy.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

az elmúlt 25percben azthiszem meggyőztem magam, h bőven elég a kisebb center, hiszen a különbség közöttük valószínű csak a jobb mélyátvitelben lenne a nagyobb membránméret miatt (meg persze hangerő, de az szabályozható), mélyből pedig ígyis van elég... bőven
de azért egy megerősítő egyetértő vélemény jó lenne

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Egy egyszerű kérdés azokhoz, akiknek Polk 5.1 rendszerük van az RTi szériából, RTi6-os front mellé melyik center vennétek, CSi3 vagy CSi5?
Esetleg bőven elég lenne a kisebb is, és az 5-öst az álló sugárzókhoz tervezték, vagy ez nem szempont. kb 20nm szobába lenne.. visszaolvastam, láttam néhányotoknak külön kell állítani a center hangerejét h passzoljon a rendszerhez, mégsem vagyok biztos a dolgomban. Talán az 5ös tényleg merő túlzás lenne, és csak pénzkidobás?

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Köszi a segítséget!Szerencsére van még elég sok időm,hogy döntsek.A celestionok előtt 303-as bowerseim voltak és annak ugye tényleg 16cm körül van a mélyközép membránja,és ez után jöttek az F15-ök és bizony nekem fura volt.Minőségben és hallgathatóságban veri a 303-as bowerset szerintem,viszonz az első az volt,hogy amikor underground hip hop-ot halgattam a keresztezési frekin állítanom kellett,mert a cellestionok membránja iszonyatos mozgásba kezdett,viszont ugye hangnyomás az abszolut nem volt.Most már nagyjából belőttem a dolgot a subbal.

Nahh ez volt a történet háttere,innen szeretnék majd tovább lépni.Nem elsődleges szempont az,hogy hatalmas hangnyomással ontsa magából a hangfal a mélyeket,de azért szégyenkeznie se kelljen.Tehát valami egészséges egyensúly kéne,leginkább ugye mozira.Nálam a jelöltek egyenlőre a Polk RTi8 vagy 6,illetve a Dali concept8-as.Sajnos egyenlőre egyiket sem hallottam,de ha közeledik a nagy nap,akkor muszáj lesz megfülelnem őket.

bocsi,ha esetleg nagyon off itt ez a hozzászólás!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Az erősítő még egy darabig maradna az 504-es Onkyo,aztán ha túl vagyok a tv meg hangfal vásárláson,akkor jöhet egy 805-ös,vagy 875-ös Onkyo a mostani helyett.Szetereóban nem igazán hallgatok zenét,inkább házimozira használom a rendszert.Legfeljebb veszek egy pár rti6-ost [már ha jövőre lehet még kapni a mostani szériát],meghallgatom frontként,és ha bejön akkor jön még egy pár hátra is,ha meg nem akkor jön egy rti8 előre.Köszi a gyors választ!

szerk.:egyébként az rti6-os középsugátzójának mekkora a membránja?
Azt láttam,hogy a hangszóró átmérőja 16cm,de a mostani celestionomnál is hasonló ez az érték és maga a membrán meg csak 13cm-es,és így mély hangok nem igazán jönnek belőle.Mondjuk ha jól tudom ennél nagyobb hangszóró az rti8-ban sincsen,csak a 10-ben és a 12-ben.

Megnéztem, specifikációban 165-ös a mélyközép, maga a membrán kb. 13 centi. Az RTi8-asban ugyanilyen sugárzók vannak.

Namost mélyek itt nálam bőven jönnek ki belőle, vagyis pl. prodigy-t is szívesen hallgatok rajta, dehát ami nekem elégséges, lehet neked kevés. Az biztos, hogy van teste a zenének, de sok múlik az elhelyezésen is, én épp megtaláltam a jó pozíciót, lehet Nálad is rakosgatni kellene picit.

Üdv!

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Az erősítő még egy darabig maradna az 504-es Onkyo,aztán ha túl vagyok a tv meg hangfal vásárláson,akkor jöhet egy 805-ös,vagy 875-ös Onkyo a mostani helyett.Szetereóban nem igazán hallgatok zenét,inkább házimozira használom a rendszert.Legfeljebb veszek egy pár rti6-ost [már ha jövőre lehet még kapni a mostani szériát],meghallgatom frontként,és ha bejön akkor jön még egy pár hátra is,ha meg nem akkor jön egy rti8 előre.
Köszi a gyors választ!

szerk.:egyébként az rti6-os középsugátzójának mekkora a membránja?
Azt láttam,hogy a hangszóró átmérőja 16cm,de a mostani celestionomnál is hasonló ez az érték és maga a membrán meg csak 13cm-es,és így mély hangok nem igazán jönnek belőle.Mondjuk ha jól tudom ennél nagyobb hangszóró az rti8-ban sincsen,csak a 10-ben és a 12-ben.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Szép jó napot minden Polk tulajdonosnak!  
Jövőre el szeretnék kezdeni összeállítani egy polkaudio rendszert az RTi sorozat tagjaiból.Tudom,hogy ezt nekem kell eldöntenem,de már régóta azon rágódok,hogy milyen legyen az összeállítás.Pl.: RTi8 frontnak,surroundnak RTi6 centernek meg CSi5,vagy frontnak is inkább RTi6-ot esetleg?Már az egységesebb hangkép miatt.Mennyi erő van ezekben az RTi6-osokban?

Jól írtad,ezt neked kell eldöntened. "Erő" van az RTi6-ban, ha tisztességes erősítő van előtte, akkor pláne. Én, ha házimozira venném, és 30nm alatti szobáról lenne szó, akkor az Rti6-os frontokat venném, mert a bookshelf jobban szól sztereón mint az álló (mármint RTi szérián belül), ha épp vadulni kell, akkor meg dolgozzon a sub. Ha viszont nagy a szoba, és sztereóban is csak techno zenét hallgatsz, akkor jobb az RTi8 v. 10.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Szép jó napot minden Polk tulajdonosnak!

Jövőre el szeretnék kezdeni összeállítani egy polkaudio rendszert az RTi sorozat tagjaiból.Tudom,hogy ezt nekem kell eldöntenem,de már régóta azon rágódok,hogy milyen legyen az összeállítás.Pl.: RTi8 frontnak,surroundnak RTi6 centernek meg CSi5,vagy frontnak is inkább RTi6-ot esetleg?Már az egységesebb hangkép miatt.Mennyi erő van ezekben az RTi6-osokban?

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Sziasztok!

Szerintem a zenéhez 2 hangfal kell, a házimozihoz legalább 5.1.
Ha mozizom, legyen az akár film, akár koncert, csak 5.1-ben hallgatom,
mert úgy készítették el (jobb esetben) a filmet. 2 hangfal nem tudja
visszaadni 6 csatorna hangját. És ez zenére is igaz. Szerintem sztereóban
beszűkül az egész, és nagyobb esély van a "zavaros" hangzásra.

Beszereztem az újrakevert Genesis albumokat, ami DVD-ket is tartalmaz,
az albumok anyagával DTS-ben és DD-ben. Ezeken Phil Collins hangja
kizárólag a centerből szól. Annyira durva, mintha a szobában énekelne.
Ha közel megyek a centerhez, csak az ő hangját hallani, mintha én lennék
a mikrofon. Ezt semelyik sztereó rendszer nem adja vissza.

Szóval szerintem akkor lehet a dolgokat úgy élvezni, ahogy azt a készítők
tervezték, ha mindent úgy hallgat az ember, ahogy azt megtervezték.
Sztereó 2 hangfal, mozi 5.1.

Elég egy front is a zenéhez, de azért 2 csak jobb. Ezért nem szabad kihagyni
a moziból egyiket sem.

Ha választanom kellene, akkor a hátsókat hagynám ki, mert azok dolgoznak
a legritkábban. De inkább nem hagyok ki semmit.

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Bár évek óta nincs meg a mozi cuccom, de én is amellett voksolok, hogy kötelező elem a center. Amíg nem volt azért akkor sem szomorkodtam, de mihelyt hazavittem a centert, sokat finomodott az élmény. Nem akarok újabb vitát generálni, de szerintem sokaknál ugyanilyen helytelenül mellőzött elem a SUB. Egyszeűen annyira kell egy jó mozihoz, mint tölcsérbe a fagylalt. Nincs mese, hiába vannak szuper sztereó dobozai valakinek, jobban "terül el" az élmény, ha van center meg sub, nem egy pár szerencsétlen frontnak kell gatyát libegtetni meg csilingeli is egyszerre.
És természetesen az nem vita tárgya, hogy egy vitathatatlan homogén térhez 5-6-7 egyforma sugárzó kell, plusz a sub. Szerintem sok drága motyót leverne egy csokor jól megválasztott nagyobb méretű polcsugárzó (mondjuk kb. 602 b&w méret, vagy jmlab vonalon mondjuk tsc új háttérsugárzóból -gratulálok hozzájuk!- egy csokor).

Persze, leginkább egy jó film kell, azzal összejön az élmény egy 51cm-es tévén is, illetve ehhez képest óriási az előrelépés egy jó sztereóval és nagy képernyőmérettel megtoldva. És ezt -szerintem- remekül lehet még fokozni egy korrekt centerrel és egy perely mélynyomóval

Vendég

Polkaudio

Próbálltad már mit mutat az lsi front mellett stereóban?
Nem. Talán egyszer ha lesz időm, poénból megnézem. Régen egy Tannoy mXc volt ahhoz képest sokkal szélessávúbb hangja van, megjöttek a mélyek és a magasak és amit írtam, hogy teljesen homogén lett a front tér. Régebben gyakran kihallatszott a front, ez megszűnt.

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zoom »

Bár a Galériába már feltettem, de itt a helye. Megjött a Polk centerem. Nagyon jó hangja van, nagyon illeszkedik a fontokhoz. Gyakorlatilag eltűnt a front és a center, lett belőle front tér, teljesen homogén térhatással.
Upp ez nagyon jól néz ki! Nagyon meghallgatnám!!! (Gordonnal egyetértve ebben) Próbálltad már mit mutat az lsi front mellett stereóban? Nálam a csi3 a rti4 szintje körül van ezt próbálltam. Amit viszont én igazi pazarlásnak vélek a hm-ben az a dipólos surround falak - azok csak oda jók ha meg megunod akkor kb 1000 év mire sikerül eladni...+ én szeretem a hátsókat is bekötni frontnak...
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Vendég

Polkaudio

Én azért vettem a centert, mert tök jól néz ki. 
Na erre varrjatok gombot.

Sima ügy. Én akkor is vennék centert ha nem kötném be. Center nélkül nincs házimozi.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Az úgy egészen más tészta.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: tsc »

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”