Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

edwin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: edwin »

mondja már meg valaki hogy mi a kulonbség a magnat monitor és a magnat motion kozott. a 990-es szetnél a gugli ugyanazokat hozza ki. én edig azt hittem ez motion.
A monitor-nál a front és a center is zárt, míg a motion-nél reflex.

motion szettem van/volt (frontcsere)

motion: front - bass reflex
center (vmi 110-es talán): zárt
back: (vmi nemtudom): zárt

az utódnál (monitor szett) nem tudom, mi a helyzet...
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mondja már meg valaki hogy mi a kulonbség a magnat monitor és a magnat motion kozott. a 990-es szetnél a gugli ugyanazokat hozza ki. én edig azt hittem ez motion.
A monitor-nál a front és a center is zárt, míg a motion-nél reflex.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Hozzászólás Szerző: Tul »

Kinézetre szinte ugyanolyanok.
Különben itt olvasgass: http://www.suranyihifi.hu/index.php?p=h ... agnat&h=11
http://www.suranyihifi.hu/index.php?p=forum/18/25

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: andix »

Nem lehet rossz ez a plussz selyem dóm, hiszen az új Airedale-n is ""hasonló"" van. Bár asszem az nem ez az árkategória.... Wharfedale Airedale Elnézést, hogy beleoffolok így a dolgok közepébe, de eddig még nem láttam ezeket a hangfalakat. A design is nagyon durva, így 2006ban, de végülis nekem bejön, legalább más mint a többi..
De hogy vmi értelmeset mondjak, ha eddig pozitív tapasztalataid voltak ilyen selyem közepekkel, akkor próbálj meg meghallgatni valahol egy 9.6-ot. Elhiszem, hogy eddig nem voltak sikeresek az ilyen akcióid, dehát más módszer tényleg nincs. (Hogy más ne mondjak Diamond 8ban is, kinek a 8.3 kinek a 8.4 jött be jobban, szóval vélemények alapján nehéz dönteni..)

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Ismerve a szobád méreteit és elrendezését,továbbra sem ajánlok például 2,5 vagy háromutas,illetve "sokhangszórós"modelleket ebben az ársávban,mert szinte mind "hazudik".Pont az lesz vele a bajod,mint a jelenlegi építettel.
Pont ezért ódzkodom a Wharfedale-től!
Bár eddig a legjobban tetsző hangfalam amit évekig hallgattam az is Wharfedale volt, méghozzá a Valdus 500-as, amit a panelluk kisszobájában hallgattam, ami alapterületileg picit kisebb mint a fele annak a szobának, ahova most szándékozok egy hangfalszettet venni.
Szóval a Wharfiról jó emlékeim is vannak, a selyem dóm középsugárzó bár egyedi megoldás, de eddig mindig díjat söpört be mind az alsó kategóriában: lásd Orion HS-201, mind a felső kategóriában: Wharfedale Opus 3 899.990.-Ft/pár :U
Ezért vettem fel a listámra a Diamond 9.6-ot, és pont a mostani bajom miatt ódzkodom a sok hangszórós megoldástól, mert nem szeretnék ismét a túlzó mélyektől szenvedni

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Persze én könnyen beszélek budapesti lévén, de egy nap szabi azért nem a világ.Persze korán kell kelni, előtte egyeztetni az időpontokat egy napra, végigjárni 3 helyet, vinni a hónad alatt a CA erősítődet, de talán ennyit megér hogy évekig olyan hangot hallgass ami tetszik is.
Mentem Én már át a fél országon egy használt erősítőért.
És nagyon nem bántam meg.

Szóval ha fórumokon írt vélemények alapján fogsz választani, akkor lehet hogy a legkevésbé sem fogsz elégedetten hátradőlni a székben amikor filmet nézel, vagy zenét hallgatsz, ami ennyi várakozás és infógyűjtés után nagyobb csalódás lesz, mint gondolnád...

Bp nagy, helyismeretem nincs, egy nap kevés lenne
A másik egy 10kg-s erősítővel tömegesen nem szívesen közlekednék, a karom meg nem baírná el, és félteném, hoyg elejtem, vagy kikapják a hónomalól...
Szóval a pesti sétát talán, de az erősítő hurcibálást soha nem tenném meg
Egyébként életemben 3x vásároltam saját fül alapján, ez 2x kudarc volt, ami pár hét-hónap után derült ki, és 3x teszt illetve vélemények alaján, és ez eddig be is vált!
Most, hogy az írott tesztek mellett a felhasználók véleményére is hagyatkozhatok, ami többségében egybehangzik a különböző újságok álltal elvégzett tesztekkel, talán 4x sem tudok majd mellé nyúlni
Az én fülemmel az a baj, hogy ami első hallásra pár percben lenyűgöz, azt halamos vagyok azonnal megvenni, és hosszútávon pont az ami lenyűgözött válik számomra fárasztóvá.

Vendég

Wharfedale Diamond 9.6 (4 hangszórós 4 utas csoda) vs. Polkaudio Monitor 50.

Négy hangszórós ,jujj így látatlanban akkor a polk.Már csak azért is,mert itt a fórumon úgy is van egy polkcsorda,azt ha mégsem ok a cucc,itt elsütheted. (ez vicc vót)

A Wharfi 4 hagszórós csodában a selyemdóm középsugárzó fogott meg!
Katt ide

Ismerve a szobád méreteit és elrendezését,továbbra sem ajánlok például 2,5 vagy háromutas,illetve "sokhangszórós"modelleket ebben az ársávban,mert szinte mind "hazudik".Pont az lesz vele a bajod,mint a jelenlegi építettel.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

(ez vicc vót)

OFFTOPIC:

Röhögtünk ám, doki!

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Négy hangszórós ,jujj így látatlanban akkor a polk.Már csak azért is,mert itt a fórumon úgy is van egy polkcsorda,azt ha mégsem ok a cucc,itt elsütheted. (ez vicc vót)

A Wharfi 4 hagszórós csodában a selyemdóm középsugárzó fogott meg!
Katt ide

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Robotk@! 
Az a baj, hogy nehéz a meghallgatás kiváltképp egy helyen
Egy esélyt mindenképp szánok, és elmegyek egy "közeli" vidéki MM-be, de több lehetőségem és időm nincs. A Klipsch mindenképp érdekel, mivel csak jókat írnak róla, és kevés embernek nem jött be.
A legideálisabb az volna, ha a kiszemelt CA 540R erősítővel tudnám meghallgatni, de annak nagyon pici az esélye

Persze én könnyen beszélek budapesti lévén, de egy nap szabi azért nem a világ.
Persze korán kell kelni, előtte egyeztetni az időpontokat egy napra, végigjárni 3 helyet, vinni a hónad alatt a CA erősítődet, de talán ennyit megér hogy évekig olyan hangot hallgass ami tetszik is.
Mentem Én már át a fél országon egy használt erősítőért.
És nagyon nem bántam meg.

Szóval ha fórumokon írt vélemények alapján fogsz választani, akkor lehet hogy a legkevésbé sem fogsz elégedetten hátradőlni a székben amikor filmet nézel, vagy zenét hallgatsz, ami ennyi várakozás és infógyűjtés után nagyobb csalódás lesz, mint gondolnád...

Vendég

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Robotk@!

Az a baj, hogy nehéz a meghallgatás kiváltképp egy helyen
Egy esélyt mindenképp szánok, és elmegyek egy "közeli" vidéki MM-be, de több lehetőségem és időm nincs. A Klipsch mindenképp érdekel, mivel csak jókat írnak róla, és kevés embernek nem jött be.
A legideálisabb az volna, ha a kiszemelt CA 540R erősítővel tudnám meghallgatni, de annak nagyon pici az esélye

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: gemini »

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Azért a Magnat nem az az ársáv, amit eredetileg megcéloztam. Egy picit fölötte van, mert 190.000.-Ft körüi áron adják párját.Egyébként ami nagyon megfogott hangban, az ez az új szériás ruszki csoda volt, amit azért nem vettem meg, illetve azért vittem vissza, mert itthon mégcsak meghallgatni sem tudtam, mivel az oldalfalra feltolva kb. 2,5méteres távolságból is elmágnesezte a képcsövét a tv-nek
Akkor marad az eredeti alternatíva valemlyike: klipsch vs. Wharfedale Diamond 9.6 (4 hangszórós 4 utas csoda) vs. Polkaudio Monitor 50.
A Klipsch-hez nem írok számot, mert az lehet, hogy modellcserés lesz, mire megveszem...

Egyetértek dokival.

Abba gondolj bele, hogy ha csak a beépített hangszórók össz árát vesszük alapul - a két hangfalnál, amit hasonlítottál - akkor ugye hány darab van beépítve egyikbe és hány a másikba.
Máris megvan, az árkülönbözet egy része, ha feltételezzük, hogy közel azonos minőségű és árú hsz-ek vannak beépítve.
És igazából ez csak matematika. Persze ez így elég elméleti, de remélem érthető, mire gondoltam.

A helyedben én is inkább valami 2 utas megoldásban gondolkodnék.

Ha már hangszórókat hasonlítassz ár alapján (ami alapból nem igazán helyes megközelítés) akkor mindenképpen csak közel azonos méretű hsz-el, és azonos darabszámú hsz-el szerelt dobozoknál tedd. Ez sem jó megközelítés, de 2 teljesen eltérő konstrukció árainak összahsonlítása mindenképp csak még jobban bevisz a mélnásba.

De most amit eddig irtam azt mindenképp felejtsd el, csak matematikailag akartam rávilágítani néhány dologra.

Válassz ki 3-4 hangfalat és szánj rá egy napot a meghallgatásra.
Hidd el megéri.
Nekem egy picit úgy tűnik nagyon sok irányba lövöldözöl, ráadásul kissé vaktában is.

A kiválasztott 3 hangfal eléggé más világ. Nekem nagyon tetszik az amit a polk csinál. Én egy éve boldog rti tulaj vagyok. A monitor sorozatot is hallgattam már.
Jó ár-érték arányú doboznak tartom, szvsz jó választás lehet.
Az új wharfiról hallgatás hiányában nem tudokNeked nyilatkozni.
A Klipsch meg egy eléggé egyedi hangzásvilágot képvisel. Mozira szvsz kiváló.
Persze sok más gyártó van aki képbe kerülhet, de szvsz mindenképpen szánj rá egy napot a meghallgatásra. Enyit megér, ha utána éveket kell vele együtt élned.

krupiz
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: krupiz »

Sziasztok!

A hozzáértőkhöz egy kérdésem volna:

Ajánlották nekem az ULTIMATE PowerSeries tagjait megvételre(PT66, PC5,PB5, PS10). Egy Yamaha 457-hez lennének párosítva. A kérdés az volna, hogy ár/érték/hangzás hármasban ez optimális választás volna-e? Kb. 50-50% zene és mozi használat egy kb. 25m2 szobában

Köszi!

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok! 
Ismeri valaki a Magnat Quantum sorozatot? Elsősorban az500-as sorozat éredekelne, mint lehetséges mozis hangfalszett. Frontnak és sztereó főhangfalnak az508-as típus tetszene. Aki ismeri a Magnatot és ezt a szériát kérem véleményezze. Mennyire gagyi, vagy hallgatható ez a hangfalcsalád? Tudom sok alternatíva létezik, és a többség amit kinéztem ennél olcsóbb, de hallottam már ilyen 5 10cm-s hangszóróval szerelt hangfalat más gyártótól, és az lehengerlő erejű mélyeket tudott kicsalogatni magából... 

Ugyan nem ismerem ezt a hangsugárzót,viszont óva intenélek a "sokhangszórós"csoda dolgoktól,mert akkor ott leszel,ahol a part szakad.Próbálj inkább valami egyszerű kéthangszórós,kétutas konstrukciókban gondolkodni,mert ebben az ársávban csodák nincsenek.

Azért a Magnat nem az az ársáv, amit eredetileg megcéloztam. Egy picit fölötte van, mert 190.000.-Ft körüi áron adják párját.
Egyébként ami nagyon megfogott hangban, az ez az új szériás ruszki csoda volt, amit azért nem vettem meg, illetve azért vittem vissza, mert itthon mégcsak meghallgatni sem tudtam, mivel az oldalfalra feltolva kb. 2,5méteres távolságból is elmágnesezte a képcsövét a tv-nek
Akkor marad az eredeti alternatíva valemlyike: klipsch vs. Wharfedale Diamond 9.6 (4 hangszórós 4 utas csoda) vs. Polkaudio Monitor 50.
A Klipsch-hez nem írok számot, mert az lehet, hogy modellcserés lesz, mire megveszem...

Vendég

Sziasztok! 
Ismeri valaki a Magnat Quantum sorozatot? Elsősorban az500-as sorozat éredekelne, mint lehetséges mozis hangfalszett. Frontnak és sztereó főhangfalnak az508-as típus tetszene. Aki ismeri a Magnatot és ezt a szériát kérem véleményezze. Mennyire gagyi, vagy hallgatható ez a hangfalcsalád? Tudom sok alternatíva létezik, és a többség amit kinéztem ennél olcsóbb, de hallottam már ilyen 5 10cm-s hangszóróval szerelt hangfalat más gyártótól, és az lehengerlő erejű mélyeket tudott kicsalogatni magából...

Ugyan nem ismerem ezt a hangsugárzót,viszont óva intenélek a "sokhangszórós"csoda dolgoktól,mert akkor ott leszel,ahol a part szakad.Próbálj inkább valami egyszerű kéthangszórós,kétutas konstrukciókban gondolkodni,mert ebben az ársávban csodák nincsenek.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Gabi77! 
Megnézted Te a neten ezeket a dobozokat? Most elsősorban a Yamira gondolok, mert az 4 db 16 cm magas szappanosdoboz. Nem igazán lehet összehasonlítani a többi toronnyal. A Magnatnak van Monitor és Motion sorozata is. Nem ugyanaz, erre ügyelni kell. A Quadral Quintas 500-asnak csattogós a mélye és a többi tartomány se nagy szám. A Heco Vitas 500-at sokan dícsérik árához képest.

HagaNRG!
Amit írtam, azt a miskolci Albacompra mondtam. Bemész és az üvegkalitkában hallgatózhatsz. Sajna kicsi a hely és az üveg nem kimondottan jó határoló elem. Ez van.

Szerintem ő erre gondolt: http://www.ittveddmeg.hu/images/store1/ ... 464660.jpg

Igen erre gondolok
Erről tudtok valamit mondani?Esetleg mi a helyes neve a szettnek?Mélysugárzót pedig a Yamaha YST-SW515 néztem?

Nah, a mélyláda engem is érdekelne, eddig nem sokat írtak róla. Úgyhogy ezt várom én is A frontokról sajna nem tudok mit írni.

Gabi77

Hozzászólás Szerző: Gabi77 »

Gabi77! 
Megnézted Te a neten ezeket a dobozokat? Most elsősorban a Yamira gondolok, mert az 4 db 16 cm magas szappanosdoboz. Nem igazán lehet összehasonlítani a többi toronnyal. A Magnatnak van Monitor és Motion sorozata is. Nem ugyanaz, erre ügyelni kell. A Quadral Quintas 500-asnak csattogós a mélye és a többi tartomány se nagy szám. A Heco Vitas 500-at sokan dícsérik árához képest.

HagaNRG!
Amit írtam, azt a miskolci Albacompra mondtam. Bemész és az üvegkalitkában hallgatózhatsz. Sajna kicsi a hely és az üveg nem kimondottan jó határoló elem. Ez van.

Szerintem ő erre gondolt: http://www.ittveddmeg.hu/images/store1/ ... 464660.jpg

Igen erre gondolok
Erről tudtok valamit mondani?Esetleg mi a helyes neve a szettnek?Mélysugárzót pedig a Yamaha YST-SW515 néztem?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Csakhogy az az NS-50F front és NS-P60 center+surround.
Az NS-P110, meg ez: Link
Úgy látom, az ittvedmeg-en érdekesen kreálják a szettek neveit. Pl. a 110 úgy jött ki, hogy a két típust 50-es és 60-ast összeadták. Röhej. Ha a Yamaha adott kódot, akkor minek kavarnak? Jól megtévesztik szerencsétlen vásárlót.
Üdvözlettel: Lex

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Gabi77! 

HagaNRG!

Gabi77

Hozzászólás Szerző: Gabi77 »

Gabi77! 

HagaNRG!

Szia!
A Yamaha NS-110set-et egy online áruházban néztem.Lehet, hogy elirták, de az ottani képen nagy dobozban van!A front NS-50, a háttérsugárzók és a center NS-P60-as.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Lex »

Gabi77!

HagaNRG!
Üdvözlettel: Lex

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Hali Mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni házimozi hangfalszett vásárlása ügyében.Egy Yamaha RX-V440-es erősitőhöz szeretnék hangfalakat venni zene hallgatásra, ill. film nézésre.Azt szeretném, hogy jól dinamikusan szóljon, de semmi féleképpen sem szeretném leterhelni az erősitőt.
A következő rendszereket néztem ki:
-Heco Vitas 500-as set
-Yamaha NS-110 set
-Magnat Monitor 990 set
-Quadral Quintas 500-as set

Előre is köszi!

Quadralról én sem sok jót hallottam, magnat monitor a legtöbb ember szerint ennyi pénzért az egyik legjobb vétel. Nem egy audiofil technika az biztos, de észrevehető a fejlődés a motionhöz képest.
Yamaha ns110-et még nem hallottam, viszont a heco-ról sokan panaszkodnak, hogy kell hozzá kraft. Surányi hifiben magnatot és hecot is forgalmaznak, ott érdems körülnézni, fórumon is vannak tapasztalatok. És ami az árakat illeti is, az egyik legjobb hely, sőt a legjobb -> árgarancia
http://www.suranyihifi.hu/index.php

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”