Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
Jbl
Azt se felejtsük el, hogy az optimális feltételek kialakítása melyik esetben mennyi pénzt emészt fel, és utána ár/érték arányban melyik tetszik jobban.
Igen, néha ez rákfenéje a Dynoknak: mire megkapja a neki tetsző kiszolgálást, már rég túllépted azt a határt (akár többszörösen is), amivel ugyanazt a színvonalat megkapod egy másik összeállításból.
Persze igaz ez a komolyabb JBL-ekre is: ott sem mindegy, mi van előtte. Ahogy avl kolléga is említette, valóban nem muzsikált fület melengetően rockzenén. Ez egy rockzenét hallgató számára lehet baj, de ha a tulaj alapvetően nem hallgat Metallicát és Dream Theatert, akkor őt ez a kérdéskör nem érinti, és boldogan elvan azokkal a zenékkel, amivel viszont a csöves erősítő is elboldogul.
Jbl
Nem, itt szerintem pont az lenne a lényeg, hogy UGYANABBAN az összeggel kalkulálva melyik jobb ár/érték arányban. A Dyno mellé kell tenni bármilyen 200.000 alatti erősítőt, és ha tudja azt a szintet, akkor ok, ha nem, hááát akkor....
szerintem nem csak ez a lenyeg.
az optimalis feltetel elvileg epp az: valoban optimalis. kerül, amibe kerül. penzbe is, es a hangsugarzo is: oda, ahova kéri magát.
nem vitatva, hogy a fentinek esetleg igen keves köze van a valosaghoz ! a mai valosaghoz. az en/Te/mi szobank valosagahoz.
optimalis feltetelek közötti összevetes azt jelenti: mindegyik megkapja, amit kert (bocs, hogy megint leirom: 25 eve fejlesztömernökkent dolgozom, kutatasban is, nalunk ez sokszor tema, hogyan csinaljuk) akkor is, ha MA (!) az nem elerhetö, nem rentabilis, stb. (holnap leeshet teherautorol egy oda valobb erösitö, stb.)
termeszetesen ertem, hogy a valosagban korlatok vannak, legyen ez szobameret, elhelyezhetöseg, es persze: költseg. mindannyian igy elünk (na jo, Meszaros Lörinc nem :-( )
azaz: egy ilyen teszt (rendszer X alatt, erösitö Y alatt, es ugy mutassak meg mit tudnak) ez a mindennapokra relevansabb valaszt ad, de nem annyira a hangsugarzot minösiti, hanem a hangsugarzot az adott környezetben.
miben van "jobb motor" egy F1-es autoban, vagy Lada Nivaban, melyik motorral lehet jobban gyorsulni ? ha terepen kell bizonyitani, akkor a Niva motorja nyer, a körülmenyek miatt.
ki tud jobban fözni, egy japan/thai mesterszakacs, vagy Gizi neni a kifözdeben ? ha a magyar alapanyagokat kapja (amiket egy ottani szakacs sosem latott), akkor Gizi neni. de "optimalis" körülmenyeket megadva
(nalunk pl. alternativ tüzelöanyagok kapcsan nehez a kerdes, roka fogta csuka, 22es csapdaja: minek fejlesszünk X-szel (pl hidrogen) menö motort, ha nincs hozza infrastruktura, kutak; de ha nincs olyan motor, nem is fognak hozza kuthalozatot epiteni. akkor nincs ertelme ? szoval elkezdeni valamit nem könnyü)
Jbl
Azt se felejtsük el, hogy az optimális feltételek kialakítása melyik esetben mennyi pénzt emészt fel, és utána ár/érték arányban melyik tetszik jobban.
persze, nem felejtem el, az "anyagilag" szoval ezt celoztam meg :-) (ebben a mondatban: az optimalis feltetel esetleg anyagilag / szobameretileg / valamilyen parameterben a valosagban mennyir jol közelithetö ?)
Jbl
Nem, itt szerintem pont az lenne a lényeg, hogy UGYANABBAN az összeggel kalkulálva melyik jobb ár/érték arányban. A Dyno mellé kell tenni bármilyen 200.000 alatti erősítőt, és ha tudja azt a szintet, akkor ok, ha nem, hááát akkor....
Jbl
varom az ujabb szeansz-ot es a beszamolokat, amikor valaki neki valo erösitöt visz a Dyno-k vedelmeben/erdekeben illetve egy ujabb összeveteshez
nehez kerdes az összehasonlitas: mindenki kapja meg a szamara optimalis feltetelt ? vagy azonos feltetelek mellett ? tudjuk, hogy teljesen mas eredmenyt kaphatunk.
az optimalis feltetel esetleg anyagilag / szobameretileg / valamilyen parameterben a valosagban mennyir jol közelithetö ?
..azon en is meglepödtem, ogy rock nem ment JBL-lel, akkor ott is hibazhatott valami, nem ?
(en még emlekszem a regi HFM cikkre es kepre is: loverseny ha nehany lonak az elsö, nehanynak a hatso laba van összekötve: fair, de abszurd)
vajon a hifiben az összehasonlitasok illetve itt konkretan a JBL L es a Dyno 52/52SE kapcsan az összevetes nem kerdeses, hogy fair volt, de vajon mennyire abszurd ? csak az "optimalis" feltetel megadasaval derülhet ki
Nana, azért tegyük hozza, hogy abban a rendszerben.
Nem véletlen kérdeztem rá, hogy mi lesz a lánc, előre borítékolható volt a végeredmény...
Én hozzá is tettem, hogy ott abban a rendszerben, de hidd el sokféle erősítővel kipróbáltam a Dynokat (már az enyémeket), de nem győztek meg, hogy bármiben jobbak lennének, mint jó pár régi monitor dobozom. Természetesen van élet a JBL-en kívül is, nem vagyok márka fan, ha valamilyen összeállítás tetszik akkor nekem mindegy, hogy mi van ráírva. Nekem ez egy kicsit szórakozás is, hogy régi cuccokból össze állítok magamnak, szerintem hallgatható rendszereket, ha valamilyen összeállítás nagyon tetszik azt fel is szoktam írogatni magamnak, mi mivel és hogyan. Ez amit tegnap hallgattunk rajta van listámon.
Jbl
Nem véletlen kérdeztem rá, hogy mi lesz a lánc, előre borítékolható volt a végeredmény...
Én hozzá is tettem, hogy ott abban a rendszerben, de hidd el sokféle erősítővel kipróbáltam a Dynokat (már az enyémeket), de nem győztek meg, hogy bármiben jobbak lennének, mint jó pár régi monitor dobozom. Természetesen van élet a JBL-en kívül is, nem vagyok márka fan, ha valamilyen összeállítás tetszik akkor nekem mindegy, hogy mi van ráírva. Nekem ez egy kicsit szórakozás is, hogy régi cuccokból össze állítok magamnak, szerintem hallgatható rendszereket, ha valamilyen összeállítás nagyon tetszik azt fel is szoktam írogatni magamnak, mi mivel és hogyan. Ez amit tegnap hallgattunk rajta van listámon.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Jbl
Ezt tényleg ne, de azt, hogy a dynohoz szinte semmi nem jó, azt azért igen. Nem értem miért szívatja magát valaki egy kezelhetetlen dobozzal, persze vannak mazochista típusú emberek is. Dyno helyett inkább vegyetek Morel hangszórókkal épített dobozt, a hang még jobb is, és az erősítő kérdés sem egy végtelen , soha be nem fejezett történet lesz. Az izraeliek megoldották azt, amit a halszagú dánok nem tudnak, nevezetesen azt, hogy a hangszóróik könnyen hajthatóak.
Ezen most halkan felkacagtam ám. Legalábbis autóhifis tapasztalataimból kiindulva. Ha szobában homlokegyenest máshogy képzeli a Morel, akkor bocsánat, de ha az autós szekcióhoz hasonlóan, akkor legalább olyan feneketlen kútba öntöd az energiát, mint a Dynoval. Nekem azért nem Morel rendszer dolgozik a kocsiban, mert nem lehetett elég energiát adni neki, mindig azt lehetett érezni, hogy még bírna többet.
Jbl
Azért akad, hidd el. Ettől eltekintve, de ez itt OFF, én mindig azt mondtam, hogy brutalis módon meghálálja az erősítést, és nagyon megmutatja, hogy milyen az elektronika. Természetesen ez sokszor sokkal nagyobb összeget emészt fel.
ON
Az öreg JBL-ekhez viszonylag könnyű erősítőt illeszteni. Simán el tudom képzelni, hogy az a Pointe is szépen kezeli, de azért ne vonjuk le azt a téves következtetést, hogy azért, mert a JBL-hez jól illeszkedik, jó a dynohoz is.
Az már igaz, hogy egy tranyhóssal is lehetne/érdemes lenne próbát tenni. Viszont biztos, hogy a JBL-hez (általában) könnyű erősítőt illeszteni? Néztem az említett L65-ös specifikációját, ott egy 77 dB körüli érzékenységi érték szerénykedett. Ha egy Dyno 85dB-jével megszenved az ember, akkor azt gondolom, ezek sem lehetnek könnyű esetek.
Jbl
Azért akad, hidd el. Ettől eltekintve, de ez itt OFF, én mindig azt mondtam, hogy brutalis módon meghálálja az erősítést, és nagyon megmutatja, hogy milyen az elektronika. Természetesen ez sokszor sokkal nagyobb összeget emészt fel.
ON
Az öreg JBL-ekhez viszonylag könnyű erősítőt illeszteni. Simán el tudom képzelni, hogy az a Pointe is szépen kezeli, de azért ne vonjuk le azt a téves következtetést, hogy azért, mert a JBL-hez jól illeszkedik, jó a dynohoz is.
Ezt tényleg ne, de azt, hogy a dynohoz szinte semmi nem jó, azt azért igen. Nem értem miért szívatja magát valaki egy kezelhetetlen dobozzal, persze vannak mazochista típusú emberek is. Dyno helyett inkább vegyetek Morel hangszórókkal épített dobozt, a hang még jobb is, és az erősítő kérdés sem egy végtelen , soha be nem fejezett történet lesz. Az izraeliek megoldották azt, amit a halszagú dánok nem tudnak, nevezetesen azt, hogy a hangszóróik könnyen hajthatóak.
Jbl
Hát, nem tudom. Szerintem a JBL-nek sem kedvence a csöves, legalábbis rock/metál zenén nem hozta a JBL-hangzásként fémjelzett dögöt, helyette kifejezetten kelletlen volt, amit én egyértelműen az erősítőnek tudok be, lévén hallottam már Dream Theatert JBL-en szólni és mondjuk úgy, hogy nemvótbaja.
Szóval ha a Dynonak nem jött be száz százalékosan, akkor a JBL-nek sem. Kérdés, hogy a maradékból melyik mennyire tudott "dolgozni", ezek szerint a JBL jobban tudta hasznosítani, amit az előtte lévő lánc kínált.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8930
Jbl
Hasonló árkategóriában, mint a Pointe csövesek.... nem hiszem, hogy találnánk..
Azért akad, hidd el. Ettől eltekintve, de ez itt OFF, én mindig azt mondtam, hogy brutalis módon meghálálja az erősítést, és nagyon megmutatja, hogy milyen az elektronika. Természetesen ez sokszor sokkal nagyobb összeget emészt fel.ON
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Jbl
Szerintem ez nem kérdés.
Hasonló árkategóriában, mint a Pointe csövesek.... nem hiszem, hogy találnánk..
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Szerintem milyen esetben lett volna élesebb, szorosabb a verseny? Pl. egy másik erősítő a 52SE-hez?
Szerintem ez nem kérdés.
Jbl
Szerintem milyen esetben lett volna élesebb, szorosabb a verseny? Pl. egy másik erősítő a 52SE-hez?
- Vinkler
- Adminisztrátor
Jbl
Ejnye már no...
Megint egy voks a JBL-re.... Ezek szerint az 52SE ellenében is?
Meglepődve mondjuk nem vagyok, azok a dobozok átkozott jól szóltak... Csak rock/metallal ne próbálkozzatok, azt nem szereti a csöves...
Jbl
Köszönöm Kempi fórumtársnak, hogy elhozta a Dynaudio 52SE dobozait a "szeánszra" , az öreg JBL kitett magáért, jó párost alkotnak a csöves erősítőimmel, jelenlét érzet, tér, dinamika, a zene levált a dobozokról. Természetesen a Dynok is szépen zenéltek, de ott abban a rendszerben jobb volt a JBL, azt hozzá teszem, hogy ahol hallgattuk a zenéket nyugodtan lehetett adni a kakaót a dobozoknak, mivel nem kellett tekintettel lenni sem a szomszédokra, sem a családom női tagjaira, tökéletesen elvoltunk izolálva. Az tény, hogy az öreg JBL-ek (1978-as évjárat) nem lennének a nappali díszei, de ár érték arányban nagyon jók. Szerintem relatíve kisebb pénzből is lehet összedobni hallgatható rendszert csak bátran ki kell próbálni az öregebb cuccokat.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Jbl
Ejnye már no...
Megint egy voks a JBL-re.... Ezek szerint az 52SE ellenében is?
Meglepődve mondjuk nem vagyok, azok a dobozok átkozott jól szóltak... Csak rock/metallal ne próbálkozzatok, azt nem szereti a csöves...
Jbl
Tehát megtörtént a mai hallgatózás, melyen nagyon sok élménnyel gazdagodtam, és ezúton szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget "tonya" fórum társnak. Az erősítők Pointe Exception, Pointe Sima mk2, és végül egy Primare A20 (de ezt csak azén kíváncsiságom miatt). Egy picit gondolkodtam, hogy melyik fórumban írjam le a hallottakat (Dynaudio vagy JBL), de talán itt lesz a legjobb . Összességében a JBL L110 magasan a legjobb volt. Taán mondhatom, hogy mindkettőnk véleménye alapján. Olyan tere, olyan mélysége volt a zenének, hogy öröm volt hallgatni. A JBL esetében sokkal valósághűbb volt a zene. Fontos megjegyezni, hogy a helység egy pince vagy műhely volt, tehát beton körbe, és kb. 20-25 m2, polcokkal asztalokkal, de a lényeg, hogy nem volt szétcsillapítva.
Nem volt rossz az 52Se sem, de én is azt mondom,hogy abban a helységben, abban a rendszerben a JBL szebben zenélt. Szerintünk/szerintem az 52 és az 52SE között nem volt akkora különbség.
Összességében egy kellemes meglepetés volt, mert egy régi "nem túl drága" JBL is tud meglepően szépen zenélni. Mindemellett az 52SE sem volt rossz (szivacsdugót használni kellett, mert nagyon búgott), illetve a sima 52-vel is élvezhető volt a zene. Szerintem a "csöves" erősítő nagyban befolyásolta a hallottakat, pl. a Primare-al, már egy picit érezhetően más volt, talán nem tűnt annyira valóságosnak.
Röviden ennyi, ha eszembe jut még valami, akkor pótolom! Még egyszer köszönöm, és gratulálok a rendszerhez tonya!
NA! Mi van?
Kempi fórumtárs majd elmondja.
Jbl
NA! Mi van?
Kempi fórumtárs majd elmondja.
Jbl
Én másfél éve találkoztam a JBL-el . Előtte szinte csak angol dobozaim voltak.
Jbl
ez a talalkozas ket es fel eve volt azota kiprobalgattam par dolgot elotte, igy nem csoda, hogy koherensebb.
mongy nem semmi cuccok voltak ott, a 4430rol sajnos lemaradtam, de nagyon kedves volt, es mutatott meg par erdekesseget. osszessegeben azonban megis orulok, mert eleg jo az otthoni rendszer - oszinten szolva teljesen tapasztalatlanul vettem meg a 4311et, sose hallottam korabban regi jblt. mostanra szerintem koherensebb is, mint az itteni rendszerek tobbsege, ezert sem akartam megkavarni.
Az én találkozásom is így indult a régi JBL-el, mondogatták, hogy jók a régiek, aztán belevágtam egy JBL 4311B-be, most meg van még egy JBL L110-es is.
Jbl
mongy nem semmi cuccok voltak ott, a 4430rol sajnos lemaradtam, de nagyon kedves volt, es mutatott meg par erdekesseget. osszessegeben azonban megis orulok, mert eleg jo az otthoni rendszer - oszinten szolva teljesen tapasztalatlanul vettem meg a 4311et, sose hallottam korabban regi jblt. mostanra szerintem koherensebb is, mint az itteni rendszerek tobbsege, ezert sem akartam megkavarni.
Az én találkozásom is így indult a régi JBL-el, mondogatták, hogy jók a régiek, aztán belevágtam egy JBL 4311B-be, most meg van még egy JBL L110-es is.
ha lenne ra idö: 52 vs. 52SE Nalad, Te es vendeged (kempi) füleivel ?
Naná, hogy lesz rá idő, kíváncsi vagyok én is, asszony, gyerek nem fognak zavarni.
Jbl
Naná, hogy lesz rá idő, kíváncsi vagyok én is, asszony, gyerek nem fognak zavarni.
Jbl
Köszi a választ.
Jbl
Biztos, hogy lesz rá idő!