Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Ha megoldható, Beovox centert és szubot kellene szerezned.
Üdvözlettel: Lex
Nem elég pontos a beszéd, h kell center?
A mélyekkel sem vagy megelégedve?
Milyen elektronikáid és kábeleid vannak?
Sziasztok!
Kérdésem lenne, a topic címéhez illő.
Adottságok: egy 23.5 m2-es helyiség, 4.20x5.55 mérettel, 3 méter belmagassággal, egyik hosszabb oldalának a szélén egy 3.30/2.65 magas nyílással az étkező, konyha irányába. A lejátszók és a frontok a szoba rövid oldalán vannak, úgy, hogy a fent említett nyílással átellenes oldalon. (Így a szobának ez a fele 3 oldalról zárt.) Itt van egy kb. 70 cm magas szekrénysor, cuccok ennek tetején, frontok ez előtt.
Frontok: Beovox S75 (Continuous load 75 W, Music load 100 W, Impedance 4 - 8 ohms, Frequency response +4 -8 dB 36 - 20,000 Hz, Gross volume 40 litre, Woofer: 25cm, Phase link unit: 12,5cm, Mid-range unit: 5cm, Tweeter:2,5cm, Dimensions: 32 x 59 x 25 cm/11 kg - lásd itt: http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=671)
Surround: Beovox S30 (Continuous load 30 W, Impedance: 4 ohms, Frequency range +4.8 dB: 49-20 kHz, Sensitivity 1W: 92 dB, Gross volume: 22l, Woofer: 20cm, Tweeter: 2,5cm, Crossover frequencies: 3000Hz, Dimensions: 26 x 48 x 21cm/6kg itt: http://www.beoworld.org/prod_details.asp?pid=662)
A meglévő ládák zárt dobozok, és a hangjukkal sztereó láncon alapvetően meg vagyok elégedve. AV erősítő beszerzése folyamatban.
Kérdés, milyen center + sub párost érdemes beszerezni (össz rászánni való 100 körül)?
Az elrendezésről mellékelek egy vázlatot.
Segítséget előre is köszönöm!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Ehhe mán, megy az osztás! tbohler, melyik cég valósi Miskolcra? Kicsit lemaradtam (na jó, nagyon)...
//A "mán" szócska kizárólagosan falusi származásomnak tudható be, mielőtt szó érné hangfal oldalát.//
A Clarusról volt szó. Miskolcon van bemutatóterem, illetve Miskolc közelében van a cég székhelye.
Naim-ZU
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Próbálltam a végére egy kis poént rakni de nem jött be (válal).
Nem ciki nagyon ha kijavítanak.
És ha nem volt érthető amit írtam...
Csak ismételni tudom magam.
Hét bocs.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
az írásával vannak gondok (és tud róla)
Jó duma.
Én nem vállalok.
Nem azért javítjuk ki a helyesírási hibákat, mert mi többnek gondoljuk magunkat. A helyesírást nem azért találták ki, hogy egyeseknek gondjuk legyen vele. És a suliban se szívatásból nyomják. Egyszerűen így (köz- és nem félre)érthető mindenki által, amit leírunk.
Mindenki követ el helyesírási hibákat. A "Nagy Okosok" is, akik kijavítottak/tunk. Mások ki is javítják őket. A többségünk tanul belőle és igyekszik nem újra elkövetni. És szerintem mindannyian örülni fogunk, ha ez a segítség célt ér. Tudom, hogy ciki, ha kijavítják a hibákat, de akkor is jó szándék vezérel. Nem megbántani akarunk, hanem segíteni ebben is.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
csaboo.
Nézd meg: www.clarus.hu-n.
Ja és azért mert valakinek az írásával vannak gondok (és tud róla) még nem biztos hogy kevesebb mint a "Nagy Okosok".
Ja és ha valaki szerint a regisztrációt hasonló teszthez kellene kötni ...
Hát az lehet hogy őt minősíti ?!
De lehet hogy megint eltévedtem ?
Nyelvtan korepetálást válal valaki ócsóéé ?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ehhe mán, megy az osztás!
tbohler, melyik cég valósi Miskolcra? Kicsit lemaradtam (na jó, nagyon)...
//A "mán" szócska kizárólagosan falusi származásomnak tudható be, mielőtt szó érné hangfal oldalát.//
Kezdő hifis, amúgy meg: jó pap holtig él.
Rendszer: Pro-Ject Debut Carbon (Ortofon OM-10 cartridge) -- Teufeld Raumfeld Connector2 -- NAD C316BEE -- Epos Epic 2
Lehet, hogy a regisztrációt teszthez kellene kötni. A delikvens meghallgat egy mp3-at és be kell írnia a hallottakat. Ha hibás, nem regisztrál a fórum. Ja, és átirányít ide, vagy ide.
2 füllel hall
Nem 2 hal fülel.
beleálsz a kérdésbe
belemerülsz a kérdésbe (témába).
a sz*rba szoktak beleállni , van aki abba is belemerül.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
tbohler!hallgasd
álló
nagyjából
Bármelyikre
otthon
beleállsz
ajaj szerintem direkt van, mint Biginél
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
erre mondta nagyapám, hogy 2 füllel hall az ember
system
A teljesség igénye nélkül...
szettje
Ez nem tenisz.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11000
- Kapcsolat:
tbohler!hallgasd
álló
nagyjából
Bármelyikre
otthon
beleállsz
tbohler!
hallgasd
álló
nagyjából
Bármelyikre
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
csaboo.
Miskolcon, Egerben és a környéken (mivel oda valósi a cég) van egy pár embernek Clarus szetje.
Itt a fórumon is vannak páran.
Arra figyelj azért hogy naggyábol hasonló környezetben halgasd meg őket mint amiben othon fogod halgatni mert a szoba is nagyban befolyásolja a hangot.
De mindenképp halgasd meg mielőtt beleálsz a kérdésbe és megrendeled ill. megveszed.
Bármejikre is essék a választásod.
Polcos volna talán a legjobb (viszonylag kis szoba). Dali-t már én is találtam azóta. Jó volna meghallgatni mindent, csupán az a probléma, hogy mondjuk megrendelem külön, előre a CA szettet, és akkor azzal mit csinálok, felviszem vonattal Pestre és járkálok vele a boltokba, hogy kössétek rá, meg akarom hallgatni (mondjuk pont a Dali-t)? Mert mégiscsak azzal volna érdemes meghallgatni ,ha már 1x azt tervezek venni. A netdepónál van lehetsőgés ilyesmire, mert ott van CA, és akkor legalább meg tudnám hallgatni Tannoy-al ,Wharfedale-el ,mielőtt megvenném?
Egyet még tehetsz, a CA itthoni forgalmazója a Hifibarlang, ott van Tannoy, Mordaunt -Short és mint kiderült Mission doboz is. Nyilván akad egy 340-es szettjük is, amivel e három márkából kedvedre hallgathatnál dobozokat. (sőt, néha 1-2 régebbi dobozuk is van leárazva, mintha régi Missionokat még láttam volna pár hónapja.)
Üdv!
Oké, köszi, ez is felkerül a listára, már csak 1 komoly dolgom lesz, megtalálni ezeket a helyeket, ugyani meglehetősen ritkán járok Pestre, így helyismeretem a 0 felé konvergál, de majd kerítek vmi pesti cimborát, aki reményeim szerint elkalauzol oda, ahova kell.
Rendszer: Pro-Ject Debut Carbon (Ortofon OM-10 cartridge) -- Teufeld Raumfeld Connector2 -- NAD C316BEE -- Epos Epic 2
Nos valóban hasonló cuccal kellene meghalgatni de így nehéz. Clarus-on nem gondolkoztál ?
A Charon is elég jó és polc sugárzó (van áló is).
Lehet hogy érdemes lenne meghalgatózni.
Hol laksz amúgy ?
Clarus Charon.
Hmm, hát igen, csinos dobozka ez is, nézegettem is már a netdepónál, sőt, oda is van írva mellé, hogy "Hallgassa meg nálunk"! Szóval ezt biztos meg fogom hallgatni, ha lehetőségem lesz rá
Köszi a tippet!
Tiszaújvárosban lakom mellesleg (Borsod megye, Miskolctól nem oly messze).
Sziasztok,
Atjovok inkabb ide a hazimozi + zene topicbol... Szoval kis 44nm-es lakas 25nm-es nappalijaba kellene nekem hangfal. Az egyik problema az, hogy allo hangfalat nagy valoszinuseggel mar nem fogok tudni bezsufolni (kulonben asszony kivagna ), tehat valami kis polcon allo dobozt szeretnek. A masik kriterium, hogy olcso legyen. Foleg mp3-at hallgatnek rajta, es egyaltalan nem tartom magam audiofilnek. Most eppen a HECO Victa 300-at neztem ki (valoszinuleg egy yamaha rx-v361 lesz hozza). Mi a velemenyetek rola, erdemes foglalkozni vele?
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Polcos volna talán a legjobb (viszonylag kis szoba). Dali-t már én is találtam azóta. Jó volna meghallgatni mindent, csupán az a probléma, hogy mondjuk megrendelem külön, előre a CA szettet, és akkor azzal mit csinálok, felviszem vonattal Pestre és járkálok vele a boltokba, hogy kössétek rá, meg akarom hallgatni (mondjuk pont a Dali-t)? Mert mégiscsak azzal volna érdemes meghallgatni ,ha már 1x azt tervezek venni. A netdepónál van lehetsőgés ilyesmire, mert ott van CA, és akkor legalább meg tudnám hallgatni Tannoy-al ,Wharfedale-el ,mielőtt megvenném?
Egyet még tehetsz, a CA itthoni forgalmazója a Hifibarlang, ott van Tannoy, Mordaunt -Short és mint kiderült Mission doboz is. Nyilván akad egy 340-es szettjük is, amivel e három márkából kedvedre hallgathatnál dobozokat. (sőt, néha 1-2 régebbi dobozuk is van leárazva, mintha régi Missionokat még láttam volna pár hónapja.)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Nos valóban hasonló cuccal kellene meghalgatni de így nehéz.
Clarus-on nem gondolkoztál ?
A Charon is elég jó és polc sugárzó (van áló is).
Lehet hogy érdemes lenne meghalgatózni.
Hol laksz amúgy ?
Clarus Charon.
Az viszont álló. Melyik kell neked? Vagy mindegy? Csak hogy mit ajánljunk?Dali Concept a Toshiba shopban. Van ott Heco is. Abból is az olcsóbb Victa sorozatot a saját kategóriájában dicsérik. A Toshibánál meg is tudod hallgatni.
Az viszont álló. Melyik kell neked? Vagy mindegy? Csak hogy mit ajánljunk?
Dali Concept a Toshiba shopban. Van ott Heco is. Abból is az olcsóbb Victa sorozatot a saját kategóriájában dicsérik. A Toshibánál meg is tudod hallgatni.
ott van Gordon cucca is...
A Rega? Már írtam is neki ez ügyben