Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Klipsch hangsugárzók

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Hallottam már scan-speak hsz-kat?Na abból egy 16-os olyan mélységet és energiát produkál, h befonod a szemöldököd, de még a melletted ülőét is.
Ki kell ábrándítanom sok embert ebből a mélynyomós témából, mert sok mélyláda nem megy olyan mélyre, mint azt sokan vélik.
Andix még vmi:
A westra doboz után nem hiszem, h pont Klipsch-et kéne választanod...

Hmm... Scanspeaket? Nem még, de az árát már láttam.

Más: ha nem jött volna le, én nem komázom a Klipschet, sőt..
Mindössze Newmant próbáltam rávezetni, hogy az ő stílusához maradjon inkább az eddigi rendszerénél. Csak ezért lébecoltam ebben a topikban.

Amúgy a Westra után tényleg lesz valami más, de ez itten már off (az is diy lesz természetesen, vagy egy 3 utas Seas wide baffle Troels tervei alapján - ami igen-igen merész, lévén esélyem sincs ilyet, sőt még hasonlót se meghallgatni, mindössze a felépítésbe és hangszórókba vetett bizalmamra támaszkodhatok, vagy az Enigma, ha tetszeni fog valamilyen hosszabb meghallgatás során, illetve adott még jelenleg sok lehetőség (Sonidos hangszórókból vmi, a tied, stb stb..).

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azért ott nem ér végett, h legyen kellően érzékeny.
Nekem 30 W-os erősítőm van kicsi táppal, érzéketlen hangfallal. És mégis hatalmas energiát tud csinálni ha kell.
Tusi a Te dobozod extrém eset! Olcsó hsz-k, jó hang. És valóban nagyon mélyre tud menni.

Ja. Múltkor két napig ástam, míg megtaláltam őket.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Nekem 30 W-os erősítőm van kicsi táppal, érzéketlen hangfallal. És mégis hatalmas energiát tud csinálni ha kell.
Tusi a Te dobozod extrém eset! Olcsó hsz-k, jó hang. És valóban nagyon mélyre tud menni.

Ja. Múltkor két napig ástam, míg megtaláltam őket.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hallottam már scan-speak hsz-kat?
Bocsánat, elírtam: hallottál...

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Gondolod egy gyenge tápos hm erősítő meghajtja pl. az RF-82őt úgy, hogy ne kelljen mellé mélynyomó?
Ha kellően érzékeny és jó minőségű a hsz, akor igen. Sztem a mostani hangfalaim lemennek olyan mélyre minimális kiemeléssel, amig egy közepes mélynyomó.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Gondolod egy gyenge tápos hm erősítő meghajtja pl. az RF-82őt úgy, hogy ne kelljen mellé mélynyomó?
Ha kellően érzékeny és jó minőségű a hsz, akor igen. Sztem a mostani hangfalaim lemennek olyan mélyre minimális kiemeléssel, amig egy közepes mélynyomó.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Hát ez volt az én szerény véleményem. ÉS igen, különböző árkategóriákról van szó, ahogy te is írod arányosan jó kábelek, elektronika stb.. Én eleve ehhez igazítottam a véleményemet is (Klipsch hangfalak, mondjuk egy korrekt h/k hm erősítővel..). Gondolod egy gyenge tápos hm erősítő meghajtja pl. az RF-82őt úgy, hogy ne kelljen mellé mélynyomó? Én kétlem, de mind előbb is írtam, levegőbe beszélek, nem hallottam ezeket a hangfalakat.
Viszont azért akármilyen frankó az a 8" woofer, és akármennyit pakolnak bele belőle a hangfalba, nem fog olyan mélyre menni, mint egy 10"es, vagy 12"es sub. Persze tény, hogy vannak stereo hangfalak ekkora mélyhangszórókkal, de az már nem ez az árszínvonal megintcsak.
(Most úgy tűnhet, hogy a 2.1 mellett ágállok, pedig ez nem így van, bár jelenleg 2.1 rendszert nyúzok. Viszont egy front, ami arra késztet, hogy nyugdíjazzam a MS907-est, hát az biztos, hogy nem lesz olcsó...)

Jókat mosolygok a dilemmáitokon!
Robotk@-nál épp CAT6 van bekötve, és egy Arzachel IC elég jó dinamikát tud csinálni, a Madrigal csak hab a tortán.
Hallottam már scan-speak hsz-kat?
Na abból egy 16-os olyan mélységet és energiát produkál, h befonod a szemöldököd, de még a melletted ülőét is.
Ki kell ábrándítanom sok embert ebből a mélynyomós témából, mert sok mélyláda nem megy olyan mélyre, mint azt sokan vélik.
Andix még vmi:
A westra doboz után nem hiszem, h pont Klipsch-et kéne választanod...

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Ezt meg honnan vetted? Nézz végig egyszer egy jó sztereó rendszeren egy juraparkot.
Én igen sokáig mosolyogtam azokon, akik azt állították hogy nem kell mélynyomó egy mozirendszerbe. Aztán megtapasztaltam, hogy igenis egy sztereó rendszer simán tud olyan mélyeket produkálni, hogy egy mélynyomót kiszoríthat. Persze ehhez arányosan jó elektronikák, kábelezés, stb.. kell. No meg 1 pár elfogadhatóan jó hangsugárzó.
Nálam a rendszer "fejlődése" során a yamaha 515-ös mélynyomó, szépen lassan lemorzsolódott, legfőképpen minőségben, ezért is adtam el. No persze már szükség sem volt rá, mert egy szint után sem dinamikában, sem hangerőben nem tudott már hozzátenni a sztereó rendszeremhez, mozizásnál sem. Zenehallgatásra meg sose használtam, arra alkalmatlan, no de nem is azért vettem anno.

Hát ez volt az én szerény véleményem. ÉS igen, különböző árkategóriákról van szó, ahogy te is írod arányosan jó kábelek, elektronika stb.. Én eleve ehhez igazítottam a véleményemet is (Klipsch hangfalak, mondjuk egy korrekt h/k hm erősítővel..).
Gondolod egy gyenge tápos hm erősítő meghajtja pl. az RF-82őt úgy, hogy ne kelljen mellé mélynyomó? Én kétlem, de mind előbb is írtam, levegőbe beszélek, nem hallottam ezeket a hangfalakat.
Viszont azért akármilyen frankó az a 8" woofer, és akármennyit pakolnak bele belőle a hangfalba, nem fog olyan mélyre menni, mint egy 10"es, vagy 12"es sub. Persze tény, hogy vannak stereo hangfalak ekkora mélyhangszórókkal, de az már nem ez az árszínvonal megintcsak.
(Most úgy tűnhet, hogy a 2.1 mellett ágállok, pedig ez nem így van, bár jelenleg 2.1 rendszert nyúzok. Viszont egy front, ami arra késztet, hogy nyugdíjazzam a MS907-est, hát az biztos, hogy nem lesz olcsó...)

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Én most elvi kérdésről beszéltem, nem számomra. Sztereóban többet nyújt, de vajon az helyettesíteni is tudná-e az RW10-et filmeknél. A kérdés ez volt.
Hát ez egy bonyolult kérdés.. Innen minden szvsz: Először is nem nem tudná helyettesíteni. A mélynyomóval megvalósítasz egy "mélykiemelést", hogy üssön a t-rex, ha arra jár. Egy ilyen jó front is tud úgy ütni, de akkor meg már ordítanak a párbeszédek.

Ezt meg honnan vetted?
Nézz végig egyszer egy jó sztereó rendszeren egy juraparkot.
Én igen sokáig mosolyogtam azokon, akik azt állították hogy nem kell mélynyomó egy mozirendszerbe. Aztán megtapasztaltam, hogy igenis egy sztereó rendszer simán tud olyan mélyeket produkálni, hogy egy mélynyomót kiszoríthat. Persze ehhez arányosan jó elektronikák, kábelezés, stb.. kell. No meg 1 pár elfogadhatóan jó hangsugárzó.
Nálam a rendszer "fejlődése" során a yamaha 515-ös mélynyomó, szépen lassan lemorzsolódott, legfőképpen minőségben, ezért is adtam el. No persze már szükség sem volt rá, mert egy szint után sem dinamikában, sem hangerőben nem tudott már hozzátenni a sztereó rendszeremhez, mozizásnál sem. Zenehallgatásra meg sose használtam, arra alkalmatlan, no de nem is azért vettem anno.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Nemtom , nekem egy os Hi-Fi-vel foglalkozo szakember azt mondta minnel tobb kereszt vagas annal tobb kompromiszum......
Hát persze!
A legtöbb hangfal azért 2-utas, mert azzal sokkal könnyebb dolgozni. Ezzel együtt megvannak a hátrányai is.
Jó 3-utasat már művészet csinálni, és az ára az eget veri.
Hallgass meg egy Envoy-t és utána nyilatkozz...

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: _Ninja »

RF-82-re persze én nem cserélném, nekem hiányzik belőle a középsugárzó.. Persze ki tudja, előítéletes vagyok (soha nem hallottam még klipschet), de ez a tölcséres magas + 2 db 8" woofer olyan fura. Valamiért mindig az motoszkál bennem, hogy jobban néz ki, mint magas + 5" + 8" konfiguráció, ezért lett ilyen..
Nemtom , nekem egy os Hi-Fi-vel foglalkozo szakember azt mondta minnel tobb kereszt vagas annal tobb kompromiszum......
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M

Vendég

Klipsch hangsugárzók

RF-82-re persze én nem cserélném, nekem hiányzik belőle a középsugárzó.. Persze ki tudja, előítéletes vagyok (soha nem hallottam még klipschet), de ez a tölcséres magas + 2 db 8" woofer olyan fura. Valamiért mindig az motoszkál bennem, hogy jobban néz ki, mint magas + 5" + 8" konfiguráció, ezért lett ilyen..
Nekem az nem tetszik (mármint mütyür csipogó, + kb. 5" közép és 8" magas), a fapados quadral qlx jut eszembe.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Klipsch hangsugárzók

Én most elvi kérdésről beszéltem, nem számomra. Sztereóban többet nyújt, de vajon az helyettesíteni is tudná-e az RW10-et filmeknél. A kérdés ez volt.
Hát ez egy bonyolult kérdés.. Innen minden szvsz: Először is nem nem tudná helyettesíteni. A mélynyomóval megvalósítasz egy "mélykiemelést", hogy üssön a t-rex, ha arra jár. Egy ilyen jó front is tud úgy ütni, de akkor meg már ordítanak a párbeszédek.
Megint más kérdés, hogy mennyire akarjuk, hogy otthon üssön a t-rex. Szóval moziban még oké, de otthon egy ilyen hangrendszer a legritkább esetben nem zavar másokat. Ha valaki átalakít egy borpincét pl. moziszobává, az más, ott nem zavar senkit, lehet üvöltetni a mélynyomót mint állat. De nálam hiába van külön szoba, stb, sokszor leveszem a hangerőt, hogy ne zavarjak másokat.
Innen eljutottunk, oda, hogy talán mégiscsak jobb két jó front, lévén azok zenében viszont egyértelműen jobbak lesznek mint a kis álló + mélynyomó.
Viszont jelentkezik egy másik gond, hogy minél drágább a front, annál jobban gáz lesz hozzá való centert venni..

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Megéri lecserélni az RF-15 + RW-10et: egy RF-82re?
A Te szobádba?
Mindenképp odaillő!

Tauka: valami emészthetőbb nincs? Minenesetre a hangja lehengerlő, talán ha $10.000 alatt lenne. Nem hallottam még ennél vadabb .2 subot.

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Miért ar RS-25 az nem bipoláris?Szerintem az...vagy tévedek?szerinted akkor melyik lenne háttérnek megfelelőbb?
Az RS-25 az szerintem dipol. Bipol meg "sima" sugárzó. Pölö a frontod is az (nem tudom technikai szavakkal kifejteni ). Még a régi szériás cuccok közül sztem a 7.1-be a legesleghátulra (2xsurround back) sztem egy pár RB-15. Nem tom most mi a megfelelője, fel kéne menni a klipsch.com-ra. (talán RB-42 ha van ilyen...)

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tau »

Vendég

Klipsch hangsugárzók

A Te szobádba?
Mindenképp odaillő!

Giorgio
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio »

Nem lecserélni szeretném,hanem ezek mellé hogy 7.1 legyen
huh

ui:ha 7.1-es rendszer alakítasz ki, (leg)hátulra ilyenkor nem sima bipol falakat kell építeni?

Miért ar RS-25 az nem bipoláris?Szerintem az...vagy tévedek?szerinted akkor melyik lenne háttérnek megfelelőbb?

Vendég

Klipsch hangsugárzók

huh

ui:ha 7.1-es rendszer alakítasz ki, (leg)hátulra ilyenkor nem sima bipol falakat kell építeni?

Giorgio
Értékelés: 3

Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio »

bajom nincsen velük!csak látom hogy minden hangfal Klipsch kivéve a háttereket ...ezért érdekelt...én is Klipsch-re szeretném cserélni idővel mindegyiket....erre az új sorozat pont megfelelő
Neeeeeeeem. TE miért szeretnéd lecserélni az RS25-öket?!!

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

...és ezek sajnos még mindig darab bruttó árak.. lehetne pár/nettó hmmm

Jelentösen kedvezöbbek mint voltak....
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M

Vendég

Klipsch hangsugárzók

Vendég

Klipsch hangsugárzók

...és ezek sajnos még mindig darab bruttó árak.. lehetne pár/nettó hmmm

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Jah a hangfalak/klipsch kategóriában keressétek.

_Ninja
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Klipsch hangsugárzók

Felkerültek az árak. Egyelőre azoknak a termékeknek, amik raktárra érkeztek és már 100%-osan biztos az áruk.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”