Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

piroskuka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: piroskuka »

irishcream írta:
2018.11.25., vas. 14:53
piroskuka írta:
2018.11.25., vas. 14:42
üdv mindenkinek. Tanácsotokat szeretném kérni hangfalpár megvásárlásában.

Legfőképp a 60-as 70-es évek zenéjet hallgatom (beat, prog, psych, kraut, funk, soul, r&b, jazz, blues, punk) de a 80-as éveket is szeretem (disco, szinti, metal) és ami ezektől eredeztetik a 90-es években (grounge, black-death-prog metal, desert rock, minimal techno, deep dub techno, nu soul, hip-hop) és néha napján becsúszik egy kis komoly zene is a XX. század elejéről.

Körülbelül egy 4x4-as szobát kellene kitöltenie. (dübörgő basszusokat nem szeretem)
Márkában nincsenek preferenciáim de a tucat termékeket kerülném.
Jelenleg egy Dual CR 1750 receiverem van (esetleg ha valaki ismeri ezt a típust mert nem értek annyira hozzá, hogy mit tudhat ez a kis erősítő).
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 1750.shtml
s-l1600.jpg

A jövőben még hozzá szeretnék kötni egy lemezjátszót és talán egy deck-et is. DAC-al szeretném majd számítógéphez kötni. Általában FLAC formátumú zeneket hallgatok.
Árban nem szeretném elvetni a sulykot elemenként 20-30e szánnék rá.
Köszi
A 20-30 ezer Ft elég szűk mozgásteret ad, nem biztos, hogy találsz ennyiért megfelelő hangsugárzót.
Elfelejtettem oda írni, hogy körülbelül abból az időből szeretnék hangfalat mint az erősítő és hasonló tudásút. Polcsugárzókra gondoltam mert nincs lehetőségem elhúzni a faltól. Nem tudom, hogy milyen kategóriába tartozik az erősítő de én eddig a Mission 760 látom jó választásnak, vagy egy hasonló tudású készüléket (legalábbis én ezt szűrtem le a tesztekből, véleményekből)

piroskuka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

[quote=irishcream post_id=2316360 time=1543153985 user_id=35901]

Elfelejtettem oda írni, hogy körülbelül abból az időből szeretnék hangfalat mint az erősítő és hasonló tudásút. Polcsugárzókra gondoltam mert nincs lehetőségem elhúzni a faltól. Nem tudom, hogy milyen kategóriába tartozik az erősítő de én eddig a Mission 760 látom jó választásnak, vagy egy hasonló tudású készüléket (legalábbis én ezt szűrtem le a tesztekből, véleményekből)

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

piroskuka írta:
2018.11.25., vas. 14:42

Legfőképp a 60-as 70-es évek zenéjet hallgatom (beat, prog, psych, kraut, funk, soul, r&b, jazz, blues, punk) de a 80-as éveket is szeretem (disco, szinti, metal) és ami ezektől eredeztetik a 90-es években (grounge, black-death-prog metal, desert rock, minimal techno, deep dub techno, nu soul, hip-hop) és néha napján becsúszik egy kis komoly zene is a XX. század elejéről.

Körülbelül egy 4x4-as szobát kellene kitöltenie. (dübörgő basszusokat nem szeretem)
Jelenleg egy Dual CR 1750 receiverem van (esetleg ha valaki ismeri ezt a típust mert nem értek annyira hozzá, hogy mit tudhat ez a kis erősítő).
s-l1600.jpg

A jövőben még hozzá szeretnék kötni egy lemezjátszót és talán egy deck-et is. DAC-al szeretném majd számítógéphez kötni. Általában FLAC formátumú zeneket hallgatok.
Köszi
A 20-30 ezer Ft elég szűk mozgásteret ad, nem biztos, hogy találsz ennyiért megfelelő hangsugárzót.

piroskuka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

s-l1600.jpg
s-l1600.jpg (187.96 KiB) Megtekintve 3088 alkalommal

Köszi

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

jattila48 írta:
2018.11.24., szomb. 23:33
Gratula a dobozokhoz, sok jó zenehallgatást velük! A következő lépés valószínűleg az erősítő cseréje lesz valami komolyabbra.
[/quote]

Az még egy darabig várat magára, mivel a Rotel most lett teljesen felújítva, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Jobb újat szerintem 400e alatt nem kapnék.
[/quote]
Másodjára írod le ezt a tapasztalatlanságodról árulkodó hittételt.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jattila48 »

[/quote]
Gratula a dobozokhoz, sok jó zenehallgatást velük! A következő lépés valószínűleg az erősítő cseréje lesz valami komolyabbra.
[/quote]

Az még egy darabig várat magára, mivel a Rotel most lett teljesen felújítva, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Jobb újat szerintem 400e alatt nem kapnék.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

jattila48 írta:
2018.11.24., szomb. 22:11
A kérdés eldőlt, megvettem a Triangle Esprit Antal EZ hangsugárzót. BF akcióban "mindössze" 350e Ft volt, úgy gondoltam ennél jobbat ennyiért nem kapok használtban sem. Most ismerkedek vele, az eddigi benyomások határozottan pozitívak. Megvan benne az a dinamika, amit zenekari művekhez kerestem, és az eddig meghallgatott hasonló kategóriájú hangsugárzóknál nem találtam meg. Az akusztikus hangszerek (zongora, hegedű, oboa, fagott, trombita) gyönyörűen szólalnak meg, a basszus bár nem melldöngető, de nagyon feszes, határozott, gyors (az üstdobok is peregnek, nem morajlanak) és egyáltalán nem brummog. Az énekhang is nagyon szép, bár a Quadralon mintha artikuláltabb lenne, azonban a Quadral dinamikája kisebb, a basszusa pedig kevésbé határozott (egyébként a Quadral is nagyon jól szólt). Úgy tűnik a Rotel-lel annak ellenére jól megértik egymást, hogy nem egy korosztály. Egyelőre egy olcsó kábellel kötöttem be, de valószínűleg valami "költséghatékony" AudioQuest kábelt szerzek be. Örömmel venném, ha megfelelő kábelt ajánlanátok (akár más márkájút is). Lehetőség van kettős kábelezésre is, ezzel nem tudom érdemes-e vesződni, vagy az árából inkább jobb minőségű "szimpla" kábelt vegyek?

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A kérdés eldőlt, megvettem a Triangle Esprit Antal EZ hangsugárzót. BF akcióban "mindössze" 350e Ft volt, úgy gondoltam ennél jobbat ennyiért nem kapok használtban sem. Most ismerkedek vele, az eddigi benyomások határozottan pozitívak. Megvan benne az a dinamika, amit zenekari művekhez kerestem, és az eddig meghallgatott hasonló kategóriájú hangsugárzóknál nem találtam meg. Az akusztikus hangszerek (zongora, hegedű, oboa, fagott, trombita) gyönyörűen szólalnak meg, a basszus bár nem melldöngető, de nagyon feszes, határozott, gyors (az üstdobok is peregnek, nem morajlanak) és egyáltalán nem brummog. Az énekhang is nagyon szép, bár a Quadralon mintha artikuláltabb lenne, azonban a Quadral dinamikája kisebb, a basszusa pedig kevésbé határozott (egyébként a Quadral is nagyon jól szólt). Úgy tűnik a Rotel-lel annak ellenére jól megértik egymást, hogy nem egy korosztály. Egyelőre egy olcsó kábellel kötöttem be, de valószínűleg valami "költséghatékony" AudioQuest kábelt szerzek be. Örömmel venném, ha megfelelő kábelt ajánlanátok (akár más márkájút is). Lehetőség van kettős kábelezésre is, ezzel nem tudom érdemes-e vesződni, vagy az árából inkább jobb minőségű "szimpla" kábelt vegyek?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

-KP- írta:
2018.11.23., pén. 10:29
Ezt úgy mondod, hogy hallottad őket?
Nem.
Úgy mondom hogy a Rotelt hallottam pár dobozzal.
A felsorolt dobozokat nem ismerem, de az utóbbi időben nagyon sok "egyforma" hangú doboz van.
Talán a Triangle kicsit kilóg...

Te mit javasolnál?
De ezt már párszor "megvitattuk". ;)
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Doky írta:
2018.11.22., csüt. 19:19
jattila48 írta:
2018.11.21., szer. 12:56
A következő hangsugárzók közül melyiket ajánlanátok főleg klasszikus zenére?
1. Quadral Ascent 80 LE
2. Triangle Esprit Antal Ez
3. Kanton Chrono 509.2

Dinamikus, részletgazdag, levegős hangzást szeretnék elérni egy Rotel 840 BX4 erősítővel.
Főként egyiket sem!
Én használtban keresnék kb hasonló időszakból mint a Rotel!
Nagy monitor is lehet akár...
Ezt úgy mondod, hogy hallottad őket?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

jattila48 írta:
2018.11.21., szer. 12:56
1. Quadral Ascent 80 LE
3. Kanton Chrono 509.2

Dinamikus, részletgazdag, levegős hangzást szeretnék elérni egy Rotel 840 BX4 erősítővel.
Főként egyiket sem!
Én használtban keresnék kb hasonló időszakból mint a Rotel!
Nagy monitor is lehet akár...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tomistarrr
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: tomistarrr »

Sziasztok!

5.1-es házimozi rendszert szeretnék, filmezésre, zene hallgatásra(elsősorban elektronikus zenék, pop zene).
Elég nagy térben lenne, maga a nappali rész, ahol a hangszórók elhelyezésre kerülnének 30m2. Ez két oldalról nyitott, közlekedő, illetve étkező kapcsolódik hozzá, így összesen van 45-50m2 is.

Az általam kinézett szett : Quadral Ascent LE80 frontok, 10 LE Base közép és Phase 16 bi-dipól hátterek, mélynek a Dynavoice Thunder T-12 a kiszemelt. Ascent LE80-at élőben is hallottam, mélyen belém vésődött, nagyon tetszett.

Viszont mivel nem vagyok nagy "audió mágus" és a felhasználás sem biztos, hogy indokolja, ezért valamivel árban kedvezőbb ajánlást is szívesen meghallgatnék, ami azért jó minőségnek számít :)

Gondolkozom még az alábbiakon :
- Quadral Argentum 590 + 10 LE Base + Phase 16 + Dynavoice T-12
- Klipsh R-820F frontok + R-34C + R-51M + R-110SW

Tehát a kérdésem az lenne, hogy gyűjtsek még az Ascentre, vagy bőven elegendő a célnak az Argentum is. Esetleg a Klipsh se olyan rossz?! Vagy lenne valami más ajánlás? :smile29:

jattila48
Újonc fórumos
Újonc fórumos

1. Quadral Ascent 80 LE
3. Kanton Chrono 509.2

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 203

Hozzászólás Szerző: d.janos »

irishcream írta:
2018.11.20., kedd 19:52
d.janos írta:
2018.11.20., kedd 19:49
irishcream írta:
2018.11.20., kedd 17:19

https://www.xtzsound.eu/#/product/
Megtennéd, hogy leírod a saját tapaszatalatodat, a hangsugárzók hangzásáról ? Milyen rendszerben hallottad, mely komponensek voltak a rendszer elemei, mekkora helyiségben, milyen kábelekkel, kiegészítőkkel szólt? Köszi
Nem volt XTZ hangsugárzóm, csak gondoltam segít a link az információ gyűjtésben.
Respect a segítségért ! :smile53:
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

d.janos írta:
2018.11.20., kedd 19:49
irishcream írta:
ctrlaltdel írta:
2018.11.19., hétf. 10:10
Sziasztok.
Az alábbi hangfalakkal kapcsolatosan érdekelne bármi nemű információ.
Xtz spirit széria
Xtz 95-ös széria
Xtz 99-es széria
Thx.
Megtennéd, hogy leírod a saját tapaszatalatodat, a hangsugárzók hangzásáról ? Milyen rendszerben hallottad, mely komponensek voltak a rendszer elemei, mekkora helyiségben, milyen kábelekkel, kiegészítőkkel szólt? Köszi
Nem volt XTZ hangsugárzóm, csak gondoltam segít a link az információ gyűjtésben.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

irishcream írta:
ctrlaltdel írta:
Sziasztok.
Xtz spirit széria
Xtz 95-ös széria
Xtz 99-es széria
Thx.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

ctrlaltdel írta:
Sziasztok.
Xtz spirit széria
Xtz 95-ös széria
Xtz 99-es széria
Thx.

ctrlaltdel
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: ctrlaltdel »

Sziasztok.
Xtz spirit széria
Xtz 95-ös széria
Xtz 99-es széria
Thx.

Benyovszki
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mit tud ez a szett?

Hozzászólás Szerző: Benyovszki »

Sziasztok!

Valakinek van bármilyen tapasztalata ezzel a hangfalszettel kapcsolatban?

https://extremeaudio.hu/magnat-supreme- ... ha-rx-v383

Köszi!

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Köszi

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

vaspapucsok írta:
2018.11.05., hétf. 22:06
Sziasztok! Kis segitség keresek egy aktiv hangfalpár tipust , egy dolgot tudok róla hogy az előlapja kék színű és nem olyan olcsó
Presonus R65? :)
amúgy meg google, képkeresés "studio monitor blue" vagy "active speaker blue" stb.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

jattila48 írta:
2018.11.02., pén. 21:01
vidor2009 írta:
2018.11.02., pén. 20:41
Külföldi vásárlással az a gond, hogy rájön még a szállítási költség+vám, és meghallgatni sem tudom. Elég különc darabnak néz ki, egyetlen fölfelé irányított hangszóróval. Nem láttam még ilyet. Hol lehet ezt meghallgatni Budapesten?
Ha nem is Bp, de kishazánkban van és eladó is itt a fórumon. Utazással, hallgatózással akár 3-4 óra alatt meg is lenne a tapasztalat és lehet a csomagtartó sem lesz üres a visszaúton :) . http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f ... s#p2271453

vaspapucsok
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vaspapucsok »

Sziasztok! Kis segitség keresek egy aktiv hangfalpár tipust , egy dolgot tudok róla hogy az előlapja kék színű és nem olyan olcsó

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

Hozzászólás Szerző: -KP- »

darkcameleon írta:
2018.11.05., hétf. 19:21
Köszönöm a helyesbítést.
Kiegészíteném, esetleg ilyen rendszerben is gondolkodom: https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... mek-leiras
Ez egy jó szett igen korrekt áron:

http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=124259

darkcameleon

Hozzászólás Szerző: darkcameleon »

Köszönöm a helyesbítést.
Kiegészíteném, esetleg ilyen rendszerben is gondolkodom: https://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/ ... mek-leiras

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”