Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dynaudio hangsugárzók

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Re: Dynaudio hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: voges »

BLX írta:
2021.01.01., pén. 20:36
voges írta:
2021.01.01., pén. 19:30
Sziasztok!
Ugye mondják,hogy a Contour 1.4-hez bitang erősítők kellenek.Kérdésem,hogy mi van akkor ha csak egy 2x50w (8ohm) erősítő lenne rákötve ill. mekkora szoba (nm2) kell ezeknek a hangfalaknak?
Az alany egy Electrocompaniet Eci-2 A class ami
2x50w 8ohm
2x90w 4ohm
2x150w 2ohm
Tőlem kb 4m-re lenne a hangfal.A hangfalak közötti távolság 2.5m és a faltól kb fél méter lenne elhúzva.
Sajnos a szoba adottságai ilyenek.

Milyen erősítő lenne konkrétan? Ennek tudatában könnyebben tudnak tanácsot adni a kollégák.
50W 8Ohm-on elég lehet elméletileg. A kérdés inkább az, hogy a konkrét erősítő mennyire bírja ezt 4 Ohm-ra specifikált Dinót meghajtani. Milyen távolról hallgatnád és mennyire raknád egymástól a dobozokat? Szerintem ezek a dobozok szeretik maguk körül a teret, nagyon nem érdemes rátolni a falra, bútorzatra.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8928

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Érdekes ez a heed dolog. Én többször hallottam heed erősítéssel különböző dynokat, 1.4-et is és mindig az volt az érzésem, hogy fedett a hangja. Meghajtani meghajtotta, csak ráterített egy leplet a hangsugárzóra. gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Jófajta 50w elég lehet.
Bitang erősítő a nagyobb testvéréhez kell.
Exposure 3010s-el tetszett.
Egy heed integrálttal+táp is jó páros lehet...
voges írta:
Sziasztok!
Ugye mondják,hogy a Contour 1.4-hez bitang erősítők kellenek.Kérdésem,hogy mi van akkor ha csak egy 2x50w (8ohm) erősítő lenne rákötve ill. mekkora szoba (nm2) kell ezeknek a hangfalaknak?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

voges írta:
Sziasztok!
Milyen erősítő lenne konkrétan? Ennek tudatában könnyebben tudnak tanácsot adni a kollégák.
50W 8Ohm-on elég lehet elméletileg. A kérdés inkább az, hogy a konkrét erősítő mennyire bírja ezt 4 Ohm-ra specifikált Dinót meghajtani. Milyen távolról hallgatnád és mennyire raknád egymástól a dobozokat? Szerintem ezek a dobozok szeretik maguk körül a teret, nagyon nem érdemes rátolni a falra, bútorzatra.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Fel kell venni a kapcsolatot a forgalmazóval, vagy az importőrrel és a dyno kicseréli újra. Legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

zoli73 írta:
2020.12.31., csüt. 20:40
Ezek a benyomott/benyomódott magassugárzók, már nem beszerezhetők, cserélhetők?
Tényleg sok iyen magassugárzójú dobozt látni, ami sokszor emiatt szinte eladhatatlan.
Egy(vagy mindkettő) magassugárzó cserével talán menthető lenne, hogy elértéktelenedjenek ezek a remek hangsugárzók.
A többségük simán pótolható.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3177

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ezek a benyomott/benyomódott magassugárzók, már nem beszerezhetők, cserélhetők?
Tényleg sok iyen magassugárzójú dobozt látni, ami sokszor emiatt szinte eladhatatlan.
Egy(vagy mindkettő) magassugárzó cserével talán menthető lenne, hogy elértéktelenedjenek ezek a remek hangsugárzók.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Re: Dynaudio contour 1.3 mk1

Aszpirin írta:
2020.12.31., csüt. 18:07
hi-fi írta:
2020.12.31., csüt. 15:29
Bocsánat ha esetleg off a hozzászólásom, de valahogy nem értem ezt, amit előszerettel kezdenek itt a fórumban magyarázatként megadni, amikor egy hangszóró membránját már "egyengették"

idézem a leírást: "Nem mentes a szokásos dyno betegségtől az egyik magassugárzó kissé beszívódott, "

Egy barátomnak már több mint tíz éve van Dynaudio Contour hangfala, nekem 6éve van Excite hangfalam, de még halvány nyoma sincs ilyen "dyno betegségnek"
Próbáltam külföldi fórumokon is keresni ezzel a problémával, de semmit nem találtam. Kissé furcsa gondolkodik.gif

Valaki felvilágosítana valami hiteles információval?
Vagy csak a mechanikai behatást hívják újabban "dyno betegségnek" ? :smile29:
Természetesen ezek a benyomódások nem maguktól, hanem mechanikai behatásra keletkeznek. Csakhogy a Dynoknál (legalábbis egyes típusoknál) annyira kis mechanikai behatás is elég ehhez, amit sokszor nem is vesznek észre a tulajok. Nekem csak egy régi “ócska” Audience 50-esem van, annál a rendkívül érzékeny és filigrán textil dóm annyira kiáll az előlap síkjából, hogy a felhelyezett porvédőt majdnem eléri, ha nem vagyunk nagyon óvatosak szállítás vagy akár hazon belüli mozgatás közben, akkor észrevétlenül be tudjuk nyomni a porvédő szövetén keresztül a textil dóm-membránt. (Megjegyezném, hogy az Audio Physic Classic 10-esemen ugyanolyan (vagy talán még inkább) filigrán és sérülékeny a selyemdóm, csakhogy annál jóval melyebben van, és körbe is van véve egy szivacs(-szerű?) peremmel).

Itt a fórumon már több probléma és vita volt a magassugárzók benyomódása miatt az adásvételi topikokban, és ez a probléma annyira kiemelkedően a használt Dynoknál fordul elő, hogy szerintem nem túlzás használt-Dyno “betegségről” beszélni. Amit természetesen a picit gondatlanabb tulajok vagy családtagjaik okoznak, elég gyakran úgy, hogy ők sem tudják, mikor és hogyan okozták. Érdemes rákeresni, hány Dyno-hirdetésben fordul itt elő a “magassugárzón egy kis benyomódás van, de a hangot ez semmiben sem befolyásolja” jellegű megjegyzés, és hány egyéb hirdetésben. Toronymagasan vezet ezzel a Dynaudio.

Ezért én használt Dynaudio vásárlásakor javaslom célzottan rákérdezni (ha nem írja le az eladó eleve), hogy épek-e a magassugárzók, nincs-e rajtuk benyomódás.
Egyrészt nem véletlen van annyira “kilógatva” az előlap síkjából. Ha jól tudom a deffrakció csökkentése érdekében helyezték el így.

Másrészt, ha összetöröd az autódat, még ha a kilógó tükrödet töröd le, akkor sem nevezhető az autó hibájának, még akkor sem, ha a szokásosnál jobban kilóg a kasztniból, szóval ne nevezzük ezt típusbetegségnek, mert szerintem nem az!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

hi-fi írta:
Bocsánat ha esetleg off a hozzászólásom, de valahogy nem értem ezt, amit előszerettel kezdenek itt a fórumban magyarázatként megadni, amikor egy hangszóró membránját már "egyengették"

idézem a leírást: "Nem mentes a szokásos dyno betegségtől az egyik magassugárzó kissé beszívódott, "

Egy barátomnak már több mint tíz éve van Dynaudio Contour hangfala, nekem 6éve van Excite hangfalam, de még halvány nyoma sincs ilyen "dyno betegségnek"
Próbáltam külföldi fórumokon is keresni ezzel a problémával, de semmit nem találtam. Kissé furcsa gondolkodik.gif

Természetesen ezek a benyomódások nem maguktól, hanem mechanikai behatásra keletkeznek. Csakhogy a Dynoknál (legalábbis egyes típusoknál) annyira kis mechanikai behatás is elég ehhez, amit sokszor nem is vesznek észre a tulajok. Nekem csak egy régi “ócska” Audience 50-esem van, annál a rendkívül érzékeny és filigrán textil dóm annyira kiáll az előlap síkjából, hogy a felhelyezett porvédőt majdnem eléri, ha nem vagyunk nagyon óvatosak szállítás vagy akár hazon belüli mozgatás közben, akkor észrevétlenül be tudjuk nyomni a porvédő szövetén keresztül a textil dóm-membránt. (Megjegyezném, hogy az Audio Physic Classic 10-esemen ugyanolyan (vagy talán még inkább) filigrán és sérülékeny a selyemdóm, csakhogy annál jóval melyebben van, és körbe is van véve egy szivacs(-szerű?) peremmel).

Itt a fórumon már több probléma és vita volt a magassugárzók benyomódása miatt az adásvételi topikokban, és ez a probléma annyira kiemelkedően a használt Dynoknál fordul elő, hogy szerintem nem túlzás használt-Dyno “betegségről” beszélni. Amit természetesen a picit gondatlanabb tulajok vagy családtagjaik okoznak, elég gyakran úgy, hogy ők sem tudják, mikor és hogyan okozták. Érdemes rákeresni, hány Dyno-hirdetésben fordul itt elő a “magassugárzón egy kis benyomódás van, de a hangot ez semmiben sem befolyásolja” jellegű megjegyzés, és hány egyéb hirdetésben. Toronymagasan vezet ezzel a Dynaudio.

Ezért én használt Dynaudio vásárlásakor javaslom célzottan rákérdezni (ha nem írja le az eladó eleve), hogy épek-e a magassugárzók, nincs-e rajtuk benyomódás.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hozzászólás Szerző: earforce »

hi-fi írta:

Így van, csak simán benyomták a membránt.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

hi-fi írta:
Igen, a hirdetésben valóban off volt, áthelyeztem ide, a Dynaudio topikba. Így meg is lehet vitatni :rolleyes:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

hi-fi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: hi-fi »

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

Sziasztok!

Contour 1.3 mk1-ről mi a vélemény? Kef LS50-em van, alapvetően elégedett vagyok vele, kicsit testesebb mélyek még lehetnének. Korábban volt Emit M20-am, annak a mélyei jók voltak, ott a tér és a közép-magas nem volt kielégítő.
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

pucok
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Hozzászólás Szerző: pucok »

És ami érdekes, az én mostani erősítőmmel (denon pma 1520ae), az emit m20 “keményebben odavágott”, ütősebben/kiemeltebbel/hatásosabbak voltak a hangok, persze szűkebb térrel és kevésbé zenei hangokkal, a contour 1.3mk2 és a52se-hez képest

Ebben semmi csoda nincs, ez így működik.

Research
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: Research »

Nekem emit m20, audience 52se, contour 1.3mk2 volt már, nagyon zenei dobozok jó térrel és sztereóképpel, de valósághű színpadot egyik sem tudot (NEKEM), ami bele vitt volna a zenébe. Nagyon terítettek, peregtek a zenei kellemes hangog, de elmelyülni mégsem tudtam soha a zenébe, beszédhangerő fölött sem. Magasabb hangerőn pörgősebb zenékkel már minden ott volt, de az “odavágás” mindig hiányzott. És ami érdekes, az én mostani erősítőmmel (denon pma 1520ae), az emit m20 “keményebben odavágott”, ütősebben/kiemeltebbel/hatásosabbak voltak a hangok, persze szűkebb térrel és kevésbé zenei hangokkal, a contour 1.3mk2 és a52se-hez képest. Biztos valamit rosszul csinálok erősítő-kábel-forrás tekintetében, hogy mindig hiányerzetem volt ezekkel az egyébként elismerten jó dobozokkal.

VitoEcho
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: VitoEcho »

Máté84 írta:
2020.12.30., szer. 23:59
A Focus 140 szerintem egész jó. Egy kicsit más karakter, talán nem annyira kifinomult mint egy Contour, de kellően dinamikus és ezzel is élmény volt a zene hallgatás. Viszont árban (használtan) majdnem ott van ahol egy Contour 1.3 mk2, így jómagam inkább ezt választanám.
Köszi, közben itt összevissza kidobott a fórum és 3 féle választ írtam, úgyhogy el is tűntek az előbbiek, ne haragudj :D

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

A Focus 140 szerintem egész jó. Egy kicsit más karakter, talán nem annyira kifinomult mint egy Contour, de kellően dinamikus és ezzel is élmény volt a zene hallgatás. Viszont árban (használtan) majdnem ott van ahol egy Contour 1.3 mk2, így jómagam inkább ezt választanám.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

VitoEcho

Ertem, koszonom. Hat akkor meg varat magara a csere (penzgyujtes) :smile29:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VitoEcho 2020.12.31., csüt. 00:03-kor.

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

VitoEcho írta:
2020.12.28., hétf. 01:12
Máté84 írta:
2020.11.28., szomb. 16:51
Van valaki közületek akinek volt lehetősége bármelyik Electrocompaniet ECI integrálttal kipróbálnia valamilyen Dynaudio hangsugárzót? Motoszkál a fejemben hogy ki kéne mást is probálni az 1.3SE-vel.
Bar nalam csak egy X12-es van ECI-2-vel, en imadom, szerintem nagyon passzolnak. Sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora dobozbol valami kepes kipreselni ekkora es ilyen gyonyoru hangot.

Szeretnek feljebb lepni az X12-rol, ugyhogy ha mar itt tartunk, szivesen fogadok par tanacsot a kovetkezo Dyno jelolthoz :D Az ECI-2 marad :rolleyes:
Szia!
Nekem X14 volt én most adtam el,anno érdeklődtem én is és nekem is azt mondták,hogy a Contour lenne az előre lépés.
Jaaa egyébként nekem is Eci-2 van. :)
Most árulom,de nem hinném ennyiért ilyen hangot találni.Utoljára egy Vincent Sv 227-et küldöd padlóra...Megjegyzem azt most 400ezer ft-ér árulják :rolleyes: .

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem az ECI-2 sajnos a távirányíthatóság hiánya miatt nem jön szóba, de szívesen kipróbálnám én is.
A továbblépés kapcsán - ha ragaszkodsz a Dynaudio márkához - én mindenképp Contourt (vagy Confindence-t :) javasolnék (egy Focus valószínűleg csak mellé lépés lenne).
A Contour 1.3 SE-t nagyon tudom ajánlani (én is ilyet használok), illetve az s1.4-ről is jó emlékeim vannak. A 2 közül sokan az előbbit preferálják és még olcsóbban is ki lehet fogni. A gond az hogy nagyon ritkán bukkan fel használtan, de a hifishark-on is érdemes szétnézni.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

VitoEcho

Máté84 írta:
2020.11.28., szomb. 16:51
Van valaki közületek akinek volt lehetősége bármelyik Electrocompaniet ECI integrálttal kipróbálnia valamilyen Dynaudio hangsugárzót? Motoszkál a fejemben hogy ki kéne mást is probálni az 1.3SE-vel.
Bar nalam csak egy X12-es van ECI-2-vel, en imadom, szerintem nagyon passzolnak. Sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora dobozbol valami kepes kipreselni ekkora es ilyen gyonyoru hangot.

Szeretnek feljebb lepni az X12-rol, ugyhogy ha mar itt tartunk, szivesen fogadok par tanacsot a kovetkezo Dyno jelolthoz :D Az ECI-2 marad :rolleyes:

Research
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: Research »

Máté84 írta:
2020.12.11., pén. 21:38
Számomra az a nagy kérdés hogy tud -e egy integrált olyan jó lenni mint egy elő-végfok, vagy van -e az integrált erősítőknél egy szint (pl. a felbontásban) amit nem lehet átlépni? A számomra nagy becsben tartott veszprémi Ethosz Audio fejlesztője szerint pl. egy előerősítő + végerősítő = integrált erősítő + amit kispóroltak belőle. Nem véletlen hogy a gyártó nem árul integrált erősítőt (nagy bánatomra). Engem a plusz táp és összekötő kábel költsége tart vissza az elő-végfokra váltástól, melyekből nyílván ugyanazt a szintet érdemes használni, mint a többi komponensnél, így meg már elég nagy a plusz költség az integrálthoz képest.
Az Ethoszra visszatérve állítólag világbajnok a csöves előfokuk és használtan is elő szokott fordulni, így egy izmosabb végfokkal kiegészítve ez végállomás lehet.
Nincs itt végállomás szerintem. Bizonyos idő után az agy hozzászokik a “legmegfelelőbb” hangzáshoz is, persze van az a szint ahol már minden “bekapcsolás” izgalmas lesz, amit már 1millióbol is össze lehet hozni, na valahol ott kellene tudni megállni zenét hallgatni.

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég

Számomra az a nagy kérdés hogy tud -e egy integrált olyan jó lenni mint egy elő-végfok, vagy van -e az integrált erősítőknél egy szint (pl. a felbontásban) amit nem lehet átlépni? A számomra nagy becsben tartott veszprémi Ethosz Audio fejlesztője szerint pl. egy előerősítő + végerősítő = integrált erősítő + amit kispóroltak belőle. Nem véletlen hogy a gyártó nem árul integrált erősítőt (nagy bánatomra). Engem a plusz táp és összekötő kábel költsége tart vissza az elő-végfokra váltástól, melyekből nyílván ugyanazt a szintet érdemes használni, mint a többi komponensnél, így meg már elég nagy a plusz költség az integrálthoz képest.
Az Ethoszra visszatérve állítólag világbajnok a csöves előfokuk és használtan is elő szokott fordulni, így egy izmosabb végfokkal kiegészítve ez végállomás lehet.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

1560.. A xart is kiveri belőlük. :)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”