Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Azt tudja valaki hogy a Dali concept 8 és concept 6 között mi a való életbeli különbség?
Azon kívül hogy a concept 8-as 3 utas és 1dbel kevesebb az érzékenysége mint a concept 6 é.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
A keret rá olyan 150K lenne max, sub nélkül. ...tehát várom hogy valamire rábeszéljetek
Szerintem jó választás a Dali szett, 150k-ig SZVSZ nehéz jobbat találni. 20-25 nm-ig elég lehet a mélye sub nélkül is, csak ki kell várni amíg bejáratódik. Mozihoz én Heco Vitas 30-t használok, ami az árát megéri, persze nem 1 Concept sub szint.
A Concept hangja nem parasztvakítás, anno Denon 1907 és Yamaha 659 hajtotta az üzletekben, amikor hallgatóztam. Nálam Yamaha 657 van, és nagyon meggyőzőek mozin, koncerten egyaránt.
Ami mondjuk érezhetően jobb az mennyiből jönni ki kb?
Kérdés kinek mi a jobb ?
Az hoogy neked ill. nekem mi az relatív.
De a "nagy" márkák uralják ezt a piacot.
Nekem spec a Clarus-ok bejöttek viszont a Magnat nem.
Nem gondolná az ember hogy "kicsi" dobozok ilyen jól szólnak.
A Charon, Calisto eggyik nagy előnye hogy nem kell bika erőlködő viszont ha az van avval is boldogul. És még sorolhatnám de nem untatok senkit ezzel.
Ja és ez megint csak egy vélemény !
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
A keret rá olyan 150K lenne max, sub nélkül. ...tehát várom hogy valamire rábeszéljetek
Szerintem jó választás a Dali szett, 150k-ig SZVSZ nehéz jobbat találni. 20-25 nm-ig elég lehet a mélye sub nélkül is, csak ki kell várni amíg bejáratódik. Mozihoz én Heco Vitas 30-t használok, ami az árát megéri, persze nem 1 Concept sub szint.
A Concept hangja nem parasztvakítás, anno Denon 1907 és Yamaha 659 hajtotta az üzletekben, amikor hallgatóztam. Nálam Yamaha 657 van, és nagyon meggyőzőek mozin, koncerten egyaránt.
Ami mondjuk érezhetően jobb az mennyiből jönni ki kb?
Szerintem jó választás a Dali szett, 150k-ig SZVSZ nehéz jobbat találni....
Mozihoz én Heco Vitas 30-t használok, ami az árát megéri, persze nem 1 Concept sub szint.
Szintén
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Nincs azzal baj, csak jó minőségű kisdoboz kell, hogy nagy hangnyomást tudjon (már ha feltétel) igaz, házimozihoz lehet, hogy kissé finomkodó lenne, de a koncert DVD-k profitálhatnának is belőle akár.
Az sem árt, ha bírja a hangerőt, s nem nyeli el aZ Onkyo teljesítményét.
A kisdoboz valóban zeneibb, mint ugyanazon széria nagy, állódobozai, csakhát ha számít a terhelés, meg a hangnyomás, akkor lehetnek gondok esetleg a monitorokkal.
Valszeg 25-30 m2-hez kell az álló doboz.
A monitorok kicsik lehetnek és mozira sem biztos hogy jó választás (ebbe a térbe).
Amúgy meg egy jó monitor kerül annyiba mint egy álló.
A jó sub-rol se feledkezz meg mert ehez a térhez az is kell.
Mi a vége az anyagi lehetőségeknek ?
Ja kábelek ? Mert abbol is kellhet pár méter .
A keret rá olyan 150K lenne max, sub nélkül. A polc sugárzókat helytakarékossági szempontból szeretném jobban mint az állókat.
Jelenleg egy 4 utas magnat motion van frontnak. Amellé pl nem nagyon hiányzik a sub.
Másik kérdés hogy 30m2 írtam. A jelenlegi szobám kisebb ennél de gondolva a jövőre azért egy olyan szett lenne jó ami egy 30m2 szobában is megállja a helyét.
Fő szempont hogy legyen részletgazdag a hangfalak megszólalása, nem a teljesítmény a fő szempont nem akarok se ipari hangosítást se házibulit rendezni. Nem árt ugye azért ügyelni a szomszédokra kicsit és hát a lakás többi lakójára sem.
Egyszer hallottam pl a dali concept szettet a concept subbal. Hát az a sub valami állat. Nagyon tetszett de szerintem egy olyan tényleg csak olyan helyre jó ahol nem zavarsz vele senkit, mert egy 10 emeletes panelba, odacsűröd egy ilyennek azért azt szerintem az egész lépcsőház hallja.
Az eredeti elképzelésemben szereplő concept 6os álló hangfal viszont csak 2 utas ami eléggé zavar. Már sajnálom hogy annó nem hallgattam meg sub nélkül mire képes egy közép kategóriájú erősítővel. MErt ugye az is nagy parasztvakítás hogy bemész valahova demozni és egyből 100Ks subbal meg high end erősítővel mutatják a dolgot, és ugye egy bika erősítő egy rosszabb hangfalból is sokat kihoz.
tehát várom hogy valamire rábeszéljetek
A mélysugárzókból magam is építettem dobozt, nem rossz hsz. Az EMIT magassal még nem találkoztam, de jókat olvsatam róla.
néhai !
Ha meg akarsz vele ismerkedni akkor adhahatok egy parat, 1-2 hetre (ha van mihez illeszteni).
Lattam en mar olyat is, hogy a meglevo rendszerbe integraltak.
Ugy hogy 10KHz nel vagtak (12dB).
Itt vitatkoznék egy kicsit, a subhang valóban kell, de a jó aktív sub meglehetősen drága és ritka is. Inkább drágább frontok, és a sub ráér később is, és lehet nem is fog kelleni, de ehhez ismerni kellene valóban az anyagi vonatkozásokat és a rendszerrel szembeni elvárásokat.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Nincs azzal baj, csak jó minőségű kisdoboz kell, hogy nagy hangnyomást tudjon (már ha feltétel) igaz, házimozihoz lehet, hogy kissé finomkodó lenne, de a koncert DVD-k profitálhatnának is belőle akár.
A kisdoboz valóban zeneibb, mint ugyanazon széria nagy, állódobozai, csakhát ha számít a terhelés, meg a hangnyomás, akkor lehetnek gondok esetleg a monitorokkal.
Valszeg 25-30 m2-hez kell az álló doboz.
A monitorok kicsik lehetnek és mozira sem biztos hogy jó választás (ebbe a térbe).
Amúgy meg egy jó monitor kerül annyiba mint egy álló.
A jó sub-rol se feledkezz meg mert ehez a térhez az is kell.
Mi a vége az anyagi lehetőségeknek ?
Ja kábelek ? Mert abbol is kellhet pár méter .
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Naim-ZU
A többit nem ismertem fel. Ez valamilyen DIY doboz?
Igen.
Ez meg a regi verziorol keszult kep.
Az uj bovult 7 Literrel, es a kozepek 6 deciliter helyett, 7,8 ban szolnak.
A valto 6dB-es.
Talan tobbet latni belolle: http://web.interware.hu/hugi0/az_elso.jpg
A mélysugárzókból magam is építettem dobozt, nem rossz hsz. Az EMIT magassal még nem találkoztam, de jókat olvsatam róla.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sziasztok.
Szeretnék egy normális kis hangfal összeállítást választani magamnak és ebben kérnék egy kis segítséget.
Kb 30m2 hely betöltéséig kellene, egy onkyo 604 erősítővel hajtanám, 100% mozi lenne a felhasználás valamit koncert dvd-k esetenként (ákos, u2 jellegű zenék).
Egyszer régebben hallottam a dali concept szettjét (concept 6+ concept center + concept1) és az nagyon tetszett. Így ez áll a lista leg tetején. Hasonló árkategóriában keresném az ideális jelöltet. A legjobb az lenne ha a frontok is polc sugárzók lennének, de csak ha nem megy az összhang rovására és nem drágítja meg a mókát jelentősen.
Előre is köszönök minden építő és segítő jellegű hozzászólást.
30 mm-re polcsugárzós mozi sztem kissé necces. Álló hangfalat semmiképp se tudsz betenni? Mert az jelentősen megkönnyíteni a helyzetet.
Naim-ZU
Sziasztok.
Szeretnék egy normális kis hangfal összeállítást választani magamnak és ebben kérnék egy kis segítséget.
Kb 30m2 hely betöltéséig kellene, egy onkyo 604 erősítővel hajtanám, 100% mozi lenne a felhasználás valamit koncert dvd-k esetenként (ákos, u2 jellegű zenék).
Egyszer régebben hallottam a dali concept szettjét (concept 6+ concept center + concept1) és az nagyon tetszett. Így ez áll a lista leg tetején. Hasonló árkategóriában keresném az ideális jelöltet. A legjobb az lenne ha a frontok is polc sugárzók lennének, de csak ha nem megy az összhang rovására és nem drágítja meg a mókát jelentősen.
Előre is köszönök minden építő és segítő jellegű hozzászólást.
Igen.
Ez meg a regi verziorol keszult kep.
Az uj bovult 7 Literrel, es a kozepek 6 deciliter helyett, 7,8 ban szolnak.
A valto 6dB-es.
Talan tobbet latni belolle: http://web.interware.hu/hugi0/az_elso.jpg
Az oválhangszórók Infinity-k?
Mind Infinity ))
Az "oval-mely" a kozep (Injection Molded Graphite) es a magas is (EMIT).
Az oválhangszórók Infinity-k?
Én mindig futárral hozatom el a német eBay-ről vett cuccokat. Még soha nem volt problémám vele. Persze, a szállítás árát előre megkérdezem és belekalkulálom a teljes árba.
Leutod nekem ?
En egy kukkot sem tudok nemetul, mindig az ismerosom segitett.
Ezert elotte meg kellene kerdezni mennyi MO.-ra a posta.
Bar ez nem nagyon szamit mert, nagyon nagy szuksegem van erre a termekre.
A ket kozepsugarzo kell ide : http://web.interware.hu/hugi0/oval.jpg
Tudom, hogy ez kicsit off, de hangszorokrol van szo!
Tudna nekem segiteni egy Bp-i. lakos ?
Egy baratom Accountjaval szoktunk licitalni, es az o ismerose szokta hazahozni a termekeket.
Gyermeke szuletett, es így nemtudom megoldani a behozatalt.
Talaltam ugyan egy ceget aki kimondottan ezzel foglalkozik de Okt.25.-ig nem valalnak megbizast. (http://www.eurocent.hu/)
"kingjaffe" neven vagyunk regisztralva, 55 vasarlas (52 ertekeles - 100%).
Erre a termekre lenne szuksegem:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :IT&ih=019
Termeszetesen a licitalas erteket elore atadom (kb. 15-20 euro +posta).
Kerem aki tud segiteni az irjon a:
hugi00 kukac gmail pont com -ra
vagy hivjon:
06 20 539 60 87 -es szamon.
Elore is koszonom a segitseget !
Én mindig futárral hozatom el a német eBay-ről vett cuccokat. Még soha nem volt problémám vele. Persze, a szállítás árát előre megkérdezem és belekalkulálom a teljes árba.
Egy baratom Accountjaval szoktunk licitalni, es az o ismerose szokta hazahozni a termekeket.
Talaltam ugyan egy ceget aki kimondottan ezzel foglalkozik de Okt.25.-ig nem valalnak megbizast. (http://www.eurocent.hu/)
vagy hivjon:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
vagy hivjon:
egy másik forumon leltem rá: "LFE=Low Frequency Effects, vagyis a .1 csatorna. Ha bepipálod, akkor a .1 csatorna jelét a front hangfalakra/fejhallgatóra keveri rá."
sajna nekem ez kilőve, mert nem bírnák a satelitjeim!
Már a jövő sem a régi...
már megoldottam a problémát...
szia,
és mi volt a megoldás, mivel nem tudom miről is van szó.
már megoldottam a problémát...
Már a jövő sem a régi...
Hi Cifu, üdv néked itt is!
beírom ide is (bocsi ha már volt): vki tud segíteni, h mi az az LFE mélynyomó? (WinDVD alatt találtam egy ilyen beállítást és nem tom mit takar: 0.1 küldése (LFE méynyomó) hangfalakhoz/fejhallgatóhoz))
Már a jövő sem a régi...