+1

Újban gondolkodva esetleg egy Monitor Audio Silver 500 7G-t is érdemes lehet megfontolni/meghallgatni, épp belefér az említett keretbe, van rendesen membránfelület (2x20cm mélyszekció) és több helyen is pozitívan írnak róla.simsi írta: ↑2022.08.19., pén. 16:18IMG_20180317_133339.jpgSziasztok,
7x5 nappaliba szeretnék zenét hallgatni. Jelenleg ami megvan hozzá az egy MARANTZ SR8015 erősítő. Az összeg ~800.000 Ft környéke amit szánnék a két álló hangfalra. Zene funky, pop, chill leginkább amit hallgatnék, de sokszor latin dance is menne rajta (lányok salsázni tanulnak) Sokszor nincs sajnálva a hangerő ha olyan a hangulat.
Ha disco meg kicsit hangosabban mert buli van akkor nalam mikor meg az Inifinity IRS Sigma hangfalak voltak 2x400 wattos erositon es mar nem lehetett tovabb tekerni a hangerot akkor a vendegek felejuk forditottak a hangfalakat mert szerintuk nem tul hangos volt. Jol gondold meg mit szerzel be. :) De mindenkeppen kiporbalni, hogy mit bir.simsi írta: ↑2022.08.19., pén. 16:18IMG_20180317_133339.jpgSziasztok,
7x5 nappaliba szeretnék zenét hallgatni. Jelenleg ami megvan hozzá az egy MARANTZ SR8015 erősítő. Az összeg ~800.000 Ft környéke amit szánnék a két álló hangfalra. Zene funky, pop, chill leginkább amit hallgatnék, de sokszor latin dance is menne rajta (lányok salsázni tanulnak) Sokszor nincs sajnálva a hangerő ha olyan a hangulat. Két hangfal tetszett meg eddig mind kinézetre mind hangzásra, 1: Triangel Genese Lyrr másik az a Bowers & Wilkins - CM10 S2. Mindkettő hangfalat külön külön sikerült több hónap eltéréssel tesztelni. A kérdés, hogy ha csak ez a két hangfal közül kéne dönteni ki melyiket javasolná? Illetve, ne kövezzetek meg, de sokszor discoshit is fog szólni rajta. Illetve, mivel a nappali része lesz ezért jó lenne ha valahogy megjelenésével dominálna is:) Vagy 800.000 környékén inkább egy új közepes doboz jobb választás, mint egy régebbi felsőbb kategóriás csoda. Majd következő lépésben Marantz PM vagy Rotel erősítő lesz amint összejön hozzá a manna. Köszönöm
Ez ennyiért nagyon megéri, mondhatni kihagyhatatlan ajánlat. Marantzzal jól kijön, nekem korabban a PM-16-al, és most a PM-11-el is jó összhangban zenél.simsi írta: ↑2022.08.19., pén. 16:18IMG_20180317_133339.jpgSziasztok,
7x5 nappaliba szeretnék zenét hallgatni. Jelenleg ami megvan hozzá az egy MARANTZ SR8015 erősítő. Az összeg ~800.000 Ft környéke amit szánnék a két álló hangfalra. Zene funky, pop, chill leginkább amit hallgatnék, de sokszor latin dance is menne rajta (lányok salsázni tanulnak) Sokszor nincs sajnálva a hangerő ha olyan a hangulat. Két hangfal tetszett meg eddig mind kinézetre mind hangzásra, 1: Triangel Genese Lyrr másik az a Bowers & Wilkins - CM10 S2. Mindkettő hangfalat külön külön sikerült több hónap eltéréssel tesztelni. A kérdés, hogy ha csak ez a két hangfal közül kéne dönteni ki melyiket javasolná? Illetve, ne kövezzetek meg, de sokszor discoshit is fog szólni rajta. Illetve, mivel a nappali része lesz ezért jó lenne ha valahogy megjelenésével dominálna is:) Vagy 800.000 környékén inkább egy új közepes doboz jobb választás, mint egy régebbi felsőbb kategóriás csoda. Majd következő lépésben Marantz PM vagy Rotel erősítő lesz amint összejön hozzá a manna. Köszönöm
Az a baj ezekkel tesztekkel, hogy nem sok mindenre jókAlex_Aston írta: ↑2022.08.10., szer. 10:40Csak érdekességként.
Most találtam ezen az oldal alján, két hangfal teszt listát. Elég sok modell szerepel bennük.
Nagyjából az árkategória a végeredmény, ahogy nézem, de azért van pár kiugró doboz, ami jóval többe kerülő modellek mellett is megállja a helyét. Legalább is ezen tesztek alapján.
Le kell tölteni, akkor lehet böngészni a teljes listákat, és bele nagyítani.
https://gauderakustik.com/en/index.php/reviews
Az ilyen régi hangsugárzóknál fel kell készülni arra, hogy fel kell őket újítani. Ettől még lehet, hogy az elképzelés jó. Van egy hifi sorstársam aki csinált ilyet, és ha jól emlékszem a felújítás többe került mint a hangsugárzó. Persze a végeredmény nagyon jó lett, de ha ilyenben gondolkodsz mindenképp számolj az esetleges felújítási költségekkel is. Vagy keresni kell eleve felújítottat ami lehet problémás is, ha nincs az embernek szerencséje vele.dekumanus írta: ↑2022.07.10., vas. 13:41Kedves Snipi!
Hozzászólásodat megköszönöm. Feltételezhetően nálam sokkal több tapasztalattal rendelkezel az élményszerű zenehallgatáshoz szükséges korrekt lehallgató rendszer összeállításához. Köszönöm, hogy ezt meg is osztottad velem (velünk). Arra sajna nincs pü. keretem hogy külön-külön erősítő/hangfal rendszereket állítsak össze, egyet a rock zenéhez, másik rendszert pedig klasszikus/operához, egy harmadikat pedig jazz-hez. Talán ez volna a legjobb, de legköltségesebb megoldás, és persze külön szoba kéne mindegyik összeállításhoz(hogy elférjenek és ne egy HI-FI használt cikk kereskedésbe érezze magát a kedves hallgató). Persze, hogy ez nem megy! Szvsz. meg lehet találni ehhez az erősítőhöz azt a hangdobozt, amivel "kiaknázhatók" erényei anélkül hogy tervezői által megálmodott hangzáskarakterét, hangzásvilágát hátrányára megváltoztatnánk. Egyet biztosan hallottam, QUADRAL MONTAN Mk. 3. hangdobozaim biztosan nem jó partnerek! (Ez a hangfalam megmarad házimozihoz, arra szvsz. jó!) Mivel a HK vasnak relatíve kicsi a teljesítménye, 2x35W/8 Ohm, valami érzékenyebb hangdoboz kéne, azzal talán dinamikus és erőteljes maradna a hangzás. Úgy tudom a régebbi 70-80-as évek zárt monitor hangfalai nagyobb érzékenységűek, mint a mai modellek, amelyek mindegyike likas, basszreflexes hangdoboz. Ezekben a régi, zárt "nagymonitorokban" általában jó nagy mélysugárzó van, sub/basszreflex lik nélkül is hallanám a lábdobot, és a nagybőgőt is. Nincsenek "kihegyezve" SACD-ra meg DVD-Audio extrém magas hangjaira, amit az én fülem úgy sem hall meg. Valami ilyen régi, háromutas nagymonitorral kínálnám meg a HK. vasat, nagyon kíváncsi vagyok hogy szólna velük? Hátha van ilyen HK-1200 vagy 1400 tulajdonos, aki ilyesmivel hallgatja, talán el is olvassa ezt meg a többi hozzászólást és billentyűzetet ragadva el is meséli, hogy mennyire igazam van, vagy nincs! Az még külön történet, hogy ez a projekt mibe kerülne, érdemes-e annyit rászánni egy ilyen öreg nagyvasra?
Dekumanus
Én ilyenekben gondolkodnék, amíg nincs egy komolyabb erősítő (+kábelezés meg minden egyéb ugye) zenehallgatásra. (A hallgatni kívánt zenei stílusok igénylik a komoly rendszert.)dekumanus írta: ↑2022.07.01., pén. 21:30Köszönöm a gyors választ. Van is eladásra hirdetve itt a fórumon egy phonar micro 2. Csak kár hogy messze van tőlem. Meghallgatás nélkül pedig nem akarok vásárolni. Szívem szerint elcibálnám a vasat is a meghallgatásra.
Esetleg valamelyik Bowers vagy másmilyen angol állványos? Sosem volt még angol hangdobozom, nem ismerem hangzás karakterüket.
Köszönettel:
Dekumanus
Nos, ma egy kerti party keretében megünnepeltük a fiam születésnapját, és hát megtörtént az ajándékozás is.zoli73 írta: ↑2022.06.02., csüt. 07:03Köszönöm a megerősítést, pontosan látod a helyzetet!Aszpirin írta: ↑2022.06.01., szer. 22:23Ha egy 14 éves srácnak kell, akkor ne a saját ízléséből induljon ki a magunkfajta.
Igen, menőbb a JBL, tehát az kell nekik. Jól mondta az eladó, azzal nem kehet mellé lőni ebben a korosztályban. Ezt én is személyesen megtapasztaltam. Az, hogy mono, szerintem teljesen mellékes.
A barátom lányának egy Flip-je van (már nem emlékszem melyik sorszámú), évek óta elnyűhetetlen darab, és bevallom ilyen kerti zajcsinálásra sokszor mi öregek is kölcsönvesszük tőle, mert igen, egészen elképesztő, hogy milyen hangerő jön ki abból a kis vacakból, abszolúte nem hifi minőségben, de a pillanatnyi célnak pont megfelelően. És órákig bírja.
Részemről plusz egy szavazat a JBL-re. A legnagyobbra, ami a keretbe belefér.
Tisztán látszik, hogy ezeknek a JBL hangszóróknal ki a célközönségük, és szerintem nekik teli találat.
A hangjuk(nem csak a JBL) tényleg meglepő. Nekem 14 éves koromban
BRG MK-29-es magnóm volt, és tökéletesen elégedett voltam vele, ahhoz képest ez szenzációs hangra képes. Az meg hogy mono, szerintem a mai srácokat hidegen hagyja, sokadik szempont.
Amúgy tegnap este megvettem, JBL Charge 5.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Köszönöm a megerősítést, pontosan látod a helyzetet!Aszpirin írta: ↑2022.06.01., szer. 22:23Ha egy 14 éves srácnak kell, akkor ne a saját ízléséből induljon ki a magunkfajta.
Igen, menőbb a JBL, tehát az kell nekik. Jól mondta az eladó, azzal nem kehet mellé lőni ebben a korosztályban. Ezt én is személyesen megtapasztaltam. Az, hogy mono, szerintem teljesen mellékes.
A barátom lányának egy Flip-je van (már nem emlékszem melyik sorszámú), évek óta elnyűhetetlen darab, és bevallom ilyen kerti zajcsinálásra sokszor mi öregek is kölcsönvesszük tőle, mert igen, egészen elképesztő, hogy milyen hangerő jön ki abból a kis vacakból, abszolúte nem hifi minőségben, de a pillanatnyi célnak pont megfelelően. És órákig bírja.
Részemről plusz egy szavazat a JBL-re. A legnagyobbra, ami a keretbe belefér.
Ha egy 14 éves srácnak kell, akkor ne a saját ízléséből induljon ki a magunkfajta.
Köszönöm!ZolaBA írta: ↑2022.06.01., szer. 05:56Teljesen szubjektív vélemény...
Ha hordozható, akkus termékről beszélünk, akkor én gyakorlatilag leszűkíteném a választékot két márkára, JBL vagy SONY. Van egy csomó másik persze, de ezekkel a Sencor jellegekkel én nem égetném be a gyerekem![]()
Ha jól tudom mai napig igaz, hogy a jbl mono (!), a sony-k pedig sztereo-k. Persze láncba köthető több darab, akkor van sztereo is . A JBL ahogy én látom menőbb, mert jobban dübörög. Sok meghibásodást olvasni, valszeg nem különösebben szerethetik a max hangerőt... érdemes nagyobbat venni ha a hangerő a fontos.
Nekünk kettő Sony srs-xb31 van, kertben/medencénél használjuk fél hangerő alatt, a célra tökéletes.
Teljesen szubjektív vélemény...
Köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2022.05.31., kedd 17:32A legjobb, amit ebből a fajtából hallottam, az ennek az elődje volt:zoli73 írta: ↑2022.05.31., kedd 16:05Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltaktól.
Egy bluetooth hangszórót szeretnék vásárolni a 14 éves fiamnak, a keret kb. 50e Ft. Az Ő véleményét nem kérhetem ki, hogy melyik tetszik, mert ajándék lesz, meglepetés.
Ebből a keretből szeretném kihozni a maximumot, de el vagyok veszve a kínálat "cunamiban", tapasztalatom nincs ilyen téren, és márkafüggő sem vagyok.
Köszönöm előre is a segítséget!
https://www.extremeaudio.hu/harman-kard ... gszoro-kek
Jópofa volt, hogy többet is össze lehetett kapcsolni, sztereó hangkép lehetőséggel (pl. esetleges későbbi bővülés esetén), ezen felül a hangja meglepően jó volt. Nem az a dübörgő fajta, hanem inkább kiegyenlített hangú.
A legjobb, amit ebből a fajtából hallottam, az ennek az elődje volt:zoli73 írta: ↑2022.05.31., kedd 16:05Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltaktól.
Egy bluetooth hangszórót szeretnék vásárolni a 14 éves fiamnak, a keret kb. 50e Ft. Az Ő véleményét nem kérhetem ki, hogy melyik tetszik, mert ajándék lesz, meglepetés.
Ebből a keretből szeretném kihozni a maximumot, de el vagyok veszve a kínálat "cunamiban", tapasztalatom nincs ilyen téren, és márkafüggő sem vagyok.
Köszönöm előre is a segítséget!