Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2708

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Azokat a csúszókapcsolókat szétszedted már?

Nem kellett szétszedni őket, mert kontaktspray kezelés után tökéletesen működnek.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

tunerman írta:
Tegnap, 07:10
Első rész - a hiba.

A Stax SRA-14S bemérésénél észrevettem egy hibát, mert amikor a PHONO bemenetére 1 kHz-es szinuszjelet adok és átkapcsolok egy másik bemenetre - halkan továbbra is hallani az 1 kHz-et. :smile51:
További jelenség, hogy ez nem fűgg a potméter állásától (alaphelyzetben is ugyanakkora!), sőt még attól sem ha bármelyik másik bemenetet választom.
Na ez érdekes, ilyet még sohasem tapasztaltam sad.gif
Átnézve a konstrukciót két nagyon szembetűnő megoldás látni:

1. A bemeneti választó kapcsolók szépen odatervezve az RCA aljzatok közelébe, és azokat az előlapról lapos acélszalagokkal működtetik (jó megoldás a kábelezés helyett)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Technika történeti visszatekintés.
Az elektroncsöves erősítők tervezésének korai szakaszában un. sasszi földelést alkalmaztak, a fémváz adta a testelést, csak a jel és tápvezetékezést alkalmazták.
A '60-as évektől a minőségi készülékeknél már a bemenetről összesodort vezetékpárok hozták a jelet az előlapi választókapcsolóhoz. Viszont a nagyimpedanciás csöves bemenetek okán az áthallás nem volt valami jó értékű - hallkan lehetett hallani az éppen nem hallgatott forrásokat. Ezért áttértek az árnyékolt kábelek használatára, ìgy szép kis vaskos kötegek kígyóztak az előlap felé :D
A '70-es évektők több cég ezen változtatott, és rudazatokkal, acél szalagkábelekkel mozgatták a hátsó bemenetek közelébe telepített kapcsolókat/potmétereket.
A 80-as években kezdődő mikroprocesszoros világban felbukkantak a bemenet választó relék és motoros potméterek, tovább egyszerűsìtve a jelkezelést.
A mai világban már inkább olcsó félvezetős " analóg kapcsolókat" használnak, talán high end világában vannak még vezetékes megoldások a bemenet választásnál.
2. A hangerőszábályzóhoz viszont a valaha látott leghosszabb árnyékolt kábel fut, ami pont az ellenkező megoldású a távolról mozgatott bemenet választóknak :smile29:
Mi történt itt?
Tervezhették volna a potmétert helyileg hátra, és rudazattal, vagy uram bocsá motoros meghajtással is működtethették volna.
Nem tették, és inkább beépìtettek egy több mint 70cm-es árnyékolt kábel szakaszt a bemenetekig, ami az áthallásban nagy szerepet játszik.
Folyt. köv.
TJ.
Azokat a csúszókapcsolókat szétszedted már?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Első rész - a hiba.

A Stax SRA-14S bemérésénél észrevettem egy hibát, mert amikor a PHONO bemenetére 1 kHz-es szinuszjelet adok és átkapcsolok egy másik bemenetre - halkan továbbra is hallani az 1 kHz-et. :smile51:
További jelenség, hogy ez nem fűgg a potméter állásától (alaphelyzetben is ugyanakkora!), sőt még attól sem ha bármelyik másik bemenetet választom.
Na ez érdekes, ilyet még sohasem tapasztaltam sad.gif
Átnézve a konstrukciót két nagyon szembetűnő megoldás látni:

1. A bemeneti választó kapcsolók szépen odatervezve az RCA aljzatok közelébe, és azokat az előlapról lapos acélszalagokkal működtetik (jó megoldás a kábelezés helyett)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Technika történeti visszatekintés.
Az elektroncsöves erősítők tervezésének korai szakaszában un. sasszi földelést alkalmaztak, a fémváz adta a testelést, csak a jel és tápvezetékezést alkalmazták.
A '60-as évektől a minőségi készülékeknél már a bemenetről összesodort vezetékpárok hozták a jelet az előlapi választókapcsolóhoz. Viszont a nagyimpedanciás csöves bemenetek okán az áthallás nem volt valami jó értékű - hallkan lehetett hallani az éppen nem hallgatott forrásokat. Ezért áttértek az árnyékolt kábelek használatára, ìgy szép kis vaskos kötegek kígyóztak az előlap felé :D
A '70-es évektők több cég ezen változtatott, és rudazatokkal, acél szalagkábelekkel mozgatták a hátsó bemenetek közelébe telepített kapcsolókat/potmétereket.
A 80-as években kezdődő mikroprocesszoros világban felbukkantak a bemenet választó relék és motoros potméterek, tovább egyszerűsìtve a jelkezelést.
A mai világban már inkább olcsó félvezetős " analóg kapcsolókat" használnak, talán high end világában vannak még vezetékes megoldások a bemenet választásnál.
2. A hangerőszábályzóhoz viszont a valaha látott leghosszabb árnyékolt kábel fut, ami pont az ellenkező megoldású a távolról mozgatott bemenet választóknak :smile29:
Mi történt itt?
Tervezhették volna a potmétert helyileg hátra, és rudazattal, vagy uram bocsá motoros meghajtással is működtethették volna.
Nem tették, és inkább beépìtettek egy több mint 70cm-es árnyékolt kábel szakaszt a bemenetekig, ami az áthallásban nagy szerepet játszik.
Folyt. köv.
TJ.
Csatolmányok
Stax SRA-14S input ground path.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Készítettem fotókat a Stax SRA-14S hátsó bemeneti szekciójáról, valamint a ki/be kapcsolható előerősítő moduljáról.
A következő beírás az integrált fejhallgató erősítő felépítésével, és az annak elemzése során kiderült filozófiáról szól majd.
TJ.
Csatolmányok
Stax SRA-14S input section.jpg
Stax SRA-14S preamp module.jpg
Stax SRA-14S preamp module pcb.jpg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Fotók a Stax SRA-14S EMC-1 és EMM-1 phono modulokról, valamint a külső tápegységről.
TJ.
Csatolmányok
Stax SRA-14S EMC-1 + EMM-1 phono module.jpg
Stax SRA-14S EMC-1 + EMM-1 phono module pcb.jpg
Stax SRA-14S power supply.jpg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
2025.05.27., kedd 07:22
tunerman írta:
2025.05.27., kedd 06:57
MrCollector írta:
2025.05.26., hétf. 21:02
És térjünk a lényegre! Milyen a hangja? :rolleyes:

Csak semmi kapkodás :D , több mint 4 évtizedes szerviz tapasztalatom alapján az ilyen kis sorozatú készülékek nem ritkán "gyerek betegségekben" szenvednek. Ezek esetleges tervezési, technológiai hibàk, amelyek különböző érdekes jelenségeket okoznak.
Ezért majd bejáratás és utána műszaki átvizsgálás/bemérés a következő lépés :smile53:
TJ.
Magyarul, egyelőre nincs a Top-on? :rolleyes:

Gyári állapotban van, minden működik :smile53:
(De ez nem azt jelenti, hogy gyakorlatilag tökéletes, ezért kell átnézni - ezt írtam korábban.)
TJ.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

tunerman írta:
2025.05.27., kedd 06:57
MrCollector írta:

Csak semmi kapkodás :D , több mint 4 évtizedes szerviz tapasztalatom alapján az ilyen kis sorozatú készülékek nem ritkán "gyerek betegségekben" szenvednek. Ezek esetleges tervezési, technológiai hibàk, amelyek különböző érdekes jelenségeket okoznak.
Ezért majd bejáratás és utána műszaki átvizsgálás/bemérés a következő lépés :smile53:
TJ.
Magyarul, egyelőre nincs a Top-on? :rolleyes:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:

TJ.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

További fotók a Stax-SRA-14S -ről.
Csatolmányok
Stax SRA-14S back.jpg
Stax SRA-14S headphones amplifier front.jpg
Stax SRA-14S top.jpg
20250526_134106.jpg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Feltennék néhány fotót a hihetelen szerencsével megvásárolt (1 napra tették fel fix áron eladásra Japánban) Stax SRA-14S elő + fejhallgató erősítőről.

Mivel összesen csak 300 darabot gyártottak belőle kézimunkával (a panelek forrasztása is pákával készült), hihetetlen ritka készülék lett belőle. :smile53:

Elég koszos volt a gép, valami tengerpart közeli helyen tárolhatták, mert még az aranyozott RCA aljzatokra is rá volt kövülve a dzsuva.
Miután szétszedtem, kitakarìtottam és kontaktspray-el lekezeltem a kapcsolóit - életre kelt a technika :smile29:
Most éppen járatom...
TJ.
Csatolmányok
Stax SRA-14S front panel.jpg
Stax SRA-14S back RCA inputs.jpg
Stax SRA-14S input front switch.jpg
Stax SRA-14S RCA inputs.jpg
Stax SRA-14S RCA inputs foto.jpg

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

KopaszKutya írta:
2025.04.16., szer. 10:47

Úgy tudom, hogy a 009-es érzékeny rá, hogy mi van előtte. Nyilván ez mindenre igaz, de többen is ezt állították, főleg azokra a véleményekre reagálva, hogy mennyire vékony, magasba húzó, basszus szegény fejes. Ha normálisan (drágán) ki van szolgálva, akkor jobb tud lenni akármelyik dinamikus, planár fejesnél. Legalábbis egyesek szerint.

Ha tippelnem kéne, akkor szerintem Erzetich nagyobbik fejesére gondoltál. Érdekes, mert arról is szinte csak jót olvastam, mikor megjelent, azóta persze sok minden változott, van aki a hirtelen fellelkesedés után el is adta és vissza tért valamelyik másik csúcs fejeshez (Abyss AB1266 Phi TC, Hifiman Susvara, Meze Elite, ...). Persze ezek mind magasabb árkategóriában vannak, de anno több teszt és magán vélemény szerint az Erzetich Charybdis az új óriásölő.

Ami engem illet, volt már egy pár dinamikus, planár, hibrid fejesem, ezeknek ismerem nagyjából a jó és rossz tulajdonságait. Elektrosztatikus fejhallgatóm még nem volt, kíváncsi lennék rá, hogy tényleg annyira természetes, áramló hangú-e, mint amilyennek mondják.
Nyilván mindegyik érzékeny az elektronikákra, kábelekre, és minél feljebb megyünk ez annál inkább igaz.
Én a gyári csöves erősítőjével hallottam, nekem ez a mérvadó. Nem tudom miben lehet rosszabb, mint a más gyártóké. Vagy éppen a fejhallgató hiányosságait tudják kompenzálni. Bár számomra érthetetlen, hogy ezt pont a gyárilag hozzá készült ne tudná (bár erre a fejhallgató kábelek a legékesebb példák).
Itt a mérési görbéje annak ami nálam járt (MiniDSP EARS):
staxsr009xlr.jpg
Ez pedig a HE1000SE-é:
hifimanhe1000se.jpg
De soha ne ítéljünk kizárólag ezen görbék alapján! Eléggé félre tudnak vinni esetenként.

Igen az. Nem tudom hány embert ismersz aki eladta, én egyet sem. Viszont már láttam jó pár eladó Focal Utopia-t, Meze Empyrean-t, Hifiman Susvara-t ezen a fórumon is. Mindenki mást keres, más az ízlés, a hallás. Nálam az Abyss kivételével mindegyik járt, nem cserélném le egyikre sem.

Szerintem a magas tartomány az ami a legtöbb embert megfogja. Viszont a 009 tere nekem kifejezetten szűknek tűnt ahhoz képest amihez szokva vagyok. De a puding próbája az evés.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Ebben a kategoriaban 007Mkii - 009 - 009S fejesek kozott keresgelnek. A szogletes fejparna-kialakitas miatt inadom az L700mkii-est is.

A STAX fejes erositoit annyira nem szeretem, emiatt is gyartottunk egy olyan fejes erositot, ami STAX-kompatibilis es dinamikust is meg tud hajtani. BlueHawaii szenzacios, a csucsnak most a Viva STX-et tartjak nemzetkozi berkekben.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

MrCollector írta:
2025.04.15., kedd 21:28
KopaszKutya írta:
2025.04.15., kedd 19:51
Gondolom vannak itt páran, akik képben vannak a Stax világában.

Melyik az a Stax fejes és erősítő, amivel már érdemes számolni?

Hifiman HE1000 V2 mellé lenne, tehát nem belépő szinten keresgélnék. Sosem hallottam még egy Stax rendszert sem, tehát nem biztos, hogy az X9000-el kezdeném a sort. :)

Van itt fent egy Stax Omega SR-007 MkI és Stax SRM D-50 szett. Ez már talán nem a belépő szint, de hasonló áron már kapni SR-009-es fejest is (erősítő nélkül).
Egy barátomnak van 009-es a gyári erősítővel. Itt volt nálam 1-2 hétig. Hallgattam ,de én a sajátomat (planár, de nem írom le mert lehet önreklám lenne) nem cserélném el rá. Nem volt rossz, de nem is kápráztatott el.
Úgy tudom, hogy a 009-es érzékeny rá, hogy mi van előtte. Nyilván ez mindenre igaz, de többen is ezt állították, főleg azokra a véleményekre reagálva, hogy mennyire vékony, magasba húzó, basszus szegény fejes. Ha normálisan (drágán) ki van szolgálva, akkor jobb tud lenni akármelyik dinamikus, planár fejesnél. Legalábbis egyesek szerint.

Ha tippelnem kéne, akkor szerintem Erzetich nagyobbik fejesére gondoltál. Érdekes, mert arról is szinte csak jót olvastam, mikor megjelent, azóta persze sok minden változott, van aki a hirtelen fellelkesedés után el is adta és vissza tért valamelyik másik csúcs fejeshez (Abyss AB1266 Phi TC, Hifiman Susvara, Meze Elite, ...). Persze ezek mind magasabb árkategóriában vannak, de anno több teszt és magán vélemény szerint az Erzetich Charybdis az új óriásölő.

Ami engem illet, volt már egy pár dinamikus, planár, hibrid fejesem, ezeknek ismerem nagyjából a jó és rossz tulajdonságait. Elektrosztatikus fejhallgatóm még nem volt, kíváncsi lennék rá, hogy tényleg annyira természetes, áramló hangú-e, mint amilyennek mondják.
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

KopaszKutya írta:
2025.04.15., kedd 19:51

Hifiman HE1000 V2 mellé lenne, tehát nem belépő szinten keresgélnék. Sosem hallottam még egy Stax rendszert sem, tehát nem biztos, hogy az X9000-el kezdeném a sort. :)

Van itt fent egy Stax Omega SR-007 MkI és Stax SRM D-50 szett. Ez már talán nem a belépő szint, de hasonló áron már kapni SR-009-es fejest is (erősítő nélkül).
Egy barátomnak van 009-es a gyári erősítővel. Itt volt nálam 1-2 hétig. Hallgattam ,de én a sajátomat (planár, de nem írom le mert lehet önreklám lenne) nem cserélném el rá. Nem volt rossz, de nem is kápráztatott el.

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogyan lehet a képen szereplő Deconi fülpárnát, AKG K340-re felfeszegetni? :napsut:
Úgy általánosságban, van valami trükkös eljárás amivel megoldható a nagyon szoros, peremes fülpárnák felrakása?

Kép. 2025. 03. 26. - 11.40.jpg
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Nagyon köszönöm, fontos infó szerintem többeknek is, hogy van hol demózni a Meze-t.
furminc írta:
2025.03.24., hétf. 19:49
Audiocentrum
https://audiocentrum.hu/MEZE-Empyrean-I ... ato-fekete
Pár napja ott meghallgattam, jó fejes.

furminc
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: furminc »

Audiocentrum
https://audiocentrum.hu/MEZE-Empyrean-I ... ato-fekete
Pár napja ott meghallgattam, jó fejes.

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Sziasztok!

Tudja valaki hogy Meze Empyrean II-t
hol, melyik kereskedőnel lehetne megfulelni?

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Elkészült végre a második prototípusa a STAX/6.35 meghajtására is képes erősítőmnek (nem az én művem, csak páváskodom más szakmai tudásával, én csupán instrukciókat adtam mit szeretnék és hogyan).
Bevallom eddig nem voltam maradéktalanul elégedett vele, nyúztam többféle csővel is az elődjét.
ECF80 - EL90 csőbázison alapszik.
Most, hogy NoNFB lett hirtelen annyit javult, hogy alig tudom leszedni a fejemről a STAX-omat. Egy 007-essel hallgatom, és maximálisan elégedett vagyok, számomra ez a fejhallgató/fejes erősítő keresgélés úgy érzem révbe ért. Eddig BlueHawaii-t tartottam etalonnak a kategóriában, és sajnos a Viva STX-ét 300B csövekkel nem volt módom meghallgatni, de úgy gondolom legalább az előbbit az én saját preferenciáim szerint sikerült felülmúlni.

Kap szép házat, relés vezérléseket, touchscreent, és bemegy a többi készülékem közé :)
image0.jpeg
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

alto írta:
2025.03.20., csüt. 14:36
Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.
Nekem egy DT-770 Pro 250 Ohm-os van. (Több Beyer között.) Egyetértek. Nekem sem tetszik a hangja, de rendkívül jutányos áron jutottam hozzá (szinte színes üveggyöngyökért) így nem bírtam ellenállni, hogy meg ne vegyem kéz alól. :D (Ráadásul kiváló állapotban is volt/van.)
Viszont "dolgozni" - értsd pl. felvenni magnóra, mondjuk rádióból - nagyon jól használható.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3144
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Öreghifis írta:
2025.03.20., csüt. 12:13
Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatókkal?

- Beyerdynamic DT 1990 Pro
- Beyerdynamic Amiron Home

A jelenlegi fülesem Beyerdynamic DT 990 Pro. Innen szeretnék továbblépni az anyagi lehetőségeim szerint a kettő közül valamelyikre, születésnapi ajándékként. :rolleyes:
Forrás: Sony cd játszó, S.M.S.L. DAC és S.M.S.L. fejhallgató erősítő.
Zene: klasszikus rockzene a Beatlestől a Dire Staritsen, Queenen, Eric Claptonon, és hasonlókon Pink Floydig bezárólag.

Tapasztalatokat, tanácsokat köszönettel veszem.
Az Amiron egy nyugodt, traszparens hang, de nem a részletezőképesség az erőssége. A DT-1990 ezzel ellentétben eléggé izgága hang, de minden apró rezdülést megpróbál megmutatni (mint általában a stúdió cuccok), ahhoz az SMSL DAC-nál és fejhallgató erősítőnél sokkal lágyabb, melegebb hangzású hajtás illene. De legalább nyitott, nem úgy mint a zárt párja, a DT-1770, az számomra hallgathatatlan.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Öreghifis
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Öreghifis »

Köszönöm szépen a gyors választ!

A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat,

Igazad van, irnom kellett volna: a DT 990 Pro 250 ohmos. Az évjáratát sajnos nem tudom; újonnan vettem pár hónapja, de nem üzletben, hanem egy "leesett a a kamionról" típusú eladótól.....

Ami az S.M.S.L DAC-ot illeti, klasszisokkal jobb, mint az ebből a szempontból tucatterméknek számító 50 lemezes Sony CD játszó saját DAC-ja .

Akkor ha jól étettem, te az Amiront ajánlanád?

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: fericske »

Öreghifis írta:
2025.03.20., csüt. 12:13
Van valakinek tapasztalata az alábbi fejhallgatókkal?

- Beyerdynamic DT 1990 Pro
- Beyerdynamic Amiron Home
Szia,

Van.
Amiron Home
Nyugis hang, hosszan hallgatható, nincsenek bántó kiemelései.
Kellemes 3D teret tud érzékeltetni.
Zúzós zenéhez túl nyugis, minden máshoz oké.
Más hangzásvilág mint a 990 pro.

1990 Pro
Feszes, gyors, fényes hangzású fejes. A magasai túlzóak lehetnek, még jó párosítással is.
Közvetlenebb, kevésbé teres mint az Amiron, és szerintem nem is igazán jó a térábrázolása.
Könnyebben hajtható az Amironnál, bár az sem nehéz eset egyáltalán.
Stúdiómunkára szánt fejes, az Amiron otthoni hifire.
Van hasonlóság a 990 pro-hoz hangzásban.

Nincs személyes tapasztalatom az smsl cuccokal, de nem lepődnék meg ha a Sony dac-ja jobban hangozna az smsl erősítővel.

A 990 pro-nál érdemes lenne tudni az impedanciát és melyik évjárat, mert túlzással ugyan, de ahány, annyiféle hangzás.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”