Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Koczian
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Koczian »

Nekem PM3 van HA-2SE-vel és több mint elégedett vagyok vele.Szóval csak ajánlani tudom! Szerintem elég lineáris a hangja és nagyon jó sokáig hallgatni.
Tannoy K3838 Surround: Tannoy Saturn S6 Center: Tannoy S8c Erősítő: Marantz SR-7005

exit66
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: exit66 »

Sziasztok,
fej-,fülhallgató keresésben vagyok és kellene egy kis segítség. A keres-kínál szekcióban indítottam egy topicot, de admin javaslatra itt (is) kérném a tanácsokat.  A lényegi infók a linkelt post-ban benne vannak. A nyitott/zárt, fejes/füles kérdéskörben a tapasztalatokat, véleményeket szívesen megismerném.
Előre is köszönöm,
exit66

exit66

Fül és Fejhallgatók

Addig rendben, hogy átolvastad, de miért nem ott kérsz tanácsot-miért a hirdetési részt kellene dagasztani tanácsokkal, ha ott van erre az általános topik?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... at%C3%B3k/

Felületes fórum-olvasóként úgy tűnt, a 'keres-kínál'-tól nem idegen a felvetésem, sőt mielőtt elindítottam a topicot én is belefutottam pár hasonló témájúba. Az általános topic átolvasása 'Tul' ajánlását követően történt. Köszönöm, hogy szóltál.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6192

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszönöm a válaszokat, az ötleteket, észrevételeket. A fejhallgatós topic utolsó 2-3 évét is végigolvasva sok infóval beljebb, de nem biztos, hogy előrébb vagyok. A nyitott/zárt, fejes/füles kérdéskörben azért ha még vannak tapasztalatok, vélemények, azokat köszönettel veszem.

Addig rendben, hogy átolvastad, de miért nem ott kérsz tanácsot-miért a hirdetési részt kellene dagasztani tanácsokkal, ha ott van erre az általános topik?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... at%C3%B3k/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

quad
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 60

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: quad »

Őszintén szólva nem értem az embereket, akik 100 ezer forinnál többet költenek egy dinamikus fejhallgatóra. Ennyi pénzért már Staxot is lehet venni.

Veheted reklámnak is, mert én is árulok kétfélet is, de jómagam idestova harminc éve csak Staxot hallgatok,
LP: Thorens TD-2001 RDC, SME3009, Audio Technica AT33PTG. AT-650,
Digitális: Olive 4 HD,
Erősítők: Quad II, 66, 306, STAX SRM-T1W
Hangsugrzók: Rogers LS3/5A+AB1, Tannoy Ascot, STAX Lambda Signature, SR-404

exit66

Fül és Fejhallgatók

Köszönöm a válaszokat, az ötleteket, észrevételeket. A fejhallgatós topic utolsó 2-3 évét is végigolvasva sok infóval beljebb, de nem biztos, hogy előrébb vagyok. A nyitott/zárt, fejes/füles kérdéskörben azért ha még vannak tapasztalatok, vélemények, azokat köszönettel veszem.

Warden of the North
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Warden of the North »

Esetleg egy Új Hifiman HE400i érdekelne?  Az ára 110 ezer forint. (Ez az a verzió, aminek a fejhallgatóba menő csatlakozója kis jack)

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: dszabi »

Nem ismerem, nem próbáltam, de néhány helyen ódákat zengenek erről:

Final Audio Sonorous VI

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: RIEC »

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.

Sok éve van egy HD 600-asom, amiről egy kicsit tovább szeretnék lépni. Az elején sokat használtam, utána évekig csak a dobozában figyelt. Az elmúlt években fejlesztgettem a rendszert, újra kedvet kaptam hozzám. Most azt érzem, hogy a kereteimen belül kb ki is hoztam a fülesből azt, amit tud(tam). (A gyári kábel helyett van egy rövidebb Neotech + Chord Mojo.) 
Összességében szeretem hallgatni, de a dobozos zenehallgatással szemben érzem, hogy pl 'felbontásban' alulmarad.

Nekem még nem sikerült a HD600-ból kihozni a maximumot pedig hajtom rendesen. Én a helyedben megtartanám a fejhallgatót. 20 éve fixen tartja magát a piacon...a felbontás meg nem minden. A hallgathatóság, a linearitás és a kényelem is egy fontos szempont. Persze ez csak egy javaslat. Te döntesz.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Nekem több füles volt az itt felsoroltak közül, plusz néhány egyéb. Ha rákeresel a fejhallgatós topicban mondjuk az Oppo PM-2 kulcsszóra, szerintem meg fogod találni azt a hozzáállásom, amiben tömören összehasonlítom őket.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2231298

(Telefonról nekem nem megy a keresés, ezért nem tudom direktben a hsz-t linkelni.)

exit66

Fül és Fejhallgatók

Igen, érdeklődtem, köszi.
Fülest nem lehet próbálni, fejesek közül - az eddig látómezőbe kerültek közül - egyedül a Pm-2 fülelhető. Fejes próbára ebben a kategóriában 10e-t kérnek (próbált fejesenként, ha jól értettem), amit utána jóváírnak, ha náluk rendel az ember. Megértem és még ki is fizetném ha többet is ki tudnék próbálni és lenne esélye, hogy megtalálom az 'igazit'.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 493

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Szia!

Itt is próbáltad?

https://www.fejhallgatoplaza.hu/
Usher - Valhalla - Emotiva

exit66

Fül és Fejhallgatók

Sok éve van egy HD 600-asom, amiről egy kicsit tovább szeretnék lépni. Az elején sokat használtam, utána évekig csak a dobozában figyelt. Az elmúlt években fejlesztgettem a rendszert, újra kedvet kaptam hozzám. Most azt érzem, hogy a kereteimen belül kb ki is hoztam a fülesből azt, amit tud(tam). (A gyári kábel helyett van egy rövidebb Neotech + Chord Mojo.) 

Összességében szeretem hallgatni, de a dobozos zenehallgatással szemben érzem, hogy pl 'felbontásban' alulmarad.

Ilyen előzmények után kezdtem el nézegetni az árban még elérhető, de kicsit fentebb lévő nyílt füleseket (Oppo Pm-2, HD 700) Nem nagyon találni olyan bemutatótermet, ahol ezeket érdemben össze lehetne mérni, ill. meg lehetne hallgatni így először itt kérdezném meg, hogy szerintetek ezek (vagy más hasonló) fülesek hoznának-e érdemi előrelépést az 'öreg' HD600-hoz képest?

Közben rájöttem, hogy a használati tapasztalatok miatt jó lenne ha mégsem nyitott lenne. (Bár otthon 90%-ban jó a nyitott, de a maradék 10-ben kellene valami zárt. Illetve ha már zárt, akkor azt akár úton, vagy más környezetben is tudnám használni.)

Kb. itt tartok. Szóba jöhet az is, hogy veszek egy jobb nyitottat (és akkor itt az a kérdés, hogy a mostanihoz képest mennyi felárral mekkora előrelépést tudok elérni) és akkor a 10%-nyi helyzetben megelégszem a most is meglévő, kompromisszumos fülessel (S. Momentum IE + Comply). B verzió, hogy otthoni nyitottnak marad a HD600-as és venni egy zártat (otthonra és útra). Kérdés, hogy adott egységnyi pénzért, hogyan járok 'jobban', mit javasoltok?

Zártak amiket néztem: B&W P7, Oppo PM-3, Denon AH-MM400, esetleg Meze 99 (látom, hogy most épp több ilyen is van eladó itt a fórumon, tudja valaki mi ennek az oka?)

Több tesztben az Oppo hangját helyenként fülhallgatósnak nevezték. Ha a zártság miatt ez igaz, akkor meg már miért is ne lehetne a fejes helyett egy jobb füles? Mondjuk esetleg Sennheiser IE 800, vagy AKG N40

Tudom árban is nagy a szórás, de ez mutatja azt is, hogy ha van miért (vagyis többet kapok a pénzemért) hajlandó lennék többet is áldozni rá. Említettem, hogy van a Mojo is, így nem szempont az sem, hogy mindenképpen könnyen hajtható legyen az eszköz.

Zeneileg (a nagy zenekari és klasszikus, illetve a metal szélsőértékek kivétel) elég mindenevő vagyok, nem szeretem a túlszínezett hangot, de nem ragaszkodom mindenáron a teljesen naturális/neutrális vonalhoz.

Előre is köszönöm,

exit66

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

Füles, fejes...mindegyik...sajnos...azt várná az ember, hogy a kínálat és high-tech anyagok elterjedés mérsékli az árakat, ehelyett  exponenciálisan emelkednek...

Ez a Sennheiser valóban elég drágára sikerült, de ha kicsit hosszabb időtávon és úgy nézzük a dolgot, hogy az átlagjövedelemhez képest mennyibe kerül egy adott funkciójú és minőségű elektronikai eszköz, akkor valójában jelentős árcsökkenést tapasztalunk, ami akár szeretjük akár nem, nagyrészt a globalizációnak, na és persze a technikai fejlődésnek köszönhető. Kamaszkoromban például egy szines TV kb. 6 havi átlagjövedelemből lehetett megvenni, ma kettő tv is kijön egy haviból.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 150

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Elég durva. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet.
Mondjuk az kicsit elszomorító, hogy milyen magabiztos léptekkel megy fentebb a komoly fülesek ára..

Füles, fejes...mindegyik...sajnos...azt várná az ember, hogy a kínálat és high-tech anyagok elterjedés mérsékli az árakat, ehelyett  exponenciálisan emelkednek...

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Elég durva. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet.
Mondjuk az kicsit elszomorító, hogy milyen magabiztos léptekkel megy fentebb a komoly fülesek ára..

Nem is tudtam, hogy mar ilyet is kidobtak a piacra. HD820

https://en-us.sennheiser.com/high-end-h ... les-hd-820

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Palm »

Fejhallgató tuning terén van valakinek tapasztalata a foQ Phone Art készletével kapcsolatban?

http://foq.hu/egyeb/phone-art/

Pozitív vélemény esetén hová érdemes ragasztani a fejhallgatón?
Zárt fejhallgatónál van-e értelme a belső részt kikenni rezgéscsillapító pasztával? Akár vékonyan, akár vastagon? Autó hifinél használt paszta jó a célra?
Egyéb tuning ötletek?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nem is tudtam, hogy mar ilyet is kidobtak a piacra. HD820 

https://en-us.sennheiser.com/high-end-h ... les-hd-820
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Hi, kezalol szeretnek venni egy Sennheiser HD800-at de felek tole, mivan ha ki van nyirva a hangszoroja. Esetleg tudnatok tanacsot adne ebben a tipusban mire kell figyelni ha hasznaltan veszem? Eleg messze van (500km) jo lenne a postazas de inkabb szeretnem meghallgatni vasarlas elott.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

1. LDAC rendszert nem használok, ugyanis jelenleg a BT szegmens tízezredét sem fedi le az ezt használó készülékek száma, tudtommal dedikált BT dongle eszköz még nincs is (amihez általam ismert, tehát objektívitásra építhető fül, fejhallgató csatlakoztatható) tehát kénytelenek vagyunk Sony elektronikát és membránt tesztelni rendszer gyanánt.

2. "a vezeték nélküli igazán minőségi hangot majd a miniatürizálás (bizonyos funkciók chip-re való integrálása) teremtheti meg, amikor majd csak egy fülest kell a fejünkre tenni, és abba be lesz építve minden, ami a jó minőségű digitális zene hallgatáshoz szükséges, és a mobilunkról elindított zeneszám megszólal a távzene fejhallgatón..."

- A miniatürizálás és a minőség nem egymást erősítő, gyakorta egymástól térben és időben jelentősen távol álló dolgok. Én szkeptikus vagyok a miniatürizálás pozitív hatását illetően a hangminőség terén, természetesen a tech fejlődése nyomán fellépő kisebb komponensek adott területen évtizedek alatt százalékos arányban hozhatnak jobb hangot...de nem minden áron.
- Ilyen készülék már van, Bragi is gyárt ilyen füleseket...

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

A BT zenei minőség, mint a jövő átviteli formátuma és a zenehallgatást egyszerűsítő folyamat elég összetett, egyébként a végkifejletet illetően egyáltalán nincsenek jó híreim.

Kezdjük azzal, hogy az APT-X mint átviteli formátum forradalmat ígért a zenei minőség terén, ami több szempontból is csúsztatás, persze rész igazságokat tartalmaz.

Zenei mustrám egy Sony és egy Sennheiser (Momentum wireless) apt-x-es fejhallgatójával kezdődött, ezek közül a Momentumot választottam otthonra, mint kiderült, sokkal fontosabb a BT átviteli minőséghez és kiemelésekhez igazított membrán struktúra, mint az átviteli mennyiség és gyorsaság.

Egyértelmű ugyanis, hogy nem csak nem éri el (távolról sem) a vezetékes átviteli minőséget, de olyan torzításokat okoz (a tér élményében, ezt később kifejtem) amik megengedhetetlenek bizonyos hangszeres, klasszikus, vokális zeneéket hallgató embertársaim számára.

Később egy bonyolultabb struktúrával kezdtem kísérletezni; több armatúrás fülhallgatókhoz kapcsolt dedikált BT eszköz beillesztése a rendszerbe, ahol is a már jól ismert – és persze eléggé kifinomult – fülhallgató hangok vezetékes és BT átviteli összehasonlítása végérvényesen eldöntötte számomra, milyen messze van a vezeték mentes és a vezetékes minőség egymástól.

A dedikált BT forrás egy Astell&Kern XB10 BT modul, amely dedikált dac-amp-pal rendelkezik és tudja az apt-x illetve az apt-x-hd átvitelt is.
A fülhallgatók számosak voltak, JH Audio Layla, 64audio U18t, Empire Ears Zeus XR, Audeze Isine20 és Spiral Ears SE5 ultimate többek között.
A vezetékes átvitelt egy AK 320 + AK380 AMP kombóval eszközöltem, természetesen a föleseknek válogatott upgrade kábeleket biztosítottam.

Ezzel teljesen ki tudtam küszöbölni a fejeseknél fellépő olyan visszásságokat, hogy vezeték gyanánt egy nevetséges, vékony és balanced átvitelre alkalmatlan kábelt kelljen a BT átvitellel szembe állítanom, bár a különbségek itt is ordítóak voltak, viszont az elektronika nyilván fejesenként jelentősen eltérő lehet.

A füleses kombónál tapasztaltakat nagyjából az „ég és föld” viszonnyal tudnám jellemezni.
Térben nem elsősorban tér szélesség csökkenést tapasztaltam (nyilván azt is) hanem a tér mélységének teljes megszűnését (hangszerek, zenészek egy sorban, mintha kötélrő szólnának) vagyis a térbeli rétegződés teljes hiányát. Ez HD átvitelen kissé finomodik, de nem pregnánsan.
Meg kell említenem, hogy HD átvitelkor az a nagy fokú középmagas ércesség, ami minden BT egységet, áramkört jellemez, puhul, analógosabb, ezáltal hallgathatóbb lesz.
A dinamika  a másik terület, ahol olyan visszaesést tapasztaltam a BT átvitel során, ami egyelőre a „ha nincs jobb, akkor ezt hallgatom” kategóriába avanzsálja a vezeték nélküliséget.

Azt hiszem a mikrodinamikai és hosszú távon való hallgathatóságot elemző résszel már nem fárasztok senkit.
Az APT-X-HD átvitelt ugyan jobbnak tartom és nagy jó indulattal hosszabb távon bizonyos zenékre alkalmasnak, ám az egyértelmű, hogy a vezetékes átvitel egyelőre marad alap felszereltség, a BT átvitelnek bizonyos kényelmi szempontok miatt lehet létjogosultsága.

Nagyon köszönöm az igen érdekes beszámolódat.
Esetleg a SONY LDAC rendszerét nem próbáltad ki?
Vagy valaki másnak van-e vele gyakorlati tapasztalata?
Ahogy a blogbejegyzésem végén fejtegetem a vezeték nélküli igazán minőségi hangot majd a miniatürizálás (bizonyos funkciók chip-re való integrálása) teremtheti meg, amikor majd csak egy fülest kell a fejünkre tenni, és abba be lesz építve minden, ami a jó minőségű digitális zene hallgatáshoz szükséges, és a mobilunkról elindított zeneszám megszólal a távzene fejhallgatón...
Ehhez ma még kellenek kisebb-nagyobb méretű segédeszközök, mint pl. a Chord Mojo+Poly, vagy a közeljövőben megjelenő Mytek Clef.
Ez utóbbinál kíváncsi lennék, hogy milyen elven fog működni.
Itt található az elvi sémájuk, amely szerint a mobilról vezeték nélküli módon küldik át a zenét a Clef-re és arról vezetékes fülessel hallgathatjuk meg. Kérdés, hogy ezen a módon vajon az általad említett anomáliák előjönnek-e, vagy minőségi zenét hallunk majd?
Kíváncsian várom a véleményeket....
Blogom

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Tudom, hogy ez egy audiofil fórum és azon belül is a fejhallgató topik.
Eddig értelemszerűen nem is esett sok szó itt a Bluetooth fejhallgatókról, mivel aki a korábbi modelleket összehasonlította egy
minőségi vezetékes fülessel, viszonylag hamar rájött mennyivel jobban szól a vezetékes, mint a vezeték nélküli.
Most viszont a technikai fejlődés elérkezett egy olyan pontra, ahol érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni.
Az történt ugyanis, hogy a Google kihozta az Android telefonokra az Oreo-t, amelybe már beépítették az újabb Bluetooth codec-eket, mint aptX (HD) és LDAC. Akinek olyan mobilja van, amelyen alapból az Oreo van, vagy arra frissíthető már elgondolkodhat azon, hogy kipróbálja, hogyan szólhat egy aktív zajszűrővel 30 órán keresztül muzsikáló SONY WH1000 M2, amely akár 990 kb/s bitrátájú jelet képes fogadni vezeték nélkül (LDAC), vagy egy szintén zajszűrős és azzal együtt 22 órás üzemidőt ígérő Bowers & Wilkins PX, amely 576 kb/s bitrátájú aptX (HD) jelet tud fogadni, de állítólag kábellel használva is igen meggyőző hangot produkál. Ja és ezeknek az ára 100 ezer Ft. környékén van, tehát még bankot sem kell rabolni annak, aki egy ilyet meg akar venni.

Beszélhetünk-e 2018-ban audiofil Bluetooth fejhallgatós zenehallgatásról?
Hogy jön be a képbe ebben a témában egy elérhető árú kínai mobiltelefon, mint audiofil zenelejátszó?
Erről a témáról írok a legújabb blogbejegyzésemben.
Még nem volt módom kipróbálni a fenti füleseket, de az ismert szakíró John H. Darko nagyon érdekes cikke alapján elkezdett érdekelni a téma 

A BT zenei minőség, mint a jövő átviteli formátuma és a zenehallgatást egyszerűsítő folyamat elég összetett, egyébként a végkifejletet illetően egyáltalán nincsenek jó híreim.

Kezdjük azzal, hogy az APT-X mint átviteli formátum forradalmat ígért a zenei minőség terén, ami több szempontból is csúsztatás, persze rész igazságokat tartalmaz.

Zenei mustrám egy Sony és egy Sennheiser (Momentum wireless) apt-x-es fejhallgatójával kezdődött, ezek közül a Momentumot választottam otthonra, mint kiderült, sokkal fontosabb a BT átviteli minőséghez és kiemelésekhez igazított membrán struktúra, mint az átviteli mennyiség és gyorsaság.

Egyértelmű ugyanis, hogy nem csak nem éri el (távolról sem) a vezetékes átviteli minőséget, de olyan torzításokat okoz (a tér élményében, ezt később kifejtem) amik megengedhetetlenek bizonyos hangszeres, klasszikus, vokális zeneéket hallgató embertársaim számára.

Később egy bonyolultabb struktúrával kezdtem kísérletezni; több armatúrás fülhallgatókhoz kapcsolt dedikált BT eszköz beillesztése a rendszerbe, ahol is a már jól ismert – és persze eléggé kifinomult – fülhallgató hangok vezetékes és BT átviteli összehasonlítása végérvényesen eldöntötte számomra, milyen messze van a vezeték mentes és a vezetékes minőség egymástól.

A dedikált BT forrás egy Astell&Kern XB10 BT modul, amely dedikált dac-amp-pal rendelkezik és tudja az apt-x illetve az apt-x-hd átvitelt is.
A fülhallgatók számosak voltak, JH Audio Layla, 64audio U18t, Empire Ears Zeus XR, Audeze Isine20 és Spiral Ears SE5 ultimate többek között.
A vezetékes átvitelt egy AK 320 + AK380 AMP kombóval eszközöltem, természetesen a föleseknek válogatott upgrade kábeleket biztosítottam.

Ezzel teljesen ki tudtam küszöbölni a fejeseknél fellépő olyan visszásságokat, hogy vezeték gyanánt egy nevetséges, vékony és balanced átvitelre alkalmatlan kábelt kelljen a BT átvitellel szembe állítanom, bár a különbségek itt is ordítóak voltak, viszont az elektronika nyilván fejesenként jelentősen eltérő lehet.

A füleses kombónál tapasztaltakat nagyjából az „ég és föld” viszonnyal tudnám jellemezni.
Térben nem elsősorban tér szélesség csökkenést tapasztaltam (nyilván azt is) hanem a tér mélységének teljes megszűnését (hangszerek, zenészek egy sorban, mintha kötélrő szólnának) vagyis a térbeli rétegződés teljes hiányát. Ez HD átvitelen kissé finomodik, de nem pregnánsan.
Meg kell említenem, hogy HD átvitelkor az a nagy fokú középmagas ércesség, ami minden BT egységet, áramkört jellemez, puhul, analógosabb, ezáltal hallgathatóbb lesz.
A dinamika  a másik terület, ahol olyan visszaesést tapasztaltam a BT átvitel során, ami egyelőre a „ha nincs jobb, akkor ezt hallgatom” kategóriába avanzsálja a vezeték nélküliséget.

Azt hiszem a mikrodinamikai és hosszú távon való hallgathatóságot elemző résszel már nem fárasztok senkit.
Az APT-X-HD átvitelt ugyan jobbnak tartom és nagy jó indulattal hosszabb távon bizonyos zenékre alkalmasnak, ám az egyértelmű, hogy a vezetékes átvitel egyelőre marad alap felszereltség, a BT átvitelnek bizonyos kényelmi szempontok miatt lehet létjogosultsága.

silboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: silboy »

Sziasztok, in-ear fülhallgatómat szeretném zsírtalanítani. Van olyan szer ami az se baj ha bele megy mert nem bánt semmit és elpárolog?
HÁZIMOZI & HIFI - TV: Sony KD-60XF8305 AVR: Denon AVR-X2500H AMP: Audiolab 6000A front: Dali Opticon 2 & Dynaudio Emit M20 center: Dali Opticon Vokal rear: Dali Zensor 1 minidisc deck: Sony MDS-JE640

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Tudom, hogy ez egy audiofil fórum és azon belül is a fejhallgató topik.
Eddig értelemszerűen nem is esett sok szó itt a Bluetooth fejhallgatókról, mivel aki a korábbi modelleket összehasonlította egy
minőségi vezetékes fülessel, viszonylag hamar rájött mennyivel jobban szól a vezetékes, mint a vezeték nélküli.
Most viszont a technikai fejlődés elérkezett egy olyan pontra, ahol érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni.
Az történt ugyanis, hogy a Google kihozta az Android telefonokra az Oreo-t, amelybe már beépítették az újabb Bluetooth codec-eket, mint aptX (HD) és LDAC. Akinek olyan mobilja van, amelyen alapból az Oreo van, vagy arra frissíthető már elgondolkodhat azon, hogy kipróbálja, hogyan szólhat egy aktív zajszűrővel 30 órán keresztül muzsikáló SONY WH1000 M2, amely akár 990 kb/s bitrátájú jelet képes fogadni vezeték nélkül (LDAC), vagy egy szintén zajszűrős és azzal együtt 22 órás üzemidőt ígérő Bowers & Wilkins PX, amely 576 kb/s bitrátájú aptX (HD) jelet tud fogadni, de állítólag kábellel használva is igen meggyőző hangot produkál. Ja és ezeknek az ára 100 ezer Ft. környékén van, tehát még bankot sem kell rabolni annak, aki egy ilyet meg akar venni.

Beszélhetünk-e 2018-ban audiofil Bluetooth fejhallgatós zenehallgatásról?
Hogy jön be a képbe ebben a témában egy elérhető árú kínai mobiltelefon, mint audiofil zenelejátszó?
Erről a témáról írok a legújabb blogbejegyzésemben.
Még nem volt módom kipróbálni a fenti füleseket, de az ismert szakíró John H. Darko nagyon érdekes cikke alapján elkezdett érdekelni a téma 
Blogom

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6192

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok!

Tudja-e valaki hogy mi a pontos neve a fenti fülesek csavaros csatlakozóinak mert a gyárit szeretném egy jobb minőségűre cserélni. de ehhez tudnom kell a pontos megnevezését (HE 560-ról van szó).

Segítségeteket előre is köszönöm!

PÜ.-ben írjatok légyszives!

Üdv: Attla

A kérdésed átkerült a helyére, legközelebb ha lehet ne nyiss neki topikot az eladási részen.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”