Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
2.5 heted van, hogy eldöntsd
Szerintem a 2.5 hét kevés lesz.
Mivel mégha meg is török akkor is el kellene adni a jelenlegi cuccomat, ami jót tudod a mai pici viszonylatban szinte lehetetlen,,,
Szóval 22-es csapdája,
2,5 hét múlva indulsz ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
2.5 heted van, hogy eldöntsd
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
- Khaosz
- V.I.P.
Khaosz, hangfalam ne mérdekel ?
Érdekelne komolyan, de most valamiért be vagyok kattanva és rááltam a polchangflalakra. Valahogy úgy vagyok vele ezt is kipróbálnám szívesen. Aztán lehet csak túlfűttöm magamat.
Biztos csak úgy érdekelne, ha előtte az egész rendszeremet elpasszolom. Ahhoz meg meg kell győzni engem. Mérlegelni, megéri ez nekem. Ha jobbat találok akkor bele fektessek-e ennyit stb. Szóval sok a nyitott kérdés. Hát ha fenn jártam Pesten elmondom milyen következtetéseket vontam le addíg nem tudok mit mondani....
lehet olyan szar a hallásom, hogy egy 2X drágább rendszernél sem hallom meg a különbséget.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Khaosz, hangfalam ne mérdekel ?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
- Khaosz
- V.I.P.
Az a bajom ezzel a hallgatózással, hogy igazán csak akkor érzékelheted a különbségeket, ha mindig ugyanazt a hangforrást adod a hangfalak alá. De hogy lehet ezt megoldani, azért ritka az a hely, ahol átkötik neked a teljes rendszert, mondjuk 3-4 hangfal szettel, tudván, hogy aztán végül úgysem ott fogsz vásárolni, hanem használtan vagy a Media Marktban akarod megvenni...
Hát az még kiderül mit veszek használtat vagy újat. Előszőr is mit produkálnak...
Na ugyan, van szabim és nem othon akarok ülni hanem egy kicsit csorgatni akarom a nyálamat. Milyen jó kis pénteki progi lesz (remélem)
Az a bajom ezzel a hallgatózással, hogy igazán csak akkor érzékelheted a különbségeket, ha mindig ugyanazt a hangforrást adod a hangfalak alá. De hogy lehet ezt megoldani, azért ritka az a hely, ahol átkötik neked a teljes rendszert, mondjuk 3-4 hangfal szettel, tudván, hogy aztán végül úgysem ott fogsz vásárolni, hanem használtan vagy a Media Marktban akarod megvenni...
- Khaosz
- V.I.P.
Hali, most van egy kis időm és kicsit hallgatoznék. Nem tudjátok, hogy Budapesten kívül. Nyugat, Észak-Nyugat Magyarországon nincs-e Polkaudio és Dynaudio bemutatóterem vagy meghallgatási lehetőség....
Bye,,
Polkaudio:
H-multimédia, Szombathely, Kisfaludy S. u. 67., 06-94-508-195
OFFTOPIC:
Pont a kezemben volt az új Digitális Házimozi
Sajnos csak Fax jeletkezik.
Azt hiszem lesz egy utam BP-re. Mondjuk pénteken.
Akkor a kiszemeltek:
Octogon Audio - Polkaudio LSI9
Akusztika HiFI bolt - Dynaudio, JM Lab
XMS - Klipsch RB75
talán a Satsystemben egy kis Kef.
Lényeg, hogy polc hangfalakat szeretnék hallgatni kb 200-300 ezres kategóriában. Igaz úgy is használtban próbálom majd megvenni. Ha meg tud győzni zenére akkor az egész házimozimat beletolom egy sztereó rendszerbe. Ugyanis valami miatt a kb 90%-ban zenét hallgatok a mozizás valamiért másodlagos lett nálam, és a center hátterem már ki tudja mikor szólalt meg. Kiváncsi vagyok, hogy a mostanihoz hallok-e minőségbeli javulást.
Esetleg van valami javaslatottok? Milyen sorrendbe kezdjem, be kell-e jelentkeznem stb,,,
Hahó
Van valakinek tapasztalata,hogy a MArantz PM7200 erősítőhöz hogy passzol egy Acoustic Energy Aegis 1 EVO?
köszi
Kérdés: Mennyiért lehet eladni egy Preludium hangfalat?Annyi van vele,hogy az egyik mély gumiperemet javították,de eredeti hangszórókészlet van benne.
Pont annyiért, amennyit adnak érte...
Sztem 20e megér ha nagyon jó és szép az állapota
Kérdés:
Mennyiért lehet eladni egy Preludium hangfalat?Annyi van vele,hogy az egyik mély gumiperemet javították,de eredeti hangszórókészlet van benne.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Hali, most van egy kis időm és kicsit hallgatoznék. Nem tudjátok, hogy Budapesten kívül. Nyugat, Észak-Nyugat Magyarországon nincs-e Polkaudio és Dynaudio bemutatóterem vagy meghallgatási lehetőség....
Bye,,
Polkaudio:
H-multimédia, Szombathely, Kisfaludy S. u. 67., 06-94-508-195
OFFTOPIC:
Pont a kezemben volt az új Digitális Házimozi
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
- Khaosz
- V.I.P.
Bye,,
a 8.1 még talán annyira snem is fontos, de centernek mindenképpen diamondot választanék. A WH max háttérnek jo a 8.3 mellé.
Úgy látom a WH centert senki nem javasolja, így az kiesett. A Heco milyen?
Amúgy kb 90%-ban mozizok , a maradék zene.
itt sokan lehuztak, ennek ellenére nekem sokkal jobban tetszik a hangja mint a diamondnak. probáld meg lehetőség szerinte egy helyen azonos forrásbol osszehasonlitani.
a 8.1 még talán annyira snem is fontos, de centernek mindenképpen diamondot választanék. A WH max háttérnek jo a 8.3 mellé.
Úgy látom a WH centert senki nem javasolja, így az kiesett. A Heco milyen?
Amúgy kb 90%-ban mozizok , a maradék zene.
én is a wh diamond mellett vagyok, igaz nekem 8.4 volt, de a 8.3at is hallottam és talán zenében még szebben is szólt, én ajánlom a 8.3 + 8C + 8.1 kombinációt is
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
- D-O-M-I
- Törzsvendég
- Értékelés: 138
a véleményeteket szeretném kérni
Újabb szavat a 8.3-ra. Bár egyiket sem akartam venni, mindkettőt meghallgattam, ráadásul egymás után a MM-ban. Tudom, nem tesztkörülmények, de legalább azonos hely. A 8.3-nak kellemes hangja van, és (itt valaki csinálta) homokkal feltöltve több mélye is van. A Q500 meg csak szenvedett, kopogott, és a képekkel ellentétben igen beteges kinézete van. Tényleg se magasa, se mélye.
És ha megveszed a Wharfedale szettet, akkor centernek én is inkább a Diamond centerét javaslom. Filmhez is jobb képet ad, ha a 3 elől levő sugárzó azonos széria.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Sajna a vidéki város jellegzetessége, hogy nincs olyan bolt a környéken, ahol ezeket meg lehetne hallgatni , így nem egyszerű, azért puhatolózok, hogy ha aktuálíssá válik, melyiknek érdemes utánnajárni.
Mindenképpen a Diamond. Nekem régebben nagy álmom volt a 8.3, de végül mégsem az lett belole, mert amikor a jelenlegivel osszehasonlitottam, akkor már nem tetszett annyira a hangja. Viszont a Quintasrol már régebben volt itt szo, és senki nem volt jo véleménnyel rola, koztuk én sem. Doboz hangja van, nincs se magasa, se mélye.
Nos?
Hallgasd meg mindkétt szettet. A Wharfedale 8.3 szerintem igen kellemes hangú (én ezt hallgatom most), és a bipól hátterek is nagyon jók. A center zenében "ki fog lógni" a frontok közül, ezért én inkább meg se venném, vagy a Diamond centerét venném. Ha csak filmekhez kell a center, akkor jó így.
De ettől még lehet jobb a Quintas, fingom sincs róla, meg kell hallgatni. Viszont a bipól hátterek által keltett "feelinget" semmilyen direktsugárzó nem fogja hozni neked! (Igaz zenében a bipólok nem jók!!)
Már többször volt szó róluk, így a véleményeteket szeretném kérni a következő 2 összeállításról, melyik lenne jobb vétel ebben a (~65e ) kategóriában.
Wharfedale Diamond 8.3
Wharfedale WH-2 Házimozi Háttérsugárzó
Wharfedale WH-2 Házimozi Centersugárzó
Vagy:
Quadral Quintas 500 szett
Nos?
Az a helyzet hogy már megszoktam hogy ott van,pedig csak néha szól, ha olyan filmet nézek amúgy a sima 5.1 használom!Csak arra voltam kiváncsi, hogy centert vagy polcsugárzót tegyek hátra.
Én polcsugárzót tennék.
Már nem vagyok híve a centersugárzónak (tudom, hogy ez van a bészedhangokra optimizálva ), ami más (általában kisebb) hangszóró készlettel van ellátva...(elöl sem,ezért építeni fogok egyet a többi hsz-kal megegyezőt).
Próbálgattam center nélkül is (csak front) a hangja jobban tetszik viszont mégis hiányzik a center...ez főleg ott jön ki, ahol a beszéd hangok (ua. a hang) felváltva szólnak a center és a frontokból.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Az a helyzet hogy már megszoktam hogy ott van,pedig csak néha szól, ha olyan filmet nézek amúgy a sima 5.1 használom!Csak arra voltam kiváncsi, hogy centert vagy polcsugárzót tegyek hátra.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
25nm a nappali,olyan kb.2m-re lennének egymástól a polcsugárzók.
6.1
Én egyenlőre 5.1-ben nyomom, de csak azért, mert a 6. fal helyén van az ajtó.
Be is falazom és átkerül az ajtó oldalra. Ja és csak 20 nm.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 679
25nm a nappali,olyan kb.2m-re lennének egymástól a polcsugárzók.
akkor szvsz , tök felesleges.
több embernek is minimum 6.1es erösítője van és "csak" 5.1-ben nyomják.
tedd fel ezt a kérdést - az elhelyzés miatt elsősorban - itt a hanfalak topicon belül : a hangfalak elhelyezése "altopikban".
Talán többen is odafigyelnek és több okosságot is írnak.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ