Köszi a felajánlást. Bevallom a hangváltó fejlesztéstől kicsit borsódzik a hátam. Annyira szubjektív és én nem vagyok jó abban, hogy a nagyon jó és az annál valamivel jobb között tudjak különbséget találni. Ha lenne valami, ami sokak számára jó és szép volt, bevált, az szuper lenne.
Egyébként hogyan kell elképzelni ezt a mérést/tervezést? Milyen gondot látsz a kapcsolásban? Hátha más számára is érdekes a dolog.
uniquesound írta: ↑2024.12.13., pén. 12:03
Ha ez a séma igaz, úgy több sebből is vérzik.
Ha gondolod át tudom nézni, mérni és akár egy tisztességes hangváltót is tudok tervezni.
[quote=gabocseri post_id=2918077 time=<a href="tel:1734084433">1734084433</a> user_id=46828]
Sziasztok!
Talán 2 évvel ezelőtt történt, hogy ráakadtam egy pár JBL 4312A -ra itt a fórumon, meg is vettem, tudatában azzal, hogy a hangváltó tuningolva lett valamilyen Magyarországon ismert személy által, akinek a neve nem csengett ismerősen, és már nem is emlékszem rá. A lényeg, hogy szépek és szépen szólnak, de mindig ott motoszkált bennem, hogy vajon milyen lehet az eredeti hangja, illetve hogyan szól egy komolyabb erősítővel (nekem csak egy Yamaha R-N303D -m van).
Átvittük haverhoz, akinek ennél jóval komolyabb rendszere van, és mivel ő többet várt tőlük, belenéztünk hátulról. Mellékeltet találtuk benne, aminek meg is rajzoltam a kapcsolását. Neten kutatok már egy hete, hogy a kapcsolást vajon honnan merítették, de nem találok semmit.
Abban remélek segítséget a fórumon az abban jártasaktól, hogy vajon ismerős-e vkinek a kapcsolás, van-e valakinek tapasztalata JBL 4312A crossover módosítással/felújítással.
Előre is köszönök minden segítséget!
[/quote]
BLX írta: ↑2024.12.13., pén. 16:12
gabocseri írta: ↑2024.12.13., pén. 11:07
Sziasztok!
Talán 2 évvel ezelőtt történt, hogy ráakadtam egy pár JBL 4312A -ra itt a fórumon, meg is vettem, tudatában azzal, hogy a hangváltó tuningolva lett valamilyen Magyarországon ismert személy által, akinek a neve nem csengett ismerősen, és már nem is emlékszem rá. A lényeg, hogy szépek és szépen szólnak, de mindig ott motoszkált bennem, hogy vajon milyen lehet az eredeti hangja, illetve hogyan szól egy komolyabb erősítővel (nekem csak egy Yamaha R-N303D -m van).
Átvittük haverhoz, akinek ennél jóval komolyabb rendszere van, és mivel ő többet várt tőlük, belenéztünk hátulról. Mellékeltet találtuk benne, aminek meg is rajzoltam a kapcsolását. Neten kutatok már egy hete, hogy a kapcsolást vajon honnan merítették, de nem találok semmit.
Abban remélek segítséget a fórumon az abban jártasaktól, hogy vajon ismerős-e vkinek a kapcsolás, van-e valakinek tapasztalata JBL 4312A crossover módosítással/felújítással.
Előre is köszönök minden segítséget!
Ha gyáriak a hangszórók és azok megfelelően működnek, én lehet elsőnek megpróbálnám a gyári állapotot helyreállítani.
A hangszórók elvileg eredetiek és elvileg jól működnek. A magas és a mély legalábbis annak tűnik. A közepet nem szedrem ki, hátulról pedig elhatárolás miatt nem látszik.
A hangváltó eredeti állapotba állítása lenne számomra is a preferált, ez függően a minőségtől 100-500€ közötti pénz.
Az lenne blama, ha ez a pénz rontana a dolgokon

.