Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
ha rá van írva, hogy árnyékolt, nincs, nem lehet gond vele, csak ha vmit nagyon elx@rtak.
ott szól a legjobban a mély, vagy az a hely "maradt" neki?
Nem néztem meg, hogy rá van-e írva.
Amúgy egy MS907W.
Nem ott szólna, hanem ott csak "tárolnám", amikor nem használom. Aztán filmnézéskor az előre kipróbált legjobban szóló helyre csak kiteszem és tádám.
Legalábbis ez a terv.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 672
Mélysugárzók
Ki mit tud a subok mágneses árnyékolásáról?A konkrét kérdés az lenne, hogy tarthatom-e a mélynyomót a tv alatt, amikor nem használom (gyerekek és helyhiány miatt), vagy ártanak egymásnak? Persze mozizásnál "helyre tenném" a mélynyomót, ahol jól szól és olyankor valszeg nem is a tv-n nézem a filmet, így egyszerre egyik lenne működésben.
Érvek pro és contra?
ha rá van írva, hogy árnyékolt, nincs, nem lehet gond vele, csak ha vmit nagyon elx@rtak.
ott szól a legjobban a mély, vagy az a hely "maradt" neki?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mélysugárzók
Ki mit tud a subok mágneses árnyékolásáról?
A konkrét kérdés az lenne, hogy tarthatom-e a mélynyomót a tv alatt, amikor nem használom (gyerekek és helyhiány miatt), vagy ártanak egymásnak? Persze mozizásnál "helyre tenném" a mélynyomót, ahol jól szól és olyankor valszeg nem is a tv-n nézem a filmet, így egyszerre egyik lenne működésben.
Érvek pro és contra?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 672
Mélysugárzók
Sziasztok !! Valamelyik nap azon godnolkoztam,hogy a Szub om alá
rakatok hangfal tüskéket :
Kinek mi a véleménye róla ??
Ja kinek miéyen Sub Kábele van ? ?
kipróbálhatsz még járólapot, vagy gránitlapot is alá.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mélysugárzók
Parketám van ! a másik meg az,hogy 6 os biztosnági üveglapból akarok a szub alá rakatni egy üveg lapot,de ugy hogy ki van furva a négy széle és igy akarom rá rakatni a tüskéket ,ez most lehet nagyon Kinainak ,hangzik de majd meglátjátok,ha megcsináltam akkor felrakom a képeket ide !!
Gyereket most mennem kell STRANDRA MERT Ötmillió fok van a szobában !
Egy ÜVEGLAPOT teszel a sub alá?? Az üveg rideg azt nagyon nem javaslom. Üveglapot? Jól értem? Ha parkettád van akkor inkább egy vastag szőnyeget tennék alá vagy mi.
Jó strandot, én tegnap égtem le. Nálam tök hűvös van a szobába.
Mélysugárzók
A tüskékéről: igen, sokkal pontosabb lesz a mélyebb, tisztább, sokkal valóságosabb, nem olyan elomlós. ha parketta van, akkor kötelezőnek tartom. Ha a lágy, puha mélyeket részested előnyben, akkor ne is vegyél tüskéket sztem.
Köszönöm mindenkinek a véleményét !!
Parketám van ! a másik meg az,hogy 6 os biztosnági üveglapból akarok a szub alá rakatni egy üveg lapot,de ugy hogy ki van furva a négy széle és igy akarom rá rakatni a tüskéket ,ez most lehet nagyon Kinainak ,hangzik de majd meglátjátok,ha megcsináltam akkor felrakom a képeket ide !!
Gyereket most mennem kell STRANDRA MERT Ötmillió fok van a szobában !
Legyetek jók és jó Hétvéégt mindenkinek !
üdv.Janika !
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Mélysugárzók
rakatok hangfal tüskéket
Nálam a tüskékkel szárazabb,feszesebb,tisztább a mély,egyébként rendszerfüggő.
Newman által ajánlott drót,nagyon jó ár-érték aránnyal bír.
Nekem is ilyen subkábelem van, én is csak ajánlani tudom.
A tüskékéről: igen, sokkal pontosabb lesz a mélyebb, tisztább, sokkal valóságosabb, nem olyan elomlós. ha parketta van, akkor kötelezőnek tartom. Ha a lágy, puha mélyeket részested előnyben, akkor ne is vegyél tüskéket sztem.
Naim-ZU
- heineken
- Fórumlakó
- Értékelés: 153
Mélysugárzók
rakatok hangfal tüskéket
Nálam a tüskékkel szárazabb,feszesebb,tisztább a mély,egyébként rendszerfüggő.
Newman által ajánlott drót,nagyon jó ár-érték aránnyal bír.
Mélysugárzók
Neotech KHS-441SM-t tudom ajánlani (Kácsa-Audio). 1277 ft / m + kb 1500 ft az egy pár RCA csati rá + 500 ft a rászerelése. Egyszer volt egy olcsó gagyi kék Dietz kábelem, az után nagyon sokat javul egy ilyen kábel után a hang (mélyebbre ment, erősebb is lett a hangja, mondhatni magabiztosabb)... A tüskének viszont nem sok értelmét látom. Legalábbis én szőnyegen semmit nem tapasztaltam, talán anélkül volt vmivel jobb, h miben nem tudom, mert nem hagytam rajta a tüskét (járt a subhoz). Talán keményebb volt a hangja? Passz, de én jobban szeretem a puha elterülő mélyet, egy sub főleg filmek alatt annyira ne legyen feszes. Azért szét se kell esni. Lényegében én 5 ezret biztos nem adnék érte ezek tudtában érte így látatlanba. De attól még te kipróbálhatod. A kábelt viszont melegen ajánlom. Tudom már a nagymamám is erre húzza ki az trikómat miután kimosta, de nekem nagyon bevált!
Mélysugárzók
Sziasztok !!
Valamelyik nap azon godnolkoztam,hogy a Szub om alá
rakatok hangfal tüskéket :
Kinek mi a véleménye róla ??
A Tüskék darabja 1300 Ft !
A Subbom meg itt lenne :
Elég jó kis Sub nincs vele gondom ! csak feldobná ..
tüskék
Mélysugárzók
Egyébként a Dali topikban már leírta egyik fórumtárs a tapasztalatát, ami alapján én jobbra számítottam -- főleg ebben az árban.
Hol hallgattad és mennyire volt új? Daliknál nagyon nem mindegy mennyit futott...
Mélysugárzók
no van még egy jelentkezö Jamo Sub 650, ez is zárt és az ára is kedvezö 118000.
Ennyiért már mér nem nézed meg a Dali Concept subját?
Igen néztem azt is, hallgatozás után a JBL-nél maradtam. Ennek tetszett legjobban a hangja és dinamikája.
TV: SAMSUNG UE55D6500 ,FORRÁS: MAC MINI(2011) ,STEREO ERŐSÍTŐ: NAIM NAIT XS ,DAC: M2TECH YOUNG ,HANGFAL: MONITOR AUDIO RX8 ,ELOSZTÓ: S&M BLACKNOISE6
Mélysugárzók
Szerintem nézte azt is mintha írta volna.
Mélysugárzók
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Mélysugárzók
Ebben az árkategóriában Jamo-t is láttam. Egy ismerősömnek is ilyen van, nála hallottam és tetszett a hangja. Majd kipróbálom a saját rendszeremben, a saját nappalimban is. Ezt legalább otthon is ki tudom próbálni.
Melyik jamo subra gondolsz ennyiért? Mert ha esetleg a 200-as akkor szerintem azt felejtsd el mert szinte semmivel se jobb mint az enyém (MM-be kipróbáltam a 200-ast nem volt sokkal erősebb az enyémnél ahogy emlékszem) márpedig az enyém ritka mód gyenge! Jamoból szerintem a sub 250 alatt nem szabad subot venni mert nagyon gyengék és nagyon hamar betorzítanak viszont a 300-as egy ezressel drágább a 250-esnél és ezért eggyel nagyobb és nem 20-as hanem 25-ös a membrán! És ezekben már állítólag van erő rendesen! 300-as van Ricfiamnak is pont most írt a jamo topicban. Viszont nem is 40 ezer az ára hanem 70.
Jamo E3SUB
Sajna magyar oldalt nem találtam ahol lenne róla valami leírás de egy ruszki oldalról annyi tisztán látszik hogy minden egyes paramétere megegyezik az S 40-es subbal kivéve annyi hogy én azt találtam hogy ez az E3SUB 70 wattos az enyém elméletileg 120 (talán 25-öt tud de lehet csak 20-at). Szóval szerintem inkább hanyagold ezt a típust! Jamoból szerintem az előbb említetteket érdemes vagy pedig más márkát pl jbl azok szerintem elég erősek, még a legkisebb subjuk is 200-as táppal rendelkezik amit én találtam 40-ért. Bár lehet más nem így gondolja ezt az egészet.
Köszi a tippet, utánanézek.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Mélysugárzók
Ebben az árkategóriában Jamo-t is láttam. Egy ismerősömnek is ilyen van, nála hallottam és tetszett a hangja. Majd kipróbálom a saját rendszeremben, a saját nappalimban is. Ezt legalább otthon is ki tudom próbálni.
Melyik jamo subra gondolsz ennyiért? Mert ha esetleg a 200-as akkor szerintem azt felejtsd el mert szinte semmivel se jobb mint az enyém (MM-be kipróbáltam a 200-ast nem volt sokkal erősebb az enyémnél ahogy emlékszem) márpedig az enyém ritka mód gyenge! Jamoból szerintem a sub 250 alatt nem szabad subot venni mert nagyon gyengék és nagyon hamar betorzítanak viszont a 300-as egy ezressel drágább a 250-esnél és ezért eggyel nagyobb és nem 20-as hanem 25-ös a membrán! És ezekben már állítólag van erő rendesen! 300-as van Ricfiamnak is pont most írt a jamo topicban. Viszont nem is 40 ezer az ára hanem 70.
Jamo E3SUB
Sajna magyar oldalt nem találtam ahol lenne róla valami leírás de egy ruszki oldalról annyi tisztán látszik hogy minden egyes paramétere megegyezik az S 40-es subbal kivéve annyi hogy én azt találtam hogy ez az E3SUB 70 wattos az enyém elméletileg 120 (talán 25-öt tud de lehet csak 20-at). Szóval szerintem inkább hanyagold ezt a típust! Jamoból szerintem az előbb említetteket érdemes vagy pedig más márkát pl jbl azok szerintem elég erősek, még a legkisebb subjuk is 200-as táppal rendelkezik amit én találtam 40-ért. Bár lehet más nem így gondolja ezt az egészet.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Mélysugárzók
Jamo E3SUB
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Mélysugárzók
TV: SAMSUNG UE55D6500 ,FORRÁS: MAC MINI(2011) ,STEREO ERŐSÍTŐ: NAIM NAIT XS ,DAC: M2TECH YOUNG ,HANGFAL: MONITOR AUDIO RX8 ,ELOSZTÓ: S&M BLACKNOISE6
Mélysugárzók
Valóban. Nem gondoltam volna, hogy a Studio sub zárt Amirpl te beszélsz az nem L8400P? Én L8400L-t nem láttam sehol (neten).
Mondjuk a Dali és a JLB nem egy árkategória:))
Igen P , tudom hogy nem egy árkategoria 70eft a különbség, pont erre volnék kiváncsi megéri-e rááldozni a plusz pénzt?
Mélysugárzók
Valóban. Nem gondoltam volna, hogy a Studio sub zárt
Amirpl te beszélsz az nem L8400P? Én L8400L-t nem láttam sehol (neten).
Mondjuk a Dali és a JLB nem egy árkategória:))
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Mélysugárzók
Hallgasd meg őket:) Már csak azért is, mert a Dali láda zárt, a JBL meg reflex. Éppen ezért jelentős különbség van a kettő között. Egyébként a Dali topikban már leírta egyik fórumtárs a tapasztalatát, ami alapján én jobbra számítottam -- főleg ebben az árban.
Ebben az árkategóriában érdemes meghallgatni még valami Velodyne-t, Martin Logan Dynamo-t, Klipsch RW-10d-t, esetleg vmi REL csodát - maybe REL Quake? Ezeket még zenére is lehet valamennyire használni, főleg a zártakat, mint pl. a Dynamo és Quake. Nekem Klipsch van, megfelelő beállítással tökéletesen használható zenére, nem lassú, nem brummog, teszi a dolgát. Sőt, egyáltalán nem idegen a hangzása a zenében sem (a lényeg a jó keresztezési frekvencia és megfelelő hangerő megválasztása). Tökölni kell vele, de ez erről szól. Szerintem a Hecot is be lehetne lőni rendesen.
ez amit néztem zárt JBL , megnézem azokat amiket irtál.
Ma egyébként meghallgatam mind2öt és mind2 tetszett. Egészen más volt a mélye mint a heconak.
Szerintem elég sokat kéne játszani a hecoval de szerintem akkor se tetszene( a vételnél bizony sporolni akartam a subon de láttom hiba volt mert hatalmas különbség van mély és mély hang között).
A JBLnek a 600w rms is elég impozáns( mondjuk nem is tudnám kihasználni a 25nmen)
Mélysugárzók
Hallgasd meg őket:) Már csak azért is, mert a Dali láda zárt, a JBL meg reflex. Éppen ezért jelentős különbség van a kettő között. Egyébként a Dali topikban már leírta egyik fórumtárs a tapasztalatát, ami alapján én jobbra számítottam -- főleg ebben az árban.
Ebben az árkategóriában érdemes meghallgatni még valami Velodyne-t, Martin Logan Dynamo-t, Klipsch RW-10d-t, esetleg vmi REL csodát - maybe REL Quake? Ezeket még zenére is lehet valamennyire használni, főleg a zártakat, mint pl. a Dynamo és Quake. Nekem Klipsch van, megfelelő beállítással tökéletesen használható zenére, nem lassú, nem brummog, teszi a dolgát. Sőt, egyáltalán nem idegen a hangzása a zenében sem (a lényeg a jó keresztezési frekvencia és megfelelő hangerő megválasztása). Tökölni kell vele, de ez erről szól. Szerintem a Hecot is be lehetne lőni rendesen.
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Mélysugárzók
JBL L8400L CH-ról vélemény? Concept sub és a JBL között vacilálok.
- Tiamat
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Mélysugárzók
ziasztok!Szeretnék tanácsot kérni : Concept8 szettem van és vettem hozzá egy Heco Vitas30subot aminek a hangja nem igazán tetszik, nekem túl brúmogos és a mélyeket sem érzem elég mélynek. Ezt szeretném lecserélni valami komolyabbra, a lényeg hogy ne brúmogos mély legyen(gondolom ez a reflex nyilás miatt van és tudnék játszani az elhelyezésel) .
Szóval tanácsokat kérnék milyett érdemes venni, a szoba 25nm, a keret 100-150eft.
Ennyiért pont megkapod a Martin Logan dynamo-t. Az nem brummogós.
Mélysugárzók