Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: white »

Kb. februártól vagyok boldog tulajdonosa a Velo-nak, ahogy mondjátok minden tekintetben kielégíti az elvárásaimat. Én egy kb.20nm-es szobában használom kb.25%-on. Ennél nem tapasztalható a szélzaj a vízszintes reflexnyílás
miatt. Ero-tartalék van benne akámennyi - tudom ajánlani mindenkinek. (Azt azért nem szeretném, ha a szomszédom is ilyet venne.... )

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Mouse »

Mouse!
30~35m2-t a 10 es bőven kiszolgálja, a 12 es 40m2 környékén ''érzi'' jól magát a bőrében szvsz.
Nálam elég sok sub megfordult már a
A Velo az egyetlen sub, amibe eddig nem tudtam belekötni, valami mindig hiányzott, na most ez az érzésem megszűnt.
Hallottam 150 eFt-os subot lekoppani, Velótl még nem.

George

George3,

Mivel nekem is 40m2 környékére kell, akkor már sokkal jobban húzok a velo 12 felé.

Köszi az infot

Mouse

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: George »

Ha ez alapján gondolkozom, akkor 30m2-en simán dolgozik max80%-on torzítás nélkül.
Akkor a 12-es nekem ki kell, hogy szolgálja az én szettem és nappalim.
Azt már olvastam,hogy a led villogása határozza meg a teljesítmény értékét.
Ez csak hab a tortán, mivel nem a hangerő számit, hanem a megyőző gyors reakció, valamint a tiszta hanzás.
Sajnos meghalgatni nem tudom, így csak a nagyok tapasztalatai alapján látatlan és hallatlan fogom az üzletet megkötni.
Ha a 12-es falat tud bontani, akkor vissza is lehet fogni
A kicsiből nem tudok nagyobbat, de fordítva működhet a dolog.

Mouse!
30~35m2-t a 10 es bőven kiszolgálja, a 12 es 40m2 környékén ''érzi'' jól magát a bőrében szvsz.
Nálam elég sok sub megfordult már a lakásban(Magnat,Wharfedale,B&W stb), demókon meg vagy 10-15 típust megllgattam.
A Velo az egyetlen sub, amibe eddig nem tudtam belekötni, valami mindig hiányzott, na most ez az érzésem megszűnt.
Hallottam 150 eFt-os subot lekoppani, Velótl még nem.

Rel-t sajna nem tudtam hazahozni, de a quake sorozat nagyon ütősl,több helyen tapasztaltam, hallgasd meg szvsz

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Egy másik fórumban a Clarus Rhea Pro-t vagy a Titan-t is betennék a klips 12 és a Velo12 mellé.
Érdemes

én maradnék a KLIPSCH RW-12d, Velodyne CHT 12R

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tau »

egyetértek, inkább legyen benne tartalék.. torzítás ellen meg eleve van benne vlmi áramkör, nagyon szép fantáziadús neve van, nemtommi, mindegy is, de jól teszi a dolgát

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Tau, 
Ha jól láttam a te velod a 10-es.
Meddig engedi feltekerni a hangerőt, ha te 30-40 között halgatod?
Akkor szerinted ütős lesz a 12-es?

Sajnos nagyon érdemi választ nem tudok adni, mert nagyon kis helyen van egyelőre (9nm), majd másfél hónap múlva lesz kb 20nm-en.. meg panelben gondolni kell néha a szomszédokra is.. de az biztos hogy a 12es nagyon ütős.. Nagyon egyébként a hangerő dologról volt szó picit előrébb, h "feltekerni" szószerint nemlehet, fel/le gomb van stb.. szóval az ilyen praktikus szempontok nemtudom neked mennyire fontosak, olvass vissza 100ig lehet egyébként felmenni a skálán.
Mindenesetre apollo13 dtsben le akarta bontani a lakást, nem is tudtam végignézni, féltem vlmelyik fal fogja bánni..
De ha el tudsz menni, menj és hallgasd meg őket, a Klipsch 12est sztem xms-ben meg fogod tudni hallgatni, mert már elég nagy ahhoz h a hangszigetelést/stb legyűrje.. Én mikor meghallgattam velo-t, hát nem hagyott bennem kétséget..
papíron RMS teljesítményben van különbség közöttük, szóval 2 közül nemtudom melyik lenne jobb

Ha 100-ig lehet tekerni, akkor te kb 20-30%-os teljesítményt használtál.
Ha ez alapján gondolkozom, akkor 30m2-en simán dolgozik max80%-on torzítás nélkül.
Akkor a 12-es nekem ki kell, hogy szolgálja az én szettem és nappalim.
Azt már olvastam,hogy a led villogása határozza meg a teljesítmény értékét.
Ez csak hab a tortán, mivel nem a hangerő számit, hanem a megyőző gyors reakció, valamint a tiszta hanzás.
Sajnos meghalgatni nem tudom, így csak a nagyok tapasztalatai alapján látatlan és hallatlan fogom az üzletet megkötni.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Tau, 

Sajnos nagyon érdemi választ nem tudok adni, mert nagyon kis helyen van egyelőre (9nm), majd másfél hónap múlva lesz kb 20nm-en.. meg panelben gondolni kell néha a szomszédokra is.. de az biztos hogy a 12es nagyon ütős.. Nagyon egyébként a hangerő dologról volt szó picit előrébb, h "feltekerni" szószerint nemlehet, fel/le gomb van stb.. szóval az ilyen praktikus szempontok nemtudom neked mennyire fontosak, olvass vissza 100ig lehet egyébként felmenni a skálán.
Mindenesetre apollo13 dtsben le akarta bontani a lakást, nem is tudtam végignézni, féltem vlmelyik fal fogja bánni..
De ha el tudsz menni, menj és hallgasd meg őket, a Klipsch 12est sztem xms-ben meg fogod tudni hallgatni, mert már elég nagy ahhoz h a hangszigetelést/stb legyűrje.. Én mikor meghallgattam velo-t, hát nem hagyott bennem kétséget..
papíron RMS teljesítményben van különbség közöttük, szóval 2 közül nemtudom melyik lenne jobb

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Az tuti h nem véletlen.. Kezd bejáratódni a Velo, 30-40 között szoktam már hallgatni, és így nagyon kellemes.. vagy csak én szoktam meg jobban Egyik nap megnéztem a Disturbia-t vele,na igen.. ez hiányzott a házimoziból, mostmár végre volt 1-2 olyan jelenet, ami megdobogtatta a szívem meg a mellkasom

Tau,

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Az tuti h nem véletlen..
Kezd bejáratódni a Velo, 30-40 között szoktam már hallgatni, és így nagyon kellemes.. vagy csak én szoktam meg jobban Egyik nap megnéztem a Disturbia-t vele,na igen.. ez hiányzott a házimoziból, mostmár végre volt 1-2 olyan jelenet, ami megdobogtatta a szívem meg a mellkasom

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok, 
Én még új vagyok itt, de te már látom hallottak többen több mélyládát és vélemények nagyon részletgazdagok.
Nekem ezt a 3 ládát tennék a nappaliba, mert "amerikai" konyhás és ~40m2.

1,KLIPSCH RW-12d (a németeknél 1,0 (81%)ért el, mást nem nagyon találni)

2, Velodyne CHT 12R ((a németeknél 1,2 a 10es )Subwoofer of the Year award from What Hi-Fi? Sound and Vision, recommended sub in its class from Stereo and Video)

3, Jamo 650 (olcsóbb és jókat irnak róla, de szinte sehol nem jegyzik??????)

Közel 1 kategória mind a 2 termék.
Mi a véleményetek?
Rendszerem:
Denon 1706
Yamaha 777,444,333

Köszi a segítségetek

A Velodyne nem véletlenül lett a Subwofer of the Year a What Hifi szerint, mindenféle ''fizetett'' tesztelést félretéve.
Ez a cég csak subot gyárt 1983 óta , nem engedheti meg magának még az alsóbb szegmensben sem, hogy ''szart'' rakjon le az asztalra. A klipsch még esélyes lehet, a Jamot felejds el szvsz!
A Rel is esélyes lehet, ha van rá keret.

George :smile19:
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Sziasztok,

Én még új vagyok itt, de te már látom hallottak többen több mélyládát és vélemények nagyon részletgazdagok.
Nekem ezt a 3 ládát tennék a nappaliba, mert "amerikai" konyhás és ~40m2.

1,KLIPSCH RW-12d (a németeknél 1,0 (81%)ért el, mást nem nagyon találni)

2, Velodyne CHT 12R ((a németeknél 1,2 a 10es )Subwoofer of the Year award from What Hi-Fi? Sound and Vision, recommended sub in its class from Stereo and Video)

3, Jamo 650 (olcsóbb és jókat irnak róla, de szinte sehol nem jegyzik??????)

Közel 1 kategória mind a 2 termék.
Mi a véleményetek?
Rendszerem:
Denon 1706
Yamaha 777,444,333

Köszi a segítségetek

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

30nm-en 8r? hűha, akkor nemkicsit van benne tartalékom..

Milyen sub kábelben érdemes gondolkodni? Nem akarok vlmi hűde drága akármit, most egy egyszerű gyári vékonyka rca van benne, azért ezt érdemes lecserélni.. max 2méter, szerelt, kifejezetten ilyen célra? merre érdemes nézelődni?
Kúpokat még nemtudom használni fogom-e, egyelőre hadd járatódjon be.

A movie állás nem tetszik, túlságosan belemászik az arcodba, igazad volt, Jazz (sima) a legjobb, ez 31,5hz-ig megy +-3dBen belül. Game-t nemis nagyon néztem, Rock még bejövős.

És a hangerő.. nos, ha megnyomod a "+" vagy "-"-t, utána villog párat amivel jelzi, hogy vette az adást, majd kis szünet, majd x db lassú villanás, megint kis szünet, y db gyors villanás, szünet, és végül világít rendületlenül Namost a hangerő ez alapján "x" db 10es, "y" db 1es, azaz x=5 és y=8 villanás 58-as hangerőt jelent egy 100as skálán. Pofonegyszerű Most jöttem rá h eddig max 37körüli hangerőn ment, és az már sokK

Helyesbítek:10R 30nm-en, a 12 akár 40nm-t is kiszolgál szvsz.
Próbáltam wharfedale pc-12-t , Polk psw 12-t , de nem, egyik sem volt ilyen precíz, pontos, nem ment ennyire mélyre, pedig valahol ezekkel 'kellett volna' partiban lennie.

Kábelben próbáld meg a Kácsa/Neotech khs 441-sm-t(1277)ft/m vagy Khs-441 (971ft/m) +dugó+szerelés (ha szükséges), 6000 ft -ban megáll egy 2m-szett.Mindegyik nagyon jó kis drót, ennyiért ilyen minőséget keresve sem találsz szvsz.

Én csak a jazzt 'nyomom'

George

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 161

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: heineken »

Jazz (sima) a legjobb, ez 31,5hz-ig

Ez a referencia beállítás a Velodyne-nál.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Örülök hogy bejött, gratulálok a subhoz!  
Nálam 30nm-en dörmög , de még így sem használom ki, a 8-10-12-t mind meghallgattam anno, de a 12 már falat bontott,iszonyat, nem is tudok ilyen minőséget ebben az árkategóriában,de lehet hogy elfogult vagyok egy 'picit'.

Ha bejáródik a hangszóró(membrán) , akkor sokat fog finomodni még, sőt a jó kábelt , jó alátámasztást(kúpokat) meghálálja szvsz!

George  

30nm-en 8r? hűha, akkor nemkicsit van benne tartalékom..

Milyen sub kábelben érdemes gondolkodni? Nem akarok vlmi hűde drága akármit, most egy egyszerű gyári vékonyka rca van benne, azért ezt érdemes lecserélni.. max 2méter, szerelt, kifejezetten ilyen célra? merre érdemes nézelődni?
Kúpokat még nemtudom használni fogom-e, egyelőre hadd járatódjon be.

A movie állás nem tetszik, túlságosan belemászik az arcodba, igazad volt, Jazz (sima) a legjobb, ez 31,5hz-ig megy +-3dBen belül. Game-t nemis nagyon néztem, Rock még bejövős.

És a hangerő.. nos, ha megnyomod a "+" vagy "-"-t, utána villog párat amivel jelzi, hogy vette az adást, majd kis szünet, majd x db lassú villanás, megint kis szünet, y db gyors villanás, szünet, és végül világít rendületlenül Namost a hangerő ez alapján "x" db 10es, "y" db 1es, azaz x=5 és y=8 villanás 58-as hangerőt jelent egy 100as skálán. Pofonegyszerű Most jöttem rá h eddig max 37körüli hangerőn ment, és az már sokK

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Akkor pár óra teszt után. Két szempont:1. Maga a Velo sub
2. Sub a házimoziban
1. Az első rövidebb Hihetetlen tartalékok vannak benne, nagyon mélyre megy le, Gyönyörű, jól megy a cseresznye sub a cseresznye polkokhoz.. Sub oldalról könnyű beállítani (lfe bemenet csatlakoztat és kb ennyi ). A kék világítása jól megy a hk-hoz.. Túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni, hiszen nincs összehasonlítási alapom egy (normális) subbal, hiszen a genius-t váltotta. Ahhoz képest meg nem kell ecsetelnem a különbséget. Most jöttem rá h eddig gyakorlatilag amikor vlmi mélyeffekt volt a filmekben, lényegében szélzajt hallgattam és nem mély hangokat. Szóval úgytekintem kb h eddig nem volt subom, és ez az első.
Itt pedig a szokásos vita:
2. Sub a házimoziban... nos igen, sub nélkül is van mozi, de nincs Mozi. Igen, nagybetűs mozi nincsen, nem is lehet.. hihetetlen h mennyit változott minden, miután beállítottam a hk-n rendesen az X-Over-t.. eddig a frontok meg minden lényegében large-on volt és 40hz-ig kaptak jelet, remegett is rendesen a membrán.. most frontokat 80hz-ig, centert meg surroundot 100ig engedem le, többi a subra. És amit nem sejtettem h egy komoly sub rendszerbe illesztése okozhat: a magas és középtartomány (de leginkább a magasok) rengeteget javult, csilingel, filmeknél egy-egy jelenetben olyan szinten részletező lett a hangja, hogy megdöbbentő.. nyilván a frontokra elég nagy teher volt az a 40hz-es alsó határfreki, szenvedtek rendesen, most több power jut a közép és felsőtartományra. Szóval tökéletesen elégedett vagyok, a zenét is teljesen jól kiegészíti, egyetlen bibi h film és zene között mindig átkell kapcsolni a sub:lfe és sub:lfe+fl/fr opciót, mert előbbi esetén sztereón nem szól a sub, és pont az ellenkezője lenne a cél
És még vlmi: épésszel használva, talán még szomszédbarátabb is, hiszen míg eddig feltekertem a hangerőt h halljak vlmi mélyet (ami ugye mély nem lett, csak hangos 100hz ), addig most halkan is ott van. Szuper

Örülök hogy bejött, gratulálok a subhoz!

Nálam 30nm-en dörmög , de még így sem használom ki, a 8-10-12-t mind meghallgattam anno, de a 12 már falat bontott,iszonyat, nem is tudok ilyen minőséget ebben az árkategóriában,de lehet hogy elfogult vagyok egy 'picit'.

Ha bejáródik a hangszóró(membrán) , akkor sokat fog finomodni még, sőt a jó kábelt , jó alátámasztást(kúpokat) meghálálja szvsz!

George

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Akkor pár óra teszt után. Két szempont:
1. Maga a Velo sub
2. Sub a házimoziban
1. Az első rövidebb Hihetetlen tartalékok vannak benne, nagyon mélyre megy le, Gyönyörű, jól megy a cseresznye sub a cseresznye polkokhoz.. Sub oldalról könnyű beállítani (lfe bemenet csatlakoztat és kb ennyi ). A kék világítása jól megy a hk-hoz.. Túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni, hiszen nincs összehasonlítási alapom egy (normális) subbal, hiszen a genius-t váltotta. Ahhoz képest meg nem kell ecsetelnem a különbséget. Most jöttem rá h eddig gyakorlatilag amikor vlmi mélyeffekt volt a filmekben, lényegében szélzajt hallgattam és nem mély hangokat. Szóval úgytekintem kb h eddig nem volt subom, és ez az első.
Itt pedig a szokásos vita:
2. Sub a házimoziban... nos igen, sub nélkül is van mozi, de nincs Mozi. Igen, nagybetűs mozi nincsen, nem is lehet.. hihetetlen h mennyit változott minden, miután beállítottam a hk-n rendesen az X-Over-t.. eddig a frontok meg minden lényegében large-on volt és 40hz-ig kaptak jelet, remegett is rendesen a membrán.. most frontokat 80hz-ig, centert meg surroundot 100ig engedem le, többi a subra. És amit nem sejtettem h egy komoly sub rendszerbe illesztése okozhat: a magas és középtartomány (de leginkább a magasok) rengeteget javult, csilingel, filmeknél egy-egy jelenetben olyan szinten részletező lett a hangja, hogy megdöbbentő.. nyilván a frontokra elég nagy teher volt az a 40hz-es alsó határfreki, szenvedtek rendesen, most több power jut a közép és felsőtartományra. Szóval tökéletesen elégedett vagyok, a zenét is teljesen jól kiegészíti, egyetlen bibi h film és zene között mindig átkell kapcsolni a sub:lfe és sub:lfe+fl/fr opciót, mert előbbi esetén sztereón nem szól a sub, és pont az ellenkezője lenne a cél
És még vlmi: épésszel használva, talán még szomszédbarátabb is, hiszen míg eddig feltekertem a hangerőt h halljak vlmi mélyet (ami ugye mély nem lett, csak hangos 100hz ), addig most halkan is ott van. Szuper

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

nah megjött a sub, a szerencsés választott végül a Velodyne CHT10R lett. Most 9nm-en hallgattam meg egyelőre. Hát képzelhetitek... szörnyeteg.. Filmekhez kifogástalan, nagyon meg se merem hajtani, bár tényleg halvány lila gőzöm sincs mekkora hangerőn van éppen.. Viszont a zenéhez majd játszani kell vele, mert ott először eléggé dörmögött szegény, bár max 3 perc után egyből filmeket néztem..

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 347

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: st81 »

jójó, tudom, nyilván a bolt nem linkelne be egy lehúzó cikket, szóval persze dicsérik, de  két kérdés: ez a dsp vezérlés tényleg olyan nagy szó? egyáltalán mi akar lenni az h game meg movie meg stb? mit állít ilyenkor? többihez nemjár távvezérlő? azthittem ez alap, ezekszeint tévedtem
viszont az nem tetszik nekem se h nemtudni mekkora hangerőn áll, fura 

Mindegyikhez van táv.
A 4 dsp,más és más hangzást produkál, olyan mint egy equalizer,
nekem a jazz jött be leginkább , mert ez teljesen egyenes freki menetű.

Ez nekem sem jött be, egy idő után hozzá lehet szokni.

link:

velodyne cht10r users manual

George

Úgy tudom, hogy a led villogásából lehet látni, hogy hányas hangerőn van.
4-8 között szoktam használni (még a vétel után pár hétig néztem, azután pedig hallás alapján tájékozódtam).
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Nah nem akarok semmit sem elkiabálni, úgyh most egyelőre csak annyit, h elvileg pár nap és itt a sub. Ha már érzem az illatát, akkor írom melyik lett a választott egyelőre 9nm-en lesz egy-két hónapig, utána költözünk a nagyobba. félek ki fognak dőlni a falak
Mindenkinek köszönöm a segítséget folyt köv majd a polk/milyen hangfalat topicban center vagy surround ügyben

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Mondjuk legalább nem lehet rámfogni h hangosan hallatom, hiszen semmi sem mutatja 
Köszi, belenézek 

Érdemes

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

viszont az nem tetszik nekem se h nemtudni mekkora hangerőn áll, fura Ez nekem sem jött be, egy idő után hozzá lehet szokni.

link:

George

Mondjuk legalább nem lehet rámfogni h hangosan hallatom, hiszen semmi sem mutatja

Köszi, belenézek

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

jójó, tudom, nyilván a bolt nem linkelne be egy lehúzó cikket, szóval persze dicsérik, de  két kérdés: ez a dsp vezérlés tényleg olyan nagy szó? egyáltalán mi akar lenni az h game meg movie meg stb? mit állít ilyenkor? többihez nemjár távvezérlő? azthittem ez alap, ezekszeint tévedtem

Mindegyikhez van táv.
A 4 dsp,más és más hangzást produkál, olyan mint egy equalizer,
nekem a jazz jött be leginkább , mert ez teljesen egyenes freki menetű.

Ez nekem sem jött be, egy idő után hozzá lehet szokni.

link:

George

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezért kell keresni olyat aminek az átvitele 0,3dB tűréssel 10-100hz
Hát... sok sikert!

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Na igen, tudom, csak jó lenne
Nah viszont visszatérve, találtam egy ilyet:
http://www.hazimozistudio.hu/images/cik ... HiFi-P.jpg

jójó, tudom, nyilván a bolt nem linkelne be egy lehúzó cikket, szóval persze dicsérik, de két kérdés: ez a dsp vezérlés tényleg olyan nagy szó? egyáltalán mi akar lenni az h game meg movie meg stb? mit állít ilyenkor? többihez nemjár távvezérlő? azthittem ez alap, ezekszeint tévedtem

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezért kell keresni olyat aminek az átvitele 0,3dB tűréssel 10-100hz

Ó apám... ez még ugyanabban a szobában sem biztos két különböző helyen...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”