Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Érdemes ezeket a mondatokat azzal súlyozni, hogy nagyon nem ebből a kategóriából voltak a berendezéseim korábban, tehát ne ess abba a csapdába, hogy az itt felhozott negatívumok miatt előítéletesen ülsz le vele zenét hallgatni. Tartom, hogy a ráköltött kevesebb, mint 100eFt az egyik legjobb vásárlásom volt hifi témában az utóbbi években

Na ez az ami furcsa nekem. Ha már volt high-end cuccod nem értem a visszalépést. Mert ez az. Sokat beszélsz a Mezéről. Általában arról beszélünk sokat amivel kapcsolatban hiányunk van. Nem lepődnék meg és teljesen természetesnek venném ha hamarosan beköszöntene hozzád egy remek dac + egy másik fejhallgató a legfelső ligából. Még fogadék is rá.

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: silwus »

Még csak egy nagyon rövidke próba volt. Véleményt még nem tudok mondani, de ami már most biztos, hogy a mélye az tényleg sok.  
1-2 hét után biztosan többet írok majd. Szerencsére úgy alakult, hogy több forrással és erősítővel is kitudom próbálni az elkövetkező napokban.

HD800-al szemezgetek hónapok óta, aztán mindig jön "valami", amit kikell próbálnom.  
Egyszer talán eljutok a HD800-ig, de az is lehet, hogy "útközben" futok bele a végleges megoldásba... (ha van ilyen)  

Majd írd meg a véleményed Bennem folyamatosan alakulgat a kép. Kezdetben nagyon tetszett, aztán kicsit visszábbhagyott a "rajongás" (kicsit bili hang és sok-sok mély), de aztán a forrás megválasztása és rengeteg járatás után (meg gondolom a fülem is szokta) most újra epedek érte - s gondolom ez már így is marad (Az emlegetett bili hangról lentebb említettem, hogy csak a Node 2-vel jelentkezett zavaróan, erősítőről, sőt telefonról sem volt gond később.) Azt vettem észre továbbá, hogy számomra kisebb hangerőn adja az igazi élményt, nagy terhelésen már talán sok kicsit, mintha kuszábbá válna. Mivel azonban az esetek 99%-ában normál hangerőn hallgatok zenét, így gyakorlati jelentősége nincs ennek az észrevételnek.

Érdemes ezeket a mondatokat azzal súlyozni, hogy nagyon nem ebből a kategóriából voltak a berendezéseim korábban, tehát ne ess abba a csapdába, hogy az itt felhozott negatívumok miatt előítéletesen ülsz le vele zenét hallgatni. Tartom, hogy a ráköltött kevesebb, mint 100eFt az egyik legjobb vásárlásom volt hifi témában az utóbbi években

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

donignatio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 99

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: donignatio »

DAP-al (Astell&Kern AK100II) nagyon jó, pláne szimmetrikus kimeneten.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1247

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Majd írd meg a véleményed Bennem folyamatosan alakulgat a kép. Kezdetben nagyon tetszett, aztán kicsit visszábbhagyott a "rajongás" (kicsit bili hang és sok-sok mély), de aztán a forrás megválasztása és rengeteg járatás után (meg gondolom a fülem is szokta) most újra epedek érte - s gondolom ez már így is marad (Az emlegetett bili hangról lentebb említettem, hogy csak a Node 2-vel jelentkezett zavaróan, erősítőről, sőt telefonról sem volt gond később.) Azt vettem észre továbbá, hogy számomra kisebb hangerőn adja az igazi élményt, nagy terhelésen már talán sok kicsit, mintha kuszábbá válna. Mivel azonban az esetek 99%-ában normál hangerőn hallgatok zenét, így gyakorlati jelentősége nincs ennek az észrevételnek.

Silvert vettem én is

Pár perce vettem át a futártól, pár nap bejáratás, és aztán meglátjuk, hogy meddig bírjuk együtt.

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Silvert vettem én is

Pár perce vettem át a futártól, pár nap bejáratás, és aztán meglátjuk, hogy meddig bírjuk együtt.

Szerintem csak a díszítőelemek különböznek. Én a Silvert vettem. A Neo háza nem fából van, ha jól emlékszem, tehát az tényleg más.
Viszont most nézem, hogy már nincs fehér?

PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Szia, a parkolas az hogyan van megoldva? Es mennyi a belepo? Sajnos ezt nem tudtam kideriteni az oldalrol.
A kérdéseidre én nem tudok válaszolni, mert teljesen más információk miatt böngésztem az oldalt. A szervező e-mail címe ki van írva, kérdezd őt: gybalu71@gmail.com
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

MEGHÍVÓ_2017_fejhallgato.gif

Forrás: http://audiodiyers.hu/viewtopic.php?f=42&t=1897

Úgy értelmezem, hogy ez nyilvános rendezvény és hátha érdekel innen is valakit.

Szia, a parkolas az hogyan van megoldva? Es mennyi a belepo? Sajnos ezt nem tudtam kideriteni az oldalrol.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Három és fél évvel az első találkozó után ismét megrendezésre kerül. Hmmm. Bizonyára a nagy sikerre való tekintettel. Lélekben velük leszek.

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

Mkopi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Mkopi »

Azèrt szeretnèk itt segitsèget kèrni. Hátha valaki jártas a füllhallgatokban. Hallgatott már több fèlèt. Esetleg ha Budapesten lakik. Ès van komolyabb fülhallgatója. Akkor szivesen meghallgatnám. Ha benne lenne ebbe az illető.

Mkopi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Ez esetben még hangsúlyosabb az ajánlásom. Az apró méretek miatt néha olyan gagyi csatlakozókat építenek be, ami hosszú távon potenciális hibaforrás. Egy ügyfelemnek pár hete készítettem dugaszolható cserekábelt az apró fülhallgatójához, de a csatlakozó pár nap alatt megadta magát. Ha ez nincs, akkor jellemzően csak a forrás oldali csatlakozónál lesz probléma idővel, az pedig simán javítható szükség esetén. A fülhallgatók fix kábelének cseréje nehézkes, ezért első körben olyan példányt keress, ami a saját gyári kábelével is szerethető számodra.
Minden kèp olyat szeretnèk ami hosszú ideig kiszolgálja az igènyeimet. Nem a tuning miatt akarok cserèlhető kábelt. Hanem a hosszu èlettartam miatt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az a nagy problèma hogy fülhallgatót szeretnèk. Nem fejhallgatót. 
Ez esetben még hangsúlyosabb az ajánlásom. Az apró méretek miatt néha olyan gagyi csatlakozókat építenek be, ami hosszú távon potenciális hibaforrás. Egy ügyfelemnek pár hete készítettem dugaszolható cserekábelt az apró fülhallgatójához, de a csatlakozó pár nap alatt megadta magát. Ha ez nincs, akkor jellemzően csak a forrás oldali csatlakozónál lesz probléma idővel, az pedig simán javítható szükség esetén. A fülhallgatók fix kábelének cseréje nehézkes, ezért első körben olyan példányt keress, ami a saját gyári kábelével is szerethető számodra.

Mkopi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Szerintem ez ne legyen fontos szempont. A legtöbb fejhallgató kábele cserélhető, kivéve az egybe öntött példányoké. Persze a nem fixen, hanem csatlakozóval bekötött megoldásoknál egyszerűbb a procedúra, de maga a csatlakozó is egy potenciális hibaforrás. Legöregebb fejhallgatóm klb 30 éves, sok száz munkaóra van benne és a kábelnek semmi baja, csak a csatlakozót kellett párszor cserélni a végén.
Az a nagy problèma hogy fülhallgatót szeretnèk. Nem fejhallgatót. Ezeknèk a kis kütyüknèl az a baj hogy nem nagyon megoldható a kábelkicserèlès ha fix. De ha cserèlhető akkor lehet hozzá csinálni vagy akár venni másikat is. De amit mondtok az is igaz. Nekem is van egy règi akg fejhallgatom. Azon is kicserèltem a kábelt ès nagyon sokat javitott a hangon.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Szerintem ez ne legyen fontos szempont. A legtöbb fejhallgató kábele cserélhető, kivéve az egybe öntött példányoké. Persze a nem fixen, hanem csatlakozóval bekötött megoldásoknál egyszerűbb a procedúra, de maga a csatlakozó is egy potenciális hibaforrás. Legöregebb fejhallgatóm klb 30 éves, sok száz munkaóra van benne és a kábelnek semmi baja, csak a csatlakozót kellett párszor cserélni a végén.

Abszolút adom, amit mondasz! Minél kevesebb hibaforrásra, csatlakozóra kell törekedni a jelútban, és nagyon sokat hoz a füles átkábelezése is. Egy jó füles árához képest aprópénz még az ezüstkábelből is az a max. 10 méter, ami az átalakításhoz kell. És, ha igényesen meg van csinálva, örökéletű átalakítás, úgy kell megtartani.

Elnézést, nem szítanám a kábelkérdést, de (mint tudjuk) ég és föld van a kábelek között :-))), és ez a fülesuniverzumban is hallatszik.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Elsősorban egy olyan fülest szeretnèk aminek cserèlhető a kábele. 

Mkopi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok. Szeretnèk tanácsokat kèrni. Fülhallgatot szeretnèk vásárolni. De sajnos nem tudom hogy mi legyen. Mivel annyi gyártó van hogy nehèz a vállasztás. Sajnos ezeket meghallgatni sem tudom. Szoval ezzel is baj van. Elsősorban egy olyan fülest szeretnèk aminek cserèlhető a kábele. Azèrt èn sokat használnám ès nem szeretnèm ha megtörne valahol a kábel azt dobhatom a kukába. Másik szempont hogy ne legyen sok mèlye. Nem szeretem ha tulzottan uralkodó. Egy audiophil hangot szeretnèk. Nèzegettem teszteket. Westone w10, Mee audio p1. De ha drágább az sem baj. Rha-t is neztem aztal az a baj nem cserèlhető a kábel. Sonyiból is nezten xba-h3 de arra meg azt mondjak sok a mèlye. Valaki ezetleg tud segiteni vagy tanácsokat adni. Ja ès a forrás Colorfly C4 pro.
Elölre is köszönöm a válaszokat segitsègeket.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Nagyobb fülüknek is kényelmesebb. Szerintem igen.

Csak a mélysége nagyobb, vagy az átmérője is?
Blogom

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Miben tér el?
Ránézésre, amit én kaptam pár hete, már az újabb verzió - jól gondolom?

Nagyobb fülüknek is kényelmesebb. Szerintem igen.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Miben tér el?
Ránézésre, amit én kaptam pár hete, már az újabb verzió - jól gondolom?

Meze modifikáció.
A baloldali fülpárna már az új, módosított verzió.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Meze modifikáció.
A baloldali fülpárna már az új, módosított verzió.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Ebben teljesen igazad van, nagyon eltudja vinni az ember fülét egy adott hangfal, vagy füles karaktere.
Én ha azonnal váltok HD555-ről, vagy a NAD-ról a Hifiman 400i -re, mélyhiányosnak, vékonynak, és már már bántónak érzem a hangját.

Én keső este hallgatok csak zenét, és mostanság inkább csak fejhallgatóval, de ezt is csak ritkán.
Pillanatnyi kedvemtől, állapotomtól függően eldöntöm, hogy mit is fogok aznap este meghallgatni, és az ahhoz jobban illő fülest, forrást veszem elő.

Így ezzel a módszerrel egész jól kiküszöbölhető az az állapot, amikor csak cserélgetem oda vissza a füleseket, és a helyett, hogy inkább inkább élvezném a zenét ,
és magát a zenehallgatást, mindenféle magas, közép meg mélyhangora, részletekre figyelek.

de nagyon elvinné a fülemet, és a jó felvételeket
mélyhiányosnak találnám kis idő után.

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

A HD650 túl jó a gyenge felvételekhez. Sennheiser 5-ös sorozata az ideális erre a célra.
Én a HD555 és HD595 -t ismerem, és gyengébb felvételekre nagyon jó megoldás.
Ha jól tudom most már 558 és 598 van forgalomban.

Én is gondolkozom, hogy a gyenge felvételekhez veszek  egy HD 650 vagy Meze 99-est,

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én is gondolkozom, hogy a gyenge felvételekhez veszek  egy HD 650 vagy Meze 99-est,

....Az biztos, hogy a NAD nem egy audiofil füles, nem azok veszik, akik neutrális, semmivel sem tarkított, részletező hangzást keresnek. 
Viszont vannak felvételek, amit csak a NADdal vagyok képes meghallgatni. Ezek a főleg a 70-es, 80-as évek pop, rock felvételei, amelyek minősége legtöbbszor nagyon gyengécske.
Az a felvétel, ami mondjuk egy Beyerdynamic DT880-al, vagy Hifiman 400i-vel szinte elviselhetetlen, és számomra hallgathatatlan, a NADdal nem csak elviselhető, hanem kellemes, szórakoztató, és hosszan hallgatható.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nagyon sokat vívódtam a fehéren, mert szerintem marha jól néz ki. De férfi lévén inkább a szolíd sötétebbet vettem. Nem is annyira a fehér szín és a férfiak inkompatibilitása miatt, hanem a koszolódás, elhasználódás miatt.

A Neo háza ha jól tudom műgyanta (lesz) és a hangképe állítólag világosabb (még nem hallottam) mint a Classic verzióé. De aminek valószínűleg sokan fognak örülni, hogy olcsóbb is lesz.   A "fehér" gyártása megszűnt pedig nem volt csúnya csak szerintem sokaknak nem jött be a világos fa kivitel.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Szerintem csak a díszítőelemek különböznek. Én a Silvert vettem. A Neo háza nem fából van, ha jól emlékszem, tehát az tényleg más.
Viszont most nézem, hogy már nincs fehér?

A Neo háza ha jól tudom műgyanta (lesz) és a hangképe állítólag világosabb (még nem hallottam) mint a Classic verzióé. De aminek valószínűleg sokan fognak örülni, hogy olcsóbb is lesz.   A "fehér" gyártása megszűnt pedig nem volt csúnya csak szerintem sokaknak nem jött be a világos fa kivitel.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”