Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Semelyiket.
És miért nem?
És miért nem ajánlod?
Az aktív hangfal nagyon jó megoldás lehet, de mint szinte minden esetben a hifiben itt sincsenek egyszerű minden helyzetre alkalmas általános válaszok.
20nm-re jó eséllyel lehet találni megfelelő aktív dobozt, még akár a közeltériek között is. Ha bármiféle általánosságot mondhatok ezügyben (kb tucatnyi különböző aktív doboz otthoni használata, kipróbálása után), akkor az az, hogy ha nem 2 méternél kisebb távolságról hallgatod, akkor minimum 6,5, de inkább 8 inches mélysugárzós, két utas dobozokat keress. Ár érték arányban talán az egyik legjobb a Presonus R65 vagyR80. Jelenleg én is R65-t használok, egy RME ADI 2 Pro A/D és D/A konverter szimmetrikus kimenetén. Nagyon elégedett vagyok a hanggal minden tekintetben, minden műfajon és főképpen minden hangerőn.
A pro aktív monitorok általában rendelkeznek olyan beállítási lehetőségekkel, ahol a környezethez, falak közelségéhez be lehet állítani őket, ezért az elhelyezésük sokkal több rugalmasságra ad lehetőséget, mint a passzív polcsugárzóknál általában.
A hifire szánt aktív polcsugárzók között is van, sajnos sokkal magasabb árszinten, két figyelemreméltó hangfal, egyik az Elac 403 aktív változata, a másik a KEF LS50 aktív változata. Ezek már nem kifejezetten közeltéri hallgatásra tervezettek.
Sziasztok! egy kis info, tapasztalat kellene. Kacsintgatok az aktív hangfalak felé azzal szeretnék zenét hallgatni otthon 20 nm szoba, néha egy kis mozizás sztereoban. Lehet-e élvezni egy aktiv studio monitort otthoni környezetben, milyen a megszólalása egy passzivhoz képest, ehez kapcsolódóan várnék néhány gondolatot tapasztalatot.
Köszönöm.
Sziasztok!
Bowers&Wilkins 601s2 hangfalakhoz melyik b&w mélyládát ajáljátok kiegészítésként, kb. 4x5-ös szobában?
Semelyiket.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Sziasztok!
Bowers&Wilkins 601s2 hangfalakhoz melyik b&w mélyládát ajáljátok kiegészítésként, kb. 4x5-ös szobában?
Semelyiket.
Sziasztok!
- peterkolto
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok,
hangfal vásárlásban kérném segítséget:
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? 20- 30 nm, de néha kell a nagyobb hangerő is
2. klasszikus, rock, pop
3. Mik a rendszer további elemei? Egy philips cd723, az erősítő (valami sony) utána lesz cserélve.
4. A hangfalra max 100-at költenék, az erősítőre 40-50 re gondoltam.
Alapvetően újban gondolkodtam, a fórumról lehet vennék használtat is.
Az erősítő az használt lesz.
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! egy kis info, tapasztalat kellene. Kacsintgatok az aktív hangfalak felé azzal szeretnék zenét hallgatni otthon 20 nm szoba, néha egy kis mozizás sztereoban. Lehet-e élvezni egy aktiv studio monitort otthoni környezetben, milyen a megszólalása egy passzivhoz képest, ehez kapcsolódóan várnék néhány gondolatot tapasztalatot.
Köszönöm.
Elvileg igen. De kérdés milyen aktív hangfal. Ha ez vmi stúdiós cucc, amit közeltéri hallgatáshoz terveztek, akkor kétséges a végeredmény. Aztán se mindegy, milyen front endet kötsz elé. Szóval egy kicsit több info jó lenne. Vannak itt a fórumon páran, akik napi szinten is dolgoznak aktív stúdiómonitorokkal.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Köszönöm.
Elvileg igen. De kérdés milyen aktív hangfal. Ha ez vmi stúdiós cucc, amit közeltéri hallgatáshoz terveztek, akkor kétséges a végeredmény. Aztán se mindegy, milyen front endet kötsz elé. Szóval egy kicsit több info jó lenne. Vannak itt a fórumon páran, akik napi szinten is dolgoznak aktív stúdiómonitorokkal.
- vaspapucsok
- V.I.P.

- Értékelés: 7
Köszönöm.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Írtam privár
Válaszoltam.
- Rkrisz76
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Szia!
Azt, hogy melyik lenne a legjobb választás a Yamahához a 200 ezres keretből, nem tudom megmondani, de ha szép és jó hangsugárzót akarsz, akkor vedd fontolóra ezt is (már ha a 6 Ohm impedancia megfelelő az erősítő számára). http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ner/page-2
Írtam privár
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sziasztok
Segítséget ,illetve tanácsot szeretnék kérni hangfal ügyben.Kezdő vagyok ,bármilyen segítséget szívesen fogadok.
Teljes rendszer csere történt, új erősítőm : Yamaha RX-A 1030 ,Hangfalak Wharfedale Crystal cr 30,5 .Zene amit hallgatok : főként dallamos rock , néha kis mozizni is szoktam (50/50%)
Nappali mérete kb 30m2 . Front hangfalat szeretnék cserélni , szép használt álló dobozt szeretnék. Erre max 200ezer lenne a keret. Elvesztem a sok hirdetés, leírás ,teszt erdejében Tehát kérdésem az lenne .hogy ti milyen hangfalat ajánlatok a Yamahához ?
Előre is köszönöm segítségtekét.
Szia!
Azt, hogy melyik lenne a legjobb választás a Yamahához a 200 ezres keretből, nem tudom megmondani, de ha szép és jó hangsugárzót akarsz, akkor vedd fontolóra ezt is (már ha a 6 Ohm impedancia megfelelő az erősítő számára). http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ner/page-2
- Rkrisz76
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Sziasztok
Segítséget ,illetve tanácsot szeretnék kérni hangfal ügyben.Kezdő vagyok ,bármilyen segítséget szívesen fogadok.
Teljes rendszer csere történt, új erősítőm : Yamaha RX-A 1030 ,Hangfalak Wharfedale Crystal cr 30,5 .Zene amit hallgatok : főként dallamos rock , néha kis mozizni is szoktam (50/50%)
Nappali mérete kb 30m2 . Front hangfalat szeretnék cserélni , szép használt álló dobozt szeretnék. Erre max 200ezer lenne a keret. Elvesztem a sok hirdetés, leírás ,teszt erdejében Tehát kérdésem az lenne .hogy ti milyen hangfalat ajánlatok a Yamahához ?
Előre is köszönöm segítségtekét.
Sziasztok!
A követkető rendszerhez tudnék hozzájutni, a kérdésem az lenne, hogy megéri-e az árát:
Jamo E570
Typ výrobku: 3 Way Bassreflex
Subwoofer: 8/203 (inch / mm)
Midrange: 3/76 (inch / mm)
Twitter: 1/25 Dome (inch / mm)
Hladina akustického tlaku: 92 (dB - 2,8V / 1m)
Band: 45-20000 (Hz)
Cross-over frekvence: 1500/5500 (Hz)
Impedance: 4 (Ohm)
Hmotnost: 12.10 (kg)
Rozměry výrobku: 934 x 240 x 305 (vx š xh)
Jamo E5cen.5
Typ výrobku: 2 Way stíněný
Basový reproduktor: 2 x 4/102 (inch / mm)
Mid-range: - (inch / mm)
Twitter: 1/25 Cone-Dome (inch / mm)
Hladina akustického tlaku: 90 (dB - 2,8V / 1m)
Band: 65-20000 (Hz)
Impedance: 8 (Ohm)
Hmotnost: 4.40 (kg)
Rozměry výrobku: 136 x 438 X150 (vx š xh)
Jamo E500
Typ výrobku: 2 Way Uzavřený
Basový reproduktor: 3/95 (inch / mm)
Mid-range: - (inch / mm)
Twitter: 1/25 Dome (inch / mm)
Hladina akustického tlaku: 90 (dB - 2,8V / 1m)
Band: 120-20000 (Hz)
Impedance: 6 (Ohm)
Hmotnost: 1,60 (kg)
Rozměry výrobku: 212 x 123 x 136 (vx š xh)
Jamo E5sub.5
Typ produktu: Elektronický Subwoofer w / pasivní chladič
Subwoofer: 8/203 (inch / mm)
Zesilovač Výstup: 100 (W)
Pásmo: 38-150 (Hz)
Fáze: 0 až 180 (°) Nastavitelný
Hmotnost: 10.20 (kg)
Rozměry výrobku: 510 x 240 x 424 (vx š xh)
Az egészért 120,000-et kérnének. Vagy ennyiért kapok jobbat?
Előre is köszi a segitséget!
üdv,
Z
Signs!
Ez a cég "legkissebb" integráltja!
De nyilván a minihifidnél jobb!
Telkesítménye kb 2x20-25w lehet.
Valami érzékeny dobozt keresnék, de lehet hogy inkább egy pár régebbi Canton nagy monitort!
Esetleg Tannoy dobozokat... a Wharfikról lebeszélnélek!
Egyetértek!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Signs!
Ez a cég "legkissebb" integráltja!
De nyilván a minihifidnél jobb!
Telkesítménye kb 2x20-25w lehet.
Valami érzékeny dobozt keresnék, de lehet hogy inkább egy pár régebbi Canton nagy monitort!
Esetleg Tannoy dobozokat... a Wharfikról lebeszélnélek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Karácsonyra meglepett a Jézuska egy Pioneer A-109 erősítővel. Ahhoz szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen hangsugárzót lenne érdemes erre rákötni? A szoba mérete kb 20 nm, leginkább rock-blues-jazz vonalon mozog a zenei ízlésem és kb. max 50e Ft állna rendelkezésre, de jobb lenne alatta. Jelenleg egy Sony hifitoronyról le(át)kötött hangfalakkal szól. Ez 13 évvel ezelőtt egy 17 ezer forintos, 3 CD váltós, magnós cucc, igazából nem tudom milyen hangfalak ezek, de kamaszkoromból megmaradt hifi volt, ez a lényeg Valószínűleg nem csúcskategória.
Jelenleg a zene iránya PC -> HDMI -> TV -> JACK 3.5 -> RCA -> erősítő. Arra gondoltam, hogy lehet hogy első körben érdemes lenne egy DAC-ot a PC-re tenni, és abból közvetlenül az erősítőre kötni? Ehhez egy Audioengine D1-et néztem ki, de egyelőre sajnos vagy egyik, vagy másik (hangfal vs DAC). FiiO D03K Taishan-t is kiszúrtam, de több helyen azt írják, az már kifutott termék.
Köszönöm a segítségeteket és BÚÉK mindenkinek!
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
van egy Fisher CA-905 erősítőm, illetve két Videoton hangfal, ez utóbbiről a következőket írta, aki összerakta nekem néhány éve: "teljesen eredeti Videoton mindene. 4 útra felbővített zárt láda. 1 ring helyett kettő van benne amiből egy állítható az elején lévő potméterrel. A másik egy fix vágással megy. Kb ez a lényeg. Meg ugye ez által ez nem reflex láda mint az eredeti 3090-es hanem zárt. Ezért is ütősebb a hangja és nem "brummogós"."
Eddig elég közelről hallgattam ezt a szettet, amit két db 5m-es Kácsa KCE-BI40 kábellel használtam, de a hangfal nem tud kettős kábelezést, így csak simán.
Átrendeztem a szobát (18 m2,, belmagasság jó nagy, 3,5-4m), illetve bekerült a képbe egy Pioneer SX-N30 erősítő (új). Főleg rock/metált hallgatok, de elektronikus zene is előfordul, illetve eddig filmezgettem is vele, tudom, hogy mindennek nem lehet megfelelni, de mint fő irányvonalak, leírtam.
A Pioneer max hangereje 80-as érték, ahhoz, hogy valami megszólaljon jobban, már 40-50 közé kell menni, de itt is még igen szolíd, ahhoz képest, hogy a felénél van...vagy ez így rendben van? Ne várjak ennél nagyobb hangerőt? Most 3-4 m távolságból hallgatnám.
Melyik alkatrész lehet ludas, illetve milyen hangsugárzót tennétek a Pioneer mellé?
Köszi előre is!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Üdvözlet!
A minap lecseréltem az erősítőmet egy Cambridge Audio CXA-80 asra. Előtte egy Denon avr-2312 erősítőn hallgattam zenét. Hát ég és föld! Akkora tere és ereje van.. A Denonnak hogy is fogalmazzak, elég harsány és nem elég részletező volt a hangja, és ereje is nagyon kevés volt. Igen az egy házimozi erősítő volt, és nem is várható el tőle hogy sztereoban zenére annyira kiváló legyen, de ekkora különbségre nem számítottam. (Azért kíváncsi lennék egy cambridge cxa-120 hogy szól zenén?)
A kérdésem arra vonatkozna hogy melyik hangsugárzó lenne legmegfelelőbb hozzá? Jelenleg Wharfdale van, de az egy alsó kategóriás, és teljesítményben sem passzol igazán..
kb 20m2 a szoba, inkább első szubcsöves lenne célszerűbb, mert a faltól kb 40cm-re tudnám elhúzni a dobozokat. Elsősorban pop és szinti zenére: Ákos, roxette, queen, bon-jovi, Seal, lenny Kravitz, Phil Collins némi modern trance Armin Van buuren stb..Néha hallgatok filmzenéket: Hans Zimmert
Szeretem ha érzem a mélyet a gyomromban, de nem szeretem ha búgósan szól, inkább legyenek feszesek a basszusok. Igazából nézegettem Monitor audio, vagy Dali opticon 6 vagy esetleg mi jöhetne szóba még, ami igazán megfelelne a célra?
Köszönöm a segítséget előre is!
Az hogy a Denon-al gyengébb volt az részben a Wharfi hibája is!És ez nem savazás!
A Wharfi régen csinált jó dobozokat, majd jött a lejtő, mostanában talán van némi remény...
Nem tudom az új CA készülékek mit tudnak pl az azurokhoz képest, de az azur széria tapasztalatom szerint gyors, lendületes és néha agresszív (bizonyos párosításban)!
MA dobozokból és Dali-ból is mindig van eladó (nyilván mert sokan vásárolják ill birtokolják), és jók is!
Ha van lehetőséged akkor menj el megfülelni párat, de én használtban keresgélnék!
Az említett stílusokra ill térbe mindenképpen álló dobozt keresnék!
És azért ne feledjük hogy olcsó húsnak híg a leve!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Üdvözlet!
A minap lecseréltem az erősítőmet egy Cambridge Audio CXA-80 asra. Előtte egy Denon avr-2312 erősítőn hallgattam zenét. Hát ég és föld! Akkora tere és ereje van.. A Denonnak hogy is fogalmazzak, elég harsány és nem elég részletező volt a hangja, és ereje is nagyon kevés volt. Igen az egy házimozi erősítő volt, és nem is várható el tőle hogy sztereoban zenére annyira kiváló legyen, de ekkora különbségre nem számítottam. (Azért kíváncsi lennék egy cambridge cxa-120 hogy szól zenén?)
A kérdésem arra vonatkozna hogy melyik hangsugárzó lenne legmegfelelőbb hozzá? Jelenleg Wharfdale van, de az egy alsó kategóriás, és teljesítményben sem passzol igazán..
kb 20m2 a szoba, inkább első szubcsöves lenne célszerűbb, mert a faltól kb 40cm-re tudnám elhúzni a dobozokat. Elsősorban pop és szinti zenére: Ákos, roxette, queen, bon-jovi, Seal, lenny Kravitz, Phil Collins némi modern trance Armin Van buuren stb..Néha hallgatok filmzenéket: Hans Zimmert
Szeretem ha érzem a mélyet a gyomromban, de nem szeretem ha búgósan szól, inkább legyenek feszesek a basszusok. Igazából nézegettem Monitor audio, vagy Dali opticon 6 vagy esetleg mi jöhetne szóba még, ami igazán megfelelne a célra?
Köszönöm a segítséget előre is!
Sziasztok!
A kérdés az volna, hogy volt-e valakinek, és mi a véleménye Pioneer CS-607-ről?
Egy Pioneer A-757 lenne az erősítő + van egy GR-777 eq, cd PD-s703 + PC Flac.
20 nm (4,5mx4,5m) a szoba, és most egy CS-770, CS-7030 muzsikál.
Zenei ízlésem elégé széles, inkább hangulatfüggő, de ha mindenképp mondanom kéne valamit :Rock, Komoly (vonós ,üstdobos).
A válaszokat előre is köszönöm!
üdv. Zsolt!
cs_607.pdf
Sziasztok.
Egy kis segitséget szeretnék kérni , szinte semmilyen komolyabb rendszerhez eddig nem volt közöm , nem hallotam . Itthon szeretném a rendszert fejleszteni , kizárolag mozit nézünk rajta , sima 5.1es dts hanggal semmi extra igényem nincs . Minimális kb 0,5% zene akkor is alapzajnak .
A jelenlegi rendszer egy régi Sony STR-DE598 erősitő sajnos csak optikai bemenete van nincs hdmi. A hangfalszett egy Sony SS-H991 , a center és háttér sugárzók hangja botrányos bödön hang , az aktív mélynyomó egy magnat monitor sub 300a ennek se szeretem a hangját mert magas hangerőn szeret tolakodóvá válni és puffogni is szeret , pedig vissza van véve.
A szoba egy 22nm-es tetőtéri nappali cca 60légköbméter . Kevés időm van nézelődni tájékozodni , meghallgatni semmi . Arra jutottam hogy nekem klipsch r28f széria frontjai és hozzá tartozó center illetve háttér sugárzók lennének megfelelőek , esetleg nézegettem a wharfedale diamond 10.5 illetve evo szériát. Akinek van saját tapasztalata ezeknek a hangjáról és pár szóban leírná azt meg köszönném , ha ajánl valaki szerinte még megfelelő hangsugárzót azt is köszönettel veszem . Egyelőre a frontokat akarom cserélni és a centert figyelni a piacot és beszerezni a megfelelő háttér sugárzokat . Az erősitő legalább még 1 évet maradna , utána cserélném , amik érdekelhetnek márkák az a sony , denon esetleg marantz ha jól sejtem ezek a "mozisabb" márkák , a frontok mellé mindenképp szeretnék valami normális kábelt , erre 20ezernél többet nem szivesen adnék , erre is várnék ajánlást . A sub is maradna még 1 évet utána cserélném , azt tudom ebben a témában hogy előre sugárzót szerettnék ezen a téren is kicsit bizonytalan vagyok mert a klipsch aktív mélyei használtan is brutál drágák :/
Legyetek szivesek ajánlani nekem olyan boltot ahol esetleg a 2 hangsugárzó márka termékeit meghallgathatnám . Vásárlás szempontjából mind uj és használt is érdekel . Nem szeretem ezeket a dolgokat sürün cserélgetni ezért szivesen veszek ujjat is belőle.
Köszönettel a válaszokat
Illetve hirdetnek egy szett használt rf35öt és az eladónak van még eladó rc-25je is ezen a szetten is elgondolkodtam .
Sziasztok!
Mélysugárzót szeretnék vásárolni. Érdeklődni szeretnék, hogy mit javasoltok. Ami adott: Onkyo TX-SR607; Heco Victa 700
Valami olyan kellene ami teljesítményben is megfelel. Több zenét hallgatok, mint filmet nézek, de zenére általában elég a front, mert elég mélyre megy. A zenei stílus nagyon változó. Gyakran hallgatok filmzenét (pl Hans Zimmer), populáris zenét, de olykor komoly zenét is. Szóval többféle irányzatot hallgatok.
(Filmek esetében szeretném, ha jó mélyre menne, ugyanakkor pl. egy robbanás ne puffogás legyen.)
Amit kinéztem: Mordaunt Short Aviano 7
Viszont szemezek a Klipsch r-12sw-vel és a Jamo J12vel is. (Azt fedeztem fel, ahogy nézegettem a ládákat, hogy a két erősítő tökéletesen ugyanaz, csak a márkajelzés nem..képek)
A MS Megfelelő lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Most láttam még itt a fórumon: RCF Ayra 10 SUB
Esetleg...
Sziasztok!
Mélysugárzót szeretnék vásárolni. Érdeklődni szeretnék, hogy mit javasoltok. Ami adott: Onkyo TX-SR607; Heco Victa 700
Valami olyan kellene ami teljesítményben is megfelel. Több zenét hallgatok, mint filmet nézek, de zenére általában elég a front, mert elég mélyre megy. A zenei stílus nagyon változó. Gyakran hallgatok filmzenét (pl Hans Zimmer), populáris zenét, de olykor komoly zenét is. Szóval többféle irányzatot hallgatok.
(Filmek esetében szeretném, ha jó mélyre menne, ugyanakkor pl. egy robbanás ne puffogás legyen.)
Amit kinéztem: Mordaunt Short Aviano 7
Viszont szemezek a Klipsch r-12sw-vel és a Jamo J12vel is. (Azt fedeztem fel, ahogy nézegettem a ládákat, hogy a két erősítő tökéletesen ugyanaz, csak a márkajelzés nem..képek)
A MS Megfelelő lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ez még jó lehet:
CAV DP265+DS25+DC25-59900 Ft 24 szett *************
CAV DP288+DS28+DC28-69900Ft 15 szett ***************
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2025626
Köszönöm! Bár ezt a márkát nem ismerem. Hol lehet a cuccrol valamit olvasni?
üdv