Azokat a csúszókapcsolókat szétszedted már?
Nem kellett szétszedni őket, mert kontaktspray kezelés után tökéletesen működnek.
TJ.
Azokat a csúszókapcsolókat szétszedted már?
Azokat a csúszókapcsolókat szétszedted már?tunerman írta: ↑Tegnap, 07:10Első rész - a hiba.
A Stax SRA-14S bemérésénél észrevettem egy hibát, mert amikor a PHONO bemenetére 1 kHz-es szinuszjelet adok és átkapcsolok egy másik bemenetre - halkan továbbra is hallani az 1 kHz-et.![]()
További jelenség, hogy ez nem fűgg a potméter állásától (alaphelyzetben is ugyanakkora!), sőt még attól sem ha bármelyik másik bemenetet választom.
Na ez érdekes, ilyet még sohasem tapasztaltam![]()
Átnézve a konstrukciót két nagyon szembetűnő megoldás látni:
1. A bemeneti választó kapcsolók szépen odatervezve az RCA aljzatok közelébe, és azokat az előlapról lapos acélszalagokkal működtetik (jó megoldás a kábelezés helyett) 2. A hangerőszábályzóhoz viszont a valaha látott leghosszabb árnyékolt kábel fut, ami pont az ellenkező megoldású a távolról mozgatott bemenet választóknak![]()
Mi történt itt?
Tervezhették volna a potmétert helyileg hátra, és rudazattal, vagy uram bocsá motoros meghajtással is működtethették volna.
Nem tették, és inkább beépìtettek egy több mint 70cm-es árnyékolt kábel szakaszt a bemenetekig, ami az áthallásban nagy szerepet játszik.
Folyt. köv.
TJ.
MrCollector írta: ↑2025.05.27., kedd 07:22Magyarul, egyelőre nincs a Top-on?tunerman írta: ↑2025.05.27., kedd 06:57
Csak semmi kapkodás, több mint 4 évtizedes szerviz tapasztalatom alapján az ilyen kis sorozatú készülékek nem ritkán "gyerek betegségekben" szenvednek. Ezek esetleges tervezési, technológiai hibàk, amelyek különböző érdekes jelenségeket okoznak.
Ezért majd bejáratás és utána műszaki átvizsgálás/bemérés a következő lépés![]()
TJ.![]()
Magyarul, egyelőre nincs a Top-on?tunerman írta: ↑2025.05.27., kedd 06:57
Csak semmi kapkodás, több mint 4 évtizedes szerviz tapasztalatom alapján az ilyen kis sorozatú készülékek nem ritkán "gyerek betegségekben" szenvednek. Ezek esetleges tervezési, technológiai hibàk, amelyek különböző érdekes jelenségeket okoznak.
Ezért majd bejáratás és utána műszaki átvizsgálás/bemérés a következő lépés![]()
TJ.
Nyilván mindegyik érzékeny az elektronikákra, kábelekre, és minél feljebb megyünk ez annál inkább igaz.KopaszKutya írta: ↑2025.04.16., szer. 10:47
Úgy tudom, hogy a 009-es érzékeny rá, hogy mi van előtte. Nyilván ez mindenre igaz, de többen is ezt állították, főleg azokra a véleményekre reagálva, hogy mennyire vékony, magasba húzó, basszus szegény fejes. Ha normálisan (drágán) ki van szolgálva, akkor jobb tud lenni akármelyik dinamikus, planár fejesnél. Legalábbis egyesek szerint.
Ha tippelnem kéne, akkor szerintem Erzetich nagyobbik fejesére gondoltál. Érdekes, mert arról is szinte csak jót olvastam, mikor megjelent, azóta persze sok minden változott, van aki a hirtelen fellelkesedés után el is adta és vissza tért valamelyik másik csúcs fejeshez (Abyss AB1266 Phi TC, Hifiman Susvara, Meze Elite, ...). Persze ezek mind magasabb árkategóriában vannak, de anno több teszt és magán vélemény szerint az Erzetich Charybdis az új óriásölő.
Ami engem illet, volt már egy pár dinamikus, planár, hibrid fejesem, ezeknek ismerem nagyjából a jó és rossz tulajdonságait. Elektrosztatikus fejhallgatóm még nem volt, kíváncsi lennék rá, hogy tényleg annyira természetes, áramló hangú-e, mint amilyennek mondják.
Úgy tudom, hogy a 009-es érzékeny rá, hogy mi van előtte. Nyilván ez mindenre igaz, de többen is ezt állították, főleg azokra a véleményekre reagálva, hogy mennyire vékony, magasba húzó, basszus szegény fejes. Ha normálisan (drágán) ki van szolgálva, akkor jobb tud lenni akármelyik dinamikus, planár fejesnél. Legalábbis egyesek szerint.MrCollector írta: ↑2025.04.15., kedd 21:28Egy barátomnak van 009-es a gyári erősítővel. Itt volt nálam 1-2 hétig. Hallgattam ,de én a sajátomat (planár, de nem írom le mert lehet önreklám lenne) nem cserélném el rá. Nem volt rossz, de nem is kápráztatott el.KopaszKutya írta: ↑2025.04.15., kedd 19:51Gondolom vannak itt páran, akik képben vannak a Stax világában.
Melyik az a Stax fejes és erősítő, amivel már érdemes számolni?
Hifiman HE1000 V2 mellé lenne, tehát nem belépő szinten keresgélnék. Sosem hallottam még egy Stax rendszert sem, tehát nem biztos, hogy az X9000-el kezdeném a sort. :)
Van itt fent egy Stax Omega SR-007 MkI és Stax SRM D-50 szett. Ez már talán nem a belépő szint, de hasonló áron már kapni SR-009-es fejest is (erősítő nélkül).
Egy barátomnak van 009-es a gyári erősítővel. Itt volt nálam 1-2 hétig. Hallgattam ,de én a sajátomat (planár, de nem írom le mert lehet önreklám lenne) nem cserélném el rá. Nem volt rossz, de nem is kápráztatott el.KopaszKutya írta: ↑2025.04.15., kedd 19:51Gondolom vannak itt páran, akik képben vannak a Stax világában.
Melyik az a Stax fejes és erősítő, amivel már érdemes számolni?
Hifiman HE1000 V2 mellé lenne, tehát nem belépő szinten keresgélnék. Sosem hallottam még egy Stax rendszert sem, tehát nem biztos, hogy az X9000-el kezdeném a sort. :)
Van itt fent egy Stax Omega SR-007 MkI és Stax SRM D-50 szett. Ez már talán nem a belépő szint, de hasonló áron már kapni SR-009-es fejest is (erősítő nélkül).
furminc írta: ↑2025.03.24., hétf. 19:49Audiocentrum
https://audiocentrum.hu/MEZE-Empyrean-I ... ato-fekete
Pár napja ott meghallgattam, jó fejes.
Nekem egy DT-770 Pro 250 Ohm-os van. (Több Beyer között.) Egyetértek. Nekem sem tetszik a hangja, de rendkívül jutányos áron jutottam hozzá (szinte színes üveggyöngyökért) így nem bírtam ellenállni, hogy meg ne vegyem kéz alól.alto írta: ↑2025.03.20., csüt. 14:36Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.
Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.Öreghifis írta: ↑2025.03.20., csüt. 12:13Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatókkal?
- Beyerdynamic DT 1990 Pro
- Beyerdynamic Amiron Home
A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként.![]()
Forrás: Sony cd játszó, S.M.S.L. DAC és S.M.S.L. fejhallgató erősítő.
Zene: klasszikus rockzene a Beatlestől a Dire Staritsen, Queenen, Eric Claptonon, és hasonlókon Pink Floydig bezárólag.
Tapasztalatokat, tanácsokat köszönettel veszem.
Szia,