Nekem a havernal amit en ajanolttam neki Genelec 1032C szol ugy, hogy nekem cicegnek a magasak es banto a fulemnek. Persze nem tudtam, hogy ő full hangeron fogja hallgatni es mas zeneken mit amit megszoktam tole. De azt nem tudom elhinni, hogy a Focal legmagasabb osztalyba tartozo hangfalai ilyenek. Mintha mar beszeltunk volna ilyesmirol.-CB- írta: ↑2025.12.13., szomb. 20:01Nekem az újabb focalok nagyon fényes hangúak lettek.tottyi írta: ↑2025.12.13., szomb. 19:51Ezt nem tudtam de a Grand Utopiahoz amit raknak Naim eloerositot es vegfokot az eleg meggyozonek nez ki. Nezegettem is a Naim elofokokat az ATC-hez de nem talaltam senkit aki hasznalna hozza. Ezek szerint jo a marketingjuk, hogy elgondolkodtam rajta. :)
Ha ugy el volnek eresztve en megprobalkoznek azzal a parossal.
Nem az a "hosszan hallgatható"....
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 902
Re: Focal JMLab
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1287
Nekem az újabb focalok nagyon fényes hangúak lettek.tottyi írta: ↑2025.12.13., szomb. 19:51Ezt nem tudtam de a Grand Utopiahoz amit raknak Naim eloerositot es vegfokot az eleg meggyozonek nez ki. Nezegettem is a Naim elofokokat az ATC-hez de nem talaltam senkit aki hasznalna hozza. Ezek szerint jo a marketingjuk, hogy elgondolkodtam rajta. :)
Nem az a "hosszan hallgatható"....
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 902
Ezt nem tudtam de a Grand Utopiahoz amit raknak Naim eloerositot es vegfokot az eleg meggyozonek nez ki. Nezegettem is a Naim elofokokat az ATC-hez de nem talaltam senkit aki hasznalna hozza. Ezek szerint jo a marketingjuk, hogy elgondolkodtam rajta. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Re: Focal JMlab Electra 906
Sziasztok!!
Érdeklődni szeretnék valamelyik fórumtársnak a birtokában van-e Alto Utopia BE?
Privátban is írhat nekem.
Üdv!
Érdeklődni szeretnék valamelyik fórumtársnak a birtokában van-e Alto Utopia BE?
Privátban is írhat nekem.
Üdv!
Ez egy érdekes dolog, a legmélyebb frekvenciák jelenléte elég erősen befolyásolja a térérzetet, ha ledugózzok a reflexnyilást, úgy akár 5-6dB-ket is veszthetünk alul, ettől össze tud esni a tér, pici/kompakt lesz a virtuális színpad.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Ami annál is inkább érthetetlen számomra, mert teljesen szeparált kamrákban dolgoznak a hangszórók...
4x játszottam ezt el eddig, minden alkalommal azonnal feltűnt, hogy a 3D inkább 2D lett.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
Nem csak Focal,de a Tannoy-is igy viselkedik,meg a JBL...felborul az egész hangkép-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Ami annál is inkább érthetetlen számomra, mert teljesen szeparált kamrákban dolgoznak a hangszórók...
4x játszottam ezt el eddig, minden alkalommal azonnal feltűnt, hogy a 3D inkább 2D lett.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- -CB-
- Beköltözött

Nyilván. De az enyémnek pl 300 Hz a mélysugárzó vágási frekvenciája, 12dB/ oktávval ez középfrekvencián sem igazán szólal meg, nem beszélve a magas hangokról, amik ki sem találnának a dobozból, mert van belül vatta csillapítás a dobozfalakon. Szóval ezért hihetetlen.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:56A reflex nyílásnak nem csak a mély hangoknál van jelentősége, hanem a teljes frekvenciatartományban. Ezt nem én mondom, hanem nálam sokkal okosabb ember(ek)től hallottam.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:51Na, örülök, hogy szintén zenész. Akkor mégsem én vagyok süket. 98-as ez az Utopia széria. Sosem gondolná az ember, mennyire nagy a szerepe az imagingben a mélynek.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:39
Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.
Szerintem a Te Focal-od se mai darab, akkor még nem véletlenül tervezték úgy a cuccot (értsd reflexnyílással) ahogy tervezték, és nem csak a hasbaakasztó duma volt a dolgok mögött ...![]()
A reflex nyílásnak nem csak a mély hangoknál van jelentősége, hanem a teljes frekvenciatartományban. Ezt nem én mondom, hanem nálam sokkal okosabb ember(ek)től hallottam.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:51Na, örülök, hogy szintén zenész. Akkor mégsem én vagyok süket. 98-as ez az Utopia széria. Sosem gondolná az ember, mennyire nagy a szerepe az imagingben a mélynek.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:39Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Szerintem a Te Focal-od se mai darab, akkor még nem véletlenül tervezték úgy a cuccot (értsd reflexnyílással) ahogy tervezték, és nem csak a hasbaakasztó duma volt a dolgok mögött ...![]()
- -CB-
- Beköltözött

Na, örülök, hogy szintén zenész. Akkor mégsem én vagyok süket. 98-as ez az Utopia széria. Sosem gondolná az ember, mennyire nagy a szerepe az imagingben a mélynek.Snipi írta: ↑2024.12.02., hétf. 13:39Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Bocs, hogy belevau ... Én tapasztaltam ilyet, bár nem Focal-nál, hanem B&W-nél. Van egy régi B&W hangfalam (akkoriban még komolyan vették a hangfalépítést) amihez 3 db reflex kiegészítő tartozik : egy rövid cső, egy hosszú cső, és egy lezáró. A leírásban az van, ha sok a basszus, zárjuk le. Ez így szép és jó, csakhogy ha lezárom az egész hangkép megy a levesbe ... sajnos. (Ahogy írod ...) Úgyhogy maradt a tologatás-rakosgatás nyitott reflex (rövid csővel) nyílással.-CB- írta: ↑2024.12.02., hétf. 11:54Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
Szerintem a Te Focal-od se mai darab, akkor még nem véletlenül tervezték úgy a cuccot (értsd reflexnyílással) ahogy tervezték, és nem csak a hasbaakasztó duma volt a dolgok mögött ...

- -CB-
- Beköltözött

Tapasztalta-e más is azt a tényt, hogy ha bedugózod egy Focal (basszus)reflexnyílását, összeesik a tere?
- kolyok1206
- Nincs visszaút

- Értékelés: 4
- -CB-
- Beköltözött

Azért azt tudd, hogy nem azért pakolnak elé a bemutatóteremben Naim-ot mert az olyan jó, hanem mert egy cégcsoport...
- kolyok1206
- Nincs visszaút

- kolyok1206
- Nincs visszaút

Sokkal drágább volt ez a hangfal mint a sima Chorus 826 megjelenésekor. Elvileg erősebb váz jobb hangváltó és más a közép és mély hangszóró készlet. Nagyon a szívemhez nőtt nem szívesen válok meg tölük.
- -CB-
- Beköltözött

Ezt nem tudom. De a belépő szériánál általában jobb minden. Mondjuk gyanúsan sok ária van eladó.
- kolyok1206
- Nincs visszaút

Jobb az Ária sorozat a 30. évfordulóra kiadott Chorusnál-CB- írta: ↑2024.11.29., pén. 18:46Nem. Add el a kórust, inkább egy áriást végykolyok1206 írta: ↑2024.11.29., pén. 18:21Sziasztok!
Elindult bennem a hifibogár és egyenlőre infót szeretnék gyűjteni. Adott egy Focal Chorus 826WV front hangfalpár és szerintem több van benne mit amit a mostani rendszeremmel sztereoban meg tudok szólatatni vele, ( elöfok:Marantz 7703, Végfok:Emotiva UPA7) és keresgéltem a netem és a tanácsotokat kérném! Érdemes lenne a Frontokat egy Naim végfokozattal meghajtani a jobb minőség reményében vagy valami másik sztereo végfokozatot érdemes elétenni, vagy így jó ahogy van? Köszönöm előre is a tippeket és a hozzászolásokat!
Szép hétvégét![]()
![]()
- -CB-
- Beköltözött

Nem. Add el a kórust, inkább egy áriást végykolyok1206 írta: ↑2024.11.29., pén. 18:21Sziasztok!
Elindult bennem a hifibogár és egyenlőre infót szeretnék gyűjteni. Adott egy Focal Chorus 826WV front hangfalpár és szerintem több van benne mit amit a mostani rendszeremmel sztereoban meg tudok szólatatni vele, ( elöfok:Marantz 7703, Végfok:Emotiva UPA7) és keresgéltem a netem és a tanácsotokat kérném! Érdemes lenne a Frontokat egy Naim végfokozattal meghajtani a jobb minőség reményében vagy valami másik sztereo végfokozatot érdemes elétenni, vagy így jó ahogy van? Köszönöm előre is a tippeket és a hozzászolásokat!
Szép hétvégét![]()
- kolyok1206
- Nincs visszaút

Sziasztok!
Szép hétvégét
Szép hétvégét
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9559
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- -CB-
- Beköltözött

Vettem közben egy Pass Aleph 3 ast. Na ez vmi varázslat. Bár felbontásban a Kaneda elveri, tonalitásban, térben vmi varázslat, amit az USA vas nyújt. Ja, és 2x60 watt, kraft is van doszt.-CB- írta: ↑2024.05.24., pén. 12:00Ha tovább gombolyítjuk az erősítők vs. Mezzo Utópia vonalat:gianni321 írta: ↑2024.05.23., csüt. 22:09Mivel az előző néhány hsz átkerült az OFF-ba, én meg azt hittem, h a Focal topikba írok, amikor reagálok ezért az eredetit kimásoltam kicsit újra gondoltam, illetve a topik tartalmához szabtam azt, amit az OFF-ban írtam. Íme:
Szóval, akkor adjunk a témának egy kis focalos vontakozást azáltal, hogy milyen erősítő párosítással és milyen típusú zenével szólt a legjobban vagy épp legrosszabbul a Focal. Kezdem én, ez utóbbival: a Mezzo messze a legrosszabb az Audio Research VS115 végfokkal volt. Nagyon tárgyilagos, vékony, acsarkodós, arcabamászós volt. Hűvös,
távolságtartó hideg szépség. Olyan, mint az a nő, aki gyönyörű, de látod rajta, hogy igazi jégkirálynő. Haza biztos nem vinnéd... Ezt bármilyen zenével tudta produkálni.A legjobb páros a Krell KSA100, ARC LS26-tal volt. Egy barátom azt mondta rá, mikor meglátta a KSA 100-at, ő ezt marhára akarta utálni csak a kinézete alapján, de kb. fél perc alatt vette le a lábáról. Leginkább jazz-zel működött, a 27 centis hangszóró meg az A osztályos működés nem az iszonyat gyors tranziensekről szólt. Ezzel együtt is, azt a hangot egy életre megjegyeztem: elegáns, nagyvonalú, faltól falig érő, tapintható, nyomatékos 3D-s hangok és mégis egy kerek koherens zenei egész. Mindehhez barátságos meleg, bársonyos tónus párosult. Nagyon jó volt. Cary SA200.2 ARC LS26 Mezzo: nem volt rossz kombó, de Cary jobban hajtva kicst érdektelenné vált, különösen rock zenékkel. Zu-val viszont pl. frenetikus jó volt uaez a páros.
1038BE: a legjobb - nem fogjátok elhinni - Heed Obelisk Si3-mal volt. A legjobb -értsd úgy, nekem legjobban tetsző -basszus ezzel a párossal volt, ami valaha szobámban volt. Friss, gyors, attraktív hang volt, ami annyira tetszett, hogy azt gondoltam minek ide bármi más? Vesztemre Baralajbi akkor hirdette meg a Harbeth M40.1-ét, amire ráizgultam és sajnos a Harbeth tónusa rámutatott arra, hogy bizony a Harbeth tónusához képest a 1038 kissé műanyag... De amíg ezt nem hallottam, baromira imadtam a 1038-at a Heeddel. Érdekes egy hangfal egyébként a 1038: próbáltam igazán kiszolgálni és brutálisan megtámogatni erősítővel egy Krell Evolution 222 302 elő-végfok párossal. Valamiért nem igazán működött ez a páros, azóta se tudom miért. Lassú volt, csak iszonyatosan bömböltetve szólalt meg valamennyire de akkor is inkább elment mellettem az egesz. Őszintén szólva a Heeddel sokkal jobban tetszett és baromira nem éreztem a két erősítő közötti árkülönbözetet. Pár százezret talán, de a milliós tételt biztosan nem. Próbáltam még Pass Labs Int60-nal, de ez annyira leszerepelt egy McIntosh MA7000-rel szemben, hogy 1 óránál tovább nem erőltettük ezt a párost. Rövid próba volt és ebből adódóan nem mondom, h objektív és releváns tapasztalat, de egyáltalán nem éreztük azt, hogy itt bármit lehetne/kellene még tenni, vagy hogy ez ettől jobb lehet. A Mekivel egyébként leginkább a néhány hangszeres akusztikus felvetelek működtek. Amennyire jól hajtotta a Krell Evo, a Meki annyira nem: sűrűbb, tempósabb zenékkel pl. Opeth ugyanúgy érdektelenné vált, mint a Cary a Mezzoval, viszont Joe Sample számomra örök klasszikus albumát, - Old Places, Old Faces - azóta sem hallottam ennyire Mr. Sample akkordjaihoz, játékához tökéletesen passzoló tónusban megszólalni. Amivel viszont frenetikus volt az MA7000, az a 1007BE. Leginkább jazz-zel remekelt ez a páros is, sok egyéb mellett pl. Wynton Marsalis: The Magic Hour albuma volt elképesztő. Azt szűrtük le a meghallgatás után, h a Mekinél úgy vannak vele, ha monitor hangfalad van, jó lesz az integrált, viszont ha állót szeretnél drága barátom, 3-4 hangszóróval, akkor hadd nyíljon az a pénztárca, nyúlj bele jó mélyen és vegyél elő-végfokot...
Van néhány off gondolat ebben a hsz-ban is, de azt hiszem azok nélkül nem lett volna teljes, úh remélem maradhat.
--Accuphase p300: picit kevés a damping, picit kevés a felbontás. A hang élvezhetően meleg, jó térrel.
--Marantz pm 16: olyan se hús, se hal
--Luxman mq 80 csöves: nincs damping, a mély hömpölyög de komolyzenével nem volt rossz. Accuphase maradt anno
--Diy 2x3 watt class A FET: a kis hangerőt leszámítva parádés
--AN Vindicator: Mélycsillapítás nincs, de a hang jó volt
--Graaf OTL: meglepő, de meghajtotta, de nem volt extra
--ClassDaudio: a legjobb mélykezelés, bődületes dinamika, jó sztereo tér, kellemesen analógos hangzás, picit kevés magasakkal
--Kaneda 2x20 watt A class: Best ever, ez éli túl az összes vasat, ami itt megfordul :-). Van dinamika, van felbontás, és pompás sztereo tér
--Hiraga 2x30 watt A class: Nem rossz, de nincs kellő damping, és sok volt az alapzaj. De ez nem a Focal hibája
--Krell kav 400: életem legszarabb hangja. Nagy ordítás, semmi mély, torz magasak. 3 szám után kib@sztam
--300b SE csöves: szép hang, de 0 damping, és nem tudja rendesen meghajtani
--DIY hibrid (csöves elő, Fetes végfok): Mindegyikkel jól szerepelt
--Heed Audio Thesys gamma: Minden tekintetben jó, bár kissé eszköztelen hang (egy csöves melegségéhez, bársonyosságához képest)
--Dénes Péter PP csöves: Kifejezetten kellemes csöves hangzás, még némi mély damping is van. Azóta sajnálom, hogy nem tartottam meg...
--Marantz PM 30 se: se hús, se hal. Semmi nincs igazán.
--Dunaudio evergreen: nem sok felbontás, budget amp azt hozta, amennyibe került
--TMP audio hibrid: Teljesítménye volt, de felbontása, sztereo képe nem volt szép.
--Philips 880: ár-értékben nem volt rossz, bár nyilván egy integrálttól ne várjunk extra teret, felbontást.
--Vntage receiverek (Pioneer, siemens, JVC, Marantz, Kenwood, Sony): nem éri meg a bohóckodást, mire a csiptetős hangfal csatlakozóhoz odavarázsolod a banándugót :-). Javarészt Darlington IC-sek voltak, kissé izgága magasakkal, szóra sem érdemes.
Most ennyi jutott eszembe, de volt még néhány...
- -CB-
- Beköltözött

Ideje lecserélni a Dínókat
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3720
Csak a Marantz! :-D