Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: sajti »

Azért a Marantz még kérdéses lehet, ugyanis jó áron be tudnám szerezni. Kérdés, hogy a Music Hall vs. Marantz milyen lenne, de sajna az összehasonlítás esélytelen. Még a Marantz&Focal párost sem tudom sehol meghallgatni.Egyébként milyen az említett Marantz család (7001-esek)?
Nincs valakinek konkrét tapasztalata? Sokan nagyon szidják, mások meg nagyon dicsérik ezt a márkát. Ezt furcsálom kicsit. Ha valami jó, akkor jó. Nem? Volt olyan boltos, aki kifejezetten megsértődött a Marantz név hallatán.

Marantzot ne tegyél a Focal mellé. Sajna a Marantz olcsóbb cuccai (200k alatti sztereó) hajlamosak kicsit magasba húzni, ami a Focal meglehetősen részletező magassugárzójával egy kibírhatatlan párost alkot.
A kérdezett (7001)-es Marantzok egyébként jó hangú készülékek, de inkább az angolos(nak mondott) hangzású hangfalakhoz lettek kitalálva (KEF, Mordaunt-Short), azokkal egészen jó párost alkotnak (Én is Marantz+KEF kombinációt használok)

A Focalokhoz érdemes simább hangú erősítőt keresni! A csöves valóban nagyon jó döntés lehet, persze inkább csak használtban, mert egyébként nehéz olcsón szerezni

sajti

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Ja, és íme, egy nagyon is feltűnő hasonlatosság:  
Cylons vs Focal 800V

(összefotosopoltam már őket egymás mellé..)

Kísérteties
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 680

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: GTomi »

igen ez a "baj" az új szériákkal.
már többször leírtam, nekem nagyon tetszik egyik barátomnál a jmlab-marantz párosítás hangban, cobalt. (igaz, mikor utoljára hallottam, új helye lett a cuccnak stb, kicsit agyoncsapta a hangját )

szóval tényleg csak a külföldi tesztek, esetleg hifi piac teszt és futni a köröket.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ja, és íme, egy nagyon is feltűnő hasonlatosság:

Cylons vs Focal 800V

(összefotosopoltam már őket egymás mellé..)

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Focal JMLab

Egyébként szerintetek milyen a Focal 800-as sorozat, illetve általában a Focal? Sokan mondják, hogy a Focalhoz ez meg az passzol. Miért?
Szerintem ezt a kérdést itt (még) hiába teszed fel, szvsz nem sok fórumtársnak van 800V-s sorozatú Focal, mert elég új. Kevés helyen lehet őket meghallgatni, stb. Ráadásul időnként divat szidni is őket (jellemző magyar szokás, mindig divatos valamit imádni vagy éppen utálni).

Azt, hogy mi passzol hozzá, legtöbben csak szájhagyomány, fórumon olvasott dolgok alapján mondogatják, a régi Cobalt, Electra szériára hivatkozva, amik nagyon másképp szólnak igazából. Sajnos kevés az elsőkezes (füles) hosszútávú tapasztalatra épülő vélemény. Muszáj lesz hazavinned 1-2 erősítőt ha biztosra akarsz menni, és hogy a saját szád íze szerint dönthess. Kb. 95%-os biztonsággal mondom, hogy itt nem fogsz igazán jó választ kapni arra, hogy mi passzol a 800V sorozathoz. (És főleg a te füledhez!) Meg lehet próbálni bemenni a Focal forgalmazókhoz, hátha tudnak vmi okosat mondani, meg lehet böngészni a külföldi fórumokat, de elég új sorozat, még nem igazán sok a tapasztalat.
Amiket eddig olvastam - mindenki dícséri őket. Ár - teljesítmény tekintetében tényleg jó lett a 800V (sokak szerint a Profile szériát nehéz eladni miatta ), kivitelre pedig ezért a pénzért - szerintem - lenyűgöző minőség-érzetet ad (érdemes megnézni élőben, aki nem látta).

ui: Sajnos a Music Hall készülékekkel semmi tapasztalatom.

Pali72
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Pali72 »

Azért mondják ezt, mert egy cég forgalmazza Magyarországon mind a két márkát.

Nem akartam ezt az akár rosszmájúnak is mondható tippet megtenni, de szerintem is így van. Szegeden is az AudioLine is forgalmazza egyszerre a két márkát. Csoda hát, hogy elég sok JmLab-Rotel rendszert láttam a környéken?

Ez a két név valahogy összefonódott, csak tudnám miért?

Szerintem nem kifejezetten passzolnak össze, saját tapasztalatból is tudom. Legalábbis a régi Electra széria nem egy kellemes párosítás a Rotelekkel.

Az új Chorus V persze annyira más hangzás, az új tweeter "kultúráltabb", hogy akár ki is lehet próbálni Rotellel... de.. szerintem a Rotelt csak féláron, használtan maximum, mivel mostanában szvsz rendkívül túlárazottak, ha nem is minden termékük.

Pali72:

Ha mindenképp (fél)kommersz márkát akarsz próbálni, a Marantz Premium range-n belül pl. a PM17mk2 jó lehet hozzá, és újonnan most 170e körül beszerezhető a HifiCity-n. Nem tolakodó, nyugodt hangja van... Vagy akár a hirdetett MF A3 erősítőt is kipróbálnám vele... Hirdettek itt most CREEK5350SE-t is, érdekes házasság lenne az is, lehet hogy nem sülne el rosszul a dolog. Esetleg használt Primare I20 szintén a HifiCity-ről, az is egy nyugis hangú valami, passzolhat a Focalhoz...
De ha rám hallgatsz, érdemes egy 2-3 éves használt példány mint egy vadiú új alacsonyabb szinvonalú modell, kivéve persze ha valami újonnan is hozzáférhető féláron, mint az említett Marantz.

Sőt, ha igazán jót akarsz neki, próbáld ki valami korrektebb csövessel! Bennem mai napig él milyen jó volt a Profile 918-asom egy korrekt csöves erősítővel.

Hi!

Köszi a tippeket!
Mit szóltok a Music Hall a25.2 és CD25.2 cucchoz?
Beszéltem az Akusztika boltos fazonnal, ő ajánlotta.
http://www.musichallaudio.com/mmf_produ ... 5_2_cd25_2
Szombaton meghallgatom.

Azért a Marantz még kérdéses lehet, ugyanis jó áron be tudnám szerezni. Kérdés, hogy a Music Hall vs. Marantz milyen lenne, de sajna az összehasonlítás esélytelen. Még a Marantz&Focal párost sem tudom sehol meghallgatni.
Egyébként milyen az említett Marantz család (7001-esek)?
Nincs valakinek konkrét tapasztalata? Sokan nagyon szidják, mások meg nagyon dicsérik ezt a márkát. Ezt furcsálom kicsit. Ha valami jó, akkor jó. Nem? Volt olyan boltos, aki kifejezetten megsértődött a Marantz név hallatán.

Egyébként szerintetek milyen a Focal 800-as sorozat, illetve általában a Focal? Sokan mondják, hogy a Focalhoz ez meg az passzol. Miért? Van valami jellegzetes hangja, ami miatt figyelni kell? Én nem tudom, mert eddig Castle Severn2-t hallgatam, ami nagyon más világ volt.

Új cuccban gondolkodom, mert 8-10 évre venném. A jelenlegi rendszerem is 98-ban vettem. Első lépésben a hangfalat cseréltem le.

Üdv: Pali

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Focal JMLab

Nem akartam ezt az akár rosszmájúnak is mondható tippet megtenni, de szerintem is így van. Szegeden is az AudioLine is forgalmazza egyszerre a két márkát. Csoda hát, hogy elég sok JmLab-Rotel rendszert láttam a környéken?

Ez a két név valahogy összefonódott, csak tudnám miért?

Szerintem nem kifejezetten passzolnak össze, saját tapasztalatból is tudom. Legalábbis a régi Electra széria nem egy kellemes párosítás a Rotelekkel.

Az új Chorus V persze annyira más hangzás, az új tweeter "kultúráltabb", hogy akár ki is lehet próbálni Rotellel... de.. szerintem a Rotelt csak féláron, használtan maximum, mivel mostanában szvsz rendkívül túlárazottak, ha nem is minden termékük.

Pali72:

Ha mindenképp (fél)kommersz márkát akarsz próbálni, a Marantz Premium range-n belül pl. a PM17mk2 jó lehet hozzá, és újonnan most 170e körül beszerezhető a HifiCity-n. Nem tolakodó, nyugodt hangja van... Vagy akár a hirdetett MF A3 erősítőt is kipróbálnám vele... Hirdettek itt most CREEK5350SE-t is, érdekes házasság lenne az is, lehet hogy nem sülne el rosszul a dolog. Esetleg használt Primare I20 szintén a HifiCity-ről, az is egy nyugis hangú valami, passzolhat a Focalhoz...
De ha rám hallgatsz, érdemes egy 2-3 éves használt példány mint egy vadiú új alacsonyabb szinvonalú modell, kivéve persze ha valami újonnan is hozzáférhető féláron, mint az említett Marantz.

Sőt, ha igazán jót akarsz neki, próbáld ki valami korrektebb csövessel! Bennem mai napig él milyen jó volt a Profile 918-asom egy korrekt csöves erősítővel.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: qqriq »

@Pali72
Igazat adok az előttem szólóknak. Annyit hozzátennék, szvsz érdemes lenne esetleg csövessel is meghallgatni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: 21st »

Sokan mondják, hogy Focalhoz (JMLab-hoz) Rotel elektronikát válasszak, de miért? Miért pont Rotel?

Ha jelentős javulást szeretnél elérni hangminőség tekintetében, akkor felejtsd el az olyan relatív kommersz hi-fi márkákat, mint a Denon, Marantz vagy Rotel (legalább is az új modelleket).

Ha nem idegenkedsz a használt cuccoktól, akkor a fentieknél sokkal igényesebb vasakat is vásárolhatsz, vagy adott esetben kevesebb pénzért a fenti gyártók régebbi modelljeivel is jobban járhatsz. Ha mindenképpen újat szeretnél, akkor érdemes számításba venni egy-két hazai gyártó termékét, vagy egy picit mélyebben a zsebbe nyúlva komolyabb gyártók belépő modelljeit.

Ja, és ha szereted a "dögös" hangzást, akkor hallgass meg egy párat az egyre szaporodó kínai elektronikákból, ezek rendelkeznek a legjobb a Ft/kg aránnyal
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Sziasztok! 
Van egy pár Focal 826V hangsugárzóm. Jelenleg egy H/K620-as erősítővel és Arcam Alpha 7 CD-vel használom, vDh CS122-es kábellel. Sok klasszikust, és akusztikust hallgatok, de van rock is.
Szeretném cserélni az erősítőt és később majd a CD-t. Sokan mondják, hogy Focalhoz (JMLab-hoz) Rotel elektronikát válasszak, de miért? Miért pont Rotel? Milyen a sokat hivatkozott Rotel hang, és milyen a szintén sokat emlegetett Marantz hang?

Kinéztem néhány erősítő-CD párost, érdekelne a véleményetek:
Marantz PM7001 - SA7001
Denon PMA-1500AE erősítő és esetleg Arcam CD73T
Valamilyen NAD cucc, pl. 352 és 524 CD

Sajnos ahol van Denon és Focal, ott nincs Marantz és NAD, ahol van Marantz, ott nincs Denon és Focal, így az összehasonlító meghallgatás gyakorlatilag kivitelezhetetlen.

Minden véleményt, tapasztalást szívesen veszek.

A CD-t is le akarod cserélni, szerintem az ARCAM 7-es nem olyan rossz!

Viszont ha erősítőt keresel, épp most van egy Musical Fidelity A3-as erősítőm eladó Én ezzel hallgattam sokáig a JMLab Cobalt 806-os hangfalaimat.
A Denon-t, Rotel-t, Marantz-ot üti
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Pali72

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Pali72 »

Sziasztok!

Van egy pár Focal 826V hangsugárzóm. Jelenleg egy H/K620-as erősítővel és Arcam Alpha 7 CD-vel használom, vDh CS122-es kábellel. Sok klasszikust, és akusztikust hallgatok, de van rock is.
Szeretném cserélni az erősítőt és később majd a CD-t. Sokan mondják, hogy Focalhoz (JMLab-hoz) Rotel elektronikát válasszak, de miért? Miért pont Rotel? Milyen a sokat hivatkozott Rotel hang, és milyen a szintén sokat emlegetett Marantz hang?

Kinéztem néhány erősítő-CD párost, érdekelne a véleményetek:
Marantz PM7001 - SA7001
Denon PMA-1500AE erősítő és esetleg Arcam CD73T
Valamilyen NAD cucc, pl. 352 és 524 CD

Sajnos ahol van Denon és Focal, ott nincs Marantz és NAD, ahol van Marantz, ott nincs Denon és Focal, így az összehasonlító meghallgatás gyakorlatilag kivitelezhetetlen.

Minden véleményt, tapasztalást szívesen veszek.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 680

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Olvasgatva a fórumokat, nem sok helyen említik egy mondatban a két gyártót, szóval teljes a bizonytalanság bennem.  Egyértelmu˝, hogy a JM Lab komolyabb doboz mint a Polk
Tök mindegy, hogy mennyire "komoly" egy hangfal (akármit akarjon is ez jelenteni), ha az adott gyártó által képviselt hangzásideál neked nem jön be.

2 éve a High-End Show-n mindenki el volt ájulva a Wilson Watt/Puppy rendszerto˝l (csak a hangfal 7 milla volt), és habár valóban nagyon meggyo˝zo˝en és élethu˝en adta vissza a "hangokat", sajnos nem volt képes "zenélni". Szóval ha te útálod a kaviárt, akkor valószínüleg a világ legjobb kaviárjától sem leszel lenyu˝gözve

ha a tavalyi high-end show alapján kellene választanom, akkor paradigm system four hangfalakat vennék
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: sajti »

Esetleg meghallgathatsz néhány tanácsot, amelyek segíthetnek. Viszont ilyet leginkább olyantól kaphatsz, akit nagyon jól ismersz és tisztában vagy az ízlésével!
Ha minden tanácsot meg akarsz fogadni, akkor úgy jársz, mint a fogfájós Legkisebb Ugrifüles

sajti

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Szóval ha te útálod a kaviárt, akkor valószínüleg a világ legjobb kaviárjától sem leszel lenyűgözve 
Így van.
Olvasgatás > meghallgatás > döntés (vagy ismét olvasgatás > meghallgatás .... stb. )
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: csövi »

Olvasgatva a fórumokat, nem sok helyen említik egy mondatban a két gyártót, szóval teljes a bizonytalanság bennem.  Egyértelmű, hogy a JM Lab komolyabb doboz mint a Polk
Tök mindegy, hogy mennyire "komoly" egy hangfal (akármit akarjon is ez jelenteni), ha az adott gyártó által képviselt hangzásideál neked nem jön be.

2 éve a High-End Show-n mindenki el volt ájulva a Wilson Watt/Puppy rendszertől (csak a hangfal 7 milla volt), és habár valóban nagyon meggyőzően és élethűen adta vissza a "hangokat", sajnos nem volt képes "zenélni". Szóval ha te útálod a kaviárt, akkor valószínüleg a világ legjobb kaviárjától sem leszel lenyűgözve

Igen de sok éve még a pahtos, Danis PZ3monitor és egy torens lp volt a legjobb hang. Ha jól emlékszem. Akkori hifi shown ez volt a legolcsóbb rendszer.
A másik összejövetelem megy egy pici ProAC monitor szólt a legszebben.

Csak úgy teljesség igénye nélkül.

de szép idöszak volt hála Cs.I.nak.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: 21st »

Olvasgatva a fórumokat, nem sok helyen említik egy mondatban a két gyártót, szóval teljes a bizonytalanság bennem. Egyértelmű, hogy a JM Lab komolyabb doboz mint a Polk

2 éve a High-End Show-n mindenki el volt ájulva a Wilson Watt/Puppy rendszertől (csak a hangfal 7 milla volt), és habár valóban nagyon meggyőzően és élethűen adta vissza a "hangokat", sajnos nem volt képes "zenélni". Szóval ha te útálod a kaviárt, akkor valószínüleg a világ legjobb kaviárjától sem leszel lenyűgözve
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Nem hiszem, hogy az alacsonyabb árkategóriában ez a tendencia teljesen és egyértelműen átfordulna.
Ezt sosem lehet tudni

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Ki mit javasol? Melyik "házasság" lenne az igazi?
Szerintem legokosabb dolog, ha mindkét hangfallal kipróbálod. Amelyik jobban tetszik, azt veszed meg.

Nekem volt 806-os Cobalt-om elég sokáig, de sajnos NAD-dal még sosem hallottam, így erről nem tudok nyilatkozni.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

....  Egyértelmű, hogy a JM Lab komolyabb doboz mint a Polk, ....
miért egyértelmű?

Én ugyan RTI6-ost még nem hallottam, sem JMlab 806-ost. (Azt hiszem 816-ost már igen.)
Összevetni meg LSi9-est vettettem össze 906-os Elektrával és hát ott számomra nem volt egyértelmű, hogy a jóval drágább JMLab komolyabb lett volna. Nem hiszem, hogy az alacsonyabb árkategóriában ez a tendencia teljesen és egyértelműen átfordulna.
gordon314.fw.hu

wollemi

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: wollemi »

Üdv mindenkinek!

Hangsugárzó vásárlása előtt állok ezért szükségem lenne hozzáértő segítségetekre, ugyanis a napokban teljesen elbizonytalanodtam. Az eddigi kiszemelt áldozatom egy Polk Audio Rti6-os volt, de böngészve más oldalak apróhírdetéseit, ráakadtam egy JM Lab Cobalt 806S-re 130.000 környékén. Kérdésem az lenne, hogy a 806-os mennyire szereti a NAD 320BEE erősítőt? Olvasgatva a fórumokat, nem sok helyen említik egy mondatban a két gyártót, szóval teljes a bizonytalanság bennem. Egyértelmű, hogy a JM Lab komolyabb doboz mint a Polk, viszont az olvasgatásokból kiderült, hogy a Polk és a NAD kitűnő párkapcsolatra képesek. Ki mit javasol? Melyik "házasság" lenne az igazi?

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

Az ám, Pathos.. van is eladó hififalván
Azzal én is szemeztem már

Hú, itt van nálam a PATHOS!!!!!

Ezt lehet, hogy most nem jó helyre írtam....

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: arn »

Ez mi?
demoscene - egy mas vilag.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

OFFTOPIC:

nem tudtam, hogy melyik topikba tegyem  kisert a mult 
http://www.scene.hu/news.php?extend.67

Már Murphy bácsi felhívta rá a figyelmem.

Király kép!!

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Focal JMLab

OFFTOPIC:

nem tudtam, hogy melyik topikba tegyem kisert a mult 

Már Murphy bácsi felhívta rá a figyelmem.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Focal JMLab

OFFTOPIC:

nem tudtam, hogy melyik topikba tegyem kisert a mult 

Ez mi?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”