Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t

A Sonus Faberekről csak annyit, hogy a maiak nekem sem jönnek be.Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 09:03Köszönöm szépen a hangfal ajánlást, illetve tudom, hogy ezek az oldalak részre hajlóak, csak hirtelen ezt találtam. Hallottam Sonus Faber-eket az audio expo-n, nem figyeltem meg mivel voltak összekötve, de egyáltalán nem tetszett a hangjuk. Tudom, ez elég elvont következtetés egy hallomásra, de csak ennyiből tudok következtetni.
A Bowers pedig azért tetszett, mert ezt a példányt több ismeretlen youtuber "magas" felbontású anyaggal tesztelte mindenféle elektronikával és ami átjött Youtube-on és a 2.1-en, még az is tetszett hallomásra.
Szóval ahogy a kolléga is írta, valószínűleg úgy lesz, hogy viszem az erősítőt, cd-t és meghallgatom mielőtt vásárolok, de első körben erre a két hangfalra gondoltam. Illetve ajánlásokat a zenei ízlésemre és elektronikáimra való tekintettel és ahogy írtam, nem zárkózom el a használt hangfalaktól sem.![]()
Szia!Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 07:05Sziasztok!
Hangsugárzó vásárlás előtt állok, szeretnék tanácsokat kérni. Van 2 elméleti kiválasztottam, de csak tesztek leírása alapján, a karakterisztikájuk, részletezésük más tesztelők véleményének fényében, elméleti síkon tudok gondolkodni, meghallgatásra egyelőre nem volt lehetőségem. Tehát nincs kőbe vésve a 2 típus, akinek van jobb ötlete, szívesen venném. Egyelőre nem írom le 2 típust, majd lentebb.
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? : 21 nm. és kb. 40-50 cm-re tudom a faltól elhúzni.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót? : Metal, kemény rock, house, techno kivételével minden. Klasszikus-komoly, jazz, blues, fúvósok, pengetősök, pop, koncertek, nem túl kemény rock, pl. AC/DC, Mark Knopfler-Dire Straits, Pink Floyd stílusú zenék, vokál, akusztikus zenék, illetve elektronikus zenék, pl. Koto, Jean Michel Jarre stb...
3.: Mik a rendszer további elemei? : A CD játszó és erősítő fix, egy Marantz CD50n és Marantz Model 50 párosról van szó.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre? : 700 ezer Ft. körül a hangsugárzó párra, amit új termék vásárlására értek. Ha van használtan olyan, ami a fenti paramétereknek megfelel, az sem kizárt.
Szóval a 2 kiválasztottam az elektronikához: Bowers and Wilkins 603 S3 : https://www.av-online.hu/hangfal/bowers ... szt_4221/1
és Dali Opticon 6 MK2 : https://gedeonaudio.hu/product/dali-opt ... KE3_0sWVJ2
Szeretem a részletező, hangsúlyosabb, szellős magas és középtartományt, persze legyen mély is, de nem túlzó, folyós.
A rendszer 2.0 házimozihoz (ha szükséges, akkor 2.1 lesz belőle) is lesz használva.
Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat.![]()
Szia,
Azért majd írhatnál pár sort, ha már túl vagy a két hangsugárzó meghallgatásán, hogy mennyire váltották be a reményeidet.Akoslaszlo írta: ↑2024.10.10., csüt. 09:08Nem számítottam ennyire érthető a lényeget határozottan kiemelő gyors válaszokra ! A hozzá szóló urak előtt emelem kalapom és a lehetőségre hogy ezen a remek oldalon kérdéseim feltehettem !
Köszönöm szépen!
Szívesen...Akoslaszlo írta: ↑2024.10.10., csüt. 14:02Márcsak a statisztika szerint is törvényszerű volt a te fajtád megjelenése . De szeretlek és azneked is jár csak nem abban az értelemben mint a többieknek !
Ne menj emberek közé !![]()
?Nem igazán látom itt a kérdést a sok felkiáltójel között?Akoslaszlo írta: ↑2024.10.09., szer. 19:46Tisztelt olvasó!
Tudom minden a személyes meghallgatásnál dől el de szeretnék kicsit elébe menni a válasznak ! Mégpedig:
Adva van 2 nagyjából belépő szintű hangfal a középkategóriában!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
2.DYNAVOICE CHALLENGER M-105
Az "spl" értétk mindkét esetben szinte azonos 94-95 db.
Kérdésem hogy az Emotíva PT-100 & A-300 combóm melyiket hajtja meg könyebben! Az egy mély hangszórós (37cm!) Magnatot vagy pedig a két darab 25 cm-es mélyhangszórós svéd hangfalat ! Vagy teljesen rossz helyen kapizsgálok !
Szeretném ha kedves olvasó részletesen kifejtenéd hozzászólásod ! Nagyon szépen köszönöm!
Én is így gondolom(mert tudni nem lehet), hogy nagy különbség nem lehet köztük. A próba, meghallgatás nem megkerülhető.
Konkrét, pontos, mért adatok hiányában annyit lehet mondani, hogy nagyjából azonos feladat az adott erősítőnek a két említett hangsugárzó meghajtása, mivel a membránfelületeik a mélysávban (a legtöbb energia itt van a hanganyagokban) hasonlóak, mindkettő 4-8 Ohm-ra van specifikálva (ami egyébként általában 4 Ohm-os hangsugárzót jelent) és hasonló feszültségérzékenység van hozzájuk megadva.Akoslaszlo írta: ↑2024.10.09., szer. 19:46Tisztelt olvasó!
Tudom minden a személyes meghallgatásnál dől el de szeretnék kicsit elébe menni a válasznak ! Mégpedig:
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
Kérdésem hogy az Emotíva PT-100 & A-300 combóm melyiket hajtja meg könyebben! Az egy mély hangszórós (37cm!) Magnatot vagy pedig a két darab 25 cm-es mélyhangszórós svéd hangfalat ! Vagy teljesen rossz helyen kapizsgálok !
Szeretném ha kedves olvasó részletesen kifejtenéd hozzászólásod ! Nagyon szépen köszönöm!
Az erősítők az egyenetlen inpedanciamenetet nehezebben tolerálják, mint az esetlegesen alacsonyabb érzékenységet.Akoslaszlo írta: ↑2024.10.09., szer. 19:46Tisztelt olvasó!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
A kérdés átkerült a helyére.Akoslaszlo írta: ↑2024.10.09., szer. 19:46Tisztelt olvasó!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
Kicsit érdekes, amiket hallottál - YT videók alapjánGy11 írta: ↑2024.07.17., szer. 17:29Ezt csak youtubon történő hallgatózás alapján döntöttem el. Élőben nem hallottam egyiket sem. Ebben az ársávban, pl. Quadralnál túl éles a gitárszóló hangja, AE nem tetszik disco zenén, Dali Ikon 6 nagyon nem tetszik, MA sok a basszus, kemény magas. Triangle tetszett volna, de az meg túl "nagy" hangfal. Úgy gondoltam, ha tetszik valamelyik a neten akkor élőben meghallgatom.
Hallgasd meg az a legjobb megoldás … és kerj otthoni meghallgatást