Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Magico hangsugárzók

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1709

Re: Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én ezt nem vitatom, de sajna ezt tényleg csak nagyon kevesen engedhetik meg :)

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1509

Re: Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Szerintem még mindig az egyik legjobb hangsugárzókat ők készítik :napsut:

youtu.be/r5OMquMru3Y
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 347

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Én egy qsub-ot hallgatnék meg.....
LG 65"C3,DUNE MAX VISION 4K
Parasound Halo A51
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab SR30
JL Audio F112
Hfk:MDA C5N,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp:MDA C5N, Furutech Evo Power
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Adioquest Wolf
IsoACOUSTICS,Vibra-R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9508

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Valakinél meghallgatható lenne a gyártónak egyik hangfala?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1709

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Igen érdekes az az anomália ami nem tünt fel annak a "mélyen tisztelt" kollegának, aki egy mozdulattal lesöpörte az asztalról a Scanspeak és társai drivereket hogy azok sehol sincsenek a Magico-hoz, közben a magasról ordít a Scanspeak interiőr.

Továbbá eddig hittem benne hogy A Sonus Faber tizen-huszon milliós hangfalai is alkalmasak zenehallgatásra, de ezután szomorúan konstatálnom kell hogy tévedtem. Nyilván igaz ez a Consequence-re is, és a hasonló volumenű de nem ámerikai csúcstermékekre is.

Továbbá elhiszem hogy a "highend" szféra nekünk földi halandóknak megközelíthetetlen és nem is való, de miért is kell ez folyton az orrunk alá dörgölni?

Mint kiderült az egy régi gyártmány és újakban már csak saját driverek vannak. Egyébként meg nem kell ezeket a beírásokat olyan véresen komolyan venni szvsz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

közben a magasról ordít a Scanspeak interiőr.

Ez Scanspeak gyártmány.
Mint írtam,a régebbi modellekben nem saját gyártmányú volt a magassugárzó.
A mostaniban nem tudom milyen van.
Közben kiderült,hogy a Chario Sonnat dobozában is hasonló mélysugárzó van,mint a Magico-ban,így teszünk egy kísérletet ezzel a dobozzal.Lecseréljük a magassugárzót gyémántra és kicseréljük a váltót.
Majd kiderül,mit sikerül összehozni.

Vendég

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen érdekes az az anomália ami nem tünt fel annak a "mélyen tisztelt" kollegának, aki egy mozdulattal lesöpörte az asztalról a Scanspeak és társai drivereket hogy azok sehol sincsenek a Magico-hoz, közben a magasról ordít a Scanspeak interiőr.

Továbbá eddig hittem benne hogy A Sonus Faber tizen-huszon milliós hangfalai is alkalmasak zenehallgatásra, de ezután szomorúan konstatálnom kell hogy tévedtem. Nyilván igaz ez a Consequence-re is, és a hasonló volumenű de nem ámerikai csúcstermékekre is.

Továbbá elhiszem hogy a "highend" szféra nekünk földi halandóknak megközelíthetetlen és nem is való, de miért is kell ez folyton az orrunk alá dörgölni?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Régebbi Magicó mini (I-II) dobozokat még össze lehet barkácsolni valahogy...
Az újabbakat lehetetlenség, hiszen egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészük nincs!

Én is a Mini II-esre gondoltam.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7220

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Az Expolinear 170-es hangszóróról jó lenne tudnom,hogy Magico gyártmány e,de valahol azt írták róla,hogy olasz.Enélkül valóban nem sok értelme lenne belefogni.

Az első és második generációs Magico dobozokban nem saját gyártású driverek voltak.
A hypergraph W170i az olasz ATD ( Audio Transducer Design ) gyártmánya.
Úgy emlékszem, hogy az ATD hypergraph W170i, vagy W18-4 darabját 400Eur körül vesztegették anno.
http://www.expolinear.de/images/stories ... 0%20ti.pdf

A tweeter a jól ismert és méltán népszerű ScanSpeak Revelator R2904/7000-00.

http://www.madisoundspeakerstore.com/ri ... lver-plug/

Régebbi Magicó mini (I-II) dobozokat még össze lehet barkácsolni valahogy...
Az újabbakat lehetetlenség, hiszen egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészük nincs! A másik, hogy 6061-T6alu lapokból forgácsolják őket. Fát nyomokban tartalmaz(hat) a csomagolása...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Érdekes megjegyzés. Én itt és most momentán nem mertem azt leírni, amit érzek, és többen éreztünk amikor hallgatuk az egyes Magico-kat, majd a csúcs JM Lab-okat... el.

pedig erre nagyon kíváncsi lennék.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Barkács »

A Hobbi Hifi 2007/1 számában van egy TL állódoboz ilyen mélyközéppel csak az 13cm de így is 330 euro darabja.Nem gyenge konstrukció 2500Hz-ig alig látszik rezonancia a vízesés spektrumon gondolom a spéci membránnak köszönhető.Sajnos nem tudom berakni a képeket mert bedöglött a gép.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Mindenesetre a kosár formája megegyezik a Focal >25 éves konstrukciójával, a "csak egy ember tudja megcsinálni" meg kiváló ár indoklás ala AudioNote. Ettől függetlenül igen kitűnő hangsugárzó lehet, de biztos vagyok benne, hogy más magassugárzóval kicsi az esély, hogy még jobb legyen, mert az nem úgy van, hogy veszünk két kitűnő hangszórót, és csak mérnök óra kérdése a hallható eredmény. Legalábbis passzív hangváltóknál nem lehet minden problémát megoldani minden hangszóró párosnál.

Érdekes megjegyzés. Én itt és most momentán nem mertem azt leírni, amit érzek, és többen éreztünk amikor hallgatuk az egyes Magico-kat, majd a csúcs JM Lab-okat... valahogy húz a franciás hangzáshoz. De ez nem egy erős +/-kritkia, inkább óvatos észrevétel. Nagyon óvatos észrevétel.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5273

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Mini II lelke:

"The 7" mid/woofer is the only one in the world to combine Titanium skins with a bonded foam layer for self-damping. There's only one man on the planet willing and capable of making it. Consequently, parts cost is 10 times higher than a really good equivalent Scanspeak."
Gondolom ettől ennyire más és jó.

Mindenesetre a kosár formája megegyezik a Focal >25 éves konstrukciójával, a "csak egy ember tudja megcsinálni" meg kiváló ár indoklás ala AudioNote. Ettől függetlenül igen kitűnő hangsugárzó lehet, de biztos vagyok benne, hogy más magassugárzóval kicsi az esély, hogy még jobb legyen, mert az nem úgy van, hogy veszünk két kitűnő hangszórót, és csak mérnök óra kérdése a hallható eredmény. Legalábbis passzív hangváltóknál nem lehet minden problémát megoldani minden hangszóró párosnál.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Viccesnek szánt beírásom után én már nem nagyon értem miről folyik a beszélgetés, de most nem viccnek szánom az alábbiakat.

Szerintem félreértetted,amit írtam.
Én még sosem hallottam ilyen dobozokat,de hamarosan megejtem.
Én azt írtam,ha lenne ugyan ilyen hangszórókészletem,akkor tudnánk ilyen Mini II-es dobozt csinálni,ami úgy szólna,mint a gyári.
Mivel szinte a teljes specifikáció megvan,így ez nem lehetne akkora gond.
Ezzel együtt maximálisan elismerem a cég mérnökeinek munkáját.
Ez a doboz nagyon tetszik.Ha tudnék szerezni fél áron egy használtat,akkor meg is venném.
Mivel erre nem sok esélyt látok,így akár építtetnék egyet,de csak akkor,ha tudnék szerezni
ilyen mély-közép sugárzót.
Az ATD hangszórókról akarok megtudni még többet.
Ha van ezekről több infód,akkor ebben is segíthetnél.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Viccesnek szánt beírásom után én már nem nagyon értem miről folyik a beszélgetés, de most nem viccnek szánom az alábbiakat.

Arra mindenképp figyelni kell, érdemes, hogy az ilyen kategóriás cuccoknál egyre inkább nem csak 'abból lesz a cserebogár’, hogy miből készül. A legtöbb fórumozó számára felfoghatatlan ismerettel, tudással és tapasztalattal rendelkező emberek EZT a jelenséget évtizedenként nagy sajtó csinadrattával kísérve rendre bizonyították is. Akit érdekel olvasson utána, bár semmin nem fog változtatni, maximum a lelkesedést kicsit elbizonytalanítja, például Bob Carver és John Dunlavy munkásságának. Bob Carver az erősítők terén bizonyította zsenialitását és a beépített anyagok nem kizárólagosságát, míg John Dunlavy ugyanezt tette történelmi jelentőségű hangsugárzóival.

Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy óvatosságra inteném azokat, akik elhanyagolással élnek a mérnöki zsenialitás és bizonyos nem publikus tervezői megoldások jelentőségével kapcsolatban. Egyszerű ez mint a bot; de nem, sajnos pont hogy nem. Ugyanis minél nagyobb elvárások mentén konstruálnak a tervezők bármit, annál több változóval és körülménnyel szembesülnek, és annál több kompromisszum kényszert kell a tökéletesség igényével eliminálniuk. És mindamellett a sűrű piacon történő eladhatóságról sem megfeledkezve.

Én momentán nem vagyok a Magico elsősoros rajongója, de tisztelettel viseltetük irántuk, mint józan ítélőképességű ember, aki könnyen, segítség nélkül is el tudja képzelni a Magico gyártástechnológiáját nézve és a lépéseket értelmezve, azt a filozófiát, azt az igyekezetet az említett kompromisszum kényszerek megoldására, aminek keretén belül kiemelve a topikban felkérdezett problémákat, hogy azoknak a 'hülyéknek' is megfordult a fejében a kilónyi vascsavar, a kilónyi alu merevítő hálózat, illetve az általam nem véletlenül becsatolt másik átok, a hulladékfa alkalmazásának bizonyos hátránya a konstrukcióik tervezőasztalos kigondolásakor. Nem hiszem, hogy magyar fórumról kellene indikátori segítséget nyújtani olyanoknak, akik EZEN A SZINTEN EBBŐL ÉLNEK, ÉS DEDIKÁTAN SIKERESEN.

A Magico jó. A mini2 akár a V2 a maguk 20k$ körüli árával és az abba foglalt képességeikkel jelentik számomra (persze egy-két más gyártó hangsugárzóival együtt) egy hangsugárzóra költhető racionális keret határát. Azokban az akusztikus környezetekben, ahol én eddig zenét hallgattam, és szerintem fogok is, nem ésszerű befektetés, inkább ráfizetés – szó szerint, egy Q5, akárcsak egy Emperor. 50K$ hangsugárzók már jellemzően nem a monitorok világát jelentik – a számomra referenciát jelentő Pipedreams, Wilson X-2 Alexandria, Avalon Isis és Sentinel, Hansen Emperor, Rockport Arrakis, SoundLab, Wisdom, egy két Field Coil sp. és Prosound sp. általánosan nagy légtérbe készültek. Nincs ingyen ebéd, se oda se vissza. Persze lehet kivételezni meg próbálkozni és ritkán sikerrel is, de a lényegen nem változtat.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Pazar szpíkerek ezek!
OFF: nem fukarkodom ha a hifiről van szó, de 25000$-os hangfalat, a Q1 tetszik, nem vennék. Persze nem is nekem szól ez a kategória.

Én csak meg szeretném érteni,hogy az ő általuk kifejlesztett közép mély miben más hangzású,mint a többi gyártóé.
Kínában meg fogom hallgatni.
Amint látom vannak más gyártók is,akik gyártanak hasonló,vagy ugyan olyan minőségű hangszórót,de mivel még egyiket sem hallottam,így nem tudom miben másak,mint a Magico.

Ebben a cikkben van említés róla.
http://www.6moons.com/audioreviews/volent/volent_2.html
Ezt a Volent-et is megfülelem kint.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Pazar szpíkerek ezek!
OFF: nem fukarkodom ha a hifiről van szó, de 25000$-os hangfalat, a Q1 tetszik, nem vennék. Persze nem is nekem szól ez a kategória.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Nem is kell tudni. Nem a egyes hangszórókat hallgatunk, hanem hangfalat.

No most már eléggé beleéltem magam,így ha tudok szerezni Magico mélysugárzót,akkor építtetek egy Mini II-es dobozt,de én a gyártótól sokkal komolyabb magasat rakatok bele.
A 20000 USD fogy árba lehet,hogy nem fért volna nekik bele ez a gyémánt magas.
Kb a harmada lehet a gyártási költség,amit el is hiszek.
Példa értékű ez a cég,mert nagyon spécin megalkották ezt a dobozt.
Sok hasonló árfekvésű dobozt töredékéből ki lehetne hozni.

Az Expolinear 170-es hangszóróról jó lenne tudnom,hogy Magico gyártmány e,de valahol azt írták róla,hogy olasz.Enélkül valóban nem sok értelme lenne belefogni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Ne aggódj, ezt még az említett gyártók is szeretnék tudni.

Szerintem tudják.
Olvastam a cikkben,hogy nagyon drága előállítani ilyen hangszórókat.
Azt is írták,hogy a dobozok előállítási költsége a fogy árhoz képest nagyon magas,tehát kivételesen most ténylegesen kapunk is érte valamit.Más gyártóknál a bekerülési költség jóval alacsonyabb,a fogy árhoz képest.

Vendég

Magico hangsugárzók

Jo jo,de ettől még nem tudom miben más egy ilyen hangszóró,mint pl egy SEAS,vagy egy Accuton.

Nem is kell tudni. Nem a egyes hangszórókat hallgatunk, hanem hangfalat.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Magico hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Jo jo,de ettől még nem tudom miben más egy ilyen hangszóró,mint pl egy SEAS,vagy egy Accuton.

Ne aggódj, ezt még az említett gyártók is szeretnék tudni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Nem tudom. Talán mert a cég specifikációja szerint gyártják őket a cég zenei preferenciái szerint.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Magico hangsugárzók

Q1
http://www.avguide.c...ve-first-review
1" beryllium dome tweeter and its 7" NanoTec carbon-fiber-Rohacell-sandwich mid/bass.
Azt hittem ebben gyémánt van.
Drivers: One 1" beryllium tweeter, one 7" NanoTec mid/woof
Sensitivity: 86dB/1W/1m
Frequency response: 32Hz to 50kHz +/-3dB
Dimensions: 10" x 44" x 15.2" (on stands)
Weight: 120 lbs. (including stands)
Price: $25,000 (including dedicated stands)

Vendég

Magico hangsugárzók

Tényleg nem poénnak szántam.
Mitől tud annyivan jobb lenni egy ilyenben lévő közép mélysigárzó,mint akár a SS,vagy Seas?

Nem tudom. Talán mert a cég specifikációja szerint gyártják őket a cég zenei preferenciái szerint.

Tudod, egy Djokovics féle Head teniszütő is ránézésre olyan, mint amit 60 ezerért lehet kapni. Csak senki sem tudja, hogy valóban csak ránézésre olyan, vagy tényleg azonos.
De folytathatnám a Hed, Atomic lécekkel. Hermann Maier sem Intersport-os kockás Atomic-kal hasított 130-al Kitzbühelben.

Vendég

Magico hangsugárzók

Tehát szó sincs szegecs-csinálásról, ha józan ésszel belegondolunk, Loctite, Permatex szintű cégektől ennél kicsit több tudományt, csiribí-csiribát várhatunk.

Azért annak igazán örülök, hogy vannak, akik szakemberek és értenek a gépészethez és nem zsigerből reagálnak, ha egy csavart meglátnak.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”