Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

Kobuc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1
Kapcsolat:

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Kobuc »

Nekem 703 asom van . főleg rockot heavyt hallgatok. Keresem a megfelelő erősítőt. Mi passzolna hozzá? Van valakinek gyakorlati tapasztalata?

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Sziasztok!
B&W 705-höz milyen erősítőt ajánlanátok? Jelenleg egy Marantz PM8000-es van, erről szeretnék feljebb lépni. Musical Fidelity A300-ra gondoltam, vagy esetleg egy régebbi Accuphase-re. Szerintetek ezek közül valamelyik jó lenne? Vagy nézzek inkább valami mást? 

Classé - Accuphase - Rotel

csabi400
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: csabi400 »

Sziasztok!
B&W 705-höz milyen erősítőt ajánlanátok? Jelenleg egy Marantz PM8000-es van, erről szeretnék feljebb lépni. Musical Fidelity A300-ra gondoltam, vagy esetleg egy régebbi Accuphase-re. Szerintetek ezek közül valamelyik jó lenne? Vagy nézzek inkább valami mást? 
Zene                                                                                                 
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: medekedem »

Sziasztok.
Egy kis segítség azoknak akik ferrofluidot keresnek. Hangszorobolt.hu. Csak fel kell őket hívni mert a webáruházukban nincs kirakva.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy próbáta valaki a Bowers Bladelius Thor párost?
Köszi

Az Advantage s101 azért nem Bladelius Thor.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tiha »

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy próbáta valaki a Bowers Bladelius Thor párost?
Köszi

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Miért lennének rosszak a magassugárzók (és miért pont csak azok), attól hogy napsütötte szobából származik egy hangfal?
Azért, mert a közvetlen napsütés hatására olyan szintű hőmérséklet ingadozásoknak vannak kitéve a hangszórók, hogy idővel a műanyag kosár és az alu csévetest eldeformálódik.
Ha még használják is közben, a ferrofluid belesül a légrésbe, tovább fokozva a hőterhelést.
Ezért van az, hogy ezekből a 15+ éves modellekből minden 2. példány hibás, vagy buherált.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: piercingsen »

Köszönöm a hozzászólásokat, végül 703 lett. Az eladónál nagyon tetszett a hangja, egyenletes, fantasztikus térleképzéssel. Kiváncsian várom a hétvégét, hogy otthon saját rendszerben is meg tudjam hallgatni rendesen.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

A 800-as széria nem hiába drágább a többinél. Évjárattól függetlenül nagyságrendekkel jobb hangja van az összes többinél. Innentől érdemes csak a márkával foglalkozni.
Viszont arra nem árt odafigyelni, hogy a hangszórókészlet ép legyen. Mert ha pl. egy napsütötte szobából származik, akkor esélyes, hogy a magassugárzók már rosszak.

Köszönöm a hozzászólást. Általánosságban igaz ez minden gyártóra, hogy a felsőkategóriás széria okkal drágább a többinél.
Azzal, hogy csak a 800-as szériától érdemes a márkával foglalkozni vitatkoznék.
A hangszórókészlet épségére való különös figyelem szintén általánosságban elmondható bármilyen márkájú használt hangsugárzó vásárlásakor.
Miért lennének rosszak a magassugárzók (és miért pont csak azok), attól hogy napsütötte szobából származik egy hangfal?

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Tömören 703!
Nincs èrtelme a sima 804nek.
Nem ad annyi pluszt.

Köszönöm a válaszodat, bár ennél azért kicsit konkrétabb tapasztalatra lenne szükségem.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Tisztelt markatarsak
Elore is elnezest kerek, de mivel kulfoldrol irok, az ekezetek sajnos hianyoznak. 
A velemenyeteket szeretnem kerni hangfal vasarlassal kapcsolatban. Ugy alakult hogy maradt egy kis tokem amit hifire koltenek,igy lecserelnem jelenlegi szeretett P6-os falaimat. Regi nagy almom a nautilus 800-as szeria, es most viszonylag jo aron tudnek hozzajutni egy par jo allapotu n804-hez. Nem az "s"! A dilemmam ott kezdodott, hogy a 804 aranak kb. 60%-ert viszont felkinaltak egy par 703-mast is. Sajnos fej-fej mellett nincs lehetosegem a meghallgatasukra, ezert elsosorban olyanoktol kernek tanacsot, akik hallottak a ket tipust azonos rendszerben. Ahogy nezem a hasznalt piacot itt is, es otthon is nem sok kulombseg van a ket modell ara kozott. Valoban ennyire partiban vannak egymassal? Megeri majdnem 2x annyit fizetnem a 804-ert? Minden velemenyt szivesen meghallgatok.
udv.

A 800-as széria nem hiába drágább a többinél. Évjárattól függetlenül nagyságrendekkel jobb hangja van az összes többinél. Innentől érdemes csak a márkával foglalkozni. 
Viszont arra nem árt odafigyelni, hogy a hangszórókészlet ép legyen. Mert ha pl. egy napsütötte szobából származik, akkor esélyes, hogy a magassugárzók már rosszak.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: rx8 »

MGMART-nak igaza van, az én időmben még nem volt ez a típus.Érdekes párosítás.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 501

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Ez gyári ?
https://www.jofogas.hu/budapest/B_W_Bow ... 962638.htm

Létezik 605 s2 típus . Tulajdonképpen a 604 s2 aktív , beépített erősítővel rendelkező változata.

rx8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 154
Kapcsolat:

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: rx8 »

Szerintem átverés.Régebben árultam B&W-t és soha nem hallottam ilyen szériáról, persze ettől még lehet. . A fotók rossz minőségűek, netről lopottak.Gyanús az is , hogy a hátoldalról nincsen teljes fotó.Úgy vannak összeollózva a képek.Pl a 605-ös innen van az egyik kép.

http://www.usaudiomart.com/details/6493 ... s/1642986/

Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35+Dynaco,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Larko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 59

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Larko »

Tömören 703!
Nincs èrtelme a sima 804nek.
Nem ad annyi pluszt.

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Tisztelt markatarsak
Elore is elnezest kerek, de mivel kulfoldrol irok, az ekezetek sajnos hianyoznak. 
A velemenyeteket szeretnem kerni hangfal vasarlassal kapcsolatban. Ugy alakult hogy maradt egy kis tokem amit hifire koltenek,igy lecserelnem jelenlegi szeretett P6-os falaimat. Regi nagy almom a nautilus 800-as szeria, es most viszonylag jo aron tudnek hozzajutni egy par jo allapotu n804-hez. Nem az "s"! A dilemmam ott kezdodott, hogy a 804 aranak kb. 60%-ert viszont felkinaltak egy par 703-mast is. Sajnos fej-fej mellett nincs lehetosegem a meghallgatasukra, ezert elsosorban olyanoktol kernek tanacsot, akik hallottak a ket tipust azonos rendszerben. Ahogy nezem a hasznalt piacot itt is, es otthon is nem sok kulombseg van a ket modell ara kozott. Valoban ennyire partiban vannak egymassal? Megeri majdnem 2x annyit fizetnem a 804-ert? Minden velemenyt szivesen meghallgatok.
udv.

eclipse006
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: eclipse006 »

Tudom, én sem találtam. 

A Kácsa Audio boltban adták a szórólapjukat, felhívtam őket és mondták, hogy van ferrofluid. Szóval ha személyesen bemész, találsz náluk.

Egyébként megszenvedtem a feltöltéssel, célszerű egy fecskendőt beszerezni a procedúrához, mert különben a mágnes beszippant többet a kelleténél és utána már elég macerás lecsapolni a folyadékból..

Csináltam előtte utána tesztet csak a magassal, keresztváltóra kötve természetesen. Már így is hallható volt a pozitív változás. Összerakva a dobozokat pedig csak ámultam, hogy mekkora javulást sikerült eszközölni.
Erősítő: Sony TA-F930R QS
Forrás: Cambridge Audio DacMagic
Hangfal: Audio Event 4.1
Kábelek: Luxor interkonnekt, Chord Company Carnival Silver Screen
Állvány: Atacama Nexus 7 (homokkal töltve)

eclipse006
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

Nagyon szívesen.

Néztem a honlapjukat, de sanos a keresőbe nem találtam meg a ferrofluidot.

Tudom, én sem találtam. 

A Kácsa Audio boltban adták a szórólapjukat, felhívtam őket és mondták, hogy van ferrofluid. Szóval ha személyesen bemész, találsz náluk.  

Egyébként megszenvedtem a feltöltéssel, célszerű egy fecskendőt beszerezni a procedúrához, mert különben a mágnes beszippant többet a kelleténél és utána már elég macerás lecsapolni a folyadékból..

Csináltam előtte utána tesztet csak a magassal, keresztváltóra kötve természetesen. Már így is hallható volt a pozitív javulás. Összerakva a dobozokat pedig csak ámultam, hogy mekkora javulást sikerült eszközölni.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

El is felejtettem megköszönni neked a készséget segítséget. Ezúton pótolom!

Persze, akartam is linkelni, csak nem mertem, nem vagyok tisztában a reklámozás szabályaival.

Innen vásároltam, nagyon segítőkészek voltak.

Nagyon szívesen.

Néztem a honlapjukat, de sanos a keresőbe nem találtam meg a ferrofluidot.

eclipse006
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

Örülök neki, hogy sikerült megoldanod.

Egy linket betennél arról a magyar oldalról, ahol vetted a Ferrofluid-ot?

El is felejtettem megköszönni neked a készséget segítséget. Ezúton pótolom!

Persze, akartam is linkelni, csak nem mertem, nem vagyok tisztában a reklámozás szabályaival.

Innen vásároltam, nagyon segítőkészek voltak.

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Időközben megoldódott a problémám. Sikerült megfelelő ferrofluidot vásárolnom egy itthoni boltban. A hétvégén neki is láttam a procedúrának a keresztváltó felújításával egyetemben.

A kapott eredmény ég és föld. Megtartom a dobozokat, ebben már biztos vagyok.

Örülök neki, hogy sikerült megoldanod.

Egy linket betennél arról a magyar oldalról, ahol vetted a Ferrofluid-ot?

eclipse006
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

Nyitottam az adás/vételben egy topicot de itt is megosztom. Akinek van elfekvőben ferrofluidja magassugárzó javításhoz, kérem segítsen!

Köszönettel,

Sanyi

Időközben megoldódott a problémám. Sikerült megfelelő ferrofluidot vásárolnom egy itthoni boltban. A hétvégén neki is láttam a procedúrának a keresztváltó felújításával egyetemben.

A kapott eredmény ég és föld. Megtartom a dobozokat, ebben már biztos vagyok.  

eclipse006
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

Értem, köszönöm! Lanci fórumtárs írt korábban ide ugyanezzel a kérdéssel. Írtam neki privátban, hátha tud Magyar elérhetőséget.

Ha másnem, marad az Ebay..

Egy picit tartok ettől a procedúrától, még ha nem is tűnik bonyolultnak. De van egy olyan érzésem, hogy ez lesz a probléma fő forrása.

Nyitottam az adás/vételben egy topicot de itt is megosztom. Akinek van elfekvőben ferrofluidja magassugárzó javításhoz, kérem segítsen!

Köszönettel,

Sanyi

eclipse006
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

B&W hangsugárzók

Persze lesz látható jele, nem folyik mert kiszáradt.

Én is csak az Ebay-ről tudom megvenni, itthon nem tudom hogy hol lehetne beszerezni.

Az általad linkelt leírás az nagyon jó, az alapján bárki megtudja csinálni.

Néhány cseppet kell csak bele csepegtetni, hogy függöleges helyzetben se folyjon ki a ferrofluid.

Értem, köszönöm! Lanci fórumtárs írt korábban ide ugyanezzel a kérdéssel. Írtam neki privátban, hátha tud Magyar elérhetőséget.  

Ha másnem, marad az Ebay..  

Egy picit tartok ettől a procedúrától, még ha nem is tűnik bonyolultnak. De van egy olyan érzésem, hogy ez lesz a probléma fő forrása.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”