Gondolkodtam, hova tegyem de en elsosorban ATC-es vagyok a kabel az mellekes na meg nem akartam harcba keveredni. :) Itt meg jo helyen van ha valaki ATC-hez keres xlr-t.supravox írta: ↑Tegnap, 16:16Ezt miért nem a kábelezős topicba írtad?tottyi írta: ↑Tegnap, 15:29Hi, csak arrol szeretnek irni, hogy mennyire hat az emberekre ha elultetnek egy gondolatot a fejebe. Lecsereltem a Valhalla Draco Reference V3 xlr kabelem egy Wireworld Platinum Eclipse 8 xlr-ra (pre-amp es ATC kozott) de akinek eladtam a Valhallat annal volt Wireworld Platinum Eclipse 7 azelott es ossze tudta hasonlitani a kettot. Kicsit beszelgettunk es azt mondta, hogy neki a Valhalla joval jobb kabelnek bizonyult a rendszerebe, ekkor kicsit vakaroztam, hogy jo uzltetet csinaltam-e. Aztan par nappal kesobb megjott a Wireworld xlr es mikor bekotottem akkor nem hallottam jobnak az elultetett gondolat vegett mint a Valhallat de ekkor mar a Valhalla egy hete nem volt, csalodott voltam, aztan kirandulni mentunk egy hetre. Mikor hazajottem akkor ujra nekiultem fulelni es en ugy erzem es hallom, hogy a Wireworld az en rendszerembe jobb, marmint nekem jobban bejon, joval reszletezobb es a basszusok is feszesebbek lettek. Ami tortenhetett az az, hogy a Valhalla melyebben szolt mar pedig en fetisiszta vagyok a melyekre es ez teveszthetett meg, hogy bar melyebben szolt de valolyaban elmosodottabban volt melyebb a hangja. A Wirewrold-ben olyan melyek vannak, hogy az mar kottazhato es a reszletesseget meg mar nem is emlitem, igaz ket es felszer annyiba kerult uj koraban. Aztan az is lehet, hogy WW 7-es es a 8-as szeria kozott is nagy kulonbseg van.
Szerintem a kabelozas kesz. :)
Amúgy elég jelentős a 8-as széria előnye a 7-es-hez képest.
Lehet,hogy egy 8-as Gold majdnem van olyan mint egy 7-es Platinum.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ATC hangsugárzók
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 916
Re: ATC hangsugárzók
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ezt miért nem a kábelezős topicba írtad?tottyi írta: ↑Tegnap, 15:29Hi, csak arrol szeretnek irni, hogy mennyire hat az emberekre ha elultetnek egy gondolatot a fejebe. Lecsereltem a Valhalla Draco Reference V3 xlr kabelem egy Wireworld Platinum Eclipse 8 xlr-ra (pre-amp es ATC kozott) de akinek eladtam a Valhallat annal volt Wireworld Platinum Eclipse 7 azelott es ossze tudta hasonlitani a kettot. Kicsit beszelgettunk es azt mondta, hogy neki a Valhalla joval jobb kabelnek bizonyult a rendszerebe, ekkor kicsit vakaroztam, hogy jo uzltetet csinaltam-e. Aztan par nappal kesobb megjott a Wireworld xlr es mikor bekotottem akkor nem hallottam jobnak az elultetett gondolat vegett mint a Valhallat de ekkor mar a Valhalla egy hete nem volt, csalodott voltam, aztan kirandulni mentunk egy hetre. Mikor hazajottem akkor ujra nekiultem fulelni es en ugy erzem es hallom, hogy a Wireworld az en rendszerembe jobb, marmint nekem jobban bejon, joval reszletezobb es a basszusok is feszesebbek lettek. Ami tortenhetett az az, hogy a Valhalla melyebben szolt mar pedig en fetisiszta vagyok a melyekre es ez teveszthetett meg, hogy bar melyebben szolt de valolyaban elmosodottabban volt melyebb a hangja. A Wirewrold-ben olyan melyek vannak, hogy az mar kottazhato es a reszletesseget meg mar nem is emlitem, igaz ket es felszer annyiba kerult uj koraban. Aztan az is lehet, hogy WW 7-es es a 8-as szeria kozott is nagy kulonbseg van.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hi, csak arrol szeretnek irni, hogy mennyire hat az emberekre ha elultetnek egy gondolatot a fejebe. Lecsereltem a Valhalla Draco Reference V3 xlr kabelem egy Wireworld Platinum Eclipse 8 xlr-ra (pre-amp es ATC kozott) de akinek eladtam a Valhallat annal volt Wireworld Platinum Eclipse 7 azelott es ossze tudta hasonlitani a kettot. Kicsit beszelgettunk es azt mondta, hogy neki a Valhalla joval jobb kabelnek bizonyult a rendszerebe, ekkor kicsit vakaroztam, hogy jo uzltetet csinaltam-e. Aztan par nappal kesobb megjott a Wireworld xlr es mikor bekotottem akkor nem hallottam jobnak az elultetett gondolat vegett mint a Valhallat de ekkor mar a Valhalla egy hete nem volt, csalodott voltam, aztan kirandulni mentunk egy hetre. Mikor hazajottem akkor ujra nekiultem fulelni es en ugy erzem es hallom, hogy a Wireworld az en rendszerembe jobb, marmint nekem jobban bejon, joval reszletezobb es a basszusok is feszesebbek lettek. Ami tortenhetett az az, hogy a Valhalla melyebben szolt mar pedig en fetisiszta vagyok a melyekre es ez teveszthetett meg, hogy bar melyebben szolt de valolyaban elmosodottabban volt melyebb a hangja. A Wirewrold-ben olyan melyek vannak, hogy az mar kottazhato es a reszletesseget meg mar nem is emlitem, igaz ket es felszer annyiba kerult uj koraban. Aztan az is lehet, hogy WW 7-es es a 8-as szeria kozott is nagy kulonbseg van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
mikro makro
- Nincs visszaút

- Értékelés: 22
Luxor Audio írta: ↑2025.12.16., kedd 21:39Ezek a hibák egészen egyszerű hangsugárzókkal is érzékelhetők, nem kell hozzájuk stúdió monitor. Továbbra sem világos, mik azok a hangzó problémák, amiket csak egy ATC szintű hangdoboz mutat meg, ráadásul bántó módon. De szerintem hagyjuk tisztán a topikot, így visszavonom a kérdésem.mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 18:13Nyilván elég nagy a mozgástér a józan ész keretein belül, de gondolom abban egyetértünk, hogy nem ideális ha a ritmusgitártól nem érteni a szöveget, nem ideális, ha annyi közép-magas marad a szaxofonon, hogy lereped az ember füle tőle, nem ideális, ha egy színezőelemként használt háttérsáv a mix leghangosabb eleme, nem ideális, ha ki van gyomlálva bármi olyan frekvenciatartomány, ami testet ad a hangoknak, de az sem, ha indokolatlan mennyiségű mély marad a felvételen.
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Luxor Audio írta: ↑2025.12.16., kedd 21:39Ezek a hibák egészen egyszerű hangsugárzókkal is érzékelhetők, nem kell hozzájuk stúdió monitor. Továbbra sem világos, mik azok a hangzó problémák, amiket csak egy ATC szintű hangdoboz mutat meg, ráadásul bántó módon. De szerintem hagyjuk tisztán a topikot, így visszavonom a kérdésem.mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 18:13Nyilván elég nagy a mozgástér a józan ész keretein belül, de gondolom abban egyetértünk, hogy nem ideális ha a ritmusgitártól nem érteni a szöveget, nem ideális, ha annyi közép-magas marad a szaxofonon, hogy lereped az ember füle tőle, nem ideális, ha egy színezőelemként használt háttérsáv a mix leghangosabb eleme, nem ideális, ha ki van gyomlálva bármi olyan frekvenciatartomány, ami testet ad a hangoknak, de az sem, ha indokolatlan mennyiségű mély marad a felvételen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11212
- Kapcsolat:
Ezek a hibák egészen egyszerű hangsugárzókkal is érzékelhetők, nem kell hozzájuk stúdió monitor. Továbbra sem világos, mik azok a hangzó problémák, amiket csak egy ATC szintű hangdoboz mutat meg, ráadásul bántó módon. De szerintem hagyjuk tisztán a topikot, így visszavonom a kérdésem.mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 18:13Nyilván elég nagy a mozgástér a józan ész keretein belül, de gondolom abban egyetértünk, hogy nem ideális ha a ritmusgitártól nem érteni a szöveget, nem ideális, ha annyi közép-magas marad a szaxofonon, hogy lereped az ember füle tőle, nem ideális, ha egy színezőelemként használt háttérsáv a mix leghangosabb eleme, nem ideális, ha ki van gyomlálva bármi olyan frekvenciatartomány, ami testet ad a hangoknak, de az sem, ha indokolatlan mennyiségű mély marad a felvételen.
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Nincs abszolútértéke a jó hangzásnak és a jó arányoknak sem, hiszen ahogy mondod, a befogadó oldali rendszer elemeinek összessége adja ki a hallgató számára az élményt, a hangmérnök meg legfeljebb annyit tehet, hogy kiismeri a hangfalait olyan szinten, hogy tudni fogja, hogy az adott arányokkal egy elfogadható produktum született-e vagy sem és az máshol _hozzávetőlegesen_ hogy fog szólni. Mert a szólam az, hogy a laptop speakertől a high-endig mindenhol jól kell szólnia, de tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű.supravox írta: ↑2025.12.16., kedd 17:43Miből gondolod,hogy ezeket az általad felsorolt "hibákat" nem a forrás,az elektronika a kábelezés és az akusztikai környezet okozza?
Hifisták olyan könnyen leszarozzák a hnagmérnököt.
Legtöbbször a saját házunk tájékán kellene először söprögetni.
Nekem amúgy sikerült eljutni abba az áldott állapotba,hogy a gyengébb felvételek sem zavartak, sőt élvezhetőek voltak az ATC-n
A jók meg szenzációsak.
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Luxor Audio írta: ↑2025.12.16., kedd 17:28Milyen az ideális arány? Hogy bármire is azt mondhassuk, túl..., ahhoz kellene egy etalon, vagy szabvány, ami a hangfelvételeknél szerencsére nincs. A megszólalási arányok beállítása kreatív terület és nagyon szomorú lenne, ha mindenki ugyanúgy bánna vele.mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 13:47A felvételi hibák alatt az ideálistól eltérő arányokat értem elsősorban. Túl hangos vagy halk...
Nekem amúgy sikerült eljutni abba az áldott állapotba,hogy a gyengébb felvételek sem zavartak, sőt élvezhetőek voltak az ATC-n
A jók meg szenzációsak.
Miből gondolod,hogy ezeket az általad felsorolt "hibákat" nem a forrás,az elektronika a kábelezés és az akusztikai környezet okozza?
A jók meg szenzációsak.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Milyen az ideális arány? Hogy bármire is azt mondhassuk, túl..., ahhoz kellene egy etalon, vagy szabvány, ami a hangfelvételeknél szerencsére nincs. A megszólalási arányok beállítása kreatív terület és nagyon szomorú lenne, ha mindenki ugyanúgy bánna vele.mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 13:47A felvételi hibák alatt az ideálistól eltérő arányokat értem elsősorban. Túl hangos vagy halk...
-
mikro makro
- Nincs visszaút

- tottyi
- Hazajáró lélek

-
mikro makro
- Nincs visszaút

- tottyi
- Hazajáró lélek

-
mikro makro
- Nincs visszaút

- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 456
Újratervezés
-
mikro makro
- Nincs visszaút

- tottyi
- Hazajáró lélek

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.12.16., kedd 14:20-kor.
Ok: Off miatt
-
mikro makro
- Nincs visszaút

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.12.16., kedd 14:10-kor.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pár éve az aktív sugárzók megjelenésekor elterjedt ez a tévhit és sajnos a mai napig is tartja magát. Miként a grafikus monitoroknak, a stúdiós hangsugárzóknak is feladata, hogy valós paramétereivel, minimális torzítással mutassák meg a vizsgált anyagot. Mivel nem tudják eldönteni, mi számít "felvételi hibának", nem is tudják azokat forszírozni.mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 10:11Mivel az általad használt modell pont arra van kitalálva és abban tartozik a világ élvonalába, hogy őszintén feltárja a hallgatójának az összes hibát, ami csak a felvételen van, hogy aztán azt orvosolni lehessen az utómunka során...
Valahol ez lenne a HiFi hangsugárzók feladata is, csak nagyon kevésnek sikerül teljesíteni és ez a probléma nem merül ki abban, hogy elfedik a hibákat.
Szívesen megkérdezném, számodra mi számít felvételi hibának, de ezzel bizonyosan szétvernénk a topikot.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Kb olyan 2.8 meteres haromszog van szoval ennyire van tolem a hangfal eleje, az mar majdnem 3 meter. :) En meg nem talalkoztam olyan zenevel ahol zavaro lenne a felvetelbol szarmazo hiba. Ahogy fejlodik a rendszer egyre jobban hallhatoak ezek de nem zavaroan (szamomra). Meg digitalisan eloallitott electronikus zenekben is hallhatoak ilyen "anomaliak" de egyenlore ott sem zavar. Elengedtem a tokeletesseget. :)mikro makro írta: ↑2025.12.16., kedd 10:11Ha közelebb lennél, élnék vele, köszi a lehetőséget.
Ha nagyon 'audiofil' zenéket hallgatsz túlnyomó részben, ott valóban viszonylag kevés keverési hibába lehet belefutni. Mivel az általad használt modell pont arra van kitalálva és abban tartozik a világ élvonalába, hogy őszintén feltárja a hallgatójának az összes hibát, ami csak a felvételen van, hogy aztán azt orvosolni lehessen az utómunka során - ezért kérdeztem, illetve amiatt, mert a képen egy viszonylag közeltéri hallgatás képe sejlik fel.
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Ha közelebb lennél, élnék vele, köszi a lehetőséget.
Ha nagyon 'audiofil' zenéket hallgatsz túlnyomó részben, ott valóban viszonylag kevés keverési hibába lehet belefutni. Mivel az általad használt modell pont arra van kitalálva és abban tartozik a világ élvonalába, hogy őszintén feltárja a hallgatójának az összes hibát, ami csak a felvételen van, hogy aztán azt orvosolni lehessen az utómunka során - ezért kérdeztem, illetve amiatt, mert a képen egy viszonylag közeltéri hallgatás képe sejlik fel.
- tottyi
- Hazajáró lélek

En nem nagyon hallok felveteli hibat vagy nem bant ha olyat hallok ellenben ku..a jol szol a rendszer. Nyugodtan gyere el es megfulelheted es magad eldontheted, hogy milyen egy ekkora hangfal egy ilyen szobaban.mikro makro írta: ↑2025.12.15., hétf. 19:01Ezek a nagy dög stúdiós atc midfieldek nem dobálnak bele az arcotokba túl sok felvételi hibát ? Ezeket 3-4 méterről szokták hallgatni masteringhez, mennyire élvezhető egy ilyen egy kisebb szobában ?
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Ezek a nagy dög stúdiós atc midfieldek nem dobálnak bele az arcotokba túl sok felvételi hibát ? Ezeket 3-4 méterről szokták hallgatni masteringhez, mennyire élvezhető egy ilyen egy kisebb szobában ?
- tottyi
- Hazajáró lélek

Igen, tudom. :(