Kell alá megfelelő szintű forrás ,anélkül tényleg nem tudod milyen valójában a Clear. Egyébként milyen planárt vettél ès mi lenne a vègálommás?ViXi78 írta: ↑2020.10.09., pén. 17:52Hát az nem sok, de most már lassan itt a kari. Lehet kitolnak valami kupont. Mondjuk én nem adnék érte ennyit bármennyire is kedvező lenne az a 20%. Használtan sem vennék, mert abból az árból(kb. 300-350 ezer) meg inkább veszek egy Clearnél jobb planárt. Persze ez az én véleményem!Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 17:19Megkérdeztem , 7%-ot tudnak engedni a lista árból ,ViXi78 írta: ↑2020.10.09., pén. 17:00
Szerettem volna megkeresni, de sajna csak régebbi tárolt változatokat ad ki a google. Viszont amit találtam, például tavaly karira is benyomták a 20% kupont és egyre biztosabb vagyok abban a 20%-ban ami nem rég volt. Szerintem rájuk kell kérdezni ha tudod, hogy ezt szeretnéd.![]()
![]()
Én egyszer ott a boltban feltettem és hát többet vártam egy fél millás fülestől. Hiába nem megfelelő elektronika volt mögötte, akkor is többet kellett volna mutasson. Végül egy nála jóval olcsóbb planárnál kötöttem ki, de már látom a következő lépcsőfokot és talán az végállomás is lesz nekem. Árban nekem ez a lélektani összeg határ egy fülesért. Mondjuk ha Clear megfogott volna, akkor azt megvettem volna, mert amúgy rohadtul tetszik.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Re: Fül és Fejhallgatók
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 56
Hát az nem sok, de most már lassan itt a kari. Lehet kitolnak valami kupont. Mondjuk én nem adnék érte ennyit bármennyire is kedvező lenne az a 20%. Használtan sem vennék, mert abból az árból(kb. 300-350 ezer) meg inkább veszek egy Clearnél jobb planárt. Persze ez az én véleményem!Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 17:19Megkérdeztem , 7%-ot tudnak engedni a lista árból ,ViXi78 írta: ↑2020.10.09., pén. 17:00Szerettem volna megkeresni, de sajna csak régebbi tárolt változatokat ad ki a google. Viszont amit találtam, például tavaly karira is benyomták a 20% kupont és egyre biztosabb vagyok abban a 20%-ban ami nem rég volt. Szerintem rájuk kell kérdezni ha tudod, hogy ezt szeretnéd.![]()

Én egyszer ott a boltban feltettem és hát többet vártam egy fél millás fülestől. Hiába nem megfelelő elektronika volt mögötte, akkor is többet kellett volna mutasson. Végül egy nála jóval olcsóbb planárnál kötöttem ki, de már látom a következő lépcsőfokot és talán az végállomás is lesz nekem. Árban nekem ez a lélektani összeg határ egy fülesért. Mondjuk ha Clear megfogott volna, akkor azt megvettem volna, mert amúgy rohadtul tetszik.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
Megkérdeztem , 7%-ot tudnak engedni a lista árból ,ViXi78 írta: ↑2020.10.09., pén. 17:00Szerettem volna megkeresni, de sajna csak régebbi tárolt változatokat ad ki a google. Viszont amit találtam, például tavaly karira is benyomták a 20% kupont és egyre biztosabb vagyok abban a 20%-ban ami nem rég volt. Szerintem rájuk kell kérdezni ha tudod, hogy ezt szeretnéd.

- ViXi78
- Nincs visszaút
Szerettem volna megkeresni, de sajna csak régebbi tárolt változatokat ad ki a google. Viszont amit találtam, például tavaly karira is benyomták a 20% kupont és egyre biztosabb vagyok abban a 20%-ban ami nem rég volt. Szerintem rájuk kell kérdezni ha tudod, hogy ezt szeretnéd.
- ViXi78
- Nincs visszaút
Igen! Remélem jól emlékszem, mert valótlant nem szeretnék állítani, de arra emlékszem számolgattam is, hogy így mennyi az annyi. Még az utópiát is beszéltük, hogy annál mekkora különbséget eredményez eme kedvezmény.Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 15:55Denon hazai képviselete adott volna 20%-ot? Ez igazából egy egyszeri ajánlat lett volna akkor pár napra. Hol érdemes még utána kérdezni szerinted?ViXi78 írta: ↑2020.10.09., pén. 15:16A Denon márkaboltban alapból 5% kedvezménnyel szoktam(túlzás 2x vettem x dolgot) vásárolni. Valószínűleg ezt mindig meg fogják adni. Nem rég volt Allee napok. Pont lent voltunk és 20% volt minden fejhallgatóra ami listaáras azt hiszem. Tehát a Focal Clear-t 20% kedvezménnyel el tudtam volna hozni. Tudom, mert kérdeztem, de nem tettem és nem is bánom. Most planárral ismerkedem. Kereskedőtől vettem ezt is és qrvajó kedvezményt adott rá. Az Extreme Audionál is van 10% kedvezményem. Mondjuk itt már azért tapasztaltam pár dolgot ami nem tetszett. Picit más szemszögből próbálom nézni és inkább egy üzletbe fogok nekiállni cigánykodni az árból, míg ha egy használt terméket veszek akkor átértékelem, hogy az alku nélkül nekem megéri-e?
Ha egy üzletnek "x napok" hétvége alatt is megéri 20%-ot adni, akkor bármikor megéri neki és megadhatja. Szerintem ha látja rajtad, hogy potenciális vásárló vagy arra a termékre, akkor lehet beszélni az árról nyugodtan.
Hát nem tudom, szerintem mindenhova érdemes benyitni, de nyilván attól függ éppen mit szeretnél vásárolni?
Azért azt hiszem sehol nem kapkodnak a több százezer forintos cuccokért, így ha forgalmat szeretne csinálni biztosan hajlanak a kedvezményre. Most amúgy Glamour napok vannak!

Denon hazai képviselete adott volna 20%-ot? Ez igazából egy egyszeri ajánlat lett volna akkor pár napra. Hol érdemes még utána kérdezni szerinted?ViXi78 írta: ↑2020.10.09., pén. 15:16A Denon márkaboltban alapból 5% kedvezménnyel szoktam(túlzás 2x vettem x dolgot) vásárolni. Valószínűleg ezt mindig meg fogják adni. Nem rég volt Allee napok. Pont lent voltunk és 20% volt minden fejhallgatóra ami listaáras azt hiszem. Tehát a Focal Clear-t 20% kedvezménnyel el tudtam volna hozni. Tudom, mert kérdeztem, de nem tettem és nem is bánom. Most planárral ismerkedem. Kereskedőtől vettem ezt is és qrvajó kedvezményt adott rá. Az Extreme Audionál is van 10% kedvezményem. Mondjuk itt már azért tapasztaltam pár dolgot ami nem tetszett. Picit más szemszögből próbálom nézni és inkább egy üzletbe fogok nekiállni cigánykodni az árból, míg ha egy használt terméket veszek akkor átértékelem, hogy az alku nélkül nekem megéri-e?Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 13:26Melyik hazai bolt fog engedni a Clear árából 10-20%-ot? Mert alatta az semmi szinte.padam írta: ↑2020.10.09., pén. 12:55
Felesleges ilyen dolgokon kukacoskodni.
Az ilyen high-end fejhallgatónál egy eladott darabnál is van jelentős árrés. A listaár egy dolog, a normálisabb forgalmazókat csak meg kell kérdezni, és adni fognak rá engedményt (meg most valami beszámítási akció https://www.focal.com/en/focal-headphon ... nal-offers is van rá) tekintve, hogy a használt ára 900€/$ alatt van.
Ha ezt a vásárlók nem merik megtenni és inkább kifizetik a teljes listaárat, mert úgy képzelik, hogy ez valami "prémium" dolog, az csak az ő problémájuk.
Ha egy üzletnek "x napok" hétvége alatt is megéri 20%-ot adni, akkor bármikor megéri neki és megadhatja. Szerintem ha látja rajtad, hogy potenciális vásárló vagy arra a termékre, akkor lehet beszélni az árról nyugodtan.
- ViXi78
- Nincs visszaút
A Denon márkaboltban alapból 5% kedvezménnyel szoktam(túlzás 2x vettem x dolgot) vásárolni. Valószínűleg ezt mindig meg fogják adni. Nem rég volt Allee napok. Pont lent voltunk és 20% volt minden fejhallgatóra ami listaáras azt hiszem. Tehát a Focal Clear-t 20% kedvezménnyel el tudtam volna hozni. Tudom, mert kérdeztem, de nem tettem és nem is bánom. Most planárral ismerkedem. Kereskedőtől vettem ezt is és qrvajó kedvezményt adott rá. Az Extreme Audionál is van 10% kedvezményem. Mondjuk itt már azért tapasztaltam pár dolgot ami nem tetszett. Picit más szemszögből próbálom nézni és inkább egy üzletbe fogok nekiállni cigánykodni az árból, míg ha egy használt terméket veszek akkor átértékelem, hogy az alku nélkül nekem megéri-e?Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 13:26Melyik hazai bolt fog engedni a Clear árából 10-20%-ot? Mert alatta az semmi szinte.padam írta: ↑2020.10.09., pén. 12:55Felesleges ilyen dolgokon kukacoskodni.Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 12:33Itt inkább arról volt szó, mitől lett olcsóbb a Clearnél a pro verzió 90k val,mikor a tartozékaik értéke megegyezik, tehát mindenki választhat mire van szüksége inkább , de attól még 90k val olcsóbb a pro, és akkor elvileg ugyan az a kettő hangban. Az hogy mihez mit lehet venni külön más téma . De úgy tűnik az első sejtésem volt a jó , egyszerűen olcsóbban adja a focal a cleart ,csak kellett valami kis “változtatás” ami szemmel is látható .
Az ilyen high-end fejhallgatónál egy eladott darabnál is van jelentős árrés. A listaár egy dolog, a normálisabb forgalmazókat csak meg kell kérdezni, és adni fognak rá engedményt (meg most valami beszámítási akció https://www.focal.com/en/focal-headphon ... nal-offers is van rá) tekintve, hogy a használt ára 900€/$ alatt van.
Ha ezt a vásárlók nem merik megtenni és inkább kifizetik a teljes listaárat, mert úgy képzelik, hogy ez valami "prémium" dolog, az csak az ő problémájuk.
Melyik hazai bolt fog engedni a Clear árából 10-20%-ot? Mert alatta az semmi szinte.padam írta: ↑2020.10.09., pén. 12:55Felesleges ilyen dolgokon kukacoskodni.Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 12:33Itt inkább arról volt szó, mitől lett olcsóbb a Clearnél a pro verzió 90k val,mikor a tartozékaik értéke megegyezik, tehát mindenki választhat mire van szüksége inkább , de attól még 90k val olcsóbb a pro, és akkor elvileg ugyan az a kettő hangban. Az hogy mihez mit lehet venni külön más téma . De úgy tűnik az első sejtésem volt a jó , egyszerűen olcsóbban adja a focal a cleart ,csak kellett valami kis “változtatás” ami szemmel is látható .
Felesleges ilyen dolgokon kukacoskodni.Helboar írta: ↑2020.10.09., pén. 12:33Itt inkább arról volt szó, mitől lett olcsóbb a Clearnél a pro verzió 90k val,mikor a tartozékaik értéke megegyezik, tehát mindenki választhat mire van szüksége inkább , de attól még 90k val olcsóbb a pro, és akkor elvileg ugyan az a kettő hangban. Az hogy mihez mit lehet venni külön más téma . De úgy tűnik az első sejtésem volt a jó , egyszerűen olcsóbban adja a focal a cleart ,csak kellett valami kis “változtatás” ami szemmel is látható .
Itt inkább arról volt szó, mitől lett olcsóbb a Clearnél a pro verzió 90k val,mikor a tartozékaik értéke megegyezik, tehát mindenki választhat mire van szüksége inkább , de attól még 90k val olcsóbb a pro, és akkor elvileg ugyan az a kettő hangban. Az hogy mihez mit lehet venni külön más téma . De úgy tűnik az első sejtésem volt a jó , egyszerűen olcsóbban adja a focal a cleart ,csak kellett valami kis “változtatás” ami szemmel is látható .
Ilyen alapárnál szerintem ez a plusz-mínusz egy kábel vagy párna egyáltalán nem számít.
Azt lehet venni, de az alap színsémát nem lehet változtatni.
Érdekes akkor ez a 90k különbözet a kettő között mert a gyári párna rá valami 60k, sima clearnél meg az xlr kábel is annyit érhet kb, ez amolyan bújtatott termék ár faragásnak tűnik .padam írta: ↑2020.10.09., pén. 05:01https://www.sonarworks.com/blog/reviews ... ne-review/
Teljesen ugyanaz a fejhallgató és a párna, csak a színük eltérő, ill. a hozzáadott tartozékokban van különbség (kábelek + a Pro esetében +1 párna).
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 543
AKG N5005 fülbedugós füles javításával kit tudok keresni?
Az egyik oldal kontaktos, illetve a BT modul nem tölthető.
Köszönöm.
Az egyik oldal kontaktos, illetve a BT modul nem tölthető.
Köszönöm.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
https://www.sonarworks.com/blog/reviews ... ne-review/
Teljesen ugyanaz a fejhallgató és a párna, csak a színük eltérő, ill. a hozzáadott tartozékokban van különbség (kábelek + a Pro esetében +1 párna).
Lenne két kérdésem , az egyik hogy a Focal Clear és Clear Professional gyári párnái ugyan az-e csak más színben , illetve a driver, belső kialakításuk ,hangjuk megegyezik ?
Lustaság fél egészség . Jelenleg talán ez a legkorrektebb bemutatás : https://youtu.be/XQbdBn8uV_o
-
- Beköltözött
- Értékelés: 444
Nem kukacoskodás, én nem láttam. Megtennéd, hogy beteszel 1-2 linket? Talán másokat is érdekel.Helboar írta: ↑2020.10.01., csüt. 14:17Az nem jutott eszedbe hogy a Focal kiküldött már belőle pár megbízható partnerének tesztpéldányt bemutatásra,véleményezésre?MrCollector írta: ↑2020.10.01., csüt. 13:59Kíváncsi lennék, ezt a 3-4dB emelést mivel állapítottad meg, arra meg főképp, hogy honnan tudod milyen lesz a Radiance.
Október 27-től lesz elérhető, már ahol, mert korlátozott példányszámú lesz (legalább is első körben).Van már jópár vélemény róla ,üsd fel az internetet. Jelenleg annyit tudni amit leírtam , nyilván én is innen tudom. De ha majd érdekel téged úgy is meghallgatod,aztán eldontod neked hogy tetszik,de ennek a kukacoskodásnak semmi értelme hogy mindenre visszakérdezel
![]()
Az nem jutott eszedbe hogy a Focal kiküldött már belőle pár megbízható partnerének tesztpéldányt bemutatásra,véleményezésre?MrCollector írta: ↑2020.10.01., csüt. 13:59Kíváncsi lennék, ezt a 3-4dB emelést mivel állapítottad meg, arra meg főképp, hogy honnan tudod milyen lesz a Radiance.
Október 27-től lesz elérhető, már ahol, mert korlátozott példányszámú lesz (legalább is első körben).

-
- Beköltözött
Kíváncsi lennék, ezt a 3-4dB emelést mivel állapítottad meg, arra meg főképp, hogy honnan tudod milyen lesz a Radiance.
Október 27-től lesz elérhető, már ahol, mert korlátozott példányszámú lesz (legalább is első körben).
Hogy miért ? Mert az szerintem . (Egyébként pont én vagyok az aki senkinek semmit nem hisz,míg a sajàt füleim nem hallották, így ami érdekel engem , az az első hogy meghallgatom. Volt hozzá szerencsém, igazából kell a 20-100hz tartománynak egy 3-4 db emelès , amit most megkapott elvileg a radiance . de lehet egy meleg forrásról valakinek jó, én keveseltem illetve nincs súlya se nagyon. majd kiderül , mert ha itthon is elterjed majd kicsit jobban a boltokban, tuti meg fogom hallgatni Radiancet , az a biztos. De látatlanban azt mondom hogy nem éri meg a 450k-t , akkor màr a clear .(ha mindegy a hallgatási külső körülmények ). Itt már kapható : https://www.audiomekka.hu/cikk/2515/Foc ... ejhallgatoMrCollector írta: ↑2020.10.01., csüt. 07:29Miért írtad, hogy az Elegia „sub tartománya elég gyér”? Próbáltad valahol vagy olvastad az AV Online tesztjét?Helboar írta: ↑2020.09.30., szer. 23:37Nálam kinézetre no.1 ez a fejes, annyi infó van eddig róla hogy sub bass javult ,nem a bőr párna miatt, és kicsit laposabb magas tartománya lett elegia-hoz képest,minden esetre nem ér 2x annyitMrCollector írta: ↑2020.09.30., szer. 21:12Nekem most ez borzolja az idegeimet:
https://shop.bentleymotors.com/products ... headphonesalapból ilyen hangolása kellett volna legyen elegia nak, mert valljuk be sub tartománya elég gyér. ennyiért már a clear inkább.
Én nem nagyon tudok mit kezdeni ezzel a szokásos hifi terminológiával (milyenek a magasok, milyenek a mélyek). Szerintem egy bizonyos szint felett életszerűségről, jelenlétérzetről, felbontásról, dinamikáról, valósághű hangszerhangokról, szinpadképről érdemes gondolkodni.MrCollector írta: ↑2020.10.01., csüt. 07:29Miért írtad, hogy az Elegia „sub tartománya elég gyér”? Próbáltad valahol vagy olvastad az AV Online tesztjét?Helboar írta: ↑2020.09.30., szer. 23:37Nálam kinézetre no.1 ez a fejes, annyi infó van eddig róla hogy sub bass javult ,nem a bőr párna miatt, és kicsit laposabb magas tartománya lett elegia-hoz képest,minden esetre nem ér 2x annyitMrCollector írta: ↑2020.09.30., szer. 21:12Nekem most ez borzolja az idegeimet:
https://shop.bentleymotors.com/products ... headphonesalapból ilyen hangolása kellett volna legyen elegia nak, mert valljuk be sub tartománya elég gyér. ennyiért már a clear inkább.
Az Elegiával sem a mélyhangok mennyisége a gond véleményem szerint, hanem a fárasztó, kifejezetten kellemetlen előadásmód, amiben én semmi életszerűséget nem találok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
- Beköltözött
Miért írtad, hogy az Elegia „sub tartománya elég gyér”? Próbáltad valahol vagy olvastad az AV Online tesztjét?Helboar írta: ↑2020.09.30., szer. 23:37Nálam kinézetre no.1 ez a fejes, annyi infó van eddig róla hogy sub bass javult ,nem a bőr párna miatt, és kicsit laposabb magas tartománya lett elegia-hoz képest,minden esetre nem ér 2x annyitMrCollector írta: ↑2020.09.30., szer. 21:12Nekem most ez borzolja az idegeimet:
-
- Beköltözött
Ha a mostani modellről van szó ami a HE-1, én hallottam a tavalyi hifi shown. Persze a körülmények messze nem voltak ideálisak, de azt pár perc alatt is leszűrtem, hogy amennyiben nyerek a lottón pár milliárdot akkor veszek majd egyet.

- evola
- Fórumlakó
- Értékelés: 75
Ilyet ki tudott már próbálni valaki?
Sennheiser Orpheus
Sennheiser Orpheus
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Nálam kinézetre no.1 ez a fejes, annyi infó van eddig róla hogy sub bass javult ,nem a bőr párna miatt, és kicsit laposabb magas tartománya lett elegia-hoz képest,minden esetre nem ér 2x annyitMrCollector írta: ↑2020.09.30., szer. 21:12Nekem most ez borzolja az idegeimet:
https://shop.bentleymotors.com/products ... headphones

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Helboar 2020.09.30., szer. 23:46-kor.