Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
... a he7-es jobb mint a he-75 ös mivel az utóbbiban 220W táp van a tiedben pedig 320W.
Ez így kicsit sovány magyarázat. Szép lenne, ha ilyen egyszerű lenne a cuccok megítélése.
húúha, ezt kár volt megnéznem. Azt hiszem a hangfal marad erősítő meg megy...:-) "parametrikus szobaakusztika optimalizálás mérőmikrofonnal" What? Na ez most nagyon érdkel.... Erősítő csere lesz. Köszi a tanácsot
A hangfalra visszatérve, néztem ezt az x550-et de hiába írom be a keresőbe semmi eladó még ebay-en sem. Felhívtam a Mo.-i importőrt, aki elmondta, hogy 3 éve már nem forgalmazzák, pedig most hogy így utána olvasgattam nem gyengusz igazi kis kalóriabomba 280/200W közelébe sincs a többi....
Ezekről a wharfedale xarusokról van valakinek valami infoja?
Hát!
Én csak annyit ha nem tetszik a jamo hangja akkor végleg hagyd ki mert lehetnek később kellemetlen meglepetések hangzás terén.
Clarus Charon estleg Callisto vagy JBL Nortedge 30-as monitornak...
Egyébként milyen típusú az a pana mert ha HE75-ös akor az nagyon gyenguszka szegényke.
HE-75? ha még az lenne sima HE-7-es:-) Megvalva semmi bajom nincs ezekkel a e470-esekkel csak rám jött az 5perc és a haverom megvenné ezeket. Engem meg felidegesítettek ezzel a 2utas sokkal dinamikusabban szól mint a szar 3utas dumával aztán kipróbálnám hátha sokkal szebben szólna valami másik torony.
Amelyikekkel szemezek jelenleg az a Wharfedale diamond 8.3 vagy Xarus3500, vagy jamo X550 vagy Heco Vitas 500 vagy valami Yamaha nem tudom vagy ha valakinek van valami 50k-ba beleférő normális 2utas torony ötlete az ne tartsa magában... Köszi
Hát nevetni fogsz de a he7-es jobb mint a he-75 ös mivel az utóbbiban 220W táp van a tiedben pedig 320W.
De én azt tenném a helyedben, ha annyira meg akarják venni a jamokat akkor add el de a panát is és építkezz új rendszerrel, például yami rxv657 olcsóbb mint a 757 és ugyanazt tudja szinte csak nincs alu master volume tekerenytyűje.
Ha tényleg nagyon tréül állsz lóvéval akkor a jamokat és gyűjts egy kicsit, yami ns 50 vagy heco vitas 500 frontokra, de még sok minden szóba jöhet.
A wharfik nem rosszak de helyedbe már akkor 8.4 es dimond de persze a szoba mérete is befolyásolja.
Sajna ez nagyon nincs így, akármilyen legyen is az, max az entry-level audiofil erősítőkkel versenyezhet, de sztem azokkal szemben is alulmarad.
Na jó. Akkor nem is.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Persze egy jó HM erősítő sztereóban is megállja a helyét. Sajna ez nagyon nincs így, akármilyen legyen is az, max az entry-level audiofil erősítőkkel versenyezhet, de sztem azokkal szemben is alulmarad.
Ha jó benne az előfok érdemes tenni hozzá végfokot, mert rendkívül drámai minnőségjavulást eredményez, persze, ha jó a végfok.
S azután esetleg további sztereósodás igényénél jöhet 1 jó előfok, de az se muszáj, anélkül is jó .
Naim-ZU
Mennyire b*ssza el a hangot, ha egy 5.1 erosito preamp outjara rakotok egy normalis stereo erositot, es arra rakom a frontokat? Szoval mennyivel rosszabb igy, mintha csak a stereo erolkodo lenne? Erdemes ilyesmivel foglalkozni?
Szvsz érdemes foglakozni. Nálam ebben az irányban lesz a következő upgrade. Ha az anyagiak engedik majd...
Persze egy jó HM erősítő sztereóban is megállja a helyét.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Mennyire b*ssza el a hangot, ha egy 5.1 erosito preamp outjara rakotok egy normalis stereo erositot, es arra rakom a frontokat? Szoval mennyivel rosszabb igy, mintha csak a stereo erolkodo lenne? Erdemes ilyesmivel foglalkozni?
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Hát!
Én csak annyit ha nem tetszik a jamo hangja akkor végleg hagyd ki mert lehetnek később kellemetlen meglepetések hangzás terén.
Egyébként milyen típusú az a pana mert ha HE75-ös akor az nagyon gyenguszka szegényke.
HE-75? ha még az lenne sima HE-7-es:-) Megvalva semmi bajom nincs ezekkel a e470-esekkel csak rám jött az 5perc és a haverom megvenné ezeket. Engem meg felidegesítettek ezzel a 2utas sokkal dinamikusabban szól mint a szar 3utas dumával aztán kipróbálnám hátha sokkal szebben szólna valami másik torony.
Amelyikekkel szemezek jelenleg az a Wharfedale diamond 8.3 vagy Xarus3500, vagy jamo X550 vagy Heco Vitas 500 vagy valami Yamaha nem tudom vagy ha valakinek van valami 50k-ba beleférő normális 2utas torony ötlete az ne tartsa magában... Köszi
Hát!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Front hangfalaim Jamo E470 170/100W cseréjét tervezem,mert nem igazán szólnak szépen. A szoba ahol vannak elég nagy akusztikai gonddal küzd, nagy belmagassága miatt olyan mint egy kocka... Olyan 4*4*4-es lehet... Egy sima mezei Pana dolbydigit AV erősítővel hajtom meg jelenleg a Jamo-kat. Valahol azt olvastam, hogy az ilyen kissebb szobákban sokkal dinamikusabban szólnak a 2 utas hangfalak, így a fejembe vettem, hogy ilyen lesz a következő... Leginkább diumvisu-zene és sláger rádió szólna rajtuk sima sztereóban, ritkán egy-egy dvd.... Árban 50k környékére gondoltam. 2 kiszemelt példány van eddig egy Jamo X550 és Wharfedale Diamond 8.3. Ha valaki tudna segíteni, esetleg van jobb, más ajánlata azt előre is megköszönöm...
Üdv.: Peet
Elméletileg az IQ9 a legnagyobb front... Teljesítménybe még az IQ5 is elég lenne talán nekem, csak ugye arra azt mondták, hogy kevés a mély...És ha már az ember rákölt ennyi pénzt, inkább megtoldja még +40-50nel, mert tényleg eléggé leszólta az IQ5öst a szemüveges faszi.Sajnos elég lényeges árbeli különbség van a két center kötött egyébként, nem örülnék annak a plussz 60ezernek.
Nehéz dolog ez...Lehet jobban járnék egy 50 ezer forintos egybecsomagolt "házimozinak"!
Én amondó vok, h hallgasd meg, és ha Neked kevés a mélye, akkor gondolkodj el, v nézz mást. Neki az az érdeke, h minél többet szakítson...
Elméletileg az IQ9 a legnagyobb front... Teljesítménybe még az IQ5 is elég lenne talán nekem, csak ugye arra azt mondták, hogy kevés a mély...És ha már az ember rákölt ennyi pénzt, inkább megtoldja még +40-50nel, mert tényleg eléggé leszólta az IQ5öst a szemüveges faszi.
Sajnos elég lényeges árbeli különbség van a két center kötött egyébként, nem örülnék annak a plussz 60ezernek.
Nehéz dolog ez...Lehet jobban járnék egy 50 ezer forintos egybecsomagolt "házimozinak"!
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Satsystemben azt mondták elég a kisebbik center az IQ7-hez. Hűát azért ez szép, aszakmai hozzáértésük rendkívüli! Hihetetlen, hogy képesek ezt mondani? A legjobb esetben mindegyik hangfal űrtartalma ugyanakkora, de ha megközelítő, akkor sincs túl nagy gond. A Centerre úgy tekints, mint egy harmadik frontra, ha az sokkal kisebb, mint a frontok úgy elnyomják, hogy csak na, plusz sokkal vékonyabb lesz ahangja, s kiszól a hangképből. Mondjuk a háttérnél már lehet nagyobb kompromisszumot kötni, de ott sem árt, ha ugyanolyan hangszórókészletből való a cucc.
A H/K-val nincs gond abszolút, az is könnyen meglehet, hogy az álatald kiszemelt Kef cuccokkal igencsak jók lesznek. És igen azért a 235 biztos, hogy hosszabb távon is elégedettséggel tölt majd el, ha nem gond, akkor inkább azt válaszd.
A nők már csak olyanok, hogy elrontják a mi játékunkat, dehát ez is egy kompromisszum, amit azért szívesen köt meg az ember.
Naim-ZU
Rag
"De nem biztos, hogy az jó lesz neked, megnézel még egy-két rendszert és a végén nem is fogod tudni, hogy melyik tetszik "
Hát, ettől én is félek... Az a baj a nagy utánanézéssel, hogy előbb-utóbb már semmivel sem leszel elégedett, mert sajnos semmi sem tökéletes. Néha irígylem azokat, akik csak bemennek egy boltba, vesznek valamit, hazamennek és elégedettek mindennel...Én meg még egy egérvásárlás előtt is elolvasok 50 tesztet, megnézek minden szóbajöhető lehetőséget, 1 hónap után megveszem, majd elégedetlenkedek, hogy ebben meg abban nem az igazi...
Satsystemtől azért nem akarom hazavinni a rendszert, mert nem ott akarom megvenni!
BÓTAJÓZSEF
Satsystemben azt mondták elég a kisebbik center az IQ7-hez.
Van lényeges különbség a 135-235 között? Mert azon már nem múlna...Persze az is H/K, és ha annyira nem illik a KEF-hez...
Sajnos nem tudom megmondani, hogy hol lesz hosszútávon!:kiraly: Amíg egyedül vagyok, addig nem gond, hogy a hangfalak praktikusan vannak elhelyezve a nagyszobában, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák, nem pedig esztétikai szempotok alapján. De ugye bármikor betoppanhat egy nő, aki mindent tönkretesz! De azért az a valószínű, hogy a 25-nmes szobában marad az egész.
A Cambridge Audio nem annyira áll közel a szívemhez...Igazából nem tudom miért!
ÁÁÁ, kell ez az egész nekem? Megint úgy indult, hogy kb 150ből összehozom az egészet...aztán már vagy 400nál tartok...
Ami a pc-s hangfalakat illeti, a fő bűnös a mélynyomó ott...Szerintem már komoly gondok vannak a működésével, csak nincs kedvem elvinni javítani.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Nekem egy 100 kilós nő rohangál a fejem felett mezitláb, én annak nem örülök... Vagy vmi iszonyat süppedős, vastag perzsasőnyeget kell ráésózni.S akkor neki szép lesz a lakása, neked meg nyugodtabb lesz a z életed.
CS0ki !
A Kef dobozok jók, csak arra ügyelj, hogy a center mérete ne legyen sokal kisebb, mint a frontoké, tehát a legnagyobb front-legkisebb center összeállítás problémákhoz vezet.
A hangfalakat H/K-val hallgattad? A 135-ós típus a 100 ezer körüli kategóriában a legjobb sztem, de a mélykezelése hát nem az igazi, bár azt írtad később átkerül a cucc kisebb helyre, még jól is jöhet mindez. Viszont eebből szintén adódhat gondod, mivel 25mm-en jól szólht a nagy hangfal, 10-12mm-en már val sok lenne.
Sztem mielőtt vásárolsz gondold át, hogy hol lesz a végső helye, s az alapján dönts, meg kérj infót az adott kereskedőnél.
Csak 1 erősítőtipp: sztem a H/K nem igazán illik a kEFhez, a Cambridge Audio induló modelljének is utánanézhetsz, ha gondolod.
Ui.: Ne lepődj meg, hogy a számítógépes speaker miatt átjöttek, az nagyságrendekkel zavaróbb, mint egy jó hifi, ezt kevésbé hallják át nagyobb hangerőn is, persze a mélyláda más dolog.
Naim-ZU
Nekem egy 100 kilós nő rohangál a fejem felett mezitláb, én annak nem örülök...
OFFTOPIC:
Kérd meg vegyen fel zoknit! (ekkora tömeget nem 1szerű csillapítani )
Ha meghalgattad és tetszik a hangja és van rá pénzed miért ne vennéd meg?
Elégedett leszel a hangjával és nem is rosszak a Kef dobozok házimozihoz.
Mit szeretnél? Nyitunk vitát, ha gondolod ,mert mégis csak a te pénztárcádról van szó!
De nem biztos, hogy az jó lesz neked, megnézel még egy-két rendszert és a végén nem is fogod tudni, hogy melyik tetszik
Wharfedale , Magnat vagy Tannoy is számításba jöhet, esetleg mehetünk feljebb az árban....
Inkább beszélj a Satsystemesekkel és próbált hazavinni egyben a rendszert egy két napra, próbálni.
Ja és magadnak veszed vagy a szomszédoknak
Nekem egy 100 kilós nő rohangál a fejem felett mezitláb, én annak nem örülök...
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Sziasztok. Házimozi vásárlás előtt állok. mivel most éppen van rá keret, nem a legegyszerűbb szart veszem meg, hanem kicsit komolyabbat tervezek.(sajnos ez van, nem sok mindenre költök, de ha már veszek valamit, akkor sajnos nem nagyon spórolgatok.
Szóval, egy kb 25 nm-es szóbárról lenne szó, de lehet, hogy később áttelepülne a rendszer egy 10-12nm-esbe...Elsősorban mozira kell, zene annyira nem lényeges, mármint simán hallgatok kazettáról felvett mp3akat is botrányos minőségben! Csak jó legyen a zene...
Tehát, erősítőben H/K 135-re gondoltam, hangfalban pedig a Kef áll közel a szívemhez. Igazából IQ5-IQ1-meg a kisebbik centerre gondoltam, de pl satsystemben IQ7-re akartak inkább rábeszélni, mivel az IQ5-nek kevés a mélye. Igazából beleférne az IQ7 is, mivel valszeg olcsóbban hozzá tudok majd jutni a hangfalakhoz.
Nagy hangerőre nincs szükségem(pláne a basszusnak nem örülnének a szomszédságban), már így is jött át szomszéd, pedig csak sima pc-s hangfalakat hallgattam!
Szóval ez lenne a kiinduló állapot. Valakinek valami hozzáfűzni valója? Estleg lebeszélési szándéka, vagy más hangfalak irányába eltérítési szándék?
Köszönöm a segítséget előre is!
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Tehát 6000Ft két komplett kábel. A postáért nem kell fizetnem ugye? Így van, két komplett kábel, a postát állom én, ennyi legyen akkor az alku, de mint mondtam, ha nagyon nem tetszik, akkor szólsz, és visszaadom az árát, de akkor a visszapostát már te állod. Szólj akár privátban is.
Naim-ZU
Hány méteresek a kábelek? nekem sztem 2db 2-3 méteres bőven elég lenne. Ja és az ára?
2*3 m, az adás-vételben is meghirdettem régebben. Ez Audioquest Type-2 típusú, bi-wire kábel, aranyozott banándugókkal szerelve. azára 6000-reól indul, alku lehet.
Eredetileg 7200, plusz 6000 volt.(kábel-dugók). A Callistoban belül is ilyen van, ezért pláne jó, de elég ennyi a saját árum fényezéséből.
Tehát 6000Ft két komplett kábel. A postáért nem kell fizetnem ugye? Amúgy sztem akkor megveszem, ha már nem egy gagyit veszek, ne a kábelen bukjon a dolog. Most megyek dolgozni, holnap majd írok.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Hány méteresek a kábelek? nekem sztem 2db 2-3 méteres bőven elég lenne. Ja és az ára? 2*3 m, az adás-vételben is meghirdettem régebben. Ez Audioquest Type-2 típusú, bi-wire kábel, aranyozott banándugókkal szerelve. azára 6000-reól indul, alku lehet.
Eredetileg 7200, plusz 6000 volt.(kábel-dugók). A Callistoban belül is ilyen van, ezért pláne jó, de elég ennyi a saját árum fényezéséből.
Naim-ZU
Milyen hangfalkábelt vegyek majd hozzá? Mondjuk olyan 300Ft/m-es kábel már megfelelő minőségű?
A Callisto azért ennél jóval komolyabb kategóriát is kiszolgál, nálam nagyságrendekkel komolyabb kábel van hozzákötve. Ezt nem azért írom, hogy te is drágát vegyél, hanem azért, hogy tudd kimutatja a komoly kábelek minőségét is.
Ha ilyen olcsóbb kábelt szeretnél, akkor inkább szerezz vkitől tekercselődótot, illetve itt sokan ajánlják a cat-5(6-7) kábelt.
Ha akarsz többet is költeni rá, akkor fel tudom ajánlani megvételre a korábbi kábelemet, amivel 1 évig használtam a Callistot.
Írj privátot, ha érdekel az ajánlat, postán le tom küldeni, s annyi ajánlatot teszek, hogyha nem tetszik egyáltalán akkor visszafizetem az árát, mert ugyebár Miskolc Szegedtől elég messze van, a meghallgatás csak így lehetséges.
Hány méteresek a kábelek? nekem sztem 2db 2-3 méteres bőven elég lenne. Ja és az ára?
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Milyen hangfalkábelt vegyek majd hozzá? Mondjuk olyan 300Ft/m-es kábel már megfelelő minőségű? A Callisto azért ennél jóval komolyabb kategóriát is kiszolgál, nálam nagyságrendekkel komolyabb kábel van hozzákötve. Ezt nem azért írom, hogy te is drágát vegyél, hanem azért, hogy tudd kimutatja a komoly kábelek minőségét is.
Ha ilyen olcsóbb kábelt szeretnél, akkor inkább szerezz vkitől tekercselődótot, illetve itt sokan ajánlják a cat-5(6-7) kábelt.
Ha akarsz többet is költeni rá, akkor fel tudom ajánlani megvételre a korábbi kábelemet, amivel 1 évig használtam a Callistot.
Írj privátot, ha érdekel az ajánlat, postán le tom küldeni, s annyi ajánlatot teszek, hogyha nem tetszik egyáltalán akkor visszafizetem az árát, mert ugyebár Miskolc Szegedtől elég messze van, a meghallgatás csak így lehetséges.
Naim-ZU
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Magnat Monitor 990-esét és a Wharfedale-t (diamond 8.3 -esetleg 8.4- + wh-20 szett) nézegettem.
inkább az utóbbi szvsz.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem egy Yamaha rx v459-es erölködőt. Hangfalak után kukkendálok mostanában. A szoba 18 nm körüli. Mit ajánlanátok, mostanság a Magnat Monitor 990-esét és a Wharfedale-t (diamond 8.3 -esetleg 8.4- + wh-20 szett) nézegettem. Van-e valakinek tapasztalata ezekkel, esetleg mi jöhet még szóba. A pénz nem túl sok 90 alatt.
Előre is köszi:
Petók