Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Celestion hangsugárzók

Vendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha ez így van,akkor miért hifi hangfallal próbálkozol?

Most jut eszembe,szólj Kleptonak,biztosan elcseréli veled a DIY hangfalát dögös basszusával.

Denevérek hullottak le a mestergerendáról

Vendég

Celestion hangsugárzók

Sziasztok! 
Mi a véleményetek a Celestion új F 8-as szériájú hangfalairől (F18, F28, F38)?

Baromi ormótlan

Vendég

Celestion hangsugárzók

...Az igazság az hogy eddig én úgy hallgattam zenét, hogy rátettem loudnesst + mély és magas kiemelést az erősítőn + külön equlaizeren magas és mély kiemelést + ha még a forráson is lehetett állítani, ott is magas és mély kiemelés (pl. számítógép).  

Ha ez így van,akkor miért hifi hangfallal próbálkozol?

Most jut eszembe,szólj Kleptonak,biztosan elcseréli veled a DIY hangfalát dögös basszusával.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Celestion új F 8-as szériájú hangfalairől (F18, F28, F38)?

Vendég

Celestion hangsugárzók

É n is sokáig "full basszus" kórban sznvedtem, fél éve vannak meg az F30-asok, és azóta kinőttem ezt. Hidd el, néhány hónap után már fel fog állni a szőr a hátadon a loudnesstől, mert ANNYIRA    torznak fogod érezni a zenét.Megéri kikapcsolni az Equalisert!!

Egy közepes hm erősítőt tökéletesen kiszolgál. Ha flejebb lépünk - jó nagyot - akkor már döcögös lehet.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Acme »

É n is sokáig "full basszus" kórban sznvedtem, fél éve vannak meg az F30-asok, és azóta kinőttem ezt. Hidd el, néhány hónap után már fel fog állni a szőr a hátadon a loudnesstől, mert ANNYIRA torznak fogod érezni a zenét.
Megéri kikapcsolni az Equalisert!!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Celestion hangsugárzók

Az igazság az hogy eddig én úgy hallgattam zenét, hogy rátettem loudnesst + mély és magas kiemelést az erősítőn + külön equlaizeren magas és mély kiemelést + ha még a forráson is lehetett állítani, ott is magas és mély kiemelés (pl. számítógép).
Majd ezt a hangzást kiverted a fejedből, akkor már elégedett leszel az F30-al.

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ghostie »

Tusi, ha jól látom te is pont celestiont árulsz (árultál)

Na szóval javasoltátok a bejáratást, így vártam egy kicsit.
Úgy érzem változott a hangja a rendszernek (lehet hogy még fog is). Több vagyis inkább határozottabb lett a mély, és szerintem magas is több lett, bár ez inkább a tüskék felhelyezése után lett jelentősebb.

Sok régebbi zenét megpróbáltam újra meghallgatni, és a következőkre jöttem rá:

A hangfalnak szép mélye van, megfelelő zenei anyag esetén.
Viszont a zenék minősége igencsak sok kívánnivalót hagy maga után. Sok zenében csak a középhangok vannak meg, meg valami felső basszus de az kiemelve. Na ez nem szól szépen a celestionon.

Más zenék nagyon kellemesen szólnak rajta.

Én eddig pop/rock féle zenéket hallgattam, de úgy látom váltani kell, pl. a jazz felé mert sokkal szebben szólnak.

Pl. nem tudom ismeritek-e a sky.fm internetes rádiót, annak van jazz illetve gitár adója, ami igaz hogy csak mp3, de nagyon szépen szól. (Remélem nem azért mert esetleg loudnesst tesznek rá az adásnál)

Az igazság az hogy eddig én úgy hallgattam zenét, hogy rátettem loudnesst + mély és magas kiemelést az erősítőn + külön equlaizeren magas és mély kiemelést + ha még a forráson is lehetett állítani, ott is magas és mély kiemelés (pl. számítógép).

Na ez egy elég egyen hangképet eredményezett ahol csak magas és mély volt, de az rengeteg. Ettől akartam szabadulni, mert elegem lett.

Valószínűleg ahoz hogy egy átlagos, kevésbé jól kevert zene is hallgatható legyen, mindenképpen szükség lesz egy aktív subra.

Hát egyelőre itt tartok.

Üdv
Ghostie

Vendég

Celestion hangsugárzók

Ne add el az F30-asokat, mert nagyon jók!

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Acme »

Szintén F30-asokat hallgatok, Sony DB790-re kötve, 2x3,5m NeoTech 0821-es deróttal. Igaz, a szoba kisebb (3x4m) de zenéhez mindenképpen elegendő a basszus.
Én csak mozihoz hiányolom néhol a subot, valahol Yamahát ajánlottak, de még nem hallgattam hogy milyen.

Ne add el az F30-asokat, mert nagyon jók!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Vendég

Celestion hangsugárzók

Köszi a tanácsokat! Járatni fogom, ígérem. Aztán majd szólok, hogy volt-e változás. 
A kábelek azért 10m-esek mert gyakorlatilag az erősítő a hosszabb fal egyik sarkában van, a hangfalak pedig a szemben lévő rövidebb falon. Szóval az egyik minimális hossza kb 7m lenne.

SZia

Az elhelyezés rossz. Ilyen hangfalakat bitorlok és egyáltalán nem mondanám, hogy nincs méllye, engem kicsit zavar is amikor alacsony hangerőn feldúsul.

A magsak hiányát egyik fórumtársunk is kiszúrta, "neki döglött" a felső tartomány, szerintem meg még mindig kicsit forszírozott (19 metál dóm)

Próbáld ki 3-as fonatú CAT5 kábellel és a szobában kersztben elhelyezve.

AZ én szobám 5.2*3,7 és keresztben van. AMikor próbából hosszában helyztem el, akkor megdöglött a mélybasszus és a felső basszus irdatlan erős lett

Sajnos sokat kell tologatni a hf-kat de hidd el megéri, mert kifizetődik a hangban.

Bejáratás erősen ajánlott a méllye csak később jön meg, még merev a gumiperem

sok sikert

Ui: ha jól felejtek, akkor az alsókategóriás Marantzoknál pont a mélybasszus hiányát rótták fel legnagyobb hibának

üdv

tusi

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: 21st »

Köszi a tanácsokat 
Esetleg tudnátok segíteni, hogy milyen sub illene hozzá?

Köszi
ghostie

Szub kérdésben nem vagyok otthon, de mintha korábban valaki vett volna itt egy Martin Logan Dynamo-t, ami valszeg megfelelne a célra. Nyílván nem egy olcsó darab, de hát a minőségnek általában ára van
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Celestion hangsugárzók

Köszi a tanácsokat

Esetleg tudnátok segíteni, hogy milyen sub illene hozzá?

Köszi
ghostie

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Celestion hangsugárzók

Az is lehet, hogy megszoktál egy loudnesses hangzást dübörgéssel és csilingeléssel
A leírtak alapján én is erre gyanakszom. Sajnos ez manapság "népbetegség"

Először járasd be rendesen, és ha úgy sem éri el az általad elvárt szintet, akkor egészítsd ki a rendszert egy relatíve jó minőségű, de viszonylag ki méretű aktív szubbal.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Köszi a tanácsokat! Járatni fogom, ígérem. Aztán majd szólok, hogy volt-e változás. 
A kábelek azért 10m-esek mert gyakorlatilag az erősítő a hosszabb fal egyik sarkában van, a hangfalak pedig a szemben lévő rövidebb falon. Szóval az egyik minimális hossza kb 7m lenne.

jujj, akkor lehet kicsit át kellene rendezni a szobát

a hangnak nem tesz jót, ha ilyen hosszú kábeleken viszed
(tudom a másik esetben meg a surroundok járnak így, no, de inkább azok!)
gordon314.fw.hu

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Celestion hangsugárzók

Vendég

Celestion hangsugárzók

Először járasd a dobozokat, aztán tologasd, ha úgy sem változik a hangfalkábel lehet még ludas. Ezek az olcsó MM-es kábelek elég gyatrák.
Én hallgattam már ezt a hangfalat otthoni környezetben és szerintem nincs rossz hangképe.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Ja, most olvasom, hogy Marantz-al.

Egy dolgot nem értek, hogy a fenébe van 10 m-es hangsugárzókábeled hozzájuk?
Még ha a kettő együtt 5-5 méter, akkor sem értem. Ha a hosszabb fal mentén helyezed el, akkor is 2,5-2,5 méternek elégnek kellene kb lennie.
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Hát Ghostie szerintem nálad lesz valami galiba, mert én használtam ilyen hangsugárzókat hasonló méretű szobában és nem volt mélyhiányos a dolog.

Az is lehet, hogy megszoktál egy loudnesses hangzást dübörgéssel és csilingeléssel és a Celestion valóban nem ez a világ. (bár ez relativ)

Milyen erősítővel hajtod? Milyen távol vannak a falaktól?
Próbáld ki azt, hogy elindítasz egy zenét, amitől mélyeket vársz és körbejárkálod a szobát. Az is lehet, hogy a lehallgatási pont olyan szerencsétlen helyen van, ahol a mélyfrekvenciák interferenciája miatt kevés lesz a mély. Ha ez a gond, akkor a hangsugárók tologatásával, szobaátrendezéssel segíthetsz a dolgon.
gordon314.fw.hu

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Celestion hangsugárzók

Igen, a polaritás rendben van.

A bejáratást megpróbálom persze.

Előtte Jamo Cd Power 150 hangfalam volt 30 cm körüli méllyel. Amiben volt mély, dübörgött, csak épp nem volt túl szép hangja.

Egy olyan hangfalat szerettem volna, amely határozott méllyel rendelkezik és nem dübörög.
Az igaz hogy a Celestion nem dübörög de egyszerűen a zenék többségéből annyira hiányzik a mély, hogy rossz hallgatni.
Pl. Corrs legtöbb száma fülsértően szól számomra. Túl sok a közép, vagyis inkább a közép tartomány és a magas közötti rész. A legmagasabb tartomány is kicsit gyengécskének tűnik. (nem igazán "csilingel")

Valahogy olyan érzésem van ennél a hangfalnál, hogy a bonyolultabb, több hangszert és sokféle hangot tartalmazó zenékkel nem bír el és káosz alakul ki belőlük.

Az is probléma, hogy az a kicsi mély is ami van, csak magasabb hangerőn jön elő, kis hangerőn szinte semmi sincs.

Van néhány zene, ami viszont jól szól rajta, de ezek kifejezetten azok amelyek erős basszussal vannan keverve. Pl. Madonna - Music

Megvétel előtt pár hónappal a Saturnban tudtam meghallgatni, igaz a körülmények nem voltak túl jók és sietni is kellett, de kifejezetten emlékszek arra, hogy a Yello - The race számát rakták be többek között és pont úgy szólt ahogy szerintem kellene hogy szóljon. Kellemes mély és magas hangok és nem túl erős közép tartomány.
Azt hiszem 2 részből álló Sherwood erősítőre volt kötve (elég komolynak tűnt).
Otthon ugyanez a szám sokkal rosszabbul szól.

Ti milyen zenéket hallgattok rajta?
Sajnos ha nem sikerül megoldást találni, akkor el fogom adni, mert rossz hallgatni ahogy szól.

Köszönettel
Ghostie

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Celestion hangsugárzók

1 hete van meg, de még sajnos nem volt túl sok időm hallgatni. 
2,5mm átmérőjű hama kábellel használom (10m) MM-ben vettem, 5x3-as szobában.

Adjatok már tippeket, hogyan lehetne normális mélyeket elérni.

Köszi
Ghostie

Először járasd be.

Igen, ez nem rossz ötlet

Járasd vagy 100-150 órát, és utána kezdj el variálni. 15 m2-es szobában elvileg elég kellene, hogy legyen, habár ha Valdus 500-ról váltottál, akkor nem biztos

Nyílván dance és house stílusokra nem ez a legalkalmasabb hangfal

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Köszi
Ghostie

polaritáshelyesen kötötted be?
gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Köszi
Ghostie

Először járasd be.

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Celestion hangsugárzók

Köszi
Ghostie

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Sziasztok! 
Én is vettem egy pár Celestion F30-as hangfalat.

Bizonyos szempontból csalódás egyelőre. Nagyon zenefüggő, hogy elég mélyet tud-e adni. Van olyan zene, ami nagyon kellemesen szól rajta, viszont a többségben annyira túlteng a közép és a magas, hogy az már zavaró.

Egyébként egy Marantz 4500-as erősítővel használom. Néhány zenénél lehet kompenzálni a mély növelésével az erősítőn, de sok esetben még ez sem elég.

Mit javasoltok, hogyan lehetne javítani egy kicsit az összhangon.

Milyen subot lenne érdemes párosítani esetleg hozzá, ami zenében is jól illik az F30-hoz?

Köszi
Ghostie

Mennyi ideje van meg?

Talán csak hagyni kéne bejáródni őket, és szépen meg fognak jönni a mélyei is.

Az első egy-két hétben elég sokat változik a dobozok hangja általában.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”