Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ATC hangsugárzók
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 16
Re: ATC hangsugárzók
Amit itt is meg máshol is lehet olvasni, hogy a kisebb ATC passzívok is nagy teljesítmény igényűek, azt tapasztalatból cáfolnám amúgy. A legjobb hangja 2x25w class-a erősítővel volt az enyémnek eddig és semennyire nem hallatszott, hogy nem hajtaná ki. A dac-ra nagyobb hangerőt raktam a szokásosnál és kb ennyi. 2x150w hypex n-core "erőművel" sem érzékeltem nagyobb dinamikai tartalákot igazából, ellenben szar volt a tónusa szerintem annak az erősítőnek. 2x130w hegel integrált közel sem hajtotta ki annyira, mint a 2x25w a-osztályú diy, ami őszintén meglepett - a hegel volt az egyetlen erősítő, aminek sikerült a "végére érni", azaz erőlködésbe hajtani fülfájdalom nélkül. A hit space féle pp100 is csak 2x50watt és nem igazán tudtam valós torzításba hajtani, de erőlködésbe sem igazán, a hallásom előbb kezdett tiltakozni, mint a rendszer. Hogy ez min múlik, nem tudom pontosan, nem vagyok szakember ilyen szinten.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
ChatGPT-ben nagyon jol szetirja ezeket a kerdeseket, sok lenne bemasolni. De itt egy tablazat amel valamelyest megvalaszolja a kerdesedet. Ez a Roon-bol valo jel kimenetet mutatja.Elmo írta: ↑2025.04.15., kedd 14:26Mi van akkor, ha etherneten megyünk ki, nem USB-n?wittao írta: ↑2025.04.13., vas. 17:53mikro makro írta: ↑2025.04.09., szer. 13:48
Megoszlanak erről a vélemények.
A hivatalos az, hogy az asio és wasapi driverek exklúzív módban kikerülik az egész win audio stacket limiterrel együtt. Elviekben ez így van, azonban néhány user, köztük én is azt tapasztaltam, hogy a limitert nem kerülik meg az említett driverek, nálam ugyanúgy érzékelhető volt -6db felett a torzítás, mint wasapi shared módban, illetve az exklúzív mód inaktiválja a szobakorrekciós eq-t is, ami a láncom végén van, ezért többnyire tartózkodtam a használatától. Érdemes játszani ezzel, mielőtt nekiesik valaki a registrynek, mert van akinél működik az exklúzív mód a limiter 'ellen' is.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Mi van akkor, ha etherneten megyünk ki, nem USB-n?wittao írta: ↑2025.04.13., vas. 17:53mikro makro írta: ↑2025.04.09., szer. 13:48Megoszlanak erről a vélemények.
A hivatalos az, hogy az asio és wasapi driverek exklúzív módban kikerülik az egész win audio stacket limiterrel együtt. Elviekben ez így van, azonban néhány user, köztük én is azt tapasztaltam, hogy a limitert nem kerülik meg az említett driverek, nálam ugyanúgy érzékelhető volt -6db felett a torzítás, mint wasapi shared módban, illetve az exklúzív mód inaktiválja a szobakorrekciós eq-t is, ami a láncom végén van, ezért többnyire tartózkodtam a használatától. Érdemes játszani ezzel, mielőtt nekiesik valaki a registrynek, mert van akinél működik az exklúzív mód a limiter 'ellen' is.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
- tottyi
- Hazajáró lélek
Igen, igazad van, izlesrol nem illik vitatkozni es ez a zeneibb szo is vitathato mert mindenkinek mas, elnezest. Egyebkent meghallgattam meg par albumot a szerzotol.mikro makro írta: ↑2025.04.13., vas. 17:18Így is hallom, csak nem akarnak a szomszédok felnégyelni, amiért egész nap rezeg a herendi étkészletük a basszusaim miatt. :) ..de ami késik, nem múlik !
Az, hogy kinek mi minél zeneibb, az erősen szubjektív, ebbe az utcába nem mennék be, amúgy köszi, ránézek.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
mikro makro írta: ↑2025.04.09., szer. 13:48Megoszlanak erről a vélemények.denesdr írta: ↑2025.04.09., szer. 13:23mikro makro írta: ↑2025.04.09., szer. 12:55A windows hangkezelőjébe épített limiter nem kikapcsolható a preferences-ben, folyamatosan jelen van és verziófüggetlen xp-től 11ig.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
-
- Lefelé a lejtőn
Így is hallom, csak nem akarnak a szomszédok felnégyelni, amiért egész nap rezeg a herendi étkészletük a basszusaim miatt. :) ..de ami késik, nem múlik !
Az, hogy kinek mi minél zeneibb, az erősen szubjektív, ebbe az utcába nem mennék be, amúgy köszi, ránézek.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Fura albumokat hallgatsz, illetve hangokat. :) Itt van egy hasonlo de szerintem ez zeneibb. https://tidal.com/browse/track/99219623?umikro makro írta: ↑2025.04.12., szomb. 16:11Köszönöm, ránézek. Mostanában én halk, részletekre, nüanszokra kihegyezett zenéket részesítek előnyben, nagy dinamikai mozgásokkal. Lehetne gúnyosan azt mondani, hogy hangfaltesztelő zenék, de szerintem ennél jóval többről van szó.
Nem akarok egy oldalt tele offolni ilyesmivel, így most csak egyetlen előadót: https://tidal.com/browse/artist/5253565
Egyebkent amit linkeltel a Senza Titolo II-ben az elejen es a vegen is durva melyek vannak. Majd subwooferrel fogod hallani. :)
-
- Lefelé a lejtőn
Tottyi, amiket küldtél, nálam azért nincs olyan nagy szubja ezeknek, de ez nem is csoda a két hangfalpár méreteit összehasonlítva - ez ilyen, majd intézek subwoofert, aztán lesz erő a 32hz-ekben is.
-
- Lefelé a lejtőn
Köszönöm, ránézek. Mostanában én halk, részletekre, nüanszokra kihegyezett zenéket részesítek előnyben, nagy dinamikai mozgásokkal. Lehetne gúnyosan azt mondani, hogy hangfaltesztelő zenék, de szerintem ennél jóval többről van szó.
Nem akarok egy oldalt tele offolni ilyesmivel, így most csak egyetlen előadót: https://tidal.com/browse/artist/5253565
- tottyi
- Hazajáró lélek
Csinaltam egy mini playlistet, itt nagyon jol erzekelhetoek a melyek. Nalam brutalis melyhagok vannak ezekben a szamokban.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 12:03Így van, ott van az a basszus egészen brutális mélységekig, csak az energiája a kérdés. Van néhány albumom, amik szinte teljes egészében szubbasszus frekvenciákra épülnek, ott pl nem tűnik kevésnek, alapból ki vannak húzva a felvételen azok a frekvenciák, míg más felvételeknél azért nem mondom, hogy nem tudnék egy szubládát elviselni alatta. Nálam 7"es aktív adam audionál volt az, hogy a mélyeket mintha elvágták volna egy vízszintes vonalban - kész, az addig ment és vége.tottyi írta: ↑2025.04.11., pén. 10:18Ne legy olyan szigoru magadhoz.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 08:43Tehát peremtől peremig valid lesz a gyári spec, ezért elismerem, hogy f*szságot mondtam ezügyben. Csavartólcsavarig jóval több.
Ilyet en fejhallgatonal tapasztaltam, ott voltak a melyek csak nekem nem volt eleg az erossege. A havernal vannak Focal hatsosugarzok frontnak, na ott elfogy a basszus nagyobb hangeron. Erdekes mert epp, hogy meg kene jonnie, legalabb is az ATC-nal minel jobban tekerem a hangerot annal eroteljesebbek a melyek es nem fogy el es csak birja es birja.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 10:09A mélyek alsó határfrekvenciájára ha bárki kiváncsi, eresszen rá egy szoftveres v bármilyen szinusz hullám generátort, én megtettem régebben és bár valószínű, hogy nagyjából -6db-n lehet 56hz-nél ahogy a gyári specben van (bár ezek nagyrészt süketszoba mérések, valós helységben ez 0db felett is lehet elhelyezéstől függően), de semmiképp nem ott van a legalja, onnan tovább esik a portoltaknál megszokottnál lankásabban, 12db/oct meredekséggel. Nálam 20hz alatti hullámnál is mozgott a membrán még, más kérdés, hogy zenei környezetben meddig tűnik "elégnek" az legalsó frekvenciák mennyisége. Ha lehet hinni a sound on sound review mérésének, akkor az enyém esetén a 20hz az nagyjából -15db-nél van, ami nyilván nagyon halk már, de érzetre nem olyan mégsem az alja, hogy elvágták egy ponton lefelé és nincs tovább. Ezt azok kedvéért mondom csak, akik úgy gondolják, hogy a gyári 60hz körüli alsó határokat teljesen komolyan kell venni.![]()
En mar egyre jobban kivancsi vagyok az activ 20-asra, annyi jot irnak rola. Valahol meg fogom hallgatni.![]()
https://tidal.com/playlist/eed56f2a-b66 ... 5a14ce0b81
Fura az, hogy alig mozog a membran, 2-3 milimetert. Jo persze, nem tekertem fel ugy a hangerot de azert szeretem hangosan hallgatni. Eddig mindenki megkerdezte, hogy a szomszedok mit szolnak. :)
Egyszer szilveszterkor jol megkuldtem neki, akkor volt olyan centi kilengese a hangfalnak, na akkor az egesz utca zenet hallgatott, es nem torzitott, nem bantotta a fulet csak egyszeuen nagyon hangosan szolt. Diszkoban is hangosan szol csak ott mar majdnem kivehetetlen, hogy mi szol, csak a basszus.
-
- Lefelé a lejtőn
Így van, ott van az a basszus egészen brutális mélységekig, csak az energiája a kérdés. Van néhány albumom, amik szinte teljes egészében szubbasszus frekvenciákra épülnek, ott pl nem tűnik kevésnek, alapból ki vannak húzva a felvételen azok a frekvenciák, míg más felvételeknél azért nem mondom, hogy nem tudnék egy szubládát elviselni alatta. Nálam 7"es aktív adam audionál volt az, hogy a mélyeket mintha elvágták volna egy vízszintes vonalban - kész, az addig ment és vége.tottyi írta: ↑2025.04.11., pén. 10:18Ne legy olyan szigoru magadhoz.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 08:43Tehát peremtől peremig valid lesz a gyári spec, ezért elismerem, hogy f*szságot mondtam ezügyben. Csavartólcsavarig jóval több.
Ilyet en fejhallgatonal tapasztaltam, ott voltak a melyek csak nekem nem volt eleg az erossege. A havernal vannak Focal hatsosugarzok frontnak, na ott elfogy a basszus nagyobb hangeron. Erdekes mert epp, hogy meg kene jonnie, legalabb is az ATC-nal minel jobban tekerem a hangerot annal eroteljesebbek a melyek es nem fogy el es csak birja es birja.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 10:09A mélyek alsó határfrekvenciájára ha bárki kiváncsi, eresszen rá egy szoftveres v bármilyen szinusz hullám generátort, én megtettem régebben és bár valószínű, hogy nagyjából -6db-n lehet 56hz-nél ahogy a gyári specben van (bár ezek nagyrészt süketszoba mérések, valós helységben ez 0db felett is lehet elhelyezéstől függően), de semmiképp nem ott van a legalja, onnan tovább esik a portoltaknál megszokottnál lankásabban, 12db/oct meredekséggel. Nálam 20hz alatti hullámnál is mozgott a membrán még, más kérdés, hogy zenei környezetben meddig tűnik "elégnek" az legalsó frekvenciák mennyisége. Ha lehet hinni a sound on sound review mérésének, akkor az enyém esetén a 20hz az nagyjából -15db-nél van, ami nyilván nagyon halk már, de érzetre nem olyan mégsem az alja, hogy elvágták egy ponton lefelé és nincs tovább. Ezt azok kedvéért mondom csak, akik úgy gondolják, hogy a gyári 60hz körüli alsó határokat teljesen komolyan kell venni.![]()
En mar egyre jobban kivancsi vagyok az activ 20-asra, annyi jot irnak rola. Valahol meg fogom hallgatni.![]()
-
- Lefelé a lejtőn
Valójában én is pont ezt mondtam, csak más szavakkal.
Mindig az is kérdés ezzel együtt, hogy mindezt mekkora hangnyomásig és milyen torzítás mellett tudja. A pro audio gyártók specifikációit általában komolyan lehet venni, pláne ami nem a legalsó szegmens termékeire vonatkozik.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7506
A gyártók nem alsó határokat adnak meg, hanem azt a pontot, ahol az átlag érzékenységhez képest -3 vagy -6dB a veszteség.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 10:09A mélyek alsó határfrekvenciájára ha bárki kiváncsi, eresszen rá egy szoftveres v bármilyen szinusz hullám generátort, én megtettem régebben és bár valószínű, hogy nagyjából -6db-n lehet 56hz-nél ahogy a gyári specben van (bár ezek nagyrészt süketszoba mérések, valós helységben ez 0db felett is lehet elhelyezéstől függően), de semmiképp nem ott van a legalja, onnan tovább esik a portoltaknál megszokottnál lankásabban, 12db/oct meredekséggel. Nálam 20hz alatti hullámnál is mozgott a membrán még, más kérdés, hogy zenei környezetben meddig tűnik "elégnek" az legalsó frekvenciák mennyisége. Ha lehet hinni a sound on sound review mérésének, akkor az enyém esetén a 20hz az nagyjából -15db-nél van, ami nyilván nagyon halk már, de érzetre nem olyan mégsem az alja, hogy elvágták egy ponton lefelé és nincs tovább. Ezt azok kedvéért mondom csak, akik úgy gondolják, hogy a gyári 60hz körüli alsó határokat teljesen komolyan kell venni.
Mindig az is kérdés ezzel együtt, hogy mindezt mekkora hangnyomásig és milyen torzítás mellett tudja. A pro audio gyártók specifikációit általában komolyan lehet venni, pláne ami nem a legalsó szegmens termékeire vonatkozik.
- Csatolmányok
-
- scm20.png (20.97 KiB) Megtekintve 811 alkalommal
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ne legy olyan szigoru magadhoz.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 08:43Tehát peremtől peremig valid lesz a gyári spec, ezért elismerem, hogy f*szságot mondtam ezügyben. Csavartólcsavarig jóval több.

Ilyet en fejhallgatonal tapasztaltam, ott voltak a melyek csak nekem nem volt eleg az erossege. A havernal vannak Focal hatsosugarzok frontnak, na ott elfogy a basszus nagyobb hangeron. Erdekes mert epp, hogy meg kene jonnie, legalabb is az ATC-nal minel jobban tekerem a hangerot annal eroteljesebbek a melyek es nem fogy el es csak birja es birja.mikro makro írta: ↑2025.04.11., pén. 10:09A mélyek alsó határfrekvenciájára ha bárki kiváncsi, eresszen rá egy szoftveres v bármilyen szinusz hullám generátort, én megtettem régebben és bár valószínű, hogy nagyjából -6db-n lehet 56hz-nél ahogy a gyári specben van (bár ezek nagyrészt süketszoba mérések, valós helységben ez 0db felett is lehet elhelyezéstől függően), de semmiképp nem ott van a legalja, onnan tovább esik a portoltaknál megszokottnál lankásabban, 12db/oct meredekséggel. Nálam 20hz alatti hullámnál is mozgott a membrán még, más kérdés, hogy zenei környezetben meddig tűnik "elégnek" az legalsó frekvenciák mennyisége. Ha lehet hinni a sound on sound review mérésének, akkor az enyém esetén a 20hz az nagyjából -15db-nél van, ami nyilván nagyon halk már, de érzetre nem olyan mégsem az alja, hogy elvágták egy ponton lefelé és nincs tovább. Ezt azok kedvéért mondom csak, akik úgy gondolják, hogy a gyári 60hz körüli alsó határokat teljesen komolyan kell venni.

En mar egyre jobban kivancsi vagyok az activ 20-asra, annyi jot irnak rola. Valahol meg fogom hallgatni.

-
- Lefelé a lejtőn
A mélyek alsó határfrekvenciájára ha bárki kiváncsi, eresszen rá egy szoftveres v bármilyen szinusz hullám generátort, én megtettem régebben és bár valószínű, hogy nagyjából -6db-n lehet 56hz-nél ahogy a gyári specben van (bár ezek nagyrészt süketszoba mérések, valós helységben ez 0db felett is lehet elhelyezéstől függően), de semmiképp nem ott van a legalja, onnan tovább esik a portoltaknál megszokottnál lankásabban, 12db/oct meredekséggel. Nálam 20hz alatti hullámnál is mozgott a membrán még, más kérdés, hogy zenei környezetben meddig tűnik "elégnek" az legalsó frekvenciák mennyisége. Ha lehet hinni a sound on sound review mérésének, akkor az enyém esetén a 20hz az nagyjából -15db-nél van, ami nyilván nagyon halk már, de érzetre nem olyan mégsem az alja, hogy elvágták egy ponton lefelé és nincs tovább. Ezt azok kedvéért mondom csak, akik úgy gondolják, hogy a gyári 60hz körüli alsó határokat teljesen komolyan kell venni.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Vinkler írta: ↑2025.04.11., pén. 08:48tottyi írta: ↑2025.04.11., pén. 08:15Most mar biztos vagyok benne, hogy nem olvasol eleg figyelmesen vagy nem tudod ertelmezni amit irok es ezekbol szokott lenni a konfliktus. Le van irva, hogy eloszor a gumiperem szeleig mertem es aztan a hangszoro teljes szelleseget. Ez csak az egyik hangfal meresei, gondolom a masik is hasonlo meretekkel rendelkezik. Vagy csak siman trolkodsz.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8874
tottyi írta: ↑2025.04.11., pén. 08:15Most mar biztos vagyok benne, hogy nem olvasol eleg figyelmesen vagy nem tudod ertelmezni amit irok es ezekbol szokott lenni a konfliktus. Le van irva, hogy eloszor a gumiperem szeleig mertem es aztan a hangszoro teljes szelleseget. Ez csak az egyik hangfal meresei, gondolom a masik is hasonlo meretekkel rendelkezik. Vagy csak siman trolkodsz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
- Lefelé a lejtőn
Tehát peremtől peremig valid lesz a gyári spec, ezért elismerem, hogy f*szságot mondtam ezügyben. Csavartólcsavarig jóval több.
-
- Lefelé a lejtőn
-
- Lefelé a lejtőn
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6164
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
- Lefelé a lejtőn
A 12 pro csavartól csavarig pontosan 8", peremtől peremig 6.5
Képet nem tudom hogy kell ide beszúrni.
Képet nem tudom hogy kell ide beszúrni.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Most mar biztos vagyok benne, hogy nem olvasol eleg figyelmesen vagy nem tudod ertelmezni amit irok es ezekbol szokott lenni a konfliktus. Le van irva, hogy eloszor a gumiperem szeleig mertem es aztan a hangszoro teljes szelleseget. Ez csak az egyik hangfal meresei, gondolom a masik is hasonlo meretekkel rendelkezik. Vagy csak siman trolkodsz.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8874
Az egyik nagyobb, mint a másik?

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC