Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
2024.07.30., kedd 18:12
alto írta:
2024.07.30., kedd 17:45
Ez az árszegmens még a belépő szint, nagy csodára itt ne számíts. A Beyer DT-880-at tudnám javasolni, vagy ha rá tudsz még dobni egy húszast a felső limitre, akkor egy Hifiman Sundarat, ami azért már egy fokkal komolyabb hang, mélyben is erősebb, és ez már planár technológia.
Ha már Sundara, a Sundara Closed Back (ami bőven benne van a mecélzott árban, sőt, lefelé lóg ki) arról mi a véleményed?
(én nem ismerem!)
Nyilván almát a körtével, de igencsak érdekelne, hogy vajon mitől van ekkora árkülönbség a Sundara és a Sundara Closed back között?
https://www.thomann.de/intl/hifiman_sun ... d_back.htm
Hát lényegében semmilyen, én ki nem állhatom a zárt fejhallgatók hangját! :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

alto írta:
Tredqill írta:
2024.07.30., kedd 15:48
Sziasztok!

Fejhallgató vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Nincs tapasztalatom hifi fejhallgatókkal, eddig hangfalak örvendeztették a hallószerveimet.
80-120 ezer forintot szánnék fejhallgató vásárlásra.

Mindenféle zenét hallgatok, a füleimnek tetszik, ha egy kicsivel több a mély, de ez nem feltétlenül szempont, talán fejhallgatóval máshogy tetszik majd a zene.
Sok fejhallgatót találtam a piacon, de még nem tudom merre lenne érdemes elindulni.

Arra lennék kíváncsi, hogy hangminőség/ár arányában melyek a legjobb modellek a fentebb említett ársávban.

Köszönöm hogy elolvastad!
Ez az árszegmens még a belépő szint, nagy csodára itt ne számíts. A Beyer DT-880-at tudnám javasolni, vagy ha rá tudsz még dobni egy húszast a felső limitre, akkor egy Hifiman Sundarat, ami azért már egy fokkal komolyabb hang, mélyben is erősebb, és ez már planár technológia.
Elnézést, egy lényeges infó kimaradt.
Használt fejhallgatót vennék a megadott árban.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5999

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
Ha már Sundara, a Sundara Closed Back (ami bőven benne van a mecélzott árban, sőt, lefelé lóg ki) arról mi a véleményed?
(én nem ismerem!)
Nyilván almát a körtével, de igencsak érdekelne, hogy vajon mitől van ekkora árkülönbség a Sundara és a Sundara Closed back között?
https://www.thomann.de/intl/hifiman_sun ... d_back.htm
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Tredqill írta:
2024.07.30., kedd 15:48
Sziasztok!

Nincs tapasztalatom hifi fejhallgatókkal, eddig hangfalak örvendeztették a hallószerveimet.

Mindenféle zenét hallgatok, a füleimnek tetszik, ha egy kicsivel több a mély, de ez nem feltétlenül szempont, talán fejhallgatóval máshogy tetszik majd a zene.
Sok fejhallgatót találtam a piacon, de még nem tudom merre lenne érdemes elindulni.

Arra lennék kíváncsi, hogy hangminőség/ár arányában melyek a legjobb modellek a fentebb említett ársávban.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

Sziasztok!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Én ezt rendeltem az Arya-hoz, szerintem bitang jó kábel, szerintem a susvara-kategóriában is megállja a helyét, és teljesen megfizethető (bár aki Susvarát vesz, nem hiszem, hogy egy kábel árán fog fennakadni):
Screenshot 2024-07-23 at 21.29.12.png
.
Más, de szintén kábeles sztori. A HD650-emet anno egy fórumtárs vette meg (lehet, hogy olvassa ezt, remélem nem gond, hogy elmesélem...). Na annak ténleg kritikán aluli (szerintem) a gyári kábele, de volt nálam méh két egyéb kábel (amelyből az egyik sajnos sérült volt, a másik pedig egy hazai fejhallgatókábel-készítő "műhelyéből" jött, ki, aki itt van közöttünk, lehet találgatni :D :D ).
Szóval kipróbálta a gyári kábellel, és tetszett, oké. megvette. Mondom figyu, a HD650 kábele nem éppen a minőségéről híres, nem akarnád kipróbálni egy rendesebb kábellel? Mondja, ő kábel-szkeptikus, szerinte nem lesz különbség. Mondom okés, disznótor nem erőszak, de semmmibe nem kerül, itt van a Mr... (upsz, majdnem elkotyogtam :D) -féle kábel, 2 perc az egész. Oké. Bedugom neki a rendesebb kábelt, felteszem neki ugyanazt a(z általa választott) zenét, hallgat, hallgat, majd leveszi a fejéről és ezt kérdi: "Lehetséges az, hogy ezzel a kábellel olyan dolgokat hallok meg, amit a másikkal nem?) Mondom hát hogyne lenne lehetséges. Visszadugatta a gyárit, mert nem akart hinni a fülének...
Na így. Aztán elmondtam neki, hogy ez még csak félúton van (sincs) a harmadik (sajnos sérült) kábelhez képest... és ezt már kevésbé hitetlenkedően fogadta. Végül a gyárival vitte el anyagi okokból, én meg másnak adtam el a jobb HD650-kábelt.
Hát így.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Nemrég olvastam, hogy az egyik tesztelőnél az új Susvara Unveiled-ben (8000$) 15 perc után elnémult az egyik oldal.
Én hallottam a Susvara-t egymás mellett az Erzetich Charybdis-el, de nyilván az én véleményem esetünkben nem perdöntő. De nem is hallgattam őket elég hosszan, hogy 100%-os konkrét véleményt formáljak róla. De azt hozzáteszem, hogy egy visszatérő ügyfelemé, aki azért a legdrágább kábelemet megvette hozzá, mert a gyári az kritikán aluli. És nála ki is van szolgálva rendesen. Tehát ezt is számítsd hozzá nyugodtan, de ez szinte mindegyikre igaz sajnos.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2024.07.23., kedd 13:33
Saját tapasztalat alapján, ismét leírom: csak óvatosan a Hifiman planárokkal! (az első Arya-m drivere kevesebb mint 4 évesen ment teljesen tönkre, az ok: a mebránra felvitt "tekercs" vezetőréteg idővel berepedezett majd teljesen átszakadt. A probléma általános volt, sok embernél jelentkezett a driver-halál... utána a driver nem javítható, teljes driver-csere aranyáron, de csak akkor, ha van még az adott típusból a Hifimannél..., ha nincs, akkor kuka, és új fejhallgató! Aki használtan vesz hifiman planárt, nagyon javasolt a membránra felvitt fényes vezetőréteg szemrevételezése, mert a repedések szemmel is jól láthatóak, de nagyítóval még jobban - ha jelen vannak, akkor a fejhallgató napjai meg vannak számlálva)
Természetesen lehetséges, hogy az korábbi Hifiman-planárok gyártástechnológiája jelentőset javult azutóbbi 2-3 évben, és nem kell már tartani a hirtelen haláltól, de azért nem árt óvatosnak lenni, és alaposan utánanézni a neten a tapasztalatoknak, főleg egy Susvara értékkategóriájú cuccnál.
Ja, és minél hosszabb garanciaidővel venni.
SZERINTEM
Mint Hifiman viszonteladó mondanám, hogy való igaz, korábban voltak komoly gyártási problémák bizonyos fejhallgatóknál, ezek mára megoldódtak. Az újabb modellek érzékenysége is javult, azaz már nem feltétlenül igaz, hogy a Hifimanek nagyon nehezen hajthatók, persze azért az sosem nem árt, ha combosabb a fejhallgató erősítő. Ha itthon, vagy EU-s országból rendeltek, akkor 250.000 Ft-ig két év, felette 3 év a kötelező garancia, máshol jellemzően csak 1 év. A garancia érvényesítése a vásárlás helyén lehetséges.

A gyártó részéről egyébként az volna a korrekt, ha az ilyen gyártási hibával érintett már nem garanciális és gazdaságosan nem javítható fejhallgatók esetén ha nem is ingyen, de nagyon komoly diszkonttal biztosítani egy új fejhallgatót. Sajnos most ott tart a kínai hifi, hogy minőségben ha nem is az összes, de egyre több kínai gyártó már eléri a nyugati cégek színvonalát, de a kereskedelmi gyakorlatuk jellemzően még elmarad a nyugati sztenderdektől.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Saját tapasztalat alapján, ismét leírom: csak óvatosan a Hifiman planárokkal! (az első Arya-m drivere kevesebb mint 4 évesen ment teljesen tönkre, az ok: a mebránra felvitt "tekercs" vezetőréteg idővel berepedezett majd teljesen átszakadt. A probléma általános volt, sok embernél jelentkezett a driver-halál... utána a driver nem javítható, teljes driver-csere aranyáron, de csak akkor, ha van még az adott típusból a Hifimannél..., ha nincs, akkor kuka, és új fejhallgató! Aki használtan vesz hifiman planárt, nagyon javasolt a membránra felvitt fényes vezetőréteg szemrevételezése, mert a repedések szemmel is jól láthatóak, de nagyítóval még jobban - ha jelen vannak, akkor a fejhallgató napjai meg vannak számlálva)
Természetesen lehetséges, hogy az korábbi Hifiman-planárok gyártástechnológiája jelentőset javult azutóbbi 2-3 évben, és nem kell már tartani a hirtelen haláltól, de azért nem árt óvatosnak lenni, és alaposan utánanézni a neten a tapasztalatoknak, főleg egy Susvara értékkategóriájú cuccnál.
Ja, és minél hosszabb garanciaidővel venni.
SZERINTEM

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Esetleg aki volt olyan szerencsés, hogy meg tudta hallgatni a Hifiman Susvara-t és az Erzetich Charybdis fejest, meg tudná mondani, hogy a Susvara V1 megéri a felárat, jobb hangú fejes vagy attól függ, hogy ki mit hallgat vele? Azt tudom, hogy a Hifiman-t kiszolgálni nem egyszerű.

Egyébként egy ideje már van új Susvara is, akinek esetleg túl baráti volt a V1-es ára. :)

https://store.hifiman.com/index.php/sus ... eiled.html
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 701

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tottyi írta:
2024.04.26., pén. 20:45
.....

Audeeze LCD-2 de az hatalmas fejhallgato. Neha ugy szokok zenet hallgatni, hogy lejebb csuszok az ulogarnituran es a fejemet nekitamasztom, de az Audeez-nek nem lehetett mozgatni a fejem es tobb melyhang kene bele. Chord Dave dac-al volt hajtva.
Nem ismerek olyan fejhallgatót, aminek több a mélye, mint az LCD 2-nek,
de olyan véleményt sem sűrűn olvasni, hogy az Audeze LCD2-nek kevés lenne a mélye.

tottyi írta:
2024.07.04., csüt. 10:30
.... Erdekelne a hasonlosag/kulonbseg ezeknek a fejhallgatoknak a tulajdonsagaikrol. Volt Sennheiser HD 650 / HD 800 es, hogy ezekhez kepest milyen a Meze Empyrean II es a Focal UTOPIA 2022. Tudom joval dragabbak de pont ezert erdekel, hogy miert ekkora az arkulonbseg. .....

...... a Meze az planar-os ha jol olvastam es az sem jo a gyors hirtelen valtozasokra, itt gondolok a dobokra ......
Nem lesz könnyű a dolgod, úgy tűnik.

A Meze Empyrean és/vagy a Focal UTOPIA nagyságrendekkel jobb fejesek, mint a Sennheiser HD 650. Szerintem a HD 800-nál is jobbak. Azért ekkora az árkülönbség, mert sokkal jobb hangjuk van.

A Meze Empyrean jól szólaltaja meg a dobokat, több éve hallgatom. De az is számít, mi van előtte.
Viszont, ha van egy láncod, akkor egyszerre NE megváltoztasd meg több komponensét is.

Ha fejhallgatós rendszerben gondolkozol, akkor óriási szerencséd, hogy nem szól bele az akusztikai környezet a hangba.
Egyetlen tippet tudok adni:
Menj el pár helyre, hallgass meg különböző fejeseket, és ahol tetszik a hang, ott vedd meg az egész láncot, akkor otthon is ugyanazt fogod hallani, és minden régi cuccodat add el.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Azert erdekelt a Meze es az Envy mert akitol majdnem vettem a Chord Dave-et, az valtotta le Envy-re a Dave-et. Meg hallottam Audeze LCD2-ot a sajat Dave-el, nem hagyott bennem mely nyomot bar a melyei jobbak voltak a Sennheiser HD800-nal.
Az Envy-in azert gondolkodtam el mert lehetne a mostani rendszerhez is mint eloerosito bar a csoves erositest nem ajanljak az ATC-hez.

Sestava s Envy.jpg
Sestava s Envy.jpg (58.74 KiB) Megtekintve 2018 alkalommal
Feliks-Audio Envy.jpg
Feliks-Audio Envy.jpg (60.65 KiB) Megtekintve 2018 alkalommal
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

tottyi írta:
Hi, nem azt mondom, hogy most fogok venni csak elore tervezgetek. Erdekelne a hasonlosag/kulonbseg ezeknek a fejhallgatoknak a tulajdonsagaikrol. Volt Sennheiser HD 650 / HD 800 es, hogy ezekhez kepest milyen a Meze Empyrean II es a Focal UTOPIA 2022. Tudom joval dragabbak de pont ezert erdekel, hogy miert ekkora az arkulonbseg. Tobnyire női vocalt gitarral meg sok elektronikus zenet hallgatok de egy illeto pont a Chord Dave Dac/Preamp/Headamp -jat cserelte le egy Feliks-Audio Envy-re, hogy joval jobban teljesit mint a Dave de viszont azt is olvastam par forumon, hogy az elektronikus zenere nem olyan jo a csoves erosito. gondolkodik.gif Akinek van ebben tapasztalata ne tartsa magaban.
Szoval a fejhallgato erosito erdekelne a Focal fejhallgatoval mert a Meze az planar-os ha jol olvastam es az sem jo a gyors hirtelen valtozasokra, itt gondolok a dobokra vagy szintetizatorra.
Nemtudom meddig elvezhetem a mostani hangfalaimat ezert gondolkodom a fejhallgatos rendszerre.
Az Empyrean II-t még nem hallottam, de régit és az Utopia-t igen. Mindkettő egy melegebb, dúsabb hang. Sokaknak ez tetszik, sokaknak meg nem. Szerintem a Dave fejhallgató erősítőként semmiképpen sem egy nagy durranás, attól nem nehéz jobban teljesíteni. Amit Feliks-et eddig hallottam (két alsóbb kategóriás) azok szintén a melgebb hangszínben tündököltek, én el sem tudnám képzelni ezeket az említett fejhallgatókkal. Na persze a HD800-nak jót tenne. Mondjuk az Envy az pont a felső véglet, de szerintem, ha nem a presztízst hajkurászod, hanem okosan nézelődsz, akkor sokkal olcsóbban is találsz kiváló elektronikákat. Hallgass már meg egyszer egy jó planárt, mondjuk a kolléga által említett Charybdis-t.
_DSC9904.jpg

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

tottyi írta:
Hi, nem azt mondom, hogy most fogok venni csak elore tervezgetek. Erdekelne a hasonlosag/kulonbseg ezeknek a fejhallgatoknak a tulajdonsagaikrol. Volt Sennheiser HD 650 / HD 800 es, hogy ezekhez kepest milyen a Meze Empyrean II es a Focal UTOPIA 2022. Tudom joval dragabbak de pont ezert erdekel, hogy miert ekkora az arkulonbseg. Tobnyire női vocalt gitarral meg sok elektronikus zenet hallgatok de egy illeto pont a Chord Dave Dac/Preamp/Headamp -jat cserelte le egy Feliks-Audio Envy-re, hogy joval jobban teljesit mint a Dave de viszont azt is olvastam par forumon, hogy az elektronikus zenere nem olyan jo a csoves erosito. gondolkodik.gif Akinek van ebben tapasztalata ne tartsa magaban.
Szoval a fejhallgato erosito erdekelne a Focal fejhallgatoval mert a Meze az planar-os ha jol olvastam es az sem jo a gyors hirtelen valtozasokra, itt gondolok a dobokra vagy szintetizatorra.
Nemtudom meddig elvezhetem a mostani hangfalaimat ezert gondolkodom a fejhallgatos rendszerre.
Ha nem akarsz atomerőművet elé kötni, akkor Erzetich Charybdis-t vegyél. Nem azért, mert annak elég egy mobiltelefon is, de elég jól skálázódik és már gyengébb rendszereken is jól szól. Több teszt szerint Meze Elite, Hifiman Susvara közeli szintet képes hozni, amihez a Dave biztos partner is lesz. Az màs kérdés, hogy egy meleg, csöves jellegű hanghoz valóban más erősítő javasolt.

Én is gondolkozok Focal Utopia fejesen, de egyre jobban hajlok az Erzetich felé, csak hasznàltan nem találni belőle, az új ára meg (nekem)... :rolleyes:
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Ha már szóba került a fejhallgatópárna, eszembe jutott, hogy megosztom veletek az elmúlt napokban szerzett tapasztalataimat. Ezeket figyelembe véve is érdemes megfontolni milyen komponensekből rakjátok is össze a fejhallgatós rendszereteket.
Az alábbi mérési ábrán két fejhallgató frekvenciamenete látható különböző fülpárnákkal. A színek itt a fülpárnákat jelölik.
Beyerdynamic DT770 Pro X
dt770proxpads.jpg
Audio-Technica AWKT
awktpads2.jpg
Ezen pedig az látható, hogy a fejhallgatókábelek között nem csak hallható, de akár mérhető is a különbség. Focal Radiance kétféle PixelCables kábellel mérve. A színek itt a két kábelt jelölik.
radiancecables.jpg
Az alábbi ábrán pedig az látható mennyire fontos tisztában lenni az erősítő kimeneti impedanciájából adódó hangzásbeli különbségekkel. Jól látható, hogy a mély szekcióban jelentkezik jelentős eltérés, ami természetesen kihat a teljes végső hangzásra. Ez egyébként főleg az alacsonyabb impedanciájú dinamikus meghajtóval szerelt fejhallgatóknál jelentkezhet számottevő mértékben. A színek az erősítőket jelölik, a piros 0.1 ohm, a kék 100 ohm kimeneti impedanciájú.
Focal Radiance
radiancea1vsa2.jpg
Beyerdynamic DT770 Pro X
dt770proxa1vsa2.jpg
Erzetich Phobos V2021 (síkmágneses)
phobosv2021a1vsa2.jpg

Remus389
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Remus389 »

ZMF Auteur párna az Audio-Technica ADX5000-en

Még nem írtam ide, de mivel jól sikerültek a fotók, érdekességképp iderakom.
Nem hiszem hogy sokakat érint, mert a párna 40 ezer Ft-ba kerül. (igazából nem, mert születésnapi ajándék volt, ki lett pótolva nekem).

- Kényelmesebb, bármelyik fül belefér.
- Javítja a fejhallgató külső megjelenését.
- Kicsit megváltoztatja a hangzást, kicsit nagyobb hangteret és egy kicsit talán jobb basszust ad.

IMG_2988.JPG
IMG_2989.JPG
IMG_2990.JPG
IMG_2991.JPG
IMG_2992.JPG
IMG_2993.JPG
IMG_2994.JPG
IMG_3000.jpg
Topping E70 Velvet --> Gustard H10 (Burson V6 Vivid Single + Burson V6 Vivid Dual upgrade) --> AKG K812 Pro

max079
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: max079 »

Gyorsan megneztem most is rendelheto 1-2 munkanap szallitassal

max079
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Nemetorszagban a projektakustik nal

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

max079 írta:
2024.06.14., pén. 23:16
Sziasztok,
Volt korabban kérdés a Focal azuryssal kapcsolatban, nos en 3 hete nyuzom egy hosszabb 12 oras repulo uton is velem volt nekem 5-6 orahossza utan kezdett kenyelmetlen lenni a fejpant.
Meretre kisebb mint az eddigi Focal modellek.
Nekem a hangja kimondottan tettszik, kelloen eroteljesek a melyek , mondjuk aki a linearis hangzast keresi annak lehet nem idealis.
En csereltem kabelt es tisztabb lett a hang az uj kabellel (viablue epc4).

Ha valakit erdekel cegleden julius masodik heteben meg tudja hallgatni, lesz nalam meg grado rs2e , hifiman he6 se2 illetve sivga p2 is

Visszaterve az azurysra, szerintem megeri az arat, es a merete miatt abszolut hordozhato.
Hol vettél te 3 hete Focal Azurys-t?
Még most sem elérhető.

max079
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok,
Volt korabban kérdés a Focal azuryssal kapcsolatban, nos en 3 hete nyuzom egy hosszabb 12 oras repulo uton is velem volt nekem 5-6 orahossza utan kezdett kenyelmetlen lenni a fejpant.
Meretre kisebb mint az eddigi Focal modellek.
Nekem a hangja kimondottan tettszik, kelloen eroteljesek a melyek , mondjuk aki a linearis hangzast keresi annak lehet nem idealis.
En csereltem kabelt es tisztabb lett a hang az uj kabellel (viablue epc4).

Ha valakit erdekel cegleden julius masodik heteben meg tudja hallgatni, lesz nalam meg grado rs2e , hifiman he6 se2 illetve sivga p2 is

Visszaterve az azurysra, szerintem megeri az arat, es a merete miatt abszolut hordozhato.

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 396

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Hifiman HE400SE akció Alin, ha valakit érdekel. 68 dollárért (24 ezer forintért) adják. Ami szerintem vicc érte. Vettem is belőle.

https://vi.aliexpress.com/item/10050038 ... pt=glo2vnm

Még van 30 darab.....
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Voyager írta:
2024.05.12., vas. 21:39
A 702-es lesz a nyerő. (hétfőn meghallgatja)
Érthető, ha nekem kellene választanom most ebben az árkategóriában, úgy, hogy a kettőt teljesen azonos árban forgalmazzák, én is minden bizonnyal 702-est választanám, már csak a cserélhető szimmetrikus fejhallgató-oldali csatlakozós kábele miatt is. Amire érdemes figyelni: a 701-essel az az egyértelmű talpasztalatom (és ez alighanem a 702-esre is igaz), hogy frissen, dobozból kivéve sokkal nyersebb, mint mondjuk 200 óra bejáratás után. Ezért, ha lehet, olyan helyen kellene meghallgatni, ahol már be van járatva. A különbség nagyon szignifikáns ennél a modellnél, szóval ezt bele kell számolni: egy-két hét célzott és folyamatos bejáratást igényel.
(A 701-esnek az "Made in Austria" változatát, anno - kb 15 éve - Ausztriában durván 90ezer forintért vettem vadiújan, ami mai áron kb 160ezer forintnak felel meg, ezért mondom, hogy nagyon jó az ára - persze azóta áttették a gyártását Kínába....)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Aszpirin írta:
2024.05.12., vas. 20:30
Voyager írta:
2024.05.12., vas. 20:20
Sajnos nem nagyon értek a fejhallgatókhoz ebben az ár sávban, ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Egyik barátom keresett meg azzal, hogy javasoljak neki 50-60 ezer forintig olyan fejhallgatót mellyel tud az otthoni midi-jén és szintetizátorán zenélgetni. Lehet nyitott, zárt, teljesen mindegy csak ne legyen drága. Ajánlottak neki egy Sennheiser HD-280 Pro-t, de nekem nem bíztató már ránézésre sem.

Kérem, akinek van lehetősége legyen kedves ajánlani terméket és/vagy BP üzletet ahová érdemes fülelésre betérni.
Hálásan köszönöm!
Ez esetleg? https://www.hitspace.hu/shop/akg-k701-5799#attr=
Hosszú bejáratást igényel ugan, de ennyi pénzért szerintem megéri, nagyon.
Vagy esetleg az utódja, a 702-es (ahhoz viszont nem volt személyes szerencsém): https://www.hitspace.hu/shop/akg-k702-4758#attr=
A 702-es lesz a nyerő. (hétfőn meghallgatja)
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 701

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Voyager írta:
2024.05.12., vas. 20:20
Sajnos nem nagyon értek a fejhallgatókhoz ebben az ár sávban, ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Egyik barátom keresett meg azzal, hogy javasoljak neki 50-60 ezer forintig olyan fejhallgatót mellyel tud az otthoni midi-jén és szintetizátorán zenélgetni. Lehet nyitott, zárt, teljesen mindegy csak ne legyen drága. Ajánlottak neki egy Sennheiser HD-280 Pro-t, de nekem nem bíztató már ránézésre sem.

Kérem, akinek van lehetősége legyen kedves ajánlani terméket és/vagy BP üzletet ahová érdemes fülelésre betérni.
Hálásan köszönöm!
Szerintem erre a célra nagyon jó egy régi AKG K240 monitor.
Használtan 12-15 ezer Ft körül szokott menni, fiam egy ilyen használ évek óta.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”