Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Az Octogon Audio költözik a múlthéten hoztam tőlük egy pár LSi15-öt már nagyon szét voltak pakolva.A tulaj azt mondta az uj bemutatóterem sokkal tágasabb, nagy demószobával.Ha hallgatózni akartok előtte telefonáljatok oda,egyébként nagyon korrektek.
ILyen hangfalat vennék én is.

Az RTI6-ost.

Hol lehet rendesen meghallgatni saját DVD-vel CD-vel ?

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

saklu
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: saklu »

Az Octogon Audio költözik a múlthéten hoztam tőlük egy pár LSi15-öt már nagyon szét voltak pakolva.A tulaj azt mondta az uj bemutatóterem sokkal tágasabb, nagy demószobával.Ha hallgatózni akartok előtte telefonáljatok oda,egyébként nagyon korrektek.

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: forgi »

Sziasztok! Hol lehet ezeket a hangfalakat meghallgatni? Kíváncsi lennnék nagyon, hogy mit tudnak.
Az Octogon Audionál és talán a Surányihifinél meghallgathatók a Polk sugárzók. Azonban mindenképpen telefonálj, hogy a kívánt hangfaltipus meghallgathaó-e.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

DoKkAaB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: DoKkAaB »

Sziasztok! Hol lehet ezeket a hangfalakat meghallgatni? Kíváncsi lennnék nagyon, hogy mit tudnak.

Tv : Samsung CW-25M064N Erősítő : H/K 247 + H/K The Bridge iPod Docking Station DVD :: Samsung 1080p7 Front : JBL E80 Center : JBL EC25 Füles : Technics RP-F800 Player : iPod mini 6Gb Hangfalkábel : In-Akustik Mikado 2x4.0
Pc : Alaplap: Abit kd7-g, Processzor: Athlon Xp 2100+, Videókártya: MSI GeForce4 Ti4200, Hang: SB Live 5.1, Dvd író: Pioneer DVR-109, Winchester: 160Gb WD, 120Gb IBM, 80 Gb IBM, 40Gb Maxtor, Monitor: Samsung SyncMaster 757NF
Fényképezőgép : Panasonic DMC-FX9
Konzol : Xbox 360

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zoom »

A centerre visszatérve : az automazikus kalibráció fél Db-lel vélte halkabbnak a centert. Nos midenki döntse el maga ,hogy megér-e neki ez a fél Db-el plussz 20-25000 hufot. Nekem nem ért meg....
Gyűlölöm a mikrofonos szarokat. Én magam ez idáig mindig kétszer jobban állítottam be. Volt egy olyan eset, h a front hangfalak egyenlő távolságra voltak a faltól mögötte/oldalt, középpen ültem, tökéletes egyforma távolságra tőlem és a barma az egyikre tett +3dB -t, a másikról meg levett -1dB -t. Had ne soroljam...
Visszatérve a centerre, nem ezért kerül többe az a center. De ne menjünk jobban bele, mert fölösleg, ha neked tetszik ah most van, akkor örülj neki és én is örülni fogok neked. Csak annyit mondtam, h jobban illik ahhoz a bazi nagy fronthoz egy CSi5 center. Béke veletek, gyerekek.

Nálam nem volt semmi ilyesmi 10 cm pontosan belőtt mindent ,utána én is beleszoktam nyúlni apró korrekciók miatt de az már a személyes hangzásvilágomból fakad.
Center ok! Anyit hagytam ki ,hogy ebben a méretű szobábban nem ér többet nekem ,ha valami 35-40 nm természetesen csi5.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

Miért puffogna a falon, ha már el van takarva a nyílás?
Ezt ,hogy érted?

Az a pp azért van, h kövérebbnek hasson a mély, mintha a falra tolnád. De mégsem olyan, mintha a falon lenne.
Ha ráfekszik az a rész a falra, akkor sem közvetlen a falon van, mert ott a pp, ami teszi a dolgát, így a fal már nem sokat dumál bele.
Remélem érthető.

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt ,hogy érted?

Az a pp azért van, h kövérebbnek hasson a mély, mintha a falra tolnád. De mégsem olyan, mintha a falon lenne.
Ha ráfekszik az a rész a falra, akkor sem közvetlen a falon van, mert ott a pp, ami teszi a dolgát, így a fal már nem sokat dumál bele.
Remélem érthető.

Vendég

Polkaudio

A centerre visszatérve : az automazikus kalibráció fél Db-lel vélte halkabbnak a centert. Nos midenki döntse el maga ,hogy megér-e neki ez a fél Db-el plussz 20-25000 hufot. Nekem nem ért meg....
Gyűlölöm a mikrofonos szarokat. Én magam ez idáig mindig kétszer jobban állítottam be. Volt egy olyan eset, h a front hangfalak egyenlő távolságra voltak a faltól mögötte/oldalt, középpen ültem, tökéletes egyforma távolságra tőlem és a barma az egyikre tett +3dB -t, a másikról meg levett -1dB -t. Had ne soroljam...
Visszatérve a centerre, nem ezért kerül többe az a center. De ne menjünk jobban bele, mert fölösleg, ha neked tetszik ah most van, akkor örülj neki és én is örülni fogok neked. Csak annyit mondtam, h jobban illik ahhoz a bazi nagy fronthoz egy CSi5 center. Béke veletek, gyerekek.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

És még falra akasztva se mertek puffogni 
Ez engem érdekel. Mégse bullshit az a PowerPort?

Na tettem még egy kis próbát! A hátsók nálam egymással szemben vannak elhelyezve a sarokban falra akasztva. Így próbálgattam őket. Nos lehet őket puffogásra bírni kb -25 db -elen szét EQ-zva meg loudnesselve, ha ennek van valami értelme akkor puffognak! Normál zenei és mozi körülmények között nem!
Úgyhogy összegezve nem bullshit a PP , nekem bejött a számításom vele,de hát csak kipróbálták így is a polkék ha már odabigyeztették azt a falraakasztó fület!?!
Na meg van rajta (a doboz hátulján alul) két hátrafele nyúló műanyagláb ami kitámasztja és tartja a távolságot a faltól.A frontok kb 30-30 cm-re vannak a faltól szintén sarokban azok se puffognak

a 20-25E ft hufot az erősítőre vagy a centerre érted?

A centerre kb ennyivel drágább a csi5 a csi3-nál.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Na tettem még egy kis próbát! A hátsók nálam egymással szemben vannak elhelyezve a sarokban falra akasztva. Így próbálgattam őket. Nos lehet őket puffogásra bírni kb -25 db -elen szét EQ-zva meg loudnesselve, ha ennek van valami értelme akkor puffognak! Normál zenei és mozi körülmények között nem!
Úgyhogy összegezve nem bullshit a PP , nekem bejött a számításom vele,de hát csak kipróbálták így is a polkék ha már odabigyeztették azt a falraakasztó fület!?!
Na meg van rajta (a doboz hátulján alul) két hátrafele nyúló műanyagláb ami kitámasztja és tartja a távolságot a faltól.A frontok kb 30-30 cm-re vannak a faltól szintén sarokban azok se puffognak

a 20-25E ft hufot az erősítőre vagy a centerre érted?

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

Ezt ,hogy érted?

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

Vendég

Polkaudio

Vendég

Polkaudio

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

Nálam a sztereó volt a fontosabb, ezért a nagyobb frontok.A "kis" CSi3 meg nagyon megállja a helyét. Bár kicsit hangosabbra kell állítani, hangsúlyozom, hogy csak filmek esetén, mert a koncertek máshogy vannak keverve, és ott teljesen jó az alap hangerő.

Nálam az eltérő méretű hangfalak tökéletes egyensúlyban szólnak. És a külsejükben sem térnek el egymástól.
Nagyobb centert azért nem érdemes venni, hogy ne kelljen kicsit hangosabbra állítani.
Amúgy meg kompromisszumos megoldás volt, de tökéletes, és ma sem vennék nagyobbat, se centerből, se háttérből. Ugyan a dipol hátsókban még gondolkodom, de nem tudom mennyire éri meg a befektetés egy 20 nm-es szobában...

Nálam is a sztereó volt a fontosabb, az 5.1 inkább kiegészítése a hangrendszernek (-mozihoz). A center nálam is nagyon hasonlóan viselkedik. A dipólokat én is nézegettem de valahogy nem tetszettek ezért lettek rti4-esek ,szeretem ha 1 hangfalnak hangfal kinézete van meg néha bekötöm ezeket is sztereóba. Egész meglepő amit produkáltak

Vendég

Polkaudio

Ugyan a dipol hátsókban még gondolkodom, de nem tudom mennyire éri meg a befektetés egy 20 nm-es szobában...
Speciális elhelyezést igényel, nem szobaméretet. Tény és való, h kis szobában nehéz elhelyezni -ahogy kell- ezért is lehet az a téves hit, h kis szobában nincs értelmes. Van értelme, csak nem lehet elhelyezni kis szobába, ah kell.

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Nálam a sztereó volt a fontosabb, ezért a nagyobb frontok.
A "kis" CSi3 meg nagyon megállja a helyét. Bár kicsit hangosabbra kell állítani, hangsúlyozom, hogy csak filmek esetén, mert a koncertek máshogy vannak keverve, és ott teljesen jó az alap hangerő.

Nálam az eltérő méretű hangfalak tökéletes egyensúlyban szólnak. És a külsejükben sem térnek el egymástól.
Nagyobb centert azért nem érdemes venni, hogy ne kelljen kicsit hangosabbra állítani.
Amúgy meg kompromisszumos megoldás volt, de tökéletes, és ma sem vennék nagyobbat, se centerből, se háttérből. Ugyan a dipol hátsókban még gondolkodom, de nem tudom mennyire éri meg a befektetés egy 20 nm-es szobában...

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

Azért a spórolás az túlzás! Én is szettben vettem és ott csi2-vel volt ajánlva na én ezt cseréltettem ki csi3-ra.
A membrán méret nem jelent semmit, csak valamit.

De a lényeg, h abban a szettben nagyon arra mehetett a forgalmazó, h hű bazi nagy frontok 6x48cm-es membrán, aztán nem is szériához illő centerrel árulják. A CSi1, CSi2 a 'Monitor' sorozathoz való. Front méretétől függ, h az RTi hangfalhoz melyik centert választod, a CSi3/CSi5 közül, mert ez való hozzájuk. Az RTi nem is a legkisebb álló front hangsugárzó, de a "legkisebb" is elég nagy ahhoz, h a CSi5-el adná a legjobb összhatást.

Lehet,hogy igazad van de a csi3 center olyan mint két rti4 egybegyúrva csak 1 magassal. Ez szimpatikus volt számomra 5.1 esetén (jó persze szólhat egész másképp is ugyanaz a hangszóró más dobozba más váltóval). Nos az igényket kielégíti ha jól tudom geskinél még nagyobb térben is.
A frontból meg nem akartam kisebbet semmi estetre sem. A stereo nálam lassan úgyis külön világ lesz, mármint cd meg erőlködő terén (remélem)
De addig még sok víz lefolyik a dunán.

Vendég

Polkaudio

Azért a spórolás az túlzás! Én is szettben vettem és ott csi2-vel volt ajánlva na én ezt cseréltettem ki csi3-ra.
A membrán méret nem jelent semmit, csak valamit.

De a lényeg, h abban a szettben nagyon arra mehetett a forgalmazó, h hű bazi nagy frontok 6x48cm-es membrán, aztán nem is szériához illő centerrel árulják. A CSi1, CSi2 a 'Monitor' sorozathoz való. Front méretétől függ, h az RTi hangfalhoz melyik centert választod, a CSi3/CSi5 közül, mert ez való hozzájuk. Az RTi nem is a legkisebb álló front hangsugárzó, de a "legkisebb" is elég nagy ahhoz, h a CSi5-el adná a legjobb összhatást.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

ööö van itt élet? Csak azért kérdeztem a centert mert nemrég vettem a polkokat egy kicsit ki kellet emelnem mozinál (+2Db a többihez) más is így volt vele? 
Igen, Geski. Már meg is írta. Nem értem miért kell a centert lespórolni. A filmek alatt onnan jön a beszéd 90%-a. Ha kicsi a center a többi hangfalakhoz képest, akkor testetlen lesz a párbeszéd. Fontos, h a center jól artikulált legyen, könnyen érthetőek legyen rajta a párbeszek. Nem véletlen kell felhangosítani a centert, nem az való hozzá... Különben is, ha nagyon szeretnél hangoskodni, a center hamarab ki fog fulladni, így "hiába" van batár nagy frontod. Van a fórumon, aki az RTi6-oshoz is CSi5-ös centert vett és a Polk ajánlásában is van egy ilyen csomag, azért ezen elgondolkoznék, de ha lenne pénzem rá, akkor az RTi6-hoz is valószínűleg azt vettem volna. RTi8-hoz gondolkodás nélkül azt, a nagyobbakról meg már fölösleg beszélni.

Azért a spórolás az túlzás! Én is szettben vettem és ott csi2-vel volt ajánlva na én ezt cseréltettem ki csi3-ra. A csi2-ben ha jól tudom 2 db 16-os tányér van viszont a minőségen nem akartam spórolni ezért csi3. Volt már olyan centerem amiben két 16-os volt de az nagy ide nekem, mert amikor már a fal dobja le a vakolatot akkor se torzít (szerintem) - tehát nagyobb nem kell. A beszédhangok is a helyén vannak.Na majd ha egyszer nagyobb helységben lesznek akkor talán csere,de egyenlőre ebből a szóbából próbálom kiűzni a "felesleges" dolgokat.

Azt én is tanusíthatom,hogy képesek brutál mélyen is megszólalni mindenféle EQ és egyéb szarság nélkül.Csak azoknak furcsa akik megszokták,hogy "dübörög" a hangfal és már nem tudják milyen is a jó egyensúly...

Az aláírasomban szereplő hangfalkábel egész jó (nem túlozza el a magasakat) és csak 1600ft/m

Vendég

Polkaudio

ööö van itt élet? Csak azért kérdeztem a centert mert nemrég vettem a polkokat egy kicsit ki kellet emelnem mozinál (+2Db a többihez) más is így volt vele? 
Igen, Geski. Már meg is írta. Nem értem miért kell a centert lespórolni. A filmek alatt onnan jön a beszéd 90%-a. Ha kicsi a center a többi hangfalakhoz képest, akkor testetlen lesz a párbeszéd. Fontos, h a center jól artikulált legyen, könnyen érthetőek legyen rajta a párbeszek. Nem véletlen kell felhangosítani a centert, nem az való hozzá... Különben is, ha nagyon szeretnél hangoskodni, a center hamarab ki fog fulladni, így "hiába" van batár nagy frontod. Van a fórumon, aki az RTi6-oshoz is CSi5-ös centert vett és a Polk ajánlásában is van egy ilyen csomag, azért ezen elgondolkoznék, de ha lenne pénzem rá, akkor az RTi6-hoz is valószínűleg azt vettem volna. RTi8-hoz gondolkodás nélkül azt, a nagyobbakról meg már fölösleg beszélni.

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Csak azért kérdeztem a centert mert nemrég vettem a polkokat egy kicsit ki kellet emelnem mozinál (+2Db a többihez) más is így volt vele? Na meg akinek psw12 -ese van irhatna róla pár sort.
Történt ugyanis,hogy az új polkok egyáltalán nem akartak együtt dolgozni a subbomal akármit csavargattam a subon + erősítőn (fázis,vágás,késés) semmi!

Az RTi10-esekhez én is feljebb tekerem a centert. Filmeknél mindig, néha +6dB-lel, zenéhez szinte sosem szükséges. Ez a méretekből adódhat, de ezek után semmi kivetnivalót nem találni a hangjában. Felnő a nagyokhoz.

A subbal még nem volt ilyen problémám. Sima sub-kábel van az erősítő és a PSW12 között és semmi gond.

Egy korábbi hozzászóláshoz: Nem sok a 20 nm-en az RTi10, persze ha nem teljes hangerőn hallgatja az ember, mert akkor falbontás is lehet a vége.
Én az RTi8-asokba szerettem bele egy kiállításon, de a 10-esek hangja sokkal tisztább, sokkal szélesebb a színpad, vagy mi.
Persze amióta megvannak a szobámat teljesen alárendeltem a mozinak, így nincs útban semmilyen fölösleges bútor. Valamit valamiért.

Sztereó zenéhez nem használok én sem subot, és nem is kell. Mára úgy bejáratódtak a 10-esek, hogy brutál mélyek jönnek belőlük. Márcsak egy jó hangfalkábel kellene, de a jelenlegi elrendezéshez, minimum 9 m kellene, ami egy ütős kábelből horror összegből jön csak ki.

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

ööö van itt élet? Csak azért kérdeztem a centert mert nemrég vettem a polkokat egy kicsit ki kellet emelnem mozinál (+2Db a többihez) más is így volt vele? Na meg akinek psw12 -ese van irhatna róla pár sort. Történt ugyanis,hogy az új polkok egyáltalán nem akartak együtt dolgozni a subbomal akármit csavargattam a subon + erősítőn (fázis,vágás,késés) semmi! Tiszta rosszul voltam! Előző frontjaimmal semmi probléma nem volt (AQ). Csak az automatikus kalibráció tudta helyére rakni a subot,nem tudom az még mit állít a fentebb említetteken kívül. Bár nem használok általában subot a zenéléshez azért nem árt ha okésan szól az egész (tucc-tucc-nál). Na de egy jó kis r.kelly hez nem kell ezek mellé semmilyen sub - szerintem. Nos akinek van velük tapasztalata az írhatna. Köszöntem!

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Polkaudio

sziasztok! Nekem az rti10 -esek 25nm-re vannak "benyomorítva" azért így is szólnak Majd valamikor költöznek nagyobban... Az új polkok? Főleg a szubokra lennék kiváncsi! A frontok hangsugárzópalletája ha jól láttam maradt tehát a doboz meg a hangváltó lehet új ha valami,de 1 meghallgatás mindenképp.Nekem megfelel a "réginek" is a dizánja. Egyébként mi a hivatalos vélemény a polk csi3 -as centerről? Köszöntem!

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: forgi »

Most olyan 15-20m2,és egyenlőre keresztben vagyok benne.Ahová meg majd később szánom,azt olyan 25m2 körülire szeretném.
De ez az egész még elég távoli sajnos.

Az RTI6 szvsz. bőven elég 20 nm-re. Nálam 18nm-n volt és én ekkora helyen használom az RTI4-t is.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”