Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Spendor termékek

fzolesz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12
Kapcsolat:

Re: Spendor termékek

Hozzászólás Szerző: fzolesz »

Örömömből fakadóan egy pár kép a Spendor D7-esemről. Muzikális és dögös olyan amilyen zenét teszek be :)
Kép
Kép
Kép
Csatolmányok
IMG_2087.jpeg
IMG_2086.jpeg
IMG_3014.jpeg
Spendor D7 - TEP reference hangfalkábel
Hegel h190 - TEP reference táp
Digital :
Metronome DSS - TEP ultimate AES - Aqua Acoustic La Voce S3 dac, intel NUC roon szerver.
Analóg:
Clearaudio emotion + Satisfy kar + AT740ML hangszedő- PS audio GCPH phono.

lac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: lac »

Ez meg az enyém..... :rolleyes:
Csatolmányok
IMG_20241206_190316.jpg

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

E meg a BC2-sem hangváltója
20241209_164847.jpg
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ez egy BC3-as hangváltó...
2128900-20c8fc98-legend-spendor-bc3-speakers.jpg
2128900-20c8fc98-legend-spendor-bc3-speakers.jpg (82.37 KiB) Megtekintve 1058 alkalommal
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Re: Kábelezzünk

Utoljára itt ebben a topicban a Spendrokról.....ha nem megfelelő állvány van alattuk akkor nem igazán szólnak jól.....a megfelelő állvány fontos alájuk... ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:
2024.12.17., kedd 20:12

Az SP-1 volt az utolsó hangdoboz, amit Spencer Hughes tervezett.

Ebből egy villámgyors tanulság levonható számomra: nem az adott hangdoboz technikai megvalósítását, mélyközepét, ultratweeterét, stb.. szeretem, hanem a tervező hangi ízlését...
Igen, olvastam, hogy nem sokkal a doboz megszületése után meghalt...

Ez biztos.
Lehet hogy Hughes egy kerek Ementáliból is kihozta volna azt a hangot. :D
Abszolút látható, bocs hallható, hogy bizonyos konstruktőrök zenei ízlése mennyire meghatározza a keze alól kikerülő termékei hangját, bár ez elsősorban kisebb cégeknél jellemző.
Pl. a Pioneer erősítőkben jól hallatszik, hogy a hangkaraktert meghatározó egységes tervezési filozófia egyáltalán nem érhető tetten a márkánál.
A rettenetestől az egészen jóig minden előfordul. sad.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:
2024.12.17., kedd 19:46

Az biztos, ha ennyire a Maggie 1.6-1.7 a vilagod, akkor ezek egxike sem kellene h. alternativakent felmeruljenek, mert az AN es Spendorok is mashol vannak azon a bizonyos szamegyenesen.
Nekem ez a része nem lenne probléma, tudom értékelni a klasszist, legyen az bármilyen műszaki felépítésű.
Mikor anno sokat hallgattam AN-E - t - full AN rendszerben - otthon meg hallgattam a saját kicsontozott Quad ESL63 - asaimat, egy kis akklimatizálódás után mindig tudtam értékelni azt a rendszert, amit éppen hallottan.
Az biztos, sok közük nincsen egymáshoz, akkor kezdtem megérteni azokat, akik több rendszert tartanak fenn.

Ezek szerint olvastad a blogot.
Írják, hogy lett később egy upgrade a 3 - as váltójához, ami megoldotta többek között pl, a Celestion magassugárzó szúrósságát.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 966

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:
2024.12.17., kedd 19:24

Van egy blog - BC3- Minden út Rómába vezet - ahol eléggé kivesézik a hármast.

Azt írják többek között, hogy az alap a BC1, de annak csodás középtartományát és átlátszóságát nem tudja hozni a BC3.
/ Valószínűleg az extra 30 centis csak belekavar kicsit oda, ahová nem kéne. /
Nyilván több,jobb a mélye, viszont érdekes módon a magasa meg szúrósabb.

Aki hírdeti, inkább az SP1 - ét tartja meg, gondolom hasonló megfontolásból.
Ismerem őt.
Az egyetlen a hifisek között, akit ismerek / valaha jártam, akinek majdnem nagyobb régibillentyűs-gyűjteménye van, mint nekem...
Vagyis, bizony számít a zenei preferencia, meg ez a sok csembalóval való rémisztgetés.:)

Amúgy, az SP-1 / BC-1 inkább 11 Ohmos impedanciájú, és kellemesen magas értékek mindenhol, vagyis, szemrebbenés nélkül rá lehet tenni akár egy SE csövest, bármit is mondanak a 'szakértők'. Annyi lesz csak, hogy óriási hangerőre ne számítsunk, egy közepes / kicsi szobába pont elegendő.

Az SP-1 volt az utolsó hangdoboz, amit Spencer Hughes tervezett.
Ebből egy villámgyors tanulság levonható számomra: nem az adott hangdoboz technikai megvalósítását, mélyközepét, ultratweeterét, stb.. szeretem, hanem a tervező hangi ízlését...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rock60 írta:
2024.12.17., kedd 19:24
wittao írta:
2024.12.17., kedd 14:46

Ha van lehetoseged egy szep allapotu BC3-asra, egx percig se habozz… egyik AN sem er a nyomaba sem! BC2 az alapja es meglepo modon gyonyoruen hozzafesultek a sub drivert.

Azt írják többek között, hogy az alap a BC1, de annak csodás középtartományát és átlátszóságát nem tudja hozni a BC3.

Mint volt BC1-BC2-BC3-C100 tulajdonos es az uj sorozat osszes tagjanak birtokosa 4/5-1/3-2/3-1/2-100-200 (ezek kozul meg van ami most is megvan) elmondhatom, hogy a sracok mast hallanak, mint amit en hallok, es akik nalam hallottak ezeket a dobozokat + tartottunk nyilt napokat is ahol ezek a dobozok szoltak.
AN dobozbol talalkoztam ugyanezen idoszakomban, amikor nagyon sokat teszteltem 2-3 peldannyal.

A BC1-BC2 eseteben soha nem ertettem a BC1-es koruli hype-ot, mindig is sokkal jobb doboznak tartottam a BC2-eseket. Persze azt a reszet erteni veltem, amikor keves hangszeres + enekhang szolt, van egy finom lagysaga es ez sokaknak tetszik, ezen tulmenoen “jol all neki” a klasszikus zene. A Hifi Magazinos tesztrendszer reszekent nagy figyelmet kaptak, sot egyfajta kult-dobozza valtak idehaza is (ho ok ezt hallgattak, rossz nem lehet … jeligere). Termeszetesen nem rossz doboz a BC1, de szamomra a BC2-esek igazi komoly, mufajfuggetlen produkciot nyujtanak, a BC3-asok oedig a BC2-esek nagytesoi, ahol szepen meg van tamasztva az also szekcio, nem tolakodo melytartomannyal.
Fontos meg egy dolgot megjegyezni: 1980-as evek legelejerol beszelunk, ahonnan a BC1-esek ideernek. Ez majd 45 ev, ha nem tobb egy elso szerias hangsugarzo par. Ennyi ido alatt meg amikor JBL dobozokat ujitottunk fel, akkor dobbentunk ra : teljesen azonos tipusok eseten is hatalmas kulonbsegek voltak. Ennek az az oka, hogy az eltelt 30-40 ev nem mulik el nyom nelkul! A magnesek gyengulnek, a peremek porladnak, a kabinetet utik/vagjak, leszaladnak a belso rezgescsillapito elemek, vagy a paratol szetaznak stb.
Tehat siman benne van, hogy egy kivalo allapotu BC2-est egy nagyon mostoha sorsu BC1-essel hasonlitottam ossze, emiatt jott ki a fenti eredmeny! Ezt mindenkeppen bele kell kalkulalni, ha valaki ilyenre adja a fejet, hogy ugyan latszolag ugyanarrol beszelunk, valojaban nagyon nem biztos… es a 10-15-20 evig gyartasban levo modellek eseten gyakran a gyarto maga is valtoztatott a valton, drivereken, vezetekelesen stb.

Osszessegeben azt javaslom hallgasd meg, es csak utana dontsd el Neked ez a vilagod vagy sem. Az biztos, ha ennyire a Maggie 1.6-1.7 a vilagod, akkor ezek egxike sem kellene h. alternativakent felmeruljenek, mert az AN es Spendorok is mashol vannak azon a bizonyos szamegyenesen.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:

Ha van lehetoseged egy szep allapotu BC3-asra, egx percig se habozz… egyik AN sem er a nyomaba sem! BC2 az alapja es meglepo modon gyonyoruen hozzafesultek a sub drivert.

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:
2024.12.16., hétf. 20:20

Sainte-Exupéry megírta, egy erős ellenség, az nagy kincs.
Ezért bírom SM-t.
Ja, akartam írni, de még nem késő...
Remélhetőleg nincsenek köztünk, aki ellenséget lát a másikban, SM sem ellenség, szerintem remek vitapartner, különösen, mikor nem indulatból válaszol.
Egyik fórumtársunk, mikor nagyon kikelt ellene, írtam Neki privátban, hogy nyugi.
Azt írtam, hogy fontolja meg a mondanivalójából, amit hasznosnak tart a saját szempontjából, a többit engedje el, ne rugózzon rajta...
Nekem legalább is ez a filozófiám, ami természetesen véletlenűl sem SM - re korlátozódik.
:cheers1:

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:

Van itt az apróban egy 3-as 1 misiért. / Egy jó AN-E nincsen annyiért. /
Biztos nagyon jó, nem hallottam még, a megjelenése, nos, azt inkább hagyjuk...
Ha annyit össze bírnék hirtelen kaparni, nem biztos, hogy nem egy vadi új Magneplanar 1,7i - t vennék - azt is az apróból - tudod, laposföld hívő vagyok... :D
...Vagy az 1.6 - ost 650 - ért. gondolkodik.gif

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rock60 írta:
2024.12.16., hétf. 20:51
chord_ írta:

Akinek SP1-e van, az el fog kezdeni komolyzenét, sőt, csembaló lemezeket hallgatni. Oda-mágneseződik. Ez holtbiztos.

Akinek AN doboza van, az is jó zenéket fog hallgatni, de csembalót, azt nem hinném.
Nem is kell, hogy a komolyzenét hallgasson mindenki.
Az SP2 - ről kicsit lebeszéltél, nem is igazán értettem... gondolkodik.gif
Van most az apróban egy BC1, mifelénk meg egy BC3.... Azt a nagyot el tudnám képzelni a szobában...

Én nem tudok igazságot tenni az AN vs. Spendor kérdésben, mivel Spendort talán kétszer, AN - okat meg rengetegszer hallottam.
Mind a kettő tetszett, már így az idő távlatából nem tudnék különbséget tenni.
Azt viszont tudom, hogy az az ember, akinek ha zenéről volt szó, messze a legtöbbet adtam a véleményére AN - t hallgatott, a pár ezer klasszikus LP-t is.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

K P írta:
2024.12.17., kedd 06:19

Én nem tudom, hogy szól az a Spendor cselédszobástúl, de a gyártó helyében biztos felvennélek marketingesnek. :D
:fekverohog: :fekverohog:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Ja ezek a Spendorok, van itthon a sarokban egy BC2-es,(meg egy SP1/2R) a rossz hallású brittek a BBC-nél használták mert olyan rosszul és természetellenesen szólt...... :smile29: ...nem is értem.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: K P »

chord_ írta:
Rock60 írta:
2024.12.16., hétf. 17:52
SoundMania írta:
2024.12.15., vas. 19:16

Értem én, hogy a Spendor színezettségét a Radnai kábeleid túlzó sterilitása "szépen" ellensúlyozza és a boltíves helyiség is egyedi...
:smile49:
Az a kérdés még, hogy a Heed elektronikák a Spendor színezettségét ellensúlyozzák inkább, vagy a steril Radnai kábeleket ?
:fekverohog:

Chord, mesélnél a boltíves helyiségeidről ? Az tetszik, érdekelne... :smile53:

Meg mondjuk már ki ezt a szót, 'Spendor'.... valami megremeg a hifis galaxisokban... felkapja mindenki a fejét... a hangi arisztokrácia... a BBC filozófia.... színezetlenség... beszéd-érthetőség... Shakespeare?... esetleg nem értjük, de tiszteljük... valami doboz, ami kimondottan az akusztikus zene felé sodor mindenkit.... én erről nem tehetek, ez van.:)

Akinek SP1-e van, az el fog kezdeni komolyzenét, sőt, csembaló lemezeket hallgatni. Oda-mágneseződik. Ez holtbiztos.
Akinek AN doboza van, az is jó zenéket fog hallgatni, de csembalót, azt nem hinném.

Ezért bírom SM-t.:)
Én nem tudom, hogy szól az a Spendor cselédszobástúl, de a gyártó helyében biztos felvennélek marketingesnek. :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

chord_ írta:

Az SP2 - ről kicsit lebeszéltél, nem is igazán értettem... gondolkodik.gif
Van most az apróban egy BC1, mifelénk meg egy BC3.... Azt a nagyot el tudnám képzelni a szobában...

Én nem tudok igazságot tenni az AN vs. Spendor kérdésben, mivel Spendort talán kétszer, AN - okat meg rengetegszer hallottam.
Mind a kettő tetszett, már így az idő távlatából nem tudnék különbséget tenni.
Azt viszont tudom, hogy az az ember, akinek ha zenéről volt szó, messze a legtöbbet adtam a véleményére AN - t hallgatott, a pár ezer klasszikus LP-t is.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
SoundMania írta:

Értem én, hogy a Spendor színezettségét a Radnai kábeleid túlzó sterilitása "szépen" ellensúlyozza és a boltíves helyiség is egyedi...
Az a kérdés még, hogy a Heed elektronikák a Spendor színezettségét ellensúlyozzák inkább, vagy a steril Radnai kábeleket ?

Az én szobám, ahol a zene van, az pont nem boltíves. Az volt a cselédszoba.:)
De nagyon-nagyon jól szól. Még a zenészek is dicsérték, hangszerrel a kezükben.

A fentiekről amúgy finom asztrológiai analógiák állíthatók fel.
És és SM - totális oppozíció. Nem hallottuk egymás rendszerét, de a kölcsönös szájhúzás esélye 99%.
Neki volt Spendor, megkóstolta. Nekem volt AN, megkóstoltam. Kölcsönösen a másikét nem kedveljük, sőt, kimondottan semennyire. Ezt úgy mondják, amikor egymás dobozait véleményezzük, hogy 'recepcióban' vagyunk. Amikor a planéták nem a saját uralkodó jegyükben vannak, hanem egymáséiban, vagyis meg vannak cserélődve a dolgok.
Az, hogy egymás favorit vezetékeit utáljuk, az szimplán törvényszerű.

Az AN?, hát, valahol a blogon le is írtam, a 'metafizika nélküli hangdoboz'. Hifis szempontból nincs amibe belekötni, van magas, mély, tér, minden. Csak a zene belseje, a lényege, az hiányzik. Akár a komplikált, sokfelhangos zenék megszólalnak rajta, nem torzít, nincs semmi baj. Aki eddig jut el, vagy a rezonanciapontja itt van, lehet akár végállomás-féle is.
A Spendor, az egy másik liga, egy másik galaxis. Mást akar mutatni. A húrokat. A pendítést. A rezgést. Minden rezeg. Még az állvány is. Mint a hangszerek.

Meg mondjuk már ki ezt a szót, 'Spendor'.... valami megremeg a hifis galaxisokban... felkapja mindenki a fejét... a hangi arisztokrácia... a BBC filozófia.... színezetlenség... beszéd-érthetőség... Shakespeare?... esetleg nem értjük, de tiszteljük... valami doboz, ami kimondottan az akusztikus zene felé sodor mindenkit.... én erről nem tehetek, ez van.:)

Ezért bírom SM-t.:)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1182

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
SoundMania írta:

Spendorról (SP1) azt tudom mondani még, hogy egy AN J/B doboz is sokkal gyorsabb, levegősebb részletgazdagabb, kevésbé gombóc hangzású és sokkal szebb az énekes hangja rajta. Részemről soha többet Spendort! :(
A kábelről meg hogy üres hanzású. Mintha minden 2. hang jönne csak át rajta. Olyan "digitális" szerű, nem folytonos hangzás.... Zavaró... Boltíves helyiségben, a Spendorral lehet még egész kellemes is, de ilyen sztem egyedül csak Chord-nak van. Így kétségeim lennénnek elfogadni a javaslatait. Pláne hogy ismerem az általa szeretett dobozt is és nem sok jót tudok mondani róla. Na mindegy. A többi meg úgyis azt csinál amit akar. :)

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
Nem te vagy aki szembe megy az autópályán? :)
Mindenki mindenkivel szembe megy kicsit.
De minimum keresztben.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:

Értem én, hogy a Spendor színezettségét a Radnai kábeleid túlzó sterilitása "szépen" ellensúlyozza és a boltíves helyiség is egyedi, de ilyen kinek van még európában, ha te arra a hangra azt mondod, hogy hogy jó? És ki az aki ezek tudatában a kábeles tanácsaidra hallgatna? :) Nem te vagy aki szembe megy az autópályán? :)
Sokan haladunk sokfelé.
Jól van ez így.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2024.12.15., vas. 21:04
---
Mániákus! Elég visszatetsző, ha valaki a saját rendszere hangját dicséri, nem gondolod? Hallotta itt valaki a rendszeredet?
-Szerintem te valamit félre néztél a dícsérettel? :)
-Hallották néhányan, igen.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2274

Hozzászólás Szerző: cables »

---
Mániákus! Elég visszatetsző, ha valaki a saját rendszere hangját dicséri, nem gondolod? Hallotta itt valaki a rendszeredet?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

chord_ írta:
2024.12.15., vas. 18:45
SoundMania írta:
2024.12.15., vas. 15:47

Hát, ennek annyi pont az esélye. Mint a sokmilliárd csillag egy adott állására. És időt is annyit kell várni rá. Nem lehetetlen, de a 8milliárd ember életében jó ha 1x megadatik valakinek. Mivel te azt állítod neked meg volt, a többiek lemondhatnak az ilyen csodáról. :)
Ja, nincs kizárva. Tényleg.
Ahogyan az sem, hogy követve téged, mármint a drága drótjaidat, örökre lemaradnak valami olyan hangi élményről, ami fontos lenne nekik, ill. fontos lett volna; és elkanyarodnak arra a területre, amely a te-fajta preferencia... az sem az ördögtől való, lehet velük akár zenét is hallgatni, meg, mondjuk, ha egyezik a hangi ízlésetek, vagy hogy mit kerestek a zenében, akkor szinte apostoli jócselekedet történt, és mindenki örül. Jó helyre kerül a sok pénz.

Ha pedig nem egyeznek a fenti dolgok, akkor szimplán tévútra kerültek, azért a jó sok pénzért.

Én ezt innen, messziről nem tudom megmondani, kinek mi jut. Túl sok a változó.
Ami tényként elfogadható, hogy kialakult egy olyan kör, akik sikeresen kiszakadtak az általad sugallt / mások által állított drágadrót-birodalomból, ráadásul komoly hangélmény-többlettel gazdagodva.
Értem én, hogy a Spendor színezettségét a Radnai kábeleid túlzó sterilitása "szépen" ellensúlyozza és a boltíves helyiség is egyedi, de ilyen kinek van még európában, ha te arra a hangra azt mondod, hogy hogy jó? És ki az aki ezek tudatában a kábeles tanácsaidra hallgatna? :) Nem te vagy aki szembe megy az autópályán? :)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”