Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polcsugárzók

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Re: Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: Gy11 »

Gy11 írta:
2024.09.22., vas. 18:40
Gy11 írta:
2024.09.20., pén. 16:00
Sziasztok!

20m²-es szobába szeretnék venni polcsugárzót. Sokféle zenét hallgatok, főleg 80-90s évek zenéit. Ajánlatok? Használtban gondolkodom, mert a keret nem sok rá.
ELAC Debut B5.2 milyen lenne?
Dali Zensor 3???

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Gy11 írta:
2024.09.20., pén. 16:00
Sziasztok!

20m²-es szobába szeretnék venni polcsugárzót. Sokféle zenét hallgatok, főleg 80-90s évek zenéit. Ajánlatok? Használtban gondolkodom, mert a keret nem sok rá.
ELAC Debut B5.2 milyen lenne?

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Tredqill írta:
2024.06.22., szomb. 16:06
Alex_Aston írta:
2024.06.22., szomb. 14:03
Tredqill írta:
2024.06.22., szomb. 12:18
Sziasztok!
Mennyit érhet egy Linn Nexus LS250 hangfalpár?
Úgy látom, itt a fórumon sosem hirdettek ilyet.
Most lehetőségem lenne megvásárolni ezt a típust, de nem mennyit lenne érdemes fizetni érte.
Ez esetben döntsd el, mennyit ér meg a hangja neked. Jobb, mint a mostani dobozod? Olcsóbb, mint a szerinted is jobb többi doboz?
Így meg fodog tudni mondani magadnak, hogy jó e az az ár, vagy sem.
100e forintot kér érte az eladó.
Azért kérdezem az értékét, mert 200 kilométerre van, ha pl. előre tudom, hogy 50 ezret ér, akkor nem megyek el meghallgatni oda-vissza 400km-t feleslegesen.
Ha a használtpiaci, átlag összegbeli értékére vagy kíváncsi akkor pl:
https://www.hifishark.com/search?q=Linn+Nexus+LS250

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

Alex_Aston írta:
2024.06.22., szomb. 14:03
Tredqill írta:
Sziasztok!
Most lehetőségem lenne megvásárolni ezt a típust, de nem mennyit lenne érdemes fizetni érte.
Ez esetben döntsd el, mennyit ér meg a hangja neked. Jobb, mint a mostani dobozod? Olcsóbb, mint a szerinted is jobb többi doboz?
100e forintot kér érte az eladó.
Azért kérdezem az értékét, mert 200 kilométerre van, ha pl. előre tudom, hogy 50 ezret ér, akkor nem megyek el meghallgatni oda-vissza 400km-t feleslegesen.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tredqill írta:
Sziasztok!
Csak a Marantz! :-D

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

https://www.stereo.de/hifi-test/produkt ... us-ez-1244
A képen besatírozott tartomány akkor sem nevezhető megfelelőnek, ha belefér a +/-3dB tűrésbe. Jóval olcsóbb dobozok is jobbak, mint ez ebből a szempontból. Pont ebben a tartományban meglehetősen érzékeny a hallásunk.
Csatolmányok
tifuszEZ.jpg
tifuszEZ.jpg (66.57 KiB) Megtekintve 2290 alkalommal

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

fülelek írta:
2024.05.27., hétf. 14:04
Tredqill írta:
2024.05.26., vas. 12:44
Üdv mindenkinek!

15m²-es szobába szeretnék venni polcsugárzót.
Jelenleg két doboz között gondolkodom.
Triangle Esprit Titus EZ és Monitor Audio Silver 50 6g.
Árban nagyjából egy kategóriába esik mindkettő.
Van itt valaki, aki hallotta ezeket a hangfalakat szólni?
Mi az erősségük, gyengeségük?
Nagyon sokféle zenét hallgatok, így nem lehet az alapján dönteni, hogy melyik illik inkább az adott zenékhez.

Köszönöm a segítséget!
Ezek elég különböző dobozok, a MA több magassal operál, a Titus meg pont kevesebbel, az ideális a kettő között van mindenképp, az 800Hz-3kHz közötti 5dB ingadozás ennyi pénzért szerintem durva hiba, csakúgy, mint az MA doboz konzekvens magas emelése, ami 1kHz és 10kHz között szintén 5dB. Bár ha 30 fokos szögben hallgatod, azaz egyáltalán nincs beforgatva a doboz a hallgató felé, akkor javul a helyzet.
Az az 5dB ingadozás más néven +/-2,5dB és nem széles tartományban történik, így máris nem tűnik olyan rossznak a helyzet. Egyébként a frekiválaszt a legegyszerűbb igazítani (pl DSP-vel pár kattintás), de ez szerintem nem olyan vészes az említett két modell esetében, lásd a korábbi linkeket a tesztjeikhez.

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

fülelek írta:
2024.05.27., hétf. 14:04
Tredqill írta:
Üdv mindenkinek!

Nagyon sokféle zenét hallgatok, így nem lehet az alapján dönteni, hogy melyik illik inkább az adott zenékhez.

Köszönöm a segítséget!
Ezek elég különböző dobozok, a MA több magassal operál, a Titus meg pont kevesebbel, az ideális a kettő között van mindenképp, az 800Hz-3kHz közötti 5dB ingadozás ennyi pénzért szerintem durva hiba, csakúgy, mint az MA doboz konzekvens magas emelése, ami 1kHz és 10kHz között szintén 5dB. Bár ha 30 fokos szögben hallgatod, azaz egyáltalán nincs beforgatva a doboz a hallgató felé, akkor javul a helyzet.
Ezeket miből szűrted le?
Találtál frekvencia-átviteli görbét?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tredqill írta:
Üdv mindenkinek!

Köszönöm a segítséget!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2477

Hozzászólás Szerző: supravox »

halfej1980 írta:
2023.11.28., kedd 20:55
Sziasztok. El akartam kerülni, hogy belefogjak otthoni hifi-be, de már elkezdődött:) Tehát vettem egy Marantz stereo 70s-t, gondoltam 2 legyet ütök egy csapásra:) Tv-n nagyon jó, szóval igencsak feljavítja a hangzást. Most valami nagyon régi Tannoy hangfalakkal használom, nem tudom a pontos tipusát, de nem is lényeg. Tehát amit keresek: Én szeretem hallani a legapróbb részleteket is a zenében. Ha az segít valamit, a kocsimban Blam Multix signature szett van, magnézium magasakkal. Iszonyat jol szól és "lelke" is van a zenének. 16.5 négyzetméter a szoba, tehát polcsugárzó lesz a nyerő valószínűleg. Árban szeretnék 5-600eFt-on belül maradni. Tudnátok ajánlani párat, hogy miket nézegessek? Próbáltam alkudni egy Monitor Audio Gold-ra, de nem jött össze:)
16.5m2-en már játszhat álló doboz is.
Én nem zárnám ki.
20m2-en hallgatok egy 150-es ATC -t
Ja az állványos🤪
De 16m2-en hallgattam a 40es ATC -t ami egy zárt álló doboz és tök jó volt.
A lényeg,hogy sajna haza kell hordanod amit csak lehet és próba cseresznye.
Azért ez nem olyan mint kőbányában csákányozni😄
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Tredqill írta:

Egy kis segítség, gugli fordítóval, hátha...

Titus EZ:
"Korrekt tónusegyensúly, vastagítás és túlzás nélkül, de jó dinamikával és tisztasággal. Bátran és óvatosan, mozgékonyan és tisztán."

Silver 50 6g:
"Közeli, kommunikatív, de puha és kerek is. A középtartomány rendkívüli plaszticitása, a magas hangok finom fénye, finom basszus."

Bővebben itt olvashatsz róluk:
https://audio.com.pl/testy/stereo/kolum ... e-titus-ez

https://audio.com.pl/testy/stereo/kolum ... -silver-50

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Üdv mindenkinek!

Köszönöm a segítséget!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Re: Sol Kolibri

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

kari80 írta:
2023.12.02., szomb. 14:52

Tudom nem ide tartozik, de!
Így át is került a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kari80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Re: Sol Kolibri

Hozzászólás Szerző: kari80 »

Szia
Tudom nem ide tartozik, de!
Hasonlóképp vagyok a "kis" Totem Dreamcatcher-el.
Hiába, van egy pár Focal Electra 906-om, illetve egy pár Bowers 804S-em, amit a Totem hangfalaktól kapok, az valami teljesen más.
Pont a napokban adtam el a Totem Arro álló hangsugárzóimat, a vevő teljesen oda van tőlük.
"Kis hangfal, nagy hangal" és az a bizonyos "fűszer", vagy varázs, amit ezek a hangfalak tudnak, fantasztikus.
Semmi pénzért nem adnám, illetve de, még is.
De a pénzből vennék egy másik párt! 😄
Látom a kapcsolatot a Totem, illetve Dragonweed között, nem véletlenül! 🙂
Totem Dreamcatcher, Temple Audio Bantam Gold, Uptone LPs1.2, Uptone Iso Regen, Ifi Zen Signature V2
Totem Dreamcatcher, Temple Audio Bantam Gold, Uptone LPs1.2, Uptone Iso Regen, Ifi Zen Signature V2

halfej1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

Sziasztok. El akartam kerülni, hogy belefogjak otthoni hifi-be, de már elkezdődött:) Tehát vettem egy Marantz stereo 70s-t, gondoltam 2 legyet ütök egy csapásra:) Tv-n nagyon jó, szóval igencsak feljavítja a hangzást. Most valami nagyon régi Tannoy hangfalakkal használom, nem tudom a pontos tipusát, de nem is lényeg. Tehát amit keresek: Én szeretem hallani a legapróbb részleteket is a zenében. Ha az segít valamit, a kocsimban Blam Multix signature szett van, magnézium magasakkal. Iszonyat jol szól és "lelke" is van a zenének. 16.5 négyzetméter a szoba, tehát polcsugárzó lesz a nyerő valószínűleg. Árban szeretnék 5-600eFt-on belül maradni. Tudnátok ajánlani párat, hogy miket nézegessek? Próbáltam alkudni egy Monitor Audio Gold-ra, de nem jött össze:)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Grillezés

Volt üres 15 percem, csináltam egy (két) vele-nélküle mérést. Az elhelyezés random, nem ideális, tehát a görbe karaktere lényegtelen, a különbségek az érdekesek. Kb 25 és 100cm távolságból.Megszokott MDF keret, rajta szövet.
Bocsi, ha volt már itt ilyen...
received_1180943865910957.jpeg
received_1180943865910957.jpeg (43.69 KiB) Megtekintve 3543 alkalommal
Nem szotkam hibázni.

szeremej
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: szeremej »

Sziasztok!
Adott egy H/k avr130. Van 2 Tannoy M2 alapú épített frontom egy Mourdant center, és 2 Tannoy m1 alapú épített háttér. 5.1-ben ben remekül szól a rendszer, de sztereóban a frontok a dinamikus középtartományban elvéreznek. Gondolom itt segít be a center, mikor többcsatornás lesz a lejátszás... Mivel beindult a hifibogár, gondolkodom előrelépésben a frontok terén. Duálkoncentrikusban. Ugye jó volna a színpadkép sztereóban..is. Kategóriában először egy Tannoy Rev. dc6-ra gondoltam, majd előbukkant ez a Fyne Audio F500...Ugye mindkettő Tannoy gárda...Az a kérdés, hogy melyik? Egy "öregebb" Tannoy DC, vagy az "új" Fyne...Mellesleg azt sem tudom, hogy a H/k-val mennyire barátok ezek a remek frontok...A szoba elég kicsi sajnos 16m2...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Gergo222 írta:
2021.09.01., szer. 20:30
Sziasztok!

Van egy másodrendszerem, nem nagy szám (Q Acoustics 3030i - Yamaha erősítő) és véletlenül valamiért úgy lett bekapcsolva, hogy a hangerő 13 óra állásánál volt, gyakorlatilag 4 másodpercig így szólt, a QA pedig ezen a hangerőn elég rendesen torzít, recseg (eddig sohasem csavartam tovább 9 óra állásánál).

Nos a kérdésem, hogy a hangszoróba keletkezhetett -e bármilyen kár ilyenkor?
Egyébként normál hallgatási hangerőn nem vettem észre hangminőségbeli különbséget, de idegesít a dolog.
Köszönöm.
Az ilyen jól hallható torzítás általában az erősítő műve. Rövid távon tudtommal nem károsítja a hangszórót. Huzamosabb ideig így hallgatva tudja túlterhelni, "kilőni".
Csak a Marantz! :-D

pucok
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Hozzászólás Szerző: pucok »

Den írta:
2020.02.18., kedd 16:19
A hibátlant csak elrontani lehet...
Rendelkezik a Hi-Res tanúsítvánnyal, a Dynamic Balance meghajtó tervezéssel, a Terylene magas sugárzókkal. Ezért annyira jó hallgatni bármilyen zenét vele, mert minDEN úgy szólal meg, mintha előtted adnák elő élőben.
Nem kell kiadni milliókat a tökéletes hangzásért mert, hogy hibátlan, az biztos. És Móricka ide vagy oda, de szerintem is és a bemásolt vélemény szerint is megalkotott egy egészen rendkívüli sorozatot a Polk rendkívül alacsony áron. :smile52:

Hozzászoktam ahhoz a beidegződéshez az évtizedek során, hogy milliós nagyságrendbe kerül a minőségi: részletgazdag, dinamikus, stb hangzás. Most pedig kiderült, hogy ez nem így van. Keresni kell és meg lehet találni. Ami rendkívüli a Polk hangfalaknál: a Signature Polkoknak nincs hang színezettsége, magyarul ha bejáratott a hangfal, akkor úgy szól, mintha élő koncerten lennél, vagy a stúdió felvételt hallgatnád. juppi.gif
A dinamikája döbbenetes élményt nyújt.
Olyan részletgazdag minden téren, hogy az igazi hifizés jut az ember eszébe, hogy ez az, ezt akartam, végre rátaláltam. Mikor hallgattam én csellót, soha. Most pedig teljesen odavagyok érte, olyan mélyeket produkál az S20- as. Elképesztő élmény és hozzájutható áron. Rezső gálán ilyen minőséget sok millióért hallani. Igen rám talált a hifizés újra köszönhetően a hangfalnak is. A dupla élvezet, amikor az Oled tévén természetfilmet nézek és közben nagy felbontású zene szól. leborulok.gif

Nem CSODA ez, hanem a valóság, hogy ennyiért ilyen minőséghez hozzá lehet jutni. jaj.gif
Tüű Károly az ilyen olcsó hangsugárzókból hoz ki több milliós hangot tuninggal, Den ezt a tuningot megspórolta :tutiok:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7520

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Den írta:
2020.02.19., szer. 17:21
A személyes véleményemet írtam le, valamint egy talált véleményt, de különben semmi közöm az említett hangfal kereskedéséhez. :ohnoohnoohno: Nem megyek sehová :smile29:

Amikor hazavittem az erősítőmet a hifihez, nagy bőszen kipróbáltam a házimozihoz vett Klipsch- et, szintén nem kis méretű polc hangfalat. Házimozihoz tökéletes a Klipsch, de hifihez teljesen alkalmatlan. :smile30:
Az Polk viszont kitűnő mindkét verzióra, amelyet említenek is a leírásában: házimozi, hifi, play station stb. :tutiok:
Milyen egyéb dobozzal éltél együtt a Polk előtt és milyen rendszer hajta/hajtotta őket? Csak hogy mi is el tudjuk kb helyezni a dolgot... :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

A személyes véleményemet írtam le, valamint egy talált véleményt, de különben semmi közöm az említett hangfal kereskedéséhez. :ohnoohnoohno: Nem megyek sehová :smile29:

Amikor hazavittem az erősítőmet a hifihez, nagy bőszen kipróbáltam a házimozihoz vett Klipsch- et, szintén nem kis méretű polc hangfalat. Házimozihoz tökéletes a Klipsch, de hifihez teljesen alkalmatlan. :smile30:
Az Polk viszont kitűnő mindkét verzióra, amelyet említenek is a leírásában: házimozi, hifi, play station stb. :tutiok:
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

pärt írta:
2020.02.18., kedd 23:20
trane írta:
2020.02.18., kedd 20:54
a baj itt csupán annyi, hogy nem azért lelkesedik a kolléga, amiért itt illik ... :yingyang:
Szerintem meg nem az amiért, hanem az ahogyan...
és: ahányszor.
érthetö, ha tetszik, még az is, hogy ezt szeretné megosztani, elmondani.
de ha a közönség nem vevö rá, akkor érdemes hagyni. függetlenül attól, hogy objektiven mi van, illetve szubjektiven ki mit hisz

ha bemennék egy kocsmába, hogy szeretem a citromos limonadet, az alkohol káros, akkor furcsan neznenek ram, kedvtöl-allapottol-vermerseklettöl függöen legyintenenek, húzzáinnen-eznének, stb. De ha ezt sokszor nyomnám, akkor tepsi (sicc!) épségemmel játszanék.
ZolaBA írta:
2020.02.19., szer. 06:29
Mi van itt? mire ez a nagy tolás? valaki elkezdett Polk-ot árulni? :D
jóóóó gondolat !

neeeem, ez még csak az elökészítés. okos marketinges elöbb dícsér és csak késöbb kezdi árusítani :-)))
még okosabb a reakciókból felméri, hogy erre úgy tünik itt nincs nagy igény - megy máshova, stb.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

dragonweed írta:
2020.02.18., kedd 20:32
Mindig van feljebb.... :smile53:
Van benne némi igazság. :D
Csatolmányok
everest-dugo-e1558703305315-1024x576.jpg
everest-dugo-e1558703305315-1024x576.jpg (86.03 KiB) Megtekintve 7202 alkalommal
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”