Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

André
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: André »

A szoba 4,25m hosszú és 5m széles. Nincs benne semmi szőnyeg. A hangfalak elhelyezése úgy lett megoldva hogy a szoba sarka felé szórják a hangot,ahol az ülőgarnitúra van. A falak mentén könyvespolc van. Maga a szoba két ajtóval bír,a két hosszabbik oldalon van egy-egy. A hangfalakat forgathatom,de magát a helyüket sajnos nem áll módomban megváltoztatni,vagy akkor lépten nyomon bele fogok akadni vmelyikbe.
A jel/zaj alatt hangfalra, specifikációk között olvasható és érdekelne,hogy igazából mit is takar ez az érték...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Teljesen igazat adok neked. 
Azonban itt NEM a többi fórumozoval van gondom (Lacy lenti hozzászólásával sem), hanem egyszerűen Leva már-már bizonyos eltúlzott hozzászólásai, ami már a személyeskedés határait súrolja (NEM a mostani). Aminek azért néha semmi köze a hifihez.

Andéra fel. Nem akarok jobban belemenni ITT.

OFFTOPIC:

Hidd el Newman nem unalomból írok, mikor ilyeneket írok!Szüleim pedagógusok, lehet, hogy bennem is elveszett egy!
Tényleg nincs értelme ezen itt veszekedeni!

ON
André: Marci válaszolt az utolsó kérdésedre is! :kiraly:

Vendég

OFFTOPIC:

Newman! 
Néhány év múlva Te is igazat fogsz adni Levának utólag.
Hidd el.
Én nem akarlak bántani, láthattad, akárhányszor kérdeztél priviben is, ha tudtam szívesen segítettem.
Most meg természetes emberi reakció az, hogy rosszul esik esetleg egy túl őszinte vélemény.
De egymást ne piszkáljátok emiatt.

OFFTOPIC:

Teljesen igazat adok neked. 
Azonban itt NEM a többi fórumozoval van gondom (Lacy lenti hozzászólásával sem), hanem egyszerűen Leva már-már bizonyos eltúlzott hozzászólásai, ami már a személyeskedés határait súrolja (NEM a mostani). Aminek azért néha semmi köze a hifihez.

Andéra fel. :kiraly: Nem akarok jobban belemenni ITT.

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Amúgy a jel/zaj érték mitől függ és mit mutat?

Az elektronikák aktív alkatrészei -tranzisztorok, csövek, ic-k- működésükből eredően termelnek valamennyi alapzajt, ez az a sziszegés, amit a magassugárzóhoz hajolva hallhatsz, ha bekapcsolod az erősítődet. A jel/zaj viszony azt mutatja meg, hogy ez a szissz mekkora a hasznos jelhez képest (pontos, szabatos definíciót, hogy mekkora bemenő jellel kell mérni, stb. így fejből nem tudok), minél nagyobb az érték, annál jobb. Manapság ennek a paraméternek már nincs jelentősége a kiszajú alkatrészeknek hála, de a gyártók szeretnek a nagy számokkal dobálózni.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Leva: nem sok neki a Vifa hangszóró? Úgyértem elég érett már hozzá? Azt se tudja mi fán terem szegény , akkor nem elég neki egy SAL hangszórókból épített SAL hangfal(?), ha már én édes kevés vagyok egy Canopushoz és messze nem érdemlem meg (vagy rendszerem -még-)? Főleg, h "csak" egy Denon 1705-öte van és zenélni akar azzal.

OFFTOPIC:

Newman! 
Néhány év múlva Te is igazat fogsz adni Levának utólag.
Hidd el.
Én nem akarlak bántani, láthattad, akárhányszor kérdeztél priviben is, ha tudtam szívesen segítettem.
Most meg természetes emberi reakció az, hogy rosszul esik esetleg egy túl őszinte vélemény.
De egymást ne piszkáljátok emiatt. :kiraly:

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

ezt nem értem, szóval hiányos vagy nem?----------
is is. Hülyén hangzik elismerem

Wh 8.3:
Krampi hozzászóla után azt hiszem értem már !!!!
Ezt magam is alátámaszthatom, de én azt gondoltam ez a forrástól függ.
Legszebben a finomságok nálam LP-ről szólnak.
system

Vendég

Leva: nem sok neki a Vifa hangszóró? Úgyértem elég érett már hozzá? Azt se tudja mi fán terem szegény :kiraly:, akkor nem elég neki egy SAL hangszórókból épített SAL hangfal(?), ha már én édes kevés vagyok egy Canopushoz és messze nem érdemlem meg (vagy rendszerem -még-)? Főleg, h "csak" egy Denon 1705-öte van és zenélni akar azzal.

Szerintem meg ne szemtelenkedj, hanem inkább próbálj meg elgondolkodni, hogy miért támadnak olyan sokan Téged. De Te ahhoz is kevés vagy, hogy ezt felismerd!
Ha nincs érdembeli hozzászólásod akkor inkább maradj csendben légyszíves.
Privátban b@sztathatsz, de ha a lejáratásom a célod, akkor rossz helyen kapirgálsz.

Vendég

Leva: nem sok neki a Vifa hangszóró? Úgyértem elég érett már hozzá? Azt se tudja mi fán terem szegény , akkor nem elég neki egy SAL hangszórókból épített SAL hangfal(?), ha már én édes kevés vagyok egy Canopushoz és messze nem érdemlem meg (vagy rendszerem -még-)?
Főleg, h "csak" egy Denon 1705-öte van és zenélni akar azzal.

Vendég

Milyen a jól beállított hangfalpozíció? nem egy egyenlő oldalú háromszög csúcsain kell lenni? ... ezt is jól megmondtam... Nem úgy a jó,hogy a hangfalak betolva a falakhoz kb 25cm-ig (tehát ennyi hely van mögöttük) és egymás felé szórják a hangot,mármint a háromszög szárának vonalában (felém)? Mivel álló hangfalakról van szó,ezért nem tettem őket állványra,csak azokra a tüskékre amik jöttek vele. A padló maga parketta,elvileg ennek direkt jónak kellene lennie,nem? A hangfalhangolás alatt mit értesz?Amúgy a jel/zaj érték mitől függ és mit mutat?
Tvm és Vifa forgalmazót merre?
bocs a kezdő kérdésekért,de tényleg nemtom

A jól beállított pozíció, ami Neked tetszik. Nem kötelező betartani az egyenlő oldalú háromszög elhelyezést. Forgasd kicsit egymás felé. Lehet úgy, hogy a hallgatási pozícióban szembe néznek Veled, vagy még jobban beforgatva. Nem mondtad mekkora szobában használod? Rátolni nem szabad a falra, minél jobban el kell húzni!
Van szőnyeged? Az sokat szokott segíteni! Meg függöny, faliszőnyeg, stb...
A hangolás ahogyan gyárilag beállították. (dobozméret, reflexcső, de ebbe ne menjünk bele, és valszeg nem is ez a baj)
TVM: www.hangszorobolt.hu
Vifa: www.avcontrol.hu

Jel/zaj alatt milyen készülékre gondolsz? Egyébként az egy viszonyszám.

André

Milyen a jól beállított hangfalpozíció? nem egy egyenlő oldalú háromszög csúcsain kell lenni? ... ezt is jól megmondtam... Nem úgy a jó,hogy a hangfalak betolva a falakhoz kb 25cm-ig (tehát ennyi hely van mögöttük) és egymás felé szórják a hangot,mármint a háromszög szárának vonalában (felém)? Mivel álló hangfalakról van szó,ezért nem tettem őket állványra,csak azokra a tüskékre amik jöttek vele. A padló maga parketta,elvileg ennek direkt jónak kellene lennie,nem? A hangfalhangolás alatt mit értesz?
Amúgy a jel/zaj érték mitől függ és mit mutat?
Tvm és Vifa forgalmazót merre?
bocs a kezdő kérdésekért,de tényleg nemtom

Vendég

Mivel még nem ismerem a márkákat,ezért kérdeztem, nem akartam senki lelkébe gázolni a márkákkal sem...
Én momentán erősen gondolkodom egy TVM ARN150/03+Vifa D20TD pároson.
Elég olcsó de a hangja önmagáért beszélne.

A mélyhiány több okból is lehet:
- erősítő
- kábel (IC, hangfalkábel)
- hangfal hangolása
- szobaakusztika

Vendég

Namost,akkor milyen a hangja? Arra még nemtok innen ráérezni :kiraly: Mondjuk a wharfdale diamond 8.3hoz képest merre gondoljam? A teljesítmény adatok alapján van benne erő De én nem dobhártyát szeretnék vele repeszteni hanem jazz meg klasszikus zenét,néha napján egy kis rock zenét hallgatnék rajta... Ezen feladatokat hogy oldaná meg?
Próbálkozz TVM-el!
A SAL-t félkézzel(membránnal) lemossa!

André

Mivel még nem ismerem a márkákat,ezért kérdeztem, nem akartam senki lelkébe gázolni a márkákkal sem. Amúgy Keyot az életbe nem fogok felvenni,mégha rendesen el lennék eresztve pénzzel,hogy "trendi" legyek,mivel az tudtommal csak női ruhákat gyárt és bár lehet nem látszik a nevemen,de nem épp a női ruhákból szoktam öltözködni De sherpa pl van. :kiraly:
Hát kerestem teszteket a google-n de csak nagyon végeletes véleményeket olvastam,vagy ódákat zengtek róla, általában azok akik ilyet birtokoltak míg mások nagyon leszólták,mondván koppint és borzalmasan van megtervezeve. Érvként az ellentábor a dobozok minőségét és a hangváltók rosszul tervezettségét hozták fel. Viszont,ha már vki csináld magad hangfalat akar,ezeket írkálták alternatívaként:TVM, Westra, VT vagy a VIFA. Gondom ezekkel mindössze annyi,hogy a viszonteladót terméklistát nem találtam róluk,nem hinném hogy a vifa egy faipari cég terméke lenne,bár ki tudja? Lehet,hogy az unatkozó munkások ilyeneket raknak össze www.vifa.hu
Sajna a mélyhiányérzést nemtom jól körülírni,bocsánat Azt szerettem volna kifejezni,hogy a warfi bizonyos mélyeket szeret megszólaltatni és ezt jó hallani,ilyenek pl Tina:the best vagy private dancer esetleg a queen Breakthru; míg a pink floyd the wall minden hangja borzalmasan hat ( hiány érzete van az embernek,amit sem a hangerő egekbe tornászása,sem a denon mélykiemelése nem old meg). Az,hogy a Louis Armstrong számai gyönyörűen szólalnak meg rajta, az pedig nem kérdéses és nem is vita tárgya
A forrásos választ tényleg elcsesztem,és frappáns választ adtam rá Nade akkor pontosabban: a tina és a queen cd-ről mennek, a pink floyd meg dvd-ről (de a dvd-n egyaránt van pcm stereo és dolby digital 5.1). A Queent hallgattam mp3-ból is,a kérdéses hang ugyanúgy szólt... A többi hangot az már nem elemezném,szeretném elkerülni a szabványok közötti vitázást,hogy az ape és flac vagy az mp3 hangja szól-e jobban. Egyébként az ape és a flac hangja a jobb Az erősítőbe pedig a forrásokból spdif-en illetve analog kábeleken "másznak" be a hangok

Vendég

............

És az milyen? Érdes,kemény? Recseg? Miért "szar",mert magyar?
Hát felsoroltál jó(bb) fajta magyar ruházati márkákat. Bár nem tudhattad, de nem fer a példa. Mert a somogyi nem egy jófajta márka. Jófajta (MAGYAR) márka hifi-ben: a hivox, meg a heedaudio (amik ismertebbek). Recsegni biztos nem fog. És azt sem mondtam, h sz@r. De én így látatlanba sem merném mellétenni egy olyan hangfal mellé (Diamond 8.3), ami elég elismert "kis" doboz a maga árkategóriájás hangfalak között.
UI: ha te felveszel keyo és saxoo cuccokat, akkor:

Amúgy teszteket merre érdemes keresni ilyen ügyben?
Hát a google-n. :kiraly:

Elég furán mélyhiányos a 8.3... ezalatt azt értem,hogy van tina turner the best vagy a private dancer című száma és akkora basszus hogy a gyomromban érzem
Ez azért erős. Én a subommal nem tudom elérni ezt a gyomrost, amit Te egy nem is nagy állódobozzal igen. És itt nem a hangerő egekbe növelésével játszadozva mondom ezt.

Apám Newman!!
Te ezen eligazodsz??
(nem bántásként, de már jópár hete nem is olvasom el ha hozzászólsz mert néha annyira zagyva.. kicsit jobban kéne figyelned arra, amit és ahogy írsz , vagy idézel...)

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Ez azért erős. Én a subommal nem tudom elérni ezt a gyomrost, amit Te egy nem is nagy állódobozzal igen. És itt nem a hangerő egekbe növelésével játszadozva mondom ezt.
Attól még nem lehetetlen...

Vendég

............

És az milyen? Érdes,kemény? Recseg? Miért "szar",mert magyar?
Hát felsoroltál jó(bb) fajta magyar ruházati márkákat. Bár nem tudhattad, de nem fer a példa. Mert a somogyi nem egy jófajta márka. Jófajta (MAGYAR) márka hifi-ben: a hivox, meg a heedaudio (amik ismertebbek). Recsegni biztos nem fog. És azt sem mondtam, h sz@r. De én így látatlanba sem merném mellétenni egy olyan hangfal mellé (Diamond 8.3), ami elég elismert "kis" doboz a maga árkategóriájás hangfalak között.
UI: ha te felveszel keyo és saxoo cuccokat, akkor:

Amúgy teszteket merre érdemes keresni ilyen ügyben?
Hát a google-n. :kiraly:

Elég furán mélyhiányos a 8.3... ezalatt azt értem,hogy van tina turner the best vagy a private dancer című száma és akkora basszus hogy a gyomromban érzem

Vendég

ezt nem értem, szóval hiányos vagy nem?mi a forrás/erősítő? => is is. Hülyén hangzik elismerem De akkor is így van. Úgy túnik vannak hangok amik búgnak és rezeg tőle a levegő és vannak amik nem :kiraly: . Az erősítő denon 1705.

ezt nem értem, szóval hiányos vagy nem?
Most van mély vagy nincs mély így érti.

mi a forrás/erősítő? => is is. Hülyén hangzik elismerem
Forrás: CD/DVD egyéb. Sony, Konisuá vagy mi? Erősítő: sztereó vagy házimozi. Utóbbi és az az info már megvan.

André

mi a forrás/erősítő? => is is. Hülyén hangzik elismerem :kiraly: De akkor is így van. Úgy túnik vannak hangok amik búgnak és rezeg tőle a levegő és vannak amik nem . Az erősítő denon 1705.

Krampi

Hozzászólás Szerző: Krampi »

Krampi, nem lehet, hogy az a lábdob direkte ilyen? Ha magasabbra hangolják - tehát jó feszesre húzzák a bőrt -, a hasát meg kitömik alaposan csillapítóanyaggal, akkor az olyan csattogós, és igen rövid lecsengésű hangot ad.
De, direkt, de akkoris . Tudom, Paul Bostaph ilyet használ (aki ezen az albumon dobolt), meg a Panterás Vinnie Paul is, de attól még hogy csattog még mélynek kell lennie. Azt meg nem hiszem, hogy ez a kis mélyközép nem tudná lekövetni sebességben :kiraly:

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

Én épp most avatom fel a 8.3asaimat (thx Kacsento ), nálam is fura a helyzet, ugyanis épp a Slayer Diabolus in Musica-ját hallgatom, és hallom a basszusgitár hangjait (szépek, már amennyire szép ez a zene :smile19: ), de a lábdobok csak kopognak. Mondjuk biztos nincsenek még jó helyen, de még nem volt időm sokat tesztelni. Mindenesetre, mikor hazaértem velük, gyorsan összedugdostam és csak úgy az ágy felé fordítottam őket, hogy gyönyörködhessek bennük , és Kowalszky meg a Vegát hallgatva minden a helyén volt, sőt a mostani helyén, filmnézés közben is szélesedett a mosolyom, de ezzel a kopogós lábdobbal nem vagyok elégedett, majd tologatom kicsit őket :kiraly:
Krampi, nem lehet, hogy az a lábdob direkte ilyen? Ha magasabbra hangolják - tehát jó feszesre húzzák a bőrt -, a hasát meg kitömik alaposan csillapítóanyaggal, akkor az olyan csattogós, és igen rövid lecsengésű hangot ad.

Krampi

Hozzászólás Szerző: Krampi »

A wharfit nagyon jól ismerem,azok dobognak a nagyszobában,ezért szerettem volna vki olyat meghallgatni,aki ismerné esetleg mind2t. Hát techno-t még nem hallgattam rajta,de azt bizton állítom hogy nem az durva éles hangzású "rszköz" .Elég furán mélyhiányos a 8.3... ezalatt azt értem,hogy van tina turner the best vagy a private dancer című száma és akkora basszus hogy a gyomromban érzem,míg rob zombie számoknál alig érezhető,ott van de mégse...
Én épp most avatom fel a 8.3asaimat (thx Kacsento ), nálam is fura a helyzet, ugyanis épp a Slayer Diabolus in Musica-ját hallgatom, és hallom a basszusgitár hangjait (szépek, már amennyire szép ez a zene :smile19: ), de a lábdobok csak kopognak. Mondjuk biztos nincsenek még jó helyen, de még nem volt időm sokat tesztelni. Mindenesetre, mikor hazaértem velük, gyorsan összedugdostam és csak úgy az ágy felé fordítottam őket, hogy gyönyörködhessek bennük , és Kowalszky meg a Vegát hallgatva minden a helyén volt, sőt a mostani helyén, filmnézés közben is szélesedett a mosolyom, de ezzel a kopogós lábdobbal nem vagyok elégedett, majd tologatom kicsit őket :kiraly:

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Elég furán mélyhiányos a 8.3... ezalatt azt értem,hogy van tina turner the best vagy a private dancer című száma és akkora basszus hogy a gyomromban érzem,míg rob zombie számoknál alig érezhető,ott van de mégse...
mi a forrás/erősítő?
system

André

Jó magyar

És az milyen? Érdes,kemény? Recseg? Miért "szar",mert magyar? - a sherpa,saxoo,keyo,sandstone,rp is magyar... mégis tudok köztük jót találni...és rosszat is. Félreértés ne essék,ezzel nem a magyar termékek vilápiaci színvonalát hírdetem,csak éppen nem tartom kizáró oknak. Hallottad már vha egyébként ezeket a márkákat?

Nem tudom mennyira vannak referenc hangfalai a SAL-nak, de ha nincsen akkor lefelé.   Sajna én se tom Viszont vmi teszt jól jönne és most valódi tesztre gondolok,nem pedig arra,hogy vki kap x gyartótól pár hangfalat amit szétoszt előfizetéskor és lám milyen jó ez a gyártó... bár lehet,hogy csak én voltam szkeptikus anno az eltax hangfalteszttel kapcsolatban az egyik újságot illetően.... ( Ugye így nem bántok senkit? ) Amúgy teszteket merre érdemes keresni ilyen ügyben?

Azok a warfik lágy, nem zúzos hangú dobozok (már ha be lehet őket így sorolni -nem lehet-). Ilyen zenékhez jónak tünnek, ellenben a technóval. Bár nem hallottam, csak hallottak alapját tükrözik ezek a szavak a véleményemet. :kiraly: A wharfit nagyon jól ismerem,azok dobognak a nagyszobában,ezért szerettem volna vki olyat meghallgatni,aki ismerné esetleg mind2t. Hát techno-t még nem hallgattam rajta,de azt bizton állítom hogy nem az durva éles hangzású "rszköz" .Elég furán mélyhiányos a 8.3... ezalatt azt értem,hogy van tina turner the best vagy a private dancer című száma és akkora basszus hogy a gyomromban érzem,míg rob zombie számoknál alig érezhető,ott van de mégse...

Vendég

André:

Namost,akkor milyen a hangja?
Jó magyar

Mondjuk a wharfdale diamond 8.3hoz képest merre gondoljam?
Nem tudom mennyira vannak referenc hangfalai a SAL-nak, de ha nincsen akkor lefelé.

jazz meg klasszikus zene...
Azok a warfik lágy, nem zúzos hangú dobozok (már ha be lehet őket így sorolni -nem lehet-). Ilyen zenékhez jónak tünnek, ellenben a technóval. Bár nem hallottam, csak hallottak alapját tükrözik ezek a szavak a véleményemet. :kiraly:

André

A Media markt ehavi szórólapjában volt sal hangfal,eddig soha nem hallottam erro˝l a hangfalmárkáról,plíz ne kövezzetek meg,még új vagyok... Mondanátok róluk vmit? Így elso˝ blikkre,amolyan csináld magadnak tu˝nik a dolog,ikea style-ban... Ami gondolom a mino˝séget nem,ellenben az árat kelllemesen befolyásolja.

ráéreztél a dolog lényegére :kiraly: , leszámítva a minôséget...
Namost,akkor milyen a hangja? Arra még nemtok innen ráérezni Mondjuk a wharfdale diamond 8.3hoz képest merre gondoljam? A teljesítmény adatok alapján van benne erő De én nem dobhártyát szeretnék vele repeszteni hanem jazz meg klasszikus zenét,néha napján egy kis rock zenét hallgatnék rajta... Ezen feladatokat hogy oldaná meg?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”