Úristen de k.....a jól néz ki

Úristen de k.....a jól néz ki

Szép munka!

Hi, ezek a hangsugarzok miert annyira jok? Lattam hirdetesekben akar 20-30 ezer dollarert is.Tulku1 írta: ↑2025.04.18., pén. 11:50A korábbi felállás, vagyis a Hiraga váltó:
download/file.php?id=420700&mode=view
Alul a bagatell árú olaj papír réz fólia Jensen még nem kicserélve, illetve a kép bal oldalán álló két tekercs és a felettük található ellenállások, kondik már nincsenek a jelútban csak az autoformer a nagy kondi után.
Természetesen ez a helyzet is visszaállítható, ha a vevő ezt szeretné.
Ha hozzáférek, lefényképezhetem kérésre a jelenlegi helyzetet is....bár szerintem inkább a hangjának van jelentősége...
Még egy szösszenet...a Hiraga felépítmény után kapcsolt autoformer nem szeretik egymást, ezt Jenő elmagyarázta, miért...most nem fejtem ki...

Én a tekercseket távolabb raktam volna egymástól és el is fordítottam volna 90 fokkal. Lehet nem okoznak hallható problémát, de nekem piszkálná a tudatalattimat. EgyébkéntTulku1 írta: ↑2024.09.13., pén. 08:11Hiraga bá váltója már kapott egy frissítést (Jantzen Superior Z cap helyett Miflex KPCU és K40y-9 párost) most viszont a nagy sorosan ülő bogarat (10uF Superior Z cap) próbálom kicserélni egy masszív Jensen réz fólia rettentre.(képen bal oldalon alul)
Szurkoljatok, hogy sokat hozzon a hangképben, mert így megint egy valag pénzt elkölthetek erre a kult darabra...bár akkor sem aggódom, ha nem sikerül az upgrade, mert így is szenzációs a hang...
20240913_064234.jpg

supravox írta: ↑2024.09.15., vas. 07:31Ez pusztító lehetTulku1 írta: ↑2024.09.10., kedd 08:08Tegnap megérkezett egy Vott5 egy 12 m2-es szobába....köszöni jól érzi magát....
Hiraga váltó, Symbiotic 288 közepek és 515B mélyek....a hang eddig mindentől különbözik amit eddig hallottam.
Azt hiszem így elkerültem a nagyon lelkes kifejezések használatát, bár lenne a tarsolyomban jó néhány![]()
20240910_063445.jpg![]()
Ez pusztító lehetTulku1 írta: ↑2024.09.10., kedd 08:08Tegnap megérkezett egy Vott5 egy 12 m2-es szobába....köszöni jól érzi magát....
Hiraga váltó, Symbiotic 288 közepek és 515B mélyek....a hang eddig mindentől különbözik amit eddig hallottam.
Azt hiszem így elkerültem a nagyon lelkes kifejezések használatát, bár lenne a tarsolyomban jó néhány![]()
20240910_063445.jpg
Igaz is, meg nem is... Eredeti váltóval igaz, pici okoskodással már nem. :)supravox írta: ↑2024.09.12., csüt. 20:21Van egy barátom akit nekem sikerült a zenehallgatás örömével megfertőznöm
Mondjuk úgy kezdődött,hogy az édesapjától megörökölt vagy 800 LP-t a 60as 70es évek jazz,jazzrock,blues minőségibb "terméséből".
Nagyon szereti is a fenti műfajokat.
Jól ráérzett,hogy valami csöves meg Altec kombó lesz ami.ezt a világot a jelenbe tudja hozni.
Sajna nem tudom mi a típus de az biztos,hogy ezeken a zenéken megdöbbentően baromi jól.szól a cájg.
Egy időutazás és belefeledkezés.
De ha 80-as évek után keletkezett zenék nem állnak jól neki.
De nem is baj.
Szóval én megértelek:)

Legelőbb egy 4333-ast hallottam 18 m2-en. Jól ki volt szolgálva analóg forrással, de nem nyújtott semmi átütőt, főleg az áráért. A fehér szín, és nem túl szép megjelenés sem volt nekem tetsző. De azóta is egy fórumtársnál zenél, neki pont beillett az enteriőrbe.tottyi írta: ↑2024.09.11., szer. 08:43Mi nem tetszett ezeknek a JBL-eknek a hangjan? Mert en igen kivancsi vagyok, foleg a 43-al kezdodokre.

Igen, a 300b túl sima, a 2A3 nekem is jobban tetszett a maga kicsit "harapósabb" hangjával.Tulku1 írta: ↑2024.09.11., szer. 09:19Azért is írtam a crop kifejezést, mert egy szeletet kivág és édeskés ízzel lát el mindent, de ezáltal nem is mutat meg mindent...és emiatt van ez az édeskés altató hatása...ami bizony elég hamar unalmassá válik...legalábbis számomra...Snipi írta: ↑2024.09.11., szer. 08:56Én úgy fogalmaztam meg magamban a különbséget a 300B és a 2A3 között - kicsit tudománytalanul - , hogy a 300B nekem uncsi hang, míg a 2A3 sokkal izgibb, ezáltal sokkal több érzést közöl. A 300B az én ízlésemhez túl nyugodt. És ezen nem azt értem, hogy fakó vagy döglött. Viszont a vasárnapi ebéd utáni sziesztázáshoz kiválóan alkalmas, mert ha felteszek egy 80 perces CD-t akkor 10 perc után bealszom, és jó egy órát tudok rajta csicsikálni.Tulku1 írta: ↑2024.09.10., kedd 15:20A 2A3-nak van egy olyan varázsa, ami a 300b-nek nincs....az inkább egy un "crop" hangban a 2A3-ból....ezt nagyszerűen megmutatta, mikor átalakítottam az erőlködőt, bár itt más változások is történtek, de a Tamura hálózati és kimenő trafók persze maradtak...
Az Altecec nagyon szeretik a 2A3 erősítőket és viszont...nyilván itt a hangfal egy olyan zenei szintet hoz, ahol már nagyon sok minden kihallatszik....de az a tér, atmoszféra és hangszerhűség amit teremt, az egészen egyszerűen hihetetlen...
De egyébként mondtam neked, ha egy igazán jó 2A3 erősítővel próbálnád ki a Lowthered, nem biztos hogy eladnád...de ez már egy más polémia tárgya...![]()
Azért is írtam a crop kifejezést, mert egy szeletet kivág és édeskés ízzel lát el mindent, de ezáltal nem is mutat meg mindent...és emiatt van ez az édeskés altató hatása...ami bizony elég hamar unalmassá válik...legalábbis számomra...Snipi írta: ↑2024.09.11., szer. 08:56Én úgy fogalmaztam meg magamban a különbséget a 300B és a 2A3 között - kicsit tudománytalanul - , hogy a 300B nekem uncsi hang, míg a 2A3 sokkal izgibb, ezáltal sokkal több érzést közöl. A 300B az én ízlésemhez túl nyugodt. És ezen nem azt értem, hogy fakó vagy döglött. Viszont a vasárnapi ebéd utáni sziesztázáshoz kiválóan alkalmas, mert ha felteszek egy 80 perces CD-t akkor 10 perc után bealszom, és jó egy órát tudok rajta csicsikálni.Tulku1 írta: ↑2024.09.10., kedd 15:20A 2A3-nak van egy olyan varázsa, ami a 300b-nek nincs....az inkább egy un "crop" hangban a 2A3-ból....ezt nagyszerűen megmutatta, mikor átalakítottam az erőlködőt, bár itt más változások is történtek, de a Tamura hálózati és kimenő trafók persze maradtak...
Az Altecec nagyon szeretik a 2A3 erősítőket és viszont...nyilván itt a hangfal egy olyan zenei szintet hoz, ahol már nagyon sok minden kihallatszik....de az a tér, atmoszféra és hangszerhűség amit teremt, az egészen egyszerűen hihetetlen...
De egyébként mondtam neked, ha egy igazán jó 2A3 erősítővel próbálnád ki a Lowthered, nem biztos hogy eladnád...de ez már egy más polémia tárgya...![]()
Én úgy fogalmaztam meg magamban a különbséget a 300B és a 2A3 között - kicsit tudománytalanul - , hogy a 300B nekem uncsi hang, míg a 2A3 sokkal izgibb, ezáltal sokkal több érzést közöl. A 300B az én ízlésemhez túl nyugodt. És ezen nem azt értem, hogy fakó vagy döglött. Viszont a vasárnapi ebéd utáni sziesztázáshoz kiválóan alkalmas, mert ha felteszek egy 80 perces CD-t akkor 10 perc után bealszom, és jó egy órát tudok rajta csicsikálni.Tulku1 írta: ↑2024.09.10., kedd 15:20A 2A3-nak van egy olyan varázsa, ami a 300b-nek nincs....az inkább egy un "crop" hangban a 2A3-ból....ezt nagyszerűen megmutatta, mikor átalakítottam az erőlködőt, bár itt más változások is történtek, de a Tamura hálózati és kimenő trafók persze maradtak...
De egyébként mondtam neked, ha egy igazán jó 2A3 erősítővel próbálnád ki a Lowthered, nem biztos hogy eladnád...de ez már egy más polémia tárgya...