BLX írta: ↑2021.01.01., pén. 20:36Az alany egy Electrocompaniet Eci-2 A class ami
2x50w 8ohm
2x90w 4ohm
2x150w 2ohm
Tőlem kb 4m-re lenne a hangfal.A hangfalak közötti távolság 2.5m és a faltól kb fél méter lenne elhúzva.
Sajnos a szoba adottságai ilyenek.
Milyen erősítő lenne konkrétan? Ennek tudatában könnyebben tudnak tanácsot adni a kollégák.
50W 8Ohm-on elég lehet elméletileg. A kérdés inkább az, hogy a konkrét erősítő mennyire bírja ezt 4 Ohm-ra specifikált Dinót meghajtani. Milyen távolról hallgatnád és mennyire raknád egymástól a dobozokat? Szerintem ezek a dobozok szeretik maguk körül a teret, nagyon nem érdemes rátolni a falra, bútorzatra.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
Re: Dynaudio hangsugárzók
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8928
Érdekes ez a heed dolog. Én többször hallottam heed erősítéssel különböző dynokat, 1.4-et is és mindig az volt az érzésem, hogy fedett a hangja. Meghajtani meghajtotta, csak ráterített egy leplet a hangsugárzóra. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Jófajta 50w elég lehet.
Bitang erősítő a nagyobb testvéréhez kell.
Exposure 3010s-el tetszett.
Egy heed integrálttal+táp is jó páros lehet...
Bitang erősítő a nagyobb testvéréhez kell.
Exposure 3010s-el tetszett.
Egy heed integrálttal+táp is jó páros lehet...
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
Milyen erősítő lenne konkrétan? Ennek tudatában könnyebben tudnak tanácsot adni a kollégák.
50W 8Ohm-on elég lehet elméletileg. A kérdés inkább az, hogy a konkrét erősítő mennyire bírja ezt 4 Ohm-ra specifikált Dinót meghajtani. Milyen távolról hallgatnád és mennyire raknád egymástól a dobozokat? Szerintem ezek a dobozok szeretik maguk körül a teret, nagyon nem érdemes rátolni a falra, bútorzatra.
Sziasztok!
Ugye mondják,hogy a Contour 1.4-hez bitang erősítők kellenek.Kérdésem,hogy mi van akkor ha csak egy 2x50w (8ohm) erősítő lenne rákötve ill. mekkora szoba (nm2) kell ezeknek a hangfalaknak?
Ugye mondják,hogy a Contour 1.4-hez bitang erősítők kellenek.Kérdésem,hogy mi van akkor ha csak egy 2x50w (8ohm) erősítő lenne rákötve ill. mekkora szoba (nm2) kell ezeknek a hangfalaknak?
Fel kell venni a kapcsolatot a forgalmazóval, vagy az importőrrel és a dyno kicseréli újra. Legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján.
- Vinkler
- Adminisztrátor
A többségük simán pótolható.zoli73 írta: ↑2020.12.31., csüt. 20:40Ezek a benyomott/benyomódott magassugárzók, már nem beszerezhetők, cserélhetők?
Tényleg sok iyen magassugárzójú dobozt látni, ami sokszor emiatt szinte eladhatatlan.
Egy(vagy mindkettő) magassugárzó cserével talán menthető lenne, hogy elértéktelenedjenek ezek a remek hangsugárzók.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Ezek a benyomott/benyomódott magassugárzók, már nem beszerezhetők, cserélhetők?
Tényleg sok iyen magassugárzójú dobozt látni, ami sokszor emiatt szinte eladhatatlan.
Egy(vagy mindkettő) magassugárzó cserével talán menthető lenne, hogy elértéktelenedjenek ezek a remek hangsugárzók.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Másrészt, ha összetöröd az autódat, még ha a kilógó tükrödet töröd le, akkor sem nevezhető az autó hibájának, még akkor sem, ha a szokásosnál jobban kilóg a kasztniból, szóval ne nevezzük ezt típusbetegségnek, mert szerintem nem az!
- Vinkler
- Adminisztrátor
Re: Dynaudio contour 1.3 mk1
Egyrészt nem véletlen van annyira “kilógatva” az előlap síkjából. Ha jól tudom a deffrakció csökkentése érdekében helyezték el így.Aszpirin írta: ↑2020.12.31., csüt. 18:07Természetesen ezek a benyomódások nem maguktól, hanem mechanikai behatásra keletkeznek. Csakhogy a Dynoknál (legalábbis egyes típusoknál) annyira kis mechanikai behatás is elég ehhez, amit sokszor nem is vesznek észre a tulajok. Nekem csak egy régi “ócska” Audience 50-esem van, annál a rendkívül érzékeny és filigrán textil dóm annyira kiáll az előlap síkjából, hogy a felhelyezett porvédőt majdnem eléri, ha nem vagyunk nagyon óvatosak szállítás vagy akár hazon belüli mozgatás közben, akkor észrevétlenül be tudjuk nyomni a porvédő szövetén keresztül a textil dóm-membránt. (Megjegyezném, hogy az Audio Physic Classic 10-esemen ugyanolyan (vagy talán még inkább) filigrán és sérülékeny a selyemdóm, csakhogy annál jóval melyebben van, és körbe is van véve egy szivacs(-szerű?) peremmel).hi-fi írta: ↑2020.12.31., csüt. 15:29Bocsánat ha esetleg off a hozzászólásom, de valahogy nem értem ezt, amit előszerettel kezdenek itt a fórumban magyarázatként megadni, amikor egy hangszóró membránját már "egyengették"
idézem a leírást: "Nem mentes a szokásos dyno betegségtől az egyik magassugárzó kissé beszívódott, "
Egy barátomnak már több mint tíz éve van Dynaudio Contour hangfala, nekem 6éve van Excite hangfalam, de még halvány nyoma sincs ilyen "dyno betegségnek"
Próbáltam külföldi fórumokon is keresni ezzel a problémával, de semmit nem találtam. Kissé furcsa![]()
Valaki felvilágosítana valami hiteles információval?
Vagy csak a mechanikai behatást hívják újabban "dyno betegségnek" ?![]()
Itt a fórumon már több probléma és vita volt a magassugárzók benyomódása miatt az adásvételi topikokban, és ez a probléma annyira kiemelkedően a használt Dynoknál fordul elő, hogy szerintem nem túlzás használt-Dyno “betegségről” beszélni. Amit természetesen a picit gondatlanabb tulajok vagy családtagjaik okoznak, elég gyakran úgy, hogy ők sem tudják, mikor és hogyan okozták. Érdemes rákeresni, hány Dyno-hirdetésben fordul itt elő a “magassugárzón egy kis benyomódás van, de a hangot ez semmiben sem befolyásolja” jellegű megjegyzés, és hány egyéb hirdetésben. Toronymagasan vezet ezzel a Dynaudio.
Ezért én használt Dynaudio vásárlásakor javaslom célzottan rákérdezni (ha nem írja le az eladó eleve), hogy épek-e a magassugárzók, nincs-e rajtuk benyomódás.
Másrészt, ha összetöröd az autódat, még ha a kilógó tükrödet töröd le, akkor sem nevezhető az autó hibájának, még akkor sem, ha a szokásosnál jobban kilóg a kasztniból, szóval ne nevezzük ezt típusbetegségnek, mert szerintem nem az!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Természetesen ezek a benyomódások nem maguktól, hanem mechanikai behatásra keletkeznek. Csakhogy a Dynoknál (legalábbis egyes típusoknál) annyira kis mechanikai behatás is elég ehhez, amit sokszor nem is vesznek észre a tulajok. Nekem csak egy régi “ócska” Audience 50-esem van, annál a rendkívül érzékeny és filigrán textil dóm annyira kiáll az előlap síkjából, hogy a felhelyezett porvédőt majdnem eléri, ha nem vagyunk nagyon óvatosak szállítás vagy akár hazon belüli mozgatás közben, akkor észrevétlenül be tudjuk nyomni a porvédő szövetén keresztül a textil dóm-membránt. (Megjegyezném, hogy az Audio Physic Classic 10-esemen ugyanolyan (vagy talán még inkább) filigrán és sérülékeny a selyemdóm, csakhogy annál jóval melyebben van, és körbe is van véve egy szivacs(-szerű?) peremmel).hi-fi írta: ↑2020.12.31., csüt. 15:29Bocsánat ha esetleg off a hozzászólásom, de valahogy nem értem ezt, amit előszerettel kezdenek itt a fórumban magyarázatként megadni, amikor egy hangszóró membránját már "egyengették"
idézem a leírást: "Nem mentes a szokásos dyno betegségtől az egyik magassugárzó kissé beszívódott, "
Egy barátomnak már több mint tíz éve van Dynaudio Contour hangfala, nekem 6éve van Excite hangfalam, de még halvány nyoma sincs ilyen "dyno betegségnek"
Próbáltam külföldi fórumokon is keresni ezzel a problémával, de semmit nem találtam. Kissé furcsa![]()
Itt a fórumon már több probléma és vita volt a magassugárzók benyomódása miatt az adásvételi topikokban, és ez a probléma annyira kiemelkedően a használt Dynoknál fordul elő, hogy szerintem nem túlzás használt-Dyno “betegségről” beszélni. Amit természetesen a picit gondatlanabb tulajok vagy családtagjaik okoznak, elég gyakran úgy, hogy ők sem tudják, mikor és hogyan okozták. Érdemes rákeresni, hány Dyno-hirdetésben fordul itt elő a “magassugárzón egy kis benyomódás van, de a hangot ez semmiben sem befolyásolja” jellegű megjegyzés, és hány egyéb hirdetésben. Toronymagasan vezet ezzel a Dynaudio.
Ezért én használt Dynaudio vásárlásakor javaslom célzottan rákérdezni (ha nem írja le az eladó eleve), hogy épek-e a magassugárzók, nincs-e rajtuk benyomódás.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Így van, csak simán benyomták a membránt.hi-fi írta: ↑2020.12.31., csüt. 15:29Bocsánat ha esetleg off a hozzászólásom, de valahogy nem értem ezt, amit előszerettel kezdenek itt a fórumban magyarázatként megadni, amikor egy hangszóró membránját már "egyengették"
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Igen, a hirdetésben valóban off volt, áthelyeztem ide, a Dynaudio topikba. Így meg is lehet vitatni

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Bocsánat ha esetleg off a hozzászólásom, de valahogy nem értem ezt, amit előszerettel kezdenek itt a fórumban magyarázatként megadni, amikor egy hangszóró membránját már "egyengették"
Próbáltam külföldi fórumokon is keresni ezzel a problémával, de semmit nem találtam. Kissé furcsa
Vagy csak a mechanikai behatást hívják újabban "dyno betegségnek" ?
Próbáltam külföldi fórumokon is keresni ezzel a problémával, de semmit nem találtam. Kissé furcsa

Vagy csak a mechanikai behatást hívják újabban "dyno betegségnek" ?

- adodaniel
- Fórumlakó
- Értékelés: 37
Sziasztok!
Contour 1.3 mk1-ről mi a vélemény? Kef LS50-em van, alapvetően elégedett vagyok vele, kicsit testesebb mélyek még lehetnének. Korábban volt Emit M20-am, annak a mélyei jók voltak, ott a tér és a közép-magas nem volt kielégítő.
Contour 1.3 mk1-ről mi a vélemény? Kef LS50-em van, alapvetően elégedett vagyok vele, kicsit testesebb mélyek még lehetnének. Korábban volt Emit M20-am, annak a mélyei jók voltak, ott a tér és a közép-magas nem volt kielégítő.
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal
- pucok
- Törzsvendég
- Értékelés: 882
És ami érdekes, az én mostani erősítőmmel (denon pma 1520ae), az emit m20 “keményebben odavágott”, ütősebben/kiemeltebbel/hatásosabbak voltak a hangok, persze szűkebb térrel és kevésbé zenei hangokkal, a contour 1.3mk2 és a52se-hez képest
Ebben semmi csoda nincs, ez így működik.
Ebben semmi csoda nincs, ez így működik.
Nekem emit m20, audience 52se, contour 1.3mk2 volt már, nagyon zenei dobozok jó térrel és sztereóképpel, de valósághű színpadot egyik sem tudot (NEKEM), ami bele vitt volna a zenébe. Nagyon terítettek, peregtek a zenei kellemes hangog, de elmelyülni mégsem tudtam soha a zenébe, beszédhangerő fölött sem. Magasabb hangerőn pörgősebb zenékkel már minden ott volt, de az “odavágás” mindig hiányzott. És ami érdekes, az én mostani erősítőmmel (denon pma 1520ae), az emit m20 “keményebben odavágott”, ütősebben/kiemeltebbel/hatásosabbak voltak a hangok, persze szűkebb térrel és kevésbé zenei hangokkal, a contour 1.3mk2 és a52se-hez képest. Biztos valamit rosszul csinálok erősítő-kábel-forrás tekintetében, hogy mindig hiányerzetem volt ezekkel az egyébként elismerten jó dobozokkal.
Köszi, közben itt összevissza kidobott a fórum és 3 féle választ írtam, úgyhogy el is tűntek az előbbiek, ne haragudjMáté84 írta: ↑2020.12.30., szer. 23:59A Focus 140 szerintem egész jó. Egy kicsit más karakter, talán nem annyira kifinomult mint egy Contour, de kellően dinamikus és ezzel is élmény volt a zene hallgatás. Viszont árban (használtan) majdnem ott van ahol egy Contour 1.3 mk2, így jómagam inkább ezt választanám.

A Focus 140 szerintem egész jó. Egy kicsit más karakter, talán nem annyira kifinomult mint egy Contour, de kellően dinamikus és ezzel is élmény volt a zene hallgatás. Viszont árban (használtan) majdnem ott van ahol egy Contour 1.3 mk2, így jómagam inkább ezt választanám.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Ertem, koszonom. Hat akkor meg varat magara a csere (penzgyujtes) 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VitoEcho 2020.12.31., csüt. 00:03-kor.
Nekem X14 volt én most adtam el,anno érdeklődtem én is és nekem is azt mondták,hogy a Contour lenne az előre lépés.
Jaaa egyébként nekem is Eci-2 van. :)
Most árulom,de nem hinném ennyiért ilyen hangot találni.Utoljára egy Vincent Sv 227-et küldöd padlóra...Megjegyzem azt most 400ezer ft-ér árulják
.
Szia!VitoEcho írta: ↑2020.12.28., hétf. 01:12Bar nalam csak egy X12-es van ECI-2-vel, en imadom, szerintem nagyon passzolnak. Sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora dobozbol valami kepes kipreselni ekkora es ilyen gyonyoru hangot.
Szeretnek feljebb lepni az X12-rol, ugyhogy ha mar itt tartunk, szivesen fogadok par tanacsot a kovetkezo Dyno jelolthozAz ECI-2 marad
![]()
Nekem X14 volt én most adtam el,anno érdeklődtem én is és nekem is azt mondták,hogy a Contour lenne az előre lépés.
Jaaa egyébként nekem is Eci-2 van. :)
Most árulom,de nem hinném ennyiért ilyen hangot találni.Utoljára egy Vincent Sv 227-et küldöd padlóra...Megjegyzem azt most 400ezer ft-ér árulják

Nekem az ECI-2 sajnos a távirányíthatóság hiánya miatt nem jön szóba, de szívesen kipróbálnám én is.
A továbblépés kapcsán - ha ragaszkodsz a Dynaudio márkához - én mindenképp Contourt (vagy Confindence-t :) javasolnék (egy Focus valószínűleg csak mellé lépés lenne).
A Contour 1.3 SE-t nagyon tudom ajánlani (én is ilyet használok), illetve az s1.4-ről is jó emlékeim vannak. A 2 közül sokan az előbbit preferálják és még olcsóbban is ki lehet fogni. A gond az hogy nagyon ritkán bukkan fel használtan, de a hifishark-on is érdemes szétnézni.
A továbblépés kapcsán - ha ragaszkodsz a Dynaudio márkához - én mindenképp Contourt (vagy Confindence-t :) javasolnék (egy Focus valószínűleg csak mellé lépés lenne).
A Contour 1.3 SE-t nagyon tudom ajánlani (én is ilyet használok), illetve az s1.4-ről is jó emlékeim vannak. A 2 közül sokan az előbbit preferálják és még olcsóbban is ki lehet fogni. A gond az hogy nagyon ritkán bukkan fel használtan, de a hifishark-on is érdemes szétnézni.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Bar nalam csak egy X12-es van ECI-2-vel, en imadom, szerintem nagyon passzolnak. Sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora dobozbol valami kepes kipreselni ekkora es ilyen gyonyoru hangot.
Szeretnek feljebb lepni az X12-rol, ugyhogy ha mar itt tartunk, szivesen fogadok par tanacsot a kovetkezo Dyno jelolthoz

Nincs itt végállomás szerintem. Bizonyos idő után az agy hozzászokik a “legmegfelelőbb” hangzáshoz is, persze van az a szint ahol már minden “bekapcsolás” izgalmas lesz, amit már 1millióbol is össze lehet hozni, na valahol ott kellene tudni megállni zenét hallgatni.Máté84 írta: ↑2020.12.11., pén. 21:38Számomra az a nagy kérdés hogy tud -e egy integrált olyan jó lenni mint egy elő-végfok, vagy van -e az integrált erősítőknél egy szint (pl. a felbontásban) amit nem lehet átlépni? A számomra nagy becsben tartott veszprémi Ethosz Audio fejlesztője szerint pl. egy előerősítő + végerősítő = integrált erősítő + amit kispóroltak belőle. Nem véletlen hogy a gyártó nem árul integrált erősítőt (nagy bánatomra). Engem a plusz táp és összekötő kábel költsége tart vissza az elő-végfokra váltástól, melyekből nyílván ugyanazt a szintet érdemes használni, mint a többi komponensnél, így meg már elég nagy a plusz költség az integrálthoz képest.
Az Ethoszra visszatérve állítólag világbajnok a csöves előfokuk és használtan is elő szokott fordulni, így egy izmosabb végfokkal kiegészítve ez végállomás lehet.
Számomra az a nagy kérdés hogy tud -e egy integrált olyan jó lenni mint egy elő-végfok, vagy van -e az integrált erősítőknél egy szint (pl. a felbontásban) amit nem lehet átlépni? A számomra nagy becsben tartott veszprémi Ethosz Audio fejlesztője szerint pl. egy előerősítő + végerősítő = integrált erősítő + amit kispóroltak belőle. Nem véletlen hogy a gyártó nem árul integrált erősítőt (nagy bánatomra). Engem a plusz táp és összekötő kábel költsége tart vissza az elő-végfokra váltástól, melyekből nyílván ugyanazt a szintet érdemes használni, mint a többi komponensnél, így meg már elég nagy a plusz költség az integrálthoz képest.
Az Ethoszra visszatérve állítólag világbajnok a csöves előfokuk és használtan is elő szokott fordulni, így egy izmosabb végfokkal kiegészítve ez végállomás lehet.
1560.. A xart is kiveri belőlük. :)