Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Szabip
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szabip »

Az 555-ről és 777-ről itt olvashatsz.Állítólag az 555-ös jobb, a 777-nek túlzóak a mélyei. Házimozira jó.
BÓTAJÓZSEF nem a HD hangok miatt javasolta most a sztereót, hanem a minőség miatt. Egy 30 eFt-os sztereó erősítőnek jobb/zeneibb hangja van, mint egy 100-200 eFt-os AVR-nek.
Az 555 és általában a Yamik nem javallottak zenére, bár a Soavo-ról még nem nyilatkozott senki, de az más árkategória. Viszont sokan dícsérik a Dali Concept sorozatot is. A szuboddal kiegészítve akár egy Concept 2-est is megpróbálhatsz. Ha több mély kell, akkor a 6-ost. Zenére biztos jobb lenne, mint az 555. De mindenképp hallgasd meg, mert egyénfüggő. Sokféle alternatíva van még.
Dali Concept (Toshibashop) Dali Concept 6 Dali Concept 2

Köszi a segítséget!

Igen impozáns darab Concept 6-os, hát elhiszem, hogy jobban szól, az adatai is egy "csöppet" eltérnek az 555-től.
Azért az ára se ugyan annyi...

Az egészben a legjobb, hogy a jelnlegi erősítőm is elvinné a hátán, már csak a minőség a kérdéses amit ez az erősítő produkálna vele.

Megfontolom, de a szívem a Yamaha felé húz, már nagyon régóta...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Az 555-ről és 777-ről itt olvashatsz.Állítólag az 555-ös jobb, a 777-nek túlzóak a mélyei. Házimozira jó.
BÓTAJÓZSEF nem a HD hangok miatt javasolta most a sztereót, hanem a minőség miatt. Egy 30 eFt-os sztereó erősítőnek jobb/zeneibb hangja van, mint egy 100-200 eFt-os AVR-nek.
Az 555 és általában a Yamik nem javallottak zenére, bár a Soavo-ról még nem nyilatkozott senki, de az más árkategória. Viszont sokan dícsérik a Dali Concept sorozatot is. A szuboddal kiegészítve akár egy Concept 2-est is megpróbálhatsz. Ha több mély kell, akkor a 6-ost. Zenére biztos jobb lenne, mint az 555. De mindenképp hallgasd meg, mert egyénfüggő. Sokféle alternatíva van még.

Igen, én is így gondolom.
A Yami 555 és 777-est én sem hallottam.
Naim-ZU

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Az 555-ről és 777-ről itt olvashatsz.
Állítólag az 555-ös jobb, a 777-nek túlzóak a mélyei. Házimozira jó.
Üdvözlettel: Lex

Szabip

Szabip!ha rám hallgatsz, akkor nem veszel egyelőre új hm-erősítőt, hanem használtsn egy sztereót, s egy új frontot is persze. vannak itt a fórumon páran, akik tudnak segíteni például hangfalkapcsolóban, s akkor nem is kell dugdosnod az egyik erősítőből a másikba a hangfalkábelt. Így lenne egy jobb mozid, az új hangfal által, s egy sokkal jobb sztereód, mint egy 100 ezres mozierősítővel.
Az erősítőd elbírja az 555-ös yamit, ha ahhoz ragaszkodsz.

Gondolom a HD dekoder késöbbi széleskörű elterjedésére akarsz utalni ami miatt nem érdemes most új A/V recrivert venni.

Igen ez megfordult az én fejemben is, de ezzel se lesz gond csak helyén kell kezelni.

Anno mikor a jelenlegi erősítőt vettem a DD és DTS dekoderes recriverek még relative drágák voltak, így egy sima ProLogic os erősítőre futotta illetve akkor még nem is házimozizás volt a cél...
Ezt úgy oldottam meg hogy egy olyan DVD lejátszót vettem amiben volt DD és DTS dekóder is (Panasonic S75), az erősítőn volt 5.1-es előkészítés így megoldódott a probléma.
A HD szabvánnyal is ugyan ezt megtehetm majd egy megfelelő BR lejátszó beszerzésével. (ez úgy se mostanában lesz elnézve a film és lejátszó árakat)

Stereo erősítőt nem vennék semmi esetre se, akkor inkább maradok a jelenleginél az új hangszórókkal. (Tudom hogy szebben szól egy szeteró de nem kívánok egy külön rendszert még kapcsolóval se)
Lehet hogy először csak hangszórót veszek meglátom milyen eredményt produkál a jelenlegin aztán késöbb erősítőt.

Annyira nem érzékeny a fülem, de jelnlegi torzítás az egyik hangszórónál azért már egy csöppet zavar.
Szegény erősítőm azért meg lett kínozva rendesen az elmúlt 7 évben, (3 házibuli, PC re volt kötve közel 3 évig ott ment a legtöbbet, majd a jelenlegi felállás, csak házimoziként)

Az A/V recriverek között melyik amelyik a legalkalmasabb mozizásra és zenére is egyaránt. Sok referenciám sajnos nincs ?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

vannak itt a fórumon páran, akik tudnak segíteni például hangfalkapcsolóban, s akkor nem is kell dugdosnod az egyik erősítőből a másikba a hangfalkábelt.
és még eladó is akad egy...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Szabip!
ha rám hallgatsz, akkor nem veszel egyelőre új hm-erősítőt, hanem használtsn egy sztereót, s egy új frontot is persze. vannak itt a fórumon páran, akik tudnak segíteni például hangfalkapcsolóban, s akkor nem is kell dugdosnod az egyik erősítőből a másikba a hangfalkábelt. Így lenne egy jobb mozid, az új hangfal által, s egy sokkal jobb sztereód, mint egy 100 ezres mozierősítővel.
Az erősítőd elbírja az 555-ös yamit, ha ahhoz ragaszkodsz.
Naim-ZU

Szabip

Elég sokat töprengetm és még fofok is.

Szerintem is jobban járnék ha lecserélném az erősítővel együtt legalább az első hangfalakat és talán a két sorroundot azok is Yamik. A Sub momentán a legerősebb eleme a rendszernek ezt pont a célbol vettem, hogy majd egy jobb rendszer része lehet. YST SW215-ös.

A hangfalakba még a NS 777 is piszkálja a fantáziámat, feltételezem ilyen magas árfekvésben az 555 és a 777 már kellően jó minőséget biztosít a zene hallgatáshoz is és a filmekhez is, jobbat mint az előző NS-G40.

Arról hallottam hogy a Yamaha zenére nem a legjobb, nem tudom ebből persze mi az igaz, valahogy más hangfalmárka nem igazán körvonalazódott nálam.

Erősítöben a Yamaha RX-VN600 és a Denon AVR-1707 tetszik eddig a lgjobban bár a Yamaha tudása némileg nagyobb.

A Denonról olvastam ezt azt.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

A cserén igazából azért gondolkoztam el mert egyre többet hallgatok zenét, leginkább fílmzenéket (nagyzenekari) és ezen kívűl szinte minden stílusban és ezeknél egyre jobban érzem, hogy kevés amit nyújt, filmeknél még rendben van...

Mi a véleményetek vagy ha tudtok segítsetek?!
Előre is köszönöm.

ha egyre többet hallgatsz zenét, akkor, mind az erösítő, mind a hangfalak cseréje szóbajöhetne szerintem, természetesen, ha az anyagi kereted engedi.

az új yamaha erölködők(ha továbbra is azt szeretnél), a belépő fölöttiek, már zenében is többet nyújtanak, ill. lehet, hogy akár használtan is más hangfalakat keresnék, akár az erősítő cseréje nélkül is, de ez már a Te izlésed és füled függvénye.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Szabip

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Jelenleg egy Yamaha RXV 395 RDS 2000'-es évjáratú házimozi erősítőm van, ehez akkoriban hozzáillő NS-G40MKII hangfalakat vettem.

Mivel se a hangminősége már nem megfelelő számomra illetve az egyik hangsugárzó torzít így gondoltam lecserélném egy kicsit erősebb/minőségibb darabra. A kiszemelt áldozat YAMAHA NS-555 hangfalpár lenne.

Szerintetek érdemes-e? lecserélni a hangfalakat vagy majd erősítővel együtt úgy kb 4-5 év múlva mikor már a HD szabvány népszerűbb és olcsóbb lesz a házimozi erősítők körében?

A cserén igazából azért gondolkoztam el mert egyre többet hallgatok zenét, leginkább fílmzenéket (nagyzenekari) és ezen kívűl szinte minden stílusban és ezeknél egyre jobban érzem, hogy kevés amit nyújt, filmeknél még rendben van...

Abban se vagyok biztos, hogy az erősítő elbírja e a hangszórókat, gyári adatok:

NS-555 hangfalak:
Max teljesítmény 250W
Normál: 100W
Impedencia: 6ohm

Az erősítő:
5(7)x100W 4ohm-on
8ohm ra is átkapcsolható...

A régi hangfalak 120W osak de csak 4ohm-oask.

A hangfal rendszerem már teljes a többit nem cserélném a SUB még egy éves sincs.

Szóval hajlanék a cserére de nem vagyok benne biztos hogy az erőlködő meg tudná hajtani megfelelően, új erősítőn is erősen gondolkodok de hosszú távra tervezek viszont a 100e körüli Yamahákban nincs HD dekodolás, szoval szerintem akkor nem érné meg.

Mi a véleményetek vagy ha tudtok segítsetek?!
Aannak is örülnék ha olyan valaki írna akinek van ilyen NS-555-ös hangfala, milyen a tapasztalata?

Előre is köszönöm.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nos az erőlködőt max 3-5 mulva mindenképp lecseréled mivel az áruk igen csak esik és jőnnek az új formátumok meg egyébként is "öreg" lessz.
Ezzel elentétben a falakat nem cseréli az ember ha nincs rá konkrét oka.
Zenére nem árt a nagyobb jó minőségü front + egy jó sub.
A centert + a hátteret ráérsz később cserélni.
Fontossági sorrendet kell felálítani.
Annakidején én is máshogy csináltam volna csak nem gondolkoztam elég körültekintően.
És nem a Clarus-ra gondolok hanem a Jamo-ra.
Amúgy meg méregdrága dobozokat nem érdemes venni szerintem.
Tudod egy lánc olyan erős mint a leggyengébb láncszem.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Psyron

Hozzászólás Szerző: Psyron »

Sziasztok!

Van egy Pioneer VSX-816 erősítőm, és ehhez szeretnék hangfalakat venni.
20 nm-es nappaliban lenne, zenére és házimozira egyaránt használnám, zenéből sok könnyebb metálos zene (Evanescence, Linkin Park, Godsmack, Seether) és sok elektronikus is menne rajta. Max 200 ezret szánok hangfalakra.
Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás:
1. Veszek egy komplett 5.1 szettet pl.: Dali c6+Dali conept sub
2. Először ennyiből csak a frontokat veszem meg (Polk RTI8, Monitor Audio BR5 esetleg BR6), és majd később bővítem. Vagy ehhez az erősítőhöz fölösleges ilyen hangfalakat venni?
Nem ragaszkodom ezekhez a típusokhoz, csak példának írtam, minden más javaslatot szívesen veszek
Erősítő: Vincent SV-129 Hangfal: CAV FI-EX Hangfalkábel: CAV THX-600 Forrás: PC- TC Konnekt Live- Foobar IC: ValhallA AGSS Balanced Tápkábel: ValhallA CuAgII

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10995
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Amúgy meg az a tapastalatom hogy az utóbbi időben a Jamo-nál a "nagyobb" dobozokra figyelnek oda a többit + csak összedobálják. Pedig régebben az ősszes Jamo jó volt.
Ez mindig is így volt. Meghatározó élményem, mikor egyszer kb 10 éve javítás miatt szétszedtem egy közepes Jamo dobozt és kicsit ledöbbentem, amikor megláttam, hogy a hangszórók gyárilag tűzőkapoccsal vannak a dobozhoz rögzítve.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Én spec a sajátomra ill. az új "kicsikre" gondolok.
Amúgy meg az a tapastalatom hogy az utóbbi időben a Jamo-nál a "nagyobb" dobozokra figyelnek oda a többit + csak összedobálják.
Pedig régebben az ősszes Jamo jó volt.
Nos ezért kár !

Ja és a Clarus Alu és Charon sub-ot ismerem, és pontosabban dolgozik mint a 20-30 körüli Jamo-k.
Érdemes megnézni ezt is.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Jamo:Az olcsóbb ill. kisebb sub-ok nem olyan pontosak viszont a dinamikájuk elég jó persze az árhoz képest.

Melyik Jamora gondolsz?

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Üdv mindenkinek!Magnat monitor 990-es set - yamaha rxv 359-es erősitővel hajtva.
Ehhez szeretnék egy kellemes mélyet , amely minden tekinteben passzol a jelenlegi rendszerhez (tudás , ár , minőség). A szoba mérete 20m2 és parketta. A kiszemelt áldozatok pedig : Heco vitas 20a , Magnat monitor beta sub20a , vagy érdemes egy kicsit elmenni árban és minőségibb ládát venni pl :polkaudio psw-10?
Indokolt szerintetek egy olcsóbb 5.0-ás rendsterhez , drágább sub-ot venni?
Nem falat akarok bontani csak meggyőző mélyet -60% film , 30 %játék , 10% zene

a nagyon olcsó subok hangja nem fog meggyőzni téged sem szerintem, érdemes lenne kicsivel többet rászánni , mondjuk olyan 30-35 ezret . Ezen a szinten ennyi különbség is sokat jelent hangban, persze az adott rendszeredhez sokkal nagyobbat nem érdemes venni, csak akkor, ha a magnatokat le akarod cserélni a közeljövőben. Ha azok maradnak, akkor ne vegyél drágább subot a 35 ezres szintnél.
Ennyiért nézz sztem Polkaudiot, Clarust, Yamahát, Jamot(utóbbi kettőt használtan javasolnám, mert újonnan drágábban adnak olyan minőséget, mint az első kettő)

A vicc az egészben hogy az álltalam leirt tipusok-at , 30 körül vesztegetik és nem ajánlott kategória. Az egy kategotiával fentebb található sub-ok pedig elérik a hangfal szett , kábelek nélküli árát pl :polkaudio psw-10 , bár ez már 25-ös membrán-al rendelkezik és geci mód össze van rakva sokak szerint. Most egy kicsit úgy érzem magam mintha egy daciat kéne tuningolnom és audi-ra való kiegészitőkben gondolkodnék. 50 ezres hangfal szetthez , 50 ezres sub( plusz kábel , mer azé" az sem mindegy) - nem tulzás egy kicsit ?

olcsó subok közt pl Clarus Poly sub( vagy Alu), ami 2 db 16-ossal rendelekzik. nem fogja lerombolni a házat, de belépő szintnek tökéletes. Ezek pontos árait meg tudom neked kérdezni, ha érdekel.
Az 50 ezer körüli subok valóban túlzásnak minősülnének az adott rendszeredbe, neked kell eldöntened, hogy mennyit szánsz rá.
S ez nem tuning, hanem a mozi szerves része, s esetedben a legfontosabb, ugyanis a többi hangfalad nem képes mélyeket visszaadni, s nem árt, ha normálisan össze lehet hangolni a subot a Magnatokhoz.
Naim-ZU

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sting »

Üdv mindenkinek!Magnat monitor 990-es set - yamaha rxv 359-es erősitővel hajtva.
Ehhez szeretnék egy kellemes mélyet , amely minden tekinteben passzol a jelenlegi rendszerhez (tudás , ár , minőség). A szoba mérete 20m2 és parketta. A kiszemelt áldozatok pedig : Heco vitas 20a , Magnat monitor beta sub20a , vagy érdemes egy kicsit elmenni árban és minőségibb ládát venni pl :polkaudio psw-10?

a nagyon olcsó subok hangja nem fog meggyőzni téged sem szerintem, érdemes lenne kicsivel többet rászánni , mondjuk olyan 30-35 ezret . Ezen a szinten ennyi különbség is sokat jelent hangban, persze az adott rendszeredhez sokkal nagyobbat nem érdemes venni, csak akkor, ha a magnatokat le akarod cserélni a közeljövőben. Ha azok maradnak, akkor ne vegyél drágább subot a 35 ezres szintnél.
Ennyiért nézz sztem Polkaudiot, Clarust, Yamahát, Jamot(utóbbi kettőt használtan javasolnám, mert újonnan drágábban adnak olyan minőséget, mint az első kettő)

A vicc az egészben hogy az álltalam leirt tipusok-at , 30 körül vesztegetik és nem ajánlott kategória. Az egy kategotiával fentebb található sub-ok pedig elérik a hangfal szett , kábelek nélküli árát pl :polkaudio psw-10 , bár ez már 25-ös membrán-al rendelkezik és geci mód össze van rakva sokak szerint. Most egy kicsit úgy érzem magam mintha egy daciat kéne tuningolnom és audi-ra való kiegészitőkben gondolkodnék. 50 ezres hangfal szetthez , 50 ezres sub( plusz kábel , mer azé" az sem mindegy) - nem tulzás egy kicsit ?

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Szerintem is érdemesebb egy jobb (és sajnos drágább) sub-ot venni mive ha nem igazán passzol a képbe akkor nem fogod használni mivel hogy zavarni fog.
Valóban érdemes megnézni használtban is mivel ezzel spórólhatsz 20-40 % zsét.
Én Jamo-rol és a Clarus-rol tudok beszélni.
Jamo:
Az olcsóbb ill. kisebb sub-ok nem olyan pontosak viszont a dinamikájuk elég jó persze az árhoz képest.
Clarus:
Nos itt már más a felálás mert itt a "kicsiknél" is rendben van a pontosság is és a dinamika is.
Persze tudni kell mérlegelni hogy mire használja az ember.
Viszont ha majd cseréled a "dobozokat" és most jó sub-ot veszel akkor azt nem kell cserélned később.
De mindenképp fontold meg mert rgy rossz sub elrontja az egésszet.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Naim-ZU

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sting »

Üdv mindenkinek!
Magnat monitor 990-es set - yamaha rxv 359-es erősitővel hajtva.

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

kombajn

Hozzászólás Szerző: kombajn »

Sziasztok!
Kicsit bonyolultabb problémával fordulnék hozzátok, mint az előttem kérdezősködők: mivel eddig még nem nagyon ástam bele magam a hangfalak világába, nincsenek 1-2 típusra leszűkítve a lehetőségek, tehát tényleg a "milyen hangfalakat?" kérdést tenném fel. Persze tudom, hogy lehetetlen egyetlen konkrét típust megadni válaszként, de szívesen fogadnék tapasztalatokat/tanácsokat/ajánlatokat.

Amit már tudok:
5.1-es rendszert szeretnék.
Főleg filmezésre, de időnként zenehallgatásra (főként rock, metal, időnként jazz, komolyzene, elektronikus - szóval igazából minden ) használnám a rendszert.
Erősítőnek valami olyat szeretnék, ami támogatja az új formátumokat, ez jelenleg egy Onkyo 805ös, de persze lehet, hogy mire eljutok a vásárlásig, más alternatívák is megjelennek.
Egy egészen pontosan 23,3 m2-es szobában lesz a rendszer.
A hangfalakra összesen 300ezret tudnék szánni (ez valamennyit nőhet, ha még egy keveset kellene áldoznom a jelentősen jobb minőségért).
A szomszédok viszonylag közel vannak, így a minőség elsőbbséget élvez a mindent szétrobbantó hangerővel szemben - persze azért jó, ha néha ki tudom vívni a mellettünk lakó néni haragját.

Hát azt hiszem, körülbelül ennyi információ alapján kellene néhány alternatívát kiválasztanom, ehhez kellene a ti segítségetek, melyet előre is köszönök

Soma01

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

Szia tbohler!

Természetesen HM-ra is használnám, az erősitő Denon 15 v. 1707 7.1-es lesz. De 5.1-el kezdek, sőtt 5.0-val. Annyi pénzem van, hogy A Dali Concept 6 szett pont kijön belőle + a Denon. Ill. van több is, csak ennyit gondoltam rá max. De ha csak 1 kicsit kell rátennem és sokkal jobb lesz akkor költök még rá.
A szoba nem nagy, kb. 20 nm. De lehet később költözés lesz nagyobba, passz, hogy mekkora, még nézelődünk...

A hallgatással az a baj, hogy itt Debrecenben a MM-ban ilyen szett nincs amit kinéztem, ami van meg nem olyan jó szerintem mint ez a Celestion ill. Dali.

Néztem még a CLARUS CHARON 5.1 PLUSZ szettet 164-ért, de a Dali felé húzok eddig. A Celestion-nel kezdtem azt ajánlották itt egy Hi-End boltban (igaz akkor azt mondtam, hogy belépő szint kell nekem Cel. F30 szettet javasot a srác), de nem tudok dönteni.

ui.: a Celestion topicban már kérdezősködtem: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=1880 oda is írtam pár infót, kérdést.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hali.
Mekkora szoba?
Filmhez nem akarod használni?
Mert ha igen akkor szükséged lessz az 5.1-re (mivel az alsó tartományt nem nagyon lehet sub láda nélkül produkálni hijába írják rá a falakra hogy lemegy ennyire+ennyire).
Mennyit szánsz rá?
Új vagy használt? Szerintem újjat vegyél mert igaz azt be kell "járatni" viszont biztos nincs vele gond. És ha mégis (de a jobbakal nincs) akkor ott a gari.
Meg kell halgatni több rendszert mert nem 1 évre veszed hanem hosszu időre (optimális esetben).
Tudom közhej de neked tetszen a hangja és ne a nagy töbségnek.

Soma01

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

Sziasztok!
Én is filózok a hangfalon, hogy milyet 5.0-t vegyek. Eddig Celestion F28 szett és Dali Concept 6 szett a befutó. Szerintetek mi jöhet még szóba? Mit ajánlotok? A Dali-t rengetegen dicsérik. Tudtok mondani egy oldalt ahol olvashatok róla? Milyen a magas, közép, mély hangja... Olyan zenéhez is használnám ahol kellenek a mélyek, de lesz komoly és jazz zene is hallgatva rajta.
Denon erősítőm lesz.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szobik »

Dali, Polk ismerôk, véleményt kérek.Hosszú idô után úgy döntöttem, hogy a 3.1-es rendszeremet fel szeretném fejleszteni 5.1-re. A Dali concept 1-hez és centerhez szeretnék egy picit nagyobb hangfalakat...

Én maradnék a Dalinál, a Polk nekem anno nyersebbnek, zúzósabbnak tűnt a concept nyugodt, semleges hangjánál. Más hangzásvilág . És egy kicsit más ár-, illetve súlykategória is/persze nem kilóra veszed /. Concept 2 szvsz jobb lenne frontnak, hallhatóan teresebb az 1-nél. Később, ha estleg továbblépsz hangfalban v. lakásméretben, jó lehet hátra a concept 2.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

A rendszerszinergia és az egységesebb hangzás érdekében szerintem maradj a dalinál.Ha kevésnek érzed a concept 1-et, akkor azok mehetnek hátra, és jöhet előre a 2-es.
Ha nem kevés, akkor az egységesebb hangkép érdekében előre is vehetsz egyeseket, főleg ha nagyobb részben mozizol.

Az az igazság, hogy jól teljesítenek a concept 1-ek ekkora területen, kérdés, hogy a concept 2-esek mit produkálnának. Az a baj, hogy nem tudom, hogy ekkora helyiségben mi a legjobb, mert szerintem elég az 1-es is, de mi van akkor ha a 2-es is szépen szól. Szóval maradjak a Dalinál, sejtettem, de emlékezetem szerint nincs olyan nagy különbség hangzásban, de lehet, hogy csal az emlékezetem.
Köszönöm a választ és még szívesen fogadok egy-két tanácsot.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”