Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok!
Az előre illetve a lefelé sugárzó mélynyomok érzékenyebbek az elhelyezésre a hallgatási pozicióhoz képest????
Ezt azért kérdem mert sok lehetőségem nincs a szoba rámolászására s olyan subot keresnék akkor amelynél kevésbé számit hogy hol van elhelyezve s mindenhol kvázi ugyanugy szól.
Remélem érthető voltam.....
Hallotam olyat is hogy a lefelé sugárzó technologia annyira nem jött be a gyártoknak, tehát az előre sugárzókbol kerülnek ki a jobb subok. Ez igaz????
Valakinek van Wharfi PC10+ ??? Vélemény erröl a subrol?
Köcci
Mélysugárzók
Na meg az is lehet az a szemét 30 cm motor nem futja ki magát 3 m-re, de 8 ra már igen mert az ebédlőben már tetszik de onnan nem mozizhatok
Mélysugárzók
Most hallgattam meg ismét eredetiben a Star War I részében a versenyt mikor Anakin és Sebulba versenyzik.
Az a legrosszabb hogy meghalgattam a jelenetett subbal majd sub nélkül úgy hogy a frontra van keverve és utóbbi esetben sokkal percízebbek voltak a mélyek és levegősek és pont akkor lett vége mikor kellet.
Igaz azt tudom hogy az onkyo nem skálázva keveri a sub tartományt a frontra.
Míg ha szubbal halgattam akkor is szólt hangosan csak nem olyan szépen, de a gond hogy zenében meg alacsony szobahangerőn subbal jobb a zene mint sub nélkül.
Mit tegyek mit javasoltok?
A sub áthelyezését ne is javasoljátok mert már mindehol megjárattam, sőt még fordítottam oldalára kifelé felfelé mindenfelé, de csak a sarokban van a legjobb helyen mert ha közelebb hozom egyszerűen nem érzem a hatását.
Még a fázissal is játszadoztam de még roszabb lett.
De ha nincs bekapcsolva mozinál akkor a legjobb. ami rohadtúl idegesít...
Egyébként a szoba 13 nm-es és lehet hogy subot kellene cserélni vagy ekkora helységbe nem is kéne?...
Nem kell valakinek egy jó kis sub occsón
Mélysugárzók
Én egy RCA oszóval oldanám meg.
Üdv,
Manó
Köszi a részletes választ!
Most úgy áll a helyzet, hogy ha lehet, akkor olyan előfokot keresek, aminek van 2 lineoutja, így könnyen menne a dolog, és valszeg még jól is szólna.
(Mondjuk ilyen újabb előfokok már nem olcsók, és felveti a kérdést, hogy az előfok+dac majd annyiba kerül, mint egy használt a/v processzor, akkor meg az már lehet jobb választás, de ez itt off..)
Mélysugárzók
Wharfedale WH-210
Felejtsd el!
A Polk-ot nem ismerem.
Miért???
Annyira rossz a WH 210??
Annyira nem rossz csak nem jó!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Szervusztok!
Lenne egy kérdésem sub bekötéssel kapcsolatban. Szóval házimozi erősítőnél ugyebár ez nem volt gond, van külön lfe oszt kész.
De ha stereo rendszerbe szeretném bekötni, ott hogy célszerű? Ha hangfalkábellel kötöm be, akkor utána a frontok is megkapják a mélyeket? Vagy előfok után kössen be a line bemenettel, és végfok megy majd a line kimenetről? Vagy egyáltalán megoldható valahogy normálisan? Esetleg előfok után rca elosztó, oszt megy a jel a végfok fele, meg megy a mélynyomó fele (ez kevéssé tűnik audiofil megoldásnak..)?
hi az 1991 Rádiótechnika évkönyvben is boncolgatják ezt a kérdést, később valamelyik Rádiótechnikai ujság talán a 2000/3-6-ig számában is említik.
Ott az elő és végfokot megbontva a végfok elé raknak egy kondit(minőségi polikarbonátot, aminek az értéke függ a végfok bemeneti impedanciájától és a vágási frekitől is) az egy kondis az olcsóbb megoldás (6dB/oktáv)(pl.: 47kohmnál 34nanofarrád).
Komolyabbak: azok a mélyládák amelyeknek van be és kimenetük (vonalszintű), talán (12 v. jó esetben 24 dB/oktávos vágási frekivel)
Ha nem akarod megbontani, vagy nem tudod akkor a nagy szintű bemetek(remélhetőleg ezek tartalmaznak bipoláris kondit, legjobb esetben is max 6db/oktáv meredekséggel, mert ugye ez a legolcsóbb és a legegyszerűbb megoldás is)
maradnak, ez azt jelenti hogy a hangfalak jobb és ball csatornájára rakod a subbot a hangfalakat meg közvetlenül a pozitív ágakban egy-egy bipoláris kondit alkalmazva hajtod ennek értéke 8 ohm esetén 200mikrofarrád, 4 ohm esetén 400mikrofarrád olyan 100V-os mefelel (ugyan ez van a mélyládákban is amelyeknek nagyszintű bemenetei vannak). VIGYÁZZ ezek a kondik nem olcsóak max 3000 forint.
Az előbb említettek töbnyire fix vágási frekijük van.
A legjobb minőséget természetesen az első mgoldás adja mivel a "puffogás" nem zabálja fel az erősítő energiájának a nagy részét, de az előbb említett okok matt nem egyszerű kivitelezni. Kábelekre figyelni (jó minőség, de sajnos van kapacitív, induktív hatásuk ergo romboljhatják a hangképet).
Én egy RCA oszóval oldanám meg.
Üdv,
Manó
Mélysugárzók
Wharfedale WH-210
Felejtsd el!
A Polk-ot nem ismerem.
Miért???
Annyira rossz a WH 210??
Mélysugárzók
Wharfedale WH-210
Felejtsd el!
A Polk-ot nem ismerem.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Mélysugárzók
Sziasztok!
Ismeri valaki a Polkaudio PSW 10-es sub-ot vagy esetleg hallota már ???
Vélemény?
Wharfedale WH-210 vs Polkaudio PSW 10 melyiket ajánlanátok inkább?
Zene-mozi 50-50% de elég sok zenei DVD-t nézek, hallgatok s azoknál nem árt ha szol a sub szerintem. THX
nekem az van (psw10).
a wharfedale-t csak MM-ben hallottam a polkot otthon hallgatom így nehéz összehasonlítani. miután megtaláltam a helyét a szobában ragyogóan szól. én kb. 3/4-ig tekerem fel a potmétert és néha beleremeg a ház is.
a korneraudióban (szondi u.) forgalmazzák mindkét márkát, esetleg érdemes elmenni oda és kipróbálni egymás után.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Ismeri valaki a Polkaudio PSW 10-es sub-ot vagy esetleg hallota már ???
Vélemény?
Wharfedale WH-210 vs Polkaudio PSW 10 melyiket ajánlanátok inkább?
Zene-mozi 50-50% de elég sok zenei DVD-t nézek, hallgatok s azoknál nem árt ha szol a sub szerintem. THX
Mélysugárzók
Amúgy van rajta nagy jelszíntű bemenet/kimenet, ha minden igaz, te azt használnád?
Ja tényleg, most látom, hogy még választ is írtam a nagyjelszintű hangfalas kérdésre Ügyes vagyok Én mindenképp valami olyan megoldást alkalmaznék, ami nem iktat közbe semmit, inkább megoszt. Nem használtam még úgy a mélyládám, hogy erősítő-hangfal közé tettem. Ha semmi vonalszintű kimeneted nincs az elő- vagy végfokon, akkor megosztanám a jelet. De várd meg, mások mit írnak, igazából nem próbáltam, ennek ellenére nekem ez tűnik a legelfogadhatóbb és legkompromisszummentesebb megoldásnak. De szerintem lesz kimeneted..
Mélysugárzók
Milyen mélyládád van?
Ha közbeiktatod a mélyet, természetesen a frontokra kimegy az egész frekvenciasáv.
"Vagy előfok után kössen be a line bemenettel, és végfok megy majd a line kimenetről? Vagy egyáltalán megoldható valahogy normálisan? Esetleg előfok után rca elosztó, oszt megy a jel a végfok fele, meg megy a mélynyomó fele (ez kevéssé tűnik audiofil megoldásnak..)?"
Az előbbi megoldás nekem mégkevésbé tűnik audiofil megoldásnak, mert ugye a minnél rövidebb jelútra törekszünk, a lehető legkevesebb zavaró körülmény nélkül, amit bár nem tudom milyen minőségű a szubod, nyilván csak ront majd, ha abból kerül vissza a jel a végfokra. No meg jó sok kábel is kell hozzá.
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy nincs nagy jelszintű be- ill. kimenet a mélyeden, ezesetben én (ha saját rendszerről lenne szó) az rca-s elosztót választanám De nem akarom elhinni, hogy nincs egy monitor kimenet, egy második tape rec, vagy bármi vonalszintű kimenet a rendszeredben (elő- vagy végfok) az egy pár sztereón kívül.
Köszi a választ!
MS907 a sub. Majd ha meglesz az erősítő körbeszaglászom akkor a lehetőségeket. Amúgy van rajta nagy jelszíntű bemenet/kimenet, ha minden igaz, te azt használnád?
Mélysugárzók
Szervusztok!
Lenne egy kérdésem sub bekötéssel kapcsolatban. Szóval házimozi erősítőnél ugyebár ez nem volt gond, van külön lfe oszt kész.
De ha stereo rendszerbe szeretném bekötni, ott hogy célszerű? Ha hangfalkábellel kötöm be, akkor utána a frontok is megkapják a mélyeket?
Milyen mélyládád van?
Ha közbeiktatod a mélyet, természetesen a frontokra kimegy az egész frekvenciasáv.
"Vagy előfok után kössen be a line bemenettel, és végfok megy majd a line kimenetről? Vagy egyáltalán megoldható valahogy normálisan? Esetleg előfok után rca elosztó, oszt megy a jel a végfok fele, meg megy a mélynyomó fele (ez kevéssé tűnik audiofil megoldásnak..)?"
Az előbbi megoldás nekem mégkevésbé tűnik audiofil megoldásnak, mert ugye a minnél rövidebb jelútra törekszünk, a lehető legkevesebb zavaró körülmény nélkül, amit bár nem tudom milyen minőségű a szubod, nyilván csak ront majd, ha abból kerül vissza a jel a végfokra. No meg jó sok kábel is kell hozzá.
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy nincs nagy jelszintű be- ill. kimenet a mélyeden, ezesetben én (ha saját rendszerről lenne szó) az rca-s elosztót választanám De nem akarom elhinni, hogy nincs egy monitor kimenet, egy második tape rec, vagy bármi vonalszintű kimenet a rendszeredben (elő- vagy végfok) az egy pár sztereón kívül.
Mélysugárzók
Esetleg előfok után rca elosztó, oszt megy a jel a végfok fele, meg megy a mélynyomó fele (ez kevéssé tűnik audiofil megoldásnak..)?
Hát, ezt sztem ezt ikább ne. Különben célszerű próbálgatni és hallgatózni, az általában be szokott válni. Tapasztalatom amúgy nincs erről, csak beleszóltam
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Mélysugárzók
Szervusztok!
De ha stereo rendszerbe szeretném bekötni, ott hogy célszerű? Ha hangfalkábellel kötöm be, akkor utána a frontok is megkapják a mélyeket? Vagy előfok után kössen be a line bemenettel, és végfok megy majd a line kimenetről? Vagy egyáltalán megoldható valahogy normálisan? Esetleg előfok után rca elosztó, oszt megy a jel a végfok fele, meg megy a mélynyomó fele (ez kevéssé tűnik audiofil megoldásnak..)?
Mélysugárzók
SziasztoK!
Hallottatok már valamit a Canton márkáról? Ma voltam Kassán, egy hm boltban csak B&W és Canton hangfalak voltak, és annak idején, mikor subot akartam venni, pont ebbe a boltba készültem sokáig kinézni, mert úgy rémlett, 30 körül volt egy csomó ládájuk.
Hát volt is, 30 ezer korona körül. Csak az forintban már lazán 100 fölött van, úgyohgy lazán nem az én kategóriám, de meglepő volt ennyi és iylen dárga subot egy helyen látni. Volt vagy 20 féle láda, úgyhogy,ha valakinek szóba helyileg, akkor ajánlom a boltot.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Mélysugárzók
Kb meddig lesz még a MS 907W?
Üdv!
TV: Thomson 72cm 29DX45 | Erősítő: Onkyo TX-575X-S | Dvd lejátszó: Onkyo 535S | Cd lejátszó: Onkyo CD 7211S | Front hangfalak: Tannoy M2 | Center hangfal: Tannoy Mc | Surround hangfalak: Tannoy M1 | Videó: Panasonic NV-HD625 | Kábelek: Neotech KS-11275 front és center, Cambridge audio linea 3+ surround, HAMA Scart, Interkonnekt: Neotech KHS-152 Koax, KHS-CA-201 cd interkonnekt
Mélysugárzók
Most ne kovezzetek meg, csak hangosan gondolkodom...Tudok en aktiv Sub-ladat rakotni az erositore ugy, hogy nem kabelt hasznalok, hanem egy vezetek nelkuli Audio atviteli eszkozt? Vannak ezek a Wireless kis antennas szoban beluli "ado-vevok" amivel ket csatornas hangforrast lehet tovabbitani. Tudnak ezek szepen tisztan alacsony frekiket atkuldozgetni a kis antennajukkal? Talaln az ide-oda konvertalasbol (hangfrekvencia-radiofrekvenciava, majd vissza) nagy vesztesegem szarmazhat? Kesedelmi idovel is lehet szamolni?
Először is nézz utána a frekvenciaátvitelnek.
Én személy szerint nem hiszek benne, de sose lehet tudni, műszaki érdekességként mindenképpen ki lehet próbálni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Mélysugárzók
Most ne kovezzetek meg, csak hangosan gondolkodom...Tudok en aktiv Sub-ladat rakotni az erositore ugy, hogy nem kabelt hasznalok, hanem egy vezetek nelkuli Audio atviteli eszkozt? Vannak ezek a Wireless kis antennas szoban beluli "ado-vevok" amivel ket csatornas hangforrast lehet tovabbitani.
Tudnak ezek szepen tisztan alacsony frekiket atkuldozgetni a kis antennajukkal? Talaln az ide-oda konvertalasbol (hangfrekvencia-radiofrekvenciava, majd vissza) nagy vesztesegem szarmazhat? Kesedelmi idovel is lehet szamolni?
Mélysugárzók
Miért vagy ilyen gonosz? Természetes, hogy újságokat olvas. Milyeneket olvasson? Hogy az mm-be hallgatja meg? Nohát, ő ott tudja. Szerintem egyébként is egész más az ízlésetek, s teljesen más irányból közelítitek meg a dolgot
Nem biztos, h más.
Csak a túlzott reklám időnként elborítja az emberek agyát.
Mélysugárzók
Szia Psysoul!
Látom Celestion sub-od van. Tudnál írni róla, hogy milyen? Nem sok tapasztalatot olvastam még erről a subról, és mivel celestion szettem van egy alternatívaként szóba került az S80-as.
Zenén is használod? Ha igen, ott milyen?
Köszi
Ghostie
Szóval celestion sub:
Szerintem jó kis sub ez, mozinál persze mindig be van kapcsolva, elég gyakran zenénél is benyomom (főleg az olyan elektronikus zenéknél ahol nem árt a mély), bár általában ekkor nem tekerem nagyon fel (max félig szokott lenni a potméter, filmnél is max ennyi)...
Vágás poti középen van kb, ami azt jelenti, hogy nagyjából 80 hz körül vág, a hk meg 80 felett küldi a frontokra a mélyeket...persze néha állítgatom ezeket, meg rendezem a falakat, szóval ezt mindig be kell lőni...
Igaz a helyedben gondolkodnék egy olcsóbb wharfedale, vagy yamaha sub-on, mert hasonló freki átvitel illetve teljesítménnyel kb 3/4-ed ennyiért vannak sub-ok, igaz azok nemtudom mennyire jók minőségben, illetve mennyire illeszkednek a rendszerbe (wharfi elvileg nem rossz, bár majd remélhetőleg hozzáértőbbek mondanak erről valamit)...
celestion: 35-150Hz (+-2db), 100watt
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Mélysugárzók
Szia Psysoul!
Látom Celestion sub-od van. Tudnál írni róla, hogy milyen? Nem sok tapasztalatot olvastam még erről a subról, és mivel celestion szettem van egy alternatívaként szóba került az S80-as.
Zenén is használod? Ha igen, ott milyen?
Köszi
Ghostie
Mélysugárzók
Nem akarlak elkeseríteni, de az olcsó sub-ok ilyenek. (Nekem is volt Magnat...Igyekszem elfelejteni)
Tudtam hogy nem lesz megfelelő, de harminc egynéhány ezerért nekem egyelőre megfelel, csak ilyenem még nem volt asszem. De akkor ez is ennek tudható be! Kösz!
Majd talán év végén lecserélem mondjuk egy Double-re! Azzal szemeztem mielőt megvettem ezt!
milyen az a Double?
szvsz vegyél majd egy yamahát ha olcsóbbat szeretnél, vagy klipsch-et aminek persze ára van...vagy olvasgass majd a topicban mielőtt veszel..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Mélysugárzók
Nem pár napja vettem, inkább pár hónapja.
Azé nem annyira érdekelt előtte, mert nem mindehol lehet hallani és igazából elégedett vagyok vele.
Csak tudni szerettem volna, hogy mi ennek az oka.
Mind1 szerintem egy darabig jó lesz ez nekem úgy gondlom. Értelme nem sok lenne ha vennék egy 100 ft körüli komolyabb ládát.
Egyébként mi van olyan konkrét mélyáda ami megfizetehető és azért durván is szól filmézés közben?
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu
Mélysugárzók
Hali!
Volt ma egy olyanom, hogy ha bizonyos hangerő főlé vittem a zenét, még nem is volt túl hangos, elkezdett egyre hangosabban dübörögni a mély, berezonálta az egész szobát. Gyorsan vissza kellett vennem a volume-ot! (Heco Superior 30a, hszóró a faltól 40cm, kb 45 fok) Mondjuk még az én fülemnek is xar ez a mély zenére... Mitől lehet? Elhelyezés? Nem olyan 1szerű arrébb rakni, ezért kérdezek inkább!
Nem akarlak elkeseríteni, de az olcsó sub-ok ilyenek. (Nekem is volt Magnat...Igyekszem elfelejteni)
Tudtam hogy nem lesz megfelelő, de harminc egynéhány ezerért nekem egyelőre megfelel, csak ilyenem még nem volt asszem. De akkor ez is ennek tudható be! Kösz!
Majd talán év végén lecserélem mondjuk egy Double-re! Azzal szemeztem mielőt megvettem ezt!
Erősítő: Yamaha RXV-440RDS; kábel: NeoTech KS-1032M; front: Dali Blue 5005 Jubi; center: Dali C-1000 Jubi; rear: Dali R-1000; TV: Samsung WS32Z068P; VCR: Samsung SV-661GX; DVD - Airis L103E.