Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Antos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: Antos »

Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit :rolleyes:

Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t :D

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Antos írta:
2024.10.13., vas. 09:03
Köszönöm szépen a hangfal ajánlást, illetve tudom, hogy ezek az oldalak részre hajlóak, csak hirtelen ezt találtam. Hallottam Sonus Faber-eket az audio expo-n, nem figyeltem meg mivel voltak összekötve, de egyáltalán nem tetszett a hangjuk. Tudom, ez elég elvont következtetés egy hallomásra, de csak ennyiből tudok következtetni.
A Bowers pedig azért tetszett, mert ezt a példányt több ismeretlen youtuber "magas" felbontású anyaggal tesztelte mindenféle elektronikával és ami átjött Youtube-on és a 2.1-en, még az is tetszett hallomásra.

Szóval ahogy a kolléga is írta, valószínűleg úgy lesz, hogy viszem az erősítőt, cd-t és meghallgatom mielőtt vásárolok, de első körben erre a két hangfalra gondoltam. Illetve ajánlásokat a zenei ízlésemre és elektronikáimra való tekintettel és ahogy írtam, nem zárkózom el a használt hangfalaktól sem. leborulok.gif
A Sonus Faberekről csak annyit, hogy a maiak nekem sem jönnek be.
Amióta a fő konstruktőrük, Franko Serblin(a linkelt hangsugárzó is az Ő keze munkáját dícséri) elhagyta Őket, azóta egy más szemlélet uralkodik a Sonus Fabernél mint dizájnban, mint hangkarakterben. Ami sajnos sokkal megosztóbbá tette ezt a patinás márkát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: andarson »

Én csak azért ajánlottam ezt a 20+ éve piacra dobott Sonus-t, mert amit leírtál zenei anyagnak tökéletesen megfelel, igaz csak egyszer, viszont hallottam őket. Annyit tegyél meg, viszonyításnak, hogy a hírdetésben lévő videót is megnézed, adott esetben beszélj az eladóval érdeklődően, hogy ő milyennek hallja a karakterét. De, ahogy írtam, nem ismerem az eladót és rábeszélni végképp nem szeretnélek semmire, csak egy őszinte ajanlás volt részemről.

Azt azért tudd, hogy az újkori ára kb a duplája cca. 3500 USD volt mint amit most nézel új árnak, ami persze semmit nem jelent, csak viszonyításnak írom, ha ez egyáltalán tényleg számít.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Antos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm szépen a hangfal ajánlást, illetve tudom, hogy ezek az oldalak részre hajlóak, csak hirtelen ezt találtam. Hallottam Sonus Faber-eket az audio expo-n, nem figyeltem meg mivel voltak összekötve, de egyáltalán nem tetszett a hangjuk. Tudom, ez elég elvont következtetés egy hallomásra, de csak ennyiből tudok következtetni.
A Bowers pedig azért tetszett, mert ezt a példányt több ismeretlen youtuber "magas" felbontású anyaggal tesztelte mindenféle elektronikával és ami átjött Youtube-on és a 2.1-en, még az is tetszett hallomásra.

Szóval ahogy a kolléga is írta, valószínűleg úgy lesz, hogy viszem az erősítőt, cd-t és meghallgatom mielőtt vásárolok, de első körben erre a két hangfalra gondoltam. Illetve ajánlásokat a zenei ízlésemre és elektronikáimra való tekintettel és ahogy írtam, nem zárkózom el a használt hangfalaktól sem. leborulok.gif

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Antos írta:
2024.10.13., vas. 07:05
Sziasztok!

Hangsugárzó vásárlás előtt állok, szeretnék tanácsokat kérni. Van 2 elméleti kiválasztottam, de csak tesztek leírása alapján, a karakterisztikájuk, részletezésük más tesztelők véleményének fényében, elméleti síkon tudok gondolkodni, meghallgatásra egyelőre nem volt lehetőségem. Tehát nincs kőbe vésve a 2 típus, akinek van jobb ötlete, szívesen venném. Egyelőre nem írom le 2 típust, majd lentebb.

1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? : 21 nm. és kb. 40-50 cm-re tudom a faltól elhúzni.

2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót? : Metal, kemény rock, house, techno kivételével minden. Klasszikus-komoly, jazz, blues, fúvósok, pengetősök, pop, koncertek, nem túl kemény rock, pl. AC/DC, Mark Knopfler-Dire Straits, Pink Floyd stílusú zenék, vokál, akusztikus zenék, illetve elektronikus zenék, pl. Koto, Jean Michel Jarre stb...

3.: Mik a rendszer további elemei? : A CD játszó és erősítő fix, egy Marantz CD50n és Marantz Model 50 párosról van szó.

4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre? : 700 ezer Ft. körül a hangsugárzó párra, amit új termék vásárlására értek. Ha van használtan olyan, ami a fenti paramétereknek megfelel, az sem kizárt.

Szóval a 2 kiválasztottam az elektronikához: Bowers and Wilkins 603 S3 : https://www.av-online.hu/hangfal/bowers ... szt_4221/1

és Dali Opticon 6 MK2 : https://gedeonaudio.hu/product/dali-opt ... KE3_0sWVJ2

Szeretem a részletező, hangsúlyosabb, szellős magas és középtartományt, persze legyen mély is, de nem túlzó, folyós.

A rendszer 2.0 házimozihoz (ha szükséges, akkor 2.1 lesz belőle) is lesz használva.

Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat. leborulok.gif
Szia!

Nem tudom mennyire vagy tisztában ezeknek az oldalaknak a céljával, amiket belinkeltél, de tudnod kell, hogy ezeken rosszat semmiről sem fogsz olvasni! Ezek szponzorált oldalak, ami azt jelenti, hogy a forgalmazók/kereskedők fizetnek nekik, hogy mutassák be, teszteljék le a portékájukat, cserébe mindent is agyon dícsérnek. Tehát az ilyen teszteket fentartással kell kezelni, kvázi tudni kell olvasni a sorok közűl.
A másik gondolat. Én a helyedben, ahogy Anderson kolléga is javasolta, ár/minőség mutató miatt, inkább a használt hangsugárzók között keresgélnék. Példaul az általa linkelt Sonus Faber messze túlmutat mindenben a Te kiválasztottjaidnál. Én is készültem belinkelni, de Anderson megelőzött, illetve egy másik hangsugárzóra, egy Xavian Giulia-ra is szerettem volna felhívni a figyelmedet, de az időközben elkelt, azért nem linkeltem.
Ez a két hangsugárzó olyan kiviteli, és hangminőséget képvisel, amiért ma a keretednek a többszörösét kellene kifizetni. Ezek már azt a szintet képviselik, amikért simán megéri átautózni a fél, vagy akár az egész országot. :smile32:
Ebben az árkategóriában, már csak alapos meghallgatás után szabad bármit is megvenni. Tudom, az ilyesmi nem kis időt, kényelmetlenseget kíván, de akár saját rendszeres próbát is meg kell ejteni, vagy legalább az erősítőnkel a hónuk alatt menni hangfalnézőbe.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: andarson »

Antos írta:
2024.10.13., vas. 07:05
Sziasztok!

Hangsugárzó vásárlás előtt állok...
Szia,

Én csak a gyakran ismételt hifis közhelyeket tudom puffogtatni: meghallgatás és a használt hangsugárzó ár-értékben jobb.
De hogy gyakorlati haszna is legyen a hozzászólásomnak, zenei ízlésed, szobád szerint őszintén ajánlom figyelmedbe a következőt:
viewtopic.php?f=33&t=206818

Az eladót nem ismerem.

Üdv :napsut:
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Antos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok!

Hangsugárzó vásárlás előtt állok, szeretnék tanácsokat kérni. Van 2 elméleti kiválasztottam, de csak tesztek leírása alapján, a karakterisztikájuk, részletezésük más tesztelők véleményének fényében, elméleti síkon tudok gondolkodni, meghallgatásra egyelőre nem volt lehetőségem. Tehát nincs kőbe vésve a 2 típus, akinek van jobb ötlete, szívesen venném. Egyelőre nem írom le 2 típust, majd lentebb.

1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? : 21 nm. és kb. 40-50 cm-re tudom a faltól elhúzni.

2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót? : Metal, kemény rock, house, techno kivételével minden. Klasszikus-komoly, jazz, blues, fúvósok, pengetősök, pop, koncertek, nem túl kemény rock, pl. AC/DC, Mark Knopfler-Dire Straits, Pink Floyd stílusú zenék, vokál, akusztikus zenék, illetve elektronikus zenék, pl. Koto, Jean Michel Jarre stb...

3.: Mik a rendszer további elemei? : A CD játszó és erősítő fix, egy Marantz CD50n és Marantz Model 50 párosról van szó.

4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre? : 700 ezer Ft. körül a hangsugárzó párra, amit új termék vásárlására értek. Ha van használtan olyan, ami a fenti paramétereknek megfelel, az sem kizárt.

Szóval a 2 kiválasztottam az elektronikához: Bowers and Wilkins 603 S3 : https://www.av-online.hu/hangfal/bowers ... szt_4221/1

és Dali Opticon 6 MK2 : https://gedeonaudio.hu/product/dali-opt ... KE3_0sWVJ2

Szeretem a részletező, hangsúlyosabb, szellős magas és középtartományt, persze legyen mély is, de nem túlzó, folyós.

A rendszer 2.0 házimozihoz (ha szükséges, akkor 2.1 lesz belőle) is lesz használva.

Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat. leborulok.gif

Akoslaszlo
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Akoslaszlo »

Tisztelt, "zoli73" !
A Magnat lesz ha sikerül mert állítólag eladták a Home Movieban a Dynavoiceokat !
Ha meglesz és bejárattam írok ha így jó !?
Üdvözlettel

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Akoslaszlo írta:
2024.10.10., csüt. 09:08
Nem számítottam ennyire érthető a lényeget határozottan kiemelő gyors válaszokra ! A hozzá szóló urak előtt emelem kalapom és a lehetőségre hogy ezen a remek oldalon kérdéseim feltehettem !
Köszönöm szépen!
Azért majd írhatnál pár sort, ha már túl vagy a két hangsugárzó meghallgatásán, hogy mennyire váltották be a reményeidet.
Vagy akár, hogy melyik mellett döntesz/döntöttél.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Akoslaszlo írta:
2024.10.10., csüt. 14:02
Márcsak a statisztika szerint is törvényszerű volt a te fajtád megjelenése . De szeretlek és az ⭐⭐⭐⭐⭐ neked is jár csak nem abban az értelemben mint a többieknek !
Ne menj emberek közé ! ☝️😘
Szívesen...

Akoslaszlo

Márcsak a statisztika szerint is törvényszerű volt a te fajtád megjelenése . De szeretlek és az ⭐⭐⭐⭐⭐ neked is jár csak nem abban az értelemben mint a többieknek !
Ne menj emberek közé ! ☝️😘

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Re: Hangszórók meghajtása

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Akoslaszlo írta:
2024.10.09., szer. 19:46
Tisztelt olvasó!
Tudom minden a személyes meghallgatásnál dől el de szeretnék kicsit elébe menni a válasznak ! Mégpedig:
Adva van 2 nagyjából belépő szintű hangfal a középkategóriában!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
2.DYNAVOICE CHALLENGER M-105
Az "spl" értétk mindkét esetben szinte azonos 94-95 db.
Kérdésem hogy az Emotíva PT-100 & A-300 combóm melyiket hajtja meg könyebben! Az egy mély hangszórós (37cm!) Magnatot vagy pedig a két darab 25 cm-es mélyhangszórós svéd hangfalat ! Vagy teljesen rossz helyen kapizsgálok !
Szeretném ha kedves olvasó részletesen kifejtenéd hozzászólásod ! Nagyon szépen köszönöm!
?Nem igazán látom itt a kérdést a sok felkiáltójel között?

De félretéve a szarkazmust: nem sok valószínűsége van annak, hogy valakinek volt ugyanilyen párosa, tehát tud érdemi véleményt adni. Nálam járt vagy 30 erősítő, meg ugyanennyi hangfal, én sem. Volt hasonló párosítási problémám, még ennek fényében sem.

Amúgy miért várod el, hogy majd sok ember sok időt beleölve beleássa magát helyetted mindenféle tesztek, vélemények, impedancia jelleggörbék kihámozásába? Ráadásul ezt többnyire külföldi oldalakon.

Hogy segítsek is valamiben:
Sok gyártó felült erre a régi-új hangfal hullámra, és gyárt vintage kinézetű dobozokat. A Magnatnak nem igazán sikerült...
Olvastam anno tesztet róla, lesújtó volt.
Egyébként a régiek közül sem mind arany, ami fénylik: elég kevés eredeti vintage nagymonitor szól valóban jól. Járt nálam pár.

Akoslaszlo

Ez megint egy brilliáns válasz ! Nekem mindenképp az ! Lekötelez! Nagyon köszönöm!

Akoslaszlo

Nem számítottam ennyire érthető a lényeget határozottan kiemelő gyors válaszokra ! A hozzá szóló urak előtt emelem kalapom és a lehetőségre hogy ezen a remek oldalon kérdéseim feltehettem !
Köszönöm szépen!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Szerintem a meghajthatóságnál sokkal fontosabb szempont, hogy melyik hangsugárzónak tetszik jobban a hangja. Ránézésre két teljesen más hangkarakterrel rendelkező doboz lehet. Főleg a már említett magas sugárzó miatt. Amilyen a Magnat-ban van, azoknak elég speckó hangjuk van.
Ha valamelyik hangja nem tetszik, tuti a másikat választanám, és max. keresnék hozzá egy másik erősítőt, ha nem hajtaná ki rendesen (szerintem amúgy igen). Már csak azért is mondom ezt, mert szerintem a hangképre a legnagyobb hatással a hangsugárzó van.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2024.10.10., csüt. 08:02
De ahogy zoli73 is írja, az impedanciagörbék igen lényegesek és emiatt akár a Dynavoice is lehet könnyebben hajtható. Mindenesetre a különbség köztük szerintem nem nagy a hajthatóságot tekintve.
Én is így gondolom(mert tudni nem lehet), hogy nagy különbség nem lehet köztük. A próba, meghallgatás nem megkerülhető.
Ha ránézésre kellene választani, akkot talán a Magnat(szimpatikusabbnak néz ki), de ez e dupla, tölcsérben ülő magassugárzó több, mint elgondolkodtató. Nem tudom, ezt milyennek "látja" az erősítő, és milyennek hallanánk Mi?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

De ahogy zoli73 is írja, az impedanciagörbék igen lényegesek és emiatt akár a Dynavoice is lehet könnyebben hajtható. Mindenesetre a különbség köztük szerintem nem nagy a hajthatóságot tekintve.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Akoslaszlo írta:
Tisztelt olvasó!
Tudom minden a személyes meghallgatásnál dől el de szeretnék kicsit elébe menni a válasznak ! Mégpedig:
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
Kérdésem hogy az Emotíva PT-100 & A-300 combóm melyiket hajtja meg könyebben! Az egy mély hangszórós (37cm!) Magnatot vagy pedig a két darab 25 cm-es mélyhangszórós svéd hangfalat ! Vagy teljesen rossz helyen kapizsgálok !
Szeretném ha kedves olvasó részletesen kifejtenéd hozzászólásod ! Nagyon szépen köszönöm!
Konkrét, pontos, mért adatok hiányában annyit lehet mondani, hogy nagyjából azonos feladat az adott erősítőnek a két említett hangsugárzó meghajtása, mivel a membránfelületeik a mélysávban (a legtöbb energia itt van a hanganyagokban) hasonlóak, mindkettő 4-8 Ohm-ra van specifikálva (ami egyébként általában 4 Ohm-os hangsugárzót jelent) és hasonló feszültségérzékenység van hozzájuk megadva.
Ha az ismert adatok alapján mégis valamilyen sorrendet szeretnénk felállítani a meghajtási nehézség szerint, akkor a Magnat nevezhető könnyebben hajthatónak, mivel egy 15" mélysugárzónak valamivel nagyobb a membránfelülete, mint két darab 10"-nak, azaz a 15" mélyhangszórónak magasabb az akusztikai hatásfoka, ráadásul ezt tovább erősíti a Magnat nagyobb méretű hangsugárzóelőlapja (vagy épp gyengíti a Dynavoice keskenyebb előlapja, attól függően, hogy honnan vizsgáljuk a dolgot).

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Akoslaszlo írta:
Tisztelt olvasó!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
Az erősítők az egyenetlen inpedanciamenetet nehezebben tolerálják, mint az esetlegesen alacsonyabb érzékenységet.
A Magnat esetében 6 Ohm érteket ad meg, a Dynavoice-nál 4-8 Ohm-ot.
Ezekből még nem látszik, hogy egyes frekvenciákon ez az érték nem megy-e nagyon alacsonyra(akár 2-3 Ohm), ami már sok erősítőnek gondot okoz.
Mindenesetre a 4-8 Ohm érték, nem túl egyenletes inpedanciamenetet sejtet.
Az erősítők felől nézve, tapasztalatom szerint a Wattok száma nincs arányban a "meghajtó képességgel". A stabil, kellőképpen túlméretezett tápegység viszont igen.
Ezek sajnos csak számokból való latolgatások, és a próbát, meghallgatást nem helyettesítik. Csak meghallgatás után szabad megvenni bármit is.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6166

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Akoslaszlo írta:
Tisztelt olvasó!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Akoslaszlo

Hangszórók meghajtása

Tisztelt olvasó!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Gy11 írta:
2024.07.17., szer. 17:29
denesdr írta:
2024.07.17., szer. 16:52
Gy11 írta:
2024.07.17., szer. 16:34
Feladtam a keresést, egyik hangfal sem tetszik. :unsure:
Mi alapján döntöttél így? Ha szabad megkérdezni. Meghallgattad valamelyiket élőben?
Ezt csak youtubon történő hallgatózás alapján döntöttem el. Élőben nem hallottam egyiket sem. Ebben az ársávban, pl. Quadralnál túl éles a gitárszóló hangja, AE nem tetszik disco zenén, Dali Ikon 6 nagyon nem tetszik, MA sok a basszus, kemény magas. Triangle tetszett volna, de az meg túl "nagy" hangfal. Úgy gondoltam, ha tetszik valamelyik a neten akkor élőben meghallgatom.
Kicsit érdekes, amiket hallottál - YT videók alapján :goodmorning: - mind sz.rul szól, holott komolyabb hangfalak, mint amiket elsőre akartál venni, de továbbra is ezektől az olcsó, belépő kat. hangfalaktól(Az volt az alap kérdés: Monitor Audio Bronze 200 vagy Acoustic Energy AE109 MK2? 200 ezer körül.) várod a csodahangzást...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Gy11 írta:
2024.07.17., szer. 21:14
Triangle Comete EX??? Igaz ez állványos.
Hallgasd meg az a legjobb megoldás … és kerj otthoni meghallgatást :D
"Az igazi barát szemből támad."

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Gy11 »

Triangle Comete EX??? Igaz ez állványos.

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Gy11 »

Jó, hogy nem pornó film alapján döntöd el, hogy milyen lehet az ágyban egy adott hölgy :D
:D :D Ez jó válasz volt!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”