youtu.be/iEXpDpA9WJs
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
Re: Tannoy
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Nálam egy pár régi Arden zenél. Nagyon szeretem, de az egyik kisebb hangerőnél recseg és néha kihagy. Tudna valaki ajánlani megbízható hozzáértő embert, aki meg tudná javítani?tottyi írta: ↑2024.05.21., kedd 11:52De szepek! Azert ezek mar egesz szepen szolhatnak. Erdekes az a dual Concentric hangszoro benne.dixie-chicken írta: ↑2024.05.21., kedd 11:28még bejáratos Arden Legacy...kaptam egy pár hangmintát is,igeretes,kapja az ivet rendesen,Black Sabbath,és Rolling Stones felvételekel...![]()
Köszönöm, ha tudtok segíteni.
Üdv: Glala
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
De szepek! Azert ezek mar egesz szepen szolhatnak. Erdekes az a dual Concentric hangszoro benne.dixie-chicken írta: ↑2024.05.21., kedd 11:28még bejáratos Arden Legacy...kaptam egy pár hangmintát is,igeretes,kapja az ivet rendesen,Black Sabbath,és Rolling Stones felvételekel...![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- dixie-chicken
- V.I.P.
még bejáratos Arden Legacy...kaptam egy pár hangmintát is,igeretes,kapja az ivet rendesen,Black Sabbath,és Rolling Stones felvételekel... 

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- dixie-chicken
- V.I.P.
ba@ki...elfagadam az epém,Jadis-val (?)

- dixie-chicken
- V.I.P.
Tannoy Lancaster 12"+Naim
- dixie-chicken
- V.I.P.
új felhasználó a Tannoy csoportban...Tannoy D700+Mystere IA11+ProJect Tube Box S2+Musical Fidelity M1/SME M2-9+Benz Ace H
...rádumáltam a haverom a D700-ra 

- Csatolmányok
-
- IMG_20230420.jpg (92.9 KiB) Megtekintve 3336 alkalommal
A TA-600-ról nem tudok mit mondani... (de bármi megtörténhet).
Mielőtt bekötöttem:
Mielőtt bekötöttem:
- dixie-chicken
- V.I.P.
The ULTRAFIDE U500DC ?
nah,szuper

TA 600 8 ohms 2x 200W
4 ohms 2x 320W
2 ohms 2x 470W
Nálam is egy ilyen végfok van egy ideje a Tannoy-ok előtt és valóban nem szól rosszul...
Üdv, hp
Üdv, hp
- dixie-chicken
- V.I.P.
https://www.tannoyista.com/2015/09/my-l ... story.html
https://www.tannoyista.com/2023/02/the- ... -pull.html
https://www.tannoyista.com/2023/02/the- ... -pull.html
- Csatolmányok
-
- ULTRAFIDE_37.jpg (185.6 KiB) Megtekintve 3752 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
hogy mik vannakAmatőr61 írta: ↑2023.02.10., pén. 13:52Milyen nállad az akusztika? Például mennyire csillapított az a szoba, ahol a Tannoy zenél?
Hogyan vannak a hangfalak elhelyezve abban a helyiségben?
Mert nem zárható ki, hogy egy másik vagy másféle elrendezéssel sokkal kiegyenlítettebb hangzást kapnál a jelenleginél.
De, hogy a kérdésedre is adjak valamilyen választ: ha integrált erősítőben gondolkodol (nem pedig elő-végfokban), akkor legelőször is nem egy angol, hanem egy Marantz PM-66SE (esetleg ennek a típusnak a KI változatát) ajánlanám kipróbálásra.
Ugyanis a Tannoy hangfalak (persze nem mindegyik) meglepően jól illeszkednek a Marantz erősítőkhöz.

Milyen nállad az akusztika? Például mennyire csillapított az a szoba, ahol a Tannoy zenél?
Mert nem zárható ki, hogy egy másik vagy másféle elrendezéssel sokkal kiegyenlítettebb hangzást kapnál a jelenleginél.
De, hogy a kérdésedre is adjak valamilyen választ: ha integrált erősítőben gondolkodol (nem pedig elő-végfokban), akkor legelőször is nem egy angol, hanem egy Marantz PM-66SE (esetleg ennek a típusnak a KI változatát) ajánlanám kipróbálásra.
Ugyanis a Tannoy hangfalak (persze nem mindegyik) meglepően jól illeszkednek a Marantz erősítőkhöz.
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Sziasztok!
Két hónapja vagyok boldog kezdő hifis és nagyon meg vagyok elégedve a Tannoy Revolution R2-kel, mert annyira jók a magas és közép tartományok viszont a mélyek kicsit gyengébbek. Utóbbi nem egy nagy baj számomra, de esetleg ezen lehet-e javítani?
Jelenleg egy kis Teac AG-H300 az erősítő (2x35W) egy 25nm nappaliba. Mondanom sem kell, hogy ezek a kis japán erőlködők is igazi gyöngyszemek! De megpróbálnám az angol vonalat...
Milyen angol integrált erősítőt tudnátok ehhez a hangfalpárhoz ajánlani, ami jó nagy színpad teret nyújtana és talán mélyekben is hozzáadna a hangzáshoz?
Köszi előre is a segítséget!
Két hónapja vagyok boldog kezdő hifis és nagyon meg vagyok elégedve a Tannoy Revolution R2-kel, mert annyira jók a magas és közép tartományok viszont a mélyek kicsit gyengébbek. Utóbbi nem egy nagy baj számomra, de esetleg ezen lehet-e javítani?
Jelenleg egy kis Teac AG-H300 az erősítő (2x35W) egy 25nm nappaliba. Mondanom sem kell, hogy ezek a kis japán erőlködők is igazi gyöngyszemek! De megpróbálnám az angol vonalat...
Milyen angol integrált erősítőt tudnátok ehhez a hangfalpárhoz ajánlani, ami jó nagy színpad teret nyújtana és talán mélyekben is hozzáadna a hangzáshoz?
Köszi előre is a segítséget!

- dixie-chicken
- V.I.P.
THE MUSIC BAR -CAVE SHIBUYA IN TOYKO JAPAN
- Csatolmányok
-
- shibuya.jpg (208.39 KiB) Megtekintve 4618 alkalommal
Na itt kapisgálják,hogy az érzékenység nem minden.
Az a végfok van vagy 200W
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
Turnberry GR+EAR+SME...
- Csatolmányok
-
- turnberry gr.jpg (158.92 KiB) Megtekintve 5245 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Tannoy Westminster,darTZeel, Nagra.
- Csatolmányok
-
- TWR.jpg (67.58 KiB) Megtekintve 5730 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Tannoy Kensington SE/DIY Amity 2A3 PPSE...
- Csatolmányok
-
- igor kensington.jpg (102 KiB) Megtekintve 5842 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Tannoy Westminster+Austrian Analogue Audio 211-es végfokok
- Csatolmányok
-
- westminster.jpg (93.43 KiB) Megtekintve 6207 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.
Re: Magyar hifi termékekről készült képek
szmájlit láttad ?...azért nem birtokolad a világ minden csöves amplifikációját...többé-kevésbé azon a vélemény vagyok magam is,hogy inkább félvezetős való nekik,de beszéltem márkafüggetlen kereskedővel/forgalmazóval,nem MO-i val,hard core DIY csportal,amely 300b ajánlottak hozzá...én visszakérdeztem ,hogy ugye vicceltek,és halál komolyak voltak....sutemenyx írta: ↑2022.01.17., hétf. 20:02Ki fikázta? Nem volt semmi fikázás. Nekem ugyanabbol a szeriabol valo polipropilen membranos diy Tannoy dobozom van, nagyon kellemes a hangja. Hogy egy sima csöves nem tudja normalisan meghajtani az nem fikazas es nem testreszmeregetes, en nemtudom ezt honnan szeded -sokadjára-. Egyszeru muszaki teny, hogy ha a hangfal impedanciaban a pincébe is lemegy es raadasul nagy a mozgo tömege, akkor egy erosito, ami rendelkezik 3-5 vagy akár 10-15 damping factorral, az keptelen meghajtani rendesen, mert nem az fog tortenni, amit az erosito akar. A neten bármiről találsz képet és az ellenkezőjéről is, ez semmire sem bizonyitek.dixie-chicken írta: ↑2022.01.17., hétf. 18:28google a barátunk,található Definition sorozat csövesekkel is használva (EAR V20,Welleman 8010,DP211 stb),Pointe Sixty simán meghajtotta a D700-som...sok függ mi van elötte stb.,stb.....halára fikáztátok már a D sorozatot,lépjünk túl rajtasutemenyx írta: ↑2022.01.17., hétf. 17:26
Szép darab az, de az is az új érából való.
Ami még csöves cucchoz jó az a Black és Silver monitorok. Talán még a Red. Az újabbak már nehezek. De egyébként egy újabb, egyhangszórós Tannoy is sokkal könnyebb egy csövesnek, mint a 2.5utasok a Definition szériából.![]()

Leirtam már,gyártónál rákérdeztem mi a D700-as bibije..van egy 3Ohmos impedancio esése 250 vagy 300Hz környékén(nem emlékszem már rá melyik a pontos adat,rég volt nagyon)...vannak sokkal elveteműltebb,gonoszabb hangsugárzók is a világon...

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Ki fikázta? Nem volt semmi fikázás. Nekem ugyanabbol a szeriabol valo polipropilen membranos diy Tannoy dobozom van, nagyon kellemes a hangja. Hogy egy sima csöves nem tudja normalisan meghajtani az nem fikazas es nem testreszmeregetes, en nemtudom ezt honnan szeded -sokadjára-. Egyszeru muszaki teny, hogy ha a hangfal impedanciaban a pincébe is lemegy es raadasul nagy a mozgo tömege, akkor egy erosito, ami rendelkezik 3-5 vagy akár 10-15 damping factorral, az keptelen meghajtani rendesen, mert nem az fog tortenni, amit az erosito akar. A neten bármiről találsz képet és az ellenkezőjéről is, ez semmire sem bizonyitek.dixie-chicken írta: ↑2022.01.17., hétf. 18:28google a barátunk,található Definition sorozat csövesekkel is használva (EAR V20,Welleman 8010,DP211 stb),Pointe Sixty simán meghajtotta a D700-som...sok függ mi van elötte stb.,stb.....halára fikáztátok már a D sorozatot,lépjünk túl rajtasutemenyx írta: ↑2022.01.17., hétf. 17:26Szép darab az, de az is az új érából való.dixie-chicken írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:57
a D700 már sokszor ki lett vesézve,ha álmodik az ember,álmodjon rendesenszerez egy GRF Memory-t
![]()
Ami még csöves cucchoz jó az a Black és Silver monitorok. Talán még a Red. Az újabbak már nehezek. De egyébként egy újabb, egyhangszórós Tannoy is sokkal könnyebb egy csövesnek, mint a 2.5utasok a Definition szériából.![]()
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.
google a barátunk,található Definition sorozat csövesekkel is használva (EAR V20,Welleman 8010,DP211 stb),Pointe Sixty simán meghajtotta a D700-som...sok függ mi van elötte stb.,stb.....halára fikáztátok már a D sorozatot,lépjünk túl rajtasutemenyx írta: ↑2022.01.17., hétf. 17:26Szép darab az, de az is az új érából való.dixie-chicken írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:57a D700 már sokszor ki lett vesézve,ha álmodik az ember,álmodjon rendesensutemenyx írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:45
Nem, én ezt nem tudtam, de így már akkor tiszta.
Szerintem nem lesz egyik csöves sem jó a Tannoyodhoz, ahhoz egyszerüen szükseg van az 50+ damping factorra, különben nincs rock&roll. Sima csövesek meg nem tudnak ilyet, SE-k főleg nem, muszaj a vegen lennie valami félvezetőnek. Hiaba a sok watt, nem ezen mulik.szerez egy GRF Memory-t
![]()
Ami még csöves cucchoz jó az a Black és Silver monitorok. Talán még a Red. Az újabbak már nehezek. De egyébként egy újabb, egyhangszórós Tannoy is sokkal könnyebb egy csövesnek, mint a 2.5utasok a Definition szériából.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Szép darab az, de az is az új érából való.dixie-chicken írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:57a D700 már sokszor ki lett vesézve,ha álmodik az ember,álmodjon rendesensutemenyx írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:45Nem, én ezt nem tudtam, de így már akkor tiszta.dixie-chicken írta: ↑2022.01.17., hétf. 16:26
az nincs meg hogy bizonyos DIY környezetkben a 6C33C csövet "babúskának" becézik ? ...természetesen "jó" értelmezésben..volt szerencsém egy pár DIY projecthez ahol ezeket a csöveket,szintén OTL-ekben használták,kimagaslóan jó eredménnyel...persze a cső még önmagában nem elég,fel is kell tudni használni a benne lévő potenciált....TJ úgy látom mestermunkát végzett-emelem kalapom![]()
nem vagyok csőpárti,az a kevés is ami még volt,elveszett a tavalyi Copland CTA401-es után,de egy BAT VK55/65/75,netán SE változatban,vagy Rex-et,el tudnák képzelni,ha valaki kifizeti az árát+bekészit egy spájzravaló csőkészletet hozzájuk..![]()
Szerintem nem lesz egyik csöves sem jó a Tannoyodhoz, ahhoz egyszerüen szükseg van az 50+ damping factorra, különben nincs rock&roll. Sima csövesek meg nem tudnak ilyet, SE-k főleg nem, muszaj a vegen lennie valami félvezetőnek. Hiaba a sok watt, nem ezen mulik.szerez egy GRF Memory-t
![]()
Ami még csöves cucchoz jó az a Black és Silver monitorok. Talán még a Red. Az újabbak már nehezek. De egyébként egy újabb, egyhangszórós Tannoy is sokkal könnyebb egy csövesnek, mint a 2.5utasok a Definition szériából.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek