Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Soundbarok

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1246

Re: Soundbarok

Hozzászólás Szerző: Tul »

A frontra kihúzott bar szerintem minden esetben jobban fog szólni. A szabadabb, visszaverődésmentesebb áramlás előnyös.
Ha fentre teszed a TV fölé, ez egy érdekes kérdés. Nekem a hagyományos házimozinál évekig úgy volt, szerettem. Hogy egy soundbar mit csinálna.. Szerintem az sem lehet rossz, bár a térélményt erősen befolyásolja majd.
rTom írta:
2025.05.11., vas. 20:11
Van hallható különbség a médiabútoron álló tv esetén, ha soundbár front síkja a bútor fronjáig van kihúzva ill. ha a tv képernyőjének síkja alá, azzal egyvonalba van betolva?
A tv feletti- döntött- elhelyezéssel van tapasztalata valakinek? ( Nálam ott kvázi szabad térben lenne, minden reflektáló felülettől a legtávolabb, kivéve a képernyőt.)

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Van hallható különbség a médiabútoron álló tv esetén, ha soundbár front síkja a bútor fronjáig van kihúzva ill. ha a tv képernyőjének síkja alá, azzal egyvonalba van betolva?
A tv feletti- döntött- elhelyezéssel van tapasztalata valakinek? ( Nálam ott kvázi szabad térben lenne, minden reflektáló felülettől a legtávolabb, kivéve a képernyőt.)

csizo65
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csizo65 »

Sajnos,nincs lehetőségem meghallgatni egyiket sem,bár szerintem a valós tulajdonságokat az otthoni helyén adja.Nagyon valószínűleg a Sony szett lesz,mert a Sonos árában a Sonyhoz kapok egy SW5 subot is.Fázok egy kicsit a Sonostól nem csak a szofver problémák miatt hanem,hogy inkább IOS-re gyúrják a Trueplay alkalmazást.Samsung 990D szériás szettről váltok.Megmosolyogtató az "F" szériás 619.000ft-os ára.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

A szubjektivitásra egy egészen szemléletes példa ez a két távirányító. 80eFt vs. 10eFt. 80-ért semmit nem tud, csak hangerőt állítani és némítani. 10-ért mindent tud, amit érdemes (még mindig nem egy Harman Kardon-féle tényleg teljes körű kontroll, de nagyon jó).
Melyik a jobb? Hát persze, hogy a 10k-s.
Valójában meg sokkal jobban szereti mindenki, még a gyerekek kezéből sem esik ki a Devialet, annyira imádják. Összehasonlíthatatlanul jobb, ráadásul praktikus is, mert akár falra is fel tudod tenni (pl. a kanapé mögött nekünk vannak fa gerendák, ahol eleve van pár vezérlő) és akkor sosem tűnik el, meg ha sikerül olyan helyre rakni, ahol a lehallgató alkalmatosság minden pontjáról elérni, még kényelmes is - de persze le is veheted és viheted magaddal.
Szóval nehéz ez, na.

IMG_6205.jpeg

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem leginkább “vagy nem”.
Hangról egy szó sem esik, nettó mérés az egész. Ez sok szempontból hasznos és vannak ott nagyon szuper és értékes információk. De sajnos a valós hangzáshoz nem sok köze van az ottani eredményeknek. Ezt számtalanszor tapasztaltam saját eszközökkel is - bár eleve abszurd, hogy egy 100eFt-os büdzsé eszközt jobbra értékelnek, mint egy 400eFt-os, azonos konszernben lévő prémium márkájuk másik modelljét. Persze, a büdzsé 100-ért ad egy gyengus szubot, az náluk már nagyon sok plusz pont, szemben a 4x annyiba kerülő és valóban sokkal jobb hangú, szub nélküli társával (amihez persze lehet és kell is venni szubot). Egy barátom szerint ezek az ajánlások és összehasonlítások valami generált írások, nem ember általi (ezzel együtt szubjektív) értékelések.
Csatlakozók száma, kodekek, hálózati funkciók, atmos (azon a szinten semmit nem érő minőségben), dizájn és máris 5 tétel a hatodikkal, a hanggal szemben. És persze nyer a mindentudó rosszabb hangú az összehasonlításban. Durván sok reddit téma van arról, hogy mennyire kell fenntartásokkal kezelni az ottani értékeléseket. Ha valakinek ez megy és tényleg csak a számokból valóban kiolvasható tulajdonságokat monitorozza itt, akkor nagyon hasznos. Csak az ottaniak alapján vakon dönteni azonban szerintem óriási hiba. Egyben magyarázat a Samsung lázra.
És nem, nem a Samsung soundbarok rosszak szerintem - de azt elhinni, hogy 4-ed áron jobb hangot kapsz, mint bárkinél (hangsúlyozom, akár konszernen belül is), nem szabad komolyan venni.

Egyébként TV-k esetében már sokkal jobb ez a megközelítés. Ott kevesebb a szubjektív tényező. Abban kiemelten nagyon hasznos az rtings.
Shimano írta:
2025.05.11., vas. 18:16
Rtings.com.Ott elég részletesen kiveséznek mindent,lehet segítség lesz a választásban,vagy nem.
Nem tudom mennyire független az az oldal,de sok tesztet végeznek.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

csizo65 írta:
2025.05.11., vas. 16:47
Örülök,hogy lett egy soundbar topik.Végre egy hely ahol nem a Samsung a fő irány.Éppen most vagyok soundbar vásárlás előtt és olvasgatom a teszteket,de nem tudok dönteni,hogy melyikbe invesztáljak.Sonos Arc Ultra+Era300 vs. Sony Bar9+SA-RS5 kombó van tervbe véve,de annyi tesztet olvastam/pro és kontra/,hogy teljesen elvesztem benne,hogy melyik legyen a befutó.Átlagos felhasználó lévén csak a fülemnek hinnék.
Rtings.com.Ott elég részletesen kiveséznek mindent,lehet segítség lesz a választásban,vagy nem.
Nem tudom mennyire független az az oldal,de sok tesztet végeznek.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos egyiket sem ismerem. De a Sonyban én egyre jobban hiszek az utóbbi időben.

A Sonos Arc Ultra nekem kicsit hasonlóan hype szagú, mint a Samsung barok. De ismétlem, ez csak érzet, meghallgatás és tapasztalat nélkül.

Ha sikerül meghallgatnod valamelyiket, esetleg mindkettőt, feltétlenül mesélj majd róla.
csizo65 írta:
Éppen most vagyok soundbar vásárlás előtt és olvasgatom a teszteket,de nem tudok dönteni,hogy melyikbe invesztáljak.Sonos Arc Ultra+Era300 vs. Sony Bar9+SA-RS5 kombó van tervbe véve,de annyi tesztet olvastam/pro és kontra/,hogy teljesen elvesztem benne,hogy melyik legyen a befutó.Átlagos felhasználó lévén csak a fülemnek hinnék.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Jaja. Azok a fránya rtings eredmények megtévesztőek :) (Mármint komolyan.)
csizo65 írta:
Örülök,hogy lett egy soundbar topik.Végre egy hely ahol nem a Samsung a fő irány.

csizo65
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: csizo65 »

Örülök,hogy lett egy soundbar topik.Végre egy hely ahol nem a Samsung a fő irány.Éppen most vagyok soundbar vásárlás előtt és olvasgatom a teszteket,de nem tudok dönteni,hogy melyikbe invesztáljak.Sonos Arc Ultra+Era300 vs. Sony Bar9+SA-RS5 kombó van tervbe véve,de annyi tesztet olvastam/pro és kontra/,hogy teljesen elvesztem benne,hogy melyik legyen a befutó.Átlagos felhasználó lévén csak a fülemnek hinnék.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Apaci72 írta:
2025.04.25., pén. 10:08
Köszönöm szépen, hogy belevágtál és leírtad a tapasztalataidat!
Bár már két REL után lemondtam, hogy szubot párosítsak az Ambeo mellé, lehet teszek mégis egy próbát márkán belül... ;)
Neked alapvetően mi volt a probléma szub fronton? Már korábban is írtad, hogy nem lesz könnyű menet, készüljek fel :) Mi nem klappolt nálad?

Apaci72 írta:
Tehát ha megvásárolod, nem fogsz többet visszajárni a kereskedőhöz vásárolgatni mindenféle kütyüt, mert hajt a hifibogár...
Véleményem szerint, kereskedői/üzleti szempontból, nemigazán előnyös egy ilyen készüléket promóztatni/bemutatni (valójában mit is tud).
Gondolod, hogy szándékosan mutatnák rosszabb arcát a terméknek? Ez azért elég rizikós dolog, mert én pl. azzal a lendülettel mondtam le a Sennheiser összes soundbarjáról, mikor meghallottam a Max-ot. Mert ha a csúcs, amit a gyártó ki tud préselni magából, olyan.. Akkor milyen lehet a többi, olcsóbb, kisebb? :)
Apaci72 írta:
Zárójelben, csak annyi, hogy pár hónapja szászkilencvenegynéhányezer forintért árulta vmelyik webáruház...
Na igen. Ezekről jellemzően lemaradok :smile29:

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Zárójelben, csak annyi, hogy pár hónapja szászkilencvenegynéhányezer forintért árulta vmelyik webáruház...
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm szépen, hogy belevágtál és leírtad a tapasztalataidat!
Bár már két REL után lemondtam, hogy szubot párosítsak az Ambeo mellé, lehet teszek mégis egy próbát márkán belül... ;)
Valószínűleg az akusztikát kellene elsősorban rendbe tenni, de mivel a közeljövőben költözés lesz, ezzel már nemigen akarok itt foglalkozni.
Néhány gondolat erejéig visszatérve a hifi show-n tapasztaltakra. Az hogy valaki megvásárol egy ilyen all-in-one készüléket, akár végállomás is lehet. A tápkábelen kívül nem kell hozzá semmi "upgrade". Nem kell összekötő kábeleket, alátéteket, stb. vásárolni/cserélgetni, kísérletezgetni, mert így ahogy, teljesen rendben van ár/érték tekintetében. Tehát ha megvásárolod, nem fogsz többet visszajárni a kereskedőhöz vásárolgatni mindenféle kütyüt, mert hajt a hifibogár...
Véleményem szerint, kereskedői/üzleti szempontból, nemigazán előnyös egy ilyen készüléket promóztatni/bemutatni (valójában mit is tud).
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Vettem egy Ambeo Subot is. Érdekelt, hogy milyen, mert a legtöbb helyen nem voltak tőle elalélva, illetve a többször említett Hifi Shown én is kiábrándultam belőle. De mivel a Max is parádésnak bizonyult itthon, így nem tudtam ellenállni, nagyon hajtott a kíváncsiság :smile29:

Óriási dobozban jött, de kellemesen pici maga a hangsugárzó. A teteje nagyon otthonos, igényes szövet, szép rajta a logo. Az elején lévő Sennheiser Ambeo felirat viszont nagyon olcsó, sima festés. Parádésan jó a csatlakozók alsó elhelyezése, így a kábelek a földre fekve tudnak nagyon diszkréten kijönni alóla. Nem is értem, miért nem csinálja így minden gyártó. A Maxhoz hasonlóan itt is nagyon puha gumi lábakon áll a doboz, nem kell alájuk IsoAcoustics pogácsa, mert a saját lábain is ki tudom mozgatni +/- 0,5cm-t úgy, hogy a lábak az eredeti helyükön maradnak.

A hangja egészen rendben van. Még bejáratós, nem volt agyonhajtva eddig, de az első benyomások pozitívak. 20 centis zárt létére nagyon mélyre megy, partiban van az Enchant szubjával, ami nagy szó. Kellően precíznek is mondható, bár azért kicsit vékony dongájú. Olyan száraz a hangja így a szettnek, ha ez eléggé szemléletes jelző. Szépen összeérnek a Max-szal, de amint átkapcsolok szub összeállításra (válthat a user az appban, hogy standalone, vagy bar + sub módban szeretné-e használni a soundbart), az alsó közepek és felső mélyek visszafogottabbak lesznek, megnyílik a felső közép és magas, amellett, hogy sokkal kiterjedtebb a szub tartomány. Picit loudness utánérzésem van. Hamar megszokható és nincs hiányérzetem általánosságban, csak direkt váltásban feltűnő ez.
A KEF Q400B-vel olyan kompaktabb, dögösebb volt, viszont ott nem ért olyan szépen össze a 2 hangsugárzó (nagyon magasra kellett engedni a váltási frekvenciát a szubon, ami miatt túlhangsúlyos lett a KEF, ha elég mélyet akartam).

Egy dolgot tudok felhozni, ami viszont botrányos.
Mert itthoni körülmények között nekem tényleg szép hangja van és tetszik, szinte beleszerettem, ahonnan lehet ám leesni. Odaguggoltam mellé és nézegettem, hogy miért írja mindenki, hogy a Max mellé (sőt, a Plus mellé is) ez már kevés, jobb dukál. Aztán megfogtam, elbillentettem és jó hifista módjára körbekopogtattam: ezzel megvilágosodva, hogy mi a nagy méltatlankodás oka. Kong, mint a Wartburg kasztni. Vagy mint a műanyag WC tető.. Amíg csak hallod, meg látod, totál rendben van. Amint kéz közé veszed és kopogtatod, elneveted magad. Feltéve, ha másé. Ha a tiéd, akkor sírsz :D Olyan szinten olcsó hatású és NEM merev műanyag, hogy huhh. Az alja szerintem még ki is pupojkásodik, ha rendesen meghajtja az ember, annyira műanyag :D

Hát ilyen ez. Biztosan jól ki van találva, mert tényleg jól szól. Szép új világ. Az új Camry-m is 4 litert fogyaszt ideális körülmények között, meg erős is, de az ajtajai nagyon nem úgy záródnak, mint egy 10-15 évvel ezelőttinek. Én mondjuk el tudok vonatkoztatni attól, hogy valami "optimalizált" anyagfelhasználással készül, ha a végeredmény tényleg jó. A kocsinál és az Ambeo Subnál is ezt érzem, szóval maradnak :smile53: De hogy anyagra nem érzed egy 300eFt-os eszköznek, az tuti.

IMG_6124.jpeg
IMG_6125.jpeg
IMG_6126.jpeg
IMG_6127.jpeg

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Megtalálták a végleges helyüket. És mindkettő marad :napsut:
Ahol vannak, ott nagyon jók, annak ellenére, hogy nagyon mások.

IMG_6080.jpeg
IMG_6041.jpeg
IMG_6042.jpeg

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Soundbar hangban jártasak segitségét kérnem:
TCL Q75 soundbar hdmivel ( egy régebbi audioquest, nem 2.1es kábel)csatlakozik egy Sony tvhez. Bármilyen beállitásnál pl beszéd vagy zene alatt sustorgó, kutymorgó hangot hallat minta a háttérből szólna. Ha nincs jel akkor csend van. Próbáltam minden hangmódot, mindig jelentketik. Mivel 2.0-ás hifihez szokott a fülem eléggé idegesitő. Mi lehet az oka??

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Egy barátommal csináltunk egy rövid tesztet fent, ahol a Dione, az Ambeo Max és az Enchant 1300+szub lett összehasonlítva.
A Devialet állított pozícióban, ezt talán már mondanom sem kell - mert sokkal jobb úgy a hangja. A fenti, gipszkarton szobában volt lehetőségünk a szeánszra. Ez a kongósabb, kényesebb szoba. Ahogy jeleztem, fogok a tégla/vályog részben is tesztelni, ezzel is mankót adva másoknak és rávilágítva az eltérésekre, hatásokra.

Az eredmény meglepő volt számomra és a dilemmám csak fokozódott :D

Tömören:
A HK a 2 csúcs barhoz képest vékony hangú volt, nem volt benne annyi energia és nem volt olyan erős teste. Felmerült bennem, hogy dekódolási problémák is lehettek a dolog mögött, mert nem volt beállítva a forráson az Atmos formátum lekeverése 5.1-re - a HK pedig ugye csak azt tudja kezelni. Mindenesetre megbizonyosodhattunk róla, hogy a magas ár és a felső kategória ez esetben nem csak délibáb, valóban kapsz pluszt a pénzedért.

Mozin, eredeti hangsávval (nem közelmikrofonozott magyar szinkronnal) egyértelműen a Dione bizonyult jobbnak. Sokkal (!) erősebb lábakon áll, sokkal (!) mélyebbre megy és az egész előadás valahogy combosabb, erőlködésmentesebb volt. Brutál jó volt igazából. Sodró, erőteljes, dinamikus, nagyon karakteres beszédhangokkal, teljesen jó térélménnyel. A hangulati elemek, a felcsendülő zenei betétek, a morajok, a helikopter rotorjának bubbogása.. Hidegrázós.
Vagány.

Az Ambeo Max ezt az energiát nem hozta, szenvedett szub nélkül azonos hangerő mellett. Nem volt eszement bömböltetés, de egy otthoni mozizós hangerő igen. Nem véletlen, hogy van rajta mélysugárzó csatlakoztatási lehetőség, érezték ők ezt. Ez is egy nagyon jó hang, önmagában kenterbe veri a legtöbb soundbart, még komplett szetteket is, de egymagában kicsit izzadtságszagú volt az akció jeleneteknél. Ez egy tisztább, ahogy korábban fogalmaztam, szikrázóbb megszólalás. Több magassal, kevesebb alsó tartománnyal. Totálisan hozza a felsőbb kategóriás márkán belüli fejhallgatókra jellemző karaktert (HD800S). Minőségi, eszméletlen teres és az eseményekbe bevonó (Ambeo mód) karakter, gyomrozás nélkül.
Precíz, elegáns.

Szinkronos filmeknél egyébként a Max sokkal élvezhetőbb, totál nyitott és teljesebb magastartománnyal - a Dione itt nem remekel annyira, mert a karakteres beszédhangok az egyértelműbb közép- és kissé visszafogott magasak miatt olyan élvezhetőek, de ha közelmikrofonozott sziszegő betűk pattannak ki a színész száján, akkor enyhén fedettnek érződik közvetlen összehasonlításban. A "közvetlen összehasonlítás" fontos kiegészítés, mert mindkettő remek, ha nem A/B tesztelsz és nem viszonyítasz.

A HK a külön szub miatt alul egy picit erősebb volt még a Dione-nál is, de higgyétek el, a Dione magában is tökéletesen elég mélyben, erőben. Számomra ez még mindig mágia..
A HK tere széltében továbbra is nagyobb volt, bár ez lehet, hogy azért érződött így, mert ott viszont vertikális irányítottság nem volt, jobban feltűnt, hogy mennyire megölel a hang oldalról. Tehát az arányok inkább széltében tolódtak ki, mintsem buborékba téve érződtek az események. De úgy, hogy a mérete és a hangszórók száma alapján sehol nincs a másik kettőhöz képest, becsületes munka, továbbra is best-buynak tartom, tartjuk.

Zenén fordult a dolog, itt a HK (bár ezt már csak egyedül teszteltem) nem volt egyenrangú vetélytárs.
A Dione nem rossz, de teljesen középszerű. Valahogy így képzeli az ember a lelki szemei előtt, mikor azt olvassa egy általános soundbar tesztben, hogy "mozin elképesztő, amit művel xy cucc, rengeteget fejlődött a technika, már teljes értékű eszközként tekinthetünk rá, nem csak szükségmegoldás, de zenén azért nem veszi fel a versenyt egy komponens sztereó szettel".
Ellenben az Ambeo Max totális meglepetés volt. Kristálytiszta, artikulált, teres, és ütős!! Itt állt össze az egész, itt nem hiányzott semmi, ha nem dum-dum zenét hallgattál. Nyilván rapre, meg low-bassre nem az igazi, de hangszeres tartalmaknál, akár egy nagyzenekarnál, akár egy szóló gitárnál, vagy poposabb, dallamosabb zenéknél őrületesen jó. Nekem itt szigorúan Ambeo mód off és zene állásban a hangzáskép. Minden más csak rontott rajta, visszhangosította.

Kijelenthető tehát, hogy (véleményem szerint) a két csúcs bar közül egyik sem jobb igazán a másiknál és innentől ízlés kérdése minden. Amennyire bennem van a Dione mozis produkciója, annyira megmaradt bennem a Max zenéje. Nagyon jó termékek. Az Enchant pedig egy jó kis mindenes, amit használtan harmad áron megkap az ember a nagyokhoz képest és ez ár/érték arány győztessé teszi.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Biztos vagyok benne, hogy maradni fog.
És ahogy bejáratódik, egyre jobb lesz.
A gyári tápkábel cseréje után még tisztább/részletesebb lett a hangzása, ez a jó minőségű forrásoknál hallható igazán.
A mélyláda választása nem lesz egyszerű hozzá a korábban említett kompromisszumok fényében.
A gumitalpról annyit csak, hogy natúr fa felületen nyomot hagy.

Hajrá, várjuk a fejleményeket!

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Végülis ma megjött az Ambeo Max. Nem haboztam bekötni, meg is osztanék pár gondolatot.
Legfőképpen azért, mert a cucc jó :D
Tudom mit írtam lentebb, viszont kiemelnék egy fontos sort: "Ott valami nagyon el volt rontva. Zéró, azaz zéró mélyhang és dinamika volt, dacára annak, hogy szólt a mélyláda." Mostmár biztos, hogy ott tényleg el volt rontva valami. A Shown is, meg utána a bemutató teremben is. Érthetetlen.

Ezt egyelőre csak a fenti szobában tudtam meghallgatni, mert lent folyik az átépítés.

Itt is pár negatívum először:
- Óriási. Behemót és irdatlan nehéz. Kitakar a TV-ből minden átlagos setup esetén. Tudja ezt az ember a tesztek és a számok alapján is, de valahogy, amikor élőben megláttam, sokkolt.
- Az Ambeo logo 1%-os fényerősség mellett is túl fényes sötétben. Nem értem miért nem lehetett jobban halványíthatóra csinálni. Gondolom, hogy a legtöbbeket ez nem zavarja, engem kinyír, hogy ott világlik. Ha meg inaktívvá teszem, akkor nem tudom, hogy melyik forráson van be-, vagy épp kikapcsolva.
- Drága. Drágább, mint a Dione, ami azért nem kis teljesítmény. Ráadásul most emeltek az árán egy combosat.

Pozitívumok:
- Nagyon világos, tiszta hangja van. A Dione fektetve nem jó, állítva nagyon sokat javult, de a hiányolt szikrázás a fenti szobámban nem volt meg (lent igen, ahogy ezen egy korábbi hsz-ben csodálkoztam is, vajon mitől lehet ez). Ez még egy lapáttal rátesz még az állított Dione-ra is. Nem tudom, hogy ez mennyire lesz jó a nappaliban, lehet, hogy ott már majd átesik a ló másik oldalára és elvékonyodik, de ami szintén nagyon jó benne, hogy itt lehet állítani a hangszínt. Így akkor is van remény, ha alapból nem hozza az elvártat.
- Az Ambeo módot annak ellenére, hogy a demókon nem tetszett a bar hangja, korábban is méltattam. Itthoni körülmények között kifejezetten jónak tartom. Számomra furcsa mód nincs meg benne az a mesterkéltség, amit emlegettem. Megmaradnak a dialógusok tisztának, ahogy a basszusok is határozottak, tényleg csak a teret tágítja ki, minden zavaró homályosítás és mosás nélkül. Sőt, igazából még tisztább is lesz minden érdemi esemény. Az Apple Spatial Audio-ja hasonló az AirPods Maxommal - jobb vele tartalmat hallgatni, mint nélküle. Tisztább, a térben jobban definiált, természetesebbnek ható, visszhangmentesebb lesz a hang.
- Van távirányítója, amin kközvetlenül elérhető minden hangzásmód, amit a telefonon egyénileg testre tudsz szabni. Egyesével, mindet. Meg van kijelzője is, ami kellemesen informatív.
- Apróság, de nem gagyi zörejeket játszik le, hanem kellemesen minőségi hangokat szólaltat meg ki és bekapcsolásnál, módválasztásnál, stb.
- A gumitalpak, amiken áll, brutál rugalmasak. Kiváltja az IsoAcoustics pogácsákat, olyan, mint az SVS Soundpath. Figyelmes részlet ez is.

Összességében felül kell írjam magamban azt a tapasztalást, amit korábban átéltem, mert NEM vékony a hangja és NEM erőtlen. Sőt, kifejezetten ügyes. Nincs benne annyi energia, mint a Devialet-ben, azonban tisztább, zavaró hatásoktól mentes a hangja a fenti, kényes gipszkarton szobában.
A mélyei kellemesek, el tudom fogadni, hogy van, akinél (és ahol) nem kell mellé mélyláda, de nekem hiányzik még egy kicsi a tökéletességhez.

Részletes összehasonlítással pár hét múlva jelentkezem, addig járatom mindkettő új bart.

IMG_5961.jpeg
IMG_5960.jpeg

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Szívás..? :smile30:
Kellemetlen. Nagyon. Ugyanakkor pozitív, hogy a Samsung csinál firmware frissítéseket a soundbarokra is. Az ugyanabban a csoportban lévő Harman/Kardonokra még sosem jött semmi :D
new_dualcs5000 írta:
2025.03.17., hétf. 21:28
Üdvicsek!

Erről mi a véleményed?
(nekem sajna pont ez van a tv alatt...)

https://24.hu/tech/2025/03/15/samsung-h ... -problema/

new_dualcs5000
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 226

Hozzászólás Szerző: new_dualcs5000 »

Üdvicsek!

Erről mi a véleményed?
(nekem sajna pont ez van a tv alatt...)

https://24.hu/tech/2025/03/15/samsung-h ... -problema/

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Ahogy írtam, szerdán jön az új Ambeo Max. Akkor már valami benyomásom feltétlenül lesz a teszt hitelességéről, jelzem is, hogy mit tapasztalok. Bár ez továbbra is csak az én fülem. Úgyhogy hívok majd pár barátot validálni :smile49:
Nagyjából 2 hét, mire megjön az új bútorzat a nappaliba. Festés, bútorozás és egy szép nagy, átfogó, részletes összehasonlítás várható utána a következő résztvevőkkel:

Sennhesier Ambeo Max
Devialet Dione
Harman Kardon Enchant 1300
Harman Kardon Citation Bar, Sub S, Surround (van nagy szub is, de az ide sok, nem érzi jól magát)
Apaci72 írta:
2025.03.17., hétf. 15:41
Ezt korábban kellett volna látnom, nem tudom mennyire hiteles...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HSHsiF6JCeo[/youtube]

Addig is egy másik kedvencem, a JBL Bar 5.1

Ez nem az egy rúdban minden csatorna koncepció, hanem az első levehető hátterekkel rendelkező JBL modell.
Kép

Nem találtam a képeim között, úgyhogy itt van a hirdetés, amiben eladtam: viewtopic.php?f=123&t=164702&p=2633630& ... 1#p2633630
Az ott leírtakat berakom ide, mert minden szavával egyetértek :P

"Nagy soundbar fan lettem, amit ennek a szettnek köszönhetek :)
Azóta vettem egy Bar 9.1-et is, illetve ma érkezett meg az Enchant 1300. Tehát, bármennyire is a szívemhez nőtt, ennek már nincs itthon küldetése. Azonban, főleg a kötődés okán, amit kiváltott, nem bánom, ha tartaléknak a dobozában fog pihenni, pofátlan alkuba nem megyek bele :smile32:

Szeparált 5 csatorna és egy szub. Igazi, valódi házimozi, miniatűr méretben. Nem virtuális térhatás, nem kell hozzá szimmetrikus szoba a visszaverődések miatt, egyszerűen csak leteszed, leveszed róla a vezeték nélküli, akksis háttereket, beméreted a mikrofonjával és soha többé nem lesz panaszod :smile29:
Sehol egy kábel, sehol egy tipli a falba.. Ha TV-zel, egy rúd, ha mozizol, kirakod valahová a háttereket és kész. Zseniális koncepció.

A hangja JBL-esen dögös, tiszta. A szub egész megdöbbentő, nem egy átlagos soundbar szintje. 25cm-es membrán, ami lefelé sugárzó mivolta okán nagyon komoly és öblös mélyekre képes. Rendesen jó! Szerintem egyáltalán nem kompromisszumos megoldás egy belépő szintű normál házimozihoz képest.
Hangerő is bőven van, érdemes komolyan venni.

Műszakilag kifogástalan. Soha egy pillanatra nem volt gond sem a wireless-es mélysugárzóval, sem a wireless-es hátterekkel. Az ARC és CEC is hibátlan, minden TV-vel remekül működik együtt."

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezt korábban kellett volna látnom, nem tudom mennyire hiteles...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HSHsiF6JCeo[/youtube]

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Amiket írtam, azok a hálószobámba installált helyzetet jellemezték, fektetett elrendezésben.
Levittem a nappaliba, ahol több tesztet is végeztem.

A hálószoba egy tetőtéri szoba, ami fa födémre, gipszkarton felépítménnyel készült. Alul 40-50cm közetgyapot a födémben, de a falak és a tető is végig gyapottal vannak töltve. Nyel elég rendesen bizonyos frekvenciákat, ugyanakkor 200-400Hz között erős kiemelést mutat (kong a gipszkarton).
A nappali tégla és vályog, sokkal egyenletesebb akusztikával, bár méretben nagy eltérés nincs.

Hát, a különbség ég és föld. Megjöttek a magasak (ez nagyon különös), a néha érezhető dobozhang eltűnt. Fura, hogy pl. az Enchant ugyanúgy jól érzi magát fent is, mint lent, a Dione nem. Azonban lent, a tégla környezetben valami fenomenális a hangja filmeken. 1-2 hét múlva át lesz rendezve a hely, eltűnik az a mindent beárnyékoló vitrin bal oldalról - akkor a TV alá fel is fúrom majd a falra. Egyébként a mélyhangsúlyos előadás továbbra is megmaradt, de ez egy elég komoly dögösséget ad a hangjának. Így, hogy előkerültek a magas hangok, illetve a gömb center sem kopogós hangú már (járattam is, de leginkább a szoba, vagyis az akusztikai környezet változása miatt lett jó), nagyon bejön az egész. Élmény a filmnézés rajta. Karakteres, dögös, húsos, nagyon hangulatos.
Zenére még nem állt össze, de járatom, hátha finomodik a dolog.

Fontos, hogy mindezt állítva produkálja :D Fektetve továbbra is érezhető számomra némi hátrány.

IMG_5939.jpeg
Tul írta:
2025.03.10., hétf. 12:16
Akkor hát Devialet Dione.

Összességében egy jó termék, de az új ára nem tükrözi a hangminőségét.
....
Részemről inkább, mint mérnöki bravúr, mintsem reprodukálhatatlan hangminőség, amit látok benne. Engem lenyűgöz és jó érzés birtokolni, annak ellenére, hogy vannak nyilvánvaló hiányosságai, melyek nagy része talán meg is oldódik a falra helyezéssel, ha elnyeri a végleges helyét.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: rTom »

Tul írta:
2025.03.13., csüt. 09:05
Huhh, hát ez egy elég nyakatekert megoldás lenne, de totál értem a miértjét.
Nem akarok ezen lovagolni minden hozzászólásban, de a Node-nak is van egy késleltetése (ahogy olvasgatom, 50ms, bár én többnek éreztem, mikor azzal próbáltam kihangosítani a keverőmet és nagyon nem akkor állt meg a hang, amikor megnyomtam a pause-t :) ), a soundbarnak is lesz és ha ezek összeadódnak, ott lehet komoly csúszás és akkor a MiniDSP még benne sincs a képletben. Azt, hogy a digit kimeneten mennyi a késleltetése a Node-nak, nem tudom. Egy biztos, ezzel én nem rizikóznék, mert elég kiszámíthatatlan lesz a végeredmény. Ha ragaszkodsz a Node-os rendszerhez, a legjobb megoldás talán tényleg az lenne, amit te írtál, hogy egy aktív hangsugárzót megpróbálsz odatenni, de szerintem feltétlenül kérj kölcsön valakitől, mielőtt pénzt adsz ki rá, mert nem hiszem, hogy egységes lesz a megszólalás. Én akkor már inkább egy kisebb AVR-t vennék, meg egy olyan centert, amilyen sztereó hangsugárzóid vannak. Vagy egy jó soundbart ;peace;
rTom írta:
2025.03.12., szer. 21:10
Tul írta:
2025.03.12., szer. 20:35
A4V-im voltak, meg most A8H-k :smile28:
De aktív hangsugárzókból még nem építettem mozit, így az általad kérdezett verzióról sem tudok nyilatkozni. Igazából úgy 8-9 éve lecsengett nálam a komponens rendszerű mozizás, akkor tértem át a soundbarokra. Amikhez meg eleve lehetetlen ilyen kiegészítés.

Mondjuk van itthon Citation szett, ott meg lehet azt oldani, hogy a bar csak center legyen, a frontok a Towerek, a hátterek meg maradnak ugyanúgy a surroundok. Jelenleg nekem a bar a jobb/center/bal csatorna is.

IMG_5886.jpeg

IMG_5887.jpeg
A Tv alatt nekem egy Node van. Annak coax kimenetéről egy fiókban pihenő MiniDSPt meg tudnék hajtani, csak egy jó aktív analóg bemenetes center v. sounbar kellene mellé.

Nekem vlogoknál ill. a magyar szinkronos filmeknél hiányzik nagyon. Ezeknél valahogy mindig felborul a tonalitás, az érthetőség rovására.

Tudsz ajánlani egy középfrekvencián kiemelkedően teljesítő soundbart " csak centernek", a szolgáltatások éppen ezért nem is érdekesek.
Köszi a tanácsot. A többszörös késleltetést problémáját nem gondoltam át!

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Huhh, hát ez egy elég nyakatekert megoldás lenne, de totál értem a miértjét.
Nem akarok ezen lovagolni minden hozzászólásban, de a Node-nak is van egy késleltetése (ahogy olvasgatom, 50ms, bár én többnek éreztem, mikor azzal próbáltam kihangosítani a keverőmet és nagyon nem akkor állt meg a hang, amikor megnyomtam a pause-t :) ), a soundbarnak is lesz és ha ezek összeadódnak, ott lehet komoly csúszás és akkor a MiniDSP még benne sincs a képletben. Azt, hogy a digit kimeneten mennyi a késleltetése a Node-nak, nem tudom. Egy biztos, ezzel én nem rizikóznék, mert elég kiszámíthatatlan lesz a végeredmény. Ha ragaszkodsz a Node-os rendszerhez, a legjobb megoldás talán tényleg az lenne, amit te írtál, hogy egy aktív hangsugárzót megpróbálsz odatenni, de szerintem feltétlenül kérj kölcsön valakitől, mielőtt pénzt adsz ki rá, mert nem hiszem, hogy egységes lesz a megszólalás. Én akkor már inkább egy kisebb AVR-t vennék, meg egy olyan centert, amilyen sztereó hangsugárzóid vannak. Vagy egy jó soundbart ;peace;
rTom írta:
2025.03.12., szer. 21:10
Tul írta:
2025.03.12., szer. 20:35
A4V-im voltak, meg most A8H-k :smile28:
De aktív hangsugárzókból még nem építettem mozit, így az általad kérdezett verzióról sem tudok nyilatkozni. Igazából úgy 8-9 éve lecsengett nálam a komponens rendszerű mozizás, akkor tértem át a soundbarokra. Amikhez meg eleve lehetetlen ilyen kiegészítés.

Mondjuk van itthon Citation szett, ott meg lehet azt oldani, hogy a bar csak center legyen, a frontok a Towerek, a hátterek meg maradnak ugyanúgy a surroundok. Jelenleg nekem a bar a jobb/center/bal csatorna is.

IMG_5886.jpeg

IMG_5887.jpeg
rTom írta:
2025.03.12., szer. 20:11

Érdekelne, hogy próbáltál e, egy Adam A44h-t vagy más horizontális monitort center csatornára használni, monóban, dialógokra equzva?
A Tv alatt nekem egy Node van. Annak coax kimenetéről egy fiókban pihenő MiniDSPt meg tudnék hajtani, csak egy jó aktív analóg bemenetes center v. sounbar kellene mellé.

Nekem vlogoknál ill. a magyar szinkronos filmeknél hiányzik nagyon. Ezeknél valahogy mindig felborul a tonalitás, az érthetőség rovására.

Tudsz ajánlani egy középfrekvencián kiemelkedően teljesítő soundbart " csak centernek", a szolgáltatások éppen ezért nem is érdekesek.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”