fererencz írta: ↑2020.02.26., szer. 19:12
Sziasztok!
2,5-ödjére is Royd-tulajdonos lettem, egy pár Abbot miatt kértek tőlem beszámolót.
Volt először egy pár Coniston R, ami nagyon mókás volt (de maradt a Mission 780SE kis polcosnak), majd egy Topaz, ami nem működött, nem is csináltam meg.
Az elsődleges dobozaim MA silver 5i-k (voltak), de annak ellenére, hogy szeretem a hangját, nálam nem túl szobabarát. Az elméletem az, hogy a hátsó reflex-nyílás és az alacsonyan elhelyezkedő mélyhangszóró miatt. Ezt abból (is) következtettem le, hogy próbálkoztam B&W P4-gyel, Castle Severn 2-vel, amik kevésbé búgtak, de hangképük elmaradt, nem váltották az MA-t.
Aztán jött az Abbot. Ez volt az első, amire azt mondtam, maradnak az MA-val szemben. Kialakítása is kedvezőbb, meg talán nincs annyira kiemelve a felső basszus. Néhol esetlenebbnek, butábbnak érzem, dús zongorahang néhol zavarosabb, sz-hang szisszenősebb, de mégis nagyon egyben van. Nem utolsó sorban az Abbot már igazi mindenes nálam. 20m2-en hallgatok velük Bakfark lantművet, japán dzsesszt, magyar folkot, elektronikust, rockot, metált, stb, mindennel élvezem.
Amit a hangján kívül megemlítenék:
- masszív konstrukció, 25mm-es mdf előlappal, aljára gyárilag valami bevonatos vastömbök vannak rögzítve.
- korabeli (eddig látott) angol dobozokhoz képest impozáns a váltó felépítése.
- a harmad annyiba kerülő (újkorában) Mission-jeimben minőségi madzagolás van, az Abbot-ban ugyan az, mint az akkori alap dobozokban (látszólag), ami érdekes dolgokat vethet fel...
Ami még hátra van:
- alaposabban megismerni, kiismerni, tologatni.
- valami plusz talapzatot is kipróbálnék alatta (fém, fa, kő).
Kérdezni is szeretnék:
- jelenleg egy tuningolt Arcam Alpha 8 hajtja, érdemes lehet egy ajánlottabb márkára váltani?
- az eleje béna tépőzáras, megpróbálom levakarni a dobozon levő darabokat. Hogyan lehetne elegánsabban rögzíteni a takarókat? Mindenképpen kellenek a gyerekek miatt.
Később még próbálok írni róluk, addig is ötleteket, tanácsokat szívesen veszek!
86809033_199571617785820_7057251147072929792_n.jpg