Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polkaudio
Polkaudio
Miközben írtam már megválaszoltad az első kérdésem
Lassú vagyok...
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Polkaudio
klepto, te 5.1-es házimozi vagy sztereó erősítőt keresel?
és egyáltalán tervezel-e erősítő vásárlást, vagy csak dvd-t vennél?
Egy 30 körüli dvd játszó + DAC elfogadható megoldás lehetne.
Ezen a fórumon olvastam, hogy 35-ért kináltak külső dac-ot.
sajnos a gyártóra már nem emlékszek...
De pl. hivox-ot és vibavoice dac-ot vehetsz 70-ért...
Polkaudio
Köszönöm, hogy segíteni próbáltál, de ez egyrészt nem házi-mozi erősítő, másrészt mint írtam a Marantz dvd-k nem igazán meggyőzőek, az árkategóriájukban
Hú tényleg ez a kétcsatornás változat. Ezer bocs és egy anyamedve
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Polkaudio
Az egyik fórumtárs hirdeti a Marantz PM-7200-s erősítőjét, ami tartalmaz phonót is. Bevallom nem tudom, hogy szólhat a Polk Monitorral, de biztos zeneibb a kisebb Yamaháknál, és van phonója is. És ugyanúgy találsz hozzá DVD lejátszót, mint a Yamahához.
Köszönöm, hogy segíteni próbáltál, de ez egyrészt nem házi-mozi erősítő, másrészt mint írtam a Marantz dvd-k nem igazán meggyőzőek, az árkategóriájukban
Polkaudio
Az egyik fórumtárs hirdeti a Marantz PM-7200-s erősítőjét, ami tartalmaz phonót is. Bevallom nem tudom, hogy szólhat a Polk Monitorral, de biztos zeneibb a kisebb Yamaháknál, és van phonója is. És ugyanúgy találsz hozzá DVD lejátszót, mint a Yamahához.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Polkaudio
Gordon
A jelenlegi dvd-m egy Yamada 6700-as típus. Ez annyira szörnyen szól, hogy cd-t csak az autóban hallgatok
Valahol itt az a határvonal, aminél ha jobb, és eléri a régi Technics színvonalát, akkor az már nekem bőven jó.
Mit értesz az alatt, hogy nem költenél túl sokat egy dvd-re?
Én amiket nézegetek abban a reményben, hogy jobb hangú lesz mint a Yamada, azok mind 37-85ezer forint között vannak. Nekem ez már igenis drága, a 8-10ezer forintos átlag dvd-khez képest! Külső dac-ot venni egy jobb képű, de olcsó dvd-hez megint értermetlennek tartom, mivel jó dac-ot nem dobnak az ember után 5-10 ezer forintért, hanem tudtommal a külső dac-oc jócskán 100.000-Ft felett indulnak, és arról nem is beszélek, hogy az olcsó dvd-k között (8-15e) én még nem láttam jó képminőségű versenyzőt. Tehát itt marad az a lényegi kérdés, hogy ha nekem a 80.000.-Ft-os dvd is drága, de jó hangzást szeretnék, akkor mit vegyek? Vegyem meg a 38.000.-Ft-os Denon dvd-t, amiben szintén 108Mhz/12-bites videó dac van csakúgy, mint a Yamahában, mínusz a direct cd funkció, amiről azt írtad, hogy a Panánál nem sokat ért, vagy vegyem meg a 48.000.-Ft-os Yamahát, amiben van direct cd funkció, de lényegében más paraméterben nem különbözik a Denontól (esetleg a DivX kezelése lehet rosszabb a Denonnak, de erről még nem találtam infót), vagy vegyem meg a komolyabb Denont 80.000.-Ft-ért, amiben azért már a videó átalakító is erősebb 211Mhz/12bit (a Nadban is ilyen van, mínusz a HDMi amit egyelőre nem tudnék kihasználni)?
Az erősítőnél már kisebb a dilemma, mivel ott a Denon és a Yamaha is azonos áron van, és tudásban is megegyeznek. Kérdés itt csak annyi, hogy melyik szól szebben, illetve melyik milyen a másikhoz képest?
Na és a legvégére a nagy kérdés: Jól gondolom-e azt, amit a PolkAudio hangfaliról lentebb írtam, és ha igen melyik elektronikával szólna szebben; egyáltalán válogatós-e ilyen téren?
A H/K erősítők is hasonló áron mennek mint a Yamaha-Denon, csak ott még költeni kell Phono előerősítőre, ami plusz kiadás, és én nem hiszek annyira aH/K-ban, hogy inkább azt válasszam a Yamaha, vagy Denon helyett!
Bevallom, a Yamaha külsőre jobban tetszik a Yamaha, de ha minőségileg a Denon jobb, illetve az olcsóbb Denon dvd (37.900.-Ft) hozza azt a színvonalat mint a drágább Yamaha dvd (48.800.-Ft-10% nekem abban a boltban ahol venném), akkor talán a Denont választanám, amit csak a netről tudnék megrendelni látatlanban. Mivel az elektronikát (ha mégsem a Yama lesz az) és a hangfalat is neten rendelném, ezért kérdezősködök ennyit. Tudom, hogy meg kell hallgatni, és utána eldönteni, de sajnos nincs sok időm utazgatni, és azt sem tudom, hogy hova induljak, ahol minden nekem tetsző elektronika együtt van. Így marad a kérdezősködés, a tesztek olvasgatása, a vásárlók véleménye az ilyen jellegű fórumokon. Eddig a tesztekre, és az ilyen fórumokon a saját tapasztalataik alapján írogató, emberek véleményére alapozva mindig sikerült leszűrni egy készülék jó és rossz tulajdonságait, és amiket így vásároltam, azt mindig elégedetten hallgattam. Egyszer döntöttem a saját fülem alapján másodmagammal, és nagyon megbántam, mert bár a boltban 5 perc alatt beleszerettem, de itthon pár hónap után derült ki, hogy nagyon rosszul jártam, mert hosszú távon nem tudok vele együtt élni.
Polkaudio
Klepto
ne olvass össze minden hülyeséget!
én csak azt tudom mondani, amit hallottam a h/k-val kapcsolatban. Nem csak én hallgattam, ha gondolod keresd ki az első AVBT-ről szóló topikot és ott elolvashatod azt is, mások mit szoltak hozzá.
Amúgy vannak jó páran akik ma most is ilyen h/k-t nyúznak és elég elégedettek.
Volt Yamahám is, így a márkairánti szeretet ott is megvan. Lehet, hogy ha lesz AVreceiverem, akkor az Yamaha lesz, mert mozira tök jó és tudom, hogy zenét nem fogok hallgatni rajta.
Jelenleg a negyedik dvd lejátszómat nyúzom. a legdrágábbat 130 eFt-ért vettem, a legolcsóbbat 68 eFt-ért. A legolcsóbb a legjobb eddig egyébként. Hidd el mindegyik CD hangja fárasztó ebben az árkategóriában.
10-20 eFt olyan használt CD lejátszót veszel, amit még egy 200 eFt-os dvd lejátszó sem igen szorongathat meg.
Persze megértem a kis hely, kevés készülék szempontot, de akkor meg inkább egy olcsóbb, jó képű, szolgáltatású lejátszó + egy DAC, mint egy drága dvd lejátszó.
Ez utóbbit már csak racionális okokból sem ajánlom. Ma már sokan eleve csak felvevőt vesznek, de itt a küszöbön a Blu Ray, HD-DVD, ezért szerintem kár tul sok pénzt elkölteni egy kifutó technológiára!
De ez itt már tényleg OFF!
gordon314.fw.hu
Polkaudio
Érdekes, hogy te vagy az aki álló hangsugárzót hasznáksz 16-os mély/középpel és aki Obelisket.
Az azért álló, mert az egy TL ! (és csak 15-ösek )
De hogy ti mindenhol csak veszekedtek, ez csúcs
Polkaudio
Részemről nem fárasztanám a többieket újra.
Egy-két oldallal korábban írtam egy rövid beszámolót, illetve már
korábban is voltak ide vágó hozzászólásaim.
Szerintem gyorsan megtalálod őket.
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj privátban, mert a NAD itt off.
Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Polkaudio
Kedves Gordon314, és Geski!
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Geski köszönöm az infót a Nad-al kapcsolatban. Esetleg írnál pár szót az erősítőd hangminőségéről, és arról, valamint arról, hogy, hogy vagy vele megelégedve, illetve milyen dvd-vel használod?
Gorndon314 neked kissé hosszabban fogok válaszolni
A felvetésed, hogy vegyek külön rendszert hifire, és házimozira elméletben jól hangzik, de: panelszoba, kevés hely, rossz akusztika, és kevés pénz, hogy csak párat említsek azokból az okokból, amik miatt ezt nem tudom kivitelezni. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy kompromisszumokat kell kötnöm abban az esetben, ha mindent egy rendszeren hallgatok, de ezt a kompromisszumot vállalom. Nem kell, hogy minden funkcióban frenetikusan lehengerlő hangminőséget produkáljon a végső rendszer, én csak arra vágyom, hogy filmeknél ijesztgessen, zenénél elandalítson
De félretéve a viccet, egy olyan rendszert akarok, ami nem kerül túl sokba, de minőséget kapok a pénzemért minden téren. Tudom és hiszem, hogy van ilyen márka. Számomra ilyen a Polkaudio is, hiszen árban amit kínál az egy szinten van a kommerszebb dobozokkal (pl. a Yamaha EF szériájával, ahogy azt egyik hozzászólásomban már ecseteltem), de minőségben szerintem felettük áll. Igaz, lehet ennél olcsóbb hangfalat is találni, pl. a Magnat Monitor szériát, de szerintem amennyivel drágább a Polk, annyival jobb is (bár lehet, hogy ezt csak a márkával kapcsolatos pozitív előítéletem mondatja velem), és árban még belefér az elképzeléseimbe.
A kérdésedben, hogy mi fontosabb az általad felsorolt pontok közül, úgy osztályoznám a válaszomat, hogy első helyen az erősítő Phono bemenete áll, második az erősítő és a dvd hangminősége mind zenén mind mozin egyforma súlyozással (mint már írtam nem várom el, hogy mindkét funkcióban frenetikusat szóljon, de élvezetes legyen a mozi előadása, és hallgatható a zenei produktuma), harmadik helyen a dvd képminősége áll. A megjelenítőm egy Samsung SlimFit 16:9-es TV, ami ugyan tudja a HDTV felbontást (az 1080i-t csak váltott sorosban, a 758-at progresszívan), de ennek ellenére nem rendelkezik HDMi bemenettel, csak komponens videó bemenettel, és a nagy felbontású jeleket a Scart bemenetről kezeli. A CA termékei megfontolandók, de az is, mint a Marantz elég gyenge videó áramkörrel van felszerelve (54Mhz/12bit), ami miatt kiesik a pikszisből. A Marantz árkategóriájában a Yamaha az alternatíva, amibe közel azonos árért 108Mhz/12bites videó dekóder csücsül, a Cambridge Audió alternatívája pedig a Denon HDMi modellje, ami szintén közel azonos árért 216 MHz/11-bites! videó konverterrel van felvértezve. A Pioneer is kiesik nálam, mivel nem szimpatizálok a márkával, illetve több fórumban egybehangzóan az a vélemény a Pioneer dvd-kről, hogy hosszú távon fárasztó a hangjuk. Tehát eddig versenyben van a Yamaha, és a Denon. Az Onkyo, mint utolsó általad említett alternatíva szintén vagy nagyon drága, vagy nagyon gyenge videó áramkörrel van szerelve, de a drága modell sem tud annyit, illetve gyengébb videó dac-al van szerelve, mint a Denon drágább modellje. A H/K-n is gondolkoztam, de arról is többen írták, hogy az új erősítőik már nem hozzák a régi legendás H/K minőséget, és volt olyan aki lecserélte egy Yamahára, és az ő véleménye az volt, hogy a Yamaha is hagy kívánni valókat maga után, de lényegesen szebb a hangja, mint a H/K-é.
Marad még egy márka Phono fokozat nélkül, az pedig a NAD, lényegesen kevesebb tudással mint a Denon, vagy a Yamaha, de sokkal nagyobb presztízzsel, bár itt is kérdés, hogy a legendásan analógos hangzás, ami miatt a Nad régen olyan nagy márka volt, vajon hogy hat a házimozira? Remélem ennek a kérdésnek a megválaszolására segítségemre siet majd Geski
Ha mégsem azonos elemekből építeném fel a "birodalmamat", akkor milyen elektronikák párosításán érdemes legondolkozni? Ha viszont mégis azonos elemekből építkeznék, akkor a Denonra, Yamahára, vagy esetleg a NAD-re essen inkább a választásom?
Polkaudio
Én régen mindig a Nad termékeiről álmodoztam, de az ő legolcsóbb erősítőjük a T743, amiről viszont nem találtam olyan infót, hogy van-e benne lemezjátszó bemenet. Árban kissé fogcsikorgatva, de beleférne a keretbe a maga 150.000-Ft-jával, és a márkarajongásom miatt.
Szerintem nincs benne Phono rész, mert az enyémben sincs (T753).
Ahogy már említették, sokkal jobb egy külső Phono erősítő.
Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12
Polkaudio
hát annak idején a Pana S75-ön is le lehetett kapcsolni a videoáramköröket, többféle túlmintavételezést csinált CD-vel és még sem vonaszoltam körbe magam a szobán a CD hangjától!
De alapvetően két hiba van: 1. valóban vannak cégek, amik jó receivereket és dvd lejátszókat is gyártanak. A baj csak ott van, hogy az egyiket a piacon kiemelkedően jó ár/érték aránnyal árulják, míg a másikat kevésbé jóval. anyagilag tehát jobban jár az ember, ha szemezget a különböző termékek közül. Persze megértem a dolog esztétikáját és elfogadom, hogy az azonos márka is lehet fontos.
2. Igazán szép CD hangú dvd lejátszót nem igen kapni emberi áron. És itt jön be a taktikázás!
Mit is szeretnél:
1./ Jó mozihangot
2./ Jó CD hangot
3./ Jó képet
4./ Jó phono-t
Most mindezt két készüléktől várod, pedig érdemes leülni és számolgatni: mibe kerül egy külső phono? (Garantáltan jobb minőségben, mint amit egy AVreceiverbe szereltek!)
Mibe kerül egy külső DAC vagy egy külön CD lejátszó? Itt is sokkal jobb minőséget érhetsz el ezek bármelyik megvásárlásával, mintha ezek árát egy alap dvd-hez raknád hozzá, amitől CD lejátszási funkciót vársz el.
Mozihangban a Yamahában nem fogsz csalódni, zenében már akár inkább.
Azonos márkából, receivereket és dvd lejátszót kapsz többet is: a Cambridge Audio-tól (egyébként ennek a dvd lejátszóinak viszonylag jó a Cd lejátszási képessége, de egyetlen Avreceivere digitális), a Pioneeron, Sony-n, Onkyo-n Denon-n át, a Marantz-ig.
Viszont nekem is volt h/k-m és ma is csak azt vennék, ha bemozisodnék. Egyszerűen azért, mert minden másnál jobban tetszett a zene hangja, mint amit az árkategóriájában hallottam no és messze több szolgáltatást tud, mint bármelyik kategória társa. A phono sajnos nincs közöttük.
Szóval én a helyedben vennék egy h/k receivert és megvárnám a DiVX-es h/k dvd-t ha ez valóban fontos. Ha van rá keret, akkor egy külső DAC-kal, vagy egy h/k CD lejátszóval javítanám a CD lemezek megszólalását, no és feltétlenül külső phono-t vennék.
Ha feladod az elved és lehetnek külön márkák is, akkor egy Pioneer dvd vagy Denon dvd lejátszót vennék, attól függően, hogy a megjelenítődhöz tudod-e használni a HDMI csatlakozást. Ha igen, akkor egyértelmű a Denon vétele még ha azon macerásabb is a DiVX.
A Pioneerok árukhoz képest nagyon jó képminőséget nyújtanak és pillanatnyilag a legjobb DiVX támogatást. A CD hangjuk is elmegy.
Vagy mondok egy radikálisat: veszel használtan egy NAD 3020 sztereó erősítőt 20-25 eFt körül. Van benne phono és bármelyik szóban forgó AVreceivernél jobb sztereó hangot fogsz hallani. amikor LP-zel, akkor viszont át kell majd dugdosnod a hangsugárzókábeleket ebbe. Szereintem simán megérné a fáradtságot. Egy LP lemezgyűjtő meg ne legyen kényelmes!
gordon314.fw.hu
Polkaudio
A H/K pont azért esik ki, mert nincs az erősítőjében Phono bemenet, illetve már létezik DivX-es dvd a H/K-tól, csak még nálunk nem lehet kapni. Ez egyébként a DVD-23.Az azonos márka igazán csak a dvd-erősítő megtalálásában játszik szerepet. A deck a márkán belül kevésbé fontos, hogy milyen minőségű, a videó természetesen nem lehet a kiválasztott márkából való, és a lemezjátszóm is már megvan. Tehát csak a DVD-Erősítő-és kevésbé lényeges hangsúllyal a deck-nél számít a márka azonosság. Azt hiszem nem tévedek nagyot, ha azt képzelem, hogy létezik olyan cég, aki gyárt jó dvd-t, és erősítőt is
Egyébként a Polkaudio hangfalakat Te milyen rendszerhez tudnád elképzelni? Egyálltalán mennyire kényes a párosításra ez a márka?
Hát ez egy jó kérdés, de hogy kicsit gonosz legyek, Nad rendszerben nagyon jól eltunnám képzelni.. De sajnos nem tudok okosan tapasztalatból válaszolni, maximum kontárkodni, amit nem szeretnék..
Eddig még csak Nad/HarmanK erősítővel hallottam, és ezekkel nagyon meggyőző volt..
De attól tartok ha egy pénzkeretből a legjobbat akarod kihozni, akkor különböző márkák után kell nézned, ha viszont mindenképp 1 márka, akkor választék híján Yamaha És végülis tényleg ebben a dvdben van dierkt-cd legolcsóbban..kérdés mennyit ér ez?
Várjuk meg mit mondanak a többiek..
Polkaudio
Nos, lássuk..
Igen, így már teljesen érthető miért döntöttél a Yamaha mellett.. Hogy sznobság-nem sznoság, nem tudom, de egyet azért elmondanék ezzel kapcsolatban. (persze vannak nálam sokkal okosabbak-e téren, ez magánvélemény, majd ők megmondják a frankót.. )
Ha szétnézel itt a fórumon, láthatod hogy nagyon kevés embernek van az összes komponense ugyanabból a márkából..(van egyáltalán? ) Ennek egészen egyszerüen azaz oka,hogy az egyik ebben jobb, a másik pedig abban.. pl. a HK235ös erősítőt szívesen ajánlanám (tudom, minden szentnek.. ), mert remek ár/érték arénya van, annyiba van mint a Yamaha kb, de dvdből nincs olyan, ami megenné a divxet.. (még), illetve phono bemenete sincs.. :s De amit leírtál,hogy "ez a legolcsóbb Phono bemenetes erősítő"..háát, szerintem inkább jobban járnál, ahogy írtad, egy külső előerősítővel.. sokkal jobban..
"jó hangú DVD DivX lejátszási képességgel!".. na ez az, amire szerintem azt lehet mondani,hogy oximoron..
Nyilván ha eldöntötted hogy mindenképp egy márkából lesz, akkor szvsz komoly kompromisszumokat kell kötni, nevezetesen tényleg nincs választási lehetőséged márkák közül..
Az állóhangfal pedig tényleg kell akkora szobába
Más: (akik tudják ) Direkt-cd funkció tényleg ennyire hasznos? jobb lesz a minősége a hangnak? Mennyivel?
Richies: azért az a kiskorsó több mint egy belépő kategóriás erősítő, nem?
A H/K pont azért esik ki, mert nincs az erősítőjében Phono bemenet, illetve már létezik DivX-es dvd a H/K-tól, csak még nálunk nem lehet kapni. Ez egyébként a DVD-23.
Az azonos márka igazán csak a dvd-erősítő megtalálásában játszik szerepet. A deck a márkán belül kevésbé fontos, hogy milyen minőségű, a videó természetesen nem lehet a kiválasztott márkából való, és a lemezjátszóm is már megvan. Tehát csak a DVD-Erősítő-és kevésbé lényeges hangsúllyal a deck-nél számít a márka azonosság. Azt hiszem nem tévedek nagyot, ha azt képzelem, hogy létezik olyan cég, aki gyárt jó dvd-t, és erősítőt is
Egyébként a Polkaudio hangfalakat Te milyen rendszerhez tudnád elképzelni? Egyálltalán mennyire kényes a párosításra ez a márka?
Polkaudio
Nos, lássuk..
Igen, így már teljesen érthető miért döntöttél a Yamaha mellett.. Hogy sznobság-nem sznoság, nem tudom, de egyet azért elmondanék ezzel kapcsolatban. (persze vannak nálam sokkal okosabbak-e téren, ez magánvélemény, majd ők megmondják a frankót.. )
Ha szétnézel itt a fórumon, láthatod hogy nagyon kevés embernek van az összes komponense ugyanabból a márkából..(van egyáltalán? ) Ennek egészen egyszerüen azaz oka,hogy az egyik ebben jobb, a másik pedig abban.. pl. a HK235ös erősítőt szívesen ajánlanám (tudom, minden szentnek.. ), mert remek ár/érték arénya van, annyiba van mint a Yamaha kb, de dvdből nincs olyan, ami megenné a divxet.. (még), illetve phono bemenete sincs.. :s De amit leírtál,hogy "ez a legolcsóbb Phono bemenetes erősítő"..háát, szerintem inkább jobban járnál, ahogy írtad, egy külső előerősítővel.. sokkal jobban..
"jó hangú DVD DivX lejátszási képességgel!".. na ez az, amire szerintem azt lehet mondani,hogy oximoron..
Nyilván ha eldöntötted hogy mindenképp egy márkából lesz, akkor szvsz komoly kompromisszumokat kell kötni, nevezetesen tényleg nincs választási lehetőséged márkák közül..
Az állóhangfal pedig tényleg kell akkora szobába
Más: (akik tudják ) Direkt-cd funkció tényleg ennyire hasznos? jobb lesz a minősége a hangnak? Mennyivel?
Richies: azért az a kiskorsó több mint egy belépő kategóriás erősítő, nem?
Polkaudio
Az első kérdés az,hogy mekkora helyiségbe szánod, és hogy biztosan szükséged van-e állódobozokra frontnak.. Persze így nem kellenek állványok, így valószínűleg ez a jobb megoldás ár szempontjából... Az mit jelent hogy a Yamahák képlékenyek? Még nem vetted meg őket? Mondjuk érdekes párosítás lehet a Yamaha-Polk, a Yamaha taln inkább mozira van kihegyezve (dsp módok), a Polk pedig inkább zeneibb hangfal szvsz, mint mozira való.Plusz szükség van-e Monitor 40-et tenni hátsóknak, nem elég-e a 30? Az árdiff. minimális, de a 40esek 7,5 kilós hangfalak..
Mindenesetre az örök igazság, el kell menni, és meg kell hallgatni.. Octogonaudionál biztos megtudod.
Más: mi történt az Octogonaudio honlapjával? Másnál se működik, vagy csak nálam van vlmi bib?
Ja és ami az előző hsz-ből kiamardt
A szobám 6mx4,5m-es, sok bútorral. Tehát abszolút nem idális, de sajnos nincs jobb.
Az álló hangfalakhoz két oknál fogva rakaszkodom; 1: mert nem kell állvány, 2: mert nem akarok aktív szubot, de a mélyekre szükségem van.
Háttérnek meg azért a 40-et, és nem a 30-at néztem, mert nekem jobban tetszik, valamint remélhetőleg a kis doboz ellenére ez még kielégítő mélyet tud szollgáltatni a háttérefektek számára. Az csak baj, hogy a falakra fel lesz tolva, de sajnos nincs máshol helyem És azért nem álló, mert ez olcsóbb, de szerintem mindenképp harmonikusabb a hangzás, ha mindenhol azonos hangszóróelrendezéssel megépített dobozok vannak.
Polkaudio
Az első kérdés az,hogy mekkora helyiségbe szánod, és hogy biztosan szükséged van-e állódobozokra frontnak.. Persze így nem kellenek állványok, így valószínűleg ez a jobb megoldás ár szempontjából... Az mit jelent hogy a Yamahák képlékenyek? Még nem vetted meg őket? Mondjuk érdekes párosítás lehet a Yamaha-Polk, a Yamaha taln inkább mozira van kihegyezve (dsp módok), a Polk pedig inkább zeneibb hangfal szvsz, mint mozira való.Plusz szükség van-e Monitor 40-et tenni hátsóknak, nem elég-e a 30? Az árdiff. minimális, de a 40esek 7,5 kilós hangfalak..
Mindenesetre az örök igazság, el kell menni, és meg kell hallgatni.. Octogonaudionál biztos megtudod.
Más: mi történt az Octogonaudio honlapjával? Másnál se működik, vagy csak nálam van vlmi bib?
A képlékenységet úgy értem, hogy még semmim sincs, csak tervek.
A jelenlegi rendszerem egy digitális Pana erősítő és egy saját építésű álló hangfal az új Videoton hangszórókkal, valamint egy Yamada DVD. Ezt akarom lecserélni egy komolyabb rendszerre. Nem mondom, a Pana néha okoz meglepetéseket a dinamika terén, ez a digitálisok előnye, a hátránya pedig az, hogy iszonyatosan melegszik, és nagyon kiadja a forráshibákat. Túlzottan szélsőséges a hangja.
A Yamahán azért gondolkozom, mert ár/érték arányban ez jön ki a legjobbra. Nekem mindenképp szükséges az, hogy a következő erősítőmön legyen Phono bemenet, mivel hanglemez gyűjtő vagyok közel 800db lemezzel, és ezek hallgatásáról nem akarok lemondani. A digitális Panámon sincs lemezjátszó bemenet, de van egy külső házi készítésű Phono előerősítőm, ami viszont nagyon zajos, ezt is le kéne cserélni. Egy komolyabb külső Phono előerősítő 20,000.-Ft-tól indul, és így már nem jobban megéri egy olyan erősítő, amiben van Phono bemenet. Szóval azért a Yamaha, mert ez a legolcsóbb Phono bemenetes erősítő. A 757-es típus 128.000.-Ft. Igaz ezzel egy árban van a Denon, de az nem tetszik annyira mint a Yamaha. A következő kategória az Onkyo, de az már 190.000.-Ft, és ennyit nem tudok egy erősítőre költeni, bár külsőre jobban tetszik, mint a Yamaha Én régen mindig a Nad termékeiről álmodoztam, de az ő legolcsóbb erősítőjük a T743, amiről viszont nem találtam olyan infót, hogy van-e benne lemezjátszó bemenet. Árban kissé fogcsikorgatva, de beleférne a keretbe a maga 150.000-Ft-jával, és a márkarajongásom miatt.
Ezenkívül lehet, hogy sznob vagyok e téren, de mindenképpen márka azonos rendszert akarok, vagyis nem csak egy erősítőre vágyom, hanem azonos márkából dvd-re, és deckre is. A dvd-nél két fontos szempont van, az audio cd lejátszási minősége, és a DivX kompatibilitás. Ez szintén a Yamahától lenne a legolcsóbb. A Yamaha DVD-S657 rendelkezik direkt cd funkcióval, ami audio cd lejátszásnál kikapcsolja a videó áramköröket, ezáltal szebb cd hangot produkál (elméletben). Hogy maradjak az előbbi márkáknál, a Denonhoz az alap dvd 37.900.-Ft, a komolyabb, ami a Yamahához hasonló direkt cd funkciót is tud már 75.900.-Ft, az Onkyo-hoz illeszkedő dvd 84.900.-Ft, a Nad-nek pedig csak egy DivX-es dvd-je van, ami 85.400.-Ft.
Szóval az elektronika ára is befolyásolja amárkaválasztásomat, hisz nem mindegy, hogy 1, vagy max. 2 éven belül meg tudom venni a teljes rendszert hangfalastól, vagy több évet kell rá gyűjtenem.
Persze, ha azt mondjátok, hogy a Yamaha felejtős, akkor kéretik egyéb alternatívákat felhozni a három kritérium figyelembe vételével: Phono bemenet az erősítőn, és azonos márkából egy jó hangú DVD DivX lejátszási képességgel!
Ja egyébként az Octogonaudio honlapja nálam sem elérhető...
Polkaudio
lehet majd baráthoz elvsizem a kiskorsot
meglessük mit tud a polk
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Polkaudio
igaz nem yamahával hallgattam..
Hát igen...kiváncsi lennék mennyivel szólnának másként ott, ha átlehetne kapcsolni a profi Nad-okról vlmi belépő kategóriás erősítőkre őket..
Polkaudio
nekem eléggé tetszenek a monitor 50-eseknek a hangjai
igaz nem yamahával hallgattam..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Polkaudio
Az első kérdés az,hogy mekkora helyiségbe szánod, és hogy biztosan szükséged van-e állódobozokra frontnak.. Persze így nem kellenek állványok, így valószínűleg ez a jobb megoldás ár szempontjából... Az mit jelent hogy a Yamahák képlékenyek? Még nem vetted meg őket? Mondjuk érdekes párosítás lehet a Yamaha-Polk, a Yamaha taln inkább mozira van kihegyezve (dsp módok), a Polk pedig inkább zeneibb hangfal szvsz, mint mozira való.
Plusz szükség van-e Monitor 40-et tenni hátsóknak, nem elég-e a 30? Az árdiff. minimális, de a 40esek 7,5 kilós hangfalak..
Polkaudio
Sziasztok!
Én is a Polk Audio dobozait nézegetem következő házi-mozi rendszerem hangfalaiként. Bevallom nem olvastam végig a topicot, csak az elejét kezdtem el, és ott az RTi szériáról áradoztatok páran. Nekem viszont ennyi pénzem nincs, ezért a legolcsóbb sorozatot, a Monitor családot néztem ki.
A következő rendszerre szeretnék beruházni:
Frontnak:
Monitor 50 95.000.-Ft/pár
Centernek:
Monitor CS1 43.000.-Ft/db
Háttérnek:
Monitor 40 57.000.-Ft/pár
Subot nem akarok a szomszédok miatt szolidalitásból hello2.gif
Aki ismeri ezt az "olcsó" szériás sorozatot, az kérem véleményezze, hogy mit várhatok el ettől a rendszertől, és nyújt-e annyit hangminősgére, mint külalakra?!
A rendszer, amihez csatlakoztatni szeretném (ez is még csak a jövő zenéje és kis mértékben képlékeny), az egy Yamaha RX-V757 erősítő, és egy Yamaha DVD-S657 dvd lejátszó. A rendszert 60-70%-ban mozira, 30-40%-ban zenére használnám.
A válaszokat előre is köszönöm, és elnézést, ha ezt a tipust már kielemeztétek
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Polkaudio
vágási frekvencia, az az meg tudod határozni, hogy mi legyen az a legmagasabb frekvencia, amit még a mélynyomó megszólaltat.
ez minél nagyobb ,annál jobb?
Hát figyi ha valaki szereti a bordarepesztő mélyaket akkor magasra állítja. Akkor nem csaka subb frekik jönnek ki a dobozból
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
-
Vendég
Polkaudio
vágási frekvencia, az az meg tudod határozni, hogy mi legyen az a legmagasabb frekvencia, amit még a mélynyomó megszólaltat.
Attól függ. Ha házimozira használja akkor igen. Nem ismerem a mélynyomót, de ha van LFE bemenete és arra köti az erősítőt akkor eleve hatástalan a frekvenciaállítás és a teljes 120Hz> frekitartományt megkapja.
Sztereó esetén pedig ízlés és frontsugárzók szerint kell állítani.
Polkaudio